logo print logo ocmw print

Nieuws : de Bib van Balen

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de Bib: 'De prinses van Coronaland'

  vr 15 jan
  De Prinses van Coronaland werd geboren uit de verbeelding en van de Balense Betty Machiels. De gepensioneerde kleuterjuf van het scholeke van de Vennen schreef het verhaal en tekende alle illustraties.
 • Tip van de Bib: 'De lengte van een oceaan'

  vr 8 jan
  In ‘De lengte van een oceaan’ luistert Björn Soenens vooral naar de verhalen van gewone Amerikanen. Hij tekent hun strijd op, hun overlevingsdrang, hun gevecht tegen onrecht en tegen het onvermijdelijke. Het boek zit vol verbazing en verontwaardiging over real life ten tijde van Trump.
 • Tip van de Bib: 'Nieuwjaarsbrieven van 1746 tot nu'

  wo 30 dec
  Heb jij je nieuwjaarsbrief al klaar? Nee? Dan haal je misschien nog wel wat inspiratie uit dit boek, waarin Nelly Haelterman teruggaat tot in de 18e eeuw om onze traditie van nieuwjaarsbrieven te beschrijven.
 • Onderwijs: Haal je lerarenkaart af in VC De Kruierie

  di 29 dec
  Leerkrachten die in Balen wonen, kunnen hun lerarenkaart afhalen aan de balie van VC De Kruierie.
 • Tip van de Bib: 'Heksje Mimi viert Kerstmis'

  wo 23 dec
  Heksje Mimi en Roosje gaan in het bos op zoek naar een kerstboom. Mimi wil het liefst een hele grote. Maar die krijgen ze niet uit de grond en de iets kleinere bomen ook niet. Zullen Mimi en Roosje toch een boom kunnen vinden?
 • Tip van de Bib: 'Idaho'

  vr 18 dec
  Een vrouw probeert te achterhalen wat voor vreselijks gebeurd is met de eerste vrouw en dochters van haar dementerende man.
 • Tip van de Bib: 'Een dag in december'

  vr 11 dec
  Als Laurie in de bus oogcontact maakt met Jack, slaat er een vonk over. Toch zal het nog tien jaar duren voordat ze elkaar in de armen kunnen sluiten.
 • De Bib en balie VC De Kruierie weer open vanaf 7 december

  do 3 dec
  We zijn heel blij dat we onze bezoekers weer kunnen verwelkomen. Vanaf maandag gelden dan ook terug de vertrouwde openingsuren. De afhaal- en leveringsservice wordt dan ook stopgezet. Het leescafé en de leeszaal blijven nog gesloten.
 • Tip van de Bib: 'Niet verder vertellen'

  do 3 dec
  Een zwangere vrouw wordt met een pistool aangetroffen naast het lijk van haar man. Boston inspecteur D.D. Warren en haar informante Flora onderzoeken de zaak.
 • Tip van de Bib: 'Het jaar van de hond'

  vr 20 nov
  Eva Daeleman kreeg een burn-out, verdween van het scherm en overleefde de aanslagen op de luchthaven in Zaventem. Maar ze kocht ook een hond en is een eind verder gevorderd in haar zoektocht naar wie ze is en wil zijn. Leen dit e-boek meteen uit vanuit je luie zetel.
 • Onderwijs: Kleuterrondleidingen in de Bib vanaf januari

  ma 16 nov
  Hopelijk mogen in januari de kleuters van de derde kleuterklas weer op bezoek komen in onze Bib. Je kan alvast een moment inplannen via het e-loket.
 • Tip van de Bib: 'De laatste getuige'

  do 8 okt
  De laatste getuige: hoe ik de Dossin Kazerne en de Holocaust overleefde. Persoonlijk relaas van een Belgisch-joodse vrouw (1917) die de Shoah overleefde en verzet pleegde tegen de Duitsers.
 • Tip van de Bib: 'Aster Berkhof: 100 jaar nieuwsgierigheid'

  do 1 okt
  Aster Berkhof, jarenlang een van Vlaanderens meest gelezen auteurs, is overleden. De auteur schreef 101 romans, maar werd vooral bekend met 'Veel geluk, professor!'. Berkhof kreeg deze zomer nog een viering, voor zijn 100e verjaardag.
 • E-boeken lezen via de Bib

  do 17 sep
  Als je lid bent van de Bib van Balen, kan je vanaf nu ook e-boeken gratis lenen via het platform cloudLibrary. Je kan telkens twee e-boeken tegelijk lenen en die 6 weken lang lezen op je eigen toestel. Loopt de uitleentermijn af, dan verdwijnen de e-boeken vanzelf van je toestel.
 • Leerkrachten: Prikkel leesgoesting bij kleuters door rode draadboxen

  ma 24 aug
  Ook volgend schooljaar kan je rode draadboxen aangevragen voor de kleuters. Zo kunnen leerlingen vanaf jonge leeftijd al geprikkeld worden door boeken. Klik verder voor een overzicht en bestel je box minstens 2 weken vooraf via het e-loket.
 • Leerkrachten: Rode Draad boxen (kleuters) reserveren

  ma 24 aug
  Ook volgend schooljaar kan je rode draadboxen aangevragen voor de kleuters. Zo kunnen leerlingen vanaf jonge leeftijd al geprikkeld worden door boeken. Klik verder voor een overzicht en bestel je box minstens 2 weken vooraf via het e-loket.
 • Leerkrachten: Voorlopig geen kleuterrondleidingen in de Bib

  ma 24 aug
  Hopelijk mogen dit schooljaar ook de kleuters van de derde kleuterklas weer op bezoek komen in onze Bib. Voorlopig plannen we nog geen bezoekjes in (wegens corona), maar zodra we terug van start mogen gaan, bezorgen we jullie de data.
1-17 Van 17
Naar top