logo print logo ocmw print

Nieuws : Vrije tijd

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de Bib: 'Een dag in de zon'

  vr 5 mrt
  De maand maart is Jeugdboekenmaand in de Bib. Deze week zetten we graag het prentenboek 'Een dag in de zon' in de kijker. Een kleurrijk prentenboek voor kinderen vanaf 6 jaar.
 • Gemeentelijke vrijwilliger: bedankt!

  wo 3 mrt
  Tijdens de Week van de Vrijwilliger (van 27 feb tot 7 maart) zetten wij graag ook alle 950 mensen in de bloemetjes die zich vrijwillig inzetten voor onze gemeente en ocmw. Als bedankje worden ze door ons verwend met een pakketje vol lokaal en FairTrade lekkers.
 • #deKempenbeweegt: filmpjes week 4

  ma 1 mrt
 • Reservatiesysteem padel aangepast

  ma 1 mrt
  Omdat de padelterreinen op sportcomplex Bleukens het eerste half jaar enorm populair waren, voert de sportdienst vanaf 1 maart een aantal aanpassingen door in het reservatiesysteem. Zo kunnen Balenaars langer op voorhand een terrein reserveren dan spelers van buiten de gemeente.
 • Expo leerlingen Academie voor Beeldende Kunsten in VC De Kruierie

  vr 26 feb
  Nog tot 9 maart kan je in VC De Kruierie in de gangen, de ontmoetingsruimte, de Bib,... de werkjes van de leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunsten bewonderen. Kom jij ook een kijkje nemen?
 • Tip van de Bib: 'Pokko heeft een trommel'

  vr 26 feb
  De maand maart is Jeugdboekenmaand in de Bib. Deze week zetten we graag het prentenboek 'Pokko heeft een trommel'. Een kleurrijk prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar.
 • Openingsuren skatepark Bleukens uitgebreid tot 20u

  do 25 feb
  Vanaf vrijdag 26 februari is het skatepark op sportcomplex Bleukens open van 10u tot 20u (eerst was dit tot 16u). Deze uitgebreide openingsuren blijven behouden zolang iedereen zich aan de afspraken (zie onder) houdt en de coronacijfers de goede kant blijven opgaan. Veel skate- en stepplezier!
 • PaasKiXs en -Kuren online

  wo 24 feb
  Bekijk de KiXs en de Kuren voor de paasvakantie online op www.balen.be/KiXs. De KiXs wordt in de week van 8 maart verdeeld via de scholen, de Kuren wordt opgestuurd naar elke 12- tot 18-jarige.
 • Beachvolley Bleukens terug open, tennis tijdelijk gesloten

  di 23 feb
 • Tip van de Bib: 'Verjaardag met taart'

  do 18 feb
  Wist je dat er in onze Bib ook zoekboeken zijn voor de allerkleinsten? Deze kleurrijke boeken zonder tekst zijn ideaal om al op jonge leeftijd boekengoesting te creëren. In dit boek wil meneer Hond een taart maken voor de verjaardag van Konijntje. Steeds als hij bezig is, gaat er iets mis.
 • Gemeente betreurt intrekking vergunning HondaPark: sport die in ons DNA zit, bedreigd

  di 16 feb
  Het college van burgemeester en schepenen van de gemeente Balen betreurt de intrekking van de vergunning van het HondaPark door de Raad van State, na een klacht door vzw VALK (een vzw van buiten onze gemeente) omwille van een onduidelijkheid over welke geluidsnormen er gelden voor het crosscircuit.
 • Onderwijs: Haal je lerarenkaart af in VC De Kruierie

  di 16 feb
  Leerkrachten die in Balen wonen, kunnen hun lerarenkaart afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Neem zeker een kijkje op www.balen.be/lerarenkaart om te kijken hoe en waar je je kaart gebruiken.
 • Finse piste krijgt nieuwe schors

  ma 15 feb
  Van zodra het weer het toelaat, krijgt de Finse piste aan sportcomplex Bleukens een nieuwe laag schors. De piste is op sommige plekken in slechte staat momenteel.
 • Tip van de Bib: 'De jongen in de sneeuw'

  vr 12 feb
  Een opsporingsteam van de politie in Oslo gaat onder leiding van rechercheur Holger Munch, die geassisteerd wordt door rechercheur Mia Kru¨ger, de moord op een jonge ballerina oplossen.
 • 47% van onze jongeren vindt coronaregels onvoldoende duidelijk

