logo print logo ocmw print

Nieuws : Mobiliteit

Nieuwsoverzicht

 • Ring richting Postelweg onderbroken op dinsdag 2 maart

  vr 26 feb
  Op dinsdag 2 maart is de aansluiting van de Ring (N71) met de Postelweg (N136) afgesloten tussen 7u en 17u wegens wegenwerken. Auto's volgen de omleiding via de Ring (N71), Molderdijk (N18) en Molsesteenweg. Fietsers en voetgangers kunnen wel zonder problemen oversteken
 • Ook Balen vraagt uitbreiding spoorlijn naar Nederland

  vr 19 feb
  De gemeentes Balen, Hamont-Achel, Lommel, Mol en Pelt vragen met een brief aan de federale overheid om spoorlijn 19 uit te breiden naar Nederland. Momenteel spoort deze lijn tussen Antwerpen en Hamont-Achel. Met de uitbreiding is er ook een verbinding met Cranendonck en Weert, net over de grens.
 • Verwijdering weesfietsen aan station

  wo 3 feb
  Vzw De Sprong organiseert samen met de politie een weesfietsenactie aan het station van Balen. Vanaf deze week bevestigen medewerkers van De Sprong een papieren lintje aan de achterbanden van de fietsen in de rekken. Fietsen die er op 10 maart nog staan mét lintje, worden door de politie verwijderd.
 • Fietsostrade Herentals-Balen: stand van zaken

  wo 14 okt
 • Voortaan in de file verplicht een 'reddingsstrook' vrijlaten

  ma 5 okt
  Vanaf 1 oktober moet je vanaf het moment dat er zich een file vormt, een strook openlaten voor de hulpdiensten. Voertuigen op de linkerrijstrook moeten zo ver mogelijk naar links gaan staan binnen hun rijstrook, de anderen zoveel mogelijk naar rechts. De pechstrook moet vrij blijven (takeldienst).
 • Publieke laadpaal voor elektrische wagens op parking gemeentehuis

  ma 15 okt
  Je kan je elektrisch voertuig vanaf nu ook opladen aan de publieke laadpaal op de parking van het gemeentehuis. Aan de paal kunnen 24/7 twee auto’s tegelijk opgeladen worden via een Mennekes-stekker (type 2) met een maximum laadsnelheid van 11 kW. Betalen kan met laadkaart of app.
 • Voorstelling fietsostrade Balen-Herentals

  vr 2 jun
  Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fiets-o-strade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Balen en Herentals. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
1-7 Van 7
Naar top