Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : de Bib van Balen

 • Tip van de Bib: 'Vrolijk Pasen!'

  vr 19 apr
  Het is bijna Pasen. De juf van Anna vertelt dat de paashaas alle eieren in het park heeft verstopt. Het is heerlijk lenteweer en ze gaan met elkaar naar buiten. Wat is het moeilijk om nog niet van de eitjes te snoepen!
 • Diensten gesloten op paasmaandag 22 april

  wo 17 apr
  Op 22 april (paasmaandag) zijn de gemeentediensten (gemeentehuis, VC De Kruierie, Bib, sportdienst Bleukens), het ocmw-huis, Den Travoo, IOK-recyclagepark, Kikoen Balen en de wijkpost van de politie gesloten.
 • Pleegzorg in de kijker in de Bib

  ma 15 apr
  Balen heeft een warm hart voor kwetsbare kinderen. Daarom doneren we onze bibliotheek deze week aan pleegzorg. Samen met Pleegzorg Provincie Antwerpen zoeken we gezinnen die een warme thuis willen bieden aan kwetsbare kinderen, jongeren of volwassenen die het nodig hebben.
 • Scholennieuws: Ook laatste bibbezoek zorgeloos uitlenen voor ieder kind

  ma 15 apr
  Omdat de Bib op het einde van dit schooljaar ieder schoolsecretariaat aandoet om boeken op te halen van de leerlingen (die in de zomervakantie niet zelf tot in de bib geraken), kan ieder kind ook tijdens deze uitleenbeurt zorgeloos boeken uitlenen.
 • Tip van de Bib:'Het grote retoucheboek'

  vr 12 apr
  Wil je zelf leren om kleine retouches aan je kleding uit te voeren? Kom dan naar de Bib voor dit boek of kom zondag naar het Repair Café.
 • Gezocht: vrijwilliger-hulpcoaches voor Coderdojo-sessies in Bib

  do 11 apr
  Ben je gepassioneerd door ICT en wil je graag jongeren inspireren en leren programmeren? Meld je dan aan als mentor voor de Coderdojo-sessies. Deze vinden elke eerste zaterdag van de maand (behalve in de zomervakantie) van 10u tot 12u30 plaats in de Bib van Balen.
 • Tip van de Bib: 'Anna op de kermis'

  vr 5 apr
  Anna mag met haar opa naar de kermis. Ze gaat in de draaimolen en eet oliebollen. Bereid je kinderen voor op Balen Jaarmarkt met dit leuke boek!
 • Tip van de Bib: 'Groeten uit Transitië'

  vr 29 mrt
  Duurzame ideeën voor het dagelijkse leven. Het aspect duurzaamheid wordt bekeken in het dagelijkse leven. Vegetarisme, moestuinieren, autodelen, verbouwen komen onder andere aan bod op een lichtvoetige, humoristische manier.
 • Foto's Peuterspeelpunt in Bib

  vr 22 mrt
  Boekstartgemeente Balen wil het (voor)lezen bij kinderen stimuleren. Daarom vond het Peuterspeelpunt op vrijdag 22 maart uitzonderlijk plaats in de Bib van Balen. De peuters maakten kennis met het kinderaanbod van de Bib en luisterden naar de verhalen van de voorleesmoeder. Bekijk de foto's.
 • Tip van de Bib: 'Op de kermis'

  vr 22 mrt
  Een prachtig prentenboek dat de allerkleinsten meeneemt langs alle attracties op de kermis. De perfecte voorbereiding dus op Olmen Jaarmarkt!
 • Begeleid jij mee kinderen bij klasbezoek in de Bib?

  ma 18 mrt
 • Tip van de Bib: 'Troon zoekt kroon: sprookjes voor jonge lezers'

  vr 15 mrt
  Helemaal gek op sprookjes? Dan is het boek 'Troon zoekt kroon' zéker iets voor jou! Krijg je niet genoeg van sprookjes? Bezoek dan zeker onze expo van 15 maart tot 10 april!
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (25 apr): Een soort van liefde

  vr 22 feb
  Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 25 april bespreken ze om 20u ‘Een soort van liefde’ van Alicja Gescinska. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.
 • WiWeTeR: Laat je kinderen proeven van wetenschap en techniek

  di 5 feb
  Tijdens de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek & ondeRnemen) ontdekken 8- tot 12-jarigen in de Bib van Balen onder begeleiding wetenschap en techniek. De eerstvolgende reeks van 5 workshops start op 23 februari. Schrijf op tijd in, want deze workshops zijn doorgaans heel snel volzet.
 • Haal je Lerarenkaart af in de Bib

  do 27 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf donderdag 27 december hun Lerarenkaart afhalen in de Bib van Balen tijdens de openingsuren op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Wie vóór 25 oktober een abonnement nam op Klasse Magazine, krijgt zijn Lerarenkaart thuisbezorgd.
 • Foto's & video Voorleesweek: 'Villa vol verhalen'

  ma 19 nov
  Ter gelegenheid van de Voorleesweek werd villa Fraipont in Mol-Wezel afgelopen weekend omgetoverd tot een heus voorleespaleis. Balense en Molse kinderen legden hun oren vol verwondering te luister en keken hun ogen uit bij al die vertelsels. Bekijk de foto's en de video.
 • Nieuwe houten puzzels in de Bib

  do 11 okt
  Een spiksplinternieuwe lading houten puzzels wacht in onze Bib op de allerkleinsten. Je kan de leuke, nieuwe puzzels aan onze puzzeltafel maken, maar je kan ze ook uitlenen en mee naar huis nemen.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
1-19 Van 19