logo print logo ocmw print

Nieuws : de Bib van Balen

Nieuwsoverzicht

 • Gopress-krantenarchief open voor iédereen tijdens coronacrisis

  wo 1 apr
 • Bestel je boeken en haal ze af bij de Bib van Balen (ook als je geen lid bent)

  za 28 mrt
  Vanaf maandag 30 maart start de Bib van Balen met een afhaalservice. Je kan dan maximum 5 materialen gratis aanvragen en na afspraak afhalen (uitsluitend op weekdagen).
 • Bibnieuws: 15 gratis Fundels voor iedereen!

  di 17 mrt
  Loopt er bij jou thuis een echte boekenwurm rond of zoek je nog een activiteit om jouw kind(eren) de komende weken educatief bezig te houden? Neem dan zeker eens een kijkje in de Fundels - app. Tot 3 april stellen we voor IEDEREEN een aantal titels uit onze catalogus gratis beschikbaar.
 • Video: Clem Mertens over zijn 150 marathons

  ma 9 mrt
  Clem Mertens loopt op 17 mei zijn 150ste marathon. Op donderdag 5 maart gaf hij in de reeks 'Mensen met een passie' een lezing over zijn uit de hand ‘gelopen’ passie in VC De Kruierie. Bekijk het verslag van BalenTV.
 • Babbelen over boeken van 23 april afgelast

  vr 6 mrt
  Uit voorzorg voor het coronavirus is de volgende 'Babbelen over Boeken' van 23 april afgelast.
 • Tip van de Bib: 'Groene apotheek'

  do 5 mrt
  In de 'groene apotheek' ontdek je 66 natuurlijke remedies voor allerlei kleine kwaaltjes.
 • Leerlingen 't Graantje schrijven zelf boekjes

  wo 4 mrt
  Arthur Verbraeken en Gust Vennekens, leerlingen van het 2de leerjaar in 't Graantje, hebben zelf 4 boekjes getekend en geschreven. Ben je benieuwd welke avonturen Dik en Dun beleven in de dierentuin, in Snoepjeseiland, op het eiland en in het nieuwe jaar? Kom de boekjes dan snel inkijken in de Bib!
 • Soetkin Wilms wint poëzieactie

  di 3 mrt
 • Leerkrachten: Planning Bib@school na krokusvakantie

  ma 24 feb
  De planning voor jullie Bibbezoek vind je in de link hieronder. Laat je leerlingen een zakje meebrengen om hun boeken in mee te nemen.
 • Tip van de Bib: 'Lang leve de liefde'

  vr 14 feb
  Op 14 februari vieren we traditioneel de dag van de liefde. 'Lang leve de liefde' is de laatste roman van Jill Mansell, een heerlijk romantisch verhaal, vol humor: over liefde, verlies en hoe niets voor altijd verborgen kan blijven.
 • Ontdek wetenschap en techniek tijdens WiWeTer-workshops

  wo 5 feb
  Heb jij er altijd van gedroomd om een echte wetenschapper te worden? Schrijf je dan snel in voor de WiWeterworkshop (i.s.m. Thomas More) en ontdek in een reeks van 5 workshops elke laatste zaterdag van de maand hoe leuk wetenschap en techniek is. De eerste sessie is op zaterdag 29 februari.
 • Heb jij nog geen lerarenkaart? Haal ze af in de Bib!

  ma 3 feb
  Leraren die in Balen wonen, kunnen tot eind juni hun Lerarenkaart 2020 afhalen in de Bib van Balen, op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Met de Lerarenkaart krijg je tal van voordelen bij musea, theaterhuizen, wetenschappelijke instellingen, festivals, boekhandels, expo’s...
 • Tip van de Bib: 'Het moois dat we delen'

  do 9 jan
  In 'Het moois dat we delen' vertelt Ish Aid Hamou, voormalig danser, choreograaf, presentator en auteur het beklijvende verhaal van een jonge Marokkaanse vrouw Soumia en de oudere Vlaamse man Luc, over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis.
 • Leerkrachten: Haal je Lerarenkaart 2020 af in de Bib

