Nieuws : Huurwoningen en sociale woningen

Nieuwsoverzicht

 • Meldpunt discriminatie op de huurmarkt

  wo 4 mei
  Meen je het slachtoffer te zijn van discriminatie op de woningmarkt? Dan kan je dit melden op de website van Unia. Ook de medewerkers van het OCMW en de dienst wonen kunnen je op weg zetten bij het invullen van het meldingsformulier.
 • Schrijf in voor webinar 'Slim verwarmen' (9 juni)

  wo 4 mei
  Met de torenhoge energieprijzen vragen vele mensen zich af hoe ze hun huis duurzaam kunnen verwarmen en tegelijk de kosten betaalbaar kunnen houden. Energiehuis Kempen organiseert daarom een gratis webinar 'Slim verwarmen', met focus op de warmtepomp, op donderdag 9 juni (19u30). Schrijf vooraf in.
 • Schrijf in voor webinar over nieuwe verbouwpremie (12 mei)

  vr 1 apr
  Vanaf 1 juli worden de energiepremies van Fluvius en de Vlaamse renovatiepremie geïntegreerd in de eengemaakte 'Mijn Verbouwpremie'. Dit moet het voor de burger eenvoudiger maken om premies aan te vragen. Schrijf in voor de gratis webinar over deze nieuwe premie op donderdag 12 mei om 19u30.
 • Renovatie- en energiepremies aanvragen niet mogelijk van juli tot oktober

  do 10 feb
  Wil jij een Fluvius-premie of de Vlaamse renovatiepremie aanvragen om je woning energiezuiniger te maken? Let er dan op dat je deze premies slechts kan aanvragen t.e.m. 30 juni 2022. Op 1 oktober start de nieuwe, ééngemaakte ‘MijnVerbouwPremie’. In tussentijd kan je tijdelijk geen premies aanvragen.
 • Herbekijk IOK-webinar over 'Slim verhuren'

  ma 3 jan
  Op donderdagavond 9 december organiseerde Kempens Woonplatform (IOK) het webinar ‘Slim verhuren’. De focus lag vooral op de vereiste woningkwaliteit in huurwoningen en andere wettelijke verplichtingen waaraan je in Vlaanderen moet voldoen bij woningverhuur. Herbekijk hier het webinar.
 • Balen kiest samen met 10 Kempische gemeenten voor vorming één woonmaatschappij

  wo 20 okt
  Balen en 10 andere gemeenten zullen vanaf 1 januari 2023 samen een eengemaakte woonmaatschappij vormen. Hiermee komen we tegemoet aan de vraag van de Vlaamse overheid om de sociale huisvestingsmaatschappijen te verenigingen. Voor de bestaande huurders wijzigt er niets.
 • Breng de Balense huurmarkt mee in kaart!

  wo 18 mrt
  Ben jij de eigenaar van het huis of appartement waarin je woont? Of huur je een woning in Balen? Registreer het via het e-loket hieronder. Op die manier brengen we de huurmarkt in kaart, wat verplicht is voor gemeentes die aangesloten zijn bij een intercommunale (zoals IOK in Balen).
1-7 Van 7
Naar top