Nieuws : Vrijetijdscentrum De Kruierie

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de bib: De gast - B.A. Paris

  vr 23 feb
  Als een stel terugkeert van vakantie, wacht hun een nare verrassing: een vriendin is in hun huis getrokken. Ze blijkt haar man te hebben verlaten na een affaire van hem. Het stel wil er graag voor haar zijn, maar ze begint zich steeds vreemder te gedragen. Hoe ver ga jij om jouw geheimen te bewaren?
 • Deelgenomen aan de winterzoektocht? Breng je formulier binnen ten laatste op 29 februari!

  wo 21 feb
  Nam jij deze winter deel aan de winterzoektocht van VVV Balen? Breng dan je ingevulde deelnameformulier uiterlijk op 29 februari binnen in VC De Kruierie, alleen zo maak je kans op een mooie prijs!
 • Seniorenplatform met gratis lezing 'Onder de kerktoren, waarom Vlaamse dorpen een toekomst hebben'

  wo 21 feb
  Op dinsdag 5 maart nodigt de Seniorenraad alle Balense 55-plussers uit in De Kruierie. Tijdens deze gratis namiddag kom je alles te weten over de werking en activiteiten van de raad. Als afsluiter neemt auteur én Kempenzoon Jasper Van Loy je mee op reis door de unieke wereld van Vlaamse dorpen. 
 • Onderwijs: Tip van de bib: Een bijzondere vriend

  ma 19 feb
  Een prentenboek met enkel zwarte, witte en oranje illustraties. Een aanrader voor iedereen die graag net zoals Warre en Seppe een bijzondere vriend willen om samen leuke dingen te doen.
 • Ga op wandeldate met je oma/opa

  ma 5 feb
  Ga op wandel in het centrum van #ontdekbalen en stel je oma/opa ondertussen de leukste vragen over vroeger. Afsluiten doe je met een lekker hapje en drankje in een Balense horecazaak. Koop het wandelpakket (9 euro incl. bonnenboekje) in VC De Kruierie en ga samen op pad!
 • Haal samen meer uit je UiTPAS met de app

  ma 5 feb
  Heb je de UiTPAS-app al? Daarin zitten alle voordelen van je UiTPAS: spaar punten, scroll door de leukste voordelen en ruil je punten meteen in de app. Handig! Sinds kort kan je ook je gezinsleden toevoegen: zo spaar en ruil je meteen voor iedereen zonder dat je UiTPAS-kaart op zak hoeft te hebben.
 • Nieuw UiTPAS-omruilvoordeel: carnaval grimeerset

  ma 5 feb
  Geen idee wat je dit jaar aan moet met carnaval? Met deze set maak je de leukste carnavalslooks. Of je nu een prinses, een monster, een superheld of een ander personage wilt zijn, ... met deze set kan het allemaal. Ruil 8 UiTPAS-punten in en maak je klaar voor een spetterend carnaval!
 • Verbeter je digitale vaardigheden met gratis workshops in De Kruierie

  do 25 jan
  In het Digipunt in De Kruierie worden er ook in het voorjaar gratis workshops gegeven voor iedereen die zijn of haar digitale vaardigheden wil verbeteren: maak kennis met het internet of leer accounts maken. Alle lessen zijn gratis, wel vooraf inschrijven. Bekijk hier het overzicht.
 • Huis van het Kind ondersteunt je met activiteiten over opvoeden en opgroeien

  wo 24 jan
  Huis van het Kind organiseert elk jaar heel wat gratis activiteiten over opvoeden en opgroeien. Het volledige aanbod vind je in de handige overzichtskalender. Bekijk alle activiteiten voor dit voorjaar en schrijf je gratis in.
 • Nieuw UiTPAS-omruilvoordeel: visvergunning gemeentelijke vijver

  wo 24 jan
  Heb je een UiTPAS en ben je gek op vissen? Vanaf nu kun je met je UiTPAS een visvergunning kopen voor de gemeentelijke vijver in Balen. Voor één hengel betaal je 10 punten, voor twee hengels 20 punten.
 • UiTPAS: uniek cadeaupakket voor 2490ste en 2491ste koper

  ma 15 jan
  De UiTPAS Balen is een succes! In het eerste jaar werden er al meer dan 2.000 UiTPAS-kaarten verkocht. Om dit te vieren, geven we een uniek cadeaupakket weg aan de personen die de 2490ste en 2491ste UiTPAS aankopen aan de balie van De Kruierie. Word jij een van de gelukkigen?
 • Eén jaar UiTPAS in Balen

  di 9 jan
  9 januari vierden we de eerste verjaardag van de UiTPAS Balen. Een jaar geleden lanceerden we deze pas met de ambitie om iedereen in Balen toegang te geven tot cultuur, sport en vrije tijd. En dat is gelukt! In het eerste jaar zijn er al meer dan 2.200 UiTPASsen uitgedeeld en 34.713 punten gespaard.
 • Leer handschriften ontleden tijdens de cursus paleografie

