logo print logo ocmw print

Nieuws

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Balen ondertekent opnieuw charter 'Gezonde Gemeente'

  di 21 jan
  Balen heeft samen met de 26 andere Kempense gemeenten het charter Gezonde Gemeente ondertekend en kiest daarmee voluit de gezonde kaart. Met de ondertekening engageert het gemeentebestuur zich om verder werk te maken van een sterk lokaal preventief gezondheidsbeleid.
 • Jan Haepers nieuw gemeente- en ocmw-raadslid voor Vlaams Belang

  di 21 jan
 • Vacature politiezone: logistieke medewerker

  di 21 jan
  De lokale politiezone Balen-Dessel-Mol is op zoek naar een administratief medewerker voor de logistieke dienst (niveau C - bepaalde duur - 4/5). Solliciteren kan tot en met 9 februari 2020.
 • Vacature: 2 directeurs gemeentelijk basisonderwijs

  di 21 jan
  Gemeente Balen is op zoek naar twee directeurs gemeentelijk basisonderwijs. Interesse? Stuur dan je kandidatuur per aangetekende brief ten laatste op 21 februari 2020 (poststempel als bewijs) aan het College van Burgemeester en Schepenen, Vredelaan 1, 2490 Balen.
 • Bloedinzameling op 28 januari in VC De Kruierie

  ma 20 jan
 • Lezing: voeding en lichaamsbeweging voor senioren

  ma 20 jan
  Op maandag 27 januari kan je in VC De Kruierie luisteren naar een lezing van prof. Hendrik Cammu (gekend van Van Gils en Gasten) over voeding en lichaamsbeweging, georganiseerd door de Seniorenraad i.s.m. Neos Balen. Tickets kosten 3 euro en zijn te verkrijgen in VC De Kruierie.
 • Stel je nog snel kandidaat als jobstudent bij de gemeente Balen!

  ma 20 jan
  Wil jij in de zomermaanden een vakantiejob uitoefenen bij de gemeente Balen (klus-/groen-/poetsdienst, balie, animator), Keiheuvel (redder, allrounder/poetser, ticketverkoop, kinderboerderij), WZC Ter Vest (verpleging en verzorging) of Kikoen? Stel je dan uiterlijk 31 januari kandidaat!
 • Strooidiensten dit jaar voor het eerst in actie

  ma 20 jan
  Deze week zijn de gemeentelijke strooidiensten regelmatig 's nachts uitgerukt om gladde wegen te voorkomen omwille van de aanvriezende mist. De prioriteit ligt op hoofdwegen, grote verbindingswegen en fietspaden, omgeving brandweer en scholen.
 • Afvalkalender week 4

  vr 17 jan
  • maandag 20 januari: TEXTIEL (Route 2) • vrijdag 24 januari: PMD, RESTAFVAL, GLAS (Route 2)
 • BalDeMo vanaf 20 januari in Residentie De Anjers

  vr 17 jan
  Door plaatsgebrek in Den Travoo verhuist dienstenfirma BalDeMo naar residentie De Anjers (naast het ocmw-huis). Vanaf maandag 20 januari vind je hen dus in Residentie De Anjers, Veststraat 102 bus 3.
 • Stem voor publieksprijs Sport

  vr 17 jan
  Alle kandidaten voor de sportlaureaten zijn gekend. Je kan tot en met 13 februari stemmen via het e-loket voor de publieksprijs die de Sportraad op 14 februari uitreikt in VC De Kruierie. Bij downloads vind je een overzicht van alle kandidaten met een korte beschrijving van hun prestaties in 2019.
 • Tip van de Bib: 'Bart Peeters en de Ideale Mannen 2000-2020'

  vr 17 jan
  Bart Peeters is 60 geworden en dat zullen we geweten hebben! Nu zondag 19 januari speelt hij zijn 15e show in de Lotto Arena en er werd ook een Belpop aflevering aan hem gewijd. En nu is er dus ook een boek dat al zijn Nederlandstalige songteksten van de voorbije 20 jaar bundelt.
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (5 maart): Het geluid van slapende honden

  vr 17 jan
  Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 5 maart bespreken ze om 20u 'het geluid van slapende honden' van Ann Thijssen. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.
 • Wanneer mag je als handelaar afwijken van de verplichte wekelijkse sluitingsdag?

  wo 15 jan
  Elke handelszaak moet verplicht een wekelijkse rustdag hebben. Binnen bepaalde periodes mag je afwijken van die verplichte rustdag. In samenspraak met Unizo Balen-Olmen verleent het college van burgemeester en schepenen afwijkingen op de sluitingsdagen voor de onderstaande periodes.
 • Weet jij wat een NAH is?

  wo 15 jan
 • Niet meer naar gemeentehuis voor toestemming kind buitenland

  ma 13 jan
  Als je kind zonder ouders of voogd (bv. met school) naar het buitenland gaat, heeft het een schriftelijk bewijs nodig van de ouderlijke toestemming. Dit formulier kan je downloaden, invullen en samen met een kopie van je id-kaart meegeven. Je hoeft hiervoor dus niet meer naar het gemeentehuis.
 • Ticketverkoop Sportman II (Ruben Van Gucht) gestart

  ma 13 jan
  Op vrijdag 20 maart komt sportpresentator en programmamaker Ruben Van Gucht (bekend van o.a. het Journaal) naar VC De Kruierie met zijn nieuwe theatervoorstelling Sportman II. Tickets (€ 10 in vvk of € 14 aan de kassa) vanaf nu te koop in VC De Kruierie of via www.balen.be/tickets. Wees er snel bij!
 • Word jij een budgetcoach?

