Nieuws : Vrije tijd

 • Werkwijze studietoelage gewijzigd

  ma 26 aug
  Op 1 januari 2019 ging het Groeipakket, de vernieuwde kinderbijslag, van start. De huidige schooltoelagen (toelage voor kleuter-, lager en secundair onderwijs) worden vanaf schooljaar 2019-2020 geïntegreerd in dat Groeipakket. Voor studenten hoger onderwijs wijzigt er niets.
 • Activiteitenkrant 'Gebuurtenissen' in je brievenbus

  do 22 aug
  De Gebuurtenissen met daarin alle activiteiten die in september en oktober plaatsvinden in Balen, valt op vrijdag 23 augustus in alle Balense brievenbussen, met o.a. lezing Jan Leyers, 75 jaar Bevrijding, Fiesta Mundial, Week van de Sportclub, dementiecafé,... Je kan hem hier ook downloaden.
 • Foto's en video Motorinstapdag

  wo 14 aug
  Twee dagen voor de topcrossers hun wedstrijd reden op het zandterrein van de Keiheuvel, kregen G-sporters en jongeren al een unieke kans om er een ritje te maken met de crossmotor, quad, zijspan,... Bekijk de foto's en film van de Motorinstapdag.
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  di 13 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • Foto's Beker van Balen wielrennen

  di 6 aug
  Zondag was er tijdens Steeg Kermis een wielerwedstrijd voor gentlemen voor de Beker van Balen. Bekijk de foto's.
 • Foto's sportprogramma 11 juli

  ma 5 aug
  De Sportraad organiseerde op 11 juli op sportcomplex Bleukens de Beker van Balen paapgooien, petanque en zaalvoetbal (finale), en demonstraties boogschieten en netbal. Bekijk de foto's.
 • KiXs en Kuren-begeleiders in een nieuw jasje (letterlijk)

  vr 2 aug
  De KiXs en Kuren-activiteiten van deze zomervakantie zijn opnieuw een succes. Getuige daarvan was de volle bus met kinderen en begeleiders die vrijdagmorgen naar Toverland vertrok. De monitoren zijn sinds deze zomer trouwens nóg beter herkenbaar aan de 'Balen is jong' polo's, hoodies en regenjassen.
 • Awel zoekt extra luisterende oren voor jongeren

  do 1 aug
 • Foto's nationale tijdrit Schoorheide

  ma 29 jul
 • Foto- en videoverslag Muziekterras op Keiheuvel

  vr 19 jul
  Op donderdag 19 juli speelden de Muziekterrassen een thuismatch op de Keiheuvel. Kinderen amuseerden zich rot in de speeltuin en met de animatie. Maar het optreden van Domino zetten de Keiheuvel volledig op stelten: wat een opkomst, wat een muziek en wat een sfeer... Een van de betere edities!
 • Foto- en videoverslag Muziekterras in Olmen

  vr 5 jul
  Op donderdag 4 juli openden de Muziekterrassen in Olmen onder een stralend zonnetje: gezellig iets drinken met vrienden terwijl de kinderen zich amuseerden met de animatie. En tot slot een optreden van Lost Heroes, een coverband die een eerbetoon bracht aan overleden artiesten.
 • Heb jij interessant materiaal voor Erfgoed Balen?

  wo 3 jul
  Heb jij thuis nog foto’s, documenten of beeldfragmenten ‘uit de tijd van toen’ over het Balense leven of over de mensen van ons dorp? Heb je nog een interessant verenigings-, winkel- of bedrijfsarchief? Erfgoed Balen maakt graag een digitale kopie of werkt een bewaringssysteem met je uit.
 • 6.000 kinderen vieren einde schooljaar op Bengelpop (foto's en video)

  vr 28 jun
  6.000 leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar vierden dinsdag het einde van het schooljaar op de 17e editie van Bengelpop op recreatiedomein Keiheuvel. Bekijk de foto's en de video van 'de leukste dag van het jaar'.
 • Foto's leerlingenvoordracht ‘Circus’

  ma 24 jun
  Op zaterdag 22 juni gaven leerlingen van de Muziekschool Balen vzw en de Academie voor Muziek en Woord het beste van zichzelf in de voordracht ‘Circus’. Bekijk de foto's.
 • Foto's seniorennamiddag

  di 18 jun
 • Wat deden de Olmenaren met hun Buurtbudget? Ontdek het op 15 juni!

