Nieuws : Coronavirus

Nieuwsoverzicht

 • Wat als je op vakantie bent bij ontvangst uitnodiging en 1ste prikmoment?

  ma 26 jul
  Jongeren van 2005, 2006 of 2007 die momenteel meerdere weken op reis zijn, missen mogelijk zowel hun officiële uitnodiging als het 1ste prikmoment. Eerstelijnszone Baldemore benadrukt dat dit geen probleem vormt.
 • Van 2005, 2006 of 2007 en je uitnodiging nog niet ontvangen? Bel het callcenter

  vr 23 jul
  We vernemen dat nog niet alle jongeren van 2005, 2006 of 2007 hun officiële Vlaamse uitnodiging per post ontvangen hebben. Daardoor kennen deze jongeren hun voorgestelde prikmomenten niet en kunnen ze deze niet bevestigen, annuleren of verplaatsen met hun persoonlijke vaccinatiecode.
 • Wekelijks vaccinatienieuws: uitnodigingsbrieven tot in geboortejaar 2008 onderweg

  vr 23 jul
  Donderdagochtend 22 juli konden we opnieuw 1.000 uitnodigingen versturen voor een 1ste prik met Pfizer. Met deze uitnodigingsronde geraken we tot in de geboortemaand augustus 2008. Alle 13-jarigen kwamen dus nog niet aan bod.
 • Drie besmettingen bij Speelplein Biesakker: enkele speldagen en pleinfeesten geannuleerd

  di 20 jul
  Dinsdag 20 juli zijn er drie coronabesmettingen vastgesteld bij Speelplein Biesakker. De speldagen van de groepen die als hoogrisico werden beschouwd, worden geannuleerd tot en met vrijdag 30 juli. Ook de Pleinfeesten van dit weekend worden uit voorzorg geannuleerd.
 • Overlegcomité scherpt reiscontroles aan

  di 20 jul
  Het Overlegcomité besliste op 19 juli om het bestaande Zomerplan aan te houden, maar brengt wel enkele wijzigingen aan omdat de besmettelijkere delta-variant nu ook in ons land dominant is. Zo komen er scherpere reiscontroles en een 'COVID safe ticket' voor evenementen buiten vanaf 1.500 mensen.
 • Vaccineren zonder afspraak? Het kan op maandag 26 juli (18-20u)

  di 20 jul
  Woon je in eerstelijnszone Baldemore, ben je 18 jaar of ouder én nog niet gevaccineerd? Kom dan op maandag 26 juli tussen 18u en 20u naar het vaccinatiecentrum in De Zwaan. Je krijgt dan een prik Johnson & Johnson (J&J), waarmee je meteen het volledige vaccinatieschema doorlopen hebt.
 • Kamp Chiro Balen stopgezet na coronabesmetting

  vr 16 jul
  Chiro Balen heeft met spijt in het hart het kamp in Rijkevorsel moeten stopzetten. Na bindend medisch advies van het gemeentelijke crisisteam bleek dit helaas de enige overgebleven optie, nadat bijna de voltallige leiding in quarantaine moest na een coronabesmetting bij één van de leden.
 • Wekelijks vaccinatienieuws: grote sprong voorwaarts in 2de prikken

  vr 16 jul
  De volgende dagen komen duizenden inwoners langs voor hun 2de prik. Inmiddels is 56,63% van de volwassen inwoners van Baldemore al volledig gevaccineerd. Voor de 1ste prik zitten we bij de 18-plussers op een vaccinatiegraad van 91,26%. Komende week klokken we vermoedelijk af op een fraaie +- 93%.
 • Als 12- tot en met 15-jarige sneller een Pfizer-vaccin? Zet je nu op VAXLIST!

