Nieuws : Mobiliteit

Nieuwsoverzicht

 • Wandel- en fietsdoorsteek aan nieuwe kade Nagelsberg

  di 10 mei
  Aan de oostzijde van het kanaal aan bedrijventerrein Holven werd een nieuwe laad- en loskade aangelegd. Het jaagpad is er blijvend onderbroken t.h.v. de Nagelsberg (de poorten blijven gesloten). Voor fietsers en voetgangers is er een korte omleiding via een nieuwe doorsteek en Nagelsberg/KMO-straat.
 • 670 leerlingen leggen fietsexamen af op 11, 18 en 20 mei

  vr 6 mei
  Op 11, 18 en 20 mei leggen 670 leerlingen van het 6e leerjaar uit Balen, Dessel en Mol een fietsexamen af in Mol-centrum. Is jouw kind één van hen en willen jullie het traject nog eens goed instuderen? Bekijk dan het filmpje van BalenTV, met de nodige tips en tricks. Veel succes, jongens en meisjes!
 • Doe mee met de heldenwedstrijd van Bike2School

  ma 2 mei
  Fiets, stap of step jij ook met Bike2School naar school? Dan verdien je niet alleen virtuele munten of ‘bucks’ om uit te geven bij lokale handelaars en lokale markt- en foorkramers... Je maakt nu ook kans om een schooluitstap te winnen met de heldenwedstrijd.
 • Begin Molenstraat (tegen Markt) afgesloten vanaf 22 april

  vr 15 apr
  Op vrijdag 22 april wordt de verkeerssituatie in de Molenstraat heringericht, als voorbereiding op de werken voor een bouwproject op de hoek van de Molenstraat en Markt. Voor de veiligheid van o.a. passerende schoolkinderen wordt het begin van de Molenstraat vanaf dan voor lange tijd afgesloten.
 • Vanaf 2 april kunnen zesdejaars in Mol oefenen op bewegwijzerd parcours voor hun fietsexamen

  vr 1 apr
  Vanaf zaterdag 2 april is het oefenparcours voor het fietsexamen bewegwijzerd door het Centrum van Mol. Leerlingen van het zesde leerjaar kunnen tijdens de paasvakantie samen met hun ouders volop oefenen. Bekijk ook de presentatie met de route en verkeerstips.
 • 66% van Balense leerlingen fietst/stept/stapt de lente in met Bike2School

  vr 18 mrt
  De lente is de ideale periode om met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan. 66% van de Balense leerlingen spaart sinds september via Bike2School voor digitale munten of ‘Bucks’ die ze kunnen uitgeven bij lokale handelaars. Van 21 tot 25 maart verdienen ze zelfs dubbele punten.
 • Nieuwe parking en éénrichtingsverkeer aan GBS De Bosmier

  do 10 mrt
  Op maandag 7 maart mochten de kleuters van GBS De Bosmier de nieuwe parking met kiss-&-ride-zone aan hun school plechtig infietsen. Voor een veilige en vlotte verkeerscirculatie geldt er nu ook éénrichtingsverkeer in de Streekweg, waarvan het deel door het bos komende zomer semi-verhard wordt.
 • Ontruimingspijl verkeerslichten Markt wordt teruggeplaatst

  do 3 mrt
  Agentschap Wegen en Verkeer gaat de ontruimingspijl aan de verkeerslichten op het kruispunt Markt-Vaartstraat-Steegstraat in de loop van deze maand terugplaatsen. Het Balense gemeentebestuur had hierop aangedrongen, nadat de pijl om onduidelijke redenen en zonder overleg niet was teruggeplaatst.
 • Doorgang Ham naar E313 afgesloten vanaf maandag 28 maart

  di 22 feb
 • Infomarkt over aanleg fietsostrade op 23 februari

  do 10 feb
  Op woensdag 23 februari organiseert de provincie Antwerpen in VC De Kruierie een infomarkt over de fietsostrade in Balen, die vanaf maart/april wordt aangelegd. Tussen 17u en 20u kan je doorlopend binnenspringen voor meer informatie over de werken en om vragen te stellen aan de projectleiders.
 • Ongeval aan overweg? Bel 112!

  do 27 jan
  In 2021 gebeurden er 46 ongevallen aan overwegen... Daarbij vielen 9 dodelijke slachtoffers en raakten 5 mensen zwaargewond. Door zo snel mogelijk de hulpdiensten te verwittigen, kunnen we dergelijke ongevallen voorkomen!
 • Balense lagereschoolkinderen fietsen en wandelen 2 keer de wereld rond in 3 maanden tijd

  do 16 dec
  De Bike2School-campagne, die lagereschoolkinderen stimuleert om met de fiets, de step of te voet naar school te gaan, is een geweldig succes. In drie maanden tijd fietsten de Balense schoolkinderen 52.175 km en wandelden ze 28.181 km bij elkaar. In totaal gingen ze dus al twee keer de wereld rond!
 • Bike2School afgetrapt op Strapdag (foto's & video)

  vr 17 sep
  Op de Strapdag (vrijdag 17 september), aan het begin van de Week van de Mobiliteit, is Bike2School gelanceerd in 14 Kempense gemeenten. Ook in Balen kunnen de 1.300 leerlingen van alle lagere scholen vanaf nu virtuele munten ('bucks') sparen elke keer ze naar school fietsen, steppen of stappen.
 • Voorbereidende werken voor fietsstraten

  do 19 aug
  Heb jij ze al opgemerkt, de fietsstraat-pictogrammen op verschillende locaties in onze gemeente? Het zijn voorbereidende werken om de wegen in de omgeving van de negen Balense lagere scholen vanaf 1 september om te vormen tot fietsstraten. Zo wordt naar school fietsen in Balen nog een stuk veiliger.
 • Balen beloont leerlingen die met de fiets, step of te voet naar school gaan

  ma 10 mei
  Op de Strapdag (vrijdag 17 september) wordt het project Bike2School officieel afgetrapt. Vanaf dan kunnen ook de 1.300 leerlingen van alle Balense lagere scholen virtuele munten ('bucks') sparen door met de fiets, step of te voet naar school te gaan. De gemeente Balen verdubbelt zelfs de beloning.
 • 14.000 Kempense leerlingen op de fiets door Bike2School

  di 9 mrt
  Balen doet vanaf volgend schooljaar mee met project Bike2School en wil 40% meer duurzame schoolverplaatsingen. Het project wil 14.000 lagere schoolkinderen stimuleren om met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan, door virtuele munten uit te delen waarmee ze een beloning kunnen kopen.
 • Publieke laadpaal voor elektrische wagens op parking gemeentehuis

  ma 15 okt
  Je kan je elektrisch voertuig vanaf nu ook opladen aan de publieke laadpaal op de parking van het gemeentehuis. Aan de paal kunnen 24/7 twee auto’s tegelijk opgeladen worden via een Mennekes-stekker (type 2) met een maximum laadsnelheid van 11 kW. Betalen kan met laadkaart of app.
 • Voorstelling fietsostrade Herentals-Balen

  vr 2 jun
  Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fietsostrade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Herentals en Balen. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
1-18 Van 18
Naar top