Nieuws

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • BMX-parcours gesloten, vermoedelijk t.e.m. 23 mei

  ma 17 mei
  Om te vermijden dat de delicate ondergrond van het bmx-parcours beschadigd raakt door de overvloedige regenval, is het terrein gesloten. Dit vermoedelijk voor de rest van de week (t.e.m. zondag 23 mei). We volgen de weersituatie op de voet en houden je op de hoogte als het parcours weer opengaat.
 • Nachtvluchten vliegbasis Kleine-Brogel op 19 en 26 mei

  ma 17 mei
 • Nieuw: VOENK-subsidies voor socio-culturele initiatieven

  ma 17 mei
  Goesting om met je vereniging stilaan uit de corona-winterslaap te ontwaken? Of heb je als individu of groep vrienden een idee om iets te organiseren, zodra het weer mag? De gemeente Balen geeft je een extra duwtje in de rug met het nieuwe VOENK-subsidiereglement voor socio-culturele initiatieven.
 • WZC Nethehof bedankt Rode Kruis met stickerverkoop

  ma 17 mei
  WZC Nethehof wilde het Rode Kruis bedanken voor hun inzet bij de corona-uitbraak in het WZC enkele maanden geleden en overhandigde hen daarom een cheque met de opbrengst van de verkoop van Rode Kruisstickers.
 • Afvalkalender week van 17 mei

  vr 14 mei
  • vrijdag 21 mei: GFT
 • 620 leerlingen leggen fietsexamen af op 17, 21 en 28 mei (video)

  wo 12 mei
  Op 17, 21 en 28 mei leggen 620 leerlingen van het 6e leerjaar uit Balen, Dessel en Mol een fietsexamen af in Mol-centrum. Is jouw kind één van hen en willen jullie het traject nog eens goed instuderen? Bekijk dan het filmpje van BalenTV, met de nodige tips en tricks. Veel succes, jongens en meisjes!
 • Gezocht: jobstudent balie gemeentehuis

  wo 12 mei
  Hou jij ervan om mensen verder te helpen, ben je communicatief sterk en kan je je snel inwerken? Ben je minstens 18 jaar en beschikbaar in juli? Dan is een deeltijdse vakantiejob aan de balie van het gemeentehuis in Balen misschien iets voor jou! Stel je uiterlijk 19 mei 2021 kandidaat!
 • Kom uit je kot en ontdek onze topnatuur

  wo 12 mei
  21 mei is het de Europese Natura2000-dag. Ter gelegenheid van die verjaardag organiseert Natuur en Bos tussen 12 en 24 mei verschillende buitenactiviteiten. In Balen stippelden ze drie mooie wandelingen in onze prachtige Europese waardevolle natuur uit. Er is ook een webinar en een fotowedstrijd.
 • Koop lokaal tijdens de Week van de Korte Keten (15-23 mei)

  wo 12 mei
 • Regenboogvlaggen op 17 mei (Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie)

  wo 12 mei
  Op maandag 17 mei is het Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Ook dit jaar laten we in Balen de regenboogvlag wapperen aan het gemeentehuis, VC De Kruierie en het OCMW-huis. De Bib van Balen geeft je voor de gelegenheid enkele m/v/x-boekentips.
 • Schrijf in voor gratis online training 'Pubers achter hun schermen'

  wo 12 mei
  Op woensdag 19 mei (19u30-21u), vindt de online training ‘Pubers achter hun schermen' plaats. Ouders die interesse hebben om de gratis training te volgen, kunnen zich inschrijven door te mailen naar huisvanhetkind@gemeentemol.be.
 • Verkeershinder op kruispunt Zuiderring-Postelweg (18 mei)

  wo 12 mei
  Op dinsdag 18 mei (8u-17u) wordt er gewerkt ter hoogte van het kruispunt Zuiderring-Postelweg, met sterke verkeershinder tot gevolg. Vanop de Zuiderring kan je enkel rechtdoor en rechtsaf. Vanuit Balen-Centrum volg je de omleiding via de N18, vanuit Mol-Rauw word je omgeleid via de Kiezelweg.
 • Doe mee aan de grootste zwerfvuilactie van ondernemers in Vlaanderen!

  di 11 mei
  Op donderdag 9 september organiseren IOK en IOK Afvalbeheer in samenwerking met de Kempense gemeenten voor de 5de keer een grote zwerfvuilactie voor ondernemers. Ga jij met je bedrijf mee op pad om samen jullie bedrijventerrein proper te maken? Schrijf je dan in vóór 1 juli!
 • Lokaal Loket Kinderopvang helpt je bij zoektocht naar kinderopvang

  di 11 mei
  Ben je op zoek naar kinderopvang? Het Lokaal Loket Kinderopvang van Huis van het Kind Balen-Dessel-Mol-Retie informeert en begeleidt je daar graag bij. Bel naar 0471/61 53 18 (elke vrijdag tussen 9u en 12u) of mail naar loketkinderopvang@gemeentemol.be voor meer info.
 • Overlegcomité 11 mei: Zomerplan leidt in vier stappen naar normaler leven

