Nieuws : Lezen

Nieuwsoverzicht

 • Onderwijs: Auteursbezoek voor het 5e leerjaar op dinsdag 7 maart 2023

  di 8 nov
  Tijdens de maand maart doen we mee met de jeugdboekenmaand. Het thema in 2023 is 'geluk'. Voor de leerlingen van het 5e leerjaar voorzien we een dubbele portie geluk waarbij het 3e bezoek aan de Bib van Balen een auteurslezing is. Vera Van Renterghem, bekend van Oscar Cook's verhalen komt langs.
 • Onderwijs: Beroepenexpo Liesbet Slegers

  di 8 nov
  Ben jij ook zo'n fan van Liesbet's prentenboeken? Kom dan zeker met je kleuters tussen 5 en 30 december naar onze interactieve beroepenexpo. Je kan deze expo vrij bezoeken met je klas tijdens de openingsuren van VC De Kruierie. Inschrijven is niet nodig.
 • Onderwijs: KiXs kerst

  di 8 nov
  KiXs kerst wordt tussen 21 en 28 november aan scholen bezorgd, voor verdeling aan gezinsoudsten.
 • Onderwijs: Nieuw aanvraagformulier via het e-loket voor je boekenpakket

  di 8 nov
  Vraag je wel eens een boekenpakket aan of heb je interesse in een pakket op maat voor je klas? Via het nieuwe formulier ontvangen wij meteen alle gegevens die we nodig hebben om een thema samen te stellen of boeken uit te zoeken voor jouw doelgroep (1ste kleuterklas tot en met 6e leerjaar).
 • Onderwijs: Planning bibbezoek invullen vóór 14 november

  di 8 nov
  Via de link kan je het derde bezoek aan de bib plannen. Vul je het in voor 14 november? Leerkrachten van het 5e leerjaar plannen in periode 3 de auteurslezing op dinsdag 7 maart 2023.
 • Onderwijs: Rode Draad box EHBO

  di 8 nov
  Soms val je of ben je ziek, moet je naar de dokter of naar de kliniek. Iedereen heeft wel eens een ongelukje. De EHBO box vormt de ideale gids voor het geven van eerste hulp aan de oudste kleuters. Je kan hem aanvragen via het e-loket.
 • Onderwijs: Tip van de Bib 'Voor altijd dichtbij'

  di 8 nov
  'Voor altijd dichtbij' door Elvis Peeters met illustraties van Yule Hermans. Yule is een bekend gezicht in VC De Kruierie. Ze werkt als leerkracht binnen de academie bij ons. We zien haar iedere woensdag en zaterdag. We stellen met veel leesplezier haar nieuwste boek aan jullie voor.
 • Onderwijs: Voorlezen met de kamishibai, het Japanse vertelkastje

  di 8 nov
  Betrek je je leerlingen graag nog een tikkeltje meer tijdens het voorlezen, dan is een kamishibai zeker de moeite waard. De grote vertelprenten nemen de kinderen helemaal mee in het verhaal. Jij leest de tekst op de achterkant en tovert telkens een andere prent tevoorschijn.
 • Onderwijs: Spelregels klaskaart bib

  vr 26 aug
  Bij het bezoek aan de Bib horen enkele afspraken en weetjes. We herhalen ze nog even en voegen enkele nieuwigheden toe. Lees dus zeker verder hoe je je klaskaart gebruikt.
 • Onderwijs: Bieblo is gegroeid!

  di 8 mrt
  Zijn jullie ook zo’n fan van Bieblo? Onlangs werd Bieblo uitgebreid. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen op basis van hun interesse en leeftijd boeken zoeken die aanwezig en uitleenbaar zijn. Je kan Bieblo ook in je klas gebruiken via balen.bibliotheek/bieblo.
 • Onderwijs: Naar de bib, hoe zit dat ook alweer?

  di 8 mrt
  We merken dat er soms op het laatste moment een andere juf of meester mee naar de bib komt. Wat moeten ze weten? En voor de andere juffen/meesters hieronder nog eens ter info.
 • Onderwijs: Taalpunt, voor kinderen en ouders die Nederlands willen leren

  di 8 mrt
  Wist je dat… ook leerlingen met een andere moedertaal in onze bib terechtkunnen? Ze vinden in het Taalpunt materialen om Nederlands te leren en boeken waarin ze hun moedertaal herkennen. Deze materialen kan je tijdens het klasbezoek uitlenen.
 • Onderwijs: Taalpunt voor kinderen met andere moedertaal

  ma 16 nov
  Heb je leerlingen in de klas die nog volop de Nederlandse taal leren? Kijk dan in de Bib ook eens in de rek 'Taalpunt'. Naast een selectie Nik Nak-boekjes in 2 talen zijn er beeldwoordenboeken om de eerste woordjes Nederlands te leren.
1-13 Van 13
Naar top