Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Mobiliteit

 • 83 fietsers niet in orde bij controle op fietsverlichting

  Fietsverlichting do 10 jan
  De voorbije dagen controleerde de politie in Balen en Mol op verlichting bij fietsers en auto's/motors. 83 fietsers bleken niet in orde: de minderjarigen moeten verkeersles volgen, de meerderjarigen kregen een boete. Er werd ook een automobilist bekeurd omdat hij zijn verlichting niet op had staan.
 • Elektrificatiewerken spoorlijn starten op 14 januari

  Treinspoor do 10 jan
  Op 14 januari start Infrabel met elektrificatiewerken aan spoorlijn 19 tussen Balen en Neerpelt. Om veiligheidsredenen vinden deze werken tijdens de weeknachten plaats. Infrabel doet er alles aan om mogelijke geluidshinder voor de buurtbewoners tot een minimum te herleiden.
 • Geen fietsgraveren in januari en februari

  do 27 dec
 • Aanleg fietspaden N136: start werken in fase 2 en 3 op 7 januari

  Werken N136 - fase 2 do 20 dec
  Op maandag 7 januari start de aannemer met de aanleg van vrijliggende fietspaden langs de N136 in fase 2 (Wezelbaan - Zuiderring) en fase 3 (Zuiderring - Kiezelweg). De werken zijn bij gunstige weersomstandigheden afgerond tegen begin juni. Het doorgaand verkeer volgt de bewegwijzerde omleiding.
 • Strooidiensten in actie

  Strooiwagen vr 14 dec
  Sinds de nacht van dinsdag op woensdag zijn de gemeentelijke strooidiensten actief. De prioriteit ligt op hoofdwegen, grote verbindingswegen en fietspaden, omgeving brandweer en scholen. Het strooien van de gewestwegen is een taak voor het Vlaamse gewest. In werfzones kan niet gestrooid worden.
 • Aanleg fietspaden N136: fase 1 (Soef-Wezelbaan) open voor plaatselijk verkeer vanaf 20 dec

  Aanleg fietspaden N136 (fase 1) wo 12 dec
  Op donderdag 20 december wordt fase 1 van de werken aan de N136 (tussen rotonde Soef en kruispunt Wezelbaan) terug opengesteld voor plaatselijk verkeer tegen maximum 50 km/u. De handelaars zijn weer bereikbaar. Doorgaand verkeer is nog steeds verplicht om de omleiding te volgen.
 • Onverhard deel Varenstraat (Mol) alleen nog voor voetgangers en fietsers

  Varenstraat wo 21 nov
  Vanaf maandag 26 november wordt het onverharde deel van de Varenstraat op Mols grondgebied (tussen Wezelbaan en Hoevenweg) met paaltjes afgesloten voor auto's. Deze maatregel komt er op vraag van de privé-eigenaar van dit perceel, die er wél nog voetgangers en fietsers laat passeren.
 • Er cool uitzien én zichtbaar zijn? Yes, you can!

  Zie me shinen wo 14 nov
  8 op 10 jongeren dragen nooit fluo op de fiets. Het is in deze donkere dagen nochtans extra belangrijk om zichtbaar te zijn. Check daarom deze 8 praktische tips om je op een coole manier te laten zien op de weg. Chauffeurs, wees ook extra alert voor fietsers, wandelaars (met of zonder hond),...
 • Publieke laadpaal voor elektrische wagens op parking gemeentehuis

  Publieke laadpaal parking gemeentehuis ma 15 okt
  Je kan je elektrisch voertuig vanaf nu ook opladen aan de publieke laadpaal op de parking van het gemeentehuis. Aan de paal kunnen 24/7 twee auto’s tegelijk opgeladen worden via een Mennekes-stekker (type 2) met een maximum laadsnelheid van 11 kW. Betalen kan met laadkaart of app.
 • Ophaalbrug Postelsebaan (Retie) vanaf 15 oktober half jaar onderbroken

  do 11 okt
 • Fietshelm voor leerlingen eerste studiejaar

  Helm eerste studiejaar (curieuzeneuzen) ma 8 okt
  Bij het begin van het schooljaar krijgen alle leerlingen van het eerste studiejaar in Balen een fietshelm. Het gemeentebestuur wil de kinderen daarmee aanmoedigen om op een veilige manier met de fiets naar school te komen. Dat de kinderen erg blij waren met hun nieuwe fietshelm, bewijzen de foto's.
 • Aanleg riolering en fietspaden Meerhoutsebaan vanaf maandag 17 september

