Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Lezen

 • Scholennieuws: Daisy-luisterboeken lezen met de anderslezen-app: nu ook via jouw school!

  ma 11 mrt
  De Bib van Balen werkt samen met de Luisterpuntbibliotheek. Ze heeft een beperkte collectie voor kinderen met een leesbeperking. Bij deze boeken hoort een Daisy-schijfje dat je kan afspelen op een Daisyspeler, MP3 of PC. En sinds kort kan dit ook via een app op de smartphone en/of tablet!
 • Scholennieuws: Denk aan de ICQ-vergadering

  ma 11 mrt
  Werd jij aangesteld als boekenjuf/meester van je school om deze te vertegenwoordigen op de ICQ-meetings? Vergeet dan onze eerstvolgende ICQ-vergadering in VC De Kruierie niet op donderdag 21 maart om 10u30.
 • Scholennieuws: Jeugdboekenmaand: 'Iedereenleest'

  ma 11 mrt
  Maart is Jeugdboekenmaand. Ga eens langs in de Bib voor extra inspiratie en boekplezier!
 • Scholennieuws: Planning Bib@school

  ma 11 mrt
  De tijd vliegt: terwijl 1 en 6 nog moeten passeren in de Bib voor hun respectievelijk 2/3e uitleenbeurt direct na het krokusverlof, roepen we alweer op tot de inplanning van het allerlaatste bibbezoek van dit schooljaar! Bekijk de planning op google-drive via de link hieronder.
 • Scholennieuws: Werk mee aan de leesgoesting van je kleuters

  ma 27 aug
  Het prikkelen en ontwikkelen van 'leesgoesting' op prille leeftijd is zo belangrijk. Iedere kleuterleerkracht (in wording) krijgt hierin steun van de Bib via verschillende projecten zoals o.a. Rode Draadboxen, bedeling kleuterpakketten, rondleiding in de Bib,... Maak hier zeker gebruik van!
 • Scholennieuws: Bib@school (nieuw concept sinds 2017)

  wo 1 jun
  Omdat uit onderzoek blijkt dat 10% van de kinderen de lagere school verlaat met een leesachterstand, test de Bib sinds 2017 een nieuwe aanpak om de kinderen te stimuleren om meer te lezen, niet alleen thuis, maar ook op school. Ook Bib@school, waarbij de Bib naar de school toegaat, verandert...
1-6 Van 6