logo print logo ocmw print

Nieuws : de Bib van Balen

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de Bib: 'I love T-shirts'

  vr 10 jul
  15 hippe T-shirts om zelf te naaien van maat 92 tot XXL.
 • Vanaf 11 juli: mondmaskers verplicht in o.a. winkels en bibliotheek

  vr 10 jul
  Vanaf zaterdag 11 juli verplicht de federale overheid het dragen van mondmaskers vanaf leeftijd van 12 jaar in winkels, bioscopen, theater-, concert en conferentiezalen, gebedshuizen, musea en bibliotheken. Dit is een aanvulling op de eerdere verplichting op openbaar vervoer en bij contactberoepen.
 • Bestemming Bib! Reis mee en win!

  wo 1 jul
  Deze zomer wordt de Bib jouw ideale reisbestemming! Haal in de Bib een leesreispas af. Daarin vind je 6 bijzondere themareizen (verschillend voor kinderen, jongeren en volwassenen). Voor elke reis kan je een boek lezen en krijg je een stempel in je reispas. Volle reispassen maken kans op een prijs.
 • Tip van de Bib: 'Het Grote Misschien'

  wo 1 jul
  Op een dag verongelukt het meisje Alaska. Volkomen ontredderd probeert de 16-jarige Miles uit te zoeken wat er voorviel en wat zijn aandeel in de gebeurtenissen was.
 • De Bib leest voor: 'Het wolkje dat niet wachten wou'

  vr 26 jun
  De voorleessessies in de Bib kunnen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet. Deze week leest Carine voor uit 'Het wolkje dat niet wachten wou'!
 • De Bib leest voor: 'Eend op de fiets'

  vr 19 jun
  De voorleessessies in de Bib kunnen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet. Deze week leest Lieve voor uit 'Eend op de fiets'!
 • Leerkrachten: Bib@school 2020-2021

  vr 19 jun
  Op dit moment werken we achter de schermen aan de voorbereiding van het nieuwe schooljaar. We hopen jullie en de leerlingen snel weer onder te dompelen in een bad vol leesplezier. Zodra de planning van het eerste bezoek klaar is krijgen jullie een berichtje om een moment uit te kiezen.
 • Bib 'gewoon' terug open vanaf 22 juni

  do 18 jun
  Vanaf maandag 22 juni kan je in de Bib weer terecht tijdens de vertrouwde openingsuren en voor de dienstverlening die je gewend was voor de coronacrisis. Het leescafé en terras gaan ook terug open met beperkt aantal plaatsen. Een aantal veiligheidsrichtlijnen blijven gelden (o.a. afstand houden).
 • Bibnieuws: Mijn Leestipper!

  do 18 jun
  Ben je op zoek naar een goed boek? Vanaf nu kan je terecht op Mijn Leestipper voor persoonlijke leestips!
 • De Bib leest voor: 'Marius Mindermeer'

  vr 12 jun
  De voorleessessies in de Bib kunnen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet. Deze week leest Jeannine voor uit 'Marius Mindermeer'!
 • Bibnieuws: Ga deze zomer mee op reis in zes verhalen en win een mooie prijs!

  di 9 jun
  Vele kinderen en jongeren gaan deze zomer een staycation tegemoet. Maar niet getreurd, de bib wordt dé nieuwe reisbestemming. Vanaf 1 juli kan je mee op reis in zes verhalen en een mooie prijs winnen. Want reizen in je hoofd is toch veel beter dan een dure trip? Bestemming: bib!
 • Leerkrachten: Spoor je leerlingen aan tot zomerlezen met kans op een prijs

  di 9 jun
  Vele kinderen en jongeren gaan deze zomer een staycation tegemoet. Maar niet getreurd, de Bib wordt dé nieuwe reisbestemming. Vanaf 1 juli kunnen ze mee op reis in zes verhalen en een mooie prijs winnen. Want reizen in je hoofd is toch veel beter dan een dure trip? Bestemming: Bib!
 • De Bib leest voor: 'De Heksen' van Roald Dahl

  vr 5 jun
  De voorleessessies in de Bib kunnen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet. Tot en met 3 juli lanceren we elke vrijdag zo'n voorleesfilmpje op onze website.
 • Bibnieuws: Op zoek naar een jeugdboek? Probeer Bieblo!

