Nieuws : Gezonde Gemeente

 • Warme dagen? Zorg dragen!

  vr 21 jun
  In de laatste week van juni belooft het tropisch warm te worden. Voor vele mensen betekent dat heerlijk genieten. Maar extreme warmte kan ook gevaarlijk zijn. Met deze tips beperk jij de kans op gezondheidsproblemen op warme dagen voor jezelf én anderen tot een minimum.
 • 11 van de 18 zijn volledig gestopt na tweede rookstopcursus

  vr 31 mei
  Van de 18 die in Balen dit voorjaar gestart zijn met de rookstopcursus met een rookstopcoach zijn er uiteindelijk 11 volledig gestopt, 4 roken af en toe nog, 2 zijn er intussen spijtig genoeg hervallen en 1 iemand heeft afgehaakt. Proficiat aan de rookstoppers, voor de anderen: niet opgeven!
 • Nieuwe website verzamelt huisartsen zonder patiëntenstop

  do 9 mei
 • Muziek verzacht dementie bij Balense senioren

  di 26 feb
  Uit onderzoek is gebleken dat muziek een positieve invloed heeft op mensen met dementie of Alzheimer. Daarom stelt de Balense Seniorenraad – dankzij de financiële tussenkomst van Cera – tien mp3-spelers ter beschikking van de drie woonzorgcentra in de gemeente en CADO (dagopvang voor ouderen).
 • Hoe zou het zijn met ... rookstopheld An Loos?

  ma 18 feb
  De gemeente Balen organiseert vanaf maart opnieuw een rookstopcursus. An Loos was de ambassadrice van de vorige campagne in 2017, die een enorm succes werd met meer dan 75% van de deelnemers die volledig stopten. Heeft An een jaar later nog steeds geen sigaret aangeraakt? BalenTV zocht het uit!
 • Ziek in het weekend of 's avonds? Bel 014/22 22 00

  ma 26 nov
  Heb je door de week na 18u, in het weekend of op feestdagen dringend medische hulp nodig, die niet kan wachten tot je eigen huisarts terug bereikbaar is? Bel dan 014/22 22 00. Door de week kom je uit bij de dokter van wacht, in het weekend en op feestdagen bij de Huisartsenwachtpost Zuiderkempen.
 • Data bloedinzamelingen 2019

  wo 3 okt
1-7 Van 7