Nieuws : Cultuur

 • Dien je kandidaturen voor de Cultuurprijs in

  do 10 okt
  Op 19 februari reikt de Cultuurraad de jaarlijkse Cultuurprijs en Publieksprijs uit en worden verdienstelijke vrijwilligers en jubilerende verenigingen in de bloemetjes gezet. Kandidaturen indienen kan t.e.m. 11 december aan de balie van VC De Kruierie of via het e-loket op www.balen.be/cultuur.
 • Volgende 'Babbelen over boeken' (17 okt): De vrouw met het rode haar

  do 10 okt
  Elke zes weken kan je in de Bib samen met een leesgids gedachten uitwisselen over een boek. Op donderdag 17 oktober bespreken ze om 20u ‘De vrouw met het rode haar’ van Orhan Pamuk. Het boek kan je lenen in de Bib. Gratis deelname. I.s.m. Davidsfonds Balen-Olmen.
 • Expo en verhalen over vredesstoet na WO II in Olmen

  ma 7 okt
  Op vrijdag 18 en zaterdag 19 oktober kan je van 19u tot 22u in de Pastorij van Olmen naar een expo over de vredesstoet in Olmen op het einde van WO II, n.a.v. de Nacht van Kempens Erfgoed. Met een unieke fotocollectie en anekdotes (o.a. over de klokkenroof).
 • Klevertje ziekenfonds tonen bij aankoop Vrijetijdscheque

  ma 23 sep
  Mensen die ingeschreven zijn op de kaartenbank van het ocmw en personen met een verhoogde tegemoetkoming, kunnen Vrijetijdscheques met korting aankopen (aan resp. 20% en 50% van de waarde). Om misbruik te voorkomen, moeten ze voortaan bij elke aankoop wel een klevertje van hun ziekenfonds tonen.
 • Werk jij mee aan de boerenbelevingsmarkt?

  ma 2 sep
  In oktober start aan jeugdcentrum Biesakker een overdekte boerenbelevingsmarkt (elke vrijdag 15u-19u). Wil jij meehelpen als vrijwilliger, in ruil voor een vergoeding? Geef dan een seintje (svoet@ons.be of 0477/70 95 61), of kom naar het infomoment op woensdag 11 september om 19u30 in de Biesakker.
 • Alle lessen kunstacademie vanaf nu in VC De Kruierie

  vr 30 aug
 • Eindejaarsexpo Tekenacademie van 7 t.e.m. 22 juni

  do 23 mei
 • Cultuurprijs voor Lo fa(t)to van Bert Leysenkring (foto's en video)

  do 14 feb
  De jury heeft woensdag de Cultuurprijs 2018 uitgereikt aan de Bert Leysenkring voor haar voorstelling 'Lo fa(t)to'. De Cultuurprijs van het publiek ging naar de musical ‘On the journey with the Artist' van GBS De Bosmier. Bekijk alle gehuldigden, de foto's en het videoverslag van BalenTV.
1-8 Van 8