Nieuws

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Afvalkalender week van 27 juni

  vr 24 jun
  vrijdag 1 juli: GFT
 • Brieven gemeentelijke rioolbelasting verstuurd

  vr 24 jun
 • Huis van het Kind lanceert digitaal lokaal loket kinderopvang met 1.500 badeendjes

  vr 24 jun
  Huis van het Kind BalDeMoRe lanceert het digitaal lokaal loket kinderopvang. Via de website opvang.vlaanderen zorgt het loket voor een platform waarop alle opvanginitiatieven van de regio gebundeld zijn. Zo kunnen toekomstige ouders met enkele klikken aanmelden voor opvang in hun buurt.
 • Nog geen plannen deze zomer? Inschrijven voor activiteiten Zomergazet nog steeds mogelijk

  vr 24 jun
  Ben je nog op zoek naar leuke activiteiten voor de zomervakantie? Neem dan eens een kijkje in de Zomergazet! Inschrijven is nog steeds mogelijk en kan online via vrijetijd.balen.be. Bekijk het volledige programma op www.balen.be/kixs.
 • Tip van de bib: De wraak van ridder Piepus (jeugdboek)

  vr 24 jun
  De zomervakantie komt eraan. Ook voor de kleine wezens die in het Biezebos wonen: de Boeboeks. Ze ruimen het afval in het bos op, zodat er geen dieren dood gaan. Maar dan dumpt meneer Snootman al zijn afval. Piepel heeft een plannetje om wraak te nemen... Als dat maar goed komt!
 • Vermijd omgeving Olmense Markt op 30 juni

  vr 24 jun
  Op donderdag 30 juni vinden er tv-opnames plaats in de omgeving van de Olmense Markt. Het Kerkplein, de Olmense Markt, het stukje van De Lei ertussenin en de Hofstraat zijn die dag afgesloten van 7u30 tot 19u en er geldt ook een parkeerverbod. Vermijd de omgeving om de opnames niet te storen.
 • Wijkkantoor politie terug open

  vr 24 jun
 • Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

  do 23 jun
  Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de Balense Vrijetijdscheques verdwijnen. Na 31 december 2022 stopt de verkoop van deze cheques volledig.
 • Gebuurtenissen september-oktober: geef activiteiten in vóór 5 juli

  do 23 jun
  Eind augustus verschijnt onze activiteitenkrant Gebuurtenissen. Heb je een activiteit gepland in september of oktober, geef deze dan door vóór 5 juli via het evenementenloket.
 • Klein boekje vol vakantiegeluk in #ontdekbalen

  do 23 jun
  Toerisme Balen voegt deze zomer heel wat activiteiten toe aan het aanbod om optimaal te kunnen genieten van een staycation in eigen dorp. Geniet van alles wat de Pastorij in Olmen te bieden heeft, kom wandelen in de Keiheuvel of boek een buitengewone expeditie. Doe mee en #ontdekbalen!
 • Vacature OCMW: hoofdverpleegkundige WZC Ter Vest

  do 23 jun
  OCMW Balen zoekt een hoofdverpleegkundige (contractueel, voltijds) als verantwoordelijke voor een afdeling in woonzorgcentrum Ter Vest. Solliciteren kan tot uiterlijk zondag 10 juli 2022.
 • Vacature OCMW: zorgkundige WZC Ter Vest

  do 23 jun
  OCMW Balen zoekt een zorgkundige (contractueel, voor aanleg wervingsreserve) voor een deskundige zorgverlening in een leefgroep van 17 bewoners in woonzorgcentrum Ter Vest. Solliciteren kan tot uiterlijk donderdag 15 september 2022.
 • Bengelpop (28 juni): Speeltuin niet gratis en éénrichtingsverkeer

  wo 22 jun
  Op dinsdag 28 juni is speeltuin Keiheuvel tot 17u niet gratis toegankelijk voor het publiek wegens Bengelpop. Tijdens de voorbereidingen op maandag 27 juni kan er hinder zijn voor de bezoekers van de speeltuin. Er geldt op 28 juni éénrichtingsverkeer in de 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan.
 • Brug Nyrstar afgesloten op zaterdagvoormiddag 25 juni

  wo 22 jun
  De ophaalbrug aan Nyrstar zal op zaterdag 25 juni tussen 7u en 12u in de voormiddag afgesloten zijn voor fietsers en gemotoriseerde voertuigen, wegens kleine herstellingswerken. Voor voetgangers blijft de brug toegankelijk via de trappen.
 • Insectenhotel zorgt voor biodiversiteit aan VC De Kruierie

  wo 22 jun
  Insecten zijn van levensbelang. Ze zorgen voor de plantenbestuiving en een natuurlijk evenwicht in je tuin of weide. In samenwerking met natuurvereniging De Gagel werd er daarom ook een insectenhotel geplaatst in de bloemperken aan de inkom van VC De Kruierie.
 • Online infosessies voor Oekraïners in het Oekraïens

