logo print logo ocmw print

Nieuws : Vrije tijd

Nieuwsoverzicht

 • Afhaalacties verenigingen, clubs, scholen,... Wat is er mogelijk?

  vr 15 jan
 • Tip van de Bib: 'De prinses van Coronaland'

  vr 15 jan
  De Prinses van Coronaland werd geboren uit de verbeelding en van de Balense Betty Machiels. De gepensioneerde kleuterjuf van het scholeke van de Vennen schreef het verhaal en tekende alle illustraties.
 • Informatie over heropstart activiteiten -13-jarigen voor verenigingen

  do 14 jan
 • Jong en hulp of advies nodig? 'Klik erop!'

  do 14 jan
  Met één klik ontdek je verschillende diensten die klaarstaan voor jongeren met hulp en advies.
 • KrokusKiXs online

  do 14 jan
  Bekijk de KiXs voor de krokusvakantie online op www.balen.be/KiXs. Pimp je eigen carnavalsmasker, duik in de Jeugdboekenmaand of stip mee tegen pesten. Je vindt het allemaal in deze online editie.
 • Winnaars 'Zingen Zonder Triiingen'

  do 14 jan
  Geen troostprijzen, maar wel vier grote winnaars! Proficiat! Zij winnen een verwenpakket ter waarde van 100 euro.
 • Geen extra beperkingen voor kinderen tot en met 12 jaar vanaf 16 januari

  wo 13 jan
  De extra beperkingen voor binnenactiviteiten van kinderen tot en met 12 jaar (geboortejaar 2008) vallen weg vanaf zaterdag 16 januari.
 • Blijf in beweging dankzij #deKempenbeweegt

  vr 8 jan
  Op RTV kan je vanaf maandag 11 januari dagelijks om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met het programma #deKempenbeweegt.
 • Tip van de Bib: 'De lengte van een oceaan'

  vr 8 jan
  In ‘De lengte van een oceaan’ luistert Björn Soenens vooral naar de verhalen van gewone Amerikanen. Hij tekent hun strijd op, hun overlevingsdrang, hun gevecht tegen onrecht en tegen het onvermijdelijke. Het boek zit vol verbazing en verontwaardiging over real life ten tijde van Trump.
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques verlengd

  do 7 jan
  Omdat er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten kunnen plaatsvinden, heeft het gemeentebestuur beslist om Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2021 automatisch met één jaar te verlengen. Eerst was dit enkel voor cheques die uiterlijk eind 2020 vervielen.
 • Video: Balenaars tikken mee met nationaal slotritueel

  do 31 dec
  Heel wat Balenaars namen vorige week woensdag om 20u stipt een leeg glas en een lepel bij de hand voor het nationaal en muzikaal slotritueel van 2020: Let’s Tick Together. BalenTV tikte enthousiast mee met het gezin van Loes Bruyninckx, lerares aan de Muziekacademie. Bekijk het filmpje!
 • Tip van de Bib: 'Nieuwjaarsbrieven van 1746 tot nu'

  wo 30 dec
  Heb jij je nieuwjaarsbrief al klaar? Nee? Dan haal je misschien nog wel wat inspiratie uit dit boek, waarin Nelly Haelterman teruggaat tot in de 18e eeuw om onze traditie van nieuwjaarsbrieven te beschrijven.
 • Video: Mobiele beiaard brengt kerstconcert aan Balense woonzorgcentra

  wo 30 dec
  Dinsdag trok een mobiele beiaard langs de drie Balense woonzorgcentra. Bewoners en personeel genoten met volle teugen van het hartverwarmende openraam kerstconcert. De muzikale verrassing deed hen zichtbaar deugd in deze moeilijke tijden. Bekijk de beelden van BalenTV.
 • Gun de zorg wat rust: knal dit eindejaar zonder vuurwerk!

  di 29 dec
  Donderdag vieren we de overgang van oud op nieuw noodgedwongen anders dan we gewend zijn: binnen onze kleine bubbel en zonder vuurwerk. En dit jaar is er een extra, erg belangrijke reden om geen vuurwerk af te steken: om de zorg die al een zwaar jaar achter de rug heeft niet extra te belasten.
 • Onderwijs: Haal je lerarenkaart af in VC De Kruierie

  di 29 dec
  Leerkrachten die in Balen wonen, kunnen hun lerarenkaart afhalen aan de balie van VC De Kruierie.
 • Veilig en zeker sporten in Balen

  di 29 dec
  Multisportfederatie Sporta heeft haar website 'Zeker Sporten' vernieuwd. Op www.zekersporten.be/balen vind je een overzicht van de sportfaciliteiten in onze gemeente, handige tips, preventieoefeningen en nuttige sportinfo. Individuele sporters kunnen er ook een solo- of gezinsverzekering afsluiten.
 • Laatste oproep aan skaters: hou je aan de regels anders sluit het skatepark!