  ma 12 jul
  Wil je als 12 tot en met 15-jarige (geboortejaren 2009 tot 2006) sneller in aanmerking komen voor vaccinatie met Pfizer? Zet je dan nu op VAXLIST (www.vaxlist.be) of laat dit door je ouders doen!
 • Oproep herkansers coronavaccin: kom je vaccin effectief halen of annuleer je afspraak

  vr 9 jul
  Eerstelijnszone Baldemore vraagt aan iedereen die een nieuwe kans krijgt om gevaccineerd te worden om zeker te bevestigen of te annuleren. Kies je ervoor om niet te annuleren? Kom dan ook effectief je vaccin halen.
 • Wekelijks vaccinatienieuws: alle 16-jarigen uitgenodigd, ruimte voor eerste herkansers

  vr 9 jul
  Op woensdag 7 en donderdag 8 juli verstuurden we 2.500 uitnodigingen voor een eerste prik. Alle uitnodigingen voor inwoners tot en met 16-jaar (geboortejaar 2005, verjaard voor 8 juli) zijn onderweg. De overige inwoners van het geboortejaar 2005 komen in de volgende uitnodigingsrondes aan bod.
 • Wekelijks vaccinatienieuws: Voldoende AstraZeneca voor verplaatsen tweede prik

  vr 2 jul
  We ontvingen deze week een toezegging van 3.000 vaccins AstraZeneca. Deze extra hoeveelheid kunnen we volledig inzetten om de tussentijd voor de 2de prikken te verkorten naar 8 in plaats van 12 weken. Deze tweede prikken kunnen ingepland worden op 12 of 16 juli.
 • Volg je overheidszaken op ‘Mijn Burgerprofiel’

  do 1 jul
  Op onze website vind je vanaf nu rechts bovenaan de banner ‘Mijn Burgerprofiel’. Dit is een digitaal platform van de Vlaamse overheid waar je je je persoonlijk overzicht vindt van heel wat overheidszaken: je aanvragen en lopende dossiers, je attesten, je coronavaccinatie, je COVID-certificaat,...
 • ‘Balen Belt’ alleenstaanden, want elke Balenaar telt

  wo 30 jun
  In november vorig jaar, bij het ingaan van de tweede lockdown, zette het lokale bestuur de actie ‘Balen Belt’ op poten. Doel: 3.651 alleenstaande Balenaars opbellen om te informeren naar hun welzijn in coronatijd. 550 beluren later mogen we spreken van een geslaagd en gewaardeerd initiatief.
 • Je 2de prik voor AstraZeneca vervroegen? Verschuif online je afspraak naar 12 of 16 juli

  wo 30 jun
  Dankzij een vervroegde levering van extra vaccins AstraZeneca, kunnen inwoners die dit wensen hun afspraak voor een 2de prik vervroegen naar maandag 12 of vrijdag 16 juli. Vervroegen is alleen mogelijk voor één van deze twee data.
 • Als 16- tot 21-jarige sneller een vaccin? Zet je nu op VAXLIST!

  di 29 jun
  Wil je als 16 tot 21-jarige (geboortejaren 2000 tot 2005) sneller in aanmerking komen voor vaccinatie? Zet je dan nu op www.vaxlist.be! Dagelijks vertrekken er vanuit VAXLIST een 50-tal uitnodigingen per sms.
 • Goed bezig: kaap van 46.535 gevaccineerden behaald

  ma 28 jun
  Afgelopen vrijdag is de kaap van 46.535 gevaccineerde inwoners van Balen, Dessel, Mol en Retie overschreden. Dit cijfer verwijst naar het aantal unieke vaccinaties dat ín het vaccinatiecentrum toegediend werd. Daarmee bereikten we al de beoogde vaccinatiegraad van 70%, maar samen gaan we voor meer.
 • Nog geen toezegging AstraZeneca-vaccins: afspraken vervroegen nog niet mogelijk

  ma 28 jun
  Onze callcenters worden op dit moment overspoeld met vragen voor het vervroegen van de tweede AstraZeneca-prik. Op dit moment ontving onze eerstelijnszone nog geen toezegging voor een bijkomende levering van AstraZeneca-vaccins. Je afspraak vervroegen kan dus nog niet.
 • Op buitenlandse reis? Hou het veilig en volg strikt de regels!

  vr 25 jun
  Geniet van de zomer, maar blijf voorzichtig. Dat is het advies van de gemeentelijke crisiscel. Reizen kan, maar enkel volgens de maatregelen die gelden op het moment van je reis. De deltavariant (Indiase) is momenteel wereldwijd in opmars, waardoor we erg voorzichtig moeten zijn in het buitenland.
 • Stap twee zomerplan: wat verandert er vanaf 27 juni?

