Nieuws : Mobiliteit

 • Balen gaat voor veiliger verkeer

  do 20 jun
  Balen heeft het SAVE-charter Steden & Gemeenten van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) ondertekend. Het gemeentebestuur geeft hiermee een duidelijk signaal zich actief te willen inzetten voor nog meer verkeersveiligheid, met specifieke aandacht voor de zwakke weggebruiker.
 • Leerlingen De Bosmier fietsen nieuw fietspad in: foto's en filmpje

  vr 14 jun
 • Paard op de baan? Kalm aan!

  vr 14 jun
 • Meerhoutsebaan onderbroken t.h.v. Straal

  vr 7 jun
  Na de aanleg van de asfaltonderlaag op de Meerhoutsebaan is er een sterk verhoogd gebruik door niet-plaatselijk verkeer aan onaangepaste snelheden. De aannemer wil de Meerhoutsebaan vervroegd openstellen, maar moet dan ongehinderd kunnen werken. Vandaar dat de doorgang thv Straal wordt onderbroken.
 • N136 (Postelweg) half juni terug open voor alle verkeer

  wo 29 mei
  Na de asfaltering blijft de weg nog een werfzone, die enkel toegankelijk is voor bewoners. De aannemer moet immers nog inritten afwerken en grachten aanwerken, met zwenkende kranen, machines en obstakels op de rijbaan. Half juni kan alle verkeer terug door.
 • Asfaltering fase 2 N136 (Postelweg) op di 28 en wo 29 mei

  vr 24 mei
  Als de weersomstandigheden meezitten, zijn er vanaf dinsdagmiddag 28 mei (12u) tot woensdagnamiddag 29 mei asfalteringswerken in fase 2 van de N136 (Postelweg). De weg blijft hierna een werfzone, enkel toegankelijk voor bewoners. Vermoedelijk vanaf half juni kan alle verkeer terug door.
 • Cambio-deelauto's beschikbaar aan station en VC De Kruierie

  do 11 apr
  Vanaf nu kan je in Balen na reservatie en tegen een vergoeding een cambio-deelauto uitlenen op twee plaatsen: aan het station (parking naast fietsenstalling) en aan VC De Kruierie (parking aan straatkant). Ideaal voor wie niet zo vaak een wagen nodig heeft of om een tweede auto uit te sparen.
 • Aanleg fietspaden N136: Fase 1 (Soef-Wezelbaan) terug open

  wo 27 mrt
  Fase 1 van de werken aan de N136 (rotonde Soef - kruispunt Wezelbaan) is terug open voor alle verkeer, met veilige en vrijliggende fietspaden en een nieuw wegdek. Dank aan alle omwonenden en aan iedereen die plichtsbewust de omleiding heeft gevolgd, voor hun begrip en geduld.
 • Vraag tijdig je subsidie voor wijk- of buurtfeest aan

  di 26 mrt
  Je kan bij de gemeente een tegemoetkoming aanvragen als je een wijk- of buurtfeest organiseert (minstens 6 weken vooraf aanvragen). Deze subsidie is niet combineerbaar met de Vlaamse feestcheque (aan te vragen tot eind april). De afsluiting van je straat vraag je minstens twee weken op voorhand aan.
 • Aanleg fietspaden N136: laatste loodjes in fase 1, aanleg fietspaden in fase 2 en 3

  vr 15 mrt
  De werken aan de veilige, vrijliggende fietspaden en het wegdek van Rijsberg(dijk) naderen stilaan hun einde. In fase 1 gaat de aannemer de komende dagen de rioolputten ophalen, asfalteren en belijnen, waarna dit gedeelte terug opengaat voor alle verkeer. In fase 2 en 3 worden de fietspaden gestort.
 • Gezocht: gemachtigde opzichters school Olmen

  wo 13 mrt
  Om het oversteken van de leerlingen aan school Klavertje 4 (Olmen) in veilige banen te blijven leiden, zijn school en wijkpolitie op zoek naar bijkomende gemachtigde opzichters. Na een opleiding worden zij (in een beurtsysteem) dagelijks of enkele keren per week ingeschakeld van 8u20 tot 8u45.
 • Start elektrificatiewerken spoorlijn Balen-Mol

  vr 1 mrt
 • Elektrificatiewerken spoorlijn starten op 14 januari

  do 10 jan
  Op 14 januari start Infrabel met elektrificatiewerken aan spoorlijn 19 tussen Balen en Neerpelt. Om veiligheidsredenen vinden deze werken tijdens de weeknachten plaats. Infrabel doet er alles aan om mogelijke geluidshinder voor de buurtbewoners tot een minimum te herleiden.
 • Publieke laadpaal voor elektrische wagens op parking gemeentehuis

  ma 15 okt
  Je kan je elektrisch voertuig vanaf nu ook opladen aan de publieke laadpaal op de parking van het gemeentehuis. Aan de paal kunnen 24/7 twee auto’s tegelijk opgeladen worden via een Mennekes-stekker (type 2) met een maximum laadsnelheid van 11 kW. Betalen kan met laadkaart of app.
 • Fietshelm voor leerlingen eerste studiejaar

  ma 8 okt
  Bij het begin van het schooljaar krijgen alle leerlingen van het eerste studiejaar in Balen een fietshelm. Het gemeentebestuur wil de kinderen daarmee aanmoedigen om op een veilige manier met de fiets naar school te komen. Dat de kinderen erg blij waren met hun nieuwe fietshelm, bewijzen de foto's.
 • Aanleg riolering en fietspaden Meerhoutsebaan vanaf maandag 17 september

  wo 12 sep
  Op maandag 17 september begint een aannemer met de aanleg van vrijliggende fietspaden en riolering langs de Meerhoutsebaan. Eerst gaat de aannemer de bermen vrijmaken en bomen rooien. Vanaf oktober zullen de nutsbedrijven hun leidingen vernieuwen. Omleiding is via Rosselaar, Zuiderring en Meerhout.
 • Aanleg fietspaden Rijsberg-Postelweg start na kerstvakantie

  di 5 dec
  Na de kerstvakantie start de aanleg van vrijliggende fietspaden langs beide zijden van de N136 tussen het rondpunt op de Soef (Balen) en het kruispunt met de Kiezelweg (Mol). De werken verlopen in verschillende stappen en fases. De werken zouden tegen het bouwverlof van 2019 klaar moeten zijn.
 • Bekijk presentatie infovergadering 4 december 2017 over fietspaden Postelweg

  di 5 dec
  Op maandag 4 december 2017 was er een infovergadering over de aankomende werken aan Rijsberg-Rijsbergdijk-Postelweg. Hieronder kan je de presentatie zien die aan de omwonenden getoond werd, alsook het verslag van de vragenronde en de omleidingsplannen.
 • Voorstelling fiets-o-strade Balen-Herentals

  vr 2 jun
  Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fiets-o-strade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Balen en Herentals. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
1-19 Van 19