Nieuws : Landbouw

Nieuwsoverzicht

 • Gemeente Balen dient bezwaren in over leidingstraat Antwerpen-Ruhr

  ma 26 apr
  De Vlaamse overheid maakt een uitvoeringsplan (GRUP) om een ondergrondse leidingstraat aan te leggen tussen de Antwerpse haven en het Ruhrgebied. Drie tracés worden onderzocht, waarbij het noordelijke ook door Balen loopt. De gemeente heeft daarover samen met IOK een bezwarenlijst opgesteld.
 • Kijk uit voor de Aziatische hoornaar

  do 15 apr
  De Aziatische hoornaar is ook bij ons aan een stevige opmars bezig. Deze invasieve exoot is zeer schadelijk voor onze biodiversiteit en landbouw en staat bovenaan de lijst van de te verdelgen insecten in Europa. Heb je een (nest van) een Aziatische hoornaar gezien? Post een foto op vespawatch.be.
 • Ophokplicht pluimvee bij particulieren opgeheven

  di 6 apr
  Vanaf dinsdag 6 april wordt de ophok- of afschermplicht voor pluimvee, als voorzorg tegen de vogelgriep, versoepeld. Particulieren mogen hun kippen, ganzen, etc opnieuw vrij laten rondlopen. Ze zijn nog wel steeds verplicht om hun dieren binnen te voederen.
 • Wat moeten landbouwers met medisch afval?

  wo 20 jan
  Op landbouwbedrijven worden niet alleen medische handelingen verricht door de dierenarts, maar ook door de landbouwers zelf. Om het medisch afval dat hieruit voortvloeit op de voorgeschreven manier te beheren en af te voeren, kunnen zij op het recyclagepark een vat van 50 liter kopen voor 30 euro.
 • Primeur in België: Loslopend vee in Scheps

  vr 17 jul
  Schrik niet als je deze dagen in natuurgebied Scheps koeien ziet loslopen. De Olmense landbouwer Robin Mens test er momenteel een nieuwe technologie uit. GPS-halsbanden die een geluidssignaal en eventueel een kleine elektrische schok geven, moeten de dieren binnen een denkbeeldige omheining houden.
1-5 Van 5
Naar top