Nieuws : Vrijetijdscentrum De Kruierie

 • Dag van de Jeugdbeweging: uniformen, ontbijt & Speldag

  do 10 okt
  Op vrijdag 18 oktober is het de 'Dag van de Jeugdbeweging'. Leden van jeugdverenigingen gaan dan traditioneel in uniform naar school. De jeugddiensten van Balen en Mol trakteren hen op een gratis ontbijt (in Mol).
 • Geknoopte lakens en fakkeltocht op Dag tegen Armoede

  do 10 okt
  Op donderdag 17 oktober is het Werelddag van Verzet tegen Armoede en Sociale Uitsluiting. Die dag zal aan alle gemeentelijke gebouwen een geknoopt laken uit het raam hangen, als symbool van ontsnapping uit armoede. Ondersteun jij mee deze actie? 's Avonds kan je deelnemen aan een fakkeltocht in Mol.
 • Hulp voor Warmste Week-acties

  do 10 okt
  Organiseer je iets voor de Warmste Week? Neem dan contact op met De Kruierie: we maken mee promo, stellen de gemeentelijke locaties gratis ter beschikking en/of een plaatsje op onze Warmste Markt (vr 20 dec).
 • Reserveer je plekje op de 'Warmste vrijdagmarkt'

  do 10 okt
  Wil je graag iets verkopen op de vrijdagmarkt t.v.v. de Warmste Week? Dat kan op vrijdag 20 december. Reserveer wel snel je plekje als je overdekt wil staan, er zijn maar een paar tenten beschikbaar.
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (17 okt): De vrouw met het rode haar

  do 10 okt
  Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 17 oktober bespreken ze om 20u ‘De vrouw met het rode haar’ van Orhan Pamuk. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.
 • Willy Monstrey zit als eerste in Kruierie-stoel aan chirolokalen Rosselaar

  do 10 okt
  Op donderdag 10 oktober kon je om 10u10 weer op zoek gaan naar de Kruierie-stoel. Willy Monstrey zat als eerste in de stoel aan de chirolokalen in Rosselaar. Wil jij zelf ook meedingen naar het prijzenpakket? Zet dan zondag 10 november in je agenda voor de volgende zoektocht.
 • Tweedehandsverkoop in de Bib

  wo 9 okt
  Van 12 t.e.m. 19 oktober verkoopt de Bib in VC De Kruierie tijdens de openingsuren afgevoerde materialen tegen spotprijzen: jeugdboeken voor 0,50 euro, boeken, cd’s en dvd’s voor 1 euro en tijdschriftjaargangen voor 1,50 euro. Er zit voor iedereen wel iets bij, kom langs en sla je slag!
 • Expo en verhalen over vredesstoet na WO II in Olmen

  ma 7 okt
  Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober kan je van 19u tot 22u in de Pastorij van Olmen naar een expo over de vredesstoet in Olmen op het einde van WO II, n.a.v. de Nacht van Kempens Erfgoed. Met een unieke fotocollectie en anekdotes (o.a. over de klokkenroof).
 • Mutualiteitsformulieren aan balie Kruierie vanaf 1 oktober

  vr 27 sep
 • Klevertje ziekenfonds tonen bij aankoop Vrijetijdscheque

  ma 23 sep
  Mensen die ingeschreven zijn op de kaartenbank van het ocmw en personen met een verhoogde tegemoetkoming, kunnen Vrijetijdscheques met korting aankopen (aan resp. 20% en 50% van de waarde). Om misbruik te voorkomen, moeten ze voortaan bij elke aankoop wel een klevertje van hun ziekenfonds tonen.
 • Andere openingsuren Rap op Stapkantoor herfst/winter

  vr 20 sep
 • Alle lessen kunstacademie vanaf nu in VC De Kruierie

  vr 30 aug
 • Sfeerverslag van uitbundig Muziekterras op Kruierie

  vr 30 aug
  De Muziekterrassen werden donderdagavond afgesloten met een knaller! Kontrair zette de parking van VC De Kruierie in vuur en vlam met hun Nederlandstalige covers. Bekijk hieronder de sfeerfoto's en de reportage van BalenTV.
 • Activiteitenkrant 'Gebuurtenissen' in je brievenbus

  do 22 aug
  De Gebuurtenissen met daarin alle activiteiten die in september en oktober plaatsvinden in Balen, valt op vrijdag 23 augustus in alle Balense brievenbussen, met o.a. lezing Jan Leyers, 75 jaar Bevrijding, Fiesta Mundial, Week van de Sportclub, dementiecafé,... Je kan hem hier ook downloaden.
 • Wat deden de Olmenaren met hun Buurtbudget? Ontdek het op 15 juni!

  ma 10 jun
  Een jaar geleden stelde een Leaderproject een Buurtbudget van 8.000 euro ter beschikking aan de Olmenaren om hun buurt aangenamer te maken. Iedereen is welkom op zaterdag 15 juni om 13u30 aan de Pastorij, waar de realisaties (een tent, buurtbank, bijenhotel en Boskapelwandeling) voorgesteld worden.
 • Eindejaarsexpo Tekenacademie van 7 t.e.m. 22 juni

  do 23 mei
 • Sfeerbeelden optreden Portie Gemengd

  ma 8 apr
  Vorig jaar startte vanuit VC De Kruierie het sociaal-artistiek project Portie Gemengd: een groep bewoners van De Schakel, woonzorgcentra en het Lichtpunt die o.l.v. muzikant Frederik De Clercq werken aan muziekoptredens. Bekijk de foto's en film van hun optreden in de spiegeltent afgelopen weekend.
 • Lijst met Kruierbon-handelaars geüpdatet

  di 5 mrt
  Heb je thuis nog een Balense Kruierbon liggen? De lijst met handelaars bij wie je deze cadeaubon kan gebruiken, is geüpdatet. Bekijk de lijst op www.balen.be/kruierbon en dan ... shoppen maar! Wil je zelf zo'n Kruierbon cadeau doen? Ze zijn te koop aan de balie van VC De Kruierie.
 • Foto's & film Dag van de Academies (met o.a. Schemertocht)

  di 26 feb
 • Foto's & film startdag 10 jaar VC De Kruierie

  do 7 feb
  Vrijetijdscentrum De Kruierie blies woensdag 10 kaarsjes uit. Het feestjaar werd afgetrapt met o.a. een bezoek van stripheld Jommeke, een gesmaakte kookworkshop van Steffi Vertriest en heel wat lekkernijen voor de bezoekers. Fijn dat jullie massaal kwamen meevieren! Bekijk de foto's en het filmpje.
 • Werkjes vzw De Schakel te koop in VC De Kruierie

  wo 23 jan
  De gasten van vzw De Schakel maken in hun atelier schitterende (kunst)werken, zoals wenskaarten, keramiek en duurzaam houtwerk (vogelhuisjes,...). Deze werkjes zijn te koop aan de balie van VC De Kruierie. Bekijk het volledige aanbod in het leescafé.
 • 10 jaar VC De Kruierie: vier met ons mee!

  di 1 jan
  Op 6 februari 2009 werd vrijetijdscentrum De Kruierie officieel geopend. Tien jaar later is het vrijetijdscentrum een vaste waarde en stuwende motor geworden van het vrijetijdsgebeuren in onze gemeente. En dit jubileum willen we vieren, samen met jou, een heel jaar lang!
1-22 Van 22