Nieuws : Erfgoed

Nieuwsoverzicht

 • Foto's herdenking Wapenstilstand

  ma 14 nov
  Wapenstilstand was dit jaar meer dan ooit een gelegenheid om stil te staan bij de oorlogsgruwel, met de situatie in Oekraïne in het achterhoofd. Ook in Balen herdachten we op 11 november (de einddag van WO I) de gesneuvelden, met een mis en een plechtigheid in het Centrum en Olmen. Bekijk de foto's.
 • Reveil: ingetogen samenzijn op begraafplaats Centrum (video)

  do 3 nov
  Op dinsdag 1 november kon je op de begraafplaats van het Centrum (Schakelveld) terecht voor een warm, ingetogen samenzijn, met een sereen akoestisch eerbetoon door het Balense muziekduo Arne en Lobke. Bekijk hier het videoverslag van Balen TV.
 • 'Boalen vruger en nij' zet jouw erfgoed of die van je vereniging in de kijker!

  wo 28 sep
  Heb jij als actieve Balenaar nog een hoop erfgoedschatten op zolder liggen die de moeite waard zijn om te delen? Breng Erfgoed Balen op de hoogte en dan liggen jouw spullen binnenkort misschien wel te schitteren op 'Boalen vruger en nij'.
 • Foto's & video oorlogsherdenking Malou

  ma 12 sep
  Op vrijdag 9 september was er een herdenkingsplechtigheid voor de burgerlijke oorlogsslachtoffers aan het oorlogsmonument en de begraafplaats van de Malou. Bekijk de foto's en video.
 • Jaarboek Erfgoed Balen 2022 nu beschikbaar

  di 6 sep
  Het Jaarboek 2022 van Erfgoed Balen is klaar. Leden kunnen het afhalen in het Oud Gemeentehuis (na afspraak via info@erfgoedbalen.be of 014/74 41 74) of aan de balie van VC De Kruierie (zonder afspraak tijdens openingsuren). Ook andere geïnteresseerden kunnen op die plaatsen een boek aanschaffen.
 • Nieuwe erfgoedwandeling en -fietstocht in Wezel

  ma 13 jun
  In Wezel kan je sinds kort toeren langs het verleden. Buurtwerk Plus Wezel stelde samen met o.a. Erfgoed Balen de Wezel-van-Toen Toer samen: een wandel/fietstocht van 7 of 17 km langs en met info over leuke historische plekjes en gebouwen in Balen- en Mol-Wezel. Ook terug te vinden in de ErfgoedApp.
 • Klokken kerk Olmen luiden tijdelijk niet meer

  di 14 dec
1-7 Van 7
Naar top