Nieuws : Vrije tijd

Nieuwsoverzicht

 • Opnieuw klasbezoeken in de Bib

  vr 7 mei
  We zijn dolblij om opnieuw klassen te mogen ontvangen in onze Bib! De reacties van de leerlingen waren ook overweldigend positief: "Ooh, super dat we terug naar de Bib mogen! We hebben het echt gemist!"
 • Sluiting diensten 13 mei (Hemelvaart), Kruierie, Bib en containerpark open op 14 en 15 mei

  vr 7 mei
 • Welke coronarichtlijnen gelden vanaf zaterdag 8 mei?

  vr 7 mei
 • Bibnieuws: Mijn Leestipper!

  do 6 mei
  Ben je op zoek naar een goed boek? Meld je aan op Mijn Leestipper voor persoonlijke leestips.
 • Kleuterschool Schoor gesloten om organisatorische redenen tot 16 mei

  do 6 mei
  Omwille van een coronabesmetting bij een kleuterjuf zijn alle kleuterjuffen als hoogrisicocontact ingeschat. Hierdoor moeten ze allemaal in quarantaine. Voor de school van Schoor werd het daarmee onmogelijk om de kleuterschool nog in te richten. Ook de kleuters van de juf moeten in quarantaine.
 • Tip van de Bib: 'Grand Hotel Europa'

  do 6 mei
  Een schrijver strijkt neer in een oud hotel om zijn verdriet over zijn verbroken relatie met een Italiaanse kunsthistorica te verwerken, wat leidt tot lange beschouwingen over het oude en het nieuwe Europa, inclusief massatoerisme en bootvluchtelingen.
 • Wereld Fair Trade Dag

  do 6 mei
  Op zaterdag 8 mei is het Wereld Fair Trade Dag. Ook in onze FairTrade gemeente staan op deze dag eerlijke wereldhandel, lokale handel en de korte keten in de kijker.
 • Belastingaangifte: ook dit jaar enkel telefonische hulp

  wo 5 mei
  Door de coronacrisis houden de experts van de FOD Financiën ook dit jaar geen invulsessies voor de belastingaangifte in VC De Kruierie. Ze helpen je wel telefonisch verder. Je moet hiervoor eerst een afspraak maken op het nummer dat op de envelop van je belastingbrief staat of in je Tax-on-Web.
 • Gezocht: vrijwilligers voor project Pastorij Olmen

  wo 5 mei
  Er waait een frisse wind door de Pastorij in Olmen. Lokaal bestuur Balen, Ferm, De Schakel, Tuinhier, lokale verenigingen en vrijwilligers willen er achtereen mensen samenbrengen, aanzetten tot ontmoeten en verbinden. Daarvoor zoeken ze vrijwilligers voor het onthaal, winkelpunt en koffie-theehuis.
 • Gezocht: verenigingen om zomerbar Pastorij Olmen uit te baten

  di 4 mei
  Komende zomer wordt de tuin van de Pastorij van Olmen (hopelijk) het decor voor een hippe zomerbar. Wil jij met je vereniging een centje bijverdienen om de kas te spijzen? Stel je dan snel kandidaat om de bar uit te baten en er eventueel een creatieve, culturele activiteit aan vast te breien!
 • Outdoor foto-expo aan JC Biesakker

  ma 3 mei
  Gedurende de hele maand mei kan je aan het speelpleintje bij jeugdcentrum Biesakker een outdoor fototentoonstelling door jongeren bekijken. Deze unieke expo ‘Februari Analoog’ van Project M. uit Mol bevat ook foto's van Balense jongeren.
 • Extra coronasteun voor jongeren en studenten via OCMW

  vr 30 apr
  Ook jongeren en studenten worden zwaar getroffen door de coronacrisis. De federale regering maakt extra middelen vrij om deze doelgroep te ondersteunen. Heb je hulp nodig? Aarzel niet en vraag meteen om raad bij het OCMW!
 • Verenigingen, schrijf in voor infosessie over heropstart (17 mei)

  vr 30 apr
  Om onze verenigingen te helpen met de heropstart van hun werking, organiseren de gemeentelijke vrijetijdsdiensten op maandag 17 mei (20u) een digitale infosessie. Met o.a. inspiratieverhalen door lokale verenigingen en organisatoren en een update van de coronamaatregelen. Gratis, vooraf inschrijven.
 • Kijk binnen bij Balense kunstenaars

  do 29 apr
  Het 'Atelier in beeld'-weekend kan jammer genoeg niet doorgaan. Niet getreurd, je kan tot 9 mei een digitaal kijkje nemen bij o.a. Balense kunstenaars. Bekijk hun werken en hun werkplaats.
 • Nieuwe afleveringen #deKempenbeweegt vanaf 3 mei

  do 29 apr
  Vanaf 3 mei kan je op RTV kijken naar nieuwe afleveringen van het populaire bewegingsprogramma #deKempenbeweegt. Coaches Marjan Kuppens en Jim Vancampfort doen oefeningen voor en geven tips om voldoende te (blijven) bewegen. #deKempenbeweegt is elke werkdag te zien op RTV, om 10u30 en 15u.
 • Tip van de Bib: 'Oei, ik groei'

  do 29 apr
  Elke baby maakt tien mentale sprongen. Tijdens deze sprongen huilt een baby meer, is hangerig, humeurig, slaapt slechter (of bijna niet) en eet minder. Maar als het sprongetje genomen is, kan hij in een keer een heleboel dingen meer en is hij weer zijn vrolijke zelf.
 • Bengelpop blijft ook dit jaar in zijn kot

