logo print logo ocmw print

Nieuws : Gezondheid

Nieuwsoverzicht

 • Zeg 'nee' tegen alcohol tijdens Tournée Minérale

  ma 27 jan
  Na de succesvolle campagne van vorige jaren, organiseren Stichting tegen Kanker en De Druglijn voor het vierde jaar op rij ‘Tournée Minérale’. De campagne roept alle Belgen op om in februari een maand lang ‘nee’ te zeggen tegen alcohol. Doe jij ook mee?
 • Balen ondertekent opnieuw charter 'Gezonde Gemeente'

  di 21 jan
  Balen heeft samen met de 26 andere Kempense gemeenten het charter Gezonde Gemeente ondertekend en kiest daarmee voluit de gezonde kaart. Met de ondertekening engageert het gemeentebestuur zich om verder werk te maken van een sterk lokaal preventief gezondheidsbeleid.
 • Weet jij wat een NAH is?

  wo 15 jan
 • Balen stopt met roken, ook in 2020!

  wo 11 dec
  Voor het derde jaar op rij organiseren Balen, Dessel, Mol en (deze keer ook) Retie de succesvolle rookstopcursus met groepssessies onder begeleiding van een rookstopcoach. Kom naar de vrijblijvende infosessie in VC De Kruierie op dinsdag 3 maart om 19u30, of schrijf nu al in voor de cursus zelf.
 • Bereid je voor op Tournée Minérale

  di 10 dec
 • Tip van de Bib: 'Het boek zonder tekeningen'

  do 14 nov
  Dit weekend kunnen kinderen tot 16 jaar naar het gratis Vertelfestival in B&B de 15 Inn. In de Bib vind je ook heel wat leuke voorleesboeken, zoals 'Het boek zonder tekeningen' voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. In dit boek staan geen plaatjes. Maar is het saai? Zeker niet!
 • Hou je huis gezond: kies bewust!

  ma 11 nov
  Wist je dat de lucht in je woning meer vervuild kan zijn dan de buitenlucht? Zonder dat je het beseft, vervuil je de lucht binnen door allerlei producten of nieuwe materialen. En dat kan een slechte invloed hebben op je gezondheid. In deze 'Week van Gezond Binnen' geven we je graag enkele tips.
 • Balen ondertekent charter 'Gezonde Gemeente'

  di 22 okt
  Als afsluiter van een geslaagde 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid ondertekende de gemeente Balen het charter 'Gezonde Gemeente'. Daarmee blijft het gemeentebestuur zich engageren om haar inwoners en personeel gezonder te laten leven en meer te laten bewegen.
 • Ben je holebi of transgender en denk je aan zelfmoord?

  di 15 okt
 • Kom jij in aanmerking voor financiële steun van Kankerfonds?

  ma 9 sep
  Heb jij het financieel moeilijk om de zorgkosten voor een kankerbehandeling te betalen? Dan kan je contact opnemen met o.a. je mutualiteit of het ocmw om te kijken of je in aanmerking komt voor een tussenkomst van het Kankerfonds van Kom op tegen Kanker.
1-10 Van 10
Naar top