Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Onderwijs: Lees en win met de Zomerleesactie van de bib!

  wo 7 jun
  Om leesplezier nog meer in de kijker te zetten én zeker niet stil te laten vallen organiseren we weer een zomerleesactie. Maak je leerlingen nog even warm om ook tijdens de grote vakantie (samen met de ouders) de bib te bezoeken.
 • Rechtzetting Zomergazet KiXs en Kuren

  ma 5 jun
 • Tip van de bib: Niet meer dan een nummer

  vr 2 jun
  Vind je het moeilijk om een boek te kiezen? Of heb je even geen inspiratie? Geen probleem, want elke week delen we een nieuwe leestip uit de bib. 'Niet meer dan een nummer' is het waargebeurde verhaal van Hugo de Jager, die als kind de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-­Indië meemaakte.
 • Foto's Ramp?Zalig!

  di 23 mei
 • Zomergazet 'KiXs en Kuren' in de bus, inschrijven vanaf 30 mei

  di 23 mei
  De voorbije dagen viel de KiXs en Kuren Zomergazet, boordevol zomerse activiteiten voor jongeren tussen 4 en 18 jaar, in elke Balense brievenbus. Bekijk het programma ook op www.balen.be/kixs. Inschrijven kan online vanaf dinsdag 30 mei (18u).
 • Foto's familiedag Bokes

  ma 15 mei
  Familiedag Bokes lokte zaterdag een massa volk naar de Kruierie. Jong en oud genoten onder een stralende zon van een resem toffe activiteiten, de verenigingenmarkt, de vele standjes, het streekcafé en nog veel meer. Bekijk de foto's.
 • Foto's, uitslagen & eindklassement Ronde van Balen

  di 9 mei
  De Ronde van Balen 2023 zit er weer op. De hele week lang zetten de Balense lagereschoolkinderen hun beste beentje voor op deze vierdaagse loopwedstrijd. Bekijk hier de foto's, de uitslagen en het eindklassement. Proficiat aan alle lopers!
 • Blokken in Balen? Reserveer je studeerplekje!

  wo 26 apr
  Van 1 mei tot en met 10 september kunnen studenten in alle rust blokken in de raadzaal van het Oud Gemeentehuis en in Jeugdcentrum Biesakker. Dit elke dag van 8u tot 23u, enkel na reservatie via vrijetijd.balen.be.
 • Foto's Buitenspeeldag

  do 20 apr
  De stralende lentezon maakte er woensdag een héérlijke Buitenspeeldag van op recreatiedomein Keiheuvel. De kinderen konden zich lekker uitkuren op de verschillende attracties en andere sport- en spelmogelijkheden, terwijl de ouders genoten van een terrasje. Bekijk de foto's.
 • Ontmoetingsmomenten voor ouders van jongeren met een eetstoornis

  do 16 mrt
  Ook dit jaar kan je deelnemen aan gratis ontmoetingsmomenten voor ouders van jongeren met een eetstoornis. Bekijk hier alle datums voor 2023.
 • Gratis vormingen voor hulp bij opgroeien en opvoeden (Huis van het Kind)

  wo 1 mrt
  Van maart tot en met juni kan je deelnemen aan een reeks vormingen rond opvoedingsondersteuning van Huis van het Kind BalDeMoRe. De onderwerpen zijn zeer divers (slaapproblemen, babymassage, veilig online,...). Alle activiteiten zijn gratis, vooraf inschrijven verplicht.
 • Foto's bedelzingen Olmen

  di 21 feb
  Traditiegetrouw gingen de kinderen maandag van deur tot deur in Olmen. Bekijk de foto's van hun bedeltocht.
 • Deel je lees- of kijktip met de bib

  ma 13 feb
 • Sobercoins halen BBC News (video)

  wo 4 jan
 • 18 geworden? Laat je handtekeningcertificaat activeren op je eID

  di 15 nov
  Als je je eID gekregen hebt vóór je 18de verjaardag, is het handtekeningcertificaat nog niet geactiveerd. Dat heb je nodig om bv. in te loggen op 'Mijn Burgerprofiel' of Tax-on-Web, een itsme®-account aan te maken, studiebeurs aan te vragen,... Maak een afspraak om deze te activeren.
 • Foto's eerste leerjaren Balense scholen 2022-2023

  do 20 okt
  Het nieuwe schooljaar is altijd extra spannend voor de kinderen die overstappen van de kleuterschool naar het eerste leerjaar. Onze fotograaf deed een rondje langs de eerste leerjaren van alle Balense scholen en stelde vast dat onze eersteklassers zich na een paar weken al goed in hun sas voelen.
 • Tot welke leeftijd is er recht op een Groeipakket?

  vr 8 jul
  Je zoon/dochter heeft onvoorwaardelijk recht op het Groeipakket (de vroegere kinderbijslag) tot en met de maand waarin hij/zij 18 jaar wordt. Vanaf 18 jaar moet elk kind, ongeacht de situatie, voldoen aan een aantal voorwaarden om het recht op het Groeipakket te behouden.
 • Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

  do 23 jun
  Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de Balense Vrijetijdscheques verdwijnen. Na 31 december 2022 stopt de verkoop van deze cheques volledig.
 • Sobercoins tegen voordrinken succesvol gelanceerd (foto's)

  wo 20 apr
  Lokaal bestuur Balen lanceerde zaterdag de sobercoin. Jongeren die bij aankomst op de Jungle Party negatief bliezen, kregen drankbonnen als beloning. Het doel van de actie - het probleem van indrinken onder de aandacht brengen - werd gezien de grote persbelangstelling zeker bereikt. Bekijk de foto's
 • Balen zet sobercoins in tegen voordrinken

  wo 13 apr
  Steeds meer jongeren doen aan 'voordrinken' voor ze op stap gaan, maar dat is niet zonder risico. Om hen te stimuleren om vooraf niet te veel te drinken, lanceert de gemeente Balen vanaf komend weekend sobercoins: jongeren die safe blazen bij aankomst, worden beloond met drie gratis drankbonnen.
 • Foto's van eerste leerjaren van Balense scholen

  vr 29 okt
  Deze week poseerden de leerlingen van het eerste leerjaar van alle Balense scholen fier voor de fotograaf. Ook de kleuters van De Puzzel Vennen en 't Wit Scholeke van Wezel deden mee. En ze waren ook heel enthousiast om een gekkebekken-foto te maken.
1-21 Van 21
Naar top