Nieuws : Coronavirus

Nieuwsoverzicht

 • Belastingaangifte: ook dit jaar enkel telefonische hulp

  wo 5 mei
  Door de coronacrisis houden de experts van de FOD Financiën ook dit jaar geen invulsessies voor de belastingaangifte in VC De Kruierie. Ze helpen je wel telefonisch verder. Je moet hiervoor eerst een afspraak maken op het nummer dat op de envelop van je belastingbrief staat of in je Tax-on-Web.
 • Gezocht: verenigingen om zomerbar Pastorij Olmen uit te baten

  di 4 mei
  Komende zomer wordt de tuin van de Pastorij van Olmen het decor voor een hippe zomerbar. Wil jij met je vereniging een centje bijverdienen om de kas te spijzen? Stel je dan snel kandidaat om de bar uit te baten en er eventueel een creatieve, culturele activiteit aan vast te breien!
 • Extra coronasteun voor jongeren en studenten via OCMW

  vr 30 apr
  Ook jongeren en studenten worden zwaar getroffen door de coronacrisis. De federale regering maakt extra middelen vrij om deze doelgroep te ondersteunen. Heb je hulp nodig? Aarzel niet en vraag meteen om raad bij het OCMW!
 • Verenigingen, schrijf in voor infosessie over heropstart (17 mei)

  vr 30 apr
  Om onze verenigingen te helpen met de heropstart van hun werking, organiseren de gemeentelijke vrijetijdsdiensten op maandag 17 mei (20u) een digitale infosessie. Met o.a. inspiratieverhalen door lokale verenigingen en organisatoren en een update van de coronamaatregelen. Gratis, vooraf inschrijven.
 • 1ste prik voor 90% van 65-plussers: na deze fase alle risicopatiënten

  do 29 apr
  Na dit weekend zal 90% van onze 65-plussers een eerste prik hebben gekregen. In principe ontving iedereen t.e.m. geboortejaar 1956 een uitnodiging. De laatste 65-plussers krijgen hun prik op 6,7 of 8 mei. Voor we daarna verder zakken in de leeftijdspiramide, komen eerst alle risicopatiënten aan bod.
 • Balense horecazaken krijgen opnieuw extra ruimte voor veilig terras

  do 29 apr
  Horecazaken mogen vanaf 8 mei de terrassen heropenen. Om alles veilig en vlot te laten verlopen, geeft het gemeentebestuur bestaande Balense horecazaken de kans om deze zomer hun terras uit te breiden, net als vorig jaar. Dit na aanvraag via het e-loket en rekening houdend met enkele voorwaarden.
 • Steun Rode Kruis Balen-Olmen en koop je sticker online

  do 29 apr
  Door corona kunnen de stickerverkopers van het Rode Kruis niet aan kruispunten postvatten. In Balen kan je ook geen stickers in de winkel kopen. Maar je kan de lokale afdeling Balen-Olmen wél steunen door de stickers online te kopen (kies Balen of Olmen) of bij de vrijwilligers, tot uiterlijk 6 mei.
 • 1e leerjaar school Hulsen in thuisquarantaine

  wo 28 apr
 • Schrijf je in op reservelijst vaccinatiecentrum Baldemore

  di 27 apr
  Het vaccinatiecentrum Baldemore gebruikt de reservelijst van de Vlaamse Overheid: leeftijdsgebonden van oud naar jong en risicopatiënten. Deze lijst wordt nu aangevuld door vrijwillige reservepersonen. Ben je geboren tussen 1965 en 1958? Schrijf je dan in op deze reservelijst 'VAXLIST Baldemore'.
 • Laatste lichting 65-plussers uitgenodigd voor vaccinatie

  vr 23 apr
  Donderdagavond 22 april verstuurden we 3.350 nieuwe uitnodigingen voor vaccinaties met Pfizer. Het gaat om uitnodigingen voor inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie van de geboortejaren '54, '55, '56, '57 en enkele mensen uit '58. Deze mensen verwachten we voor hun eerste prik op 6,7 of 8 mei.
 • Ontdek Balen met het toeristisch plan 2021

