Nieuws : de Bib van Balen

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de bib: Over de bijen en de bloemen

  vr 27 mei
  Zondag 29 mei start de Week van de Bij. In dit boek vind je alvast enkele concrete tips voor bijvriendelijk tuinieren en plantenkeuzes door de seizoenen heen voor de verschillende vormen van beschikbare ruimte: van vensterbanken tot 'wilde' gazons.
 • Hou je van computers en games? Schrijf je in voor CoderDojo (4 juni)

  di 24 mei
  Ben je tussen 7 en 12 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren voor websites, software, robots, games en apps? Dan is een ‘CoderDojo’ (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Schrijf je nog snel in voor de volgende sessie op zaterdag 4 juni.
 • Boekstart-dag in de Bib van Balen (video)

  ma 23 mei
  Tijdens de Boekstart-dag op zaterdag 21 mei zette de Bib van Balen de deuren wijd open voor de allerkleinsten en hun gezin. Er kon kennis gemaakt worden met het ruime aanbod voor baby's en peuters of deelnemen aan een voorleessessie. Bekijk hier het videoverslag van Balen TV.
 • Foto's en video familiedag Bokes in VC De Kruierie

  ma 9 mei
  Bedankt aan alle aanwezigen, Balense verenigingen, de Academies, de bib, Marbol, het Huis van het Kind,... om er samen met ons een fantastische eerste editie van Bokes van te maken! Bekijk de foto's en het sfeerverslag van Balen TV.
 • Bib leest voor aan de Pastorij van Olmen

  di 3 mei
 • Zien, doen en ontdekken tijdens interactieve expo: 'De wereld van Leo Timmers'

  ma 2 mei
  Vanaf 2 mei kan je de interactieve tentoonstelling met originele prenten, een boekenbad, audio-vertelling, figuren uit de boeken en natuurlijk alle prentenboeken van auteur Leo Timmers komen ontdekken in VC De Kruierie. Jong of oud, iedereen is welkom!
 • Onderwijs: Zien, doen en ontdekken tijdens interactieve expo: 'De wereld van Leo Timmers'

  do 14 apr
  Van 2 tot 28 mei kan je gratis naar de interactieve tentoonstelling van Leo Timmers in De Kruierie met o.a. voorlezen met de kamishibai, verschillen zoeken, memoryspel, prenten inkleuren, lezen in bad, spelen met de auto's van Gust,... Reserveren is niet nodig. Doelgroep: kleuters en eerste graad
 • Bokes, familiedag voor jong en oud (7 mei)

  do 7 apr
  Op zaterdag 7 mei (10u-16u) zwaaien we de deuren van vrijetijdscentrum De Kruierie wagenwijd open. Tijdens de familiedag ‘Bokes’ kan je met het hele gezin deelnemen aan tal van toffe activiteiten. Met o.a. verenigingenmarkt, streekcafé of één van de andere 26 standjes/activiteiten. Gratis toegang.
 • CD-collectie bib gaat stilaan met pensioen

  do 7 apr
  Al een aantal jaren ziet de bib de uitleencijfers van de cd-collectie drastisch dalen. Daarom worden er vanaf dit jaar geen nieuwe cd's meer aangekocht. De huidige collectie zal niet meteen verdwijnen, maar stilaan afgebouwd worden. Op termijn wordt de collectie verkocht via de tweedehands verkoop.
 • Bibliotheken nemen Oekraïense titels op in e-boekencollectie

  ma 4 apr
  In 208 openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel kan je e-boeken lenen en lezen, waar en wanneer je wil, gewoon op je eigen toestel. De bib biedt een collectie aan van meer dan 10.000 Nederlands- en Engelstalige titels. Daar komt nu ook een honderdtal Oekraïense vertalingen bij.
 • Onderwijs: Haal je Lerarenkaart 2022 af in VC De Kruierie

  ma 10 jan
  Leraren die in Balen wonen, kunnen hun Lerarenkaart 2022 afhalen in VC De Kruierie, op vertoon van de identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Haal je Lerarenkaart 2022 af in VC De Kruierie

  ma 20 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf dinsdag 21 december hun Lerarenkaart 2022 afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Leerkrachten: Reserveer je klasrondleiding in de Bib

  di 17 aug
  Elke 3de kleuterklas mag op rondleiding in de Bib komen. Reserveer alvast je datum via het e-loket.
1-13 Van 13
Naar top