logo print logo ocmw print

Nieuws

 • Alle berichten

Nieuwsoverzicht

 • Volgende fase werken Malou begonnen

  do 14 jan
 • Winnaars 'Zingen Zonder Triiingen'

  do 14 jan
  Geen troostprijzen, maar wel vier grote winnaars! Proficiat! Zij winnen een verwenpakket ter waarde van 100 euro.
 • Een groot centraal pop-up vaccinatiecentrum op site De Zwaan (academie) in Mol voor Balen, Dessel, Mol en Retie

  wo 13 jan
 • Geen extra beperkingen voor kinderen tot en met 12 jaar vanaf 16 januari

  wo 13 jan
  De extra beperkingen voor binnenactiviteiten van kinderen tot en met 12 jaar (geboortejaar 2008) vallen weg vanaf zaterdag 16 januari.
 • Huurachterstal? Vermijd een uithuiszetting

  ma 11 jan
  Als een huurder een huurachterstal van minstens 2 en maximaal 6 maanden heeft, dan kan het ocmw deze achterstal mee wegwerken door een tussenkomst van het ‘Fonds ter Bestrijding van de uithuiszettingen’ aan te vragen.
 • Nachtelijke werken aan de spoorlijn tussen Hasselt en Mol tot 6 februari

  ma 11 jan
  Infrabel laat werken uitvoeren voor de elektrificatie van de spoorlijn Hasselt-Mol. Van 11 januari tot 6 februari wordt er 's nachts gewerkt tussen de N18 en de Rozenberg in Mol. Deze werken kunnen voor geluids- en trillingshinder zorgen.
 • Nood aan luisterend oor? www.hulplijnen.be

  ma 11 jan
  Blijven praten met mensen in je omgeving helpt om je goed te voelen. Dat is nu soms wat moeilijker. Maar weet dat er altijd iemand voor je klaarstaat. In je eigen omgeving of via een hulplijn.
 • Bewoners WZC klinken op 2021

  vr 8 jan
  De bewoners van WZC Ter Vest zijn het jaar alvast goed begonnen en wensen elkaar en iedereen een gelukkig en een gezond 2021! Bekijk hier de foto's.
 • Blijf in beweging dankzij #deKempenbeweegt

  vr 8 jan
  Op RTV kan je vanaf maandag 11 januari dagelijks om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met het programma #deKempenbeweegt.
 • Foto's: Dit zijn de Balense kampioenen van 2020

  vr 8 jan
  Door de coronacrisis worden er geen sportlaureaten 2020 gehuldigd. De kampioenen van vorig jaar zullen tijdens de huldiging van de sportlaureaten 2021 (in februari 2022) in de bloemetjes gezet worden. Degenen die zich in tussentijd al aanmeldden via het e-loket, zetten we nu al even in de kijker.
 • Geen verstrenging, 1 versoepeling (voor rijscholen)

  vr 8 jan
  Het Overlegcomité van de verschillende regeringen is afgelopen. Er is één versoepeling van de coronamaatregelen afgesproken: de rijscholen gaan opnieuw open. Voor verdere versoepelingen, denk aan contactberoepen zoals kappers, is het uitkijken naar het nieuwe Overlegcomité van 22 januari.
 • Plannen voor nieuwbouw De Puzzel ’t Graantje

  vr 8 jan
  De gemeente wil de gemeentelijke basisschool De Puzzel ’t Graantje in Gerheide uitbouwen tot een volwaardige school, zodat kinderen er hun hele loopbaan in het basisonderwijs naar school kunnen gaan: van kleuterschool tot en met het zesde leerjaar.
 • Tip van de Bib: 'De lengte van een oceaan'

  vr 8 jan
  In ‘De lengte van een oceaan’ luistert Björn Soenens vooral naar de verhalen van gewone Amerikanen. Hij tekent hun strijd op, hun overlevingsdrang, hun gevecht tegen onrecht en tegen het onvermijdelijke. Het boek zit vol verbazing en verontwaardiging over real life ten tijde van Trump.
 • Geen containers voor asbest meer bij IOK

  do 7 jan
  Het is sinds 1 januari niet meer mogelijk om containers voor asbest te bestellen via IOK. De subsidies zijn hiervoor uitgeput. Mogelijks starten zij in de toekomst een nieuw project op voor de ophaling van asbest in containers tegen aangepaste voorwaarden.
 • Heb jij geen afvalkalender ontvangen?

