Nieuws : Identiteitsdocumenten

 • Met de auto rijden in buitenland? Kijk je rijbewijs na

  do 13 jun
  Als je met de auto naar of in het buitenland rijdt, kijk dan zeker na of je rijbewijs voldoet aan de Europese normen. Je moet ook duidelijk herkenbaar zijn op de foto op je rijbewijs. Vermijd een boete en vraag tijdig een nieuw rijbewijs (1 week levertijd).
 • Buitenlandse reis? Vraag tijdig de juiste documenten aan

  vr 31 mei
  De zomervakantie komt eraan. Als je naar het buitenland gaat, zorg dan tijdig dat je reisdocumenten in orde zijn. Het duurt enkele weken vooraleer een identiteitskaart of reispas klaar is. Een spoedprocedure kost al snel meer dan 100 euro. Denk ook aan een kids-ID voor kinderen onder de 12 jaar.
 • Nieuwe e-ID aanvragen bij verlies of diefstal

  do 9 aug
  Is je identiteitskaart verloren, gestolen of vernield? Dan moet je altijd een nieuw exemplaar aanvragen bij de dienst bevolking. De gemeenten zijn sinds 1 juni 2018 immers verplicht om iedere gestolen, vernielde of verloren e-ID meteen te annuleren en de elektronische functies ervan in te trekken.
 • Je minderjarig kind naar het buitenland?

  di 11 okt
  Dan kan je best een bewijs van toestemming meegeven. Je hoeft hiervoor niet naar het gemeentehuis, je kan het gewoon downloaden, invullen en handtekenen. Geef zeker ook de Kids-ID mee.
1-4 Van 4