logo print logo ocmw print

Nieuws

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Afvalkalender week van 12 april

  vr 9 apr
  • maandag 12 april: TEXTIEL (route 2) • vrijdag 16 april: PMD en RESTAFVAL en GLAS (route 2)
 • Hinder richting autostrades E313 (Meerhout) en E34 (Dessel-Retie)

  vr 9 apr
 • Oostelijk jaagpad Kanaal naar Beverlo afgesloten (12 apr-31 aug)

  vr 9 apr
  Het jaagpad langs het Kanaal naar Beverlo zal aan de oostelijke kant (Kerkhoven/Leopoldsburg) volledig afgesloten zijn voor fietsers én voetgangers van 12 april t.e.m. 31 augustus. Dit in het gedeelde tussen de Blauwe Reiger Yacht Club (Kerkhoven) en de Lido (Leopoldsburg).
 • Tip van de Bib: 'De Gastenlijst'

  vr 9 apr
  Als een jong, succesvol stel op een bijna onbewoond eiland gaat trouwen, lijken de gasten en het bruidspaar het naar hun zin te hebben, maar er dreigen geheimen naar buiten te komen die de bruidegom niet bekend wil hebben.
 • Verdorde bloemstukken weggehaald van kerkhof na winterprik

  vr 9 apr
 • Wandelzoektocht met fotochallenges voor kinderen: Het parelsnoer van de Heilige Odrada

  vr 9 apr
  Het parelsnoer van Odrada wijst je de weg doorheen natuurgebied Scheps. Tijdens je tocht beeld je de legende van de Heilige Odrada uit in verschillende fotochallenges. Ontlenen van de wandeltas met alle materiaal voor deze wandeling bij VC De Kruierie is gratis. Reservatie is verplicht
 • Deze week vertrekken opnieuw 2.457 uitnodigingen voor vaccinatie

  do 8 apr
  Deze week vertrekken er opnieuw 2.457 uitnodigingen naar inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie voor een eerste vaccinatie. Inwoners die jonger zijn dan 56 jaar, krijgen op dit moment geen AstraZeneca-vaccin toegediend. Deze doelgroep wacht best ook af voor hun afspraak voor een tweede prik.
 • Balense ondernemers, dien offerte in voor groepsaankoop hemelwateropvang en tankslag

  wo 7 apr
  Vanaf dit voorjaar organiseren IOK en o.a. de gemeente Balen een groepsaankoop hemelwateropvang en tankslag. Het zou leuk zijn als een Balense firma deze Kempense groepsaankoop zou mogen verzorgen. We roepen geïnteresseerde ondernemers dan ook op om uiterlijk 27 april een offerte in te dienen.
 • Niet-gekeurde trekhaken: veel voorkomende inbreuk

  wo 7 apr
 • Plattelandssubsidies voor jouw idee?

  wo 7 apr
  Heb jij als bewoner, ondernemer of organisatie uit de provincie Antwerpen een goed idee voor het versterken, vernieuwen of verduurzamen van jouw stukje platteland? Dien dan vóór 27 april je projectidee in om kans te maken op steun van het provinciebestuur, de Vlaamse overheid en de Europese Unie.
 • “Nu jezelf inschrijven op Vlaamse reservelijst heeft voorlopig geen zin”

  di 6 apr
  Op dit moment heeft het als inwoner van Balen, Dessel, Mol of Retie geen zin om je in te schrijven op Qvax, het Vlaamse systeem voor reservelijsten. De online registratieprocedure leidt alleen maar tot tijdverlies voor jezelf en hooggespannen verwachtingen die onmogelijk kunnen worden ingelost.
 • Bib bereidt zich voor op Erfgoeddag

  di 6 apr
  Op 24 en 25 april vieren we de 20ste editie van Erfgoeddag, die dit jaar in het teken staat van ‘De Nacht’. De Bib bereikt zich alvast voor met enkele themastandjes, te herkennen aan de rode zakdoek met witte bollen. Komt dat zien!
 • Filmpje: Parcours fietsexamen zesdejaars

  di 6 apr
  Sinds 2 april is het oefenparcours voor het fietsexamen van de zesdejaars in Mol-Centrum bewegwijzerd. BalenTV fietste het traject al eens af. Zo kunnen de kinderen de film van het parcours thuis al eens op het gemak bekijken en zijn ze goed voorbereid als ze ter plekke gaan oefenen met de ouders.
 • Info nodig over vaccinaties in eerstelijnszone Baldemore? Vraag naar je VACBLAD

  di 6 apr
  Ben je op zoek naar meer informatie over de coronavaccinaties in de eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie? Vraag dan naar je VACBLAD bij je huisarts, apotheker, tandarts of ziekenfonds. Of lees het hier digitaal!
 • Jeugdverenigingen: organiseer een Buitenspeeldag en win 250 euro

  di 6 apr
  Organiseer als jeugdvereniging een buiten-spelnamiddag (coronaproof) op woensdag 21 april, post hiervan foto's en/of filmpjes op Instagram en/of Facebook met de hashtags #gemeenteBalen en #Buitenspeeldag2021 en maak kans op 250 euro voor je vereniging. Veel succes!
 • Ophokplicht pluimvee bij particulieren opgeheven

  di 6 apr
  Vanaf dinsdag 6 april wordt de ophok- of afschermplicht voor pluimvee, als voorzorg tegen de vogelgriep, versoepeld. Particulieren mogen hun kippen, ganzen, etc opnieuw vrij laten rondlopen. Ze zijn nog wel steeds verplicht om hun dieren binnen te voederen.
 • Video: Hoe werkt een corona-zelftest?