  ma 6 jan
  Leraren die in Balen wonen, kunnen hun Lerarenkaart 2020 afhalen in de Bib van Balen, op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Nam je een abonnement op Klasse Magazine vóór eind oktober? Dan kreeg je je kaart thuisbezorgd bij het decembernummer.
 • Tip van de Bib: 'Jamie Oliver's kerst kookboek'

  do 19 dec
  Sla je zelf ook aan het kokkerellen met Kerstmis? Doe dan nog snel wat inspiratie op bij de Britse chef-kok Jamie Oliver. Zijn kerst kookboek staat vol heerlijke recepten voor de feestdagen en zorgt ervoor dat je de lekkerste gerechten zónder stress op tafel kan zetten.
 • 1.000 boeken in De Bijenkorf

  vr 13 dec
  De leerlingen van het tweede leerjaar van De Bijenkorf zijn echte boekenwurmen. De kinderen van juf Martine lazen dit schooljaar in totaal al 1.000 (!) boeken. Het 'uitgelezen' moment om deze mooie klasfoto te maken!
 • Tip van de Bib: 'Met liefde gemaakt'

  do 12 dec
  Heb je nog een kast vol kleren die je niet meer draagt, maar waar je ook geen afstand van kan nemen? In dit boek vind je 35 patronen om van je oude kledij nieuwe kleren te maken voor je (klein)kinderen. Zo maak je hen ongetwijfeld heel gelukkig, en hou je de herinnering aan je kleren levend!
 • Tip van de Bib: 'Michel'

  vr 6 dec
  Afgelopen dinsdag vond de 'Internationale Dag voor Mensen met een Beperking' plaats. Daarom raadt de Bib deze week de strip 'Michel' aan, een aangrijpende verzameling kortverhalen over een ouder wordende moeder, wiens leven volledig in het teken staat van haar mentaal gehandicapte zoon Michel.
 • Tip van de Bib: 'December: winterse versjes en verhalen'

  vr 29 nov
  De feestmaand december staat opnieuw voor de deur. Deze winterse bundel bevat de leukste, gekste en bijzonderste verhalen en versjes van Annie M.G. Schmidt over Sinterklaas, cadeautjes, kerstbomen enzovoort. Leuk om zelf te lezen of om voor te lezen.
 • Foto's & film Vertelfestival

  ma 18 nov
 • Tip van de Bib: 'Het boek zonder tekeningen'

  do 14 nov
  Dit weekend kunnen kinderen tot 16 jaar naar het gratis Vertelfestival in B&B de 15 Inn. In de Bib vind je ook heel wat leuke voorleesboeken, zoals 'Het boek zonder tekeningen' voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. In dit boek staan geen plaatjes. Maar is het saai? Zeker niet!
 • Scholennieuws: Je klasbibkaart, het verlengstuk van je klasbib en zo veel meer

  di 5 nov
  Als je les geeft in een Balense lagere school, dan heb je, als het goed is, een klasbibkaart gekregen. Hiermee kan je kosteloos boeken en materialen lenen bij de Bib. Let wel: niet voor persoonlijk gebruik!. Hoe beheer je deze klasbibkaart en wat kan je ermee? Klik op lees meer.
 • Foto's en film Verwendag Bib

  ma 21 okt
  Zaterdag was het feest in de Bib! De bezoekers konden er genieten van onder andere muziek en sprookjesvertellingen. Deze Verwendag stond volledig in het teken van pop-up Europa in Balen met onder andere Europese FairTradeproevertjes, een boekenquiz en een rad van fortuin. Bekijk de foto's en film.
 • Deel je passie, hobby of kennis als KennisMaker in de Bib!

  do 19 sep
  Weet jij alles (of heel veel) over tuinieren, koken, solliciteren, klassiekers uit de jaren 50,...? Of heb je specifieke kennis die ook voor anderen boeiend is? Wil jij die passie delen met anderen door bijvoorbeeld een workshop of lezing te geven in de Bib? Meld je dan nu aan als KennisMaker!
1-24 Van 24
Naar top