logo print logo ocmw print

Nieuws

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Tijdelijk gratis sessies bewegingscoach via telefoon of videochat

  ma 30 mrt
 • Zondagmiddag 14u accordeonconcert door 11-jarige Wout n.a.v. Balen Jaarmarkt

  zo 29 mrt
  De jonge Balenaar Wout geeft op zondag 29 maart (normaal Balen Jaarmarkt) om 14u een accordeonconcert. Je kan het live volgen via de Facebookpagina van zijn vader Tim Gastmans. Kijk en zing mee aan de hand van het liedjesboek dat je hieronder kan downloaden.
 • Bestel je boeken en haal ze af bij de Bib van Balen (ook als je geen lid bent)

  za 28 mrt
  Vanaf maandag 30 maart start de Bib van Balen met een afhaalservice. Je kan dan maximum 5 materialen gratis aanvragen en na afspraak afhalen (uitsluitend op weekdagen).
 • Coronamaatregelen verlengd tot 19 april

  za 28 mrt
  De Nationale Veilligheidsraad heeft de verstrengde coronamaatregelen van woensdag 18 maart verlengd met twee weken tot en met zondag 19 april. Als het nodig blijkt, zullen de maatregelen nog tot 3 mei verlengd worden. "Iedereen moet zoveel mogelijk thuisblijven." Nu verslappen heeft grote gevolgen.
 • Dj Jelle B zorgde voor Jaarmarktsfeer met dj-set via Facebook

  za 28 mrt
  Omdat we in deze coronatijden moeten binnen blijven en om de pijn van de gemiste Balen Jaarmarkt wat te verzachten, waren er heel wat ideeën op 'Balen Met' op een alternatieve manier te vieren. Dj Jelle B zorgde o.a. voor een dj-set van een uurtje via Facebook Live. Met veel enthousiaste reacties.
 • Red jij ook levens? Doe de check!

  za 28 mrt
  Met haar nieuwe #ikredlevens-campagne roept de Vlaamse overheid iedereen op om zijn verantwoordelijkheid te nemen om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Drie belangrijke 'checks' helpen je om goede gewoontes aan te nemen én vol te houden. Zo kan ook jij levens redden!
 • #BalenHelpt: ook voor hulp aan zorgverleners

  vr 27 mrt
  Mensen die nu in de zorg werken, mogen ook beroep doen op het vrijwilligersplatform #BalenHelpt. Deze vrijwilligers kunnen ingezet worden om bv. boodschappen te doen. Er staan heel wat Balense vrijwilligers te trappelen om je te helpen!
 • Aanpak van corona is teamwork, niet van één persoon

  vr 27 mrt
  De corona-crisis wordt in onze gemeente sinds 25 februari opgevolgd. De coördinatie is in handen van de gemeentelijke crisiscel. De uitvoering gebeurt door diensten van gemeente, ocmw, brandweer en politie. Voor de burgemeester is dit teamwork. Hij wenst zich hier niet persoonlijk te profileren
 • Afvalkalender week 14

  vr 27 mrt
  • vrijdag 5 april: PMD, RESTAFVAL, GLAS (route 1) - GEEN TEXTIELOPHALING
 • Dokter nodig tijdens weekend? Bel 014/22 22 00 voor de weekendwachtpost

  vr 27 mrt
  Heb je tijdens het weekend een dokter nodig? Neem dan contact op met de weekendwachtpost van de huisartsen (Molseweg 204, Geel, langs de Ring) via het nummer 014/22 22 00. Ook de individuele telefoons van de huisartsen worden rechtstreeks naar daar doorgeschakeld.
 • Draag je handschoenen als beveiliging tegen corona? Ook die moet je regelmatig wassen

  vr 27 mrt
  Handschoenen kunnen je een gevoel van veiligheid geven maar ook handschoenen kunnen het virus overdragen. Advies blijft: was regelmatig je handen, evt, mèt handschoenen, en blijf van je gezicht.
 • Ouder-oplader: Huis van het Kind geeft ouders tips om coronaperiode te overleven

  vr 27 mrt
  De coronaperiode vraagt veel van ouders. Thuiswerk combineren met het opvangen van de kinderen en hen begeleiden met schooltaken, het is een zware taak. De ouder-oplader is een online plaats waar Huis van het Kind regio Mol ouders een hart onder de riem steekt.
 • Thuistips voor een alternatieve Balen Jaarmarkt

  vr 27 mrt
  Hoe vier jij Balen Jaarmarkt dit weekend vanuit je kot? Met de Kermis Quarantaine Party van DJ Jelle B. (zat 18u30)? Met het accordeonconcert van Wout Gastmans (zon 14u)? Met een ode aan 'Balen Met' zoals kleuterjuf Elien? Of maak je suikerspinnen? ... Deel je foto's en filmpjes! #BalenMet #InOsKot
 • Voorlopig geen ophaling textiel meer: 3 en 6 april

  vr 27 mrt
 • Waarschuwingsborden aan parkings: ‘Niet parkeren voor coronawandelen’

  vr 27 mrt
  Het gemeentebestuur plaatste aan de parkeerplaatsen van enkele gekende wandellocaties duidelijke waarschuwingsborden: ‘Niet parkeren voor coronawandelen’. De borden maken extra duidelijk dat het niet toegelaten is om met de auto naar het startpunt van een wandeling te gaan én daar te parkeren.
 • Extra steun voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben door de coronacrisis

  do 26 mrt
  De Vlaamse regering vaardigt heel wat maatregelen uit voor gezinnen die het tijdelijk financieel moeilijker hebben door de coronacrisis. Zo krijg je onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor je gas-, water- en elektriciteitsfactuur, hoef je leningen tijdelijk niet terug te betalen,...
 • Hoe ondersteunt lokale politie Balen-Dessel-Mol gemeente tijdens coronacrisis?

