Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • 1.875 uitnodigingen vertrokken voor vaccinatie in de laatste week van april

  vr 16 apr
  Donderdagavond 15 april werden 1.875 nieuwe uitnodigingen uitgestuurd voor vaccinaties met Pfizer. Het gaat om uitnodigingen voor inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie van geboortejaren 1952, 1953 en enkele mensen uit 1954.
 • Afvalkalender week van 19 april

  vr 16 apr
  • vrijdag 23 april: GFT
 • Fietstunnels Zuiderring liefst vermijden 17, 18, 24 en 25 april wegens graffitikunstenaars

  vr 16 apr
 • Opgelet met valse mails over teruggave personenbelasting

  vr 16 apr
  Er circuleren mails waarin staat dat je recht hebt op een teruggave van je personenbelasting. In deze mails die echt lijken (met officieel logo) staat een link (zie foto) waarna je je moet aanmelden met je bankgegevens. Ga hier vooral niet op in en stuur de mail door naar verdacht@safeonweb.be.
 • Start rioleringswerken wijk Straal

  vr 16 apr
  Binnenkort starten in de wijk Straal werken met als doel de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel, waarbij het afvalwater en het regenwater apart worden opgevangen. Vanaf 26 april (o.v.) zullen de nutsmaatschappijen beginnen met het vernieuwen en ondergronds brengen van hun leidingen.
 • Vacature: administratief medewerker sociale dienst

  vr 16 apr
  OCMW Balen is voor de sociale dienst dringend op zoek naar een administratief (halftijds- bepaalde duur - C-niveau). Solliciteren ten laatste 18 april via mail naar ben.machilsen@ocmwbalen.be.
 • Ziekenhuis Mol roept op: zeg 'ja' tegen het vaccin

  vr 16 apr
  Het ziekenhuis roept op om jezelf te laten vaccineren. De minimale risico’s op ernstige bijwerkingen liggen volgens het ziekenhuis vele malen lager dan de kans op zware ziekte of zelfs overlijden door corona. Dagelijks zijn zij getuige van de verwoestende impact van het virus op iemands gezondheid.
 • 42 VACMANNEN/VACVROUWEN (m/v/x) klaar om netwerk te informeren over vaccinatie

  do 15 apr
  Afgelopen week werden 42 vrijwilligers uit Balen, Dessel, Mol en Retie opgeleid tot VACMAN/VACVROUW. Ze zijn nu klaar om mensen in hun vereniging, organisatie, (geloofs)gemeenschap correct te informeren over vaccinatie.
 • Kijk uit voor de Aziatische hoornaar

  do 15 apr
  De Aziatische hoornaar is ook bij ons aan een stevige opmars bezig. Deze invasieve exoot is zeer schadelijk voor onze biodiversiteit en landbouw en staat bovenaan de lijst van de te verdelgen insecten in Europa. Heb je een (nest van) een Aziatische hoornaar gezien? Post een foto op vespawatch.be.
 • Overlegcomité 14 april: versoepelingen met voorwaarden

  wo 14 apr
  Het overlegcomité besliste dat vanaf 26 april enkele versoepelingen mogelijk zijn, met het volle vertrouwen in het vaccinatieplan en het vertrouwen in het gedrag van de mensen. Kappers kunnen weer open, shoppen mag met 2 zonder afspraak,... Vanaf 8 mei gaan dan ook de terrassen open.
 • Schrijf in voor gratis online training over positief ouderschap

  wo 14 apr
  Op donderdag 22 en 29 april en 6 mei (19u30-21u30), vindt de online training ‘Op weg naar positief ouderschap’ plaats. Ouders die interesse hebben om de gratis training te volgen, kunnen zich t.e.m. 22 april inschrijven voor de volledige reeks van drie dagen (beperkt aantal plaatsen).
 • Tijdelijk visverbod ter hoogte van jachthaven Kerkhoven

  wo 14 apr
 • 2.500 uitnodigingen vertrokken voor vaccinatie in de week van 19 april

  di 13 apr
  Op vrijdagavond 9 april werden 2.500 uitnodigingen uitgestuurd voor vaccins Pfizer. Het gaat om uitnodigingen voor inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie van geboortejaren 1949, 1950, 1951 en enkele mensen uit 1952. Let op: nog niet alle inwoners uit 1952 komen in deze uitnodigingsronde aan bod.
 • Gratis online workshops met tips & tricks voor verenigingen

  di 13 apr
  Kan jouw vereniging wel een update gebruiken? Dan kan je vanaf 6 mei een aantal interessante online workshops volgen over o.a. vzw wetgeving, communicatie, vrijwilligers, brainstormen en nieuwe media. Gratis deelname, inschrijven verplicht. Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt.
 • Groeimeter Huis van het Kind informeert ouders over rechten en voordelen

  di 13 apr
  Het Huis van het Kind Balen, Dessel, Mol en Retie verspreidde kleurrijke groeimeters bij scholen en kinderopvanginitiatieven in de verschillende gemeenten. De groeimeter informeert de ouders over bestaande rechten en voordelen voor hun kinderen. Ontving je de groeimeter al? Bekijk deze dan en ontdek
 • Rijbewijs van vóór 1989? Vraag nieuw exemplaar aan!

  ma 12 apr
  Heb jij nog een (lichtroos) rijbewijs van vóór 1989, zo eentje met gaatjes in de categorieën? Vraag dan een nieuw exemplaar aan bij de dienst bevolking (op afspraak). Zo vermijd je een verwittiging of zelfs een boete in het buitenland (want deze zijn daar niet meer geldig).
 • Verenigingen krijgen ook in 2021 tussenkomst voor extra coronakosten

  ma 12 apr
  Net zoals vorig jaar geeft de gemeente Balen erkende verenigingen ook in 2021 een tussenkomst (tot 500 euro) voor extra coronakosten en voorbereidingskosten voor afgelaste activiteiten. Hou dus de bewijsstukken goed bij, om deze uiterlijk 31 december samen met de fiche 'schadefonds' in te dienen.
1-17 Van 17
Naar top