Zwerfkatten

zwerfkat

De gemeente wil op een diervriendelijke manier de overlast door zwerfkatten aanpakken. Sinds enkele jaren werkt zij hiervoor samen met vrijwilligers. De zwerfkatten worden gevangen, onvruchtbaar gemaakt en behandeld tegen vlooien, luizen, wormen en oormijt. Ze krijgen bovendien een kleine oorknip ter aanduiding dat ze onvruchtbaar zijn. Vervolgens worden de katten terug uitgezet op de plek waar ze gevangen werden. Hierdoor wordt vermeden dat andere katten het territorium innemen.

Heb je een zwerfkat zonder oorknip opgemerkt in jouw buurt? Wacht niet tot er kittens zijn. Neem dan contact op met de milieudienst via het e-loket of telefonisch (014/74 40 90).

Gezocht: vrijwilligers voor zwerfkattenproject

Het zwerfkattenteam is altijd op zoek naar extra helpende handen. Ben jij een dierenvriend, heb je een beetje vrije tijd over en heb je een eigen auto (kilometervergoeding is voorzien)? Dan heb jij het ideale profiel om het team te versterken. Als vrijwilliger help je mee met het plaatsen van vangkooien, het vervoer naar de dierenarts en het terugplaatsen van de katten. Je kiest zelf hoeveel tijd je hierin wil steken. Het is ook mogelijk om een deel van de taken te doen.

Wil je je aanmelden als vrijwilliger of wens je meer info? Contacteer dan de milieudienst via 014/74 40 90 of milieudienst@balen.be.

E-loket

Openingsuren & contact

Milieudienst

Open vandaag: 9u - 12u en van 13u30 - 15u30
adres
Vredelaan 12490 Balen
tel.
014/74 40 90
e-mail
milieudienst@balen.be
Naar top