Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : de Bib van Balen

 • Tip van de Bib: 'Stuur me een berichtje'

  stuur me een berichtje wo 11 jul
  Waarom moest Essie ook zo nodig haar ware gevoelens in die brief zetten? Hij was alleen voor haar beste vriendin bestemd, en niet voor het hele internet. Dan had ze nu nog gewoon een huis, een baan en een vriend gehad.
 • Bibnieuws: 'Neem gratis 60 e-books mee op reis.'

  Lezen op vakantie wo 4 jul
  Het zomercadeautje van de Bib. Lekker lezen op vakantie? Op de Nederlandse website 'VakantieBieb' kan je ruim 60 e-books gratis downloaden. Dat scheelt weer gewicht in je valies.
 • Schrijf in voor WiWeTeR

  WiWeTeR wo 4 jul
  Tijdens de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek & ondeRnemen) voeren kinderen (3e-6e leerjaar) in de Bib van Balen onder begeleiding zelf proeven uit. De eerstvolgende reeks van 5 workshops start op 13 oktober. Schrijf je snel in, want deze workshops zijn doorgaans heel snel volzet.
 • Tip van de Bib: 'De Erfgenamen'

  De Erfgenamen wo 4 jul
  Bernat, de zoon van Arnau, begint als kaperkapitein. Zijn vriend Hugo werkt noodgedwongen voor de aartsvijand van Arnau. Hun leven staat steeds op z’n kop door liefdesperikelen, intriges en machtswisselingen in Catalonië. Is hun vriendschap tegen dit alles bestand
 • Teken de petitie #bibvooriedereen

  #bibvooriedereen do 28 jun
  Sinds 2016 zijn Vlaamse steden en gemeenten niet langer verplicht een bibliotheek te hebben. De actie #bibvooriedereen wil een sterk signaal geven dat de bib belangrijk is én blijft. Ook de Bib van Balen roept iedereen op om het bibliotheekcharter te ondertekenen. Bekijk het filmpje van de actie!
 • Tip van de Bib: 'Nu even niet'

  nu even niet do 28 jun
  Amy’s man Hugh wil een pauze. Hij zegt dat hij niet bij haar weg wil; hij houdt nog steeds van haar. Hij wil alleen een pauze, van hun huwelijk, van hun kinderen, van hun leven samen. En een pauze hoeft niet tot een breuk te leiden…
 • Tip van de Bib: 'Pleinvrees: de beste voetbalverhalen'

  Pleinvrees do 21 jun
  Filip Joos geeft je met dit boek inzicht in de voetbalwereld op een geheel eigenzinnige manier. Hij schetst hoe passie voetballers en supporters in de ban houdt.
 • Tip van de Bib: 'Het grote Knack quizboek'

  knack quizoek wo 13 jun
  Wil jij je algemene kennis testen? Dan is het grote Knack quizboek zeker iets voor jou.
 • Scholennieuws: Planning Bib@school 2018-2019

  logo bib op school di 12 jun
  De Bib@school-kalender 2018-2019, waarop iedere klas zijn bibbezoeken vooraf moet inplannen, staat online. Het schooljaar omvat 4 periodes waarin er naar de Bib wordt gegaan. Voor elke klas, plan je per periode vooraf 1 datum in wanneer ze liefst/best naar de Bib komen.
 • Tip van de Bib: 'Nooit meer te druk'

  nooit meer te druk do 7 jun
  Een nieuw psychologisch onderzoek helpt je om één van de grote problemen van het moderne leven aan te pakken: we hebben het te druk. Al 100.000 mensen gingen je met dit boek voor in de zoektocht naar een opgeruimder leven.
 • Tip van de Bib: 'Mijn opruimboek'

  Opruimboek vr 1 jun
  Leer je woning stap voor stap opruimen. Hoe schep je orde in je keuken, hoe houd je je medicijnkastje up-to-date en hoe zorg je ervoor dat je woonkamer geen stortplaats voor rondslingerende rommel wordt?
 • Burgemeester tekent petitie #bibvooriedereen

  Burgemeester Johan Leysen ondertekent petitie #bibvooriedereen vr 4 mei
  Sinds 2016 zijn Vlaamse steden en gemeenten niet langer verplicht een bibliotheek te hebben. De actie #bibvooriedereen wil een sterk signaal geven dat de bibliotheek belangrijk is én blijft. Ook de Bib van Balen roept iedereen op om net zoals onze burgemeester het bibliotheekcharter te ondertekenen.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
1-14 Van 14