Nieuws : de Bib van Balen

Nieuwsoverzicht

 • Foto's Boekstartdag

  di 21 mei
  Tijdens de Boekstartdag op zaterdag 18 mei zette de Bib van Balen haar deuren wijd open voor de allerkleinsten en hun gezin. Bekijk hier de foto's.
 • Tip van de bib: De Wonderlingen

  vr 17 mei
  Joseph is weggelopen van kostschool en vindt onderdak bij zijn zonderlinge oom in Londen. Oom Alberts huis werd ooit bewoond door de theaterfamilie Wonderling, nazaten van een jonge schipbreukeling uit de achttiende eeuw. Is dit Josephs familiegeschiedenis?
 • Bib lanceert 2 nieuwe thematassen naar aanleiding van Dag van de Opvoeding

  do 16 mei
  Ter gelegenheid van Dag van de Opvoeding op 22 mei lanceert de Bib van Balen twee gloednieuwe thematassen: 'Op het potje' en 'Slapen'. Beide tassen zitten boordevol inspiratie & lees- en speelmateriaal voor (groot)ouders, leerkrachten en andere opvoeders.
 • Voorleesverhaaltje met een staartje ‘Lekker vies!’ op 25 mei

  wo 15 mei
  Op zaterdag 25 mei lezen we om 11u verhalen voor aan kleuters en jonge lezertjes (vanaf 4 jaar). Na het verhaal gaan we slijm maken! Mama’s en papa’s kunnen ondertussen de bib verkennen, de krant lezen of gezellig keuvelen in het leescafé. Gratis, wel vooraf inschrijven via vrijetijd.balen.be.
 • Luisterverhaal voor kinderen over Parkinson op 29 mei in de bib

  di 14 mei
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (23 mei): 'De Heksen van Milford' van Josephine Tey

  di 14 mei
  Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 23 mei bespreken ze om 20u 'De Heksen Van Milford' van Josephine Tey.
 • Foto's familiedag Bokes

  ma 6 mei
  Familiedag Bokes lokte zaterdag een massa volk naar de Kruierie. Jong en oud genoten van een resem toffe activiteiten, de verenigingenmarkt, de vele standjes, het streekcafé, lekkere hotdogs en nog veel meer. Bekijk de foto's.
 • Gezellige drukte op STREEKmarkt

  ma 22 apr
  STREEKmarkt lokte zondagnamiddag een massa volk naar recreatiedomein Keiheuvel. Ze proefden er van heerlijke lokale producten, genoten van de animatie voor jong en oud en nog veel meer! Bekijk de foto's.
 • Onderwijs: Haal je Lerarenkaart 2024 af in VC De Kruierie

  wo 10 apr
  Je kan nog altijd je lerarenkaart 2024 afhalen in VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart. En als je dan toch daar bent, kan je meteen in de bib eens een kijkje nemen. Misschien ontdek je wel een leuke collectie of een educatief spel om in je klas te gebruiken...
 • Onderwijs: Tip van de bib: Een bijzondere vriend

  ma 19 feb
  Een prentenboek met enkel zwarte, witte en oranje illustraties. Een aanrader voor iedereen die graag net zoals Warre en Seppe een bijzondere vriend willen om samen leuke dingen te doen.
 • Onderwijs: Tip van de bib: Help! Een verrassing

  ma 8 jan
  Help! Een verrassing! is in Nederland verkozen tot prentboek van het jaar. Het boek is een ode aan vriendschap en altijd jezelf mogen zijn. Je hoeft niet altijd iets te overwinnen en je bent goed zoals je bent. Lees mee met vosje August en eekhoorn Suus.
 • Haal je Lerarenkaart 2024 af in VC De Kruierie

  vr 22 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf woensdag 27 december hun Lerarenkaart 2024 afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
1-12 Van 12
Naar top