Nieuws : Huurwoningen en sociale woningen

Nieuwsoverzicht

 • Ook in 2023 voordelig lenen met Mijn Verbouwlening

  ma 21 nov
 • Mijn VerbouwPremie: inkomensgrenzen 2023 bekend en attesten zelfplaatsers toegevoegd

  di 15 nov
 • Huurwoning niet energiezuinig? Geen huurindexatie

  di 8 nov
  Sinds 1 oktober zijn de huurprijzen van huurwoningen die onvoldoende energiezuinig zijn of huurwoningen zonder energieprestatiecertificaat (EPC-label) bevroren. Het verbod op indexatie van de huurprijzen geldt op alle lopende woninghuurovereenkomsten (behalve de studentenhuurovereenkomsten).
 • Mijn VerbouwPremie: voortaan 1 loket voor Vlaamse renovatie- en energiepremies

  ma 3 okt
  Met 'Mijn VerbouwPremie' heeft de Vlaamse Overheid sinds 1 oktober één vereenvoudigd online loket, waar je premies voor renovatie en energiebesparende investeringen kan aanvragen. Daarnaast kan je sinds 1 juli 2022 ook de renteloze 'Mijn VerbouwLening' tot 60.000 euro aanvragen.
 • Woonboog, één woonmaatschappij in Balen

  do 29 sep
  In 2023 zullen DE ARK, de Molse Bouwmaatschappij en het Sociaal VerhuurKantoor Noorderkempen fuseren tot één nieuwe woonmaatschappij: Woonboog. Hun credo: sterke mensen, sterke buurten. Hun werkingsgebied: 11 gemeenten in regio Kempen-Midden. Ook Balen hoort hierbij.
 • Meldpunt discriminatie op de huurmarkt

  ma 27 jun
  Meen je het slachtoffer te zijn van discriminatie op de woningmarkt? Dan kan je dit melden op de website van Unia. Ook de medewerkers van het OCMW en de dienst wonen kunnen je op weg zetten bij het invullen van het meldingsformulier.
 • Nieuwe woonwijk Gaaistraat officieel ingehuldigd (video)

  ma 20 jun
  Op vrijdag 17 juni werd in de wijk Malou de Gaaistraat officieel geopend. Deze nieuwe woonwijk van de Molse Bouwmaatschappij omvat in totaal 12 sociale koop- en 25 huurwoningen. BalenTV was erbij op de inhuldiging voor de bewoners. Bekijk het filmpje.
 • Schrijf in voor webinar over nieuwe verbouwpremie (12 mei)

  vr 1 apr
  Vanaf 1 juli worden de energiepremies van Fluvius en de Vlaamse renovatiepremie geïntegreerd in de eengemaakte 'Mijn Verbouwpremie'. Dit moet het voor de burger eenvoudiger maken om premies aan te vragen. Schrijf in voor de gratis webinar over deze nieuwe premie op donderdag 12 mei om 19u30.
 • Herbekijk IOK-webinar over 'Slim verhuren'

  ma 3 jan
  Op donderdagavond 9 december organiseerde Kempens Woonplatform (IOK) het webinar ‘Slim verhuren’. De focus lag vooral op de vereiste woningkwaliteit in huurwoningen en andere wettelijke verplichtingen waaraan je in Vlaanderen moet voldoen bij woningverhuur. Herbekijk hier het webinar.
 • Balen kiest samen met 10 Kempische gemeenten voor vorming één woonmaatschappij

  wo 20 okt
  Balen en 10 andere gemeenten zullen vanaf 1 januari 2023 samen een eengemaakte woonmaatschappij vormen. Hiermee komen we tegemoet aan de vraag van de Vlaamse overheid om de sociale huisvestingsmaatschappijen te verenigingen. Voor de bestaande huurders wijzigt er niets.
 • Breng de Balense huurmarkt mee in kaart!

  wo 18 mrt
  Ben jij de eigenaar van het huis of appartement waarin je woont? Of huur je een woning in Balen? Registreer het via het e-loket hieronder. Op die manier brengen we de huurmarkt in kaart, wat verplicht is voor gemeentes die aangesloten zijn bij een intercommunale (zoals IOK in Balen).
1-11 Van 11
Naar top