logo print logo ocmw print

Nieuws : Kids@Bib

Nieuwsoverzicht

 • De Bib leest voor: 'Het wolkje dat niet wachten wou'

  vr 26 jun
  De voorleessessies in de Bib kunnen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet. Deze week leest Carine voor uit 'Het wolkje dat niet wachten wou'!
 • De Bib leest voor: 'Eend op de fiets'

  vr 19 jun
  De voorleessessies in de Bib kunnen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet. Deze week leest Lieve voor uit 'Eend op de fiets'!
 • Bib 'gewoon' terug open vanaf 22 juni

  do 18 jun
  Vanaf maandag 22 juni kan je in de Bib weer terecht tijdens de vertrouwde openingsuren en voor de dienstverlening die je gewend was voor de coronacrisis. Het leescafé en terras gaan ook terug open met beperkt aantal plaatsen. Een aantal veiligheidsrichtlijnen blijven gelden (o.a. afstand houden).
 • De Bib leest voor: 'Marius Mindermeer'

  vr 12 jun
  De voorleessessies in de Bib kunnen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet. Deze week leest Jeannine voor uit 'Marius Mindermeer'!
 • Bibnieuws: Ga deze zomer mee op reis in zes verhalen en win een mooie prijs!

  di 9 jun
  Vele kinderen en jongeren gaan deze zomer een staycation tegemoet. Maar niet getreurd, de bib wordt dé nieuwe reisbestemming. Vanaf 1 juli kan je mee op reis in zes verhalen en een mooie prijs winnen. Want reizen in je hoofd is toch veel beter dan een dure trip? Bestemming: bib!
 • Leerkrachten: Spoor je leerlingen aan tot zomerlezen met kans op een prijs

  di 9 jun
  Vele kinderen en jongeren gaan deze zomer een staycation tegemoet. Maar niet getreurd, de Bib wordt dé nieuwe reisbestemming. Vanaf 1 juli kunnen ze mee op reis in zes verhalen en een mooie prijs winnen. Want reizen in je hoofd is toch veel beter dan een dure trip? Bestemming: Bib!
 • De Bib leest voor: 'De Heksen' van Roald Dahl

  vr 5 jun
  De voorleessessies in de Bib kunnen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet. Tot en met 3 juli lanceren we elke vrijdag zo'n voorleesfilmpje op onze website.
 • Bib opent opnieuw haar deuren vanaf 3 juni

  vr 29 mei
  Vanaf 3 juni opent de Bib van Balen opnieuw haar deuren. Voorlopig drie dagen per week (maandag 14u-20u, woensdag 14u-20u & zaterdag 10u-16u). Om het bibbezoek voor iedereen veilig te houden, zijn er richtlijnen uitgewerkt en is er voorlopig een beperkte - puur functionele - dienstverlening.
 • Leerlingen 't Graantje schrijven zelf boekjes

  wo 4 mrt
  Arthur Verbraeken en Gust Vennekens, leerlingen van het 2de leerjaar in 't Graantje, hebben zelf 4 boekjes getekend en geschreven. Ben je benieuwd welke avonturen Dik en Dun beleven in de dierentuin, in Snoepjeseiland, op het eiland en in het nieuwe jaar? Kom de boekjes dan snel inkijken in de Bib!
 • Deel je passie, hobby of kennis als KennisMaker in de Bib!

  do 19 sep
  Weet jij alles (of heel veel) over tuinieren, koken, solliciteren, klassiekers uit de jaren 50,...? Of heb je specifieke kennis die ook voor anderen boeiend is? Wil jij die passie delen met anderen door bijvoorbeeld een workshop of lezing te geven in de Bib? Meld je dan nu aan als KennisMaker!
1-10 Van 10
Naar top