Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : de Bib van Balen

 • Tip van de Bib: 'Bullet journal: de handleiding'

  bullet journal do 17 mei
  Wil jij productiever zijn en meer gestructureerd werken? Dan is een 'bullet journal' iets voor jou! Wat het is en hoe je ermee werkt, ontdek je in onze Bib.
 • Gemeente- en OCMW-diensten gesloten op ma 21 mei

  wo 16 mei
 • Tip van de Bib: 'Lichter'

  wo 9 mei
  Waarom we steeds dikker worden en waarom meer bewegen en minder eten niet helpt. En hoe we juist blijvend kunnen afvallen door lekker eten met veel gezonde vetten. Hoe dat allemaal kan, ontdek je in onze Bib!
 • Burgemeester tekent petitie #bibvooriedereen

  Burgemeester Johan Leysen ondertekent petitie #bibvooriedereen vr 4 mei
  Sinds 2016 zijn Vlaamse steden en gemeenten niet langer verplicht een bibliotheek te hebben. De actie #bibvooriedereen wil een sterk signaal geven dat de bibliotheek belangrijk is én blijft. Ook de Bib van Balen roept iedereen op om net zoals onze burgemeester het bibliotheekcharter te ondertekenen.
 • Tip van de Bib: 'Wandel je fit'

  wandel do 3 mei
  Doe jij ook mee met de 10.000 stappenclash? Dan is dit boek zéker iets voor jou!
 • Tip van de Bib: 'Moordhuis'

  Moordhuis wo 25 apr
  Een villa met zeezicht, een privéstrand en een dodelijk geheim. 'Moordhuis' is de bloedstollende thriller van James Patterson.
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (31 mei): De tuin van de familie Finzi-Contini

  vr 20 apr
 • Scholennieuws: Laatste ophaalronde boeken Bib en kleuterpakketten in school

  logo bib op school wo 18 apr
  De Bib komt een laatste keer langs IN DE SCHOOL voor ophaling van bibboeken. Gelieve tijdig in de schoolagenda te vermelden, zodat je de bibboeken van de kinderen die zelf niet naar de Bib komen, tijdig kan inzamelen. Bij het brengen van de lege bakken, neemt men meteen de kleuterpakketten mee.
 • Tip van de Bib: 'Op velo Bristol'

  Bristol wo 18 apr
  Op zondag 22 april kan je terecht in het Oud Gemeentehuis voor een expo over de Balense Bristolcoureurs. Benieuwd naar deze historische fiets? Je leest er alles over in het boek 'Op velo Bristol'.
 • Tip van de Bib: 'Weg van Iran'

  Weg van Iran wo 11 apr
  'Weg van Iran' vertelt het verhaal van vluchtelinge Mashid. Op maandag 16 april kan je in VC De Kruierie komen luisteren naar haar verhaal: 'Verdreven uit jouw land: het verhaal van de vluchteling'.
 • Bibnieuws: De kast van ...

  De kast van de schaakclub (7) di 27 mrt
  Heb jij de 'de kast van' al ontdekt in onze kruiDerie? Deze keer is het de beurt aan de Molse schaakclub.
 • Scholennieuws: Bib@school, sessie 3 van start

  logo bib op school di 20 feb
  Leerkracht van 1e tem 6e leerjaar: noteerde je al in je agenda wanneer jij met je klas moet langskomen in de Bib voor een 3e portie ‘boekenplezier’ ? Check dan snel even de online planning van ‘periode 3 (en 4)’ en duid aan in je agenda!
 • Scholennieuws: Bib ondersteunt auteurslezing

  Peter Vervloed di 29 aug
  Je wil graag een auteur, illustrator of striptekenaar uitnodigen in je school? Dat kan met steun van de Bib. De Bib draagt max. 300 euro bij en voorziet de klas van de nodige boeken als voorbereiding. Daarnaast krijgt de school ook praktische tips bij de voorbereiding van de lezing.
 • Scholennieuws: Planning leveren boekenpakketten kleuterscholen

  kleuter lezen di 29 aug
  Ook dit jaar blijft de Bib zelf naar de kleuterklassen gaan om ze te voorzien van een vers boekenpakket. Elke twee maanden halen we de gelezen boekjes op en leveren we een nieuw boekenpakket. Hieronder vind je de planning.
 • Scholennieuws: Reserveer je klasrondleiding in de Bib

  klasbezoek in de Bib ma 28 aug
  Elke 3de kleuterklas mag op rondleiding in de Bib komen. Reserveer alvast je datum via het e-loket.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
1-17 Van 17