  ma 1 jun
  Op zoek naar een jeugdboek? Probeer Bieblo eens! Bieblo helpt kinderen tussen 6 en 11 om boeken te zoeken die ze leuk vinden. Een paar keer klikken en swipen geeft heel eenvoudig boekentips op maat.
 • Bib opent opnieuw haar deuren vanaf 3 juni

  vr 29 mei
  Vanaf 3 juni opent de Bib van Balen opnieuw haar deuren. Voorlopig drie dagen per week (maandag 14u-20u, woensdag 14u-20u & zaterdag 10u-16u). Om het bibbezoek voor iedereen veilig te houden, zijn er richtlijnen uitgewerkt en is er voorlopig een beperkte - puur functionele - dienstverlening.
 • Bib stuurt Balense lagere schoolkinderen een brief

  di 26 mei
  Door het coronavirus zit een vierde klasbezoek aan de Bib van Balen er dit schooljaar helaas niet meer in voor de leerlingen. De Bib stuurde hen daarom een briefje, om te laten weten dat ze hen missen en dat ze hun uitgeleende boeken kunnen binnenbrengen.
 • Sanne leest voor op Eclips TV vanaf 4 mei voor senioren

  vr 1 mei
 • Bibnieuws: Fundels - Digitale prentenboeken

  vr 10 apr
  Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Elk lid van de Bib met een Mijn Bibliotheek-profiel krijgt per jaar 14 gratis Fundels. Je kan kiezen uit een collectie van meer dan 100 boekjes.
 • Gopress-krantenarchief open voor iédereen tijdens coronacrisis

  wo 1 apr
 • Bestel je boeken en haal ze af bij de Bib van Balen (ook als je geen lid bent)

  za 28 mrt
  Je kan maximum 5 materialen gratis aanvragen en na afspraak afhalen (uitsluitend op weekdagen). Geen inspiratie? Dan stellen we met plezier een verrassingspakket voor je samen.
 • Video: Clem Mertens over zijn 150 marathons

  ma 9 mrt
  Clem Mertens loopt op 17 mei zijn 150ste marathon. Op donderdag 5 maart gaf hij in de reeks 'Mensen met een passie' een lezing over zijn uit de hand ‘gelopen’ passie in VC De Kruierie. Bekijk het verslag van BalenTV.
 • Leerlingen 't Graantje schrijven zelf boekjes

  wo 4 mrt
  Arthur Verbraeken en Gust Vennekens, leerlingen van het 2de leerjaar in 't Graantje, hebben zelf 4 boekjes getekend en geschreven. Ben je benieuwd welke avonturen Dik en Dun beleven in de dierentuin, in Snoepjeseiland, op het eiland en in het nieuwe jaar? Kom de boekjes dan snel inkijken in de Bib!
 • Soetkin Wilms wint poëzieactie

  di 3 mrt
 • Tip van de Bib: 'Het moois dat we delen'

  do 9 jan
  In 'Het moois dat we delen' vertelt Ish Aid Hamou, voormalig danser, choreograaf, presentator en auteur het beklijvende verhaal van een jonge Marokkaanse vrouw Soumia en de oudere Vlaamse man Luc, over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis.
 • Tip van de Bib: 'Jamie Oliver's kerst kookboek'

  do 19 dec
  Sla je zelf ook aan het kokkerellen met Kerstmis? Doe dan nog snel wat inspiratie op bij de Britse chef-kok Jamie Oliver. Zijn kerst kookboek staat vol heerlijke recepten voor de feestdagen en zorgt ervoor dat je de lekkerste gerechten zónder stress op tafel kan zetten.
 • Tip van de Bib: 'Met liefde gemaakt'

  do 12 dec
  Heb je nog een kast vol kleren die je niet meer draagt, maar waar je ook geen afstand van kan nemen? In dit boek vind je 35 patronen om van je oude kledij nieuwe kleren te maken voor je (klein)kinderen. Zo maak je hen ongetwijfeld heel gelukkig, en hou je de herinnering aan je kleren levend!
 • Tip van de Bib: 'Michel'

  vr 6 dec
  Afgelopen dinsdag vond de 'Internationale Dag voor Mensen met een Beperking' plaats. Daarom raadt de Bib deze week de strip 'Michel' aan, een aangrijpende verzameling kortverhalen over een ouder wordende moeder, wiens leven volledig in het teken staat van haar mentaal gehandicapte zoon Michel.
 • Tip van de Bib: 'December: winterse versjes en verhalen'

  vr 29 nov
  De feestmaand december staat opnieuw voor de deur. Deze winterse bundel bevat de leukste, gekste en bijzonderste verhalen en versjes van Annie M.G. Schmidt over Sinterklaas, cadeautjes, kerstbomen enzovoort. Leuk om zelf te lezen of om voor te lezen.
 • Deel je passie, hobby of kennis als KennisMaker in de Bib!

  do 19 sep
  Weet jij alles (of heel veel) over tuinieren, koken, solliciteren, klassiekers uit de jaren 50,...? Of heb je specifieke kennis die ook voor anderen boeiend is? Wil jij die passie delen met anderen door bijvoorbeeld een workshop of lezing te geven in de Bib? Meld je dan nu aan als KennisMaker!
1-29 Van 29
Naar top