Nieuws : Cultuur

Nieuwsoverzicht

 • Kunst tussen de rekken in VC De Kruierie

  wo 30 nov
 • Gezocht: Podiumtalent voor Gluren bij de Buren

  do 17 nov
  In mei 2023 gaan we weer Gluren bij de Buren. Ben jij een podiumkunstenaar die bedreven is in muziek, woord, dans, theater of comedy? En wil jij de gemeentegrenzen oversteken om op te treden in een onbekende huiskamer of tuin? Schrijf dan in vóór 10 december!
 • Dien je kandidaturen voor de Cultuurprijs in vóór 6 december

  wo 9 nov
  Na drie jaar afwezigheid reikt de Cultuurraad op 1 maart 2023 weer de Cultuurprijs en Publieksprijs uit en worden verdienstelijke vrijwilligers en jubilerende verenigingen in de bloemetjes gezet. Kandidaturen indienen kan t.e.m. 6 december aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket.
 • Reveil: ingetogen samenzijn op begraafplaats Centrum (video)

  do 3 nov
  Op dinsdag 1 november kon je op de begraafplaats van het Centrum (Schakelveld) terecht voor een warm, ingetogen samenzijn, met een sereen akoestisch eerbetoon door het Balense muziekduo Arne en Lobke. Bekijk hier het videoverslag van Balen TV.
 • Foto's en video Bokes & Boeken

  ma 10 okt
  Bedankt aan alle aanwezigen om er samen met ons een fantastische editie van Bokes & Boeken van te maken! Bekijk de foto's en het sfeerverslag van Balen TV.
 • Vrijetijdscentrum De Kruierie vlamt mee tegen kansarmoede

  do 1 sep
  Na een coronapauze van twee jaar zet vrijetijdscentrum De Kruierie zich opnieuw in voor de Warmste Week. Het doel? Zoveel mogelijk geld in het laatje brengen voor het ‘De Warmste Week (DWW) Fonds’ dat dit jaar projecten rond kansarmoede zal ondersteunen. We doen dit op twee manieren.
 • Guido Belcanto lokt massa volk naar Muziekterras Keiheuvel (foto's)

  vr 29 jul
  Jade Mintjens en Guido Belcanto waren donderdagavond te gast op het tweede Muziekterras van deze zomer. De stand-up comedienne en de eigenzinnige koning van het levenslied lokten een massa volk naar recreatiedomein Keiheuvel. Bekijk de foto's.
 • Muziekterras neemt vliegende start in Olmen (foto's)

  vr 15 jul
  The Final Flashback-Band opende donderdagavond een nieuw seizoen van Balen Muziekterras op de Olmense Markt. De sfeer zat er meteen goed in op deze mooie zomeravond. Bekijk de foto's. Volgende afspraak is met Guido Belcanto op donderdag 28 juli in recreatiedomein Keiheuvel.
 • Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

  do 23 jun
  Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de Balense Vrijetijdscheques verdwijnen. Na 31 december 2022 stopt de verkoop van deze cheques volledig.
 • Coronabarometer: code geel vanaf maandag 7 maart

  ma 7 mrt
  Vanaf maandag 7 maart schakelt de coronabarometer naar code geel. Zo verdwijnt onder meer het Covid Safe Ticket in de horeca en vervallen beperkingen voor evenementen. Ook de epidemische noodsituatie en de federale fase van het nationaal noodplan worden na twee jaar afgeblazen.
 • Coronabarometer: code oranje vanaf vrijdag 18 februari

  do 17 feb
  Vanaf vrijdag 18 februari ’s ochtends schakelt de coronabarometer naar code oranje. Zo verdwijnt onder meer het sluitingsuur in de horeca en kan het nachtleven opnieuw open. Ook alle publieksevenementen binnen en buiten zijn toegelaten. Telewerk is niet langer verplicht, maar blijft wel aanbevolen.
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques automatisch verlengd

  vr 11 feb
  De afgelopen maanden konden er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten plaatsvinden. Heel wat inwoners hebben nog Vrijetijdscheques die al vervallen zijn of binnenkort vervallen. Cheques met vervaldatum tussen 01/01/2020 en 31/12/2021 worden daarom automatisch verlengd.
 • Coronabarometer start op 28 januari in code rood

  wo 26 jan
  Het Overlegcomité keurde op 21 januari de coronabarometer goed. De maatregelen op basis van die barometer gaan in op vrijdag 28 januari onder code rood. Bekijk hier alle maatregelen. Ook wordt het Covid Safe Ticket vanaf 1 maart aangevuld met het boostershot.
 • Nog geen Cultuurprijs in 2022, wel verdienstelijke vrijwilligers en jubilerende verenigingen

  di 19 okt
  Gezien de beperkte cultuurwerking in 2020 en 2021, wordt er nog geen Cultuurprijs uitgereikt begin volgend jaar. Verdienstelijke vrijwilligers en jubilerende verenigingen worden wel al in de bloemetjes gezet op 23 februari 2022. Draag ze uiterlijk 3 januari voor via www.balen.be/cultuurprijs.
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques verlengd

  do 7 jan
  Omdat er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten kunnen plaatsvinden, heeft het gemeentebestuur beslist om Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2021 automatisch met één jaar te verlengen. Eerst was dit enkel voor cheques die uiterlijk eind 2020 vervielen.
1-15 Van 15
Naar top