Nieuws : Gezondheid

Nieuwsoverzicht

 • Zit je niet goed in je vel? Blijf er niet mee zitten! Ga naar Kzitermee.be

  vr 2 dec
 • Gezondheidsenquête: nog extra deelnemers nodig

  ma 28 nov
  De gemeente voert samen met het wetenschappelijk instituut Sciensano en Logo Kempen een gezondheidsenquête uit. Hiervoor worden in de tweede fase opnieuw 1.500 inwoners willekeurig geselecteerd. Kreeg jij een uitnodigingsbrief in de bus? Vul de vragenlijst dan zeker digitaal in.
 • Draag jij ook #mucosocks in de strijd tegen mucoviscidose?

  ma 21 nov
  Van 21 tot 27 november loopt de Europese Mucoweek. Ook in Balen steken we graag een hart onder de riem van mensen met muco. Daarom trok burgemeester Johan Leysen met veel plezier zijn #mucosocks aan. Steun jij ook mee het wetenschappelijk onderzoek naar deze ziekte?
 • Schrijf in voor sessies 'Beweeg meer in Mol'

  do 3 nov
 • Infoavond over gezinsverpleging gemist? Bekijk de presentatie.

  wo 26 okt
  Op maandag 24 oktober organiseerde het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZ) Geel een infoavond over gezinsverpleging in Ten Hove. Miste je de infoavond, maar ben je toch benieuwd of het iets voor jou is? Bekijk dan zeker de presentatie.
 • Vaccinatiepunt BalDeMoRe blijft maximaal open na 1 november

  ma 24 okt
  Vaccinatiepunt BalDeMoRe blijft ook na 1 november maximaal open. Dat wil zeggen dat inwoners er nog steeds minstens drie dagen per week terecht kunnen: op maandag, woensdag en vrijdag. Afhankelijk van de drukte organiseren we extra dagen.
 • 10.000 stappen, elke stap telt!

  di 18 okt
  Samen bouwen we aan buurten die mensen in beweging brengen. Letterlijk en figuurlijk. Daarom doet Balen mee aan de campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ Ontdek doorheen heel de gemeente onze stappensignalisaties en stap met ons mee.
 • Papieren versie gezondheidsenquête vanaf 10 oktober

  ma 3 okt
 • ‘Gele doos’ voor alle nieuwe 65-plussers

  do 29 sep
  Balenaars die net 65 jaar geworden zijn of dat binnenkort worden, krijgen vanaf 1 oktober een brief waarmee ze hun gratis ‘gele doos’ kunnen afhalen (bij apotheek, gemeentehuis, Kruierie en OCMW-huis). Die kunnen ze vullen met belangrijke (medische) info en bewaren in de ijskast voor hulpverleners.
 • Herbekijk online infosessie ‘Iedereen verslaafd: verdrinken in het glas’

  do 29 sep
  Op dinsdag 27 september organiseerde Baldemore, samen met arts van de verslavingskoepel Patrick Vloemans, de online infosessie ‘Iedereen verslaafd’ over alcoholverslaving. 83 mensen volgden de uitzending en stelden vragen. Heb je de infosessie gemist? Dan kan je deze online herbekijken.
 • Ben jij geselecteerd voor de gezondheidsenquête? Vul de vragenlijst zeker in!

  ma 19 sep
  De gemeente voert samen met het wetenschappelijk instituut Sciensano en Logo Kempen een gezondheidsenquête uit. Hiervoor werden 1.500 inwoners willekeurig geselecteerd. Kreeg jij in september een uitnodigingsbrief in de bus? Vul de vragenlijst dan digitaal in.
 • Voorkeur voor vaccinatie bij je huisarts? Wacht op uitnodiging BalDeMoRe

  vr 16 sep
  Laat je je voor je herfstbooster liever vaccineren bij je eigen huisarts? Wacht dan op de uitnodiging van eerstelijnszone BalDeMoRe. Deze valt een tweetal dagen na de uitnodiging van Vlaanderen in de brievenbus. Met de Vlaamse uitnodiging kan je enkel in het vaccinatiepunt een afspraak boeken.
 • Coronaherfstprik kan ook via huisartsen

  vr 9 sep
  In de eerstelijnszone BalDeMoRe kan je voor je herfstprik tegen corona terecht bij ofwel het vaccinatiepunt (Ecocentrum in Mol-Rauw) ofwel bij je huisarts. De eerste uitnodigingen vertrekken maandag 12 september, ook weer van oud naar jong. Je bent niet verplicht je te laten vaccineren.
 • Hulp nodig bij de start van het nieuwe schooljaar? Neem contact op met de sociale dienst

  ma 29 aug
  De start van het nieuwe schooljaar brengt vaak een hele hoop zorgen met zich mee: een ander ritme, nieuwe spullen kopen, extra facturen betalen... en dat bovenop de dagdagelijkse taken. Bezorgt dit jou ook extra zorgen en/of stress? Blijf er dan zeker niet mee zitten en neem contact op met het OCMW.
 • Heropstart Peuterspeelpunt vanaf 2 september

