Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : de Bib van Balen

 • Tip van de Bib: 'De tien wensen van Lucy Harte'

  10 wensen vr 21 sep
  Nu zondag 23 september kan je je tussen 10u en 12u in het gemeentehuis registreren als orgaandonor. In de Bib van Balen kan je 'De tien wensen van Lucy Harte' lenen. In deze hartverwarmende roman verdiept een vrouw zich in het jong gestorven meisje van wie zij ooit het hart kreeg.
 • WiWeTeR: Laat je kinderen experimenteren met wetenschap en techniek

  WiWeTeR di 18 sep
  Tijdens de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek & ondeRnemen) voeren kinderen (3e-6e leerjaar) in de Bib van Balen onder begeleiding zelf proeven uit. De eerstvolgende reeks van 5 workshops start op 13 oktober. Schrijf je snel in, want deze workshops zijn doorgaans heel snel volzet.
 • Tip van de Bib: 'Eerste Hulp bij Dementie-tas'

  EHBD vr 14 sep
  In de Bib van Balen kan je terecht voor onze dementietas, die je de eerste hulp biedt bij dementie. De tas bundelt een ruim pakket aan informatie voor iedereen die in aanraking komt met dementie. Op maandag 17 en 24 september is er in VC De Kruierie een infosessie over dementie.
 • Tip van de Bib: 'Stalker'

  Stalker vr 7 sep
  Iemand filmt vrouwen die zich veilig wanen in hun eigen huis en plaatst deze filmpjes op YouTube. Kort hierna worden de betreffende vrouwen op gruwelijke wijze vermoord. Zin om deze bloedstollende thriller te lezen? Kom dan snel naar de Bib!
 • Tip van de Bib: 'Naar school'

  Naar school vr 31 aug
  Klaar voor de eerste schooldag? Dit informatieve prentenboek van de Bib geeft antwoord op vragen, vaak gesteld door jonge kinderen.
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (27 sep): Hemel en hel

  di 28 aug
 • Scholennieuws: Je klasbibkaart beheren

  kids in de Bib ma 27 aug
  Kom je met je klas op uitleen in de Bib? Geef het goede voorbeeld en breng je klasbibkaart mee. Heb je er nog geen? Vraag even na bij de vorige leerkracht van die klas of bij de ‘Boekenjuf’ van je school.
 • Tip van de Bib: 'De Fiets'

  De fiets ma 20 aug
  Wil je alles weten over de fiets? Hoe zag de eerste fiets eruit? Hoeveel soorten fietsen bestaan er? Hoe kies je de juiste fiets? Welke sporten kan je allemaal doen op de fiets? Wie zijn de beroemdste wielrenners? Je leest het allemaal in het boek 'De Fiets'.
 • Tip van de Bib: 'Magie in de Bergen'

  Magie in de bergen do 16 aug
  Aangrijpende familiefilm over de vriendschap tussen een meisje met astma en een jongen die haar leven kan redden.
 • Tip van de Bib: 'Het plantenlab'

  Plantenlab do 24 mei
  Wil jij weten hoe je planten het best verzorgt? Je kan op zaterdag 28 juli terecht in ons plantenasiel in 'De KruiDerie'. Wil je er thuis meer over te weten komen? Lees dan zeker dit boek!
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
1-12 Van 12