Nieuws : Vrije tijd

Nieuwsoverzicht

 • Krant roept verenigingen op om origineel evenement in te dienen

  vr 23 jul
  Een krant geeft verenigingen de kans om een leuk en origineel (coronaproof) evenement waar te maken. Voorstellen kan je indienen tot 15 september. Heb jij zo'n idee? Aarzel dan niet. Misschien wordt het Balens idee wel uitgekozen...
 • Tip van de Bib: 'Alles is kunst' (jeugd)

  vr 23 jul
  Kunst moet je niet alleen kijken, kunst moet je vooral ook doen. Dit geweldige boek, dat in geen kinderkamer of knutselkast mag ontbreken, doet beide. Eerst leer je iets over een kunstenaar, een van zijn kunstwerken en de stijl die hij heeft gebruikt en vervolgens ga je zelf aan de slag.
 • Tijdelijk speelpleintje in Grote Bosbergstraat

  do 22 jul
  In de Grote Bosbergstraat werd een tijdelijk speelpleintje geplaatst, met een speeltoestel en een voetbalgoal. Zo kunnen de kinderen uit de buurt deze zomer al volop spelen, in afwachting van de aanleg van een park met speelzone en ontmoetingsplek voor jong en oud bij de verdere verkaveling.
 • Drie besmettingen bij Speelplein Biesakker: enkele speldagen en pleinfeesten geannuleerd

  di 20 jul
  Dinsdag 20 juli zijn er drie coronabesmettingen vastgesteld bij Speelplein Biesakker. De speldagen van de groepen die als hoogrisico werden beschouwd, worden geannuleerd tot en met vrijdag 30 juli. Ook de Pleinfeesten van dit weekend worden uit voorzorg geannuleerd.
 • Gebuurtenissen: Geef je activiteit in sep/okt door tot uiterlijk 1 augustus

  di 20 jul
  Omdat er stilaan weer meer en meer activiteiten kunnen plaatsvinden, verschijnt er binnenkort ook weer een editie van de Gebuurtenissen. Wil jij jouw activiteit in Balen in september of oktober extra in de kijker zetten? Geef deze dan uiterlijk 1 augustus door via het evenementenloket!
 • Kamp Chiro Balen stopgezet na coronabesmetting

  vr 16 jul
  Chiro Balen heeft met spijt in het hart het kamp in Rijkevorsel moeten stopzetten. Na bindend medisch advies van het gemeentelijke crisisteam bleek dit helaas de enige overgebleven optie, nadat bijna de voltallige leiding in quarantaine moest na een coronabesmetting bij één van de leden.
 • Tip van de Bib: 'Liever Verliefd'

  vr 16 jul
  Na een datingappfiasco onderbreekt Ava haar zoektocht naar de ware en reist ze vastberaden om haar boek af te werken naar een Italiaans toevluchtsoord voor schrijvers. Het schrijversoord is de ideale plek om te ontsnappen, ze mag niet eens haar echte naam gebruiken.
 • Gezocht: ambassadeurs voor Generatie Rookvrij

  do 15 jul
  In het kader van 'Generatie Rookvrij' werden recreatiedomein Keiheuvel en de 14 speelpleintjes in onze gemeente eind mei rookvrij gemaakt. Om deze rookvrije boodschap zo wijd mogelijk uit te dragen, is de werkgroep gezonde gemeente Balen op zoek naar ambassadeurs.
 • Muziekterras met Marengas uitgesteld naar 29 juli

  do 15 jul
  Wegens de aanhoudende regenval is Balen Muziekterras met The Marengas op recreatiedomein Keiheuvel verplaatst van 15 naar 29 juli. Tickets blijven geldig. Wie er niet bij kan zijn op de nieuwe datum, mailt best naar info@keiheuvel.be, zodat deze tickets naar mensen op de wachtlijst kunnen gaan.
 • Ga je mee op safari? Interactieve fietstocht in Balen.

  wo 14 jul
  Op safari in Balen? Vanaf zaterdag 17 juli kan het! Vanuit de Kruierie of de Keiheuvel vertrek je voor een fietstocht doorheen de habitat van de zebra, de gorilla, de flamingo en nog veel meer. De tocht is geschikt voor jong, oud en alles daartussenin. 
 • Visverbod met werphengel ter hoogte van jachthaven Kerkhoven

  wo 14 jul
 • Vacature: Projectmedewerker LeesLAB (Stuifzand)

  ma 12 jul
 • Tip van de Bib: 'Lieze & Tine'

  vr 9 jul
  1968, het jaar waarin alles anders werd... Lieze en Tine is een boek voor tieners en voor wie dat was in het fantastische jaar 1968, toen inderdaad alles anders werd.
 • 'Boalen vruger en nij' zet jouw erfgoed of die van je vereniging in de kijker!

