Nieuws : Erfgoed

Nieuwsoverzicht

 • Gedenkplaat voor Adeleine Hus en haar ouders ingehuldigd

  wo 12 jun
  Op woensdag 12 juni huldigde Erfgoed Balen een gedenkplaat in voor de Balense verzetsstrijdster Adeleine Hus en haar ouders. Aansluitend werd in het Oud Gemeentehuis een expo geopend over de Balense politiek gevangenen. Op zaterdag 15 en zondag 16 juni kan je de expo gratis bezoeken.
 • Stuifzand zoekt vrijwilligers (15 tot 25 jaar) voor toffe erfgoedprojecten

  di 11 jun
  Ken jij of ben jij een creatieve duizendpoot tussen de 15 en 25 jaar oud? Wil je graag de handen uit de mouwen steken als fotograaf, videograaf, schrijver, ... en leuke erfgoedprojecten op poten zetten? Dan is Stuifzand the place to be. Interesse? Lees dan zeker verder!
 • Fotoverslag Olmen Jaarmarkt & expo

  ma 4 mrt
  Op zondag 3 en maandag 4 maart streek de Jaarmarkt neer op de Olmense Markt. In de Pastorij was er de gratis expo ‘Jeugd in beweging' van de Olmense Heemkring. Bekijk hier de foto's.
 • Fotoverslag van bedelzingen en defilé in Olmen

  ma 12 feb
  Maandagvoormiddag trokken zowel de kinderen, jeugd als vastenpartijen door Olmen voor het bedelzingen. En of dat de buit welkom was... Ook RTV kwam deze mooie traditie filmen. Dinsdagnamiddag waren de vastenavondpartijen weer present voor het defilé op de Olmense Markt.
 • Stuifkracht: gratis workshops voor je vereniging

  vr 19 jan
  In 2024 biedt Stuifkracht niet één, maar zeven workshops aan. Eén in elke Stuifzandgemeente. Deze workshops zijn voor alle verenigingen in de zeven gemeenten toegankelijk, dus je bent ook welkom in de workshops uit buurgemeenten. Bekijk hier het programma (o.a. gebruik AED, promofilmpjes,...).
 • Leer handschriften ontleden tijdens de cursus paleografie

  ma 8 jan
  Vanaf maandag 15 januari kan je van 9u30 tot 11u30 in het Oud Gemeentehuis (Vaartstraat 29) deelnemen aan een cursus over het ontcijferen en bestuderen van oude handschriften. De cursus is gratis voor leden van Erfgoed Balen (lidgeld 18 euro per jaar, met gratis Jaarboek).
 • Vind de geschikte zaal voor jouw culturele activiteit

  ma 9 jan
  Wil je een voorstelling geven, je werken tonen, je publiek verrassen, samen repeteren, brainstormen, … en je weet niet zo goed waar je terecht kan? De nieuwe handige online tool van Stuifzand helpt je met het vinden van de geschikte zaal in de regio voor jouw culturele activiteit.
1-7 Van 7
Naar top