Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Werken aan Spoorwegstraat in kader van fietsostrade

  do 29 apr
 • Werken om stierkikker te bestrijden gestart in Olmen

  do 29 apr
  Vorige zomer werd in Olmen onder grote belangstelling het project voorgesteld waarbij de schadelijke stierkikker bestreden zal worden met steriele kikkermannetjes. Enkele vijvers in Olmen en Scheps zullen gebruikt worden om deze steriele kikkers op te kweken. De werken in Olmen zijn al gestart.
 • IOK en gemeente Balen organiseren opnieuw een tankslag

  wo 28 apr
  IOK organiseert samen met o.a. de gemeente Balen al voor de vierde keer een tankslag. Eventueel zelfs handig te combineren met de groepsaankoop hemelwateropvang. Interesse? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de groepsaankoop en/of voor een online infomoment.
 • Let op voor phishing mails in naam van De Watergroep

  wo 28 apr
 • Bengelpop blijft ook dit jaar in zijn kot

  di 27 apr
  Door corona ziet de organisatie van Bengelpop zich genoodzaakt om het kinderfestival op recreatiedomein Keiheuvel eind juni te annuleren. Er zijn momenteel helaas te veel onzekerheden om een veilig en gezond evenement van deze omvang op poten te zetten. Afspraak volgend jaar op dinsdag 28 juni 2022!
 • Ondernemersnieuws: Schrijf in voor Belgerinkel vóór 1 mei

  di 27 apr
  Van half juni tot eind augustus lanceren de gemeente Balen en UNIZO een nieuwe 'Met Belgerinkel naar de Balense Winkel'-actie. Wil jij met je handels- of horecazaak ook schitteren in het magazine van deze campagne? Schrijf dan gratis in vóór 1 mei en dan komt onze fotograaf binnenkort bij jou langs.
 • Schrijf je in op reservelijst vaccinatiecentrum Baldemore

  di 27 apr
  Het vaccinatiecentrum Baldemore gebruikt de reservelijst van de Vlaamse Overheid: leeftijdsgebonden van oud naar jong en risicopatiënten. Deze lijst wordt nu aangevuld door vrijwillige reservepersonen. Ben je geboren tussen 1965 en 1958? Schrijf je dan in op deze reservelijst 'VAXLIST Baldemore'.
 • Gemeente Balen dient bezwaren in over leidingstraat Antwerpen-Ruhr

  ma 26 apr
  De Vlaamse overheid maakt een uitvoeringsplan (GRUP) om een ondergrondse leidingstraat aan te leggen tussen de Antwerpse haven en het Ruhrgebied. Drie tracés worden onderzocht, waarbij het noordelijke ook door Balen loopt. De gemeente heeft daarover samen met IOK een bezwarenlijst opgesteld.
 • Reserveer je studeerplekje in Balen

  ma 26 apr
  Van 15 mei tot 31 augustus kunnen studenten in alle rust blokken op verschillende locaties in Balen. Dit alle dagen (uitgezonderd zon- en feestdagen) van 9u tot 22u, enkel na reservatie via vrijetijd.balen.be. De nodige maatregelen i.v.m. het coronavirus worden getroffen.
 • Schrijf in voor outdoor fitmix in mei en juni

  ma 26 apr
  In mei en juni kan je op woensdagvoormiddag weer fitmixles in openlucht volgen op het grasterrein op sportcomplex Bleukens. Vooraf inschrijven via het e-loket verplicht (max. 25 deelnemers). Betalen met tienbeurtenkaart (25 euro).
 • Laatste lichting 65-plussers uitgenodigd voor vaccinatie

  vr 23 apr
  Donderdagavond 22 april verstuurden we 3.350 nieuwe uitnodigingen voor vaccinaties met Pfizer. Het gaat om uitnodigingen voor inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie van de geboortejaren '54, '55, '56, '57 en enkele mensen uit '58. Deze mensen verwachten we voor hun eerste prik op 6,7 of 8 mei.
 • Ontdek Balen met het toeristisch plan 2021

  vr 23 apr
  Jammer genoeg geen officiële opening van het Toeristisch Seizoen komende zondag. Maar de dienst toerisme en VVV Balen brengen je toch graag even op de hoogte van alle toeristische trekpleisters van #ontdekbalen. Daarom valt volgende week het nieuwe toeristisch plan bij alle Balenaars in de bus.
 • Balen haalt hoogst mogelijke score als FairTradeGemeente

  do 22 apr
  Balen heeft opnieuw de titel van FairTradeGemeente verkregen. We behaalden met een A zelfs de hoogst mogelijke score. Gemiddeld scoren de FairTradeGemeenten in Vlaanderen een B op de Fair-O-Meter (van A tot E). Daarmee zetten we grote stappen richting een meer eerlijke en duurzame wereld.
 • Doet jouw straat mee aan 'Straatvinken' op 20 mei?

  do 22 apr
  Op donderdag 20 mei kan je tussen 17u en 18u weer tellen hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door je straat passeren. Op basis daarvan berekenen wetenschappers hoe gezond het verkeer in je straat is. Doet jouw straat al mee? Check het op www.straatvinken.be en schrijf je meteen in!
 • Haal gratis bloemenzaad, help de bijen en win!

  wo 21 apr
  Aan de balie van het gemeentehuis en VC De Kruierie kan je, zolang de voorraad strekt, gratis bloemenzaad afhalen om een zonnig hoekje in je tuin in te zaaien. Zo ontstaan bloemenperkjes waarop bijen en vlinders verzot zijn. Stuur een foto van je bloemenpracht door en maak kans op een mooie prijs!
 • Verplaatsingen vanuit België naar het buitenland

  wo 21 apr
  Reizen naar het buitenland is weer mogelijk, maar wordt nog steeds afgeraden. Welke maatregelen je moet respecteren, vind je in de 'downloads' bij 'lees meer'.
 • Wanneer moet ik me laten testen? En wat daarna?

