Nieuws : Mobiliteit

Nieuwsoverzicht

 • 5-9 dec: Benoit Belmansstraat afgesloten tussen Markt en Stationsstraat

  wo 30 nov
  Het gedeelte van de Benoit Belmansstraat tussen Markt en Stationsstraat is volledig afgesloten van maandag 5 t.e.m. vrijdag 9 december (telkens tussen 8u en 16u). Dit wegens herstellingswerken aan de boomspiegels. Het station is enkel bereikbaar via de Stationsstraat, niét via de B. Belmansstraat.
 • Verkeershinder in Vaartstraat en Olmensebaan (5-9 dec)

  wo 30 nov
  In de week van week van 5 december hou je best rekening met verkeershinder in de Vaartstraat (t.h.v. Lidl) en de Olmensebaan (t.h.v. huisnummer 105). Op beide locaties worden werken uitgevoerd waarbij mobiele lichten het beurtelings verkeer regelen, met fietsers op de rijbaan.
 • Lichte verkeershinder door werken in Postelweg (30 nov-2 dec)

  ma 28 nov
 • Werken kruispunt Gerheide-Ringlaan 24 en 25 november: richting Ringlaan afgesloten

  di 22 nov
 • Controleacties fietsverlichting: zorg dat je opvalt in het donker

  vr 18 nov
  De komende weken organiseert de lokale politie Balen-Dessel-Mol controles op het correct gebruik van fietsverlichting. Zorg dus dat je fiets in orde is. Nog te veel fietsers vertrekken zonder of met slecht werkende verlichting. Als fietser ben je enorm kwetsbaar, zeker nu het vroeger donker wordt.
 • Komende maanden verkeershinder in Hulsen door nutswerken

  do 27 okt
  De nutsmaatschappijen voeren de komende maanden voorbereidende werken uit aan het rioleringsproject in Hulsen. Omdat in het centrum van Hulsen veel bochten en zijwegen zijn, zal er regelmatig gewerkt worden met beurtelings verkeer en verkeerslichten. Hou rekening met verkeershinder.
 • Molderloopstraat blijft afgesloten t.h.v. spoorweg tot eind 2022

  do 13 okt
 • Veststraat volledig afgesloten t.h.v. spoorweg op donderdag 6 oktober

  do 6 okt
  Momenteel worden er in de omgeving van de spoorweg in Balen-Centrum werken uitgevoerd in functie van de fietsostrade. Aannemer Colas heeft om veiligheidsredenen last-minute aangevraagd om de Veststraat op donderdag 6 oktober volledig af te sluiten ter hoogte van de spoorweg.
 • Video Strapdag

  vr 16 sep
  De Balense schoolkinderen lieten zich niet afschrikken door het kwakkelweer en trapten, stepten en stapten op de Strapdag (16 september) massaal naar school. Daar stonden ook nog heel wat verkeersveilige activiteiten op het programma. Bekijk het verslag van BalenTV.
 • Stand van zaken aanleg fietsostrade

  do 15 sep
 • Proefopstelling met veiligheidsblokken in Hoogstraat

  wo 14 sep
  Op maandag 19 september wordt er een proefopstelling geplaatst met rood-witte veiligheidsblokken (de zogenaamde New Jersey-afbakeningen) in de Hoogstraat in Olmen. Op de kruisingen met de Meerhoutsebaan en de Processiestraat moet dit de verkeersveiligheid verhogen.
 • Veiliger verkeer aan Bosmier, Streekweg semi-verhard

  wo 31 aug
  Tijdens de zomervakantie werd de verkeersafwikkeling aan gemeentelijke basisschool De Bosmier (Rijsbergdijk) nog een stukje veiliger gemaakt. Het gedeelte van de Streekweg in het bos werd semi-verhard. Dit in de vorm van een betonnen karrespoor, waardoor de impact op de omgeving minimaal is.
 • Regenboogzebrapaden en opvallende fietskruisingen zetten zwakke weggebruikers in de verf

  vr 26 aug
  Om de verkeersveiligheid van de voetgangers en fietsers te verhogen, kreeg het Balense straatbeeld tegen de start van het nieuwe schooljaar wat meer kleur. Aan elke Balense school ligt nu een regenboogzebrapad en ook de fietskruisingen in onze gemeente werden in de – opvallend rode – verf gezet.
 • Ondernemers: word jij ook Bike2School-handelaar?

