Nieuws : Gezondheidsgids

Nieuwsoverzicht

 • Gezondheidsenquête: nog extra deelnemers nodig

  ma 28 nov
  De gemeente voert samen met het wetenschappelijk instituut Sciensano en Logo Kempen een gezondheidsenquête uit. Hiervoor worden in de tweede fase opnieuw 1.500 inwoners willekeurig geselecteerd. Kreeg jij een uitnodigingsbrief in de bus? Vul de vragenlijst dan zeker digitaal in.
 • Foto's 'Wandel mee in de herfst'

  ma 14 nov
  334 wandelaars genoten op een zonnige 11 november van de mooie natuur in en om Hulsen. Bekijk de foto's van VVV Balen van de tocht 'Wandel mee in de herfst'.
 • Kom voor jezelf op! Gratis cursus weerbaarheid voor kinderen en jongeren.

  di 8 nov
  De gratis weerbaarheidstrainingen van Huis van het Kind Baldemore richten zich op kinderen of jongeren tussen 6 en 18 jaar die sterk(er) in het leven willen staan. Een training bestaat uit een intakemoment, een aantal werksessies en een terugkommoment in groep. Interesse? Schrijf dan snel in!
 • Extra afspraakblokken geven inwoners BalDeMoRe kans op vaccinatie voor de winter

  do 3 nov
  Om alle inwoners uit BalDeMoRe de kans te geven om zich nog voor de winter te laten vaccineren, zetten de huisartsen en het vaccinatiepunt extra afspraakblokken open. Plan je afspraak via de website van het vaccinatiecentrum.
 • Wandel mee in de herfst

  do 3 nov
  Op vrijdag 11 november kan je deelnemen aan de tocht 'Wandel mee in de herfst' van VVV Balen. Je hebt de keuze tussen verschillende afstanden tussen 6 km en 20 km in de omgeving van Balen. Vertrekken kan tussen 9u30 en 14u30 aan PC Hulsen (Ossenberg 114). Deelname € 5 (kinderen € 3).
 • Infoavond over gezinsverpleging gemist? Bekijk de presentatie.

  wo 26 okt
  Op maandag 24 oktober organiseerde het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZ) Geel een infoavond over gezinsverpleging in Ten Hove. Miste je de infoavond, maar ben je toch benieuwd of het iets voor jou is? Bekijk dan zeker de presentatie.
 • Vaccinatiepunt BalDeMoRe blijft maximaal open na 1 november

  ma 24 okt
  Vaccinatiepunt BalDeMoRe blijft ook na 1 november maximaal open. Dat wil zeggen dat inwoners er nog steeds minstens drie dagen per week terecht kunnen: op maandag, woensdag en vrijdag. Afhankelijk van de drukte organiseren we extra dagen.
 • #deKempenbeweegt: ook in het najaar

  do 6 okt
  Goed nieuws voor de vele trouwe fans van #deKempenbeweegt: ook in het najaar kunnen we met z’n allen thuis sporten! Van oktober tot december worden de meest recente afleveringen heruitgezonden. Stem dus elke werkdag af op RTV, om 10u30 of om 15u.
 • Papieren versie gezondheidsenquête vanaf 10 oktober

  ma 3 okt
 • Herbekijk online infosessie ‘Iedereen verslaafd: verdrinken in het glas’

  do 29 sep
  Op dinsdag 27 september organiseerde Baldemore, samen met arts van de verslavingskoepel Patrick Vloemans, de online infosessie ‘Iedereen verslaafd’ over alcoholverslaving. 83 mensen volgden de uitzending en stelden vragen. Heb je de infosessie gemist? Dan kan je deze online herbekijken.
 • Ben jij geselecteerd voor de gezondheidsenquête? Vul de vragenlijst zeker in!

  ma 19 sep
  De gemeente voert samen met het wetenschappelijk instituut Sciensano en Logo Kempen een gezondheidsenquête uit. Hiervoor werden 1.500 inwoners willekeurig geselecteerd. Kreeg jij in september een uitnodigingsbrief in de bus? Vul de vragenlijst dan digitaal in.
 • Voorkeur voor vaccinatie bij je huisarts? Wacht op uitnodiging BalDeMoRe

  vr 16 sep
  Laat je je voor je herfstbooster liever vaccineren bij je eigen huisarts? Wacht dan op de uitnodiging van eerstelijnszone BalDeMoRe. Deze valt een tweetal dagen na de uitnodiging van Vlaanderen in de brievenbus. Met de Vlaamse uitnodiging kan je enkel in het vaccinatiepunt een afspraak boeken.
 • Uitnodiging herfstvaccinatie ook in het Oekraïens

  ma 12 sep
 • Coronaherfstprik kan ook via huisartsen

  vr 9 sep
  In de eerstelijnszone BalDeMoRe kan je voor je herfstprik tegen corona terecht bij ofwel het vaccinatiepunt (Ecocentrum in Mol-Rauw) ofwel bij je huisarts. De eerste uitnodigingen vertrekken maandag 12 september, ook weer van oud naar jong. Je bent niet verplicht je te laten vaccineren.
 • Balense schoolomgevingen vanaf nu rookvrij (video)

  di 31 mei
  Op de Werelddag Zonder Tabak (31 mei) maakten 19 Kempische gemeenten verder werk van een rookvrije generatie. In het kader van de campagne 'Generatie Rookvrij' zijn nu ook de Balense schoolomgevingen rookvrij. Bekijk het videoverslag van BalenTV.
 • Herbekijk online infosessie over verslaving

  vr 14 jan
  Op woensdagavond 12 januari organiseerde Baldemore, samen met drughulpverleners Jan Van Roey en Gilles de Bie van CAW, de online infosessie ‘Iedereen verslaafd’. 63 mensen volgden de uitzending en stelden vragen. Heb je het gemist? Dan kan je de infosessie hier opnieuw bekijken.
1-16 Van 16
Naar top