  vr 23 apr
  Jammer genoeg geen officiële opening van het Toeristisch Seizoen komende zondag. Maar de dienst toerisme en VVV Balen brengen je toch graag even op de hoogte van alle toeristische trekpleisters van #ontdekbalen. Daarom valt volgende week het nieuwe toeristisch plan bij alle Balenaars in de bus.
 • Verplaatsingen vanuit België naar het buitenland

  wo 21 apr
  Reizen naar het buitenland is weer mogelijk, maar wordt nog steeds afgeraden. Welke maatregelen je moet respecteren, vind je in de 'downloads' bij 'lees meer'.
 • Wanneer moet ik me laten testen? En wat daarna?

  wo 21 apr
  Wanneer laat je je testen op het coronavirus? Wat is de procedure van de test? Wat doe je wanneer je het resultaat ontvangt? Je leest het in de 'downloads' bij 'lees meer'.
 • 1.875 uitnodigingen vertrokken voor vaccinatie in de laatste week van april

  vr 16 apr
  Donderdagavond 15 april werden 1.875 nieuwe uitnodigingen uitgestuurd voor vaccinaties met Pfizer. Het gaat om uitnodigingen voor inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie van geboortejaren 1952, 1953 en enkele mensen uit 1954.
 • Ziekenhuis Mol roept op: zeg 'ja' tegen het vaccin

  vr 16 apr
  Het ziekenhuis roept op om jezelf te laten vaccineren. De minimale risico’s op ernstige bijwerkingen liggen volgens het ziekenhuis vele malen lager dan de kans op zware ziekte of zelfs overlijden door corona. Dagelijks zijn zij getuige van de verwoestende impact van het virus op iemands gezondheid.
 • 42 VACMANNEN/VACVROUWEN (m/v/x) klaar om netwerk te informeren over vaccinatie

  do 15 apr
  Afgelopen week werden 42 vrijwilligers uit Balen, Dessel, Mol en Retie opgeleid tot VACMAN/VACVROUW. Ze zijn nu klaar om mensen in hun vereniging, organisatie, (geloofs)gemeenschap correct te informeren over vaccinatie.
 • Overlegcomité 14 april: versoepelingen met voorwaarden

  wo 14 apr
  Het overlegcomité besliste dat vanaf 26 april enkele versoepelingen mogelijk zijn, met het volle vertrouwen in het vaccinatieplan en het vertrouwen in het gedrag van de mensen. Kappers kunnen weer open, shoppen mag met 2 zonder afspraak,... Vanaf 8 mei gaan dan ook de terrassen open.
 • 2.500 uitnodigingen vertrokken voor vaccinatie in de week van 19 april

  di 13 apr
  Op vrijdagavond 9 april werden 2.500 uitnodigingen uitgestuurd voor vaccins Pfizer. Het gaat om uitnodigingen voor inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie van geboortejaren 1949, 1950, 1951 en enkele mensen uit 1952. Let op: nog niet alle inwoners uit 1952 komen in deze uitnodigingsronde aan bod.
 • Verenigingen krijgen ook in 2021 tussenkomst voor extra coronakosten

  ma 12 apr
  Net zoals vorig jaar geeft de gemeente Balen erkende verenigingen ook in 2021 een tussenkomst (tot 500 euro) voor extra coronakosten en voorbereidingskosten voor afgelaste activiteiten. Hou dus de bewijsstukken goed bij, om deze uiterlijk 31 december samen met de fiche 'schadefonds' in te dienen.
 • Deze week vertrekken opnieuw 2.457 uitnodigingen voor vaccinatie

  do 8 apr
  Deze week vertrekken er opnieuw 2.457 uitnodigingen naar inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie voor een eerste vaccinatie. Inwoners die jonger zijn dan 56 jaar, krijgen op dit moment geen AstraZeneca-vaccin toegediend. Deze doelgroep wacht best ook af voor hun afspraak voor een tweede prik.
 • “Nu jezelf inschrijven op Vlaamse reservelijst heeft voorlopig geen zin”

