logo print logo ocmw print

Nieuws

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Afvalkalender week 29

  vr 10 jul
  • vrijdag 17 juli: GFT (opgelet: in juli & augustus vanaf 6u30 i.p.v. 7u)
 • Drone van VTM&HLN brengen Balen in beeld vanuit de lucht

  vr 10 jul
  Afgelopen maandag maakte een drone van VTM&HLN beelden in Balen om te zien hoe Balenaars hun zomer doorbrengen. De vraag was: is dit de warmste vakantieplek van Vlaanderen. Wij kennen het antwoord natuurlijk al lang... Maar het leverde alleszins leuke beelden op.
 • Gratis affiche verplichting mondmaskers voor Balense handelaars

  vr 10 jul
  Door de verplichting tot het dragen van een mondmaskers in winkels vanaf 11 juli heeft het gemeentebestuur een affiche ontworpen die Balense handelaars gratis kunnen afhalen op het gemeentehuis of VC De Kruierie (tijdens openingsuren), of ze hieronder downloaden.
 • Kruiermuseum deze zomer gesloten

  vr 10 jul
 • Schrijf in voor initiatielessen padel

  vr 10 jul
  Sinds kort zijn er padelterreinen op de Bleukens. Wil je deze mix van tennis en squash leren spelen? Schrijf dan snel in voor deze initiatielessen: 8u les van een ervaren instructeur, gespreid over twee lesuren per week van 15 september tot 8 oktober, telkens op dinsdag en donderdag, aan 40 euro.
 • Tip van de Bib: 'I love T-shirts'

  vr 10 jul
  15 hippe T-shirts om zelf te naaien van maat 92 tot XXL.
 • Vakantiegeluk in eigen dorp: folder in je brievenbus

  vr 10 jul
  Afgelopen week viel een nieuwe folder van Toerisme Balen in je brievenbus. Dit kleine boekje stond vol leuke ideeën over hoe je het vakantiegeluk kan vinden in je eigen dorp: met wandelingen en fietstochten, tips voor kindergeluk, speelpleinchecker, de Balense streekproducenten, fotozoektochten,...
 • Vanaf 11 juli: mondmaskers verplicht in o.a. winkels en bibliotheek

  vr 10 jul
  Vanaf zaterdag 11 juli verplicht de federale overheid het dragen van mondmaskers vanaf leeftijd van 12 jaar in winkels, bioscopen, theater-, concert en conferentiezalen, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Dit is een aanvulling op de eerdere verplichting op openbaar vervoer en bij contactberoepen.
 • Verkeershinder langs Gerheide en Dijk

  vr 10 jul
  De sociale werkplaats De Biehal gaat groenonderhoud uitvoeren aan plantsoenen op de openbare weg. Namelijk op dinsdag 14 juli op het kruispunt Gerheide - Kapelstraat (Nethehof) en Gerheide - Ringlaan (Keiheuvel), en op woensdag 15 juli op de Dijk in Olmen. Er wordt gewerkt met verkeerslichten.
 • Voordeeltickets voor zwembad Mol terug te koop in VC De Kruierie

  vr 10 jul
  Je kan in VC De Kruierie opnieuw de voordeeltickets kopen voor het zwembad van Mol. Het gemeentebestuur van Balen legt het prijsverschil bij voor de inwoners van Balen, zodat deze ook aan het voordeeltarief van de inwoners van Mol kunnen gaan zwemmen. Door corona moet je wel reserveren.
 • Bekijk het vormingsaanbod van Den Travoo voor het najaar

  do 9 jul
  Den Travoo biedt heel wat interessante vormingen en diensten aan. Lees verder om het aanbod voor het volgende voorjaar te bekijken of haal het vormingsboekje af in het ocmw-huis of in Den Travoo. Alle vormingen zijn gratis, voor deelname aan cursussen moet je wel steeds vooraf inschrijven.
 • Naar het gemeentehuis? Maak eerst een afspraak

  do 9 jul
  Voor jouw en onze veiligheid werken we in het gemeentehuis op afspraak. Voor de dienst burgerzaken/bevolking kan je online een afspraak maken via www.balen.be/afspraak. Voor andere diensten bel je best even om een afspraak te maken.
 • Orgaandonatie: nu ook via huisarts of online (www.mijngezondheid.be)

  do 9 jul
 • Verenigingen, leen materialen bij elkaar via materialenplatform

  do 9 jul
  Als je materiaal wil aankopen voor je vereniging, kijk dan eerst op www.balen.be/materialenplatform. Misschien kan je het bij een andere vereniging lenen (gratis of tegen kleine vergoeding). Zo bespaar je en help je het milieu door minder aan te kopen (consuminderen).
 • 11 juli: Kruierie en Bib gesloten

  di 7 jul
  Op zaterdag 11 juli (Vlaamse feestdag) zijn vrijetijdscentrum De Kruierie en de Bib gesloten. Het IOK-containerpark is die dag wel gewoon open.
 • Van plan om een evenement of activiteit te organiseren?

