Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Kinderen en jongeren

 • Leiding welkom op jeugdraadvergadering 29 september

  vr 21 sep
 • Scholencross en sportdag op 27 september

  do 20 sep
 • WiWeTeR: Laat je kinderen experimenteren met wetenschap en techniek

  WiWeTeR di 18 sep
  Tijdens de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek & ondeRnemen) voeren kinderen (3e-6e leerjaar) in de Bib van Balen onder begeleiding zelf proeven uit. De eerstvolgende reeks van 5 workshops start op 13 oktober. Schrijf je snel in, want deze workshops zijn doorgaans heel snel volzet.
 • Schrijf je kleuter in voor Multimove, start op 19 september

  wo 12 sep
 • Gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

  huiswerk wo 5 sep
  Omdat niet alle ouders de mogelijkheid hebben om hun kind(eren) te helpen bij het huiswerk, zoekt het OCMW vrijwilligers die elke week gedurende 1 uurtje bij een gezin thuis een kind willen begeleiden bij hun huiswerk. Interesse? Neem contact op met Ann Michiels (014/68 71 93) in Den Travoo.
 • Vraag je school- en studietoelage aan

  wo 29 aug
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  Jeugdwerk Balen ma 20 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • Tip van de Bib: 'De Fiets'

  De fiets ma 20 aug
  Wil je alles weten over de fiets? Hoe zag de eerste fiets eruit? Hoeveel soorten fietsen bestaan er? Hoe kies je de juiste fiets? Welke sporten kan je allemaal doen op de fiets? Wie zijn de beroemdste wielrenners? Je leest het allemaal in het boek 'De Fiets'.
 • Bekijk de sfeerbeelden van de Motorinstapdag

  Motorinstapdag 2018 ma 13 aug
  Afgelopen zaterdag kregen G-sporters en jongeren een unieke kans om een ritje te maken met de crossmotor, quad, zijspan,... op de Motorinstapdag op het zandterrein van de Keiheuvel. Bekijk de foto's en het videoverslag van BalenTV!
 • Nieuwe toestellen voor speelplein Hulsen

  Speelplein Stuifzandstraat di 31 jul
  De meeste speeltoestellen van het pleintje in de Stuifzandstraat in Hulsen waren versleten en werden daarom weggehaald. Binnenkort worden er nieuwe toestellen geplaatst. In het najaar moeten ook de plannen om een speelterrein in te richten op het domein van Chiro Hulsen concreet vorm krijgen.
 • Vandalisme aan het skatepark

  skater (c) You Tube vr 20 jul
  Onze sportdienst stelde met spijt vandalisme vast aan het nieuwe skatepark op de Bleukens: de poort werd opengewrongen, de omheining werd vernield, sproeiers voor de pas aangelegde grasmatten werden gesaboteerd,... Als dit nog gebeurt, zal het skatepark voor onbepaalde tijd worden gesloten.
 • Bekijk sfeerbeelden van de zomerse jeugdactiviteiten

  koeklusjes do 12 jul
  Op de Facebookpagina 'Balen is Jong' vind je regelmatig nieuwe foto's van de kinderen en jongeren die deelnemen aan de zomerse activiteiten van de jeugddienst en sportdienst.
 • Balense student ontwikkelde detectieapparaat voor epilepsie

  Student Steven Broeckx vr 22 jun
  Balenaar Steven Boeckx ontwikkelde voor zijn bachelorproef als student elektronica-ict een draagbaar toestel om epilepsie te detecteren via hersengolven. Reden genoeg voor Thomas More om er een persbericht aan te besteden. Een Balenaar om trots op te zijn!
 • Start ruwbouwwerken aan nieuw jeugdcentrum Biesakker

  JC Biesakker ontwerp (c) gemeente Balen vr 9 mrt
  Half maart start de aannemer met de ruwbouwwerken aan jeugdcentrum Biesakker. Tegen half april zou dit klaar moeten zijn zodat men met de binnenwerken kan starten. Tegen het bouwverlof zou het gebouw winddicht moeten zijn. Eind oktober zouden de jeugdverenigingen hun intrek moeten nemen.
 • Foto- en videoverslag planten geboortekloemp

  Geboortekloemp ma 26 feb
  Ouders van Balense kinderen die in 2016 en 2017 geboren zijn, mochten afgelopen zaterdag met hun gezin een geboortekloemp planten in Olmen. Liefst 300 volwassenen en kinderen kwamen een boompje opzetten. Bekijk de foto's en video van BalenTV.
 • Start project leeftijdsbandjes op fuiven: ‘Feest Wijzer’

  Leeftijdsbandjes op fuiven vr 5 jan
  Op zaterdag 6 januari gaat tijdens de REVU-fuif van KSA Balen voor het eerst het project ‘Feest Wijzer’ van start. Er worden enkele maatregelen uitgetest, zoals het aanbieden van leeftijdsbandjes aan de toegang. KSA Balen doet dan ook een ludieke oproep aan de fuifgangers, bekijk het filmpje.
 • Afscheid van jeugdcentrum Biesakker

  JC Biesakker ma 6 nov
  Deze week zijn de afbraakwerken aan JC Biesakker van start gegaan. Tegen eind 2018 moet er een nieuw jeugdcentrum verrijzen in de Sint-Andreasstraat. BalenTV bezocht de Biesakker nog een laatste keer om herinneringen op te halen en de plannen van de nieuwbouw in te kijken met de jeugdverenigingen.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
 • Scholennieuws: Gratis afficheborden ook voor scholen!

  Affichebord in Rosselaar do 8 jun
  In elke gehucht zijn afficheborden geplaatst. Scholen, verenigingen en privé-organisatoren kunnen daar na reservatie gratis affiches aanplakken om hun evenementen en activiteiten te promoten. Reserveer alvast je plekje om volgend jaar je schoolfeest, kienavond, fietstocht,... te promoten!
 • Gratis afficheborden voor verenigingen en organisatoren

  Afficheborden di 30 mei
  Het gemeentebestuur van Balen heeft in elke gehucht afficheborden geplaatst. Verenigingen en privé-organisatoren kunnen daar sinds deze week na reservatie gratis affiches aanplakken om hun evenementen en activiteiten te promoten.
1-21 Van 21