  ma 13 jan
  BudgetInzicht Kempen is op zoek naar vrijwilligers die zich willen engageren om, na een korte opleiding, budgetcoach te worden. Een budgetcoach biedt ondersteuning bij gezinnen en alleenstaanden die moeite hebben om hun rekeningen te betalen en hun financiën op orde te houden.
 • Tip van de Bib: 'Het moois dat we delen'

  do 9 jan
  In 'Het moois dat we delen' vertelt Ish Aid Hamou, voormalig danser, choreograaf, presentator en auteur het beklijvende verhaal van een jonge Marokkaanse vrouw Soumia en de oudere Vlaamse man Luc, over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis.
 • Eerste sluikstort van het jaar

  wo 8 jan
  De gemeentediensten hadden woensdag de trieste primeur om het eerste sluikstort van het jaar op te ruimen. In de omgeving van de Molderloopstraat werd er zoveel afval achtergelaten dat één aanhangwagen niet genoeg was om alles op te laden... Zelf een sluikstort gezien? Meld het bij de milieudienst.
 • Gratis besparen op je verwarmingskosten? De verwarmingscoach helpt je hierbij!

  wo 8 jan
 • Maartstormen erkend als ramp

  wo 8 jan
  De stormen die tussen 9 en 15 maart 2019 over ons land raasden, zijn op Balens grondgebied erkend als algemene ramp. Wie schade heeft geleden aan goederen die niet gedekt zijn door de woningverzekering, kan bij het Vlaams Rampenfonds een financiële tegemoetkoming aanvragen t.e.m. 31 maart 2020.
 • Gezocht: gemachtigde opzichters aan schoolomgeving

  ma 6 jan
  De Balense scholen en wijkpolitie zijn op zoek naar gemachtigde opzichters. Als vrijwilliger word je na een opleiding (in beurtsysteem en tegen vrijwilligersvergoeding) ingezet om het oversteken van de leerlingen in veilige banen te leiden. Infomoment op 30 januari van 13u30 tot 15u in Den Travoo.
 • Leerkrachten: Expo 'Beeldige boeken' tijdens Jeugdboekenmaand

  ma 6 jan
  Het thema van de Jeugdboekenmaand dit jaar is 'kunst'. Van 22 februari t.e.m. 31 maart kan je in VC De Kruierie met je klas de expo 'Beeldige boeken' bezoeken. Je vindt er prachtige kunstwerken van de Academie voor Beeldende Kunsten. In de Bib vind je ook lesmateriaal rond de Jeugdboekenweek.
 • Leerkrachten: Geef je leerlingen een compliment(enbandje) op 1 maart!

  ma 6 jan
  Op 1 maart is het weer Complimentendag. Wil je met je klas graag iets doen rond complimenten geven en krijgen? De Cel gezondheid geeft de Balense leerkrachten de kans om complimentenlintjes aan te vragen waarmee jullie aan de slag kunnen gaan in de klas (zie foto).
 • Leerkrachten: Haal je Lerarenkaart 2020 af in de Bib

  ma 6 jan
  Leraren die in Balen wonen, kunnen hun Lerarenkaart 2020 afhalen in de Bib van Balen, op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Nam je een abonnement op Klasse Magazine vóór eind oktober? Dan kreeg je je kaart thuisbezorgd bij het decembernummer.
 • Leerkrachten: Huur gratis film 'Superheld' in 'Week tegen Pesten'

  ma 6 jan
  Van 14 tot 21 februari is het de 'Week tegen Pesten'. Met 4 stippen op je hand laat je zien dat je tegen pesten bent. In de Bib kan je de film 'Superheld' huren, een film rond pesten. Bij downloads vind je de lesmap die hoort bij deze film. Ideaal om in jouw klas te gebruiken.
 • Leerkrachten: Planning Bib@school

  ma 6 jan
  De planning voor jullie Bibbezoek vind je in de link hieronder. Voor de eerste leerjaren is het de eerste keer! Altijd spannend! Laat je leerlingen een zakje meebrengen om hun boeken in mee te nemen. Hun persoonlijke lidkaart ligt klaar in de Bib (tenzij hun ouders dit hebben opgehaald).
 • Leerkrachten: Poëzieweek: er is altijd tijd voor een gedicht

  ma 6 jan
  Een gedicht voorlezen duurt maar een minuutje... Dat kan je makkelijk missen! Van 30 januari t/m 5 februari draait de Poëzieweek rond het motto 'De toekomst is nu'! In onze Bib kan je terecht voor de nodige gedichtenbundels/poëzie.
 • Voordeeltickets 2020 zwembad Mol terug beschikbaar

  ma 6 jan
1-30 Van 169
Naar top