Nieuws : Vrije tijd

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de bib: ‘Lily’ en ‘Storm’ (verhalenbundel)

  vr 2 dec
  Vind je het moeilijk om een boek te kiezen? Of heb je even geen inspiratie? Geen probleem, want elke vrijdag delen we een nieuwe leestip uit de bib. Deze week deelt Kristel (medewerker bib) haar favoriete verhalenbundel: Lily en Storm, de eerste twee delen van de trilogie van Tom De Cock.
 • Aan alle vrijwilligers: een welgemeende dankjewel!

  do 1 dec
  Op 5 december 2022 is het weer zover: de Internationale dag van het Vrijwilligerswerk! De ideale kans om al onze vrijwilligers nog eens hartelijk te bedanken. Want echt van betekenis zijn voor iemand? Dat zijn de vrijwilligers van gemeente en OCMW Balen iedere dag. Merci!
 • Kunst tussen de rekken in VC De Kruierie

  wo 30 nov
 • Expo: ‘De derde plek’ – de bib van de toekomst

  di 29 nov
 • KerstKiXs: schrijf in voor de activiteiten tijdens de kerstvakantie

  di 29 nov
  Deze week wordt de KerstKiXs, met het aanbod aan activiteiten voor kinderen en jongeren in de kerstvakantie, verdeeld in alle Balense scholen. Bekijk het programma hier online en schrijf in!
 • Soep met babbeltjes: ontmoet andere Balenaars (6 dec)

  di 29 nov
  Soep met babbeltjes: dat is een leuk en laagdrempelig ontmoetingsmoment voor Balenaars die graag nieuwe mensen willen leren kennen. We komen samen op dinsdag 6 december van 13u30 tot 15u30 in VC De Kruierie. Gratis toegang, iedereen welkom!
 • 55-plussers: schrijf in voor whiskytasting van 9 december

  ma 28 nov
  Whisky bestaat, net zoals wijn, in vele soorten en smaken. Op deze kennismakingsavond op vrijdag 9 december (19u) zullen we een 7-tal Whisky's proeven. Vooraf inschrijven (20 euro) via vrijetijd.balen.be of VC De Kruierie.
 • Afsluiter Seniorenweek: Muziek is troef & De Bonanzas (foto en video)

  ma 28 nov
  Vrijdag 25 november konden de Balense senioren in sportcomplex Bleukens genieten van een ontspanningsnamiddag vol muziek en humor, met optredens van De Melando’s, Arthuro Cardini & Eddy Wanabe. 's Avonds sloten De Bonanzas de Seniorenweek af. Bekijk de foto's en video.
 • Avondwandeling Olmen op 5 december

  ma 28 nov
 • Bekijk sfeerbeelden van supporters België-Marokko

  ma 28 nov
  De Balense cafés waren goed volgelopen zondagnamiddag voor de WK-wedstrijd België-Marokko. Jammer genoeg geen zege en dus moesten de supporters hun ontgoocheling doorspoelen... Onze fotograaf ging van de sfeer proeven in Café St Jan, OD Jeugdcentrum Biesakker en Bar Krucke.
 • Beroepenexpo met de boeken van Liesbet Slegers

  ma 28 nov
  Ben jij ook zo'n fan van Liesbets prentenboeken? Kom dan zeker tussen 5 en 30 december naar onze interactieve beroepenexpo. Vrij te bezoeken tijdens de openingsuren van VC De Kruierie. Inschrijven is niet nodig.
 • Buurtrestaurant Balen (menu december 2022)

  ma 28 nov
  Een Buurtrestaurant is een plaats waar iedereen welkom is om samen gezond, gezellig en tegen een budgetvriendelijke prijs te eten. Je kan er elke vrijdag (of dinsdag in Den Travoo) terecht op een andere locatie. Vooraf reserveren is verplicht. Bekijk hier het menu van december.
 • De Warmste Week: gratis gebruik van infrastructuur VC De Kruierie

  ma 28 nov
 • Foto's Pyjamavertelsels in de bib

  ma 28 nov
  Op vrijdag 25 november kwamen heel wat kinderen in pyjama, met knuffel en zaklamp, afgezakt naar een verduisterde bib om te luisteren naar spannende verhalen, gebracht door de vrijwillige voorlezers. Bekijk de foto's van de Pyjamavertelsels.
 • Liesbet Slegers leest voor in de bib (10 dec)

  ma 28 nov
  Naar aanleiding van de beroepenexpo die je tussen 5 en 30 december kan bezoeken, komt Liesbet ook zelf langs. Ze leest interactief voor uit haar boeken en tekent samen met alle kinderen zoals ze dat doet wanneer ze aan een boek werkt. Iedereen welkom, inschrijven is niet nodig.
 • Vacature: deskundige sport

  ma 28 nov
  De afdeling vrije tijd van de gemeente Balen is op zoek naar een deskundige sport (voltijds - contractueel - onbepaalde duur - niveau B). Interesse? Stel je dan kandidaat uiterlijk vrijdag 16 december 2022.
 • Ontmoetingsmomenten voor ouders van jongeren met een eetstoornis

