Nieuws : Erfgoed

Nieuwsoverzicht

 • Dienst Erfgoed gesloten op 12 december

  ma 11 dec
 • Foto's herdenking Wapenstilstand

  ma 13 nov
  Op 11 november herdachten we in het Centrum, Olmen en Wezel de wapenstilstand van 1918 (einde WO I). Het was meteen ook een gelegenheid om stil te staan bij de oorlogsgruwel in Oekraïne, het Midden-Oosten,... Bekijk de foto's van de herdenkingsmis, stoet en plechtigheid in het Centrum en Olmen.
 • Gezocht: houtig erfgoed

  vr 27 okt
  Heb jij een oude boom in jouw tuin of heb je weet van een mooie, volwassen dreef of houtkant in je buurt? Heb je oude foto’s of ken jij nog verhalen en tradities? Stuur een (knotsgekke) foto van een houtig erfgoedpareltje door en wie weet wint jouw inzending de titel van ‘Antwerpse Erfgoedboom’.
 • Vind de geschikte zaal voor jouw culturele activiteit

  ma 9 jan
  Wil je een voorstelling geven, je werken tonen, je publiek verrassen, samen repeteren, brainstormen, … en je weet niet zo goed waar je terecht kan? De nieuwe handige online tool van Stuifzand helpt je met het vinden van de geschikte zaal in de regio voor jouw culturele activiteit.
 • Nieuwe erfgoedwandeling en -fietstocht in Wezel

  ma 13 jun
  In Wezel kan je sinds kort toeren langs het verleden. Buurtwerk Plus Wezel stelde samen met o.a. Erfgoed Balen de Wezel-van-Toen Toer samen: een wandel/fietstocht van 7 of 17 km langs en met info over leuke historische plekjes en gebouwen in Balen- en Mol-Wezel. Ook terug te vinden in de ErfgoedApp.
1-5 Van 5
Naar top