  di 7 jul
  Organisatoren die een activiteit plannen, vullen een aanvraag in via het Evenementenloket op evenementen.balen.be. Afhankelijk van de aard van het evenement moet je je aan bepaalde protocollen houden (sport, horeca, jeugd, cultuur,…) en een Covid Event Scan doen (+200 personen en/of op openbare weg)
 • Voorlopig geen combitickets voor zwembad Mol meer te koop in VC De Kruierie

  di 7 jul
  Door een communicatiefout van zwembad Vita-Den Uyt naar de gemeente Balen zijn er geen combitickets meer te koop. Voorlopig is enkel meer 1 zwembad open (binnen of buiten). Daardoor is het combiticket nog niet van toepassing, enkel een gewoon ticket. We hopen die zo snel mogelijk te kunnen verkopen.
 • Speeltoestellen Chiro Hulsen enkel open voor kinderen zomerkampen (6-26 juli)

  ma 6 jul
  Omwille van een zomerkamp en bijbehorende bubbel, zijn de gemeentelijke speeltoestellen aan Chiro Hulsen enkel open voor de kinderen van het zomerkamp (en dus gesloten voor andere kinderen) van 6 tot en met 26 juli.
 • Verlof in eigen hof of toch op reis?

  ma 6 jul
 • Drone van VTM & HLN uitgesteld naar maandag 6 juli wegens windvlagen

  vr 3 jul
  Nu maandag 6 juli gaat een drone op verschillende locaties in Balen op zoek naar hoe jij je zomer op een leuke en originele manier doorbrengt. Heb je een leuk idee? Dien dan snel je voorstel in. Let wel, hou je aan de coronarichtlijnen: afstand houden en kom niet met een te grote bubbel samen.
 • Enkele speeltoestellen gesloten door zomerkampen

  vr 3 jul
  Omwille van de zomerkampen en bijbehorende bubbel, zijn enkele gemeentelijke speeltoestellen (Biesakker, van Chiro Hulsen, Chiro Olmen en Akabescouts ’t Kruierke) enkel open voor de kinderen van dat zomerkamp (en dus tijdelijk gesloten voor andere kinderen). Lees meer voor de juiste data.
 • Feestje thuis? Wat mag en wat mag niet door de coronamaatregelen?

  vr 3 jul
  Als je thuis een feest wil organiseren, hou er dan rekening mee dat nog niet alles is toegelaten door de coronamaatregelen. De bubbel van 15 blijft nog behouden. Enkel als je met een professionele traiteur of catering werkt, zijn er meer mogelijkheden en kan je meer gasten uitnodigen.
 • Jeugdraad schenkt veiligheidspakketten voor veilige zomer

  vr 3 jul
  De Jeugdraad schenkt aan elke Balense jeugdvereniging en elke speelpleinwerking een veiligheidspakket met o.a. materiaal om veilig de weg op te gaan (vestjes, reparatiesets,...) rookmelders en pictogrammen, maar dit jaar ook hygiënesets voor een corona-proof zomerkamp.
 • Ook geen kermis op Scheps Kermis

  vr 3 jul
 • Stel je nog snel kandidaat voor de Vlaamse feestcheque

  vr 3 jul
  Vlaanderen Feest doet het dit jaar met de Zomerstraat! Maak van je straat een plekje om leuk de zomer door te komen. Organiseer je een buurt- of straatactiviteit in het weekend van 11 juli? Stel je dan snel kandidaat voor de Vlaamse feestcheque (max. 180 euro).
 • Bestemming Bib! Reis mee en win!

  wo 1 jul
  Deze zomer wordt de Bib jouw ideale reisbestemming! Haal in de Bib een leesreispas af. Daarin vind je 6 bijzondere themareizen (verschillend voor kinderen, jongeren en volwassenen). Voor elke reis kan je een boek lezen en krijg je een stempel in je reispas. Volle reispassen maken kans op een prijs.
 • Gezocht: vrijwillige oppassers terwijl mama's Nederlands leren

  wo 1 jul
  Huis van het Kind zoekt enkele vrijwillige oppassers voor dinsdag- en donderdag (9u-12u) om zo ook anderstalige mama's kans te geven om Nederlands te leren. Geïnteresseerden mailen vóór 1 augustus naar huisvanhetkind@gemeentemol.be.
 • Lekker Smulpapen

  wo 1 jul
  Van 1 juli t.e.m. 25 oktober kan je opnieuw lekker gaan Smulpapen in 12 horecazaken in Balen (De Bakkerie, De Waterhoek en N18 Passage), Dessel, Mol en Retie. Wil jij ook goed en goedkoop culinair genieten in de buurt? Koop dan de brochure voor slechts 14 euro aan de balie van VC De Kruierie.
 • Nieuw: twee padelterreinen aan Bleukens, dit jaar gratis uitproberen

  wo 1 jul
  De padelterreinen op sportcomplex Bleukens zijn klaar voor gebruik! Als lanceringsactie kan je er nog tot het einde van het jaar gratis kennismaken met deze mix van tennis en squash. Ook plezierig als je niet echt goed kan tennissen. Reserveer snel een plein op vrijetijd.balen.be!
 • Speeltoestellen Biesakker enkel open voor kinderen zomerkampen (tot 9 aug)

  wo 1 jul
  Omwille van de zomerkampen en bijbehorende bubbels, zijn de gemeentelijke speeltoestellen aan de Biesakker enkel open voor de kinderen van het zomerkamp (en dus gesloten voor andere kinderen) tot en met 9 augustus.
1-30 Van 412
Naar top