  do 7 jan
  Heb jij in december geen exemplaar van de afvalkalender 2021 in je brievenbus gevonden? Laat het ons weten.
 • Ophokplicht pluimvee vermoedelijk tot voorjaar van kracht

  do 7 jan
  De ophok- of afschermingsplicht voor alle vogels en pluimvee, uit voorzorg tegen de vogelgriep is nog steeds van kracht, vermoedelijk tot het voorjaar. Wie als particulieren kippen heeft, moet deze dieren dus ophokken of afschermen met netten.
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques verlengd

  do 7 jan
  Omdat er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten kunnen plaatsvinden, heeft het gemeentebestuur beslist om Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2021 automatisch met één jaar te verlengen. Eerst was dit enkel voor cheques die uiterlijk eind 2020 vervielen.
 • Onderwijs: Als de kleuter niet kan wachten om te leren lezen

  ma 4 jan
  Het zoekboek ‘Alfabet’ laat de jongste kinderen kennismaken met alle letters uit het alfabet zonder woorden te gebruiken. Je kan het terugvinden bij de prentenboeken.
 • Onderwijs: Een pc en internet voor elk Balens gezin?

  ma 4 jan
  Ocmw-Balen heeft laptops aangekocht voor gezinnen die het financieel moeilijker hebben. Als je een kind in de klas hebt waarvan je vermoedt dat ze er eentje kunnen gebruiken, kan je contact opnemen met Ann Michiels (ann.michiels@ocmwbalen.be, 014/40 18 75) of de gezinnen doorverwijzen naar haar.
 • Onderwijs: Geen klasbezoek in de Bib tot aan de krokusvakantie

  ma 4 jan
  Op dit moment volgen we de regels gekoppeld aan code oranje en daarmee kunnen we op dit moment geen klasbezoeken inrichten tot aan de krokusvakantie.
 • Onderwijs: Planning bib@school periode 4

  ma 4 jan
  Plan hieronder je laatste bezoek aan de Bib van dit schooljaar. Mocht dit bezoek niet kunnen doorgaan omwille van eventuele coronamaatregelen, dan komen wij weer naar jullie met een boekenpakket en alternatief aanbod.
 • Onderwijs: Verras je leerlingen met een beeldverhaal

  ma 4 jan
  Een beeldverhaal of graphic novel is een stripverhaal met het karakter van een roman. Het is dus geen echte roman en het is meer dan een strip. Zeker leuk voor jouw leerlingen! Vraag ernaar in de Bib.
 • Onderwijs: Vertel ouders over onze 'pamperbank'

  ma 4 jan
  Mensen met jonge kinderen en een klein budget, kunnen aan de balie van Den Travoo een pakketje met 25 pampers in de gewenste maat kopen voor 1 euro. Jij mag als leerkracht, mensen die hiervoor in aanmerking komen, doorverwijzen naar de balie in Den Travoo (Gasthuisstraat 67), 014/68 71 93.
 • Ook in 2021 goedkoop lenen via Vlaams Woningfonds

  ma 4 jan
 • Gemeente roept scholen op info over terugkeer uit buitenland te verspreiden

  zo 3 jan
  Het gemeentebestuur vraagt aan alle schooldirecties om de ouders van hun leerlingen extra te informeren over de geldende maatregelen bij terugkeer uit een buitenlandsverblijf in rode zone: verplicht coronatesten laten uitvoeren op dag 1 en dag 7 én het hele gezin verplicht in quarantaine.
 • Oude matrassen gratis naar containerpark

  vr 1 jan
  Vanaf 1 januari 2021 kan je je afgedankte matras gratis naar het recyclagepark brengen. Uiterlijk 1 juli moeten de recyclageparken ze daar ook in een aparte container onderbrengen, zodat ze deels gerecycleerd kunnen worden.
 • Video: Balenaars tikken mee met nationaal slotritueel

  do 31 dec
  Heel wat Balenaars namen vorige week woensdag om 20u stipt een leeg glas en een lepel bij de hand voor het nationaal en muzikaal slotritueel van 2020: Let’s Tick Together. BalenTV tikte enthousiast mee met het gezin van Loes Bruyninckx, lerares aan de Muziekacademie. Bekijk het filmpje!
 • Coronacijfers in Balen gaan goede kant uit

  wo 30 dec
  Het aantal besmettingen in onze gemeente neemt af momenteel. Het is nu belangrijk om je aan de regels te blijven houden, zodat we een buffer hebben als de scholen terug openen. Daarnaast moeten terugkerende vakantiegangers zich aan hun quarantaine houden om de nieuwe coronavariant tegen te gaan.
 • Feedback na infomarkt heraanleg kerkplein Olmen

  wo 30 dec
  Begin oktober konden de inwoners van Olmen een infomarkt bezoeken over de heraanleg van het Olmense kerkplein. Het gemeentebestuur is blij dat het daarna de nodige feedback mocht ontvangen en deelt nu graag de besluiten hierover.
 • Tip van de Bib: 'Nieuwjaarsbrieven van 1746 tot nu'

  wo 30 dec
  Heb jij je nieuwjaarsbrief al klaar? Nee? Dan haal je misschien nog wel wat inspiratie uit dit boek, waarin Nelly Haelterman teruggaat tot in de 18e eeuw om onze traditie van nieuwjaarsbrieven te beschrijven.
31-60 Van 279
Naar top