Nieuws : Erfgoed

Nieuwsoverzicht

 • 38e editie van 't Schreneel te koop

  do 18 mrt
  De 38ste editie van 't Schreneel, het jaarboek van de Olmense Vereniging voor Heemkunde en Geschiedenis, is verschenen. Het boek wordt aan huis geleverd in Balen-Olmen, Meerhout, Mol en Ham na overschrijving van 13 euro op rekeningnummer BE 29 9730 2671 6864.
 • Straffe verhalen van vroeger

  wo 23 dec
  Erfgoed Balen startte een interessante reeks ‘podcasts’: daarin worden markante Balense figuren aan het woord gelaten en komen straffe verhalen uit ons lokaal verleden op een amusante manier naar boven.
 • Van nutskast tot kunstkast: de kasten én hun kunstenaars! (foto's)

  do 17 sep
  De voorbije zomer toverden creatieve Balenaars die saaie nutskasten om tot ware kunstkasten. Als terugblik op dit prachtige project stuurden we onze fotografen Jos Mentens en Peter Hebberecht op pad om de kasten én hun kunstenaars op de gevoelige plaat vast te leggen. Geniet mee van hun tournée!
 • Jaarboek Erfgoed Balen nu beschikbaar

  wo 9 sep
  Het Jaarboek 2020 van Erfgoed Balen is klaar. Leden kunnen het afhalen in het Oud Gemeentehuis (na afspraak via info@erfgoedbalen.be of 014/74 41 74) of aan de balie van VC De Kruierie (zonder afspraak tijdens openingsuren). Ook andere geïnteresseerden kunnen op die plaatsen een boek aanschaffen.
 • Van nutskast tot kunstkast: de filmpjes!

  di 4 aug
  De voorbije weken gingen creatievelingen in heel Balen aan de slag om het straatbeeld op te fleuren. Met verfborstels en graffitispuitbussen toverden 17 lokale kunstenaars van alle leeftijden die saaie nutskasten om tot ware kunstkasten. BalenTV zet het resultaat nog eens extra in de verf!
 • Vanuit je kot op pad in 'historisch Balen'

  di 28 apr
  Erfgoed Balen heeft haar 5 tours in de ErfgoedApp volledig toegankelijk gemaakt. Zo kan je nu ook simpel vanuit je kot op pad in 'historisch Balen'. Met 'Erfgoed op een bordje gepresenteerd' werd meteen ook een nieuwe tour gelanceerd.
1-6 Van 6
Naar top