Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Kinderen en jongeren

 • Drie jonge vrijwilligers gezocht voor knutselhoekje op opening toeristisch seizoen

  vr 19 apr
  De jeugddienst is dringend op zoek naar nog drie jeugdige vrijwilligers (+16 jaar) die een dagje kinderen willen begeleiden in een knutselhoekje tijdens de Opening Toeristisch Seizoen in recreatiedomein Keiheuvel op zondag 28 april.
 • Diensten gesloten op paasmaandag 22 april

  wo 17 apr
  Op 22 april (paasmaandag) zijn de gemeentediensten (gemeentehuis, VC De Kruierie, Bib, sportdienst Bleukens), het ocmw-huis, Den Travoo, IOK-recyclagepark, Kikoen Balen en de wijkpost van de politie gesloten.
 • Ronde van Balen, vijfdaagse loopwedstrijd voor kids

  ma 15 apr
  Op maandag 6 mei start de vijfdaagse loopwedstrijd 'de Ronde van Balen' voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Elke avond wordt er om 19u op een andere locatie gelopen. Kleuters kunnen meelopen buiten klassement. Ouders kunnen hun kinderen gratis inschrijven via het e-loket.
 • Schrijf je nog snel in voor de Buitenspeeldag

  vr 12 apr
  Op woensdag 24 april kan elke 6- tot 16-jarige zich tussen 13u en 16u gratis uitleven op de Buitenspeeldag in en om sportcomplex Bleukens. Om deel te nemen, moet je inschrijven via het e-loket vóór 21 april (niet meer mogelijk ter plaatse). Ouders kunnen die namiddag terecht op een gezellig terras.
 • SOS Zomerkamp zoekt kampplek voor 100 jeugdgroepen

  do 11 apr
 • Gezocht: (groot)ouders met een mening

  di 2 apr
  Heb jij (klein)kinderen? Dan ben jij de expert die Huis van het Kind regio Mol nodig heeft. Kom vertellen over jouw noden en verwachtingen op donderdag 25 april (18u30-20u) of dinsdag 30 april (20u-21u30) in het lokaal dienstencentrum in Ten Hove (Jakob Smitslaan 28, Mol). Vooraf inschrijven.
 • KiXs en Kuren-tip: zweefvliegen en yoga

  vr 29 mrt
  Tijdens de paasvakantie kunnen de Balense jongeren zich weer uitleven op heel wat KiXs en Kuren-activiteiten. Graag zetten we twee bijzondere activiteiten extra in de spotlights: zweefvliegen (12 april) en kinder- en tieneryoga (initiatie op 20 april, lessenreeks vanaf 27 april).
 • Foto's Peuterspeelpunt in Bib

  vr 22 mrt
  Boekstartgemeente Balen wil het (voor)lezen bij kinderen stimuleren. Daarom vond het Peuterspeelpunt op vrijdag 22 maart uitzonderlijk plaats in de Bib van Balen. De peuters maakten kennis met het kinderaanbod van de Bib en luisterden naar de verhalen van de voorleesmoeder. Bekijk de foto's.
 • Skaters en steppers, schrijf in voor Ramp?Zalig!

  di 19 mrt
  Op zaterdag 18 mei (9u30-18u30) kunnen skaters en steppers hun kunstjes tonen tijdens Ramp?Zalig! op sportcomplex Bleukens. Vanaf 5 jaar (°2014) kan je deelnemen aan de initiaties, vanaf 7 jaar (°2012) ook aan de wedstrijden. Schrijf je nu in via het e-loket (vvk 2 euro, kassa 3 euro).
 • Inschrijven kinderopvang paasvakantie vanaf 21 maart

  vr 15 mrt
 • Inschrijven PaasKiXs en -Kuren

  do 14 mrt
  Sinds maandag 18 maart kan je inschrijven voor de jeugdige activiteiten tijdens de paasvakantie. Dit kan alleen door langs te komen aan de balie van VC De Kruierie tijdens de openingsuren, dus niét telefonisch of per mail. Je betaalt meteen voor de ingeschreven activiteiten (Bancontact beschikbaar).
 • Bekijk de PaasKiXs en -Kuren

