Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Kids@Bib

 • Expo ‘De Kleren van de Keizer’

  vr 15 mrt
  Van 15 maart tot 10 april kan je in de tentoonstellingsruimte van VC De Kruierie sprookjeskleren bewonderen in de fabelachtige expo ‘De Kleren van de Keizer’. Tegelijkertijd kan je in de Bib je sprookjeskennis testen met de 'Raad je Sprookje'-helm.
 • Peuterspeelpunt te gast in Bib van Balen

  vr 15 mrt
  Baby’s en peuters tot drie jaar zijn op vrijdag 22 maart tussen 10u en 12u samen met hun (groot)ouders welkom op het Peuterspeelpunt, dat uitzonderlijk plaatsvindt in de Bib van Balen. Een voorleesmoeder zal er verhaaltjes voorlezen en de kinderen kunnen gratis lid worden van de Bib.
 • Test je sprookjeskennis in de Bib

  vr 1 mrt
  Hoeveel weet jij van sprookjes? Test je kennis van 1 maart tot 10 april met de 'Raad je Sprookje'-helm in de Bib! Dan ben je meteen opgewarmd voor de fabelachtige expo 'De Kleren van de Keizer' die vanaf 15 maart te bewonderen is in de tentoonstellingsruimte van VC De Kruierie.
 • WiWeTeR: Laat je kinderen proeven van wetenschap en techniek

  di 5 feb
  Tijdens de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek & ondeRnemen) ontdekken 8- tot 12-jarigen in de Bib van Balen onder begeleiding wetenschap en techniek. De eerstvolgende reeks van 5 workshops start op 23 februari. Schrijf op tijd in, want deze workshops zijn doorgaans heel snel volzet.
 • Foto's & video Voorleesweek: 'Villa vol verhalen'

  ma 19 nov
  Ter gelegenheid van de Voorleesweek werd villa Fraipont in Mol-Wezel afgelopen weekend omgetoverd tot een heus voorleespaleis. Balense en Molse kinderen legden hun oren vol verwondering te luister en keken hun ogen uit bij al die vertelsels. Bekijk de foto's en de video.
 • Nieuwe houten puzzels in de Bib

  do 11 okt
  Een spiksplinternieuwe lading houten puzzels wacht in onze Bib op de allerkleinsten. Je kan de leuke, nieuwe puzzels aan onze puzzeltafel maken, maar je kan ze ook uitlenen en mee naar huis nemen.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
1-8 Van 8