  wo 22 jun
 • Openluchtzwembad Keiheuvel elke dag open in juli en augustus

  wo 22 jun
  Van 1 juli t.e.m. 31 augustus is het openluchtzwembad van recreatiedomein Keiheuvel opnieuw elke dag open van 10u30 tot 20u, zowel bij goed als minder goed weer. Met de pandemie (hopelijk) achter de rug, is het deze zomer niét meer nodig om een tijdsblok te reserveren.
 • Zomerkeet klaar voor een relaxte tienerzomer

  wo 22 jun
 • Vacature OCMW: maatschappelijk werker

  di 21 jun
  OCMW Balen zoekt een maatschappelijk werker (niveau B1-B3). Het gaat om een voltijds contract bepaalde duur van 12 maanden (met kans op verlenging). Interesse in deze boeiende job in een flexibele werkomgeving? Solliciteer dan zo snel mogelijk via vacature@ocmwbalen.be.
 • Verkeershinder Markt/Kerkstraat (24 juni - 1 juli)

  di 21 jun
  Van 24 juni t.e.m. 1 juli voert Proximus graafwerken uit in het Centrum, met verkeershinder tot gevolg. Van 24 juni t.e.m. 1 juli t.h.v. de kerk (Markt) met beurtelings verkeer. Van 27 juni t.e.m. 1 juli op het kruispunt Kerkstraat-Zandstraat-G. Woutersstraat met tijdelijke verkeerslichten.
 • Foto's bedankreceptie gemeentelijke vrijwilligers

  ma 20 jun
  Op vrijdag 17 juni waren alle gemeentelijke vrijwilligers (adviesraden, oudercomités scholen, vzw's,...) uitgenodigd op een receptie aan de Pastorij van Olmen. Het gemeentebestuur wilde hen daarmee nog eens extra bedanken voor hun inzet voor de gemeente Balen. Bekijk hier de foto's.
 • Ga op zoek naar de schat van Vlieg

  ma 20 jun
  De hele zomervakantie lang kan je in VC De Kruierie - tijdens de openingsuren van de Bib - op zoek naar de schat van Vlieg. Vlieg heeft overal geursporen achtergelaten. Volg het parcours met opdrachten en open de schatkist! Doe mee aan de gratis tombola en maak bovendien kans op een leuke prijs.
 • Keiheuvel zoekt redders (studenten/flexi-job) voor zomervakantie

  ma 20 jun
  Recreatiedomein Keiheuvel zoekt nog redders voor het openluchtzwembad in de zomervakantie. Ben jij min. 17 jaar en in het bezit van een diploma hoger redder? Stel je dan nu kandidaat voor deze studenten- of flexi-job! Mail naar info@keiheuvel.be of bel naar 0498/10 42 63.
 • Nieuwe woonwijk Gaaistraat officieel ingehuldigd (video)

  ma 20 jun
  Op vrijdag 17 juni werd in de wijk Malou de Gaaistraat officieel geopend. Deze nieuwe woonwijk van de Molse Bouwmaatschappij omvat in totaal 12 sociale koop- en 25 huurwoningen. BalenTV was erbij op de inhuldiging voor de bewoners. Bekijk het filmpje.
 • Vragen over je goed in je vel voelen? Kom naar de ViA-mobiel (28 juni)

  ma 20 jun
  De ViA-mobiel komt weer naar je toe! Met ViA (Vragen, Informatie, Advies) helpt gemeente Balen haar inwoners om alle uitkeringen en subsidies te verkrijgen waarop ze recht hebben. Dinsdag 28 juni (14u) kan je aan de Pastorij van Olmen terecht voor allerhande vragen over mentaal welzijn.
 • Boekje (te) buiten: bib leest voor in de gehuchten

  vr 17 jun
  Elke dinsdag van de zomervakantie leest de bib gratis voor in een ander gehucht van Balen. Op elke locatie kiezen onze voorlezers voor een ander thema, dus geen enkele sessie is hetzelfde! We starten met voorlezen om 18u, vooraf inschrijven is niet nodig.
 • Burenplatform brengt buren bij elkaar

  vr 17 jun
 • Herbekijk alle afleveringen van #deKempenbeweegt nu ook online

  vr 17 jun
 • Infoblad zomer dit weekend in je brievenbus, of nu al online

  vr 17 jun
  Dit weekend valt het Infoblad van de zomer in elke Balense brievenbus, met 'onbeperkt' speelplezier op Keiheuvel, Sterk Werk in Balen, Expeditie Buitengewoon, Burenplatform, zomerse bib,... Of lees het hier online. Heb je dinsdag 21 juni geen Infoblad ontvangen? Mail dan je adres naar info@balen.be.
 • Pastorij Olmen zorgt voor troost in de Week van het licht

  vr 17 jun
  Ook de troostplek in de tuin van de Pastorij van Olmen doet mee aan de Week van het licht van 20 tot 26 juni. Dit  is een initiatief van Ferm om samen over troost te waken en te zorgen voor mensen met verdriet. Iedereen is welkom om een lint met een boodschap te hangen op de troostplek.
1-30 Van 302
Naar top