  di 6 apr
  Sinds deze week kan je bij de apotheker een corona-zelftest kopen. Hou er rekening mee dat zo'n zelftest steeds een momentopname blijft en ook niet 100% betrouwbaar is. Hoe werkt deze test en wat doe je met de resultaten? Bekijk het filmpje en het antwoord op de meest gestelde vragen over de test.
 • Win een speelpakket met je Buitenspeeldag in je bubbel

  di 6 apr
  Op woensdag 21 april is het Buitenspeeldag. Dit jaar iets anders door corona, maar daarom niet minder plezant! Trek naar buiten met je eigen bubbel, neem een leuke foto van jouw activiteit en maak kans op een supertof buitenspeelpakket vol met coole sport en knutselmaterialen.
 • Beetje jaarmarkt in WZC Ter Vest

  vr 2 apr
  Door de corona was er geen Balen Jaarmarkt, maar de bewoners van WZC Ter Vest hadden toch een kermisgevoel door tal van activiteiten en uiteraard et 'Hou-nog-even-vol-wagen'.
 • Bekijk vormingskalender Huis van het Kind

  vr 2 apr
  Huis van het Kind Balen-Dessel-Mol-Retie heeft de komende maanden heel wat vormingsmomenten over verschillende opvoedingsthema's op het programma staan zoals zindelijkheidstraining, pubers achter hun schermen, positief ouderschap .
 • Doe mee met de fiets- en wandelzoektocht van VVV Balen

  vr 2 apr
  Vertrek aan sportcafé Bleukens en wandel 6,2 km in en rond natuurgebied Scheps of fiets 25 km door Olmen. De zoektochten zijn tot einde augustus te koop aan de balie van VC De Kruierie voor 4 euro per zoektocht. Breng na afloop je formulier terug binnen bij VC De Kruierie en maak kans op een prijs.
 • Gratis vorming 'Sterk in je schoenen staan' voor leerlingen 1ste en 2de middelbaar

  vr 2 apr
 • Vaccinatiecentrum: "Vaccinaties 65+ komen in stroomversnelling"

  vr 2 apr
  De vaccinaties voor onze 65-plussers komen in een stroomversnelling terecht. Deze week zijn er zo'n 1.750 vaccins gezet, volgende week kunnen we er zo'n 3.300 zetten, de week nadien 3.800, zowel eerste als tweede vaccins. Deze week stuurt men 4.040 uitnodigingen uit voor een eerste vaccin.
 • Vandalisme aan skatepark

  vr 2 apr
  Dinsdag 23 maart is de poort aan het skatepark opengebroken. Het gemeentebestuur en de sportdienst zijn enorm teleurgesteld in het gedrag van de jongeren die dit gedaan hebben. We vragen dan ook aan de jongeren om zich te melden. De camerabeelden worden overgemaakt aan de politie.
 • Video: Hoe bereik je het vaccinatiecentrum in Mol vanuit Balen?

  vr 2 apr
  Het vaccinatiecentrum op site De Zwaan in Mol-Centrum (Rivierstraat 11) is makkelijk te bereiken vanuit Balen met de auto, fiets, bus of trein. Bekijk het filmpje met de auto-, fiets- en busroute.
 • Belastingaangifte: ook dit jaar enkel telefonische hulp

  do 1 apr
  Door de coronacrisis houden de experts van de FOD Financiën ook dit jaar geen invulsessies voor de belastingaangifte in VC De Kruierie. Ze helpen je wel telefonisch verder. Je moet hiervoor eerst een afspraak maken op het nummer dat op de envelop van je belastingbrief staat of in je Tax-on-Web.
 • Filmpje toont hoe je bezoek aan het vaccinatiecentrum verloopt

  do 1 apr
  Wat mag je verwachten van je bezoek aan het vaccinatiecentrum De Zwaan. Aan de hand van een filmpje nemen we je stap voor stap mee doorheen het vaccinatiecentrum en tonen we de verschillende stappen die je moet doorlopen. Bekijk hier onder het filmpje.
 • Gezocht: vrijwillige chauffeurs en begeleiders RolMobiel

  do 1 apr
  OCMW Balen is op zoek naar chauffeurs en begeleiders om de enthousiaste groep vrijwilligers voor de RolMobiel Balen te versterken. Deze minibus is aangepast voor het vervoer van ouderen of personen met een beperking en wordt momenteel ingezet voor het vervoer van senioren naar de dagopvang.
 • Gratis online infosessies voor ouderen en mantelzorgers: valpreventie

  do 1 apr
  Jaarlijks valt één op drie ouderen minstens één keer. Wil je weten hoe je valproblemen kan voorkomen? In het kader van de Week van de Valpreventie (van 19 t/m 23 april) zijn vier gratis webinars (online infosessies), telkens van 19u tot 20u, voor ouderen en mantelzorgers
 • Gratis tuinhandschoenen bij aankoop Vlaco-compost of -potgrond

  do 1 apr
  Wie in april Vlaco-compost of -potgrond koopt op het recyclagepark, krijgt een paar tuinwerkhandschoenen cadeau. Door compost te gebruiken in het voorjaar bied je je planten heel wat voordelen. Je zet daarnaast ook belangrijke stappen voor een meer droogte- en hittebestendige tuin in de zomer.
1-30 Van 340
Naar top