logo print logo ocmw print

Nieuws : Lezen

Nieuwsoverzicht

 • Leerkrachten: Bib in coronatijden

  vr 19 jun
  Wat met al die boeken? Heb je de brief aan je leerlingen gezien? Lees hieronder alle info over onze Bib in deze coronatijden
 • Leerkrachten: Bib@school 2020-2021

  vr 19 jun
  Op dit moment werken we achter de schermen aan de voorbereiding van het nieuwe schooljaar. We hopen jullie en de leerlingen snel weer onder te dompelen in een bad vol leesplezier. Zodra de planning van het eerste bezoek klaar is krijgen jullie een berichtje om een moment uit te kiezen.
 • Leerkrachten: Spoor je leerlingen aan tot zomerlezen met kans op een prijs

  di 9 jun
  Vele kinderen en jongeren gaan deze zomer een staycation tegemoet. Maar niet getreurd, de Bib wordt dé nieuwe reisbestemming. Vanaf 1 juli kunnen ze mee op reis in zes verhalen en een mooie prijs winnen. Want reizen in je hoofd is toch veel beter dan een dure trip? Bestemming: Bib!
 • Leerkrachten: Help leerlingen zoeken naar geschikt boek

  ma 24 feb
  De website 'boekenzoeker.be' is een handige tool om je leerlingen te helpen zoeken naar een geschikt boek. Ze kunnen zelfs ingeven of ze een dun boek willen lezen. Ook 'makkelijk lezen' is aan te duiden.
 • Leerkrachten: Meertalige kinderboeken in de Bib

  ma 24 feb
  Nik-nakboekjes zijn tweetalige kinderboeken speciaal ontwikkeld voor twee- of anderstalige kinderen. In deze boekjes worden twee talen evenwaardig gecombineerd zodat je leerlingen in hun eigen taal én in het Nederlands hetzelfde verhaal kunnen lezen. Vraag ernaar in de Bib van Balen.
 • Leerkrachten: ML-boeken voor leerlingen met leesproblemen

  ma 24 feb
  Voor kinderen die niet graag lezen of moeite hebben met lezen, zijn er ML-boekjes (Makkelijk Lezen). De boekjes zijn niet zo dik, geschreven in een eenvoudige taal en hebben een aangepaste lay-out. Zo ontdekken ze dat lezen ook wel fijn kan zijn. Herkenbaar aan de letters ML op de rug van het boek.
 • Scholennieuws: Bib@school (nieuw concept sinds 2017)

  wo 1 jun
  Omdat uit onderzoek blijkt dat 10% van de kinderen de lagere school verlaat met een leesachterstand, test de Bib sinds 2017 een nieuwe aanpak om de kinderen te stimuleren om meer te lezen, niet alleen thuis, maar ook op school. Ook Bib@school, waarbij de Bib naar de school toegaat, verandert...
1-7 Van 7
Naar top