Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws

 • Alle berichten
 • Kies ervoor om je provinciale belastingsbrief online te ontvangen en steun Music for Life

  do 14 dec
 • Lezing over verbindende communicatie

  Verbindende communicatie do 14 dec
  Op donderdag 21 december kunnen verenigingen en andere geïnteresseerden van 19u30 tot 22u in het Oud Gemeentehuis een lezing bijwonen over verbindende communicatie. Je maakt kennis met de vier bouwstenen en drie processen voor een open en verbindende communicatie. Gratis tickets in VC De Kruierie.
 • Nieuwjaarke Zoete zingen op oudejaarsdag? Haal je gratis Zing Ze-zak!

  Bedelzingen do 14 dec
  Ga jij op zondagvoormiddag 31 december in Hulsen van deur tot deur bedelzingen? Laat dan een foto maken aan het standje van KWB Hulsen naast PC Hulsen (10u-12u) en krijg een gratis Zing Ze-zak! Zijn de bedelzangers welkom bij jou? Download dan hier de poster en hang hem voor je raam!
 • Schrijf in voor gratis cursus EHBO

  do 14 dec
 • Vacature: administratief medewerker burgerzaken (m/v)

  e-id activeren do 14 dec
  Het gemeentebestuur van Balen zoekt dringend een administratief medewerker voor de dienst burgerzaken (4/5de-contract bepaalde duur - niveau C - m/v). Kandidaturen uiterlijk op donderdag 21 december 20u bezorgen aan personeelsdienst gemeentehuis.
 • Gratis vrijwilligersverzekering via het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk

  Vrijwilligersverzekering wo 13 dec
  Vanaf 1 januari 2018 zorgt het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk voor een gratis verzekering voor vrijwilligers, die de voormalige verzekering van de Provinciale Steunpunten Vrijwilligerswerk vervangt. Deze collectieve verzekering is vooral interessant voor occasionele of tijdelijke initiatieven.
 • Kerstshoppen in Balen: gratis parkeren vlakbij kwalitatieve handelszaken

  Kerstshoppen in Balen wo 13 dec
  De Balense handelaars ontvangen je graag met open armen, zeker in deze eindejaarsperiode. Je vindt er snel een gratis parking vlakbij, zonder aanschuiven. Onze lokale handelaars staan bovendien bekend om hun kwaliteit (beloond met vele prijzen). En de gezellige kerstsfeer krijg je er zo bij.
 • Koop nog snel je tickets voor Kerstwandeling in voorverkoop

  Kerstwandeling wo 13 dec
  Op dinsdag 26 december (tweede kerstdag) organiseren VVV Balen en dienst toerisme hun 24ste ‘Kerstwandeling in het duister’. Nog tot 22 december kan je in VC De Kruierie in voorverkoop tickets kopen voor 2,50 euro per stuk. De dag zelf betaal je aan de kassa 3,50 euro (kinderen tot 12 jaar: 1 euro).
 • Overweg Stationsstraat afgesloten op zondag 17 december

  Werken overweg 114 Stationsstraat wo 13 dec
  Op zondag 17 december voert Infrabel onderhoudswerken uit aan overweg 114 in de Stationsstraat. Tussen 8u30 en 15u30 zal de overweg afgesloten worden. Er wordt een omleiding voorzien via de Gasthuis-, Vest-, Steeg-, Vaart- en A. Dierckxstraat. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren.
 • Geen voorleeshalfuurtje op 16 december

  di 12 dec
 • Kleuters in beweging op zondag 17 december

  Kleuters in beweging di 12 dec
  Nu zondag 17 december (10u-11u30) kunnen kleuters zich in sportcomplex Bleukens weer uitleven in een uitdagend en avontuurlijk bewegingslandschap, met een leuk springkasteel en allerlei toffe spelletjes. Deelname kost 3 euro.
 • Bekijk de Cultuurgids online

  Cultuurgids ma 11 dec
  De splinternieuwe Cultuurgids viel een tijd geleden al in je brievenbus. Heb je hem per ongeluk weggegooid met het oud papier of toch niets in de bus gevonden? Dan kan je de gids hier nu ook online bekijken. Of haal een exemplaar af in de Infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie, OCMW-huis).
 • BMX-parcours preventief gesloten minstens t.e.m. 15 dec

  ma 11 dec
 • Foto's Noche del Mundo

  Noche del Mundo ma 11 dec
  Afgelopen zaterdag waren er in VC De Kruierie terugkeerverhalen te beluisteren van Balenaars die aan de slag gingen in de wereld, zoals Suzanne (Senegal) en Alice (Burundi). Zuiderse hapjes, drankjes en swingende muziek maakten deze sfeervolle avond compleet. Bekijk de foto's.
 • Geef een stukje Balen cadeau

  Kruierbon ma 11 dec
  Nog op zoek naar een leuk, lokaal geschenk voor de eindejaarsfeesten? In VC De Kruierie vind je o.a. Bib-abonnement, Balense Kruierbon, Kruierjenever, fiets-, wandel- en sportkaarten, erfgoedboeken, Vrijetijdscheque, of een devotiekaars van Sint-Odrada.
 • Helft Balenaars gebruikt putwater om te drinken, koken of wassen

