Cambio autodelen in Balen

Cambio deelauto station Balen

In Balen kan je een cambio deelauto uitlenen na reservatie en tegen een vergoeding. Ideaal voor mensen die niet zo vaak een wagen nodig hebben of om een tweede (of derde) auto uit te sparen.

Waar staan de deelauto's?

Er staat zo'n deelauto:

Weinig vaste kosten, geen kopzorgen

Met cambio heb je een auto wanneer je er een wil: 24/24, 7/7. En dus betaal je praktisch alleen maar als je de wagen gebruikt. Welke kosten?

• Je betaalt een beperkt maandelijks abonnement (4, 8 of 22 euro, afhankelijk van het gemiddeld aantal kilometer dat je rijdt).

• Verder betaal je enkel in functie van je gebruik: een uurprijs afhankelijk van de duur dat je de auto gebruikt en een kilometerprijs. Hoe duurder het abonnement, hoe goedkoper de gebruikersprijzen (en omgekeerd). 

• Eventuele parkeerkosten tijdens je verplaatsing moet je zelf nog betalen. 

Als je instapt bij het cambio-systeem, betaal je ook een financieringsbijdrage (een soort waarborg, zie onderaan)

Alle andere kosten zitten in deze prijzen inbegrepen, zoals verzekering, brandstofkosten, technische onderhoud auto, schoonmaakkosten, keuringskosten, pechverhelping, aankoopkosten, autolening,… 

Dit maakt het financieel interessant voor wie weinig met de wagen rijdt of voor wie af en toe nog een extra auto nodig heeft. 

Ideaal voor wie weinig rijdt

Wie jaarlijks minder dan 10.000 km aflegt en de auto niet dagelijks gebruikt voor bvb. woon-werkverkeer, komt met cambio goedkoper uit. Ook gezinnen met een tweede (of derde) auto die niet vaak gebruikt wordt, kunnen hier voordeel uithalen. Hoe minder kilometers op de teller, hoe groter de winst. Zo kan wie slechts 7.000 km per jaar aflegt met de auto ca 1.100 euro op jaarbasis uitsparen. Voor wie heel weinig rijdt en bijvoorbeeld maar 3.500 kilometer per jaar rijdt, stijgt dit voordeel tot maar liefst 2.100 euro per jaar.

Verspreid over België maken al meer dan 70.000 mensen gebruik van cambio. Benieuwd hoeveel geld jij kan uitsparen door over te schakelen op cambio autodelen? Maak op www.cambio.be de vergelijking tussen wat jouw eigen wagen jou kost (op basis van je kilometerteller) en welke de kost zou zijn bij cambio.

Simpel als 1-2-3

In 3 eenvoudige stappen krijg je toegang tot het cambio-autodeelsysteem:

• Registreer je via cambio.be.

Download de cambio-app en reserveer je eerste rit.

• Haal je auto af op de standplaats naar keuze. Dat kan bij één van de drie plaatsen in Balen of bij meer dan 60 andere gemeentes in Vlaanderen. Open je gereserveerde auto met de cambio-app en geniet van de rit. Na gebruik plaats je hem terug op z'n vaste standplaats.

Enkele praktische zaken

Reserveren kan dag en nacht via de cambioApp, via MyCambio op de website of telefonisch op 02/505 40 40 (24/7). Je kan een auto reserveren voor één uur, enkele uren of voor meerdere dagen. Dat kan lang op voorhand, maar ook enkele minuten vóór je vertrek (als er een auto vrij is).

• Behalve bij de elektrische auto's kan je tanken met de tankkaart die in de auto zit.

Betaal in functie van je gebruik. Maandelijks ontvang je een gedetailleerde factuur (met een overzicht van al je ritten) in je mailbox en wordt er afgerekend.

Milieuvriendelijker

Op cambio.be kan je zien welke auto’s er ter beschikking zijn. Voor Balen zijn dat een Citroën C3 (station), een Nissan Pulsar (VC De Kruierie) en een elektrische Peugeot e-208, allemaal compacte auto's binnen de voordeligste prijsklasse 'S'. Bij de keuze van haar auto’s houdt cambio rekening met de ecoscore van de wagens. En elke cambio-wagen vervangt 8 tot 12 private wagens. De milieuvriendelijke auto’s van cambio verkleinen dus meteen ook jouw ecologische ‘bandafdruk’.


Bereken je autodeelvoordeel

Wil je weten hoeveel je bespaart door aan autodelen te doen? Dankzij de prijscalculator
savewithcarsharing.be kom je je autodeelvoordeel te weten t.o.v. een eigen wagen en wordt er een vergelijking gemaakt voor de verschillende formules van de autodeelaanbieders.

Financieringsbijdrage als borg

Bij inschrijving betaal je een verplichte financieringsbijdrage. Dat is jouw aandeel om ons autodeelsysteem mee mogelijk te maken. Zo creëren we samen een duurzamere mobiliteit.

Deze financieringsbijdrage krijg je bij uitstap volledig terugbetaald, na verwerking van eventueel openstaande facturen.

Tegelijkertijd functioneert deze bijdrage ook als een soort van borg: de financieringsbijdrage is namelijk ook jouw gebruikslimiet, een maximumbedrag voor jouw gebruik dat je niet kan/mag overschrijden. Zo kom je op het einde van de maand nooit voor onaangename verrassingen te staan bij de afrekening.

De financieringsbijdrage bedraagt 150 euro in abonnementen Start en Campus of 500 euro in de tarieven Bonus en Comfort.

Voor wie

Voor iedereen die zich geregistreerd heeft en beschikt over een cambio-kaart of de cambio-app. Deze kan je aanvragen via www.cambio.be of per post.

Hoe aanvragen

Een autorit reserveren doe je telefonisch (02/505 40 40), via de cambioApp of via www.cambio.be.

Kostprijs

Bekijk hier de tarieven om een cambio-auto te gebruiken. 

Selecteer een tarief (start, bonus, comfort of campus): de uurprijs en kilometerprijs verschillen naargelang je keuze. De kilometerprijs is ook afhankelijk van de officiële brandstofprijzen en kan dus wijzigen.

De auto's in Balen behoren tot de (goedkoopste) prijsklasse 'S' (compactere wagens).

Meer info

www.cambio.be

Openingsuren & contact

Milieudienst

(Nationale Feestdag)
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top