Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Gezondheid

 • Balense scholen bewegen ... én winnen!

  wo 6 mrt
  Op 1 maart stond de Kempen op zijn kop met #bewegen5voor12, hét beweegmoment als start van de Week van de Keigezonde Kempen. Ook heel wat Balense scholen zetten hun beste beentje voor. GBS De Bijenkorf scoorde zelfs de meeste likes en won zo een prijzenpakket. Bekijk de beelden.
 • Muziek verzacht dementie bij Balense senioren

  di 26 feb
  Uit onderzoek is gebleken dat muziek een positieve invloed heeft op mensen met dementie of Alzheimer. Daarom stelt de Balense Seniorenraad – dankzij de financiële tussenkomst van Cera – tien mp3-spelers ter beschikking van de drie woonzorgcentra in de gemeente en CADO (dagopvang voor ouderen).
 • Hoe zou het zijn met ... rookstopheld An Loos?

  ma 18 feb
  De gemeente Balen organiseert vanaf maart opnieuw een rookstopcursus. An Loos was de ambassadrice van de vorige campagne in 2017, die een enorm succes werd met meer dan 75% van de deelnemers die volledig stopten. Heeft An een jaar later nog steeds geen sigaret aangeraakt? BalenTV zocht het uit!
 • Tip van de Bib: 'Nog meer groene sapjes'

  vr 15 feb
  Nog steeds bezig met Tournée Minerale? Goed zo!! We geven je graag nog wat extra inspiratie met 'Nog meer groene sapjes: supergezonde drankjes van groente en fruit'.
 • Tip van de Bib: 'Detox water'

  vr 8 feb
  Doe jij ook mee met Tournée Minerale? Heb jij inspiratie nodig voor een alcoholvrij alternatief? In 'Detox water' vind je 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water.
 • Tweede editie van 'Balen stopt met roken'

  vr 11 jan
  De gemeente Balen organiseert vanaf half maart opnieuw de succesvolle rookstopcursus met groepssessies onder begeleiding van een rookstopcoach. Op donderdagavond 28 februari kan je om 19u gratis en vrijblijvend deelnemen aan een infomoment in VC De Kruierie. Inschrijven is niet nodig.
 • Ziek in het weekend of 's avonds? Bel 014/22 22 00

  ma 26 nov
  Heb je door de week na 18u, in het weekend of op feestdagen dringend medische hulp nodig, die niet kan wachten tot je eigen huisarts terug bereikbaar is? Bel dan 014/22 22 00. Door de week kom je uit bij de dokter van wacht, in het weekend en op feestdagen bij de Huisartsenwachtpost Zuiderkempen.
 • Data bloedinzamelingen 2019

  wo 3 okt
1-8 Van 8