  wo 24 aug
  Vorig jaar lanceerde Balen samen met 13 andere Kempense gemeenten Bike2School. Als kinderen naar school fietsen, steppen of stappen, verdienen ze 'Bucks' die ze kunnen uitgeven bij lokale handelaars. Neem deel aan dit project, stimuleer de zachte mobiliteit in Balen én trek nieuwe jonge klanten aan!
 • Comfortabelere schuilhuisjes op perron Balen

  wo 20 jul
  De NMBS is overal te lande bezig met de vervanging van de oude schuilhuisjes op de perrons. Ook in Balen kunnen de reizigers sinds kort gebruik maken van vier nieuwe standaardtypes met zitbankje, die een stuk comfortabeler zijn.
 • 67% van Balense leerlingen fietst/stept/stapt naar school

  do 14 jul
  Het voorbije schooljaar ging 67% van de leerlingen van de Balense basisscholen (905 van de 1.338) met de fiets, step of te voet naar school. 42% van alle verplaatsingen van en naar school verliep duurzaam. Dankzij Bike2School konden ze daarmee 'Bucks' sparen, om uit te geven bij lokale handelaars.
 • Aangepaste regels voor elektrische steps vanaf 1 juli

  do 30 jun
  Vanaf 1 juli worden de verkeersregels voor e-steps aangepast. Zo moet je o.a. minstens 16 jaar oud zijn, mag je niet op het trottoir rijden, mag je geen passagier vervoeren, volg je de andere regels voor fietsers en parkeer je enkel waar het mag. Dit moet de veiligheid verhogen.
 • Wandel- en fietsdoorsteek aan nieuwe kade Nagelsberg

  di 10 mei
  Aan de oostzijde van het kanaal aan bedrijventerrein Holven werd een nieuwe laad- en loskade aangelegd. Het jaagpad is er blijvend onderbroken t.h.v. de Nagelsberg (de poorten blijven gesloten). Voor fietsers en voetgangers is er een korte omleiding via een nieuwe doorsteek en Nagelsberg/KMO-straat.
 • Begin Molenstraat (tegen Markt) afgesloten vanaf 22 april

  vr 15 apr
  Op vrijdag 22 april wordt de verkeerssituatie in de Molenstraat heringericht, als voorbereiding op de werken voor een bouwproject op de hoek van de Molenstraat en Markt. Voor de veiligheid van o.a. passerende schoolkinderen wordt het begin van de Molenstraat vanaf dan voor lange tijd afgesloten.
 • Nieuwe parking en éénrichtingsverkeer aan GBS De Bosmier

  do 10 mrt
  Op maandag 7 maart mochten de kleuters van GBS De Bosmier de nieuwe parking met kiss-&-ride-zone aan hun school plechtig infietsen. Voor een veilige en vlotte verkeerscirculatie geldt er nu ook éénrichtingsverkeer in de Streekweg, waarvan het deel door het bos komende zomer semi-verhard wordt.
 • Infomarkt over aanleg fietsostrade op 23 februari

  do 10 feb
  Op woensdag 23 februari organiseert de provincie Antwerpen in VC De Kruierie een infomarkt over de fietsostrade in Balen, die vanaf maart/april wordt aangelegd. Tussen 17u en 20u kan je doorlopend binnenspringen voor meer informatie over de werken en om vragen te stellen aan de projectleiders.
 • Publieke laadpaal voor elektrische wagens op parking gemeentehuis

  ma 15 okt
  Je kan je elektrisch voertuig vanaf nu ook opladen aan de publieke laadpaal op de parking van het gemeentehuis. Aan de paal kunnen 24/7 twee auto’s tegelijk opgeladen worden via een Mennekes-stekker (type 2) met een maximum laadsnelheid van 11 kW. Betalen kan met laadkaart of app.
 • Voorstelling fietsostrade Herentals-Balen

  vr 2 jun
  Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fietsostrade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Herentals en Balen. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
1-23 Van 23
Naar top