logo print logo ocmw print

Nieuws

Nieuwsoverzicht

 • Afvalkalender week van 8 maart

  vr 5 mrt
  • vrijdag 12 maart: GFT
 • Meer sociaal contact buiten en openingsdatum horeca

  vr 5 mrt
  Het overlegcomité besliste dat vanaf maandag je met 10 personen buiten mag samen komen, met de nodige afstand en bij voorkeur een mondmasker. De horeca mag open vanaf 1 mei. Hieronder een overzicht van alle andere beslissingen.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Eerst aanmelden vanaf maandag 8 maart!

  vr 5 mrt
  Is jouw kindje geboren in 2019, vóór 2019 maar nog niet ingeschreven in een school, of wil je een andere (Balense) school kiezen voor jouw kind, vergeet ze dan zeker niet aan te melden! Alleen zo ben je zeker dat je ze kan inschrijven in een Balense school. De aanmeldingsperiode start op 8 maart.
 • Tip van de Bib: 'Een dag in de zon'

  vr 5 mrt
  De maand maart is Jeugdboekenmaand in de Bib. Deze week zetten we graag het prentenboek 'Een dag in de zon' in de kijker. Een kleurrijk prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • Vaccinatierondes woonzorgcentra Balen, Dessel, Mol en Retie afgerond

  vr 5 mrt
  Beide vaccinatierondes voor bewoners en medewerkers van de negen woonzorgcentra in Balen, Dessel, Mol en Retie zijn achter de rug. Voor de betrokken woonzorgcentra betekent dit een enorme opluchting in hun strijd tegen corona.
 • 'Balen Belt' telefoneert nog steeds naar alleenwonenden

  do 4 mrt
  De werkgroep 'Balen Belt' is nog steeds druk in de weer met het opbellen van alle alleenwonenden in Balen, om te informeren naar hun welzijn in coronatijd. De lijst is dan ook erg lang. Als je nog geen telefoon kreeg, mag je in de komende weken een belletje verwachten.
 • Gezocht: word jij een VACMAN/VACVROUW (m/v/x)?

  do 4 mrt
  Ben jij een brug- of sleutelfiguur in een bepaalde wijk, vereniging, geloofsgemeenschap,...? Merk je dat mensen in jouw omgeving met veel vragen zitten over corona(vaccinatie) en wil jij hen daarover informeren? Stel je dan kandidaat als VACMAN/VACVROUW! Wij helpen je om alle vragen te beantwoorden.
 • Ondergrondse leidingstraat Antwerpen-Ruhr ook door Balen?

  do 4 mrt
  De Vlaamse overheid heeft plannen om een ondergrondse leidingstraat aan te leggen tussen de Antwerpse haven en het Ruhrgebied, voor het transport van verschillende stoffen en producten over lange afstand. Drie tracés worden onderzocht, waarbij het noordelijke ook door Balen loopt.
 • Verkeersslachtoffers politiezone in 2020 gedaald met 7%

  do 4 mrt
 • Gemeentelijke vrijwilliger: bedankt!

  wo 3 mrt
  Tijdens de Week van de Vrijwilliger (van 27 feb tot 7 maart) zetten wij graag ook alle 950 mensen in de bloemetjes die zich vrijwillig inzetten voor onze gemeente en ocmw. Als bedankje worden ze door ons verwend met een pakketje vol lokaal en FairTrade lekkers.
 • Ophokplicht pluimvee nog steeds van kracht, versoepeling voor roofvogels

  di 2 mrt
  De ophok- of afschermingsplicht voor alle vogels en pluimvee, uit voorzorg tegen de vogelgriep, is nog steeds van kracht. Wie als particulieren kippen heeft, moet deze dieren dus ophokken of afschermen met een net. Sinds 20 februari is er wel een versoepeling voor roofvogels.
 • #deKempenbeweegt: filmpjes week 4

  ma 1 mrt
 • Bewoners Ter Vest vieren coronaproof carnaval

  ma 1 mrt
  Wegens corona, vierden de bewoners én de medewerkers per huisje een kleiner carnavalfeestje. En ze hebben zich goed geamuseerd. Bekijk de foto's in het fotoalbum.
 • Elk kakje in een zakje

  ma 1 mrt
  Leuk dat je met je hond gaat wandelen. Maar ruim je ook even op wat de hond achterlaat? Onze mensen werken in die perkjes en bermen. Ze plukken er het onkruid zodat jij kan genieten van een mooi Balen. Niets zo vervelend om dan een hondenkakje tegen te komen... #mooimakers
 • Maart is retromaand in de Kringwinkel

  ma 1 mrt
  Dit jaar geen Retrodag in de Kringwinkel (Steegstraat 36). Dit om de grote drukte op één dag te vermijden, corona weet je wel... Gelukkig is er een minstens even goed alternatief: om de volkstoeloop beter te spreiden, kan je er de hele maand maart terecht voor de leukste retrospulletjes.
 • Politiecontroles: o.a. St. Jansstraat op 11 maart

  ma 1 mrt
 • Reservatiesysteem padel aangepast

  ma 1 mrt
  Omdat de padelterreinen op sportcomplex Bleukens het eerste half jaar enorm populair waren, voert de sportdienst vanaf 1 maart een aantal aanpassingen door in het reservatiesysteem. Zo kunnen Balenaars langer op voorhand een terrein reserveren dan spelers van buiten de gemeente.
 • Vanaf oktober: gratis gele doos met medische info voor Balense senioren

  ma 1 mrt
  In eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie (Baldemore) ontvangen alle 65-plussers en mensen met een chronische ziekte of beperking in oktober een gratis ‘gele doos’. Gevuld met alle belangrijke medische info en bewaard in de koelkast zijn ze een levensbelangrijk hulpmiddel voor de hulpdiensten.
1-18 Van 18
Naar top