Nieuws : de Bib van Balen

 • Creatief voorleeshalfuurtje op 19 oktober

  za 19 okt
 • Laat je verwennen door de Bib

  do 10 okt
  Op zaterdag 19 oktober is het van 10u tot 16u feest in de Bib, met muziek door Louis Burrows (UK), sprookjesvertelster Mia Verbeelen (10u30), Arcade Games (digitale week), boekenquiz voor volwassenen en Europese FairTradeproevertjes.
 • Tweedehandsverkoop in de Bib

  wo 9 okt
  Van 12 t.e.m. 19 oktober verkoopt de Bib in VC De Kruierie tijdens de openingsuren afgevoerde materialen tegen spotprijzen: jeugdboeken voor 0,50 euro, boeken, cd’s en dvd’s voor 1 euro en tijdschriftjaargangen voor 1,50 euro. Er zit voor iedereen wel iets bij, kom langs en sla je slag!
 • Tip van de Bib: 'Even lekker niks'

  vr 4 okt
  Dit boek bevat hele mooie versjes. Samen met de rustgevende liedjes op de bijgevoegde cd en de mooie lichtvoetige illustraties geeft dit boek een ideale ontspanning na een drukke dag. Goeie tip tijdens deze 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Te leen in de Bib.
 • Tip van de Bib: 'Flora en de fantastische eekhoorn'

  vr 27 sep
  Als Flora (10) een eekhoorn uit de stofzuiger van haar buurvrouw redt, blijkt het diertje over superkrachten te beschikken. Flora neemt hem mee naar huis en noemt hem Odysseus. Samen beleven ze allerlei avonturen. Rep je naar de Bib om dit superleuke kinderboek (vanaf ca. 10 jaar) te lenen!
 • Schrijf in voor Vertelfestival (16 & 17 nov)

  wo 25 sep
  Tijdens de Voorleesweek kunnen kinderen tot 16j en hun (groot)ouders op zaterdag 16 en zondag 17 november naar het gratis Vertelfestival in B&B de 15 Inn (Gestelseweg 15). Schrijf je nu online in of aan balie VC De Kruierie (beperkt aantal plaatsen). Voor zondagnamiddag is inschrijven niet nodig.
 • Deel je passie, hobby of kennis als KennisMaker in de Bib!

  do 19 sep
  Weet jij alles (of heel veel) over tuinieren, koken, solliciteren, klassiekers uit de jaren 50,...? Of heb je specifieke kennis die ook voor anderen boeiend is? Wil jij die passie delen met anderen door bijvoorbeeld een workshop of lezing te geven in de Bib? Meld je dan nu aan als KennisMaker!
 • Tip van de Bib: 'Europa in woelig water'

  do 19 sep
  Hendrik Vos opent op vrijdag 20 september in VC De Kruierie 'pop-up Europa in Balen' met een lezing over hoe Europa ons beïnvloedt. Wie er niet bij kan zijn, kan dit boek lenen in de Bib. Samen met die andere Europa-kenner Rob Heirbaut geeft Vos je een verrassende blik in de Europese keuken.
 • Tip van de Bib: 'België 44: de bevrijding in woord en beeld'

  do 12 sep
  Nog tot en met 22 september kan je in VC De Kruierie naar een interactief pop-up Museum over 75 jaar Bevrijding van Balen. Voor het grotere plaatje van het einde van WOII in ons land kan je grasduinen in dit indrukwekkende kijk- en leesboek.
1-9 Van 9