  di 27 apr
  Door corona ziet de organisatie van Bengelpop zich genoodzaakt om het kinderfestival op recreatiedomein Keiheuvel eind juni te annuleren. Er zijn momenteel helaas te veel onzekerheden om een veilig en gezond evenement van deze omvang op poten te zetten. Afspraak volgend jaar op dinsdag 28 juni 2022!
 • Reserveer je studeerplekje in Balen

  ma 26 apr
  Van 15 mei tot 31 augustus kunnen studenten in alle rust blokken op verschillende locaties in Balen. Dit alle dagen (uitgezonderd zon- en feestdagen) van 9u tot 22u, enkel na reservatie via vrijetijd.balen.be. De nodige maatregelen i.v.m. het coronavirus worden getroffen.
 • Schrijf in voor outdoor fitmix in mei en juni

  ma 26 apr
  In mei en juni kan je op woensdagvoormiddag weer fitmixles in openlucht volgen op het grasterrein op sportcomplex Bleukens. Vooraf inschrijven via het e-loket verplicht (max. 25 deelnemers). Betalen met tienbeurtenkaart (25 euro).
 • Onderwijs: Spoor je leerlingen aan tot zomerlezen met kans op een prijs

  di 20 apr
  Ook dit jaar wil de Bib weer een zomerleesactie op poten zetten om zo de kinderen te stimuleren om ook tijdens de vakantie te lezen. Per school voorzien we mooie leesprijzen voor de 3 meest gemotiveerde leerjaren. Geïnteresseerd? Mail naar gitte.van.hout@balen.be en zij neemt contact met je op.
 • Gemeentelijke steun voor parochiecentra en gemeenschapshuizen

  ma 19 apr
  Onze parochiecentra en gemeenschapshuizen zijn heel belangrijke ontmoetingsplekken om het Balense gemeenschapsleven te stimuleren. Om deze plekken extra te ondersteunen in deze moeilijke coronatijden, voorziet de gemeente Balen 25.000 euro aan steun.
 • Tijdelijk visverbod ter hoogte van jachthaven Kerkhoven

  wo 14 apr
 • Gratis online workshops met tips & tricks voor verenigingen

  di 13 apr
  Kan jouw vereniging wel een update gebruiken? Dan kan je vanaf 6 mei een aantal interessante online workshops volgen over o.a. vzw wetgeving, communicatie, vrijwilligers, brainstormen en nieuwe media. Gratis deelname, inschrijven verplicht. Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt.
 • Verenigingen krijgen ook in 2021 tussenkomst voor extra coronakosten

  ma 12 apr
  Net zoals vorig jaar geeft de gemeente Balen erkende verenigingen ook in 2021 een tussenkomst (tot 500 euro) voor extra coronakosten en voorbereidingskosten voor afgelaste activiteiten. Hou dus de bewijsstukken goed bij, om deze uiterlijk 31 december samen met de fiche 'schadefonds' in te dienen.
 • Tip van de Bib: 'De Gastenlijst'

  vr 9 apr
  Als een jong, succesvol stel op een bijna onbewoond eiland gaat trouwen, lijken de gasten en het bruidspaar het naar hun zin te hebben, maar er dreigen geheimen naar buiten te komen die de bruidegom niet bekend wil hebben.
 • Filmpje: Parcours fietsexamen zesdejaars

  di 6 apr
  Sinds 2 april is het oefenparcours voor het fietsexamen van de zesdejaars in Mol-Centrum bewegwijzerd. BalenTV fietste het traject al eens af. Zo kunnen de kinderen de film van het parcours thuis al eens op het gemak bekijken en zijn ze goed voorbereid als ze ter plekke gaan oefenen met de ouders.
 • Bekijk vormingskalender Huis van het Kind

  vr 2 apr
  Huis van het Kind Balen-Dessel-Mol-Retie heeft de komende maanden heel wat vormingsmomenten over verschillende opvoedingsthema's op het programma staan zoals zindelijkheidstraining, pubers achter hun schermen, positief ouderschap .
 • Belastingaangifte: ook dit jaar enkel telefonische hulp

  do 1 apr
  Door de coronacrisis houden de experts van de FOD Financiën ook dit jaar geen invulsessies voor de belastingaangifte in VC De Kruierie. Ze helpen je wel telefonisch verder. Je moet hiervoor eerst een afspraak maken op het nummer dat op de envelop van je belastingbrief staat of in je Tax-on-Web.
 • Parcours fietsexamen zesdejaars vanaf 2 april bewegwijzerd

  do 1 apr
  Op 17, 21 en 28 mei leggen 620 leerlingen van het zesde leerjaar uit Balen, Dessel en Mol een fietsexamen af. Vanaf vrijdag 2 april is het oefenparcours in Mol-Centrum bewegwijzerd. Zo kunnen de leerlingen er tijdens de paasvakantie volop oefenen samen met hun ouders.
 • Renteloze coronalening voor Balense jeugd-, sport- en culturele verenigingen

  wo 31 mrt
  Erkende Balense jeugd-, sport- en culturele verenigingen die door de coronacrisis in zware financiële problemen dreigen te komen, kunnen bij de gemeente vóór 1 mei 2021 een eenmalige renteloze lening aanvragen. Het is één van de vele steunmaatregelen voor de verenigingen in deze moeilijke tijden.
1-30 Van 106
Naar top