logo print logo ocmw print

Nieuws : Vrijetijdscentrum De Kruierie

Nieuwsoverzicht

 • Onze kaartjes worden volop geschreven en verstuurd

  wo 25 nov
  Onze kaartjesschrijvers zijn druk in de weer met het schrijven en versturen van de aangevraagde kaartjes. Wil jij nog een kaartje sturen naar een andere Balenaar? Kijk dan snel op www.balen.be/kaartje
 • Heb jij ons kaartje ook ontvangen?

  do 19 nov
  Wij laten jullie niet los! Met een kaartje in elke brievenbus willen we jullie een hart onder de riem steken, een lichtpuntje zijn in deze donkere tijden. Gewoon om te laten weten: samen komen we hier door!
 • Deeltijds Kunstonderwijs enkel afstandsonderwijs tot 13 december

  ma 16 nov
  De leerlingen van het deeltijds kunstonderwijs krijgen nog zeker tot 13 december les via afstandsonderwijs. De lessen worden dus ook na de herfstvakantie nog niet fysiek hervat.
 • Zwemtickets 2020 om te ruilen vanaf 4 januari

  ma 9 nov
  Door de coronamaatregelen is het zwembad van Mol maar beperkt open geweest dit jaar. Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft gehad om de aangekochte tickets voor eind 2020 op te gebruiken, kan je deze vanaf 4 januari 2021 aan de balie van VC De Kruierie omruilen tegen tickets voor 2021.
 • Doe mee met 2e winterzoektocht VVV

  vr 30 okt
  Na het grote succes van vorig jaar, is de winterzoektocht terug! In deze vreemde tijden bieden VVV Balen & dienst toerisme hun tocht (4 km en toegankelijk voor buggy's en rolstoelen) gratis aan. Download het formulier op www.ontdekbalen.be en ontdek al wandelend de mooiste plekjes van het Centrum.
 • Kruierie sluit deuren, maar blijft bereikbaar

  vr 30 okt
  Om het coronavirus niet verder te laten verspreiden, sluiten VC De Kruierie en de andere locaties van het gemeenschapscentrum de deuren vanaf zaterdag 31 oktober. De centrale balie en de vrijetijdsdiensten blijven wel telefonisch, via mail en op afspraak bereikbaar (ma 14u-17u & di-vr 10u-17u).
 • Jeugdverenigingen vieren Dag van de Jeugdbeweging (foto's)

  wo 28 okt
  Ook de jeugdverenigingen vierden afgelopen weekend de Dag van de Jeugdbeweging. Door corona kon de Jeugdraad helaas geen Speldag organiseren, maar de bestuursleden bezorgden alle verenigingen wel coronaproof buitenspeelpakketten, polsbandjes en ballen. Bekijk de foto's.
 • Gemeentebestuur roept socio-culturele verenigingen op om fysieke werking tijdelijk stil te leggen

  di 27 okt
 • Balen, Dessel, Mol en Retie: “Dringend strenge beperkingen nodig, of we treffen ze zelf”

  ma 26 okt
  De vier gemeentebesturen vragen van de hogere overheden om zeer snel bijkomende maatregelen te treffen die de sociale contacten in het verenigingsleven en de vrijetijdssfeer drastisch beperken, zodat de druk op de druk op het ziekenhuis en de huisartsen kan verminderen.
 • Scholieren vieren Dag van de Jeugdbeweging (foto's)

  ma 26 okt
  Ook al kon het traditionele gezamenlijk ontbijt in Mol niet doorgaan, toch vierden de scholieren vrijdag de Dag van de Jeugdbeweging in stijl door in uniform naar school te gaan. De jeugddienst en Jeugdraad bezorgden alle Balense scholen en kinderclubs ook ballen en spelinspiratie. Bekijk de foto's.
 • Vraag je Kruierbonnen online aan

  ma 26 okt
  Als je iemand wil verrassen met Kruierbonnen, kan je deze voortaan online bestellen via het e-loket. Na 2 werkdagen liggen ze voor je klaar aan de balie in VC De Kruierie. Zo hoef je geen tijd te verspillen met wachten terwijl een medewerker je pakketjes klaar maakt.
 • Naar het gemeentehuis? Maak eerst een afspraak

  do 22 okt
  Voor jouw en onze veiligheid werken we in het gemeentehuis op afspraak. Voor de dienst burgerzaken/bevolking kan je online een afspraak maken via www.balen.be/afspraak. Voor andere diensten bel je best even om een afspraak te maken.
 • VC De Kruierie weer toegankelijk via hoofdingang

  ma 5 okt
 • 'Gemeente Balen komt naar je luisteren' tijdelijk stopgezet wegens corona

  vr 2 okt
 • Bezoekersregistratie leescafé Kruierie

  wo 30 sep
 • Gratis zalen voor Warmste Week-acties

  do 24 sep
  Organiseer je iets voor de Warmste Week (18-24 dec) en ben je op zoek naar een geschikte locatie? Neem dan contact op met VC De Kruierie: het gemeentebestuur wil opnieuw Balense acties ondersteunen en stelt daarom de infrastructuur van De Kruierie en het gemeenschapscentrum gratis ter beschikking.
 • Andere openingsuren Rap op Stapkantoor herfst/winter

  do 17 sep
  Het Rap op Stapkantoor gaat van 21 september tot 21 maart in herfst- en wintermodus. Het sociaal reiskantoor is in deze periode nog 2 keer per maand open, namelijk elke 2e woensdagmiddag (15u-17u) en elke laatste woensdagavond (17u30-19u30) van de maand.
 • Van nutskast tot kunstkast: de kasten én hun kunstenaars! (foto's)

  do 17 sep
  De voorbije zomer toverden creatieve Balenaars die saaie nutskasten om tot ware kunstkasten. Als terugblik op dit prachtige project stuurden we onze fotografen Jos Mentens en Peter Hebberecht op pad om de kasten én hun kunstenaars op de gevoelige plaat vast te leggen. Geniet mee van hun tournée!
 • Van nutskast tot kunstkast: de filmpjes!

