Nieuws : Wandelpaden

Nieuwsoverzicht

 • Ontdek onze topnatuur en win een overnachting!

  di 10 mei
  21 mei is het de Europese Natura2000-dag. Ter gelegenheid van die verjaardag organiseert Natuur en Bos op zondag 22 mei een begeleide wandeling in 't Griesbroek. Er zijn ook drie andere mooie uitgestippelde wandelingen in Balen en je kan een overnachting in de natuur winnen met een fotowedstrijd.
 • Rook- en vuurverbod in natuur, bos en heide provincie Antwerpen

  wo 4 mei
  Gouverneur Cathy Berx heeft met onmiddellijke ingang een absoluut rookverbod opgelegd in de natuur- en heidegebieden en bossen in provincie Antwerpen. Het is er ook verboden om een kampvuur of vuur in open lucht te maken.
 • Foto's en video Opening Toeristisch Seizoen

  di 26 apr
  Zondag was een schitterende dag om kennis te maken met al het moois dat Balen te bieden heeft op de Opening van het Toeristisch Seizoen. De Balense streekproducenten stalden hun lekkernijen graag uit voor de vele bezoekers op recreatiedomein Keiheuvel. Bekijk de foto's en het videoverslag.
 • Begin Molenstraat (tegen Markt) afgesloten vanaf 22 april

  vr 15 apr
  Op vrijdag 22 april wordt de verkeerssituatie in de Molenstraat heringericht, als voorbereiding op de werken voor een bouwproject op de hoek van de Molenstraat en Markt. Voor de veiligheid van o.a. passerende schoolkinderen wordt het begin van de Molenstraat vanaf dan voor lange tijd afgesloten.
 • Ontdek Balen met het toeristisch plan 2022

  wo 23 mrt
  De lente is in aantocht, tijd voor een nieuw toeristisch plan van #ontdekbalen. In dit plan kom je te weten wat er allemaal te beleven valt in onze gemeente. Download het plan op de website van Toerisme Balen of haal een gratis exemplaar af aan de balie van VC De Kruierie
 • Avontuurlijk wandelen in de Molse Netevallei dankzij gloednieuw knuppelpad

  vr 18 jun
  De vallei van de Molse Nete in Balen is een heerlijk wandelgebied, maar tot voor kort ook matig toegankelijk omwille van zéér natte stukken. Daarom ging gemeentebestuur Balen een samenwerking aan met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. Het resultaat? Een gloednieuw kronkelend knuppelpad.
 • Nieuwe wandelzoektocht voor kinderen in Scheps

  do 5 nov
  De dienst toerisme heeft voor kinderen van 6 tot 12 jaar een nieuwe wandelzoektocht (6,7 km) uitgewerkt. 'Het Parelsnoer van de Heilige Odrada' wijst hen de weg door natuurgebied Scheps. Onderweg beelden ze de legende van Odrada uit in verschillende foto challenges. Reserveer vooraf de wandeltas.
1-7 Van 7
Naar top