  vr 25 jun
  In het overlegcomité van vorige week werd beslist dat de tweede stap van het zomerplan ingaat vanaf nu zondag 27 juni. Bekijk een overzicht met de belangrijkste versoepelingen.
 • Vaccinatienieuws: 2.500 uitnodigingen vertrokken (tot 2000), hoge vaccinatiebereidheid bij 40- en 50-jarigen

  vr 25 jun
  Deze week verstuurden we 2.500 uitnodigingen voor een 1ste prik. Hiermee belanden we in het geboortejaar 2000. Nog niet alle inwoners van dit geboortejaar kwamen aan bod. De volgende weken staan er veel 2de vaccinaties met Pfizer geprogrammeerd, waardoor we vermoedelijk minder 1ste vaccins krijgen.
 • Volg het voorbeeld van Lennart (De Mol)! Laat je vaccineren

  vr 25 jun
  Ons vaccinatiecentrum ontving een leuk filmpje van Lennart uit Retie, beter bekend als De Mol 2021. Hij motiveert zijn beslissing om zichzelf te laten vaccineren en roept jongeren op om hetzelfde te doen. Jongeren van 16 tot 20 jaar kunnen zich inschrijven op onze reservelijst.
 • Speelweide en -bos aan 't Kruierke voorbehouden voor zomerkampen

  ma 21 jun
  Van 25 juni tot 30 augustus is de infrastructuur van Akabe scouts 't Kruierke in de Waterstraat (incl. speeltoestel, -weide en -bos) voorbehouden voor de jeugdkampen die er doorgaan. De coronaregels voor kampen, speelpleinwerkingen en grabbelpas verplichten de scheiding van verschillende bubbels.
 • Vaccinatienieuws: 4.500 uitnodigingen vertrokken tot begin 1997

  vr 18 jun
  Deze week zijn weer een 4.500-tal uitnodigingen vertrokken voor een eerste prik. Hiermee zitten we aan het begin van het geboortejaar 1997. Er zijn in ons vaccinatiecentrum momenteel geen problemen met de inzet van vrijwilligers. De vaccinatiebereidheid blijft hoog.
 • Vakantietesten? Alleen op afspraak via je huisarts!

  vr 18 jun
  Vanaf dit weekend kan je jezelf ook op zaterdag of zondag laten testen in testcentrum De Goren (Mol). Dit kan enkel met een geldige code, verkrijgbaar via je huisarts. Bij ons callcenter kan je niet terecht voor vragen over het corona-certificaat of het geven van reisadvies.
 • Coronacertificaat moet reizen binnen Europese Unie makkelijker maken

  wo 16 jun
  Het zogenoemde 'EU Digital COVID Certificate' moet reizen binnen de Europese Unie vanaf 1 juli gemakkelijker maken. Het is vanaf nu beschikbaar via een QR-code op je smartphone, of via een document op papier dat je telefonisch kunt aanvragen.
 • Nu ook 16- en 17-jarigen welkom op reservelijst VAXLIST

  wo 16 jun
  Ook 16- en 17-jarigen (geboortejaren 2004 en 2005) kunnen zich vanaf nu registeren op onze reservelijst VAXLIST. Deze doelgroep komt op dit moment uitsluitend in aanmerking voor een vaccinatie met Pfizer. Registreren kan op www.vaxlist.be.
 • Vroeger je 2de vaccin? Nog even geduld...

  wo 16 jun
 • Prikuitnodigingen tot in geboortejaar 1989

  vr 11 jun
  Deze week werden 7.250 uitnodigingen voor vaccinatie uitgestuurd. Hiermee zijn we beland in het geboortejaar 1989. Ben je jonger dan 41 jaar (geboortejaar 1980), ben je nog niet uitgenodigd en kandidaat voor Johnson & Johnson? Je kan je hiervoor binnenkort aanmelden via vaxlist.be
 • Vergeet niet om te bevestigen (of annuleren) als je uitgenodigd bent voor vaccinatie

  vr 11 jun
  Ontvang je een uitnodiging voor je vaccinatie? Dan moet je je afspraken altijd bevestigen (of annuleren). Doe je dit niet, dan liggen ze niet vast. Je doet dit bij voorkeur online. Wil je geen vaccin krijgen? Annuleer je afspraak ook zo snel mogelijk zodat we iemand anders kunnen uitnodigen.
1-30 Van 78
Naar top