  di 4 aug
  De voorbije weken gingen creatievelingen in heel Balen aan de slag om het straatbeeld op te fleuren. Met verfborstels en graffitispuitbussen toverden 17 lokale kunstenaars van alle leeftijden die saaie nutskasten om tot ware kunstkasten. BalenTV zet het resultaat nog eens extra in de verf!
 • Voordeeltickets voor zwembad Mol terug te koop in VC De Kruierie

  vr 10 jul
  Je kan in VC De Kruierie opnieuw de voordeeltickets kopen voor het zwembad van Mol. Het gemeentebestuur van Balen legt het prijsverschil bij voor de inwoners van Balen, zodat deze ook aan het voordeeltarief van de inwoners van Mol kunnen gaan zwemmen. Door corona moet je wel reserveren.
 • Plan toont waar je in Balen overal buiten spelen kan

  vr 19 jun
  Met het nieuwe Buitenspeelplan geven we je een handig overzicht van waar je overal buiten kan spelen in Balen: wijkspeelpleintjes, grotere speellocaties, petanqueterreinen, locaties van jeugdverenigingen en startpunten van wandelingen. Haal het plannetje gratis af of bekijk hier de digitale versie.
 • Vrijetijdscheques, Kruierbons, Lerarenkaarten,... (opnieuw) verkrijgbaar in Kruierie

  vr 15 mei
  Sinds deze week is de infobalie van VC De Kruierie weer geopend (ma 14u-17u, di-vr 10u-17u). Je kan er dus ook weer terecht voor o.a. Kruierbons (en zo de Balense handelaars steunen in deze moeilijke tijd), Vrijetijdscheques (voor bvb. lidgeld van een vereniging) en het afhalen van Lerarenkaarten.
 • Online herinschrijvingen academies uitgesteld naar 18 mei

  di 12 mei
 • Psychologische bijstand nodig? Vraag info via #BalenHelpt

  vr 24 apr
  Heel wat mensen hebben het mentaal wat moeilijker de laatste tijd en da's begrijpelijk. Via het vrijwilligersplatform #BalenHelpt kan je nu ook gratis psychologische bijstand aanvragen (bvb. online gespreksgroepen en ondersteuning bij rouw). Je kan ook gratis bellen en chatten met heel wat diensten.
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques en Kruierbons automatisch verlengd

  do 16 apr
  Ten gevolge van het coronavirus worden Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2020 met één jaar verlengd. Ook de geldigheidsduur van de Kruierbons (cadeaubons handelaars) wordt verlengd, dit met minstens de periode dat de coronamaatregelen van kracht zijn.
 • Wandelbuddy's gezocht

  di 14 apr
  Ook nu blijft het belangrijk om te bewegen en sociaal contact te hebben, met respect voor de veiligheidsmaatregelen. Sommigen hebben helaas geen netwerk om op terug te vallen. Wil jij als vrijwilliger geregeld een wandeling maken of ben je zelf eenzaam en op zoek naar een wandelbuddy? Meld het hier!
 • #BalenHelpt: ook voor hulp aan zorgverleners

  vr 27 mrt
  Mensen die nu in de zorg werken, mogen ook beroep doen op het vrijwilligersplatform #BalenHelpt. Deze vrijwilligers kunnen ingezet worden om bv. boodschappen te doen. Er staan heel wat Balense vrijwilligers te trappelen om je te helpen!
 • #BalenHelpt: Wil jij als vrijwilliger helpen? Of ken je iemand die hulp, steun of een telefoontje nodig heeft?

  vr 20 mrt
  De gemeente Balen heeft een vrijwilligersplatform online gezet. Daarop kunnen vrijwilligers zich opgeven als ze willen helpen. Ook als je zelf (of iemand in je omgeving) hulp, steun of een telefoontje nodig hebt, kan je dit opgeven. Via dit platform proberen we de vraag en het aanbod te koppelen.
 • Video: Clem Mertens over zijn 150 marathons

  ma 9 mrt
  Clem Mertens loopt op 17 mei zijn 150ste marathon. Op donderdag 5 maart gaf hij in de reeks 'Mensen met een passie' een lezing over zijn uit de hand ‘gelopen’ passie in VC De Kruierie. Bekijk het verslag van BalenTV.
 • Foto's opening expo 'Beeldige Boeken'

  do 27 feb
  Nog t.e.m. 31 maart kan je in VC De Kruierie tijdens de openingsuren de expo 'Beeldige Boeken' van de jongeren van de Academie voor Beeldende Kunsten bezoeken. Bekijk de foto's van de feestelijke opening afgelopen zaterdag.
1-30 Van 34
Naar top