Nieuws : de Bib van Balen

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de bib: Versgeplukt (poëziebundel)

  vr 22 sep
  Versgeplukt is de nieuwste poëziebundel van Evi Vangrieken, vast bezoeker van de Bib van Balen. Ze stelt dit weekend ook haar werk tententoon tijdens de jaarlijkse tentoonstelling van Kunstkring Balen (KuBa) in De Kruierie.
 • Bibnieuws: De leesclub is terug vanaf 28 september!

  ma 18 sep
  Ben je een fervente lezer op zoek naar nieuwe boeken? Hou je wel eens van een goed gesprek en een boeiende discussie over een boek? Of gewoon enthousiast over boeken? Dan is de leesclub van de bib misschien iets voor jou!
 • Jaarlijkse boekenverkoop Bib van Balen

  do 7 sep
  De Bib organiseert ook dit jaar weer een boekenverkoop van zaterdag 30 september tot en met zaterdag 7 oktober tijdens de openingsuren van VC De Kruierie. Je vindt er tweedehands boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s,… tegen spotprijsjes. Kom jij ook snuisteren en een koopje doen?
 • Terug naar school met de Bib van Balen

  vr 1 sep
  Een nieuw schooljaar, met een nieuwe juf of meester en een nieuwe klas. Best spannend! Net als elk jaar gaat de bibliotheek samen met jou het nieuwe schooljaar in.
 • Ontdek wetenschap en techniek tijdens WiWeTeR-workshops in de bib

  wo 30 aug
  Zit jij in het 5e of 6e leerjaar en heb je er altijd van gedroomd om een echte wetenschapper te worden? Schrijf je dan snel in voor de WiWeTeR-workshops in de bib (i.s.m. Thomas More) en ontdek in een reeks van 6 lessen hoe leuk wetenschap en techniek is.
 • Schrijf in en leer programmeren met CoderDojo

  di 29 aug
  Zin om (zelf) te leren programmeren? Droom je ervan om je creativiteit los te laten op een videospel, een website of een robot? Lijkt het je leuk om hier in groep aan te werken? Dan zijn de workshops van CoderDojo iets voor jou! Elke eerste zaterdag van de maand in de Bib van Balen.
 • Stuifkracht: gratis workshops voor je vereniging

  ma 28 aug
  Stuifkracht: da's een voormiddag (zaterdag 21 oktober) om jouw vereniging, je club, je bende,… te versterken, op te lappen en te voorzien van nieuwe inzichten, nieuwe energie én nieuwe contacten. Welkom van 9u tot 13u in 't Getouw (Mol). Gratis, wel vooraf inschrijven.
 • Schrijf in voor ludieke dicteewedstrijd 'De Schrijfwijzen' (6 okt)

  di 15 aug
  De Bib van Balen neemt dit jaar - samen andere met de Stuifzand-bibliotheken - deel aan 'De Schrijfwijzen'. Géén klassiek dictee vol tongbrekers en hersenkrakers, wél een ludiek en laagdrempelig taalspel voor iedereen die van het Nederlands en taalraadsels houdt. Gratis, wel vooraf inschrijven.
 • Sla je slag tijdens de cd-verkoop van de bib

  vr 23 jun
  De bib verkoopt zijn collectie cd's en luisterboeken van 1 juli tot en met 27 september. Duizenden titels, van klassiek tot pop, jazz tot rock zijn verkrijgbaar voor 1 euro of 5 UiTPAS-punten. Gratis toegang tijdens de openingsuren van de bib.
 • Leen eens een educatief spel bij de bib

  wo 14 jun
  Ontdek educatieve spellen in de bibliotheek - een speelse manier om kinderen te helpen bij uitdagingen zoals verliefdheid, eten, pesten, culturele verschillen, verlies en sociale vaardigheden.
 • Foto's STREEKmarkt

  ma 24 apr
  STREEKmarkt lokte zondagnamiddag een massa volk naar recreatiedomein Keiheuvel. Ze proefden er van heerlijke lokale producten, genoten van de animatie voor jong en oud en nog veel meer! Bekijk de foto's.
 • Voorlezen in de bib: elke laatste zaterdag van de maand

  di 10 jan
  Voorlezen is leuk, gezellig én stimuleert de fantasie en taalontwikkeling van kinderen. Daarom trakteert de bib elke laatste zaterdag van de maand op een voorleesmoment. Om 10u15 lezen we voor aan baby's en peuters. Om 11u is het de beurt aan jonge lezertjes vanaf 4 jaar.
 • CD-collectie bib gaat stilaan met pensioen

  do 7 apr
  Al een aantal jaren ziet de bib de uitleencijfers van de cd-collectie drastisch dalen. Daarom worden er vanaf dit jaar geen nieuwe cd's meer aangekocht. De huidige collectie zal niet meteen verdwijnen, maar stilaan afgebouwd worden. Op termijn wordt de collectie verkocht via de tweedehands verkoop.
1-13 Van 13
Naar top