Nieuws : Gezonde Gemeente

Nieuwsoverzicht

 • Zit je niet goed in je vel? Blijf er niet mee zitten! Ga naar Kzitermee.be

  vr 2 dec
 • Gezondheidsenquête: nog extra deelnemers nodig

  ma 28 nov
  De gemeente voert samen met het wetenschappelijk instituut Sciensano en Logo Kempen een gezondheidsenquête uit. Hiervoor worden in de tweede fase opnieuw 1.500 inwoners willekeurig geselecteerd. Kreeg jij een uitnodigingsbrief in de bus? Vul de vragenlijst dan zeker digitaal in.
 • Draag jij ook #mucosocks in de strijd tegen mucoviscidose?

  ma 21 nov
  Van 21 tot 27 november loopt de Europese Mucoweek. Ook in Balen steken we graag een hart onder de riem van mensen met muco. Daarom trok burgemeester Johan Leysen met veel plezier zijn #mucosocks aan. Steun jij ook mee het wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte?
 • 10.000 stappen, elke stap telt!

  di 18 okt
  Samen bouwen we aan buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Daarom doet Balen mee aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ Ontdek doorheen heel de gemeente onze stappensignalisaties en stap met ons mee.
 • Papieren versie gezondheidsenquête vanaf 10 oktober

  ma 3 okt
 • ‘Gele doos’ voor alle nieuwe 65-plussers

  do 29 sep
  Balenaars die net 65 jaar geworden zijn of dat binnenkort worden, krijgen vanaf 1 oktober een brief waarmee ze hun gratis ‘gele doos’ kunnen afhalen (bij apotheek, gemeentehuis, Kruierie en OCMW-huis). Die kunnen ze vullen met belangrijke (medische) info en bewaren in de ijskast voor hulpverleners.
 • Ben jij geselecteerd voor de gezondheidsenquête? Vul de vragenlijst zeker in!

  ma 19 sep
  De gemeente voert samen met het wetenschappelijk instituut Sciensano en Logo Kempen een gezondheidsenquête uit. Hiervoor werden 1.500 inwoners willekeurig geselecteerd. Kreeg jij in september een uitnodigingsbrief in de bus? Vul de vragenlijst dan digitaal in.
 • Balense schoolomgevingen vanaf nu rookvrij (video)

  di 31 mei
  Op de Werelddag Zonder Tabak (31 mei) maakten 19 Kempische gemeenten verder werk van een rookvrije generatie. In het kader van de campagne 'Generatie Rookvrij' zijn nu ook de Balense schoolomgevingen rookvrij. Bekijk het videoverslag van BalenTV.
 • Haal nu je gratis magazine en assistentiekaartjes over dementie

  do 10 mrt
  Het magazine helpt zowel inwoners met dementie, familie als woonzorgcentra en hulpverleners om de ziekte beter te leren kennen en ermee om te gaan. Lees het magazine digitaal of vraag gratis je papieren exemplaar aan. Er zijn ook assistentiekaartjes voor personen met dementie en hun mantelzorger(s).
 • Herbekijk online infosessie over verslaving

  vr 14 jan
  Op woensdagavond 12 januari organiseerde Baldemore, samen met drughulpverleners Jan Van Roey en Gilles de Bie van CAW, de online infosessie ‘Iedereen verslaafd’. 63 mensen volgden de uitzending en stelden vragen. Heb je het gemist? Dan kan je de infosessie hier opnieuw bekijken.
 • Gele doos in de koelkast kan je leven redden

  di 28 sep
  Balense 65-plussers, personen met een beperking en chronisch zieken kunnen vanaf 1 oktober gratis een ‘gele doos’ afhalen. Da’s een bewaardoos voor belangrijke medische en andere informatie, die je in de koelkast plaatst zodat de hulpverleners snel de nodige info vinden om gepaste hulp te bieden.
 • Gezonder leven met hulp van gratis platform BIBOPP

  ma 20 sep
  Als je gezonder wil leven, kan je vanaf nu gebruikmaken van het gratis online gezondheidsplatform BIBOPP (Burgers In Beweging met het Online PreventiePlatform). Na het invullen van een vragenlijst op www.bibopp.be krijg je gratis persoonlijk advies met een actieplan vol activiteiten in je buurt.
1-12 Van 12
Naar top