Nieuws : Containerpark (IOK-recyclagepark)

Nieuwsoverzicht

 • Leren composteren op zaterdag 10 juni

  vr 2 jun
  Op zaterdag 10 juni (10u-15u) krijg je op de compostdemoplaats achter het recyclagepark (Puttestraat 23) doorlopend praktische uitleg over composteren. Met gratis composteersessies om 10u30 en 13u30. Beginners en gevorderden welkom, attentie voor elke bezoeker.
 • Vraag uiterlijk 8 juni ophaling grof vuil aan via IOK

  vr 2 jun
 • Schoolkinderen leren composteren

  do 4 mei
  Vorige week kwam het derde leerjaar van Klavertje 4 (Olmen) op bezoek op de compostdemoplaats. De kinderen kregen uitleg over composteren en het recyclagepark. Wil je zelf ook tips over hoe je je tuin kan omvormen tot een kringlooptuin? Kom dan naar de Compostdag/Kringloopdag op zaterdag 10 juni.
 • Potgrond (bijna) uitverkocht op recyclagepark

  di 2 mei
 • Zomeruur: klok een uur vooruit en containerpark donderdagavond open

  vr 24 mrt
  In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 maart zetten we de klok één uur vooruit: 2u wordt 3u. Gedurende de hele periode van het zomeruur (tot 29 oktober) is het IOK-recyclagepark op donderdag open van 15u tot 19u (i.p.v. 12u30 tot 16u10).
 • Vijf Balense scholen en jeugdverenigingen beloond voor Operatie Proper

  di 14 feb
  Vijf Balense scholen en jeugdverenigingen schreven zich vorig jaar in voor Operatie Proper. In ruil voor o.a. het proper houden van hun buurt kregen GBS De Bosmier, GBS De Puzzel, school curieuzeneuzen, KSA 't Stotertke en Chiro 't Olmke een mooie cheque overhandigd.
 • Alle sorteerregels op een rijtje (in Nederlands en andere talen)

  do 9 feb
  Vraag jij je ook weleens af hoe je een lege chipskoker, aluminiumfolie,... moet sorteren? Speciaal daarvoor heeft IOK een handig overzicht van de sorteerregels van de belangrijkste afvalsoorten. Check www.balen.be/sorteren. De sorteergids is beschikbaar in het Nederlands en heel wat andere talen.
 • Koffiecapsules mogen voortaan in PMD-zak

  wo 4 jan
  Vanaf 1 januari mogen koffiecapsules (type Nespresso, Dolce Gusto, Douwe Egberts, maar ook de huismerken van de supermarkten) in de blauwe PMD-zak. De meeste van die capsules verdwenen gewoon bij het restafval, maar nu kunnen waardevolle materialen zoals aluminium en plastics gerecycleerd worden.
1-8 Van 8
Naar top