Nieuws : Papieren & attesten

Nieuwsoverzicht

 • Balense kinderen van 2020 en 2021 planten geboortekloemp (foto's & video)

  ma 5 dec
  Zaterdag kwamen 85 Balense borelingen van 2020 en 2021 en hun gezin samen om een geboortekloemp te planten in het bos aan GBS De Bosmier. Een kloemp is een groepje bomen dat na verloop van tijd uitgroeit tot één grote, sterke boom. Bekijk de foto's en het videoverslag van BalenTV.
 • Op reis tijdens de kerstvakantie? Vraag tijdig de juiste documenten aan

  ma 28 nov
  Wil je met een gerust gevoel op reis vertrekken, zonder problemen bij controles? Zorg dan dat je reisdocumenten in orde zijn. Hou rekening met een aanmaaktijd van 3 weken voor een eID of KidsID, en van 6 werkdagen voor een reispas. Kortere levertijden zijn mogelijk, maar dan betaal je een pak meer.
 • Diensten van het gemeentehuis blijven op afspraak werken: sneller, veiliger en efficiënter

  do 17 nov
  De diensten van het gemeentehuis blijven nu en in de toekomst op afspraak werken. Deze gedwongen ervaring in de coronaperiode blijkt vele voordelen te hebben: op afspraak werken is sneller (gemiddeld minder dan 1 minuut wachten t.o.v. 4 à 18 minuten zonder afspraak), veiliger én efficiënter.
 • 18 geworden? Laat je handtekeningcertificaat activeren op je eID

  di 15 nov
  Als je je eID gekregen hebt vóór je 18de verjaardag, is het handtekeningcertificaat nog niet geactiveerd. Dat heb je nodig om bv. in te loggen op 'Mijn Burgerprofiel' of Tax-on-Web, een itsme®-account aan te maken, studiebeurs aan te vragen,... Maak een afspraak om deze te activeren.
 • Vraag je voorlopig rijbewijs M18 nu ook online aan

  do 27 okt
  Vanaf nu kan je je voorlopig rijbewijs M18 (model 18 maanden) niet alleen aanvragen aan het loket van de dienst bevolking, maar ook thuis online via de applicatie BelDrive. Je hoeft je dan nog maar één keer naar het gemeentehuis te verplaatsen, om het rijbewijs persoonlijk af te halen (na afspraak).
 • Foto's ontbijt nieuwe inwoners

  di 27 sep
  Elk jaar nodigt het lokaal bestuur de nieuwe inwoners van het afgelopen jaar uit. Omwille van corona kregen op 24 september jl. deze van 2020 en 2021 een ontbijt aangeboden in VC De Kruierie, samen met een presentatie van de dienstverlening en een rondleiding.
 • Uitnodiging herfstvaccinatie ook in het Oekraïens

  ma 12 sep
 • Water nodig op begraafplaats? Gebruik gratis gemeentelijke bidons

  do 14 okt
  De gemeente Balen plaatste op elke begraafplaats een bak met bidons, die je gratis kan gebruiken om bloemen water te geven, graven te onderhouden,... Gelieve deze na gebruik terug te plaatsen in de bakken. Zo vermijden we dat nabestaanden eigen bidons meenemen en achter de gedenkstenen achterlaten.
 • Naar het gemeentehuis? Maak eerst een afspraak

  do 22 okt
  Voor jouw en onze veiligheid werken we in het gemeentehuis op afspraak. Voor de dienst burgerzaken/bevolking kan je online een afspraak maken via www.balen.be/afspraak. Voor andere diensten bel je best even om een afspraak te maken.
1-9 Van 9
Naar top