logo print logo ocmw print

Nieuws : Coronavirus

Nieuwsoverzicht

 • Directie en personeel Nethehof zetten alle zeilen bij

  vr 27 nov
  De toestand in woonzorgcentrum Nethehof begint stilaan te stabiliseren. Op dit moment zijn 81 bewoners positief getest (zitten allemaal in een aparte afdeling) en 26 personeelsleden. Er zijn intussen ook helaas al 6 overlijdens vastgesteld. We leven allemaal mee met bewoners, personeel en familie.
 • Winkels weer open, Kerst in je bubbel

  vr 27 nov
  Het nationaal overlegcomité besliste om voorzichtig te blijven. Belangrijk is om die cijfers verder te doen dalen en ze daarna laag te houden. Winkels mogen wel weer open maar Kerst en Nieuwjaar vieren we in onze bubbel. Vooral tijdens de winter is het belangrijk dat we het virus geen kans geven.
 • Maak van je mondmasker geen grondmasker

  do 26 nov
  Mondmaskers ontsieren bermen, openbare plaatsen, parkings van winkels, noem maar op. Het nieuwe zwerfvuil sinds de corona-crisis. Sommigen wegwerpmondmaskers zijn doelbewust achtergelaten, andere veranderen per ongeluk in zwerfvuil. Zorg dus dat jouw mondmasker geen grondmasker wordt.
 • Vanaf 30 november openluchtactiviteiten min 12-jarigen weer toegelaten

  do 26 nov
  Vanaf maandag 30 nov zijn de georganiseerde openluchtactiviteiten voor min 12-jarigen (sportclubs en jeugdverenigingen) weer toegelaten. Het gemeentebestuur roept de begeleiders op om de protocollen strikt te volgen. Ouders worden verzocht geen 'gezellige onderonsjes' te houden bij brengen en afhaal
 • Onze kaartjes worden volop geschreven en verstuurd

  wo 25 nov
  Onze kaartjesschrijvers zijn druk in de weer met het schrijven en versturen van de aangevraagde kaartjes. Wil jij nog een kaartje sturen naar een andere Balenaar? Kijk dan snel op www.balen.be/kaartje
 • Stijgend aantal besmettingen WZC Nethehof

  ma 23 nov
  De toestand in WZC Nethehof is stilaan ernstig aan het worden. Intussen zijn er 74 bewoners positief getest. Ze vertonen niet allemaal ziekteverschijnselen maar enkele zijn er toch wel erg aan toe. Heel de gemeente Balen leeft mee met de bewoners, familie en personeel. Veel sterkte.
 • Testen na risicocontact, ook zonder symptomen

  ma 23 nov
  Sinds 23 november veranderden de regels voor coronatesten in ons land. Wie geen symptomen heeft maar wel in contact kwam met een besmet persoon of als je vanuit een rood gebied komt, kan opnieuw getest worden.
 • Spoedoverleg crisiscel rond situatie Nethehof

  vr 20 nov
  Het uitvallen van het personeel (vooral verpleegkundigen) begint stilaan een probleem te worden. Tijdens het crisisoverleg werden de mogelijke oplossingen overlopen. Het woonzorgcentrum kan rekenen op de steun van de gemeente, provincie, het Rode Kruis en de regionale eerstelijnszone zorg.
 • Steun de Balense handelaars met je Consumptiecheque

  vr 20 nov
  Steeds meer werkgevers geven hun werknemers een Consumptiecheque, als beloning voor hun inspanningen tijdens de coronacrisis. Het gemeentebestuur roept de Balenaars op om hun cheque te besteden bij de lokale handelaars. Bekijk hier het overzicht van welke Balense ondernemers de cheque aanvaarden.
 • Heb jij ons kaartje ook ontvangen?

  do 19 nov
  Wij laten jullie niet los! Met een kaartje in elke brievenbus willen we jullie een hart onder de riem steken, een lichtpuntje zijn in deze donkere tijden. Gewoon om te laten weten: samen komen we hier door!
 • Denk aan de zorg: knal ook dit eindejaar zonder vuurwerk!

