Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : de Bib van Balen

 • Geen voorleeshalfuurtje op 16 december

  di 12 dec
 • Tip van de Bib: 'Het vorige meisje'

  Het vorige meisje vr 8 dec
  Jane krijgt in Londen voor weinig geld een prachtig huis. Wat is er met de vorige huurster gebeurd? Je ontdekt het in deze meeslepende thriller van J.P. Delaney.
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (11 jan): Vader

  wo 6 dec
 • Lees voor en win een voorleespakket!

  Boekstart di 5 dec
  Voorlezen is goed voor kinderen. De Bib zet dat nog eens extra in de verf met een fotowedstrijd. Deel tussen 1 december en 28 februari een foto van je voorleesmoment (met (groot)ouders, broer, zus, juf, vriendje,...) op de Facebookpagina van de Bib of met bib@balen.be en win een voorleespakket.
 • Schrijf je nu in voor WiWeTeR-workshops voorjaar 2018

  WiWeTeR vr 1 dec
  Op 24 februari start een nieuwe reeks van 5 WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek en ondeRnemen), waarbij kinderen van het 3de tot het 6de leerjaar onder begeleiding en op een uitdagende manier experimenteren met wetenschap en techniek. Schrijf je nu in (enkel voor de volledige reeks).
 • Tip van de Bib: 'Groenten uit Balen'

  Groenten uit Balen vr 1 dec
  We kennen allemaal de film 'Groenten uit Balen' maar ken je ook het boek? Ontdek het snel in onze Bib!
 • Foto's pyjamavertelsels

  Pyjamavertelsels di 28 nov
  Op vrijdag 24 november kwamen heel wat kinderen in pyjama, met knuffel en zaklamp, afgezakt naar een verduisterde Bib om te luisteren naar spannende verhalen, gebracht door Lieve De Meyer en de vrijwillige voorlezers van de Bib. Bekijk de foto's van de Pyjamavertelsels.
 • Tip van de Bib: 'Anna en de winter'

  Anna en de winter vr 24 nov
  Het is winter. De bomen zijn kaal en het water bevroren. Anna en papa bouwen een vogelhuisje in de tuin. Wat ziet Anna daar ineens uit de lucht dwarrelen?
 • Tip van de Bib: 'Achter de wolken'

  Achter de wolken vr 17 nov
  Tijdens de seniorenweek spelen we op woensdag 22 november de film 'Achter de wolken' in VC De Kruierie. Kan je er niet bij zijn? Ontdek de film én het boek in de Bib!
 • Fundels: urenlang digitaal leesplezier in herfst en winter

  Fundels wo 15 nov
  Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, spelen kinderen vaker binnen. Met Fundels kunnen ze van thuis uit digitale boekjes lezen en educatieve spelletjes spelen. Leden van de Bib van Balen kunnen gratis Fundels downloaden via 'Mijn Bibliotheek' voor op hun tablet of smartphone.
 • Scholennieuws: Bib @ school: klaar voor de start van 2e ronde?

  logo bib op school ma 6 nov
  Ben je leerkracht in een Balense school en weet je nog niet wanneer jij met je klas wordt verwacht in de bib ? Check het dan snel online en noteer tijdig in jouw agenda (en die van de kids !) om bibkaart , bibboeken en tas mee te brengen die dag.
 • Scholennieuws: Lees nog eens voor!

  voorlezen ma 6 nov
  Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling en de fantasie van de kinderen. Niet alleen bij jonge kinderen, maar ook bij kinderen die al kunnen lezen. Misschien een vast kwartiertje per dag of week om even voor te lezen?
 • Tip van de Bib: 'In het water'

  In het water vr 3 nov
  De #1 bestsellerauteur van 'Het meisje in de trein' is terug met een verslavende thriller vol psychologische spanning. Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet.
 • Scholennieuws: Bib@school, planning bibbezoeken

  logo bib op school wo 4 okt
  Wil je weten wanneer jij met je klas moet langskomen in de Bib voor een portie ‘boekenplezier’? De definitieve planning voor het hele schooljaar staat online. Noteer deze data alvast in je agenda!
 • Scholennieuws: Bib ondersteunt auteurslezing

  Peter Vervloed di 29 aug
  Je wil graag een auteur, illustrator of striptekenaar uitnodigen in je school? Dat kan met steun van de Bib. De Bib draagt max. 300 euro bij en voorziet de klas van de nodige boeken als voorbereiding. Daarnaast krijgt de school ook praktische tips bij de voorbereiding van de lezing.
 • Scholennieuws: Planning leveren boekenpakketten kleuterscholen

  kleuter lezen di 29 aug
  Ook dit jaar blijft de Bib zelf naar de kleuterklassen gaan om ze te voorzien van een vers boekenpakket. Elke twee maanden halen we de gelezen boekjes op en leveren we een nieuw boekenpakket. Hieronder vind je de planning.
 • Scholennieuws: Reserveer je klasrondleiding in de Bib

  klasbezoek in de Bib ma 28 aug
  Elke 3de kleuterklas mag op rondleiding in de Bib komen. Reserveer alvast je datum via het e-loket.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
1-19 Van 19