logo print logo ocmw print

Nieuws : Lezen

Nieuwsoverzicht

 • Scholennieuws: Gratis tijdelijke login voor 'anders lezen-app'

  di 5 nov
  Onze Bib helpt je aan een gratis tijdelijke login voor de 'anders lezen app'. Met deze app kan je jouw tablet/smartphone omtoveren tot een daisy-lezer om kinderen met een leesbeperking te helpen lezen.
 • Scholennieuws: Je klasbibkaart, het verlengstuk van je klasbib en zo veel meer

  di 5 nov
  Als je les geeft in een Balense lagere school, dan heb je, als het goed is, een klasbibkaart gekregen. Hiermee kan je kosteloos boeken en materialen lenen bij de Bib. Let wel: niet voor persoonlijk gebruik!. Hoe beheer je deze klasbibkaart en wat kan je ermee? Klik op lees meer.
 • Scholennieuws: Nomineer jouw boekenjuf/meester

  di 5 nov
  Wie besmet jou met zijn of haar passie voor (voor)lezen? Wie vult de boekenhoeken op school met een rijk en recent aanbod? En wie wakkert in jouw team het leesvuur aan? Kortom, welke juf of meester heeft op jouw school het grootste hart voor boeken?
 • Scholennieuws: Planning Bib@school

  di 5 nov
  De tijd vliegt: alweer bijna tijd voor een tweede bibbezoek en voor de eerste leerjaren het allereerste bibbezoek! Bekijk de planning op google-drive via de link hieronder.
 • Scholennieuws: Bib@school (nieuw concept sinds 2017)

  wo 1 jun
  Omdat uit onderzoek blijkt dat 10% van de kinderen de lagere school verlaat met een leesachterstand, test de Bib sinds 2017 een nieuwe aanpak om de kinderen te stimuleren om meer te lezen, niet alleen thuis, maar ook op school. Ook Bib@school, waarbij de Bib naar de school toegaat, verandert...
1-5 Van 5
Naar top