Nieuws : Vrije tijd

 • Andere openingsuren Rap op Stapkantoor herfst/winter

  vr 20 sep
 • BMX en skatepark gesloten op 26 september (9u-15u)

  vr 20 sep
 • KuBa stelt tentoon van 27 tot 29 september

  vr 20 sep
  Op 27, 28 en 29 september stelt Kunstkring Balen (KuBa), opgericht door verschillende Balense kunstenaars, haar werken tentoon in VC De Kruierie. De expo opent op vrijdag om 10u, met vernissage vanaf 20u. Zaterdag en zondag is de tentoonstelling doorlopend open van 10u tot 18u.
 • Deel je passie, hobby of kennis als KennisMaker in de Bib!

  do 19 sep
  Weet jij alles (of heel veel) over tuinieren, koken, solliciteren, klassiekers uit de jaren 50,...? Of heb je specifieke kennis die ook voor anderen boeiend is? Wil jij die passie delen met anderen door bijvoorbeeld een workshop of lezing te geven in de Bib? Meld je dan nu aan als KennisMaker!
 • Tip van de Bib: 'Europa in woelig water'

  do 19 sep
  Hendrik Vos opent op vrijdag 20 september in VC De Kruierie 'pop-up Europa in Balen' met een lezing over hoe Europa ons beïnvloedt. Wie er niet bij kan zijn, kan dit boek lenen in de Bib. Samen met die andere Europa-kenner Rob Heirbaut geeft Vos je een verrassende blik in de Europese keuken.
 • Laatste dagen voor pop-up Museum '75 jaar Balen Bevrijd'

  wo 18 sep
  Nog tot en met zondag 22 september kan je gratis naar het pop-up Museum '75 jaar Balen Bevrijd'. De tijdelijke expo lokte de voorbije dagen al 1.600 kijklustigen naar VC De Kruierie, zelfs uit Wallonië. Bekijk de reportage over het pop-up Museum op BalenTV.
 • Multimove voor kleuters start op 25 september

  di 17 sep
 • Voorleesverhaaltje met knutselstaartje op 21 september

  di 17 sep
 • Tip van de Bib: 'België 44: de bevrijding in woord en beeld'

  do 12 sep
  Nog tot en met 22 september kan je in VC De Kruierie naar een interactief pop-up Museum over 75 jaar Bevrijding van Balen. Voor het grotere plaatje van het einde van WOII in ons land kan je grasduinen in dit indrukwekkende kijk- en leesboek.
 • Jaydee zit als eerste in Kruierie-stoel aan Oorlogskruis Malou

  di 10 sep
  Op dinsdag 10 september kon je om 10u10 weer op zoek gaan naar de Kruierie-stoel. Jaydee Curinckx zat als eerste in de stoel aan het Oorlogskruis van de Malou met een drinkbus. Wil jij zelf ook meedingen naar het prijzenpakket? Zet dan donderdag 10 oktober in je agenda voor de volgende zoektocht.
 • Pop-up Museum en fietsroute ’75 jaar Balen Bevrijd’

  ma 9 sep
  Van 13 t.e.m. 22 september kan je gratis naar het pop-up Museum '75 jaar Balen Bevrijd' in VC De Kruierie. De Balense schoolkinderen kregen al de primeur, bekijk het verslag op BalenTV. Vanaf nu kan je met de ErfgoedApp ook een interactieve fietstocht van 44 km maken in het spoor van de bevrijders.
 • WZC Ter Vest zoekt vrijwilligers voor cafetaria

  ma 9 sep
  Woonzorgcentrum Ter Vest zoekt dringend vrijwilligers om 's zondags te helpen in de cafetaria (toog, bediening, kassa). Wil je meer info of wil je je aanmelden? Contacteer dan Nathalie Van Ginneken op 014/82 92 42 of nathalie.van.ginneken@ocmwbalen.be.
 • Tip van de Bib: 'De structuur van asfalt'

  do 5 sep
  Autobiografisch relaas over de relatie tussen een vader en zijn zoon, die beiden door het leven gaan met autisme.
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (17 okt): De vrouw met het rode haar

  wo 4 sep
  Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 17 oktober bespreken ze om 20u ‘De vrouw met het rode haar’ van Orhan Pamuk. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.
 • Werk jij mee aan de boerenbelevingsmarkt?

  ma 2 sep
  In oktober start aan jeugdcentrum Biesakker een overdekte boerenbelevingsmarkt (elke vrijdag 15u-19u). Wil jij meehelpen als vrijwilliger, in ruil voor een vergoeding? Geef dan een seintje (svoet@ons.be of 0477/70 95 61), of kom naar het infomoment op woensdag 11 september om 19u30 in de Biesakker.
 • Is jouw sportclub de coolste van Vlaanderen?