  do 8 jul
  Heb jij als actieve Balenaar nog een hoop erfgoedschatten op zolder liggen die de moeite waard zijn om te delen? Breng Erfgoed Balen op de hoogte en dan liggen jouw spullen binnenkort misschien wel te schitteren op 'Boalen vruger en nij'.
 • Sfeerfoto's van eerste Muziekterras met Geena Lisa en Andrea Croonenberghs

  za 3 jul
  Het eerste coronaproof Muziekterras van deze zomer werd donderdag 1 juli afgetrapt op Recreatiedomein Keiheuvel door Geena Lisa, Andrea Croonenberghs en Sam Verhoeven. Zij brachten meezingers en luisterliedjes van eigen bodem. Zalig om terug rond een podium te genieten van sfeer en muziek.
 • Kindervertellingen pastorij Olmen (juli)

  vr 2 jul
  Een vaste waarde tijdens de zondagen in juli zijn de kindervertellingen aan de pastorij in Olmen. Laat je meeslepen in de fantasierijke wereld van vier meestervertellers. De vertellingen starten telkens om 15u. Tip: breng je eigen kussentje of stoeltje mee
 • Tip van de Bib: 'Iene Miene Mutte'

  vr 2 jul
  Een politieteam is in Southampton op zoek naar een seriemoordenaar die telkens twee mensen gijzelt en hen achterlaat met een revolver met slechts een kogel.
 • Lees nu digitaal via de Bib en lees deze zomer zorgeloos, waar je maar wil

  do 1 jul
  Je kan 2 e-boeken lenen, 2 e-boeken reserveren en elk e-boek maximaal 6 weken houden. Geen boetes, geen zorgen: een e-boek verdwijnt na de uitleentermijn vanzelf van je toestel.
 • Overzicht: Balen ondersteunt haar verenigingen en organisatoren

  do 1 jul
  Balen staat bekend om haar rijke verenigingsleven en vrijetijdsaanbod. Sinds de coronacrisis hebben onze verenigingen en organisatoren het evenwel niet gemakkelijk. De gemeente zet dan ook alle zeilen bij om hen te ondersteunen, o.a. met alle middelen die Balen kreeg uit het Vlaamse Noodfonds.
 • Zomerlezen in de Bib

  do 1 jul
  De zomervakantie komt eraan! Joepie! Tijdens de hele vakantie, van 1 juli tot 31 augustus, organiseert de Bib, samen met 6 Balense scholen, een leeswedstrijd. In de Bib hangt al een lange vlaggenlijn voor jullie klaar. Helaas hangen er voorlopig nog geen vlaggetjes aan. Help jij ze vullen?
 • Gratis interactieve wandeling 'Een blauwe Vogel' (pastorij Olmen)

  wo 30 jun
  Gratis interactieve theaterwandeling van 5km voor kinderen vanaf 4 jaar. Hou je gsm in de aanslag naar het vertrekpunt van de zoektocht: het poortgebouw van de Pastorij van Olmen en helpt mee zoeken naar de Blauwe Vogel.
 • Openluchtzwembad Keiheuvel open vanaf donderdag 1 juli

  wo 30 jun
  Het openluchtzwembad van recreatiedomein Keiheuvel opent op donderdag 1 juli opnieuw de deuren. Tot en met 31 augustus kan je er elke dag zwemmen van 10u30 tot 20u. Reserveer op voorhand een dagticket op www.keiheuvel.be. Voor inwoners van Balen geldt een speciaal voordeeltarief van 2 euro.
 • Stuifzand: zeven Kempense bibs voor de prijs van één

  wo 30 jun
  Vanaf eind oktober gaan de bibliotheken van Balen, Dessel, Geel, Laakdal en Meerhout, Mol en Retie samenwerken onder de naam Stuifzand, met 1 gemeenschappelijk reglement. Je bent vanaf dan automatisch lid van deze 7 Kempense bibs (gratis t.e.m. 25j), kan tot 20 materialen lenen en gratis reserveren.
 • Culinair genieten met de Smulpaap 2021

  di 29 jun
  De Smulpaap verwent je van 1 juli tot 17 oktober culinair in verschillende horecazaken in Balen (Bread Time, N18 Olmen, Bakkerie en Fieneke), Mol en Retie. Koop de brochure voor slechts 15 euro in VC De Kruierie (gezamenlijke waarde van de lekkernijen is min. 30 euro).
 • Deze zomer kan je komen #straleninbalen!

  ma 28 jun
  Toerisme Balen voegt deze zomer heel wat activiteiten aan hun aanbod toe om optimaal te kunnen genieten van een staycation in eigen land. Geniet van een interactieve theaterwandeling en de Spelletjeskast aan de Pastorij van Olmen of ontdek onontgonnen gebied in Balen Wezel. Doe mee en #ontdekbalen.
 • G-sportkampen in de regio Zuiderkempen (Geel)

  ma 28 jun
  G-sportkampen zijn sportkampen met extra begeleiders, voor kinderen en volwassenen met een beperking, fysiek of verstandelijk. Je kunt inschrijven tot en met de woensdag voor het kamp.
 • Haal je gratis zomerkalender 2021 bij VC De Kruierie

  ma 28 jun
  Vanaf 1 juli 2021 kan je weer een gratis zomerkalender afhalen aan de infobalie van VC De Kruierie. Deze kalender bevat inspiratie voor een zomervakantie boordevol tips, weetjes en opdrachten. Voor de eerste tien gezinnen die de kalender komen afhalen, ligt er bovendien een leuke verrassing klaar.
 • Vind de schat van Vlieg in VC De Kruierie

  ma 28 jun
  De hele zomer lang kan je in VC De Kruierie op zoek naar de schat van Vlieg. Vlieg heeft overal puzzelstukjes verstopt! Gelukkig toont de schatkaart je de weg naar allerlei locaties met opdrachtjes. Opdracht volbracht? Met de passende puzzel ‘vlieg’ je naar de schatkist! Wat zou erin zitten?
 • Schrijf in voor Coderdojo-workshop op 7 augustus

  vr 25 jun
 • Tip van de Bib: 'Nooit meer alleen'

  vr 25 jun
  Een graphic novel met impressies over het krijgen van een kind, moederschap en de veranderende relatie tussen de ouders na de geboorte van het eerste kind.
1-30 Van 103
Naar top