logo print logo ocmw print

Nieuws : de Bib van Balen

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de Bib: 'Pokko heeft een trommel'

  vr 26 feb
  De maand maart is Jeugdboekenmaand in de Bib. Deze week zetten we graag het prentenboek 'Pokko heeft een trommel'. Een kleurrijk prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • Tip van de Bib: 'Verjaardag met taart'

  do 18 feb
  Wist je dat er in onze Bib ook zoekboeken zijn voor de allerkleinsten? Deze kleurrijke boeken zonder tekst zijn ideaal om al op jonge leeftijd boekengoesting te creëren. In dit boek wil meneer Hond een taart maken voor de verjaardag van Konijntje. Steeds als hij bezig is, gaat er iets mis.
 • Onderwijs: Haal je lerarenkaart af in VC De Kruierie

  di 16 feb
  Leerkrachten die in Balen wonen, kunnen hun lerarenkaart afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Neem zeker een kijkje op www.balen.be/lerarenkaart om te kijken hoe en waar je je kaart gebruiken.
 • Tip van de Bib: 'De jongen in de sneeuw'

  vr 12 feb
  Een opsporingsteam van de politie in Oslo gaat onder leiding van rechercheur Holger Munch, die geassisteerd wordt door rechercheur Mia Kru¨ger, de moord op een jonge ballerina oplossen.
 • Tip van de Bib: 'Rood, of Waarom pesten niet grappig is'

  vr 5 feb
  Tuur bloost snel. Zijn klasgenoten pesten hem daarmee, aangevoerd door de sterke Paul. Eén meisje ergert zich aan het getreiter, maar ze durft er niet tegenin te gaan. Dan duwt Paul Tuur van het klimrek en vraagt de juf of iemand iets gezien heeft.
 • Tip van de Bib: 'Vogelgids voor kids'

  vr 29 jan
  In deze gids vind je 116 vogelsoorten die in België en Nederland voorkomen, met informatie over vogels en vogelarij en hoe je vogelsoorten kunt opsporen en herkennen.
 • Tip van de Bib: 'Het geheim van mijn man'

  vr 22 jan
  Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief een geheim bevat, dat niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief vindt terwijl je man nog springlevend is.
 • Tip van de Bib: 'De prinses van Coronaland'

  vr 15 jan
  De Prinses van Coronaland werd geboren uit de verbeelding en van de Balense Betty Machiels. De gepensioneerde kleuterjuf van het scholeke van de Vennen schreef het verhaal en tekende alle illustraties.
 • Tip van de Bib: 'Nieuwjaarsbrieven van 1746 tot nu'

  wo 30 dec
  Heb jij je nieuwjaarsbrief al klaar? Nee? Dan haal je misschien nog wel wat inspiratie uit dit boek, waarin Nelly Haelterman teruggaat tot in de 18e eeuw om onze traditie van nieuwjaarsbrieven te beschrijven.
 • Tip van de Bib: 'Heksje Mimi viert Kerstmis'

  wo 23 dec
  Heksje Mimi en Roosje gaan in het bos op zoek naar een kerstboom. Mimi wil het liefst een hele grote. Maar die krijgen ze niet uit de grond en de iets kleinere bomen ook niet. Zullen Mimi en Roosje toch een boom kunnen vinden?
 • Tip van de Bib: 'Idaho'

  vr 18 dec
  Een vrouw probeert te achterhalen wat voor vreselijks gebeurd is met de eerste vrouw en dochters van haar dementerende man.
 • Tip van de Bib: 'Het jaar van de hond'

  vr 20 nov
  Eva Daeleman kreeg een burn-out, verdween van het scherm en overleefde de aanslagen op de luchthaven in Zaventem. Maar ze kocht ook een hond en is een eind verder gevorderd in haar zoektocht naar wie ze is en wil zijn. Leen dit e-boek meteen uit vanuit je luie zetel.
 • Onderwijs: Kleuterrondleidingen in de Bib vanaf januari

  ma 16 nov
  Hopelijk mogen in januari de kleuters van de derde kleuterklas weer op bezoek komen in onze Bib. Je kan alvast een moment inplannen via het e-loket.
 • E-boeken lezen via de Bib

  do 17 sep
  Als je lid bent van de Bib van Balen, kan je vanaf nu ook e-boeken gratis lenen via het platform cloudLibrary. Je kan telkens twee e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel.
 • Leerkrachten: Prikkel leesgoesting bij kleuters door rode draadboxen

  ma 24 aug
  Ook volgend schooljaar kan je rode draadboxen aangevragen voor de kleuters. Zo kunnen leerlingen vanaf jonge leeftijd al geprikkeld worden door boeken. Klik verder voor een overzicht en bestel je box minstens 2 weken vooraf via het e-loket.
 • Leerkrachten: Rode Draad boxen (kleuters) reserveren

  ma 24 aug
  Ook volgend schooljaar kan je rode draadboxen aangevragen voor de kleuters. Zo kunnen leerlingen vanaf jonge leeftijd al geprikkeld worden door boeken. Klik verder voor een overzicht en bestel je box minstens 2 weken vooraf via het e-loket.
 • Leerkrachten: Voorlopig geen kleuterrondleidingen in de Bib

  ma 24 aug
  Hopelijk mogen dit schooljaar ook de kleuters van de derde kleuterklas weer op bezoek komen in onze Bib. Voorlopig plannen we nog geen bezoekjes in (wegens corona), maar zodra we terug van start mogen gaan, bezorgen we jullie de data.
1-17 Van 17
Naar top