Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws

 • Olmen Jaarmarkt met expo '125 jaar Landelijke Gilde'

  do 21 mrt
  Op zondag 24 en maandag 25 maart strijkt de Jaarmarkt neer op de Olmense Markt, die verkeersvrij is omwille van de kermis. Vanaf dan kan je in en rond de Pastorij ook terecht voor de gratis expo ‘125 jaar Landelijke Gilde Olmen’ van de Olmense Heemkring.
 • Aanleg fietspaden N136: hinder voor plaatselijk verkeer in fase 1 op 22 & 25 maart)

  wo 20 mrt
  De komende dagen legt de aannemer mits gunstig weer de kleeflaag (vrijdagnamiddag 22 maart) en de toplaag van het asfalt (maandag 25 maart) in fase 1 van de werken aan de N136 (Soef-Wezelbaan). Er is geen plaatselijk verkeer mogelijk. Bewoners plaatsen hun wagen die dagen best buiten de werfzone.
 • Info-avond ‘Cambio autodelen in Balen’ op 2 april

  wo 20 mrt
  Vanaf april kan je ook in Balen een Cambio-deelauto uitlenen. Ideaal voor wie niet zo vaak een wagen nodig heeft of om een tweede auto uit te sparen. Voor meer info kan je terecht op de gratis en vrijblijvende infoavond op dinsdag 2 april om 19u30 in VC De Kruierie. Liefst vooraf inschrijven.
 • Maak afspraak voor hulp bij invullen belastingen

  wo 20 mrt
  Vanaf vrijdag 22 maart kan je een afspraak maken bij VC De Kruierie voor hulp bij het invullen van je belastingsaangifte door de overheidsdienst Financiën (do 23 mei, vr 24 mei en ma 27 mei). Dit gebeurt voortaan enkel nog op afspraak om de soms lange wachtrijen van de voorbije jaren te vermijden.
 • Nieuw in Balen? Schrijf in voor ontbijt op 30 maart!

  wo 20 mrt
  Op zaterdag 30 maart (9u-12u) zijn alle nieuwe inwoners van 2018 welkom in VC De Kruierie voor een ontbijt en een kennismaking met de gemeentelijke dienstverlening. Ben jij vorig jaar in Balen komen wonen? Schrijf je dan uiterlijk 25 maart in aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket.
 • Opendeurdag vliegbasis Beauvechain op 10 april

  wo 20 mrt
  Op woensdag 10 april zet de luchtmachtbasis van Bevekom (Beauvechain) de deuren open. Het is de thuisbasis van het 17de Escadrille Lichtvliegwezen, een legereenheid waarvan de gemeente Balen sinds 1963 peter is. Op deze Beauvechain Air Base Day is er ook een loopwedstrijd over de startbaan.
 • Schoolfeest 23-24 maart: Vrije Basisschool Wezel

  wo 20 mrt
 • Tele-Onthaal zoekt vrijwilligers

  wo 20 mrt
 • Denk jij mee over knetterende cultuur in de Kempen?

  di 19 mrt
 • Gemeente zoekt naar oplossingen voor zonevreemde woningen in kwetsbaar gebied

  di 19 mrt
  De gemeente wil onderzoeken welke bijkomende mogelijkheden kunnen geboden worden aan eigenaars van zonevreemde woningen voor wie in de huidige regelgeving slechts beperkte mogelijkheden zijn. Bekijk hier de startnota van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) waarmee de gemeente gestart is.
 • Prijsvraag groepsaankoop dakisolatie en groendaken

  di 19 mrt
 • Security Netwerk Industrie 'Driehoek-Berkebossen' van start

  di 19 mrt
  Op 18 maart is het Security Netwerk Industrie (SNI) ‘Driehoek-Berkebossen’ officieel van start gegaan. Een SNI is een samenwerkingsverband tussen de lokale politie, bedrijven en de lokale overheden die de veiligheid binnen een industriezone moet versterken op basis van informatie-uitwisseling.
 • Skaters en steppers, schrijf in voor Ramp?Zalig!

  di 19 mrt
  Op zaterdag 18 mei (9u30-18u30) kunnen skaters en steppers hun kunstjes tonen tijdens Ramp?Zalig! op sportcomplex Bleukens. Vanaf 5 jaar (°2014) kan je deelnemen aan de initiaties, vanaf 7 jaar (°2012) ook aan de wedstrijden. Schrijf je nu in via het e-loket (vvk 2 euro, kassa 3 euro).
 • Begeleid jij mee kinderen bij klasbezoek in de Bib?