  di 11 mei
  In het Overlegcomité van 11 mei is een breed Zomerplan voorgesteld dat de terugkeer naar een normaler leven mogelijk maakt in vier belangrijke stappen. We zetten een eerste belangrijke stap op 9 juni met o.a. vier sociale contacten per gezin in huis en de heropening van de horeca binnen.
 • Balen beloont leerlingen die met de fiets, step of te voet naar school gaan

  ma 10 mei
  Op de Strapdag (vrijdag 17 september) wordt het project Bike2School officieel afgetrapt. Vanaf dan kunnen ook de 1.300 leerlingen van alle Balense lagere scholen virtuele munten ('bucks') sparen door met de fiets, step of te voet naar school te gaan. De gemeente Balen verdubbelt zelfs de beloning.
 • Bewoners Ter Vest vieren o.a. 65-jarig huwelijk

  ma 10 mei
  De bewoners van WZC Ter Vest hebben niet stil gezeten. Naast knutselen, wafels bakken,... vierden ze ook het 65-jarig huwelijk van 2 bewoners! Bekijk de foto's in het fotoalbum.
 • Deelneemsters gezocht voor onderzoek naar pijn na borstkanker

  ma 10 mei
 • Levering AstraZeneca voor 2de vaccinatie is verzekerd

  ma 10 mei
  Vanuit Vlaanderen komt de absolute garantie dat voor elk eerste vaccin van AstraZeneca er gelijktijdig een tweede vaccin geleverd is. Dus ook al koopt Europa geen AstraZeneca meer aan, de 2de vaccinatie van AstraZeneca komt niet in het gedrang als je al een eerste gehad hebt.
 • Tip van de Bib: 'Hoe je stopt met plastic'

  ma 10 mei
  In mei gaan we in de Bib voor plasticvrij! Wat je zoal zelf kan doen, ontdek je in dit boek. Hoe kun je leven zonder al dat plastic? Handige adviezen voor iedereen die zelf wel iets zou willen doen, maar niet weet waar te beginnen.
 • Troostende muziek door Muzikalo aan de Pastorij (video)

  ma 10 mei
  Zondag speelden muzikanten op zo'n 170 locaties in Vlaanderen, waaronder de Troostplek aan de Pastorij van Olmen, synchroon hetzelfde muziekstuk. Dit als slot van 'Heel het land', de tiendaagse die stilstond bij elk verlies dat we in coronatijden moesten verwerken. Bekijk het verslag van BalenTV.
 • Week van de Opvoeding wordt Week van de Groeilamp van 16 tot 23 mei

  ma 10 mei
  Het Huis van het Kind helpt je tijdens deze week op weg met allerhande webinars in het teken van opgroeien en opvoeden: over o.a. eten en slapen, stress, pubers en zelfvertrouwen. Voor ouders, grootouders of andere opvoeders.
 • Wees niet gek: doe de tekencheck (video)

  ma 10 mei
  Teken komen steeds vaker voor, niet alleen in het bos maar bvb. ook in de tuin. Iedereen die in de natuur komt, kan best dezelfde avond nog controleren op een tekenbeet. Prijs? Verwijder dan de teek rustig en in één beweging en volg de symptomen één maand lang op. Bekijk het filmpje met tips.
 • Extra kosten voor online shoppen buiten EU: shop lokaal!

  vr 7 mei
 • Opgelet voor phishingberichten over vakantiegeld RJV

  vr 7 mei
  Er circuleren valse oproepen, sms'en en mails in verband met het uitbetalen van vakantiegeld. Deze oproepen, sms'en en mails vragen om jouw rekeningnummer mee te delen en je DIGIPASS te gebruiken. Ga hier niet op in. Het gaat om phishing.
 • Opnieuw klasbezoeken in de Bib

  vr 7 mei
  We zijn dolblij om opnieuw klassen te mogen ontvangen in onze Bib! De reacties van de leerlingen waren ook overweldigend positief: "Ooh, super dat we terug naar de Bib mogen! We hebben het echt gemist!"
 • Vaccinatienieuws: deze week 6.000 inwoners uitgenodigd

  vr 7 mei
  Vlaanderen stuurde deze uitnodigingen naar risicopatiënten met geboortejaar tussen 1959 en (een deel van) 1969, geheel volgens de vaccinatiestrategie. De bepaling van het risico gebeurde op basis van een analyse van medicatie en aandoeningen. Daardoor weet niet iedereen dat ze risicopatiënt zijn.
 • Welke coronarichtlijnen gelden vanaf zaterdag 8 mei?

  vr 7 mei
 • Alle richtlijnen op een rij voor een veilig terrasje (vanaf 8 mei)

  do 6 mei
  Nu zaterdag 8 mei mogen horecazaken hun terrassen eindelijk weer openen. Bekijk hier de richtlijnen voor klanten én uitbaters. De gemeente Balen stelt gratis affiches ter beschikking van horeca-uitbaters en geeft ze de kans om tijdelijk hun terras uit te breiden. Veel succes en geniet ervan!
 • Bibnieuws: Mijn Leestipper!

  do 6 mei
  Ben je op zoek naar een goed boek? Meld je aan op Mijn Leestipper voor persoonlijke leestips.
1-30 Van 392
Naar top