Cambio autodelen in Balen

Cambio deelauto station Balen

In Balen kan je een cambio-deelauto uitlenen na reservatie en tegen een vergoeding. Ideaal voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben of om een tweede auto uit te sparen. Er staat zo'n deelauto aan het station (op de parking naast de fietsenstalling) en aan VC De Kruierie (op de parking aan de straatkant, niét aan de achterzijde).

Geen vaste kosten, geen kopzorgen

Met cambio heb je een auto wanneer je er een wil, maar ook enkel dan. En dus betaal je ook enkel als je de wagen gebruikt. Er zijn – op het bescheiden maandelijks abonnement na – geen vaste kosten. Dit maakt het financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Bovendien verlost cambio je van alle kopzorgen die een eigen auto met zich meebrengt: onderhoud, verzekeringen, herstellingen, brandstofkosten, autokeuring,… Cambio neemt alles voor haar rekening.

Ideaal voor wie weinig rijdt

Wie jaarlijks minder dan 10.000 km aflegt en de auto niet dagelijks gebruikt voor bvb. woon-werkverkeer, komt met cambio goedkoper uit. Ook gezinnen met een tweede (of derde) auto die niet vaak gebruikt wordt, kunnen hier voordeel uithalen. Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst. Zo kan wie slechts 7.000 km per jaar aflegt met de auto ca 1.100 euro op jaarbasis uitsparen. Voor wie heel weinig rijdt en bijvoorbeeld maar 3.500 kilometer per jaar rijdt, stijgt dit voordeel tot maar liefst 2.100 euro per jaar.

Verspreid over België maken al meer dan 35.000 mensen gebruik van cambio. Benieuwd hoeveel geld jij kan uitsparen door over te schakelen op cambio autodelen? Maak op www.cambio.be de vergelijking tussen wat jouw eigen wagen jou kost (op basis van je kilometerteller) en welke de kost zou zijn bij cambio.

Simpel als 1 2 3

In 3 eenvoudige stappen krijg je toegang tot het cambio-autodeelsysteem:

  • Inschrijven: doe je eenmalig via www.cambio.be of per post. Zodra je ingeschreven bent, ontvang je een cambio-kaart met pincode.
  • Reserveren: doe je telefonisch, via de cambioApp of via www.cambio.be. Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten vóór je vertrek (als er een auto vrij is).
  • Rijden: je haalt de auto af aan zijn standplaats en opent hem met je persoonlijke kaart. Dankzij de tankkaart tank je op kosten van cambio en op het einde van de rit breng je de auto gewoon terug naar zijn standplaats: klaar voor de volgende gebruiker.

Milieuvriendelijker

Op www.cambio.be kan je zien welke auto’s er ter beschikking zijn. Voor Balen zijn dat een Citroën C3 (station) en een Nissan Pulsar (VC De Kruierie), beide prijsklasse 'S'. Bij de keuze van haar auto’s houdt cambio rekening met de ecoscore van de wagens. En elke cambio-wagen vervangt 8 tot 12 private wagens. De milieuvriendelijke auto’s van cambio verkleinen dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’.


Bereken je autodeelvoordeel

Wil je weten hoeveel je bespaart door aan autodelen te doen? Dankzij de prijscalculator
savewithcarsharing.be kom je je autodeelvoordeel te weten t.o.v. een eigen wagen en wordt er een vergelijking gemaakt voor de verschillende formules van de autodeelaanbieders.

Voor wie

Voor iedereen met een cambio-kaart. Deze kan je aanvragen via www.cambio.be of per post.

Hoe aanvragen

Een autorit reserveren doe je telefonisch (02/505 40 40), via de cambioApp of via www.cambio.be.

Kostprijs

Bekijk hier de tarieven om een cambio-auto te gebruiken. 

Selecteer een tarief (start, bonus, comfort of campus): de uurprijs en kilometerprijs verschillen naargelang je keuze. De kilometerprijs is ook afhankelijk van de officiële brandstofprijzen en kan dus wijzigen.

De auto's in Balen behoren tot de (goedkoopste) prijsklasse 'S' (compactere wagens).

Meer info

www.cambio.be

Openingsuren & contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top