Nieuws

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Avondwandeling Vennen op 3 oktober

  ma 26 sep
 • Brandweeroefening bij Nyrstar op maandagavond

  ma 26 sep
  Op maandagavond 26 september en 3 oktober houdt de brandweer zone Kempen een brandweeroefening samen met het interne brandweerkorps van Nyrstar (Zinkstraat, Wezel). Tussen 19u en 22u kan je hulpdiensten voor deze oefening zien aan- en afrijden: ongerustheid is niet nodig.
 • Afvalkalender week van 26 september

  vr 23 sep
  vrijdag 30 september: PMD en RESTAFVAL en GLAS route 2
 • Balense leerlingen schitteren op Scholencross (foto's & video)

  vr 23 sep
  Donderdag was een stralende dag voor de Balense schoolkinderen om zich sportief uit te leven op sportcomplex Bleukens. Eerst zetten ze hun beste beentje voor op de Scholencross. Daarna konden ze genieten van allerlei andere sport- en spelactiviteiten. Bekijk de foto's en video.
 • Fontein op de Markt vervroegd in wintermodus om energie te besparen

  vr 23 sep
 • Geen zitdag burgemeester op 26 september

  vr 23 sep
 • Heraanplanten van perkjes parking Sint-Andriesplein

  vr 23 sep
  Vanaf dinsdag 27 september worden een aantal perkjes op de parking van het Sint-Andriesplein heraangeplant. Hierdoor zullen enkele parkeerplaatsen tijdelijk niet bruikbaar zijn en zullen de gehandicaptenparkings ook tijdelijk verplaatst worden. De werken zullen vermoedelijk een tweetal weken duren. 
 • Kunstenaar in de Kijker: Mieke Ooms

  vr 23 sep
  Nog tot 14 oktober kan je talent uit onze regio ontdekken tijdens een nieuwe editie van 'Kunstenaar in de Kijker'. Dit keer is de eer weggelegd voor Mieke Ooms. De expo is elke dag gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van De Kruierie.
 • Lees de herfstKiXs nu al

  vr 23 sep
 • Openbaar AED-toestel bij gemeentelijke basisscholen

  vr 23 sep
  Deze week werd bij de gemeentelijke basisscholen een publiek toegankelijk AED-toestel geplaatst: Bijenkorf (buitenmuur refter), Bosmier (turnzaal), Puzzel Schoor (buitenmuur kleuters) en Twinkeling (inkomdeur). Bekijk hier het overzicht van de 20 automatische externe defibrillators in onze gemeente.
 • Schrijf je in voor de Seniorenweek 2022

  vr 23 sep
  Van 21 tot 25 november heeft de Seniorenweek weer leuke activiteiten voor de 55-plusser in petto, met o.a. ontbijtbuffet, kaart- en sportnamiddag, Buurtrestaurant, films en muziekoptredens. Bekijk hier het volledige programma en schrijf je alvast in via vrijetijd.balen.be of VC De Kruierie
 • Wandel mee tijdens de gezinsvriendelijke natuurwandeling op 2 oktober.

  vr 23 sep
 • Weesfietsenactie aan station

  vr 23 sep
  Vzw De Sprong organiseert samen met de politie een weesfietsenactie aan het station van Balen. Medewerkers van De Sprong bevestigden onlangs een papieren lintje aan de achterbanden van de fietsen in de rekken. Fietsen die er op 4 oktober nog staan mét lintje, worden door de politie verwijderd.
 • Zomertip van de bib: De dikke boer Boris

  vr 23 sep
  De hele zomervakantie lang deelden de medewerkers van VC De Kruierie en de Bib van Balen hun favoriete tip van de bib. We hebben nog zoveel tips dat we in de maand september gewoon verder gaan met de zomertips. Deze week deelt Gitte (medewerker in de bib) haar favoriete prentenboek.
 • Balen zet slimme rattenvallen in zonder vergif

  wo 21 sep
  De gemeente Balen bestrijdt ratten op het openbaar domein sinds deze zomer met slimme rattenvallen. Deze ecologische en efficiëntere alternatieven voor gif en klemmen laten de dieren een zachte dood sterven. Hoogtechnologische snufjes kunnen het systeem vanop afstand besturen en monitoren.
 • Eerste verjaardag Antennepunt Huis v/h Kind: vier met ons mee op 28 september!

