logo print logo ocmw print

Nieuws : Vrije tijd

Nieuwsoverzicht

 • Stem voor publieksprijs Sport

  vr 17 jan
  Alle kandidaten voor de sportlaureaten zijn gekend. Je kan tot en met 13 februari stemmen via het e-loket voor de publieksprijs die de Sportraad op 14 februari uitreikt in VC De Kruierie. Bij downloads vind je een overzicht van alle kandidaten met een korte beschrijving van hun prestaties in 2019.
 • Tip van de Bib: 'Bart Peeters en de Ideale Mannen 2000-2020'

  vr 17 jan
  Bart Peeters is 60 geworden en dat zullen we geweten hebben! Nu zondag 19 januari speelt hij zijn 15e show in de Lotto Arena en er werd ook een Belpop aflevering aan hem gewijd. En nu is er dus ook een boek dat al zijn Nederlandstalige songteksten van de voorbije 20 jaar bundelt.
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (5 maart): Het geluid van slapende honden

  vr 17 jan
  Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 5 maart bespreken ze om 20u 'het geluid van slapende honden' van Ann Thijssen. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.
 • Ticketverkoop Sportman II (Ruben Van Gucht) gestart

  ma 13 jan
  Op vrijdag 20 maart komt sportpresentator en programmamaker Ruben Van Gucht (bekend van o.a. het Journaal) naar VC De Kruierie met zijn nieuwe theatervoorstelling Sportman II. Tickets (€ 10 in vvk of € 14 aan de kassa) vanaf nu te koop in VC De Kruierie of via www.balen.be/tickets. Wees er snel bij!
 • Word jij een budgetcoach?

  ma 13 jan
  BudgetInzicht Kempen is op zoek naar vrijwilligers die zich willen engageren om, na een korte opleiding, budgetcoach te worden. Een budgetcoach biedt ondersteuning bij gezinnen en alleenstaanden die moeite hebben om hun rekeningen te betalen en hun financiën op orde te houden.
 • Tip van de Bib: 'Het moois dat we delen'

  do 9 jan
  In 'Het moois dat we delen' vertelt Ish Aid Hamou, voormalig danser, choreograaf, presentator en auteur het beklijvende verhaal van een jonge Marokkaanse vrouw Soumia en de oudere Vlaamse man Luc, over hoe je het leven weer oppakt na een ingrijpende gebeurtenis.
 • Leerkrachten: Geef je leerlingen een compliment(enbandje) op 1 maart!

  ma 6 jan
  Op 1 maart is het weer Complimentendag. Wil je met je klas graag iets doen rond complimenten geven en krijgen? De Cel gezondheid geeft de Balense leerkrachten de kans om complimentenlintjes aan te vragen waarmee jullie aan de slag kunnen gaan in de klas (zie foto).
 • Leerkrachten: Haal je Lerarenkaart 2020 af in de Bib

  ma 6 jan
  Leraren die in Balen wonen, kunnen hun Lerarenkaart 2020 afhalen in de Bib van Balen, op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Nam je een abonnement op Klasse Magazine vóór eind oktober? Dan kreeg je je kaart thuisbezorgd bij het decembernummer.
 • Leerkrachten: Huur gratis film 'Superheld' in 'Week tegen Pesten'

  ma 6 jan
  Van 14 tot 21 februari is het de 'Week tegen Pesten'. Met 4 stippen op je hand laat je zien dat je tegen pesten bent. In de Bib kan je de film 'Superheld' huren, een film rond pesten. Bij downloads vind je de lesmap die hoort bij deze film. Ideaal om in jouw klas te gebruiken.
 • Leerkrachten: Planning Bib@school

  ma 6 jan
  De planning voor jullie Bibbezoek vind je in de link hieronder. Voor de eerste leerjaren is het de eerste keer! Altijd spannend! Laat je leerlingen een zakje meebrengen om hun boeken in mee te nemen. Hun persoonlijke lidkaart ligt klaar in de Bib (tenzij hun ouders dit hebben opgehaald).
 • Voordeeltickets 2020 zwembad Mol terug beschikbaar

  ma 6 jan
 • 6.000 euro voor Warmste Week!

  vr 3 jan
  Alle acties georganiseerd in en door VC De Kruierie, door het ocmw en door de sportdienst in het kader van de Warmste Week hebben in totaal zo'n 6.000 euro opgeleverd voor verschillende goede doelen. Een warme dankjewel aan iedereen die zijn steentje bijdroeg!
 • Fietser en voetganger: laat je zien!

