logo print logo ocmw print

Nieuws : Vrije tijd

Nieuwsoverzicht

 • Oproep: wees vanaf nu al extra voorzichtig met je nauwe contacten

  za 17 okt
 • Dag van de Jeugdbeweging (23 okt): geen ontbijt maar ga in uniform naar school of het werk!

  vr 16 okt
  Ben je lid of (oud-)leider van een jeugdvereniging? Ga dan op de Dag van de Jeugdbeweging (vrijdag 23 okt) in uniform naar school of het werk! De jeugddienst en Jeuggdraad trakteren de jeugdverenigingen, speelpleinwerkingen, scholen en kinderclubs op het nodige spelplezier.
 • Tip van de Bib: 'De geur van groen'

  do 15 okt
  Raven (16 jaar, ik-figuur) is blind en leert van haar beste vriendin May-Lin hoe kleuren ruiken en voelen. Op een dag gebeurt er iets wat haar leven op zijn kop zet. Raven vindt steun bij Roan, totdat een vreselijk geheim bekend wordt.
 • Extra steun voor Balense verenigingen

  di 13 okt
  De gemeente Balen ondersteunt de erkende verenigingen extra in deze zware tijden met het steunfonds van de Vlaamse overheid. Naast de reguliere subsidies krijgen ze een extra impulssubsidie van 30% én er is een schadefonds voor extra coronakosten en voorbereidingskosten voor afgelaste activiteiten.
 • Strengere maatregelen voor sport vanaf woensdag 14 oktober

  di 13 okt
  Vanaf woensdag 14 oktober krijgt de Vlaamse sportwereld 'code oranje'. Indoorsporten waarbij de veiligheidsafstand van 1,5 meter niet gegarandeerd kan worden, worden verboden voor alle sporters boven 12 jaar. Kleedkamers en douches worden gesloten voor in- én outdoor sporten behalve in zwembaden.
 • Sportcafé Bleukens sluit uit voorzorg na positieve test van klant

  do 8 okt
  Een klant die zondagnamiddag 4 oktober sportcafé Bleukens heeft bezocht, is positief getest. Het sportcafé sluit uit voorzorg tijdelijk zijn deuren. Het personeel wordt intussen getest. De lokale contactopsporing heeft ook de registratiegegevens opgevraagd. De omliggende tafels worden gecontacteerd.
 • Tip van de Bib: 'De laatste getuige'

  do 8 okt
  De laatste getuige: hoe ik de Dossin Kazerne en de Holocaust overleefde. Persoonlijk relaas van een Belgisch-joodse vrouw (1917) die de Shoah overleefde en verzet pleegde tegen de Duitsers.
 • Aanpassing KiXs: andere locatie speeldagen De Link

  wo 7 okt
  Op vrijdag 6 november organiseert Speeldagen De LinK van 9u tot 16u een speeldag voor kinderen van 6 tot 12 jaar die nood hebben aan extra ondersteuning. Deze vindt plaats in in Basisschool De Puzzel in Schoor en niet in De Schakel zoals in de KiXs herfst staat. Inschrijven in De Schakel.
 • Schrijf nu in voor Bubbel-bedverhalen van Bib (20 nov)

  di 6 okt
  Op vrijdag 20 november laat de Bib van Balen je met je bubbel genieten van een leuk voorleesverhaal. Schrijf nu in voor deze 'Bubbel-bedverhalen' aan de balie van VC De Kruierie of op vrijetijd.balen.be (tot uiterlijk 8 november, beperkt aantal plaatsen). Volledig coronaproof én gratis!
 • Familiefilm in herfstvakantie 'Aïlo, het dappere rendier'

  ma 5 okt
  Op dinsdag 3 november kan je om 14u in VC De Kruierie komen kijken naar de familiefilm 'Aïlo, het dappere rendier'. Volg Aïlo een jaar op zijn tocht door Lapland en beleef samen met hem het ene avontuur na het andere. Tickets verkrijgbaar in VC De Kruierie aan 3 euro.
 • Schrijf je in voor sportkampen van HerfstKiXs

  ma 5 okt
  Wil je je kind inschrijven voor het Smurfensportkamp of Sportacus (beiden 3-6 november) van de HerfstKiXs? Wie de volledige week wil deelnemen, kan tot donderdag 15 oktober 10u prioritair inschrijven, aan de balie van VC De Kruierie of via vrijetijd.balen.be. Daarna starten ook de daginschrijvingen.
 • VC De Kruierie weer toegankelijk via hoofdingang

  ma 5 okt
 • De Twinkeling maakt werk van buitenklas

  vr 2 okt
  Buiten spelen en les krijgen is - zeker in deze coronatijden - fijn en gezond. Dat weten ze ook bij GBS De Twinkeling in Hulsen. Met de opbrengst van de Rode Neuzenactie begonnen juf Eline en haar collega's daar aan de aanleg van een groene zenzone en buitenklas op de speelplaats.
 • Gemeente Balen komt naar je luisteren

  vr 2 okt
  Vanaf oktober stuurt de gemeente een aantal medewerkers op pad, in eerste instantie in Rosselaar. Ze zullen een diverse groep inwoners aanspreken over wat er leeft, welke noden er zijn op vlak van welzijn en vrije tijd en op welke manier de gemeente daar mogelijk bij kan helpen.
 • Ramp?Zalig! online editie