  wo 23 dec
  We merken dat de skaters zich niet aan de coronaregels houden op het skatepark. Ook moeten we vandalisme vaststellen aan de poort. Dit is de laatste kans om je aan de regels te houden, anders sluiten we het skatepark onherroepelijk! Draag een mondmasker, max 12 personen op het park, hou afstand!
 • Straffe verhalen van vroeger

  wo 23 dec
  Erfgoed Balen startte een interessante reeks ‘podcasts’: daarin worden markante Balense figuren aan het woord gelaten en komen straffe verhalen uit ons lokaal verleden op een amusante manier naar boven.
 • Tip van de Bib: 'Heksje Mimi viert Kerstmis'

  wo 23 dec
  Heksje Mimi en Roosje gaan in het bos op zoek naar een kerstboom. Mimi wil het liefst een hele grote. Maar die krijgen ze niet uit de grond en de iets kleinere bomen ook niet. Zullen Mimi en Roosje toch een boom kunnen vinden?
 • Jong Balen bakt, online filmpjes voor onze jongsten

  ma 21 dec
  Tijdens de kerstvakantie bakken en koken we op de Facebookpagina Balenisjong. Twee monitoren van KiXs en Kuren leggen je uit hoe je eenvoudige gerechtjes kan maken. Ze gingen vandaag van start met 'vuurwerk-worstenbroodjes'. Zeker kijken en bakken maar!
 • Tip van de Bib: 'Idaho'

  vr 18 dec
  Een vrouw probeert te achterhalen wat voor vreselijks gebeurd is met de eerste vrouw en dochters van haar dementerende man.
 • Gezocht: jobstudenten voor gemeente, Keiheuvel, Ter Vest en Kikoen

  wo 16 dec
  Wil jij in de zomermaanden een vakantiejob uitoefenen bij de gemeente Balen (klus-/groen-/poetsdienst, balie, animator), Keiheuvel (redder, allrounder/poetser, ticketverkoop, kinderboerderij), WZC Ter Vest (verpleging en verzorging) of Kikoen (Kinderclub)? Stel je dan uiterlijk 29 januari kandidaat!
 • Gezocht: Podiumtalent voor Gluren bij de Buren

  wo 16 dec
  Als corona het toelaat, gaan we volgende lente (7-16 mei) weer Gluren bij de Buren. Ben jij een podiumkunstenaar die bedreven is in muziek, woord, dans, theater of comedy? En wil jij de gemeentegrenzen oversteken om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin? Schrijf dan in vóór 1 februari!
 • Tip van de Bib: 'Een dag in december'

  vr 11 dec
  Als Laurie in de bus oogcontact maakt met Jack, slaat er een vonk over. Toch zal het nog tien jaar duren voordat ze elkaar in de armen kunnen sluiten.
 • Balen Belt: telefoontjes naar alleenwonenden

  ma 7 dec
  Ben je alleenstaand en woon je in Balen… dan werd je misschien al opgebeld door één van onze medewerkers of vrijwilligers vanuit de actie 'Balen Belt'. Nog geen telefoontje gehad? Dan mag je er nog eentje verwachten. Met dank aan onze bellers die zo van onze gemeente een warme gemeente maken!
 • De Bib en balie VC De Kruierie weer open vanaf 7 december

  do 3 dec
  We zijn heel blij dat we onze bezoekers weer kunnen verwelkomen. Vanaf maandag gelden dan ook terug de vertrouwde openingsuren. De afhaal- en leveringsservice wordt dan ook stopgezet. Het leescafé en de leeszaal blijven nog gesloten.
 • Tip van de Bib: 'Niet verder vertellen'

  do 3 dec
  Een zwangere vrouw wordt met een pistool aangetroffen naast het lijk van haar man. Boston inspecteur D.D. Warren en haar informante Flora onderzoeken de zaak.
 • Vrijwilliger Lieve belt Renée: een mooie vriendschap ontstaat

  do 3 dec
  Tijdens de coronacrisis bellen onze vrijwilligers en medewerkers naar de 75-plussers en alleenwonenden. En soms ontstaan hieruit mooie vriendschappen. Mooi voorbeeld hiervan zijn Lieve en Renée. Zo wordt niet alleen het isolement van Renée doorbroken maar ook Lieve is blij dat ze zinvol bezig is.
 • Bewoners WZC bakken speculaas (foto's)

  wo 2 dec
  De bewoners van WZC Ter Vest zijn helemaal into Sinterklaas. Ze bakken zelf speculaas. En nu ze toch bezig waren, meteen ook maar meehelpen met het middagmaal. Klik door om foto's te bekijken.
 • Awel-folder voor kinderen lagere scholen

  di 1 dec
  Deze week krijgen alle kinderen van de Balense lagere scholen een Awel-folder met daarin info over waar ze anoniem terecht kunnen met hun vragen, bezorgdheden, gevoelens, verhaal,... Zeker nodig in deze tijden van corona. Je vindt de folder ook bij 'downloads'.
1-30 Van 75
Naar top