  vr 3 jan
  Heel wat kinderen en ouders vertrekken vanaf maandag opnieuw met de fiets of te voet naar school/werk. Tijdens deze donkere periode is het extra belangrijk om jezelf en je kinderen goed zichtbaar te maken: draag een fluovestje, zorg voor een lampje en goede fietsverlichting...Kortom: laat je zien!
 • Bekijk de sfeerbeelden van Nieuwjaarke Zoete in Hulsen

  do 2 jan
 • Bekijk de foto's van het Blacklight volleybaltornooi t.v.v. De Warmste Week

  ma 30 dec
 • Nieuwe uitbaters Sportcafé Bleukens vanaf 2020

  ma 23 dec
  Vanaf januari 2020 zijn Wendy Jonkers en Michèle De Greeve de nieuwe uitbaters van de cafetaria in sportcentrum Bleukens. De nieuwe openingsuren zijn 11u-1u (weekdagen) en 9u30-1u (weekend). Bezoekers kunnen ook 's middags al een hapje eten (kleine kaart met broodjes, spaghetti, soep, croque,...).
 • Foto's Gary Gielen in VC De Kruierie t.v.v. De Warmste Week

  vr 20 dec
 • Tip van de Bib: 'Jamie Oliver's kerst kookboek'

  do 19 dec
  Sla je zelf ook aan het kokkerellen met Kerstmis? Doe dan nog snel wat inspiratie op bij de Britse chef-kok Jamie Oliver. Zijn kerst kookboek staat vol heerlijke recepten voor de feestdagen en zorgt ervoor dat je de lekkerste gerechten zónder stress op tafel kan zetten.
 • Gezocht: jobstudenten voor gemeente, Keiheuvel, Ter Vest en Kikoen

  wo 18 dec
  Wil jij in de zomermaanden een vakantiejob uitoefenen bij de gemeente Balen (klus-/groen-/poetsdienst, balie, animator), Keiheuvel (redder, allrounder/poetser, ticketverkoop, kinderboerderij), WZC Ter Vest (verpleging en verzorging) of Kikoen (Kinderclub)? Stel je dan uiterlijk 31 januari kandidaat!
 • 1.000 boeken in De Bijenkorf

  vr 13 dec
  De leerlingen van het tweede leerjaar van De Bijenkorf zijn echte boekenwurmen. De kinderen van juf Martine lazen dit schooljaar in totaal al 1.000 (!) boeken. Het 'uitgelezen' moment om deze mooie klasfoto te maken!
 • 6 goede redenen om géén vuurwerk af te steken dit eindejaar

  do 12 dec
  Vuurwerk is niet alleen verboden, het is ook levensgevaarlijk, ongezond, het zorgt voor dierenleed, een verhoogd risico op brand én een extra belasting voor de hulpdiensten. Redenen genoeg om zelf geen vuurwerk af te steken, vinden de Vlaamse hulpverleningszones. Steun de actie en post jouw foto!
 • Stem vóór 12 februari (9u) voor Cultuurprijs van het publiek

  do 12 dec
  Op woensdag 19 februari reikt de Cultuurraad de Cultuurprijs 2019 uit. Naast de Cultuurprijs van de jury is er ook een Publieksprijs. Hierover kan iedereen meebeslissen. Je kan tot 12 februari (9u) je stem uitbrengen via het e-loket of via de formulieren die je kan afhalen in de Infopunten.
 • Tip van de Bib: 'Met liefde gemaakt'

  do 12 dec
  Heb je nog een kast vol kleren die je niet meer draagt, maar waar je ook geen afstand van kan nemen? In dit boek vind je 35 patronen om van je oude kledij nieuwe kleren te maken voor je (klein)kinderen. Zo maak je hen ongetwijfeld heel gelukkig, en hou je de herinnering aan je kleren levend!
 • Koen zit als eerste in Kruierie-stoel in VC De Kruierie

  di 10 dec
  Op dinsdag 10 december kon je om 10u10 op zoek gaan naar de allerlaatste Kruierie-stoel. Koen Bukenbergs zat als eerste met een dekentje in de stoel, die voor de gelegenheid opgesteld stond in VC De Kruierie. Hij mocht het feestpakket en de unieke Kruierie-stoel in ontvangst nemen. Proficiat!
 • Tip van de Bib: 'Michel'

  vr 6 dec
  Afgelopen dinsdag vond de 'Internationale Dag voor Mensen met een Beperking' plaats. Daarom raadt de Bib deze week de strip 'Michel' aan, een aangrijpende verzameling kortverhalen over een ouder wordende moeder, wiens leven volledig in het teken staat van haar mentaal gehandicapte zoon Michel.
 • Verdien als jeugdvereniging/sportclub 1000 euro met antipest-checklist

  vr 6 dec
 • Voordeeltickets zwembad 2019 te koop t.e.m. 21 december

  vr 6 dec
  Balenaars kunnen in VC De Kruierie of bij de sportdienst (Bleukens) nog voordeeltickets voor het zwembad in Mol voor 2019 aankopen t.e.m. zaterdag 21 december. Deze van 2020 zullen beschikbaar zijn vanaf 2 januari 14u. In 2020 gelden dezelfde gunstige tarieven voor losse tickets als dit jaar.
 • Vraag subsidies aan voor je plattelandsproject vóór 28 januari 2020

  ma 2 dec
 • Tip van de Bib: 'December: winterse versjes en verhalen'

  vr 29 nov
  De feestmaand december staat opnieuw voor de deur. Deze winterse bundel bevat de leukste, gekste en bijzonderste verhalen en versjes van Annie M.G. Schmidt over Sinterklaas, cadeautjes, kerstbomen enzovoort. Leuk om zelf te lezen of om voor te lezen.
 • Foto's 'Sporten is troef'

  wo 20 nov
1-30 Van 55
Naar top