Nieuws : Huurwoningen en sociale woningen

Nieuwsoverzicht

 • Inschrijven voor een sociale woning kan vanaf nu ook online

  do 28 mrt
  Inschrijven voor een sociale woning kan vanaf nu ook online. Je schrijft je éénmalig in om een sociale woning te huren. Je start jouw dossier volledig zelf op, digitaal en veilig. Je gebruikt daarvoor het Centraal inschrijvingsregister (CIR) op www.vlaanderen.be/sociaalhuren.
 • Premiepercentages Mijn VerbouwPremie langer geldig, premie zonnepanelen stopt eind 2023

  di 26 sep
  De Vlaamse Regering kondigde met de septemberverklaring aan om de tijdelijk hogere Mijn VerbouwPremie in de middelste (35%) en laagste (50%) inkomenscategorie te verlengen voor aanvragen tot eind 2024. De premie voor zonnepanelen wordt dan weer stopgezet vanaf 1 januari 2024.
 • Vragen over wonen en energie? Stel ze in gemeente- of OCMW-huis!

  vr 18 aug
  Vragen over (ver)bouwpremies of -leningen, verhuurverplichtingen,...? Dan kan je op afspraak terecht bij het Woon- en energieloket in het gemeentehuis. Bij het Energiepunt in het OCMW-huis kan je elke dinsdag (9u-11u30, zonder afspraak) vragen stellen over energiecontract, sociaal tarief energie,...
 • Breng de Balense huurmarkt mee in kaart!

  wo 18 mrt
  Ben jij de eigenaar van het huis of appartement waarin je woont? Of huur je een woning in Balen? Registreer het via het e-loket hieronder. Op die manier brengen we de huurmarkt in kaart, wat verplicht is voor gemeentes die aangesloten zijn bij een intercommunale (zoals IOK in Balen).
1-4 Van 4
Naar top