Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Lezen

 • Scholennieuws: Bib blij met jullie inzet!

  wo 5 jun
 • Scholennieuws: Laatste ophaalronde bibboeken en kleuterpakketten

  wo 5 jun
  De Bib komt een laatste keer langs in de school voor ophaling van bibboeken. Gelieve dit tijdig in de schoolagenda te vermelden, zodat je de bibboeken van de kinderen die zelf niet naar de Bib komen, tijdig kan inzamelen. Bij het brengen van de lege bakken, neemt men meteen de kleuterpakketten mee.
 • Scholennieuws: Leer eens andere jeugdboeken kennen

  wo 5 jun
  Hou jij het meestal ook bij de traditionele jeugdboeken? Vraag tot 30 juni een verrassingspakket aan en leer eens andere jeugdboeken kennen. Je krijgt dan 3 boeken te leen die je in de zomervakantie kan lezen. Of lees tijdens de zomermaanden gratis e-jeugdboeken via vakantiebieb.nl.
 • Scholennieuws: Haal meertalig boekje 'Caracol wil vliegen'

  di 23 apr
  Vanaf 29 april kan elke school in de Bib 2 exemplaren van het boekje 'Caracol wil vliegen' afhalen. Dit boekje is in 4 talen geschreven: Nederlands, Frans, Engels en Arabisch. Je kan eventueel de ouders betrekken bij het lezen van dit boekje.
 • Scholennieuws: Kwartierlezen: er is meer dan lezen alleen!

  ma 15 apr
  Wij weten het: er is meer dan lezen alleen! De (tijds)druk op een leerkracht om alle doelstellingen te bereiken is enorm. Daarom willen wij jullie, leerkrachten, nogmaals expliciet bedanken voor jullie volharding om zoveel mogelijk te blijven kwartierlezen. Weet dat het loont!
 • Scholennieuws: Bib@school (nieuw concept sinds 2017)

  wo 1 jun
  Omdat uit onderzoek blijkt dat 10% van de kinderen de lagere school verlaat met een leesachterstand, test de Bib sinds 2017 een nieuwe aanpak om de kinderen te stimuleren om meer te lezen, niet alleen thuis, maar ook op school. Ook Bib@school, waarbij de Bib naar de school toegaat, verandert...
1-6 Van 6