Nieuws : Mobiliteit

Nieuwsoverzicht

 • Kloosterplein (Wezel) terug open vanaf vrijdag 19 april, behalve voor zwaar vervoer

  do 11 apr
  Het Kloosterplein gaat open na de laatste afwerking en uitharding van het nieuwe wegdek en fietspaden. Tegelijk met de vernieuwing van het Kloosterplein is er ook een tonnagebeperking ingevoerd. Zwaar vervoer voor bedrijventerrein Driehoek-Wezel moet langs de bewegwijzerde route via Kristalpark.
 • Verkeerswijzigingen in Meerhout vanaf 19 april

  do 4 apr
  Vanaf vrijdag 19 april introduceert Meerhout enkele ingrijpende wijzigingen in het verkeer. Er komt een nieuw snelheidsregime in de gemeente, maar ook een tonnagebeperking: doorgaand vrachtverkeer mag niet langer door de woonkernen van Meerhout rijden.
 • Verkeershinder Markt - Benoit Belmansstraat van 3 t.e.m. 20 april

  di 2 apr
  Een firma gaat tussen 3 en 20 april grondwerken uitvoeren op de Markt en op de hoek met de Benoit Belmansstraat. De werken zullen meestal op het voetpad plaatsvinden, maar er zal ook verkeershinder zijn. Voetgangers en fietsers kunnen de werken met de nodige voorzichtigheid passeren.
 • Parcours fietsexamen 6de leerjaar in Mol oefenklaar vanaf 29 maart

  vr 22 mrt
  Vanaf vrijdag 29 maart is het oefenparcours voor het fietsexamen door het centrum van Mol bewegwijzerd. Leerlingen van het zesde leerjaar kunnen tijdens de paasvakantie samen met hun ouders volop oefenen. Bekijk ook de presentatie met alle verkeerstips en de nieuwe route (gewijzigd aan Rondplein).
 • Fietsen in groep: de basisregels

  do 14 mrt
  Maak je graag een fietstocht met je vrienden of ben je een echte wielertoerist? Fietsers in groep moeten zich aan bepaalde verkeersregels houden, al hangen deze wel af van de grootte van de groep. Wij zetten de basisregels op een rij.
 • Flexbus: geef je suggesties door aan De Lijn

  wo 13 mrt
 • Vind je fiets terug op gevonden.vlaanderen/bikebank

  wo 6 mrt
  Fiets verloren of gestolen? Vind je stalen ros dan terug op www.gevonden.vlaanderen/bikebank, de nieuwe samensmelting van Bikebank en GevondenFietsen.be. Bovendien kan je je nieuwe fiets gratis registreren, zowel als eigenaar of als fietsverdeler (voor verkochte fietsen).
 • Parkeren in Balen: volg jij de regels?

  di 27 feb
  Niet iedereen houdt zich te allen tijde aan de parkeerregels in Balen. Onder andere in de Zandstraat worden meermaals overtredingen vastgesteld. Om problemen te vermijden, herhalen we hier kort de voornaamste parkeerregels.
 • Hinder aan rotonde op ring Lommel

  di 23 jan
  Door werken aan de rotonde (grote L) is er verkeershinder op de ring in Lommel. Het Kristalpark en bedrijventerrein Driehoek (Wezel) zijn in fase 2 bereikbaar via de Edward Anseelestraat (kruispunt na de rotonde met tijdelijke lichten).
 • 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan onderbroken ter hoogte van speeltuin

  ma 8 jan
  Ter hoogte van de ingang van speeltuin Keiheuvel is de 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan volledig afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers. Via Soef-Gerheide kan je er niet meer inrijden. Omrijden kan plaatselijk via de Endstraat en Sint-Jansstraat. De speeltuin is bereikbaar via parking De Kei.
 • Rioleringswerken Kloosterstraat (Olmen) afgerond

  wo 27 dec
  Vlak voor de kerstvakantie zijn de rioleringswerken aan de Kloosterstraat in Olmen afgerond met een nieuwe asfaltlaag. De aannemer moet nog wel enkele zaken in de bermen afwerken.
 • Nieuwe aanpak van De Lijn focust op combineren van vervoersmiddelen 

