Nieuws : Erfgoed

 • Expo en verhalen over vredesstoet na WO II in Olmen

  ma 7 okt
  Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober kan je van 19u tot 22u in de Pastorij van Olmen naar een expo over de vredesstoet in Olmen op het einde van WO II, n.a.v. de Nacht van Kempens Erfgoed. Met een unieke fotocollectie en anekdotes (o.a. over de klokkenroof).
 • 2.500 bezoekers voor pop-up museum ’75 jaar Balen Bevrijd’

  wo 25 sep
  Het pop-up museum '75 jaar Balen Bevrijd' in VC De Kruierie was een enorm succes. In tien dagen tijd kwamen er maar liefst 2.500 bezoekers over de vloer. Onder hen opvallend veel kinderen. Velen van hen werden geprikkeld tijdens een klasbezoek en namen daarna hun ouders nog eens mee naar het museum.
 • Schrijf in voor Vertelfestival (16 & 17 nov)

  wo 25 sep
  Tijdens de Voorleesweek kunnen kinderen tot 16j en hun (groot)ouders op zaterdag 16 en zondag 17 november naar het gratis Vertelfestival in B&B de 15 Inn (Gestelseweg 15). Schrijf je nu online in of aan balie VC De Kruierie (beperkt aantal plaatsen). Voor zondagnamiddag is inschrijven niet nodig.
 • Heb jij interessant materiaal voor Erfgoed Balen?

  wo 3 jul
  Heb jij thuis nog foto’s, documenten of beeldfragmenten ‘uit de tijd van toen’ over het Balense leven of over de mensen van ons dorp? Heb je nog een interessant verenigings-, winkel- of bedrijfsarchief? Erfgoed Balen maakt graag een digitale kopie of werkt een bewaringssysteem met je uit.
 • Nostalgische wandeling maakt dé Balense plaatsjes van weleer weer springlevend

  za 18 mei
  Op de nostalgische wandelroute ‘Wèt ’t nog?!’ kan je Balen-Centrum (her)ontdekken. Via de gratis ErfgoedApp krijg je onderweg leuke verhalen en historische beelden en geluiden mee, die vele herinneringen zullen oproepen. Dat maakt de wandeling ook uiterst geschikt voor personen met dementie.
 • Wijzigingen in regels over onroerend erfgoed

  ma 27 aug
1-6 Van 6