  ma 18 mrt
  De Bib van Balen is op zoek naar vrijwilligers om samen met de medewerkers van de Bib schoolkinderen te begeleiden tijdens hun klasbezoek. Interesse? Meld je dan nu aan voor deze verrijkende belevenis!
 • Gratis magazine met info en tips voor verbouwers

  ma 18 mrt
  De Vlaamse Regering wil dat bestaande woningen ten laatste vanaf 2050 goede energieprestaties halen. Verbouwers kunnen daar nu al op inspelen. Het gratis magazine BENO illustreert op een toegankelijke manier de BENOvatiedoelstellingen en geeft verbouwers inspiratie en informatie. Lees het hier!
 • Laad enkel op onder een rookmelder

  ma 18 mrt
  De laatste weken waren er heel wat branden veroorzaakt door opladers. We gebruiken steeds vaker toestellen met oplaadbare batterijen, maar het opladen is niet zonder risico. Laad ze daarom enkel overdag op, onder toezicht en in een ruimte waar een rookmelder hangt. En zeker niet in de kinderkamer.
 • Schrijf in voor Buitenspeeldag

  ma 18 mrt
  Op woensdag 24 april kan elke 6- tot 16-jarige zich tussen 13u en 16u gratis komen uitleven op de Buitenspeeldag in en om sportcomplex Bleukens. Ouders kunnen die namiddag terecht op een gezellig terras. Om deel te nemen, moet je vooraf inschrijven via het e-loket (niet mogelijk ter plaatse).
 • Aanleg fietspaden N136: laatste loodjes in fase 1, aanleg fietspaden in fase 2 en 3

  vr 15 mrt
  De werken aan de veilige, vrijliggende fietspaden en het wegdek van Rijsberg(dijk) naderen stilaan hun einde. In fase 1 gaat de aannemer de komende dagen de rioolputten ophalen, asfalteren en belijnen, waarna dit gedeelte terug opengaat voor alle verkeer. In fase 2 en 3 worden de fietspaden gestort.
 • Afvalkalender week 12

  vr 15 mrt
  • vrijdag 22 maart: PMD, RESTAFVAL en GLAS (route 2)
 • Balense Klimaatstrijders vallen massaal in de prijzen

  vr 15 mrt
  Begin maart konden deelnemers aan de Klimaatstrijd een prijzenpakket winnen. De Balenaars deden massaal mee aan deze weggeefactie, want liefst 6 van de 11 winnaars komen uit onze gemeente. De gelukkigen zijn ondertussen persoonlijk verwittigd en kunnen hun prijs komen afhalen in het gemeentehuis.
 • Expo ‘De Kleren van de Keizer’

  vr 15 mrt
  Van 15 maart tot 10 april kan je in de tentoonstellingsruimte van VC De Kruierie sprookjeskleren bewonderen in de fabelachtige expo ‘De Kleren van de Keizer’. Tegelijkertijd kan je in de Bib je sprookjeskennis testen met de 'Raad je Sprookje'-helm.
 • Inschrijven kinderopvang paasvakantie vanaf 21 maart

  vr 15 mrt
 • Paleografie op 28 maart i.p.v. 21 maart

  vr 15 mrt
 • Peuterspeelpunt te gast in Bib van Balen

  vr 15 mrt
  Baby’s en peuters tot drie jaar zijn op vrijdag 22 maart tussen 10u en 12u samen met hun (groot)ouders welkom op het Peuterspeelpunt, dat uitzonderlijk plaatsvindt in de Bib van Balen. Een voorleesmoeder zal er verhaaltjes voorlezen en de kinderen kunnen gratis lid worden van de Bib.
 • Schrijf in voor Balen Babbelt en inspireer mee het beleid

  vr 15 mrt
  Het lokaal bestuur organiseert op zaterdag 6 april (9u-13u) in Den Travoo rondetafelgesprekken waarbij elke Balenaar kan meedenken over hoe onze gemeente er de volgende jaren zou moeten uitzien. Op basis hiervan en de eigen beleidsverklaring maakt het bestuur een meerjarenplan op. Schrijf je nu in!
 • Tip van de Bib: 'Troon zoekt kroon: sprookjes voor jonge lezers'

  vr 15 mrt
  Helemaal gek op sprookjes? Dan is het boek 'Troon zoekt kroon' zéker iets voor jou! Krijg je niet genoeg van sprookjes? Bezoek dan zeker onze expo van 15 maart tot 10 april!
 • Inschrijven PaasKiXs en -Kuren

  do 14 mrt
  Sinds maandag 18 maart kan je inschrijven voor de jeugdige activiteiten tijdens de paasvakantie. Dit kan alleen door langs te komen aan de balie van VC De Kruierie tijdens de openingsuren, dus niét telefonisch of per mail. Je betaalt meteen voor de ingeschreven activiteiten (Bancontact beschikbaar).
 • Themaweek in Den Travoo: boerenomelet

  do 14 mrt
 • Gezocht: gemachtigde opzichters school Olmen

  wo 13 mrt
  Om het oversteken van de leerlingen aan school Klavertje 4 (Olmen) in veilige banen te blijven leiden, zijn school en wijkpolitie op zoek naar bijkomende gemachtigde opzichters. Na een opleiding worden zij (in een beurtsysteem) dagelijks of enkele keren per week ingeschakeld van 8u20 tot 8u45.
 • Stormschade opgelopen op 10 maart? Verwittig verzekering én gemeente

  wo 13 mrt
  Heb jij stormschade opgelopen op zondag 10 maart? Ga dan langs bij je verzekeringsagent en meld dit ook bij de gemeente vóór 1 april. Het is belangrijk dat we een overzicht hebben van alle schade in Balen om een aanvraag in te dienen bij het Rampenfonds om het stormweer te laten erkennen als ramp.
1-30 Van 72