  Putwater ma 11 dec
  47% van de Balenaars die putwater gebruiken, drinkt ervan, kookt of wast de vaat of zichzelf ermee. In deze gevallen is het aangewezen om te laten controleren of het putwater voldoet aan de drinkwaternorm. Dat gebeurt echter nog veel te weinig, zo blijkt uit een analyse van de putwatercampagne.
 • Afvalkalender in de bus vanaf 11 december

  kalender + app vr 8 dec
  In de week van 11 december bedeelt IOK de afvalkalender van 2018. Je kan ook de gratis app 'Recycle!' downloaden. Die stuurt je een berichtje welke afvalsoort men de volgende dag komt ophalen. Je kan de kalender ook raadplegen op de IOK-website, of download hier de digitale versie.
 • Afvalkalender week 50

  vr 8 dec
  • vrijdag 15 december: RESTAFVAL
 • Foto's vernissage Expo 'Onkruid'

  Vernissage Expo Onkruid vr 8 dec
  Nog tot en met 23 december kan je in VC De Kruierie tijdens de openingsuren de Expo 'Kunst in Balen: Onkruid' bezoeken. Tot 21 december kan je ook bieden op deze werken van jonge Balense kunstenaars, ten voordele van de Warmste Week. Bekijk de foto's van de vernissage.
 • IOK levert papiercontainers 1.000 liter op 13-14-15 dec

  Papiercontainer 1.000 liter vr 8 dec
  IOK Afvalbeheer zal de grote papiercontainers (1.000 liter) in onze gemeente bedelen op 13, 14 en 15 december. De 156 aanvragers kregen deze week een brief met de exacte leveringsdatum. Ze kunnen hun container meteen gebruiken bij de eerstvolgende papierophaling op 29 december.
 • Tip van de Bib: 'Het vorige meisje'

  Het vorige meisje vr 8 dec
  Jane krijgt in Londen voor weinig geld een prachtig huis. Wat is er met de vorige huurster gebeurd? Je ontdekt het in deze meeslepende thriller van J.P. Delaney.
 • Vanaf 16 dec: 's zaterdags elk uur trein Hasselt-Mol

  Treinstation Balen vr 8 dec
  Op zondag 10 december neemt de NMBS een nieuwe dienstregeling in gebruik. Vanaf dan rijdt op zaterdag om het uur een trein tussen Hasselt en Mol, i.p.v. om de 2 uur. Je kan dan vanuit Balen dus ook om het uur rechtstreeks naar Hasselt en Mol/Antwerpen treinen.
 • Bekijk alle acties voor de Warmste Week in Balen

  De Warmste Week do 7 dec
  Van 18 tot 22 december kan je in VC De Kruierie wandelen, eten, drinken, luisteren,... ten voordele van de Warmste Week van Studio Brussel. Maar ook elders in Balen werden/worden er acties georganiseerd voor het goede doel. Bekijk ze hier allemaal.
 • Veiling voor Warmste Week

  Veiling voor Warmste Week do 7 dec
  Nog t.e.m. 21 december kan je bieden op kunstwerken die momenteel in VC De Kruierie tentoongesteld staan, o.a. foto’s van de expo ‘Onkruid’. Wie het hoogste bod uitbrengt op een kunstwerk, kan dit ophalen én cash betalen aan de centrale balie op zaterdag 23 december tussen 15u en 16u.
 • Workshop: Gebruik van de gemeentewebsite

  do 7 dec
 • Zet jouw bedrijf op de (klimaat)kaart

  Foto IOK do 7 dec
  Onderneemt jouw bedrijf kleine of grote inspanningen die de klimaatverandering tegengaan? Registreer je dan op de Klimaatkaart van Kempen2020. Zo geef je meer ruchtbaarheid aan je acties en werk je mee aan een klimaatvriendelijke gemeente.
 • Mady Smets wint friteuse met frietvetactie

  Winnaars frietvetactie 2017 wo 6 dec
  In oktober organiseerde IOK een actie rond frituurolie en -vet op het containerpark. Mady Smets was één van de Balenaars die meedeed mee met de wedstrijd en zij won een spikslinternieuwe friteuse. De winnaars kregen ondertussen hun prijs overhandigd. Proficiat!
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (11 jan): Vader

  wo 6 dec
 • Aanleg fietspaden Rijsberg-Postelweg start na kerstvakantie

  Fietspaden Rijsberg-Rijsbergdijk-Postelweg di 5 dec
  Na de kerstvakantie start de aanleg van vrijliggende fietspaden langs beide zijden van de N136 tussen het rondpunt op de Soef (Balen) en het kruispunt met de Kiezelweg (Mol). De werken verlopen in verschillende stappen en fases. De werken zouden in de loop van voorjaar 2019 klaar moeten zijn.
 • Bekijk presentatie infovergadering 4 december 2017 over fietspaden Postelweg

  Fietspaden Rijsberg-Rijsbergdijk-Postelweg di 5 dec
  Op maandag 4 december 2017 was er een infovergadering over de aankomende werken aan Rijsberg-Rijsbergdijk-Postelweg. Hieronder kan je de presentatie zien die aan de omwonenden getoond werd, alsook het verslag van de vragenronde en de omleidingsplannen.
1-30 Van 235