  di 6 apr
  Op dit moment heeft het als inwoner van Balen, Dessel, Mol of Retie geen zin om je in te schrijven op Qvax, het Vlaamse systeem voor reservelijsten. De online registratieprocedure leidt alleen maar tot tijdverlies voor jezelf en hooggespannen verwachtingen die onmogelijk kunnen worden ingelost.
 • Info nodig over vaccinaties in eerstelijnszone Baldemore? Vraag naar je VACBLAD

  di 6 apr
  Ben je op zoek naar meer informatie over de coronavaccinaties in de eerstelijnszone Balen, Dessel, Mol en Retie? Vraag dan naar je VACBLAD bij je huisarts, apotheker, tandarts of ziekenfonds. Of lees het hier digitaal!
 • Video: Hoe werkt een corona-zelftest?

  di 6 apr
  Sinds deze week kan je bij de apotheker een corona-zelftest kopen. Hou er rekening mee dat zo'n zelftest steeds een momentopname blijft en ook niet 100% betrouwbaar is. Hoe werkt deze test en wat doe je met de resultaten? Bekijk het filmpje en het antwoord op de meest gestelde vragen over de test.
 • Vaccinatiecentrum: "Vaccinaties 65+ komen in stroomversnelling"

  vr 2 apr
  De vaccinaties voor onze 65-plussers komen in een stroomversnelling terecht. Deze week zijn er zo'n 1.750 vaccins gezet, volgende week kunnen we er zo'n 3.300 zetten, de week nadien 3.800, zowel eerste als tweede vaccins. Deze week stuurt men 4.040 uitnodigingen uit voor een eerste vaccin.
 • Video: Hoe bereik je het vaccinatiecentrum in Mol vanuit Balen?

  vr 2 apr
  Het vaccinatiecentrum op site De Zwaan in Mol-Centrum (Rivierstraat 11) is makkelijk te bereiken vanuit Balen met de auto, fiets, bus of trein. Bekijk het filmpje met de auto-, fiets- en busroute.
 • Belastingaangifte: ook dit jaar enkel telefonische hulp

  do 1 apr
  Door de coronacrisis houden de experts van de FOD Financiën ook dit jaar geen invulsessies voor de belastingaangifte in VC De Kruierie. Ze helpen je wel telefonisch verder. Je moet hiervoor eerst een afspraak maken op het nummer dat op de envelop van je belastingbrief staat of in je Tax-on-Web.
 • Opgelet voor phishing met valse uitnodigingen vaccinatie

  wo 31 mrt
  Naar aanleiding van een melding over valse online phishing uitnodigingen, benadrukken we graag nog eens de manieren waarop je een officiële uitnodiging kan herkennen. Belangrijk: Een uitnodiging vraagt nooit naar pincodes, wachtwoorden of bankinformatie!
 • Renteloze coronalening voor Balense jeugd-, sport- en culturele verenigingen

  wo 31 mrt
  Erkende Balense jeugd-, sport- en culturele verenigingen die door de coronacrisis in zware financiële problemen dreigen te komen, kunnen bij de gemeente vóór 1 mei 2021 een eenmalige renteloze lening aanvragen. Het is één van de vele steunmaatregelen voor de verenigingen in deze moeilijke tijden.
 • Meertalige corona-app gelanceerd

  di 30 mrt
  Het Agentschap Integratie en Inburgering heeft de mobiele app 'Crisis Information Translated' (CIT) gelanceerd. Met deze gratis meertalige app krijgen anderstaligen actuele en correcte informatie over vaccinatie en de huidige coronamaatregelen. De informatie is in 18 talen beschikbaar.
 • Aangifte telewerk voor alle werkgevers van ondernemingen die niet gesloten zijn

  ma 29 mrt
1-30 Van 121
Naar top