  wo 21 apr
  Wanneer laat je je testen op het coronavirus? Wat is de procedure van de test? Wat doe je wanneer je het resultaat ontvangt? Je leest het in de 'downloads' bij 'lees meer'.
 • Mobiele tandartsen screenen gebit van inwoners die het financieel moeilijk hebben

  di 20 apr
  Op vrijdag 16 april streek een mobiel tandartsenteam neer aan Den Travoo en in Ten Hove (Mol). Het ging om een testdag in het kader van het project ‘Laat je tanden zien’. Inwoners die doorverwezen werden vanuit de sociale dienst, konden er terecht voor een standaard screening van hun gebit.
 • Onderwijs: Bibbezoek derde kleuterklas

  di 20 apr
  De kleuters van de 3de kleuterklas zijn weer welkom in de Bib voor een rondleiding. Er zijn wel wijzigingen wat het vervoer betreft. Als je nog niet ingeschreven bent voor een rondleiding met je klas, mag je het e-loket nog invullen.
 • Onderwijs: Boeken Jeugdboekenmaand nog uitleenbaar

  di 20 apr
  We hebben enkele leuke foto’s van jullie leesfeest ontvangen. Ze kregen tijdelijk een plekje in de Bib. Dankjewel! Ben je nog op zoek naar een boek uit de selectie ‘jeugdboekenmaand 2021’? Je kan ze in het rek vinden, ze zijn te herkennen aan de sticker.
 • Onderwijs: Boeken verzamelen en ophalen in juni

  di 20 apr
  Naar jaarlijkse gewoonte komt de Bib aan het einde van het schooljaar alle boeken weer ophalen. De boeken die jullie tijdens het laatste bezoek uitleenden, worden tussen 21 en 25 juni opgehaald. We voorzien tussen 15 en 18 juni voldoende lege bakken in de school om alle boeken te verzamelen.
 • Onderwijs: Boekentip 'Communicatie zonder frustratie in het onderwijs'

  di 20 apr
  Handboek voor effectieve communicatie, waarin een veelheid van technieken en vaardigheden aangestipt wordt, die in diverse onderwijssettings te gebruiken zijn.
 • Onderwijs: Boekentip 'De rode hoed van Luna'

  di 20 apr
  'De rode hoed van Luna' is een boek uit onze collectie 'boeken voor als het wat moeilijker is'. Sta je voor een moeilijk gesprek of zoek je hulp bij het aanbrengen van een bijzonder onderwerp? In onze collectie zitten een aantal boeken die moeilijke thema’s op eenvoudige wijze in beeld brengen.
 • Onderwijs: Huur gratis educatieve spellen rond verkeer

  di 20 apr
  In VC De Kruierie kan je gratis spellen huren om in je klas te werken rond verkeer: Het verkeer en ik (vanaf 6 jaar), Spoorveiligheidspakket (8-12 jaar) en het Verkeersspel (vanaf 7 jaar). Je vindt de uitleg van deze en ander spellen in de brochure bij 'downloads'.
 • Onderwijs: Met Bieblo weet elk kind wat gelezen

  di 20 apr
  Vinden je leerlingen het moeilijk om een boek te kiezen? Via Bieblo kunnen ze voordat ze op bibbezoek komen al even tussen het aanbod snuisteren. Om je leerlingen extra te motiveren kan je samen met hen dit filmpje hieronder bekijken.
 • Onderwijs: Planning bib@school periode 4

  di 20 apr
  We mogen jullie opnieuw in de Bib ontvangen, maar niet volgens de planning die jullie invulden. Lees verder om de juiste planning te zien.
 • Onderwijs: Spoor je leerlingen aan tot zomerlezen met kans op een prijs

  di 20 apr
  Ook dit jaar wil de Bib weer een zomerleesactie op poten zetten om zo de kinderen te stimuleren om ook tijdens de vakantie te lezen. Per school voorzien we mooie leesprijzen voor de 3 meest gemotiveerde leerjaren. Geïnteresseerd? Mail naar gitte.van.hout@balen.be en zij neemt contact met je op.
 • Gemeentelijke steun voor parochiecentra en gemeenschapshuizen

  ma 19 apr
  Onze parochiecentra en gemeenschapshuizen zijn heel belangrijke ontmoetingsplekken om het Balense gemeenschapsleven te stimuleren. Om deze plekken extra te ondersteunen in deze moeilijke coronatijden, voorziet de gemeente Balen 25.000 euro aan steun.
 • Interesse in groepsaankoop hemelwateropvang en/of tankslag?

  ma 19 apr
  IOK organiseert samen met o.a. de gemeente Balen een groepsaankoop hemelwateropvang en een tankslag (eventueel zelfs handig te combineren). Interesse? Schrijf je dan vrijblijvend in voor de groepsaankoop en/of voor een online infomoment (27, 29 april of 6 mei).
 • 1.875 uitnodigingen vertrokken voor vaccinatie in de laatste week van april

  vr 16 apr
  Donderdagavond 15 april werden 1.875 nieuwe uitnodigingen uitgestuurd voor vaccinaties met Pfizer. Het gaat om uitnodigingen voor inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie van geboortejaren 1952, 1953 en enkele mensen uit 1954.
31-60 Van 77
Naar top