Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de bib: De theetuinen fietsgids van Nederland

  vr 1 mrt
  De ultieme fietsgids voor theeliefhebbers en theetuin fans! Met maar liefst 50 fietsroutes langs meer dan 125 theetuinen in Nederland, is er altijd een fietsroute voor een High Tea of thee met huisgemaakte taart in de buurt.
 • Toon je skate- en stepkunsten tijdens Ramp?Zalig! (27 april)

  vr 1 mrt
  Is het skatepark jouw tweede thuis en heb je zin in een uitdaging? Laat je skills zien tijdens skate- en stepcontest Ramp?Zalig! op zaterdag 27 april (9u30 tot 18u) op het skatepark van Kasterlee. Inschrijven is verplicht en kan tot en met 14 april via balen.be/rampzalig.
 • Weerbaarheidstraining voor kinderen van 8 tot 15 jaar in paasvakantie: schrijf nu in!

  vr 1 mrt
  Ben jij tussen 8 en 15 jaar, woon je in Balen, Dessel, Mol of Retie en wil je sterk(er) in je schoenen staan? Schrijf dan voor 15 maart in voor de weerbaarheidstraining van Huis van het Kind tijdens de paasvakantie.
 • Escape your books en probeer te ontsnappen uit de pop-up escaperoom

  wo 28 feb
  We dagen jou en je vrienden uit om te ontsnappen uit onze spannende escaperoom. Werk samen, los puzzels op en gebruik je creativiteit om binnen de tijd te ontsnappen uit de gevangenis. Reserveer snel je tijdslot via vrijetijd.balen.be of aan de balie van De Kruierie.
 • Beluister het Jeugdboekenmaand-lied

  di 27 feb
  Het Jeugdboekenmaand-lied is er! Het Geluidshuis zorgde voor een onweerstaanbare meezinger, met als titel 'Lezen, dat is spelen en sporten met je hoofd'. Luisteren en zingen jullie mee?
 • Jeugdboekenmaand: bekijk alle activiteiten van de Bib van Balen

  di 27 feb
  Maart is traditioneel Jeugdboekenmaand! De hele maand staat in het teken van (voor)lezen en plezier maken. De Bib van Balen organiseert allerlei leuke activiteiten om je te laten ontdekken hoe leuk lezen kan zijn. Kom jij ook?
 • PaasKiXs en -Kuren: schrijf in voor de activiteiten tijdens de paasvakantie

  ma 19 feb
  Deze week wordt de PaasKiXs, met het aanbod aan activiteiten voor kinderen en jongeren in de paasvakantie, verdeeld in alle Balense scholen. Bekijk het programma hier online en schrijf in! De Kuren met daarin activiteiten voor 12+, krijgt elke jongere in de brievenbus.
 • Zeggetis... de jeugddienst luistert!

  ma 12 feb
  Op vrijdag 15 maart kan je als middelbare scholier vlak na schooltijd terecht aan Drankcenter Den Tips (Molsesteenweg) voor een gratis drankje en knabbeltje. Het enige wat je daar we daarvoor in ruil willen is jouw mening. Daarbovenop krijg je een goodiebag en maak je kans op een kermisticket.
 • Sobercoins: succesvolle campagne tegen voordrinken

  do 8 feb
 • Ga op wandeldate met je oma/opa

  ma 5 feb
  Ga op wandel in het centrum van #ontdekbalen en stel je oma/opa ondertussen de leukste vragen over vroeger. Afsluiten doe je met een lekker hapje en drankje in een Balense horecazaak. Koop het wandelpakket (9 euro incl. bonnenboekje) in VC De Kruierie en ga samen op pad!
 • Huis van het Kind ondersteunt je met activiteiten over opvoeden en opgroeien

  wo 24 jan
  Huis van het Kind organiseert elk jaar heel wat gratis activiteiten over opvoeden en opgroeien. Het volledige aanbod vind je in de handige overzichtskalender. Bekijk alle activiteiten voor dit voorjaar en schrijf je gratis in.
 • Foto's Nieuwjaarke Zoete zingen

  wo 3 jan
  In Hulsen is de traditie van het 'Nieuwjaarke Zoete' nog springlevend. Op 31 december trokken kinderen van deur tot deur om het nieuwe jaar in te zingen, in ruil voor snoep of een centje. Een warme afsluiter van het jaar! Bekijk hier de foto's.
 • Balense muziekscene in kaart gebracht

  wo 20 dec
 • Informeer je over Groeipakket tijdens zitdag

  vr 3 nov
  Heb jij vragen over je Groeipakket-dossier, de schoolbonus of sociale toeslag? Huis van het Kind BalDeMoRe organiseert maandelijks een zitdag in één van de 4 gemeenten. Inschrijven is niet nodig. Bekijk hier alle data voor het schooljaar 2023-2024.
 • 20e Bengelpop wordt feesteditie gespreid over twee dagen

  ma 30 okt
  In 2024 blaast Bengelpop 20 kaarsjes uit. Speciaal voor die gelegenheid wordt het kinderfestival op recreatiedomein Keiheuvel volgend jaar gespreid over twee dagen: donderdag 20 en vrijdag 21 juni. Inschrijven kan vanaf maandag 6 november om 8u 's morgens via www.bengelpop.be.
 • Foto's en video's Bengelpop

  wo 28 jun
  6.000 kinderen van het eerste en tweede leerjaar beleefden dinsdag op Bengelpop in recreatiedomein Keiheuvel een kei-leuke afsluiter van het schooljaar. Bekijk de foto's en filmpjes.
 • Herbruikbare bekers in uitleen voor verenigingen

  di 13 jun
  De gemeente Balen leent herbruikbare bekers uit via vzw De Sprong. Ze zijn een milieuvriendelijk alternatief voor wegwerpbekers, die vanaf 15 juni 2023 verboden zijn. Verenigingen en scholen kunnen hier gratis gebruik van maken voor activiteiten in onze gemeente. Ze betalen enkel de reinigingskost.
 • Balen zet sobercoins in tegen voordrinken

  wo 13 apr
  Steeds meer jongeren doen aan 'voordrinken' voor ze op stap gaan, maar dat is niet zonder risico. Om hen te stimuleren om vooraf niet te veel te drinken, lanceert de gemeente Balen vanaf komend weekend sobercoins: jongeren die safe blazen bij aankomst, worden beloond met drie gratis drankbonnen.
 • Foto's van eerste leerjaren van Balense scholen

  vr 29 okt
  Deze week poseerden de leerlingen van het eerste leerjaar van alle Balense scholen fier voor de fotograaf. Ook de kleuters van De Puzzel Vennen en 't Wit Scholeke van Wezel deden mee. En ze waren ook heel enthousiast om een gekkebekken-foto te maken.
1-19 Van 19
Naar top