  do 24 nov
 • 'Sporten is troef' tijdens Seniorenweek (foto's en video)

  wo 23 nov
 • Kandidaturen Sportlaureaat indienen vóór 31 december

  ma 21 nov
  De Sportraad huldigt op 10 februari 2023 de Balense sportlaureaten, kampioenen en jubilerende sportverenigingen. Kandidaturen indienen kan nog tot 31 december op de sportdienst in sportcomplex Bleukens of via het e-loket.
 • Dringend gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

  vr 18 nov
  Den Travoo is dringend op zoek naar vrijwilligers voor huiswerkbegeleiding. Heb jij één uur per week vrije tijd? Stel je dan nu kandidaat via het vrijwilligersplatform van onze gemeente.
 • Schrijf nog snel in voor Pietjesparcours (gekke doe-wandeling aan Pastorij Olmen op 3 & 4 dec)

  vr 18 nov
  Ontdek tijdens een (buggyproof) wandeling van 3 kilometer met gekke doe-opdrachten of jij een geschikt hulppietje van de Sint zou zijn. Je kan wandelen op zaterdag 3 december of zondag 4 december. Reserveer nog snel je tijdslot via vrijetijd.balen.be, of schrijf eventueel ter plekke in.
 • Diensten van het gemeentehuis blijven op afspraak werken: sneller, veiliger en efficiënter

  do 17 nov
  De diensten van het gemeentehuis blijven nu en in de toekomst op afspraak werken. Deze gedwongen ervaring in de coronaperiode blijkt vele voordelen te hebben: op afspraak werken is sneller (gemiddeld minder dan 1 minuut wachten t.o.v. 4 à 18 minuten zonder afspraak), veiliger én efficiënter.
 • Gezocht: Podiumtalent voor Gluren bij de Buren

  do 17 nov
  In mei 2023 gaan we weer Gluren bij de Buren. Ben jij een podiumkunstenaar die bedreven is in muziek, woord, dans, theater of comedy? En wil jij de gemeentegrenzen oversteken om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin? Schrijf dan in vóór 10 december!
 • 18 geworden? Laat je handtekeningcertificaat activeren op je eID

  di 15 nov
  Als je je eID gekregen hebt vóór je 18de verjaardag, is het handtekeningcertificaat nog niet geactiveerd. Dat heb je nodig om bv. in te loggen op 'Mijn Burgerprofiel' of Tax-on-Web, een itsme®-account aan te maken, studiebeurs aan te vragen,... Maak een afspraak om deze te activeren.
 • DOE-meter: wat vind jij echt belangrijk in onze gemeente?

  di 15 nov
  Het verenigingsleven maakt van onze gemeente een aangename plek om te wonen. We willen daarom werken aan een beter beleid voor verenigingen en hun leden/vrijwilligers. In de Nationale DOE-meter vragen we hiervoor jouw mening! Laat je stem horen en vul de online enquête in vóór 15 december.
 • Foto's 'Wandel mee in de herfst'

  ma 14 nov
  334 wandelaars genoten op een zonnige 11 november van de mooie natuur in en om Hulsen. Bekijk de foto's van VVV Balen van de tocht 'Wandel mee in de herfst'.
 • Foto's herdenking Wapenstilstand

  ma 14 nov
  Wapenstilstand was dit jaar meer dan ooit een gelegenheid om stil te staan bij de oorlogsgruwel, met de situatie in Oekraïne in het achterhoofd. Ook in Balen herdachten we op 11 november (de einddag van WO I) de gesneuvelden, met een mis en een plechtigheid in het Centrum en Olmen. Bekijk de foto's.
 • Hier kan je in Balen het WK voetbal volgen op groot scherm

  ma 14 nov
  Zondag 20 november wordt het WK voetbal afgetrapt. België komt op woensdag 23 november voor het eerst in actie. Bekijk op www.balen.be/rodeduivels welke horecazaken/verenigingen/organisaties de wedstrijden (van de Rode Duivels) uitzenden op groot scherm. Jouw zaak toevoegen kan nog via het e-loket.
 • Dien je kandidaturen voor de Cultuurprijs in vóór 6 december

  wo 9 nov
  Na drie jaar afwezigheid reikt de Cultuurraad op 1 maart 2023 weer de Cultuurprijs en Publieksprijs uit en worden verdienstelijke vrijwilligers en jubilerende verenigingen in de bloemetjes gezet. Kandidaturen indienen kan t.e.m. 6 december aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket.
 • Doe mee met winterzoektocht VVV Balen

  di 8 nov
  Vanaf vrijdag 11 november kan je deelnemen aan de 4de Winterzoektocht (4 km in het centrum van Balen) van VVV Balen. Inschrijvingsformulieren af te halen aan de balie van VC De Kruierie. Breng je ingevulde formulier binnen voor 28 februari '23 en maak kans op een mooie prijs.
1-30 Van 105
Naar top