  wo 21 sep
  Het Balense Antennepunt van het Huis v/h Kind bestaat in september één jaar en dat willen ze - samen met jou - vieren. Kom op woensdag 28 september naar het verjaardagsfeest in VC De Kruierie en vier mee.
 • Financiën lokaal bestuur kreunen onder inflatie, energie- en bouwkosten

  wo 21 sep
  Door de stijgende personeelskosten (indexaties), torenhoge energiekosten en oplopende prijzen voor bouwmaterialen moet het lokaal bestuur Balen sterk overwegen om de toekomstige projecten en investeringen te herbekijken. Het verkrijgen van subsidies zal cruciaal zijn bij de geplande bouwprojecten.
 • Ga op woensdag 28 september in sportoutfit naar school

  wo 21 sep
  MOEV en Sport Vlaanderen roepen alle kinderen op om op woensdag 28 september in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Het is dan ook het ideale moment om jongeren te laten vertellen over hun mooiste sportmoment en zo ambassadeur te worden voor hun sport op school.
 • Vzw VAP schenkt 15.000 euro aan De Schakel (video)

  wo 21 sep
 • Boekenverkoop Bib van Balen

  di 20 sep
  De Bib organiseert ook dit jaar weer een boekenverkoop van zaterdag 8 oktober tot en met zaterdag 15 oktober tijdens de openingsuren van VC De Kruierie. Je vindt er tweedehands boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s,… tegen spotprijsjes. Kom jij ook snuisteren en een koopje doen?
 • Café uit de tijd van toen: welkom bij 'Chez Ter Vest'

  di 20 sep
 • Inschrijvingen WiWeTeR-workshops geopend

  di 20 sep
  Zit jij in het 5e of 6e leerjaar en heb je er altijd van gedroomd om een echte wetenschapper te worden? Schrijf je dan snel in voor de WiWeTeR-workshops in de bib (i.s.m. Thomas More) en ontdek in een reeks van 5 lessen hoe leuk wetenschap en techniek is. Je kan nu online inschrijven.
 • Wil je graag nieuwe mensen leren kennen? Ga mee op Babbelpad!

  di 20 sep
  Wil je graag nieuwe mensen leren kennen? Maar weet je niet goed hoe? Babbelpad kan je hiermee helpen! Het Babbelpad gaat door op zondag 9 oktober (10u - 14u, vertrek op 4 locaties). Schrijf je vóór 4 oktober in via de online vragenlijst en wij matchen jou met de ideale babbelpartners.
 • Ben jij geselecteerd voor de gezondheidsenquête? Vul de vragenlijst zeker in!

  ma 19 sep
  De gemeente voert samen met het wetenschappelijk instituut Sciensano en Logo Kempen een gezondheidsenquête uit. Hiervoor werden 1.500 inwoners willekeurig geselecteerd. Kreeg jij in september een uitnodigingsbrief in de bus? Vul de vragenlijst dan digitaal in.
 • Gratis webinars wonen en energie

  ma 19 sep
  Heb jij met de stijgende energieprijzen ook vragen over het duurzaam verwarmen van je huis, energiebesparende maatregelen en welke premies je kan krijgen? Energiehuis Kempen en Kempens Woonplatform willen die graag beantwoorden. Schrijf je nu in voor één of meerdere gratis webinars dit najaar.
 • Infosessie over alcoholverslaving in 't Getouw (Mol) of online

  ma 19 sep
  Tijdens deze infosessie op dinsdag 27 september (20u) in zaal 't Getouw (Molenhoekstraat 2, Mol) gaan de verslavingshulpverleners uit onze regio dieper in op alcoholverslaving. Vooraf inschrijven is niet nodig, je kan gewoon deelnemen of online volgen via de link.
 • Ondernemersnieuws: transparante zakken voor bedrijfsrestafval vanaf 1 januari 2023 verplicht

  ma 19 sep
 • Belgerinkel-campagne afgetrapt op sfeervolle Vrijdagmarkt (video)

  za 17 sep
  Ondanks het wisselvallige weer was het een sfeervolle Vrijdagmarkt op 16 september. Het startschot van de 'Liever Lokaal met Belgerinkel'-campagne werd gegeven, met muziek, kinderanimatie, een heus prijzenrad en veel meer. Ook BalenTV fietste naar de markt om de sfeer op te snuiven, bekijk de video.
 • Gemeente en OCMW gaan minder energie verbruiken: gebouwen op maximum 19°C

  vr 16 sep
  Het lokaal bestuur neemt een eerste reeks maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Door de forse prijsstijgingen stevenen we af op bijna een verdriedubbeling van onze energiefactuur. We nemen gerichte maatregelen op korte termijn en bekijken wat we in de nabije toekomst nog kunnen doen.
 • Rap op Stap-kantoor gaat in herfst- en wintermodus

  vr 16 sep
  Het Rap op Stapkantoor gaat van 21 september tot 21 maart in herfst- en wintermodus. Het sociaal reiskantoor is in deze periode nog 2 keer per maand open, namelijk elke 2e woensdagmiddag (15u-17u) en elke laatste woensdagavond (17u30-19u30) van de maand.
1-30 Van 336
Naar top