Nieuws : Openbaar vervoer

 • Gratis maand Buzzy Pazz voor leerlingen 1e middelbaar

  vr 14 jun
  Jongeren die volgend schooljaar de overstap maken naar het secundair onderwijs, kregen van De Lijn een aanbod per brief voor een gratis Buzzy Pazz maandabonnement voor september. Daarnaast geeft de gemeente Balen haar inwoners ook nog steeds 25% korting op een Buzzy Pazz (6-24j) en Omnipas (25-64j).
 • N136 (Postelweg) half juni terug open voor alle verkeer

  wo 29 mei
  Na de asfaltering blijft de weg nog een werfzone, die enkel toegankelijk is voor bewoners. De aannemer moet immers nog inritten afwerken en grachten aanwerken, met zwenkende kranen, machines en obstakels op de rijbaan. Half juni kan alle verkeer terug door.
 • Asfaltering fase 2 N136 (Postelweg) op di 28 en wo 29 mei

  vr 24 mei
  Als de weersomstandigheden meezitten, zijn er vanaf dinsdagmiddag 28 mei (12u) tot woensdagnamiddag 29 mei asfalteringswerken in fase 2 van de N136 (Postelweg). De weg blijft hierna een werfzone, enkel toegankelijk voor bewoners. Vermoedelijk vanaf half juni kan alle verkeer terug door.
 • Gratis cursus openbaar vervoer

  do 18 apr
  Op 25 april start een gratis 9-delige cursus openbaar vervoer in Den Travoo. Je leert er o.a. hoe je een route plant, hoe en waar je een ticket koop en hoe je uitzoekt welke trein of bus je moet nemen. Elke donderdag t.e.m. 27 juni (behalve 30 mei) tussen 9u en 12u. Vooraf inschrijven in Den Travoo.
 • Aanleg fietspaden N136: Fase 1 (Soef-Wezelbaan) terug open

  wo 27 mrt
  Fase 1 van de werken aan de N136 (rotonde Soef - kruispunt Wezelbaan) is terug open voor alle verkeer, met veilige en vrijliggende fietspaden en een nieuw wegdek. Dank aan alle omwonenden en aan iedereen die plichtsbewust de omleiding heeft gevolgd, voor hun begrip en geduld.
 • Aanleg fietspaden N136: laatste loodjes in fase 1, aanleg fietspaden in fase 2 en 3

  vr 15 mrt
  De werken aan de veilige, vrijliggende fietspaden en het wegdek van Rijsberg(dijk) naderen stilaan hun einde. In fase 1 gaat de aannemer de komende dagen de rioolputten ophalen, asfalteren en belijnen, waarna dit gedeelte terug opengaat voor alle verkeer. In fase 2 en 3 worden de fietspaden gestort.
 • Start elektrificatiewerken spoorlijn Balen-Mol

  vr 1 mrt
 • Elektrificatiewerken spoorlijn starten op 14 januari

  do 10 jan
  Op 14 januari start Infrabel met elektrificatiewerken aan spoorlijn 19 tussen Balen en Neerpelt. Om veiligheidsredenen vinden deze werken tijdens de weeknachten plaats. Infrabel doet er alles aan om mogelijke geluidshinder voor de buurtbewoners tot een minimum te herleiden.
 • Aanleg fietspaden Rijsberg-Postelweg start na kerstvakantie

  di 5 dec
  Na de kerstvakantie start de aanleg van vrijliggende fietspaden langs beide zijden van de N136 tussen het rondpunt op de Soef (Balen) en het kruispunt met de Kiezelweg (Mol). De werken verlopen in verschillende stappen en fases. De werken zouden tegen het bouwverlof van 2019 klaar moeten zijn.
 • Bekijk presentatie infovergadering 4 december 2017 over fietspaden Postelweg

  di 5 dec
  Op maandag 4 december 2017 was er een infovergadering over de aankomende werken aan Rijsberg-Rijsbergdijk-Postelweg. Hieronder kan je de presentatie zien die aan de omwonenden getoond werd, alsook het verslag van de vragenronde en de omleidingsplannen.
1-10 Van 10