  wo 15 nov
  Vanaf 6 januari introduceert de Vlaamse overheid samen met De Lijn haar nieuwe mobiliteitsvisie Hoppin. Die focust op het combineren van vervoermiddelen. Ook in Balen verandert er heel wat met nieuwe lijnen, nieuwe lijnnummers en andere routes. De Flexbussen vervangen de gekende belbusjes.
 • Werken De Lei-Kerkplein-Olmense Markt afgerond

  vr 6 okt
  De werken in De Lei, Kerkplein en Olmense Markt zijn afgerond. Het Kerkplein werd heringericht en de straten beschikken nu over een gescheiden riolering en een nieuw wegdek. Er is ook een knip aangebracht, zodat er geen autoverkeer meer mogelijk is tussen het Kerkplein en het Olmense Marktplein.
 • Broekstraat en Kloosterstraat (Olmen) afgesloten vanaf 11 september

  vr 8 sep
  Vanaf 11 september zal de Broekstraat, ter hoogte van kruispunt Kloosterstraat, volledig afgesloten zijn voor alle verkeer, ook voor voetgangers en fietsers. Dit omwille van rioleringswerken in de Kloosterstraat. Er is een omleiding via Kerkhofstraat en Berkenlaan. Rij voorzichtig tijdens de spits.
 • Fietsostrade F105 tussen Herentals en Balen klaar

  wo 12 jul
  Op een paar kleine afwerkingen na is de fietsostrade tussen Herentals en Balen open voor alle fietsverkeer. De bedoeling van deze fietsostrade is snelle fietsverbindingen aan te bieden als alternatief voor woon-werkverkeer met de wagen, schoolkinderen en lange recreatieve fietstochten.
 • Paasmaandag 10 april: heropening kruispunt De Lei/Dijk, gelijktijdig met invoering snelheidsbeperking tot 30 km/u in Schoolstraat Olmen

  di 4 apr
  Op paasmaandag 10 april wordt het kruispunt De Lei/Dijk terug opengesteld na de eerste fase van de rioleringswerken. Gelijktijdig wordt de maximum snelheid in de Schoolstraat teruggebracht naar 30 km/u. Deze ingreep moet de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het centrum van Olmen verbeteren.
 • Stand van zaken werken Olmen

  wo 29 mrt
  Ondanks het slechte weer van de voorbije dagen, verlopen de werken aan het kruispunt De Lei/Olmense Markt/Dijk voorspoedig. De regen- en afvalwaterputten zijn intussen gestoken en ook het betonnen fietspad en de oprijvlakken van het verhoogd kruispunt zijn terug aangestort.
 • Werken in Olmen op schema

  vr 17 mrt
  De werken aan het kruispunt De Lei - Olmense Markt - Dijk zitten op schema. De droogzuiging heeft intussen haar werk gedaan zodat de eerste put kan gegraven worden. Als alles vlot blijft verlopen, kan het kruispunt een goede maand na de start van de werken, terug worden opengesteld voor alle verkeer
 • Rioleringswerken in Olmen vanaf 6 maart: doorgaand verkeer tussen Olmen en Balen/Mol tijdelijk via bovenlokale wegen

  di 14 feb
  Op 6 maart starten de rioleringswerken in De Lei/Kerkplein. Het kruispunt De Lei/Olmense Markt zal vanaf dan minstens een viertal weken volledig afgesloten zijn. Verkeer tussen Balen en Olmen kan in die periode niet via de Dijk. Auto’s worden omgeleid via bovenlokale wegen.
 • Begin Molenstraat (tegen Markt) afgesloten vanaf 22 april

  vr 15 apr
  Op vrijdag 22 april wordt de verkeerssituatie in de Molenstraat heringericht, als voorbereiding op de werken voor een bouwproject op de hoek van de Molenstraat en Markt. Voor de veiligheid van o.a. passerende schoolkinderen wordt het begin van de Molenstraat vanaf dan voor lange tijd afgesloten.
1-20 Van 20
Naar top