Nieuws : de Bib van Balen

Nieuwsoverzicht

 • Schrijf in voor CoderDojo op zaterdag 7 januari

  di 6 dec
  Ben je tussen 7 en 12 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren voor websites, software, robots, games en apps? Dan is een ‘CoderDojo’ (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Schrijf je nog snel in voor de volgende sessie op zaterdag 7 januari.
 • Voorlezen met een knutselstaartje: kom kerst vieren in de bib (17 dec)

  di 6 dec
  Zaterdag 17 december (10u tot 12u) staat de bib helemaal in het teken van Kerstmis. We bakken (en versieren) kerstkoekjes en luisteren naar een voorleesverhaal. Om helemaal in de sfeer te komen, kan je zelfs je eigen schudbol maken. Zo wordt het zeker een witte kerst! Inschrijven is niet nodig.
 • Tip van de bib: ‘Lily’ en ‘Storm’ (verhalenbundel)

  vr 2 dec
  Vind je het moeilijk om een boek te kiezen? Of heb je even geen inspiratie? Geen probleem, want elke vrijdag delen we een nieuwe leestip uit de bib. Deze week deelt Kristel (medewerker bib) haar favoriete verhalenbundel: Lily en Storm, de eerste twee delen van de trilogie van Tom De Cock.
 • Expo: ‘De derde plek’ – de bib van de toekomst

  di 29 nov
 • Beroepenexpo met de boeken van Liesbet Slegers

  ma 28 nov
  Ben jij ook zo'n fan van Liesbets prentenboeken? Kom dan zeker tussen 5 en 30 december naar onze interactieve beroepenexpo. Vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van VC De Kruierie. Inschrijven is niet nodig.
 • Foto's Pyjamavertelsels in de bib

  ma 28 nov
  Op vrijdag 25 november kwamen heel wat kinderen in pyjama, met knuffel en zaklamp, afgezakt naar een verduisterde bib om te luisteren naar spannende verhalen, gebracht door de vrijwillige voorlezers. Bekijk de foto's van de Pyjamavertelsels.
 • Liesbet Slegers leest voor in de bib (10 dec)

  ma 28 nov
  Naar aanleiding van de beroepenexpo die je tussen 5 en 30 december kan bezoeken, komt Liesbet ook zelf langs. Ze leest interactief voor uit haar boeken en tekent samen met alle kinderen zoals ze dat doet wanneer ze aan een boek werkt. Iedereen welkom, inschrijven is niet nodig.
 • Foto's en video Bokes & Boeken

  ma 10 okt
  Bedankt aan alle aanwezigen om er samen met ons een fantastische editie van Bokes & Boeken van te maken! Bekijk de foto's en het sfeerverslag van Balen TV.
 • Lees mee met de Leesjury

  di 27 sep
  De Leesjury (voorheen Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen) is de grootste jonge lezersjury van Vlaanderen, voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar. Elk jaar lezen en bespreken juryleden zes of acht boeken. Op het einde van het jaar stemmen ze op hun favorieten en worden de winnaars bekendgemaakt.
 • Bibnieuws: De leesclub is terug vanaf september!

  di 23 aug
 • CD-collectie bib gaat stilaan met pensioen

  do 7 apr
  Al een aantal jaren ziet de bib de uitleencijfers van de cd-collectie drastisch dalen. Daarom worden er vanaf dit jaar geen nieuwe cd's meer aangekocht. De huidige collectie zal niet meteen verdwijnen, maar stilaan afgebouwd worden. Op termijn wordt de collectie verkocht via de tweedehands verkoop.
 • Bibliotheken nemen Oekraïense titels op in e-boekencollectie

  ma 4 apr
  In 208 openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel kan je e-boeken lenen en lezen, waar en wanneer je wil, gewoon op je eigen toestel. De bib biedt een collectie aan van meer dan 10.000 Nederlands- en Engelstalige titels. Daar komt nu ook een honderdtal Oekraïense vertalingen bij.
1-12 Van 12
Naar top