  ma 8 jan
  Vanaf maandag 15 januari kan je van 9u30 tot 11u30 in het Oud Gemeentehuis (Vaartstraat 29) deelnemen aan een cursus over het ontcijferen en bestuderen van oude handschriften. De cursus is gratis voor leden van Erfgoed Balen (lidgeld 18 euro per jaar, met gratis Jaarboek).
 • Onderwijs: Haal je Lerarenkaart 2024 af in VC De Kruierie

  ma 8 jan
  Leraren die in Balen wonen, kunnen hun Lerarenkaart 2024 afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Onderwijs: Tip van de bib: Help! Een verrassing

  ma 8 jan
  Help! Een verrassing! is in Nederland verkozen tot prentboek van het jaar. Het boek is een ode aan vriendschap en altijd jezelf mogen zijn. Je hoeft niet altijd iets te overwinnen en je bent goed zoals je bent. Lees mee met vosje August en eekhoorn Suus.
 • De Warmste Week zamelde in Kruierie maar liefst 5.347,70 euro in (foto's)

  wo 27 dec
  Vrijetijdscentrum De Kruierie stond tijdens de maand december in vuur en vlam, want er werden weer tal van acties georganiseerd ten voordele van De Warmste Week. Bekijk hier de foto's. Alle acties samen zamelden maar liefst 5.347,70 euro in. Waaauw, wat een mooi bedrag. Bedankt voor zoveel warmte !
 • Haal je Lerarenkaart 2024 af in VC De Kruierie

  vr 22 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf woensdag 27 december hun Lerarenkaart 2024 afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Waar kan ik terecht met digitale vragen?

  wo 20 dec
  Voor heel wat dagelijkse taken moet je de computer gebruiken. Sommige mensen vinden dit moeilijk omdat ze niet goed zijn in het gebruik van computers en internet. Gelukkig kan je met je digitale vragen terecht bij verschillende initiatieven.
 • De Warmste Zaterdag in De Kruierie (foto's)

  ma 18 dec
  Op zaterdag 16 december werd het extra warm in Balen! Op die dag organiseerde VC De Kruierie tal van activiteiten ten voordele van De Warmste Week. Bekijk hier enkele sfeerfoto's.
 • Balense Kruierbon nu ook verkrijgbaar in gemeentehuis

  vr 15 dec
  Op zoek naar een nuttig cadeau, waarmee je ook nog eens de Balense handelszaken steunt? Maak dan iemand blij met een Kruierbon! De Balense cadeaubon is verkrijgbaar in het gemeentehuis en De Kruierie in een handig bankkaartformaat, in 4 mooie ontwerpen. Je kan hem ook 24/7 online aankopen.
 • Oldies Avond tijdens Seniorenweek (foto's)

  ma 27 nov
 • Kaartnamiddag en Sporten is Troef tijdens Seniorenweek (foto's)

  wo 22 nov
 • Balense Kruierbon in nieuw en handig jasje

  ma 13 nov
  Op zoek naar een nuttig cadeau, waarmee je ook nog eens de Balense handelszaken steunt? Maak dan iemand blij met een Kruierbon! De Balense cadeaubon is verkrijgbaar in het gemeentehuis en De Kruierie in een handig bankkaartformaat, in 4 mooie ontwerpen. Je kan hem ook 24/7 online aankopen.
 • Doe mee met Winterzoektocht VVV Balen

  vr 10 nov
  Vanaf zaterdag 11 november kan je deelnemen aan de 5de Winterzoektocht (4,5 km in het centrum van Balen) van VVV Balen. Inschrijvingsformulieren af te halen aan de balie van VC De Kruierie. Breng je ingevulde formulier binnen voor 29 februari '24 en maak kans op een mooie prijs.
 • Grote investeringsprojecten: stand van zaken

  wo 8 nov
 • Vind de geschikte zaal voor jouw culturele activiteit

  ma 9 jan
  Wil je een voorstelling geven, je werken tonen, je publiek verrassen, samen repeteren, brainstormen, … en je weet niet zo goed waar je terecht kan? De nieuwe handige online tool van Stuifzand helpt je met het vinden van de geschikte zaal in de regio voor jouw culturele activiteit.
 • Naar het gemeentehuis? Maak eerst een afspraak

  do 22 okt
  Voor jouw en onze veiligheid werken we in het gemeentehuis op afspraak. Voor de dienst burgerzaken/bevolking kan je online een afspraak maken via www.balen.be/afspraak. Voor andere diensten bel je best even om een afspraak te maken.
1-27 Van 27
Naar top