  Rooien van bomen Meerhoutsebaan wo 12 sep
  Op maandag 17 september begint een aannemer met de aanleg van vrijliggende fietspaden en riolering langs de Meerhoutsebaan. Eerst gaat de aannemer de bermen vrijmaken en bomen rooien. Vanaf oktober zullen de nutsbedrijven hun leidingen vernieuwen. Omleiding is via Rosselaar, Zuiderring en Meerhout.
 • Aanleg fietspaden N136: kruispunt Wezelbaan - Postelweg open op vrijdagavond 31 augustus tegen 30 km/u

  Werken kruispunt Wezelbaan vr 31 aug
  Het kruispunt Wezelbaan - Postelweg (ook wel gekend als kruispunt café Congo) wordt vrijdagavond 31 augustus rond 18u terug opengezet voor plaatselijk verkeer tegen 30 km/u. De schoolgaande jeugd kan met de fiets gewoon passeren. Er zijn tijdelijke verkeerslichten aangebracht.
 • Aanleg fietspaden N136: toegang woningen Rijsbergdijk verhinderd vanaf 10 aug

  Omleiding - fase 1b di 7 aug
  De aannemer is begonnen het frezen van het asfalt op de Rijsbergdijk (fase 1b). Vanaf vrijdag 10 augustus worden de kasseien onder de oude weg opgebroken. Tijdens deze werken zullen er tussen 6u30 en 16u momenten zijn waarop bewoners hun woningen moeilijker kunnen bereiken of verlaten.
 • Aanleg fietspaden N136: kruispunt Wezelbaan - Postelweg afgesloten in augustus

  Omleiding - fase 1b do 26 jul
  Dinsdag 31 juli start de heraanleg van het kruispunt Wezelbaan-Postelweg. Het kruispunt gaat een drietal weken volledig dicht en zal bij de start van het schooljaar opnieuw open zijn voor verkeer tussen Gompel en Wezel. Omleiding via Soef, Gerheide, Balen-Neetlaan, Stevensvennenstraat en Bankei.
 • Aanleg fietspaden N136: hervatting werken fase 1 op maandag 5 maart

  Omleiding - vrijmaken terrein di 27 feb
  De werken aan de nutsleidingen in fase 1 (Soef-Wezelbaan) worden hervat op maandag 5 maart. De temperaturen zijn dan terug positief zodat kabels en leidingen opnieuw getrokken kunnen worden. Het grootste deel van deze werken vindt plaats in de bermen, zodat beurtelings verkeer mogelijk blijft.
 • Aanleg fietspaden N136: werken fase 1 liggen tijdelijk stil door vrieskou

  Omleiding - vrijmaken terrein do 22 feb
  De werkzaamheden aan de nutsleidingen in fase 1 (Soef-Wezelbaan) liggen stil van donderdag 22 februari tot vermoedelijk al woensdag 28 februari omdat de kabels niet meer getrokken kunnen worden door de vrieskou. De nutsmaatschappijen doen wel nog het nodige om de werf veilig achter te laten.
 • Aanleg fietspaden N136: fase 2 en 3 vrijdagavond 9 februari terug open

  Omleiding - vrijmaken terrein wo 7 feb
  De aannemer rondt deze week het vrijmaken van de bermen in fase 2 (Wezelbaan-Ring) en fase 3 (Ring-Kiezelweg) af. Op vrijdagavond 9 februari wordt de weg terug opengesteld voor verkeer. In fase 1 (Soef-Wezelbaan) voeren de nutsmaatschappijen deze week geen werkzaamheden meer uit wegens de vrieskou.
 • Aanleg fietspaden N136: fase 2 (Wezelbaan-Ring) blijft dicht tot zeker 9 februari

  Omleiding - vrijmaken terrein vr 2 feb
  De aannemer is vermoedelijk nog tot 9 februari bezig met het uitfrezen van boomwortels in fase 2 (Wezelbaan-Ring). Ook fase 3 (Ring-Kiezelweg) blijft zeker tot 9 februari afgesloten voor verkeer door ruimingswerken. Fase 1 (Soef-Wezelbaan) is open met beurtelings verkeer t.h.v. de werfzone.
 • Aanleg fietspaden N136: fase 2 (Wezelbaan-Ring) ten vroegste open op 2 februari

