Nieuws : Identiteitsdocumenten

Nieuwsoverzicht

 • Op reis tijdens de kerstvakantie? Vraag tijdig de juiste documenten aan

  vr 24 nov
  Wil je met een gerust gevoel op reis vertrekken, zonder problemen bij controles? Zorg dan dat je reisdocumenten in orde zijn. Hou rekening met een aanmaaktijd van 3 weken voor een eID of KidsID, en van 6 werkdagen voor een reispas. Kortere levertijden zijn mogelijk, maar dan betaal je een pak meer.
 • Diensten van het gemeentehuis blijven op afspraak werken: sneller, veiliger en efficiënter

  ma 13 nov
  De diensten van het gemeentehuis blijven nu en in de toekomst op afspraak werken. Deze gedwongen ervaring in de coronaperiode blijkt vele voordelen te hebben: op afspraak werken is sneller (gemiddeld minder dan 1 minuut wachten t.o.v. 4 à 18 minuten zonder afspraak), veiliger én efficiënter.
 • Verhuisd? Laat je eID aanpassen!

  wo 24 mei
  Als je een adreswijziging doorgeeft aan de dienst burgerzaken, krijg je na het bezoek van de wijkagent een uitnodiging om jouw identiteitskaart en die van je gezinsleden te laten aanpassen. Dit is verplicht. Vergeet het dus niet, om mogelijke boetes te voorkomen.
 • Is je rijbewijs nog geldig?

  do 11 mei
  Deze week verschenen berichten in de media over de geldigheid van de nieuwe rijbewijzen (bankkaartmodel). De dienst bevolking kreeg ongeruste telefoontjes over de geldigheid van andere rijbewijzen. We zetten alles even op een rijtje om verwarring te vermijden.
 • Heb jij bankkaartmodel rijbewijs? Check geldigheidsdatum!

  do 19 jan
  De gemeente Balen begon in 2013 met het afleveren van rijbewijzen in bankkaartmodel (max. 10 jaar geldig). Dit jaar verlopen dus de eerste afgeleverde rijbewijzen en hierover worden (nog) geen herinneringen verstuurd. Check daarom de vervaldatum en vraag indien nodig tijdig een nieuw rijbewijs aan.
 • 18 geworden? Laat je handtekeningcertificaat activeren op je eID

  di 15 nov
  Als je je eID gekregen hebt vóór je 18de verjaardag, is het handtekeningcertificaat nog niet geactiveerd. Dat heb je nodig om bv. in te loggen op 'Mijn Burgerprofiel' of Tax-on-Web, een itsme®-account aan te maken, studiebeurs aan te vragen,... Maak een afspraak om deze te activeren.
 • Naar het gemeentehuis? Maak eerst een afspraak

  do 22 okt
  Voor jouw en onze veiligheid werken we in het gemeentehuis op afspraak. Voor de dienst burgerzaken/bevolking kan je online een afspraak maken via www.balen.be/afspraak. Voor andere diensten bel je best even om een afspraak te maken.
1-7 Van 7
Naar top