  do 26 mrt
  De lokale politie Balen-Dessel-Mol is voor de drie gemeenten een onmisbare partner in de bestrijding van het coronavirus. De politie werkt zo veel mogelijk sensibiliserend en preventief naar onze inwoners toe. We zijn als gemeentebestuur dankbaar voor deze positieve en ondersteunende aanpak.
 • Huisarts nodig? Twijfel niet, uitstel kan gevaarlijk zijn

  do 26 mrt
  De huisartsen merken dat mensen niet meer durven bellen als ze een kwaaltje hebben dat niets met corona te maken heeft. Dit uitstel kan soms gevaarlijk zijn. Dus als je met je kwaal normaal naar de dokter zou gaan, moet je nu ook even bellen.
 • Nood aan een luisterend oor?

  do 26 mrt
  Het zijn vreemde tijden, voor iedereen. Door de dagelijkse onheilspellende coronaberichten hebben sommige mensen nu meer dan ooit nood aan een luisterend oor. Bekijk hier met welke diensten je wanneer kan chatten of bellen.
 • Opvoedtip: Hoe de structuur er voor je kind inhouden in coronatijden?

  do 26 mrt
  Veel ouders vangen in deze coronacrisis thuis de kinderen op. Dat is wennen. “Structuur brengt rust voor kind en ouder,” adviseert onderwijsondersteuner Wendy Peerlings. Structuurkaarten helpen daarbij.
 • RolMobiel Kempen blijft noodzakelijke ritten uitvoeren

  do 26 mrt
  We gaven al mee dat de RolMobiel Balen tijdelijk geen groepsritten meer uitvoert van en naar CADO en buurtrestaurants, aangezien deze gesloten zijn wegens het coronavirus. De RolMobiel van Welzijnszorg Kempen blijft wel op post voor strikt noodzakelijk vervoer, met de nodige voorzorgsmaatregelen.
 • Sociale dienst belt Balense 80-plussers op

  do 26 mrt
  In deze coronatijden behoren onze 80-plussers tot de meest kwetsbare doelgroep. Daarom bellen medewerkers van de sociale dienst van het ocmw alle Balenaars uit deze leeftijdsgroep op. Zo kunnen ze polsen of deze senioren met bepaalde hulp- of zorgvragen zitten.
 • Blijf ook in deze coronatijden sporten en bewegen

  wo 25 mrt
  Wetenschappers roepen samen met de sportsector in een open brief op om te blijven bewegen en sporten in deze coronatijden. Ook thuis of in open lucht bij je in de buurt, zolang je de gezondheidsrichtlijnen maar respecteert. Lees hier de brief en bekijk een aantal praktische tips!
 • Brief aan alle inwoners van onze gemeente over coronamaatregelen

  wo 25 mrt
  Op woensdag 25 of donderdag 26 maart vonden alle inwoners een officiële brief van het gemeente- en ocmw-bestuur in hun brievenbus. Hiermee willen we iedereen in onze gemeente informeren over de coronamaatregelen, ook wie niet online actief is. Je kan de brief hier ook digitaal lezen.
 • Dronebestuurders, blijf boven uw kot!

  wo 25 mrt
  De voorbije dagen kreeg de Politie Balen-Dessel-Mol verschillende meldingen over drones in de lucht, ook in onze gemeente. In het kader van de federale coronarichtlijnen benadrukt de politie dat recreatief gebruik van een drone énkel is toegelaten op eigen privéterrein, gelegen aan de eigen woning.
 • Eerste communie uitgesteld tot na de zomervakantie, ook geen vormsel

  wo 25 mrt
  De vieringen van de eerste communie worden in onze parochies voorlopig uitgesteld tot na de zomervakantie. Ook het vormsel gaat niet door. Daar zijn nog geen nieuwe data voor vastgelegd.
 • Ideetjes om thuis te doen, nu verzameld op 'Balense Binnenpretjes'

  wo 25 mrt
  De gemeente heeft een openbare Facebookpagina gemaakt waar je ideetjes, foto's en video's kan vinden en posten om je thuis (binnen of in de tuin) op een leuke, creatieve manier bezig te houden. 
 • Nog niet aangemeld voor een Balense school? Doe dit dan nog snel!

  wo 25 mrt
  Alle nieuwe leerlingen die zich voor het schooljaar 2020-2021 willen inschrijven in gelijk welke Balense kleuter-of lagere school, moeten zich sinds dit jaar eerst aanmelden. Heb je dit nog niet gedaan? Doe het dan nog snel! De aanmeldingsperiode loopt nog tot en met 31 maart (12u).
 • Opladen budgetmeter op afspraak in Kruierie en ocmw-huis

  wo 25 mrt
  Wil je je budgetmeter opladen? Dan kan je ook in deze coronatijden na telefonische afspraak (!) terecht in VC De Kruierie en het ocmw-huis (via oplaadterminal of betalingsbewijs bpost). Je kan ook 7 dagen op 7 en 24/24 uur terecht aan de buitenterminal van het Fluvius-klantenkantoor in Geel.
 • Geen openbare zitting gemeenteraad op 31 maart

  di 24 mrt
1-30 Van 290
Naar top