  Omleiding - vrijmaken terrein vr 26 jan
  Het uitfrezen van de boomwortels neemt meer tijd in beslag, waardoor fase 2 (Wezelbaan-Ring) ten vroegste op 2 februari terug opengaat voor verkeer. Ook fase 3 (Ring-Kiezelweg) is nog afgesloten door ruimingswerken. Fase 1 (Soef-Wezelbaan) is open met beurtelings verkeer t.h.v. de werfzone.
 • Aanleg fietspaden N136: fase 2 (Wezelbaan-Ring) ten vroegste open op 26 januari

  Omleiding - vrijmaken terrein do 18 jan
  Door boringen onder de spoorweg gaat fase 2 (Wezelbaan-Ring) ten vroegste op 26 januari terug open voor verkeer. De ruimingswerken in fase 3 (Ring-Kiezelweg) starten op 22 januari. In fase 1 (Soef-Wezelbaan) zijn de nutsmaatschappijen actief en is er beurtelings verkeer met verkeerslichten.
 • Aanleg fietspaden N136: vrijmaken bermen fase 2 (Wezelbaan-Ring) start op 15 januari

  Omleiding - vrijmaken terrein vr 12 jan
  Op maandag 15 januari begint de aannemer met het rooien van bomen en vrijmaken van bermen in fase 2 (Wezelbaan-Ring). Fase 1 (Soef-Wezelbaan) wordt tegen dan schoongeveegd en terug opengesteld voor verkeer. In fase 2 geldt ook een nieuwe omleiding, bekijk de plannen.
 • Video: werken N136 (Postelweg) van A tot Z

  Filmpje fietspadenproject N136 do 11 jan
  Op 8 januari is de aannemer begonnen met de werken die moeten leiden tot veilige en vrijliggende fietspaden langs de Postelweg (N136). BalenTV gidst je met een duidelijk filmpje doorheen de verschillende stappen en fasen, waarin deze werken zijn opgedeeld.
 • Aanleg fietspaden N136 (Balen - Mol-Rauw) start met ruimingswerken en rooien van bomen

  Omleiding - vrijmaken terrein vr 5 jan
  De aannemer startte deze week met de werken langs de N136. In een eerste fase worden tussen het rondpunt Soef en de Wezelbaan bomen gerooid en ruimingswerken uitgevoerd. Ter hoogte van de werfzone wordt de weg volledig afgesloten, bekijk hier de omleidingsplannen.
 • Laatste kans voor bewoners Postelweg (N136) om eigendommen te verwijderen

  vr 5 jan
 • Voorbereidende werken fietspaden Postelweg (N136) starten na kerstvakantie

  Fietspaden Rijsberg-Rijsbergdijk-Postelweg vr 29 dec
  Als de weersomstandigheden het toelaten, start de aannemer na de kerstvakantie met het vrijmaken van de zone waar de fietspaden en de nutsleidingen worden aangelegd langs de Rijsberg, Rijsbergdijk, Postelweg en Postelse Steenweg. Bewoners wordt gevraagd om eigendommen in deze zone te verwijderen.
 • Aanleg fietspaden Rijsberg-Postelweg start na kerstvakantie

  Fietspaden Rijsberg-Rijsbergdijk-Postelweg di 5 dec
  Na de kerstvakantie start de aanleg van vrijliggende fietspaden langs beide zijden van de N136 tussen het rondpunt op de Soef (Balen) en het kruispunt met de Kiezelweg (Mol). De werken verlopen in verschillende stappen en fases. De werken zouden in de loop van voorjaar 2019 klaar moeten zijn.
 • Bekijk presentatie infovergadering 4 december 2017 over fietspaden Postelweg

  Fietspaden Rijsberg-Rijsbergdijk-Postelweg di 5 dec
  Op maandag 4 december 2017 was er een infovergadering over de aankomende werken aan Rijsberg-Rijsbergdijk-Postelweg. Hieronder kan je de presentatie zien die aan de omwonenden getoond werd, alsook het verslag van de vragenronde en de omleidingsplannen.
 • Voorstelling fiets-o-strade Balen-Herentals

  fiets-o-strade vr 2 jun
  Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fiets-o-strade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Balen en Herentals. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
 • Tijdig aanvragen om straat af te sluiten voor buurtfeest,...

  nadarafsluiting vr 14 apr
  Als je een straat wil afsluiten voor een buurtfeest of zo, moet je dit minstens 14 dagen op voorhand aanvragen. Na de goedkeuring moeten immers nog verschillende instanties (zoals de dienst 100, de brandweer, De Lijn,…) verwittigd worden. Je kan dit aanvragen via het e-loket of in het gemeentehuis.
1-30 Van 30