  do 1 okt
  Vanaf 1 oktober gaat Ramp?Zalig! opnieuw online. Doe mee en laat je beste tricks zien in deze online editie. Stuur je filmpje in en maak kans op een leuke prijs en eeuwige roem.
 • Skatepark en bmx terug open

  do 1 okt
 • Tip van de Bib: 'Aster Berkhof: 100 jaar nieuwsgierigheid'

  do 1 okt
  Aster Berkhof, jarenlang een van Vlaanderens meest gelezen auteurs, is overleden. De auteur schreef 101 romans, maar werd vooral bekend met 'Veel geluk, professor!'. Berkhof kreeg deze zomer nog een viering, voor zijn 100e verjaardag.
 • Bekijk de HerfstKiXs online

  wo 30 sep
  Ook in coronatijden doen onze jeugd- en sportdienst hun uiterste best om een (aangepast) activiteitenprogramma aan te bieden aan de Balense kinderen dit najaar. Bekijk de HerfstKiXs hier alvast online. In de loop van volgende week komen er ook papieren versies te liggen aan de Infopunten.
 • Bezoekersregistratie leescafé Kruierie

  wo 30 sep
 • Vraag COVID-19-toeslag via Groeipakket aan vóór 1 november

  wo 30 sep
  Gezinnen die het financieel moeilijk hebben wegens een inkomensverlies door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro krijgen via het Groeipakket. Je kan deze COVID-19-toeslag aanvragen tot en met 31 oktober. De sociale dienst van het ocmw kan je helpen bij deze aanvraag.
 • Prijsuitreiking Tour Ter Vest (foto's)

  ma 28 sep
  De bewoners van WZC Ter Vest waren tijdens de Ronde van Frankrijk helemaal in de ban van de fiets. Ze volgden de renners op TV en reden ook letterlijk met hen mee op hun hometrainer. Vorige week volgde de apotheose met de uitreiking van de gele, groene, witte en bolletjestrui. Bekijk de foto's.
 • Hoe zit het nu met de mondmaskers en privéfeesten?

  vr 25 sep
  De Veiligheidsraad heeft de mondmaskerplicht versoepeld. Zo is het o.a. nog verplicht op drukke plaatsen. De crisiscel roept op om dit maximaal te interpreteren: bij twijfel beter wel uit voorzorg. Via de gouverneur heeft de crisiscel ook voor meer duidelijkheid gevraagd rond privéfeesten.
 • Gratis zalen voor Warmste Week-acties

  do 24 sep
  Organiseer je iets voor de Warmste Week (18-24 dec) en ben je op zoek naar een geschikte locatie? Neem dan contact op met VC De Kruierie: het gemeentebestuur wil opnieuw Balense acties ondersteunen en stelt daarom de infrastructuur van De Kruierie en het gemeenschapscentrum gratis ter beschikking.
 • Tip van de Bib: 'De Geheime Gasten'

  do 24 sep
  Tijdens de Duitse bombardementen op Londen tijdens de Tweede Wereldoorlog worden de Engelse prinsesjes in veiligheid gebracht op een verwaarloosd landgoed in Ierland, waar echter wel de IRA actief is.
 • Bewoners Ter Vest genieten van ritje met rolstoelfiets (foto's)

  wo 23 sep
  WZC Ter Vest beschikt al een jaar of vier over een rolstoelfiets, waarmee het personeel en de bewoners er geregeld op uit trekken. Met de lockdown nog vers in het geheugen doet het extra deugd om op deze manier de wind in de haren te voelen. Bekijk de foto's van enkele ritjes van de afgelopen dagen.
 • De Bib leest voor: 'Koen kan niet kiezen'

  wo 23 sep
  Door het coronavirus kunnen de voorleessessies in de Bib van Balen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet.
 • Ontdek wetenschap en techniek tijdens WiWeTer-workshops

  di 22 sep
  Zit jij in het 5e of 6e leerjaar en heb je er altijd van gedroomd om een echte wetenschapper te worden? Schrijf je dan snel in voor de WiWeterworkshop (i.s.m. Thomas More) en ontdek in een reeks van 5 workshops hoe leuk wetenschap en techniek is. De eerste sessie is op zaterdag 24 oktober.
 • Trainingsateliers weerbaarheid voor 10- tot 12-jarigen in JC Biesakker

  ma 21 sep
  Eind oktober en begin november kunnen jongeren (10-12 jaar) in JC Biesakker trainingsateliers weerbaarheid volgen. Ze leren er enerzijds steviger in hun schoenen te staan, voor zichzelf op te komen, zelfzekerder te worden,... en anderzijds tot rust te komen en om te gaan met crisissituaties.
 • Tip van de Bib: 'Woorden schieten tekort'

  vr 18 sep
  Over dementie: een bijzonder lang afscheid. Persoonlijke visie van de Britse schrijfster Nicci Gerard op dementie, mede naar aanleiding van de dood van haar vader, die leed aan de ziekte van Alzheimer.
 • Andere openingsuren Rap op Stapkantoor herfst/winter

  do 17 sep
  Het Rap op Stapkantoor gaat van 21 september tot 21 maart in herfst- en wintermodus. Het sociaal reiskantoor is in deze periode nog 2 keer per maand open, namelijk elke 2e woensdagmiddag (15u-17u) en elke laatste woensdagavond (17u30-19u30) van de maand.
1-30 Van 117
Naar top