logo print logo ocmw print

Nieuws : Afval

Nieuwsoverzicht

 • Afvalkalender week 25 januari

  vr 22 jan
  • vrijdag 29 januari: GFT en PAPIER & KARTON
 • Sorteerregels plastic veranderen pas op 1 maart

  di 19 jan
  Vanaf 1 maart 2021 zal je in de blauwe PMD-zak meer zachte plastic verpakkingen kunnen meegeven, zoals potjes, schaaltjes, bakjes, folies en zakken. Tot eind februari geldt de huidige regeling en kan je met zachte plastic nog steeds terecht in het recyclagepark.
 • Geen containers voor asbest meer bij IOK

  do 7 jan
  Het is sinds 1 januari niet meer mogelijk om containers voor asbest te bestellen via IOK. De subsidies zijn hiervoor uitgeput. Mogelijks starten zij in de toekomst een nieuw project op voor de ophaling van asbest in containers tegen aangepaste voorwaarden.
 • Oude matrassen gratis naar containerpark

  vr 1 jan
  Vanaf 1 januari 2021 kan je je afgedankte matras gratis naar het recyclagepark brengen. Uiterlijk 1 juli moeten de recyclageparken ze daar ook in een aparte container onderbrengen, zodat ze deels gerecycleerd kunnen worden.
 • Afvalkalender 2021 vanaf 7 december in de bus

  do 3 dec
  Hou je brievenbus in de gaten, want vanaf maandag 7 december bedeelt IOK de afvalkalender van 2021. Je kan ook de gratis app 'Recycle!' downloaden. Die stuurt je een berichtje welke afvalsoort men de volgende dag komt ophalen. Je kan hier ook de digitale kalender downloaden.
 • PMD-zakken goedkoper

  di 1 dec
  Vanaf 1 januari 2021 kan je de nieuwe blauwe PMD-zak kopen: deze is goedkoper dan de oude blauwe PMD-zak, namelijk 3,60 euro (ipv 6 euro) voor 24 zakken. Vanaf 1 maart (!) 2021 kan je in de blauwe PMD-zak meer zachte plastic verpakkingen meegeven zoals potjes, schaaltjes, bakjes, folies en zakken.
 • Gelijkschakeling afvaltarieven in de Kempen: gemiddeld Balens gezin betaalt uiteindelijk niet meer dan nu

  di 17 nov
  IOK wil vanaf 1 januari 2021 de afvaltarieven in de Kempen gelijkschakelen. Voor de Balense burger zullen hierdoor een aantal tarieven op het recyclagepark stijgen, andere dan weer dalen. Om deze (voor een gemiddeld gezin) lichte stijging te compenseren, zullen de vaste kosten voor ophaling dalen.
 • Winteruur: containerpark vroeger dicht op donderdag

  vr 23 okt
 • Schrijf je 'zonder zwerfvuil straat' in en win een frietkot!

  vr 2 okt
  Na het succes van de voorbije edities, kan je ook dit najaar weer deelnemen aan de 'zonder zwerfvuil straat'-wedstrijd. Schrijf je straat in vóór 15 november, hang de 'zonder zwerfvuil straat'-affiches massaal uit en wie weet winnen jullie wel een frietkot!
 • Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval gewijzigd

  do 16 jul
 • Uitbreiding PMD-zak pas vanaf 2021 in Kempen

  ma 3 jun
  Deze week verschenen in de media berichten over de uitbreiding van de PMD-zak voor alle verpakkingen in bepaalde Vlaamse steden en gemeenten dit voorjaar. In de Kempense gemeenten wordt deze uitbreiding pas vanaf 2021 ingevoerd. Tot dan blijven de sorteerregels voor PMD bij ons ongewijzigd.
 • Laat adresgegevens sluikstorters ter plaatse

  wo 19 apr
  Heb je een sluikstort opgemerkt? Meld dit dan aan de milieudienst of rechtstreeks bij de politie. Laat wel eventuele adresgegevens ter plaatse aub!
1-12 Van 12
Naar top