Onderwijs: Bibbezoek derde kleuterklas

maandag 28 augustus 2023
Naar goede gewoonte nodigen we de kinderen van de derde kleuterklas ieder jaar uit voor een boeiende rondleiding in de Bib. De kleuters maken kennis met de werking van de Bib en snuisteren door verschillende boeken. Voorlezen hoort er uiteraard ook bij. Hoe schrijf je in?
Alle kinderen van de 3de kleuterklas van de Balense scholen kunnen met de klas op rondleiding komen in de bib.

Een bibmedewerker neemt de kleuters mee op een boeiende ontdekkingsreis in de wereld van boeken: prentenboeken, sprookjes, voorleesverhalen, luisterboeken en eenvoudige informatieve boekjes. De kleuters maken kennis met de werking van de bib, leren waar ze leuke boeken vinden in de kleuterhoek en wat het verschil is tussen lenen en kopen. Daarna worden ze verwend met een mooi verhaal.

Ouders kunnen een glimp opvangen van deze rondleiding: een mooie foto verschijnt dan op de facebook-pagina van de Bib. Altijd fijn als je ons wil ’Liken’ op Facebook.

De rondleiding start telkens om 9u30 en duurt ongeveer 1,5 uur.
 

Voor wie

3de kleuterklassen van Balense scholen
 

Voorwaarden

We streven een limiet na van max. 25 leerlingen per sessie.

Voor grotere groepen voorzien we volgende opties: spreiden over 2 of meer data, of indien dit organisatorisch niet kan, wordt de rondleiding opgesplitst in een speel- en leergedeelte, waarbij de juf dan telkens de groep voor het speelgedeelte begeleidt.

Hoe aanvragen

via het e-loket

Nieuwsoverzicht
Naar top