  vr 26 aug
  De eerste sessie vindt plaats op vrijdag 2 september van 9u tot 11u45, daarna kan je er elke vrijdag (behalve tijdens schoolvakanties) terecht voor een leuk speelmomentje voor kids tussen 0 en 3 jaar.
 • Onderwijs: Hulp nodig bij de start van het nieuwe schooljaar? Neem contact op met de sociale dienst

  vr 26 aug
  Als je merkt dat ouders moeilijkheden/stress hebben bij de opstart van het nieuwe schooljaar, kan je hen doorverwijzen naar onze sociale dienst. Zij kunnen helpen met o.a. rekeningen betalen, het vinden en betalen van hobby's,...
 • Herbekijk alle afleveringen van #deKempenbeweegt nu ook online

  vr 17 jun
 • Eerstelijnszone Baldemore richt vaccinatiepunt op in ecocentrum De Goren

  di 14 jun
  Deze week vertrokken in de eerstelijnszone BalDeMoRe de uitnodigingen, voornamelijk naar alle 80-plussers, voor een tweede extra coronaprik. Deze worden geplaatst in ecocentrum De Goren. We richten hier tijdelijk een kleinschalig vaccinatiepunt in met maximaal vier vaccinatielijnen.
 • Balense schoolomgevingen vanaf nu rookvrij (video)

  di 31 mei
  Op de Werelddag Zonder Tabak (31 mei) maakten 19 Kempische gemeenten verder werk van een rookvrije generatie. In het kader van de campagne 'Generatie Rookvrij' zijn nu ook de Balense schoolomgevingen rookvrij. Bekijk het videoverslag van BalenTV.
 • Afbraak vaccinatiecentrum gestart, callcenter blijft bereikbaar

  di 26 apr
  Ondertussen werd de laatste prik gezet in het vaccinatiecentrum BalDeMoRe in De Zwaan en gingen de afbraakwerken van start. Ook hierna blijft het callcenter bereikbaar. Nogmaals een welgemeende dankjewel aan alle vrijwilligers en professionele zorgmedewerkers voor hun enorme inzet!
 • Haal nu je gratis magazine en assistentiekaartjes over dementie

  do 10 mrt
  Het magazine helpt zowel inwoners met dementie, familie als woonzorgcentra en hulpverleners om de ziekte beter te leren kennen en ermee om te gaan. Lees het magazine digitaal of vraag gratis je papieren exemplaar aan. Er zijn ook assistentiekaartjes voor personen met dementie en hun mantelzorger(s).
 • Coronabarometer: code geel vanaf maandag 7 maart

  ma 7 mrt
  Vanaf maandag 7 maart schakelt de coronabarometer naar code geel. Zo verdwijnt onder meer het Covid Safe Ticket in de horeca en vervallen beperkingen voor evenementen. Ook de epidemische noodsituatie en de federale fase van het nationaal noodplan worden na twee jaar afgeblazen.
 • Coronabarometer: code oranje vanaf vrijdag 18 februari

  do 17 feb
  Vanaf vrijdag 18 februari ’s ochtends schakelt de coronabarometer naar code oranje. Zo verdwijnt onder meer het sluitingsuur in de horeca en kan het nachtleven opnieuw open. Ook alle publieksevenementen binnen en buiten zijn toegelaten. Telewerk is niet langer verplicht, maar blijft wel aanbevolen.
 • Coronabarometer start op 28 januari in code rood

  wo 26 jan
  Het Overlegcomité keurde op 21 januari de coronabarometer goed. De maatregelen op basis van die barometer gaan in op vrijdag 28 januari onder code rood. Bekijk hier alle maatregelen. Ook wordt het Covid Safe Ticket vanaf 1 maart aangevuld met het boostershot.
 • Herbekijk online infosessie over verslaving

  vr 14 jan
  Op woensdagavond 12 januari organiseerde Baldemore, samen met drughulpverleners Jan Van Roey en Gilles de Bie van CAW, de online infosessie ‘Iedereen verslaafd’. 63 mensen volgden de uitzending en stelden vragen. Heb je het gemist? Dan kan je de infosessie hier opnieuw bekijken.
 • Gebruik vanaf nu mijncoronatest.be voor al je coronavragen

  vr 10 dec
 • Gele doos in de koelkast kan je leven redden

  di 28 sep
  Balense 65-plussers, personen met een beperking en chronisch zieken kunnen vanaf 1 oktober gratis een ‘gele doos’ afhalen. Da’s een bewaardoos voor belangrijke medische en andere informatie, die je in de koelkast plaatst zodat de hulpverleners snel de nodige info vinden om gepaste hulp te bieden.
 • Gezonder leven met hulp van gratis platform BIBOPP

  ma 20 sep
  Als je gezonder wil leven, kan je vanaf nu gebruikmaken van het gratis online gezondheidsplatform BIBOPP (Burgers In Beweging met het Online PreventiePlatform). Na het invullen van een vragenlijst op www.bibopp.be krijg je gratis persoonlijk advies met een actieplan vol activiteiten in je buurt.
1-28 Van 28
Naar top