Nieuws : Mobiliteit

Nieuwsoverzicht

 • Verkeershinder door wielerwedstrijd in Steeg op zondag 4 augustus

  do 25 jul
  Op zondag 4 augustus gaat er tussen 15u en 17u30 een wielerwedstrijd door tijdens Steegkermis. Vermijd het parcours (Steegsebaan - Konijnenberg - Sinterveld - St.-Rochusstraat) of rij desnoods mee in de richting van de koers. Vanaf 31 juli is de Steegsebaan deels afgesloten voor de kermis zelf.
 • Groot gelijk dat je nuchter rijdt

  ma 8 jul
  De sfeer van zwoele zomeravonden op feestjes, BBQ's of festivals gaat vaak samen met de effecten van alcohol of drugs. Achter het stuur hoort dit echter niet thuis. Spreek daarom op voorhand af hoe iedereen veilig thuis geraakt en drink als chauffeur alcoholvrij vanaf het eerste drankje!
 • Werken Zuiderring (N71) in de loop van vrijdag 14 juni klaar

  wo 12 jun
 • Naar het eerste middelbaar? Vraag gratis probeerabonnement De Lijn aan vóór 13 augustus

  wo 15 mei
  De Lijn geeft leerlingen die na de zomervakantie in het eerste middelbaar starten een gratis probeerabonnement voor de maand september. Wil jij je kind ook op een duurzame manier kennis laten maken met het openbaar vervoer? Registreer je dan vóór 13 augustus op www.delijn.be/probeeractie.
 • Verkeersregels voor voetgangers op de fietsostrade: ken jij ze al?

  wo 17 apr
  Sinds vorig jaar kan je vanuit Balen naar Herentals fietsen over fietsostrade F105, maar ook voetgangers zijn hier toegelaten. Ze moeten zich wel aan enkele verkeersregels houden, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Al moet elke weggebruiker steeds alert blijven. De regels lees je hier.
 • Verkeerswijzigingen in Meerhout vanaf 19 april

  do 4 apr
  Vanaf vrijdag 19 april introduceert Meerhout enkele ingrijpende wijzigingen in het verkeer. Er komt een nieuw snelheidsregime in de gemeente, maar ook een tonnagebeperking: doorgaand vrachtverkeer mag niet langer door de woonkernen van Meerhout rijden.
 • Fietsen in groep: de basisregels

  do 14 mrt
  Maak je graag een fietstocht met je vrienden of ben je een echte wielertoerist? Fietsers in groep moeten zich aan bepaalde verkeersregels houden, al hangen deze wel af van de grootte van de groep. Wij zetten de basisregels op een rij.
 • Flexbus: geef je suggesties door aan De Lijn

  wo 13 mrt
 • Vind je fiets terug op gevonden.vlaanderen/bikebank

  wo 6 mrt
  Fiets verloren of gestolen? Vind je stalen ros dan terug op www.gevonden.vlaanderen/bikebank, de nieuwe samensmelting van Bikebank en GevondenFietsen.be. Bovendien kan je je nieuwe fiets gratis registreren, zowel als eigenaar of als fietsverdeler (voor verkochte fietsen).
 • Parkeren in Balen: volg jij de regels?

  di 27 feb
  Niet iedereen houdt zich te allen tijde aan de parkeerregels in Balen. Onder andere in de Zandstraat worden meermaals overtredingen vastgesteld. Om problemen te vermijden, herhalen we hier kort de voornaamste parkeerregels.
 • Nieuwe aanpak van De Lijn focust op combineren van vervoersmiddelen 

  wo 15 nov
  Vanaf 6 januari introduceert de Vlaamse overheid samen met De Lijn haar nieuwe mobiliteitsvisie Hoppin. Die focust op het combineren van vervoermiddelen. Ook in Balen verandert er heel wat met nieuwe lijnen, nieuwe lijnnummers en andere routes. De Flexbussen vervangen de gekende belbusjes.
 • Werken De Lei-Kerkplein-Olmense Markt afgerond

  vr 6 okt
  De werken in De Lei, Kerkplein en Olmense Markt zijn afgerond. Het Kerkplein werd heringericht en de straten beschikken nu over een gescheiden riolering en een nieuw wegdek. Er is ook een knip aangebracht, zodat er geen autoverkeer meer mogelijk is tussen het Kerkplein en het Olmense Marktplein.
 • Fietsostrade F105 tussen Herentals en Balen klaar

  wo 12 jul
  Op een paar kleine afwerkingen na is de fietsostrade tussen Herentals en Balen open voor alle fietsverkeer. De bedoeling van deze fietsostrade is snelle fietsverbindingen aan te bieden als alternatief voor woon-werkverkeer met de wagen, schoolkinderen en lange recreatieve fietstochten.
 • Paasmaandag 10 april: heropening kruispunt De Lei/Dijk, gelijktijdig met invoering snelheidsbeperking tot 30 km/u in Schoolstraat Olmen

  di 4 apr
  Op paasmaandag 10 april wordt het kruispunt De Lei/Dijk terug opengesteld na de eerste fase van de rioleringswerken. Gelijktijdig wordt de maximum snelheid in de Schoolstraat teruggebracht naar 30 km/u. Deze ingreep moet de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in het centrum van Olmen verbeteren.
 • Rioleringswerken in Olmen vanaf 6 maart: doorgaand verkeer tussen Olmen en Balen/Mol tijdelijk via bovenlokale wegen

  di 14 feb
  Op 6 maart starten de rioleringswerken in De Lei/Kerkplein. Het kruispunt De Lei/Olmense Markt zal vanaf dan minstens een viertal weken volledig afgesloten zijn. Verkeer tussen Balen en Olmen kan in die periode niet via de Dijk. Auto’s worden omgeleid via bovenlokale wegen.
1-15 Van 15
Naar top