Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : de Bib van Balen

 • Sluitingsdagen gemeente- en OCMW-diensten eindejaar

  vr 14 dec
 • Tip van de Bib: 'Het lopend buffet'

  Lopend buffet do 13 dec
  Haar ziekte (multiple sclerose) dreigt een vrouw te isoleren tot ze besluit naar een feest te gaan. 'Het lopend buffet' is een pakkend verhaal over een vrouw die lijdt aan MS. Leen het boek nu in de Bib!
 • Tip van de Bib: 'De benedenrivier'

  De benedenrivier do 6 dec
  Een man keert na 35 jaar terug naar het dorp in Malawi waar hij zich het gelukkigst heeft gevoeld, maar ontdekt dat het dorp aan lager wal is geraakt. Leen dit boek - helemaal in de sfeer van 'Noche del Mundo' van nu zaterdag - in de Bib.
 • Tip van de Bib: 'Alles over Sinterklaas door de Spiekpietjes'

  sinterklaas vr 30 nov
  Dit boek geeft een geweldig inkijkje in het leven van Sinterklaas, door de ogen van de Spiekpietjes. Voor iedereen vanaf 4 jaar. Leen het nu in de Bib!
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (10 jan): Maanpaleis

  Maanpaleis di 27 nov
  Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 10 januari bespreken ze om 20u 'Maanpaleis' van Paul Aster. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.
 • Tip van de Bib: 'Marina'

  Marina vr 23 nov
  Heb je tijdens de seniorenweek de film 'Marina' gemist? Je vindt hem ook in onze Bib!
 • Foto's & video Voorleesweek: 'Villa vol verhalen'

  Villa vol Verhalen ma 19 nov
  Ter gelegenheid van de Voorleesweek werd villa Fraipont in Mol-Wezel afgelopen weekend omgetoverd tot een heus voorleespaleis. Balense en Molse kinderen legden hun oren vol verwondering te luister en keken hun ogen uit bij al die vertelsels. Bekijk de foto's en de video.
 • Schrijf je nu in voor cursus 'starten met de computer'

  vr 16 nov
 • Scholennieuws: Een goede klasbib, hoe begin je daaraan?

  di 13 nov
 • Foto's gamen op een trampoline

  Gamen op een trampoline do 25 okt
  Op woensdag 24 oktober sprong de Balense jeugd letterlijk en figuurlijk een gat in de lucht in de Bib. Met de I-Jump konden ze vanop een trampoline gamen. Ze lieten daarbij hun personage voortbewegen door op en neer te springen. Bekijk de foto's.
 • Foto's & film verwendag & digibeurs Bib

  Verwendag Bib wo 24 okt
  Op zaterdag 20 oktober verwende de Bib van Balen alle bezoekers met hapjes en drankjes uit de FairTradekeuken en Balens bier van Noordster. Op de (digitale) beurs kon jong en oud technologische hoogstandjes uitproberen. Bekijk de foto's en de videoreportages van BalenTV.
 • Nieuwe houten puzzels in de Bib

  Houten puzzel do 11 okt
  Een spiksplinternieuwe lading houten puzzels wacht in onze Bib op de allerkleinsten. Je kan de leuke, nieuwe puzzels aan onze puzzeltafel maken, maar je kan ze ook uitlenen en mee naar huis nemen.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
1-14 Van 14