Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : de Bib van Balen

 • Tip van de Bib: 'Nog meer groene sapjes'

  nog meer groene sapjes vr 15 feb
  Nog steeds bezig met Tournée Minerale? Goed zo!! We geven je graag nog wat extra inspiratie met 'Nog meer groene sapjes: supergezonde drankjes van groente en fruit'.
 • Tip van de Bib: 'Detox water'

  detox water vr 8 feb
  Doe jij ook mee met Tournée Minerale? Heb jij inspiratie nodig voor een alcoholvrij alternatief? In 'Detox water' vind je 30 recepten voor gezonde drankjes op basis van water.
 • Help jij kinderen bij WiWeTeR-workshops in de Bib?

  Vrijwilliger WiWeTeR do 7 feb
  De Bib van Balen is op zoek naar vrijwilligers voor assistentie tijdens de WiWeTeR-workshops. Heb jij tijd en goesting om één zaterdag per maand van 9u30 tot 13u kinderen te begeleiden en er mee voor te zorgen dat de workshop vlot verloopt? Meld je dan nu aan voor deze verrijkende belevenis!
 • WiWeTeR: Laat je kinderen proeven van wetenschap en techniek

  WiWeTeR di 5 feb
  Tijdens de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek & ondeRnemen) ontdekken 8- tot 12-jarigen in de Bib van Balen onder begeleiding wetenschap en techniek. De eerstvolgende reeks van 5 workshops start op 23 februari. Schrijf op tijd in, want deze workshops zijn doorgaans heel snel volzet.
 • Tip van de Bib: 'Het moerasmeisje'

  Moerasmeisje vr 1 feb
  Ze is blootvoets en wild. De mensen willen niets van haar weten. Lees het verhaal van het moerasmeisje in dit fictiedebuut van Delia Owens. Leen het boek nu in de Bib!
 • Tip van de Bib: 'De voorproever'

  voorproever vr 25 jan
  De 12-jarige Yuri ervaart als vertrouweling en voedseltester van Stalin aan den lijve de geheimen en willekeur van de inner circle rond de Sovjetleider.
 • Tip van de Bib: 'Wonderjaren'

  Wonderjaren vr 18 jan
  Met Wonderjaren ga je back to the future. In dit boek herbeleef je hoe technologie in de jaren tachtig en negentig ons dagelijks leven veranderde. Leen het nu in de Bib!
 • Tip van de Bib: 'Muizen en mensen' - John Steinbeck

  Muizen en mensen vr 11 jan
  Twee Californische landarbeiders, van wie een zwakbegaafd is en volkomen afhankelijk van zijn vriend, vinden werk op een ranch waar de zwakbegaafde man in grote problemen komt omdat hij zijn eigen kracht niet kent. Leen dit boek over vriendschap en het noodlot nu in de Bib!
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (21 feb): Austerlitz

  Austerlitz vr 11 jan
  Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 21 februari bespreken ze om 20u 'Austerlitz' van W.G. Sebald. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.
 • Haal je Lerarenkaart af in de Bib

  leraar do 27 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf donderdag 27 december hun Lerarenkaart afhalen in de Bib van Balen tijdens de openingsuren op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Wie vóór 25 oktober een abonnement nam op Klasse Magazine, krijgt zijn Lerarenkaart thuisbezorgd.
 • Foto's & video Voorleesweek: 'Villa vol verhalen'

  Villa vol Verhalen ma 19 nov
  Ter gelegenheid van de Voorleesweek werd villa Fraipont in Mol-Wezel afgelopen weekend omgetoverd tot een heus voorleespaleis. Balense en Molse kinderen legden hun oren vol verwondering te luister en keken hun ogen uit bij al die vertelsels. Bekijk de foto's en de video.
 • Nieuwe houten puzzels in de Bib

  Houten puzzel do 11 okt
  Een spiksplinternieuwe lading houten puzzels wacht in onze Bib op de allerkleinsten. Je kan de leuke, nieuwe puzzels aan onze puzzeltafel maken, maar je kan ze ook uitlenen en mee naar huis nemen.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
1-14 Van 14