  ma 8 feb
  Maar liefst 47% van de 500 jongeren die de welzijnsbevraging ‘Hoe is ’t jom’ invulden, vinden de coronamaatregelen onvoldoende duidelijk. Daarnaast missen ze hun sociale contacten en vervelen ze zich. 40% van hen geeft bovendien aan ‘soms geen zin te hebben in de dag’. Tijd dus voor acties op maat!
 • Tip van de Bib: 'Rood, of Waarom pesten niet grappig is'

  vr 5 feb
  Tuur bloost snel. Zijn klasgenoten pesten hem daarmee, aangevoerd door de sterke Paul. Eén meisje ergert zich aan het getreiter, maar ze durft er niet tegenin te gaan. Dan duwt Paul Tuur van het klimrek en vraagt de juf of iemand iets gezien heeft.
 • Vier Kempense gemeenten annuleren samen grote voorjaarskermissen

  wo 3 feb
  Balen, Dessel, Mol en Geel hebben in onderling overleg en met spijt in het hart de moeilijke maar noodzakelijke beslissing genomen om hun voorjaarskermissen en bijhorende jaarmarkten te annuleren. In Balen gaat het om Olmen Jaarmarkt (7-8 maart) en Balen Jaarmarkt (20-22 maart).
 • #deKempenbeweegt: filmpjes week 3

  ma 1 feb
 • Nieuwe maatregelen voor buitenschoolse activiteiten kinderen en jongeren tot 18 jaar

  ma 1 feb
  Vanaf 1 februari gelden er nieuwe regels voor buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Kinderen tot en met 12 jaar mogen maximum één hobby kiezen, ongeacht of deze binnen of buiten doorgaat. Kinderen en jongeren ouder dan 12 jaar mogen uitsluitend deelnemen aan buitenactiviteiten.
 • Rap op Stap kantoor digitaal open

  vr 29 jan
  Vanaf nu kan je weer terecht in ons Rap op Stap kantoor, maar enkel telefonisch, via mail of via een videogesprek. Tot 21 maart kan je terecht de tweede en de laatste woensdag. Daarna kan je wekelijks terecht. In het Rap op stap kantoor kan je met een beperkt budget terecht voor uitstapjes,...
 • Tip van de Bib: 'Vogelgids voor kids'

  vr 29 jan
  In deze gids vind je 116 vogelsoorten die in België en Nederland voorkomen, met informatie over vogels en vogelarij en hoe je vogelsoorten kunt opsporen en herkennen.
 • #deKempenbeweegt: filmpjes week 2

  wo 27 jan
  Elke dag kan je op RTV om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met #deKempenbeweegt. Uitzending gemist? Of wil je een fragment opnieuw bekijken? Hier vind je de filmpjes van week 2.
 • #deKempenbeweegt: filmpjes week 1

  ma 25 jan
  Elke dag kan je op RTV om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met #deKempenbeweegt. Uitzending gemist? Of wil je een fragment opnieuw bekijken? Hier vind je de filmpjes van week 1.
 • Balen stopt online met roken!

  ma 25 jan
  Dit jaar kan je volledig online deelnemen aan de stoppen met roken-sessies. Volg op 8, 9, 10 of 11 maart een vrijblijvende online infosessie om 19.30 uur en beslis nadien of je de stap gaat zetten.
 • Tip van de Bib: 'Het geheim van mijn man'

  vr 22 jan
  Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief een geheim bevat, dat niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief vindt terwijl je man nog springlevend is.
 • VZWebinar, alle info voor je vzw

  wo 20 jan
  Scwitch en Assist slaan de handen in elkaar op YouTube om via deze korte en krachtige 'VZWebinars' een antwoord te geven op enkele veel gestelde vragen rond het beheer van een vzw: het verschil met een feitelijke verenigingen, hoe een vzw oprichten, welke verplichtingen,...
 • Gelukkig is er maar één allereerste keer

  di 19 jan
  Starten met sporten is voor velen een hele uitdaging. Gelukkig is er maar één allereerste keer. Hoe sneller je begint, hoe sneller die eerste keer voorbij is. Hieronder vind je drie gratis online lessen, alsook meer tips en info over het Balens aanbod.
 • Afhaalacties verenigingen, clubs, scholen,... Wat is er mogelijk?

  vr 15 jan
 • Tip van de Bib: 'De prinses van Coronaland'

  vr 15 jan
  De Prinses van Coronaland werd geboren uit de verbeelding en van de Balense Betty Machiels. De gepensioneerde kleuterjuf van het scholeke van de Vennen schreef het verhaal en tekende alle illustraties.
 • Informatie over heropstart activiteiten -13-jarigen voor verenigingen

  do 14 jan
1-30 Van 79
Naar top