  ma 10 jun
  Een jaar geleden stelde een Leaderproject een Buurtbudget van 8.000 euro ter beschikking aan de Olmenaren om hun buurt aangenamer te maken. Iedereen is welkom op zaterdag 15 juni om 13u30 aan de Pastorij, waar de realisaties (een tent, buurtbank, bijenhotel en Boskapelwandeling) voorgesteld worden.
 • Eindejaarsexpo Tekenacademie van 7 t.e.m. 22 juni

  do 23 mei
 • Nostalgische wandeling maakt dé Balense plaatsjes van weleer weer springlevend

  za 18 mei
  Op de nostalgische wandelroute ‘Wèt ’t nog?!’ kan je Balen-Centrum (her)ontdekken. Via de gratis ErfgoedApp krijg je onderweg leuke verhalen en historische beelden en geluiden mee, die vele herinneringen zullen oproepen. Dat maakt de wandeling ook uiterst geschikt voor personen met dementie.
 • Verduidelijking bij voordeeltickets zwembad Mol

  ma 6 mei
 • Voordeeltickets voor Balenaars in nieuw zwembad Mol

  do 2 mei
  Vanaf nu kunnen Balenaars in VC De Kruierie en sportcomplex Bleukens voordelige tickets en 20-beurtenkaarten aankopen voor publiek zwemmen in het nieuwe zwembad in Mol. Dankzij een tussenkomst van de gemeente genieten ze van dezelfde tarieven als de inwoners van Mol.
 • Vernieuwde gratis vrijwilligersverzekering

  do 11 apr
 • Sfeerbeelden optreden Portie Gemengd

  ma 8 apr
  Vorig jaar startte vanuit VC De Kruierie het sociaal-artistiek project Portie Gemengd: een groep bewoners van De Schakel, woonzorgcentra en het Lichtpunt die o.l.v. muzikant Frederik De Clercq werken aan muziekoptredens. Bekijk de foto's en film van hun optreden in de spiegeltent afgelopen weekend.
 • Gratis tennisterreinen en BMX-parcours terug open vanaf 30 maart

  do 28 mrt
  Vanaf zaterdag 30 maart kan je terug gratis gebruik maken van de outdoor tennispleinen (gravel) en het BMX-parcours op sportcomplex Bleukens. Een tennisplein reserveren is niet verplicht, maar het geeft je wel voorrang. Wie (betaalde) tennislessen wil geven, betaalt wél voor de huur van een plein.
 • Vraag tijdig je subsidie voor wijk- of buurtfeest aan

  di 26 mrt
  Je kan bij de gemeente een tegemoetkoming aanvragen als je een wijk- of buurtfeest organiseert (minstens 6 weken vooraf aanvragen). Deze subsidie is niet combineerbaar met de Vlaamse feestcheque (aan te vragen tot eind april). De afsluiting van je straat vraag je minstens twee weken op voorhand aan.
 • Lijst met Kruierbon-handelaars geüpdatet

  di 5 mrt
  Heb je thuis nog een Balense Kruierbon liggen? De lijst met handelaars bij wie je deze cadeaubon kan gebruiken, is geüpdatet. Bekijk de lijst op www.balen.be/kruierbon en dan ... shoppen maar! Wil je zelf zo'n Kruierbon cadeau doen? Ze zijn te koop aan de balie van VC De Kruierie.
 • Foto's & film carnavalstoet Balen-Centrum

  di 26 feb
 • Foto's & film Dag van de Academies (met o.a. Schemertocht)

  di 26 feb
 • Cultuurprijs voor Lo fa(t)to van Bert Leysenkring (foto's en video)

  do 14 feb
  De jury heeft woensdag de Cultuurprijs 2018 uitgereikt aan de Bert Leysenkring voor haar voorstelling 'Lo fa(t)to'. De Cultuurprijs van het publiek ging naar de musical ‘On the journey with the Artist' van GBS De Bosmier. Bekijk alle gehuldigden, de foto's en het videoverslag van BalenTV.
 • Uitslagen, foto's en film huldiging sportlaureaten

  ma 11 feb
  Afgelopen vrijdag werden in VC De Kruierie de sportlaureaten van 2018 gehuldigd. Jana Jansen en Tim Van Hemel werden verkozen tot Sportvrouw en -man. De trofee voor sportverdienste werd postuum uitgereikt aan Marc Verreydt. Bekijk alle uitslagen, de foto's en het videoverslag van BalenTV.
 • Foto's & film startdag 10 jaar VC De Kruierie

  do 7 feb
  Vrijetijdscentrum De Kruierie blies woensdag 10 kaarsjes uit. Het feestjaar werd afgetrapt met o.a. een bezoek van stripheld Jommeke, een gesmaakte kookworkshop van Steffi Vertriest en heel wat lekkernijen voor de bezoekers. Fijn dat jullie massaal kwamen meevieren! Bekijk de foto's en het filmpje.
31-60 Van 67