  zo 1 sep
  Sport Vlaanderen en radiozender MNM gaan voor het tweede jaar op rij op zoek naar de Coolste sportclub van Vlaanderen. Stuur vóór eind september een leuk filmpje van maximum 1 minuut over jouw sportclub in en wie weet win je wel een waardebon van 2.000 euro.
 • Alle lessen kunstacademie vanaf nu in VC De Kruierie

  vr 30 aug
 • Sfeerverslag van uitbundig Muziekterras op Kruierie

  vr 30 aug
  De Muziekterrassen werden donderdagavond afgesloten met een knaller! Kontrair zette de parking van VC De Kruierie in vuur en vlam met hun Nederlandstalige covers. Bekijk hieronder de sfeerfoto's en de reportage van BalenTV.
 • Tip van de Bib: 'Wij eten hier geen klasgenootjes'

  vr 30 aug
  Op haar eerste schooldag komt dinosaurus Tirza Rex erachter dat al haar klasgenootjes kínderen zijn. Wat als dat nu net je lievelingshapje is?
 • Nieuwe reeks: Lekker actief en fitmix

  wo 28 aug
  Vanaf maandag 9 september kunnen 55-plussers opnieuw deelnemen aan ‘Lekker actief’ (speels bewegen en onderhoudsoefeningen) in sportcomplex Bleukens. Op woensdag 11 september start een nieuwe reeks fitmix voor dames (dans, step, zumba, conditie- en figuurtraining) in de sporthal van Olmen.
 • App 'Mijn zwangerschap' geeft info op maat met tijdslijn

  ma 26 aug
 • Werkwijze studietoelage gewijzigd

  ma 26 aug
  Op 1 januari 2019 ging het Groeipakket, de vernieuwde kinderbijslag, van start. De huidige schooltoelagen (toelage voor kleuter-, lager en secundair onderwijs) worden vanaf schooljaar 2019-2020 geïntegreerd in dat Groeipakket. Voor studenten hoger onderwijs wijzigt er niets.
 • Activiteitenkrant 'Gebuurtenissen' in je brievenbus

  do 22 aug
  De Gebuurtenissen met daarin alle activiteiten die in september en oktober plaatsvinden in Balen, valt op vrijdag 23 augustus in alle Balense brievenbussen, met o.a. lezing Jan Leyers, 75 jaar Bevrijding, Fiesta Mundial, Week van de Sportclub, dementiecafé,... Je kan hem hier ook downloaden.
 • Tip van de Bib: 'Het Italiaanse meisje'

  do 22 aug
  Twee extreem getalenteerde operazangers voelen een obsessieve liefde voor elkaar, maar het onomkeerbare verleden lijkt hun geluk in de weg te staan. Riley (van bestseller 'De zeven zussen') beschrijft deze tragische romance met haar alom geroemde gevoel voor decor, locatie en personages.
 • Tip van de Bib: 'Nog zoveel om voor te leven'

  do 15 aug
  In de vroege twintigste eeuw stappen militair verpleegkundige Rosie en RAF-piloot Daniel Pitt met hun dochtertje in Southampton op de boot naar Ceylon om een nieuw leven op te bouwen en de trauma’s van de Eerste Wereldoorlog achter zich te laten.
 • Foto's en video Motorinstapdag

  wo 14 aug
  Twee dagen voor de topcrossers hun wedstrijd reden op het zandterrein van de Keiheuvel, kregen G-sporters en jongeren al een unieke kans om er een ritje te maken met de crossmotor, quad, zijspan,... Bekijk de foto's en film van de Motorinstapdag.
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  di 13 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • Foto- en videoverslag Muziekterras in Wezel

  vr 9 aug
  Donderdag 8 augustus: lekker weertje, leuk sfeertje! Rock au Vin zette Wezel in vuur en vlam op het Muziekterras. Bekijk de foto's en het videoverslag en geniet na...
 • Foto's Beker van Balen wielrennen

  di 6 aug
  Zondag was er tijdens Steeg Kermis een wielerwedstrijd voor gentlemen voor de Beker van Balen. Bekijk de foto's.
 • Foto's sportprogramma 11 juli

  ma 5 aug
  De Sportraad organiseerde op 11 juli op sportcomplex Bleukens de Beker van Balen paapgooien, petanque en zaalvoetbal (finale), en demonstraties boogschieten en netbal. Bekijk de foto's.
1-30 Van 72