Mondiale AdviesRaad Balen-OLmen (MARBOL)

De Mondiale AdviesRaad Balen Olmen (MARBOL) ontwikkelt in samenspraak met het gemeentebestuur beleidsadviezen inzake ontwikkelingsbeleid. Ze voert permanent een bewustmakingsbeleid naar de overheid, de bevolking (en ook verenigingen), de eigen leden, de plaatselijke openbare bibliotheek en de scholengemeenschappen. Bovendien steunt ze projecten in de Derde Wereld van personen die afkomstig zijn van Balen, in samenwerking met de Balense verenigingen.

De meest in het oog springende activiteiten zijn Fiesta Mundial (laatste weekend van september) en het Ontbijtbuffet (eind oktober). Activiteiten zoals zuiderse kookavonden, multiculturele daguitstappen, vormingen en lezingen rond actuele thema's nodigen uit tot kennismaking met andere wereldburgers en hun gewoonten en culturen.

In de schoot van MARBOL is ook de lokale trekkersgroep FairTrade ontstaan in 2005. Zij zorgden er mee voor dat Balen sinds 2008 zich 'FairTrade-gemeente' mag noemen. 

Wie zelf een idee heeft om in een vereniging, school, raad of club te werken rond de thematiek 'Noord-Zuid', of hulp nodig heeft bij de creatieve of financiële uitwerking hiervan, kan contact opnemen met het secretariaat van MARBOL.

Iedereen met enthousiasme en een hart voor de Derde Wereld, is welkom!

  • Voorzitter: Sebastian Baecke
  • Ondervoorzitter: Willy Dries
  • Penningmeester: Marcel Hannes, Holven 45, 2490 Balen
  • Secretaris: Loes Geboers
  • Secretariaat: p/a vrijetijdscentrum De Kruierie, Lut De Saedeleer, ambtenaar ontwikkelingssamenwerking, Bevrijdingsstraat 1, 2490 Balen, tel. 014/74 40 50

Alle leden Marbol - alfabetisch

Baecke Sebastian
Diouf Marie-Augustine
Dries Willy
Geboers An
Geboers Loes
Hannes Marcel
Kota Annemarie
Lodewyckx Bert
Masika Sekanabo Elisabeth
Mol Willy
Schmitt Annick 
Slegers Els 
Vranckx Monique
Willekens Gunter
Willems Agnes
Willems Lieve
Schepen: Reynders Zjeen
ambtenaar: De Saedeleer Lut

waarnemers politieke partijen
Claessens Jan
Geukens Yentl
Soetaert Peggy
Willekens Koen
Willems Fons

Fotoalbums

2017 Noche del Mundo: Venezuela Alle fotoalbums
Naar top