Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Vrije tijd

 • Inzameldag oude documenten Landelijke Gilde Olmen

  vr 18 jan
 • Tip van de Bib: 'Wonderjaren'

  Wonderjaren vr 18 jan
  Met Wonderjaren ga je back to the future. In dit boek herbeleef je hoe technologie in de jaren tachtig en negentig ons dagelijks leven veranderde. Leen het nu in de Bib!
 • Facebook-pagina 'Jeugddienst Balen' verdwijnt

  do 17 jan
 • Schrijf in voor startcursus smartphone/tablet (Apple)

  do 17 jan
 • Word jij ambassadeur van Belgische ambacht?

  Ambacht di 15 jan
  Ben jij een ambachtsman of -vrouw? Laat je dan kennen, getuig van je beroep, je passie en vakkennis. Schrijf je uiterlijk 31 januari in op www.ambachtindekijker.com en misschien word jij wel één van de tien ambassadeurs van Belgische ambacht!
 • Stem vóór 7 februari voor de publieksprijs sportlaureaten

  Sportlaureaten Balen 2017 ma 14 jan
  Alle kandidaten voor de sportlaureaten zijn gekend. Je kan tot en met 6 februari stemmen via het e-loket voor de publieksprijs die de Sportraad op 8 februari uitreikt in VC De Kruierie. Bij downloads vind je een overzicht van alle kandidaten met een korte beschrijving van hun prestaties in 2018.
 • Tip van de Bib: 'Muizen en mensen' - John Steinbeck

  Muizen en mensen vr 11 jan
  Twee Californische landarbeiders, van wie een zwakbegaafd is en volkomen afhankelijk van zijn vriend, vinden werk op een ranch waar de zwakbegaafde man in grote problemen komt omdat hij zijn eigen kracht niet kent. Leen dit boek over vriendschap en het noodlot nu in de Bib!
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (21 feb): Austerlitz

  Austerlitz vr 11 jan
  Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 21 februari bespreken ze om 20u 'Austerlitz' van W.G. Sebald. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.
 • 83 fietsers niet in orde bij controle op fietsverlichting

  Fietsverlichting do 10 jan
  De voorbije dagen controleerde de politie in Balen en Mol op verlichting bij fietsers en auto's/motors. 83 fietsers bleken niet in orde: de minderjarigen moeten verkeersles volgen, de meerderjarigen kregen een boete. Er werd ook een automobilist bekeurd omdat hij zijn verlichting niet op had staan.
 • Praktische workshops voor verenigingen

  Vereniging 3.0 do 10 jan
  Cultuurnetwerk Kempen organiseert op zaterdag 23 februari (9u-15u) in de Waai in Geel ‘Vereniging 3.0’. Alle Kempense verenigingen zijn welkom op dit congres met praktische workshops (Facebook, vrijwilligers motiveren, beter vergaderen,...). Gratis, inschrijven vóór 11 februari.
 • Film opening expo Jef Bosmans

  ma 7 jan
 • Stem vóór 6 februari voor Cultuurprijs van het publiek

  Cultuurprijs ma 7 jan
  Op woensdag 13 februari reikt de Cultuurraad de Cultuurprijs 2018 uit. Naast de Cultuurprijs van de jury is er ook een Publieksprijs. Hierover kan iedereen meebeslissen. Je kan tot 6 februari (9u) je stem uitbrengen via het e-loket of via de formulieren die je kan afhalen in de Infopunten.
 • Foto's en filmpje blacklightvolleybal tornooi

  Blacklightvolleybal tornooi wo 2 jan
  Afgelopen zaterdag sloot het recreatief blacklightvolleybal tornooi de reeks activiteiten ten voordele van de Warmste Week in Balen af. 24 teams en hun supporters gaven het beste van zichzelf in fluo. Bekijk de foto's en filmpje.
 • Foto's Nieuwjaarke Zoete-zingen Hulsen

  Nieuwjaarke Zoete wo 2 jan
  In Hulsen werd op de laatste dag van het jaar de mooie traditie van het 'Nieuwjaarke Zoete zingen' in ere gehouden. De kinderen trokken van deur tot deur en kregen lekkers of een centje in ruil voor een lied. Bekijk de foto's.
 • Haal je Lerarenkaart af in de Bib

  leraar do 27 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf donderdag 27 december hun Lerarenkaart afhalen in de Bib van Balen tijdens de openingsuren op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Wie vóór 25 oktober een abonnement nam op Klasse Magazine, krijgt zijn Lerarenkaart thuisbezorgd.
 • Sfeerbeelden kerstwandeling en kerstmarkt

  do 27 dec
 • Tip van de Bib: 'Het begin'

  het begin do 27 dec
  Kort na Nieuwjaar maakt een dodelijk virus wereldwijd veel slachtoffers en ontstaat er een gemeenschap van vluchtelingen die weerstand moeten zien te bieden aan de 'Uncanny’s' die over zwarte magie beschikken.
 • Warmste Week in VC De Kruierie levert 7.607 euro op!

