Nieuws : Afval

 • Kempenaren beste restafvalleerlingen van de klas

  di 25 jun
  De Kempenaar produceerde in 2018 gemiddeld 93 kg restafval. Hiermee scoren we ruim 50 kg per inwoner beter dan de gemiddelde Vlaming. De laatste jaren zien we een status quo in de hoeveelheid restafval. Deze mooie restafvalcijfers zijn een combinatie van afval voorkomen en een goede sortering.
 • Afvalkalender week 26

  vr 21 jun
  • vrijdag 28 juni: PMD, RESTAFVAL en GLAS (route 2)
 • Uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval

  wo 19 jun
 • Aanleveren landbouwfolie tussen 17 en 28 juni

  ma 17 jun
  Van maandag 17 t.e.m. vrijdag 28 juni kan je landbouwfolie aanleveren op het recyclagepark tijdens de openingsuren. Wegens de drukte op zaterdag mag er niét aangeleverd worden op 22 juni (in de briefwisseling hierover staat verkeerdelijk 15 juni). Dit is ook niet gratis, maar kost 0,085 euro/kg.
 • Plaatswissel snoei- en hakselhout op IOK-recyclagepark

  vr 14 jun
 • Balense scholen beloond voor acties tegen zwerfvuil

  do 6 jun
  Drie Balense scholen (De Puzzel Schoor, ’t Graantje en curieuzeneuzen) hebben een cheque gekregen als beloning voor hun strijd tegen zwerfvuil en sluikstort (zie foto's onderaan). Scholen, verenigingen of groepen die volgend schooljaar ook willen deelnemen aan Operatie Proper, kunnen nu inschrijven.
 • Uitbreiding PMD-zak pas vanaf 2021 in Kempen

  ma 3 jun
  Deze week verschenen in de media berichten over de uitbreiding van de PMD-zak voor alle verpakkingen in bepaalde Vlaamse steden en gemeenten dit voorjaar. In de Kempense gemeenten wordt deze uitbreiding pas vanaf 2021 ingevoerd. Tot dan blijven de sorteerregels voor PMD bij ons ongewijzigd.
 • Zomeruur: klok een uur vooruit en containerpark donderdagavond open

  vr 29 mrt
  In de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 maart zetten we de klok één uur vooruit: 2u wordt 3u. Gedurende de hele periode van het zomeruur (tot 27 oktober) is het IOK-recyclagepark op donderdag open van 15u tot 19u (i.p.v. 12u30 tot 16u10).
 • Wijziging sorteerregels harde kunststoffen

  do 21 feb
  Sinds 1 januari 2019 mag je op het recyclagepark geen polycarbonaatplaten of plastiek golfplaten meer sorteren bij de harde kunststoffen. Deze horen vanaf nu bij het grof vuil.
 • Gratis sticker met sorteerregels gft en restafval

  di 5 feb
  Begin dit jaar zijn de gft-sorteerregels veranderd. IOK heeft daarom handige stickers met de nieuwe sorteerregels laten maken die je op je gft- of restafvalbak kan plakken als geheugensteuntje. Je kan zo'n gratis sticker afhalen aan de Infopunten (VC De Kruierie, gemeentehuis, ocmw-huis).
 • Laat je asbest golfplaten goedkoper ophalen door IOK

  di 5 feb
  Vanaf nu komt IOK ook hechtgebonden asbest (golfplaten, leien, buizen) aan huis ophalen. Dankzij Vlaamse subsidies kan dit tijdelijk aan sterk gereduceerde tarieven, tot 80% goedkoper. Met deze actie willen IOK en de gemeente Balen werk maken van een versnelde en veilige afbouw van asbest.
 • Meer en makkelijker gft sorteren vanaf 1 januari

  vr 21 dec
  Vanaf 1 januari worden de gft-sorteerregels sterk vereenvoudigd. O.a. keukenafval en etensresten (ook vis- en vleesresten), schaaldierresten (niet van mosselen, oesters,...) en vaste zuivelproducten (kaas) mag je vanaf dan wel bij het gft sorteren. Theezakjes en koffiepads horen er niet meer bij.
 • Afvalkalender 2019 in de bus

  wo 12 dec
  Vanaf deze week bedeelt IOK de afvalkalender van 2019. Je kan ook de gratis app 'Recycle!' downloaden. Die stuurt je een berichtje welke afvalsoort men de volgende dag komt ophalen. Je kan de kalender ook raadplegen op de IOK-website, of download hier de digitale versie.
 • Laat adresgegevens sluikstorters ter plaatse

  wo 19 apr
  Heb je een sluikstort opgemerkt? Meld dit dan aan de milieudienst of rechtstreeks bij de politie. Laat wel eventuele adresgegevens ter plaatse aub!
1-14 Van 14