  vr 8 mrt
  Het krokusverlof zit er nog niet helemaal op, of we kijken alweer vooruit naar de volgende vakantie. Bekijk hier alvast de PaasKiXs (wordt verdeeld in de Balense scholen) en PaasKuren (kan je ook afhalen aan de Infopunten). Inschrijven vanaf maandag 18 maart in VC De Kruierie.
 • Foto's & film startdag 10 jaar VC De Kruierie

  do 7 feb
  Vrijetijdscentrum De Kruierie blies woensdag 10 kaarsjes uit. Het feestjaar werd afgetrapt met o.a. een bezoek van stripheld Jommeke, een gesmaakte kookworkshop van Steffi Vertriest en heel wat lekkernijen voor de bezoekers. Fijn dat jullie massaal kwamen meevieren! Bekijk de foto's en het filmpje.
 • Nieuwe toestellen voor speelplein Hulsen

  di 5 feb
  Op het pleintje in de Stuifzandstraat in Hulsen zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst. De oude waren versleten en werden vorige zomer al weggehaald. Later dit voorjaar krijgt ook het plein voor de chirolokalen van Hulsen nog nieuwe speeltuigen.
 • WiWeTeR: Laat je kinderen proeven van wetenschap en techniek

  di 5 feb
  Tijdens de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek & ondeRnemen) ontdekken 8- tot 12-jarigen in de Bib van Balen onder begeleiding wetenschap en techniek. De eerstvolgende reeks van 5 workshops start op 23 februari. Schrijf op tijd in, want deze workshops zijn doorgaans heel snel volzet.
 • Begeleid jij mee de Speelweken voor asielzoekers?

  di 15 jan
 • Foto's Nieuwjaarke Zoete-zingen Hulsen

  wo 2 jan
  In Hulsen werd op de laatste dag van het jaar de mooie traditie van het 'Nieuwjaarke Zoete zingen' in ere gehouden. De kinderen trokken van deur tot deur en kregen lekkers of een centje in ruil voor een lied. Bekijk de foto's.
 • Foto's & film opening Jeugdcentrum Biesakker

  ma 3 dec
  Goed een jaar nadat de 'oude' Biesakker tegen de vlakte ging, is zaterdag het gloednieuwe jeugdcentrum officieel geopend. Er waren activiteiten voor jong en oud en natuurlijk mocht ook de Sint niet ontbreken. Bekijk de foto's en video van BalenTV.
 • Nieuw informatieplatform voor jongeren: WATWAT

  do 22 nov
  WATWAT is een gloednieuw platform dat jongeren tussen 11 en 24 jaar betrouwbare informatie op maat wil bieden. Op www.watwat.be worden alle expertise en hulplijnen van zo'n 70 partners gebundeld, zoals Awel, Pimento, Tele-Onthaal, de Zelfmoordlijn, Student@Work en de Privacycommissie.
 • Foto's & video Voorleesweek: 'Villa vol verhalen'

  ma 19 nov
  Ter gelegenheid van de Voorleesweek werd villa Fraipont in Mol-Wezel afgelopen weekend omgetoverd tot een heus voorleespaleis. Balense en Molse kinderen legden hun oren vol verwondering te luister en keken hun ogen uit bij al die vertelsels. Bekijk de foto's en de video.
 • 17de editie Bengelpop op 4 dagen tijd uitverkocht

  ma 12 nov
 • Presentaties infosessie voor organisatoren

  wo 24 okt
 • Nieuwe houten puzzels in de Bib

  do 11 okt
  Een spiksplinternieuwe lading houten puzzels wacht in onze Bib op de allerkleinsten. Je kan de leuke, nieuwe puzzels aan onze puzzeltafel maken, maar je kan ze ook uitlenen en mee naar huis nemen.
 • Gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

  wo 5 sep
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  ma 20 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
1-27 Van 27