  Warmste Week in VC De Kruierie ma 24 dec
  Alle acties van de Warmste Week in VC De Kruierie hebben in totaal 7.607 euro opgeleverd. Elk van onze goede doelen, MS-vrienden Balen en U/TURN vzw, ontvangen elk 3.803,50 euro! Een warme dankjewel aan alle bezoekers, vrijwilligers en muzikanten! Bekijk de foto's en filmpjes van de Warmste Week
 • Activiteitenkrant 'Gebuurtenissen' in je brievenbus

  vr 21 dec
 • Balen is opnieuw #sportersbelevenmeer-gemeente

  #sportersbelevenmeer-award vr 14 dec
  De gemeente Balen heeft voor het tweede jaar op rij de #sportersbelevenmeer-award gekregen van Sport Vlaanderen. Daarvoor moest de sportdienst een aantal sportieve uitdagingen tot een goed einde brengen.
 • 15 gemeenten fuseren op 1 januari: pas je adresbestanden aan

  di 11 dec
 • (Verkleed)kleren op overschot? Schenk ze aan leerlingen Academie

  ma 10 dec
 • Foto's en filmpjes Warmste Café

  Warmste Week 2018 di 4 dec
  Tijdens de Warmste Week kon je van 17 t.e.m. 21 december terecht in het leescafé van VC De Kruierie voor diverse activiteiten en muziekoptredens t.v.v. MS-vrienden Balen en U/TURN vzw. Bekijk hier de foto's en filmpjes.
 • Foto's & film opening Jeugdcentrum Biesakker

  JC Biesakker opening ma 3 dec
  Goed een jaar nadat de 'oude' Biesakker tegen de vlakte ging, is zaterdag het gloednieuwe jeugdcentrum officieel geopend. Er waren activiteiten voor jong en oud en natuurlijk mocht ook de Sint niet ontbreken. Bekijk de foto's en video van BalenTV.
 • Nieuw informatieplatform voor jongeren: WATWAT

  WATWAT do 22 nov
  WATWAT is een gloednieuw platform dat jongeren tussen 11 en 24 jaar betrouwbare informatie op maat wil bieden. Op www.watwat.be worden alle expertise en hulplijnen van zo'n 70 partners gebundeld, zoals Awel, Pimento, Tele-Onthaal, de Zelfmoordlijn, Student@Work en de Privacycommissie.
 • Foto's sportnamiddag Seniorenweek

  Sportnamiddag Seniorenweek wo 21 nov
  Dinsdag lieten de Balense senioren zich van hun sportiefste kant zien tijdens de petanquenamiddag en de wandeling 'Fauna en flora in het Balens dialect' met gids Jef Claes. Bekijk de foto's.
 • Sfeerbeelden bezoek Westhoek aan expo 'De Vluchtelingen'

  Expo 'De Vluchtelingen' di 20 nov
  Nog t.e.m. 25 november kan je in het Oud Gemeentehuis een expo bezoeken over de West-Vlaamse vluchtelingen in Balen tijdens WOI. Een 60-tal nabestaanden kwam hiervoor zondag speciaal met de bus vanuit de Westhoek. Erfgoed Balen gidste hen door onze gemeente. Bekijk de foto's en de reportage van RTV.
 • Foto's & video Voorleesweek: 'Villa vol verhalen'

  Villa vol Verhalen ma 19 nov
  Ter gelegenheid van de Voorleesweek werd villa Fraipont in Mol-Wezel afgelopen weekend omgetoverd tot een heus voorleespaleis. Balense en Molse kinderen legden hun oren vol verwondering te luister en keken hun ogen uit bij al die vertelsels. Bekijk de foto's en de video.
 • Foto's & video Winterconcert

  Yves Segers ma 19 nov
  Op zondag 18 november zorgden Rik Gorissen en Yves Segers voor de nodige muzikale ambiance op het Winterconcert van de Raad voor Gehandicapten in VC De Kruierie. Bekijk de foto's en video van BalenTV.
 • Er cool uitzien én zichtbaar zijn? Yes, you can!

  Zie me shinen wo 14 nov
  8 op 10 jongeren dragen nooit fluo op de fiets. Het is in deze donkere dagen nochtans extra belangrijk om zichtbaar te zijn. Check daarom deze 8 praktische tips om je op een coole manier te laten zien op de weg. Chauffeurs, wees ook extra alert voor fietsers, wandelaars (met of zonder hond),...
1-30 Van 54