  wo 18 nov
  Vuurwerk is verboden, levens- en brandgevaarlijk, ongezond, belastend voor dieren en hulpdiensten én - dit jaar belangrijker dan ooit - het zorgt voor extra druk op de nu al zo zwaar belaste zorg en handhavers. Redenen genoeg om zelf geen vuurwerk af te steken in de komende eindejaarsperiode.
 • Ondernemers: lijst van FOD Economie over toegelaten activiteiten

  wo 18 nov
 • Alle kerst-, winter- en nieuwjaarsrecepties en -drinks geannuleerd tot eind januari

  di 17 nov
 • Code ontvangen voor coronatest in triagecentrum? Boek afspraak vanaf nu zelf

  di 17 nov
 • Dertigtal bewoners WZC Nethehof test positief op corona

  di 17 nov
  In woonzorgcentrum Nethehof (Wezel) heeft een dertigtal van de 128 bewoners positief getest op het coronavirus. Momenteel wordt alles in het werk gesteld om de verdere verspreiding van het virus te stoppen. Heel Balen leeft mee met de bewoners, familieleden en personeel van het woonzorgcentrum.
 • Scholen kunnen zich inschrijven voor wachtlijst Bengelpop

  ma 16 nov
 • Alternatieve initiatieven van verenigingen: melden via evenementenloket aub

  vr 13 nov
 • Balen Belt: telefoontjes naar alleenwonenden

  vr 13 nov
  Eenzaamheid kan mentaal zwaar doorwegen, zeker in deze tijden. Daarom gaat de werkgroep 'Balen Belt' elke alleenwonende in onze gemeente opbellen. Gewoon om eens te vragen hoe het met je gaat en of we je met iets kunnen helpen. Schrik dus niet als je iemand van ons aan de lijn krijgt.
 • Mondmasker nog steeds verplicht in speeltuin Keiheuvel

  vr 13 nov
  In speeltuin Keiheuvel is het dragen van een mondmasker nog steeds verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar. De politie controleert. Draag dus zeker je mondmasker bij een bezoekje aan de speeltuin.
 • Beperkingen voor -12-jarigen stapsgewijs afbouwen

  do 12 nov
  De zeven gemeentebesturen van Balen, Dessel, Mol, Retie, Geel, Meerhout en Laakdal hebben samen beslist om de extra beperkingen die gelden voor min 12-jarigen stapsgewijs af te bouwen: op 16 nov openen de scholen, vanaf 30 nov zijn er weer openluchtactiviteiten mogelijk, vanaf 14 dec ook indoor.
 • Check jezelf: tips om mentaal sterk te blijven

  do 12 nov
  Zorg jij goed voor jezelf? Enkele tips om mee aan de slag te gaan
 • Studietips in coronatijd

  do 12 nov
  Dit jaar kan je jammer genoeg niet in VC De Kruierie terecht om te studeren. Maar we laten onze studenten niet in de steek. Tijdens deze rare tijden ervaar jij misschien moeilijkheden om te studeren. Wij helpen je alvast op weg met deze tips.
 • Draag je mondmasker correct

  di 10 nov
 • Stand van zaken besmettingen in Balen

  do 5 nov
  In Balen zien we dat het aantal besmettingen stilletjes aan minder snel stijgt. We hopen dat we volgende week mogen gaan spreken over een daling. Het mag duidelijk zijn: de maatregelen beginnen hun werk te doen. Dus nog even volhouden, want in het ziekenhuis is de situatie nog altijd kritiek.
 • Stel je doktersbezoek niet uit

  do 5 nov
  De huisartsen merken dat mensen niet meer durven bellen als ze een kwaaltje hebben dat niets met corona te maken heeft. Dit uitstel kan soms gevaarlijk zijn. Dus als je met je kwaal normaal naar de dokter zou gaan, moet je nu ook even bellen.
 • Verlucht!! Ook al is het koud

  do 5 nov
  Het wordt kouder en we zitten nu meer lekker warm binnen. En dat heeft het virus graag... Denk er daarom aan dat je regelmatig goed verlucht, zowel op je werkplek als thuis! Zet twee ramen op kiepstand of verlucht minstens 2x per dag 15 minuten met alle ramen wijd open te zetten.
 • Maak afspraak voor aangifte of melding bij lokale politie

  di 3 nov
 • Vanaf woensdag 4 november enkel essentieel bezoek in ziekenhuis Mol

  di 3 nov
 • Opnieuw corona-bewonersbrief in Balense brievenbussen

  ma 2 nov
  De nieuwe maatregelen vragen om een open communicatie. Om iedereen te kunnen bereiken, ook de mensen zonder internet, bezorgt het bestuur opnieuw een brief in alle brievenbussen in Balen. Er werd opgeroepen om sociale contacten te beperken en zorg te dragen voor je mentaal welzijn.
 • Bib schakelt over op afhaal- en brengservice vanaf 31 oktober

  vr 30 okt
  Om de verspreiding van het coronavirus in te perken, blijft de Bib van Balen vanaf zaterdag 31 oktober gesloten, voorlopig t.e.m. 19 november. Maar geen nood, we starten in die periode de afhaalservice opnieuw op. En bij mensen die zich niet kunnen/mogen verplaatsen, brengen we de boeken aan huis.
1-30 Van 135
Naar top