Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Schrijf in voor gratis online training over positief ouderschap

  wo 14 apr
  Op donderdag 22 en 29 april en 6 mei (19u30-21u30), vindt de online training ‘Op weg naar positief ouderschap’ plaats. Ouders die interesse hebben om de gratis training te volgen, kunnen zich t.e.m. 22 april inschrijven voor de volledige reeks van drie dagen (beperkt aantal plaatsen).
 • Filmpje: Parcours fietsexamen zesdejaars

  di 6 apr
  Sinds 2 april is het oefenparcours voor het fietsexamen van de zesdejaars in Mol-Centrum bewegwijzerd. BalenTV fietste het traject al eens af. Zo kunnen de kinderen de film van het parcours thuis al eens op het gemak bekijken en zijn ze goed voorbereid als ze ter plekke gaan oefenen met de ouders.
 • Jeugdverenigingen: organiseer een Buitenspeeldag en win 250 euro

  di 6 apr
  Organiseer als jeugdvereniging een buiten-spelnamiddag (coronaproof) op woensdag 21 april, post hiervan foto's en/of filmpjes op Instagram en/of Facebook met de hashtags #gemeenteBalen en #Buitenspeeldag2021 en maak kans op 250 euro voor je vereniging. Veel succes!
 • Win een speelpakket met je Buitenspeeldag in je bubbel

  di 6 apr
  Op woensdag 21 april is het Buitenspeeldag. Dit jaar iets anders door corona, maar daarom niet minder plezant! Trek naar buiten met je eigen bubbel, neem een leuke foto van jouw activiteit en maak kans op een supertof buitenspeelpakket vol met coole sport en knutselmaterialen.
 • Bekijk vormingskalender Huis van het Kind

  vr 2 apr
  Huis van het Kind Balen-Dessel-Mol-Retie heeft de komende maanden heel wat vormingsmomenten over verschillende opvoedingsthema's op het programma staan zoals zindelijkheidstraining, pubers achter hun schermen, positief ouderschap .
 • Vandalisme aan skatepark

  vr 2 apr
  Dinsdag 23 maart is de poort aan het skatepark opengebroken. Het gemeentebestuur en de sportdienst zijn enorm teleurgesteld in het gedrag van de jongeren die dit gedaan hebben. We vragen dan ook aan de jongeren om zich te melden. De camerabeelden worden overgemaakt aan de politie.
 • Parcours fietsexamen zesdejaars vanaf 2 april bewegwijzerd

  do 1 apr
  Op 17, 21 en 28 mei leggen 620 leerlingen van het zesde leerjaar uit Balen, Dessel en Mol een fietsexamen af. Vanaf vrijdag 2 april is het oefenparcours in Mol-Centrum bewegwijzerd. Zo kunnen de leerlingen er tijdens de paasvakantie volop oefenen samen met hun ouders.
 • Zoek de paashaas in #ontdekbalen

  do 1 apr
  Van 3 t.e.m. 11 april kan je elke dag op zoek naar de paashaas, die zich verstopt op 2 locaties in #ontdekbalen. Iedere ochtend om 9u vind je op de facebook-pagina van Toerisme Balen een tip. Locatie gevonden? Maak er dan een selfie door de QR-code te scannen en maak kans op een chocolade paasei!
 • Paasactiviteiten KiXs en Kuren wordt enkel noodopvang

  vr 26 mrt
  Door de sterke stijging in het aantal besmettingen (ook en vooral bij de jongere generaties) en de opmars van de agressievere Britse variant, zijn er strengere maatregelen die gevolgen hebben voor de KiXs en Kuren activiteiten tijdens de paasvakantie. Deze worden enkel als noodopvang ingevuld.
 • Knuffelturnen met je kleuter/peuter doe je zo!

  wo 10 mrt
  Zeker in deze coronatijd is het belangrijk om te blijven bewegen, liefst met je eigen bubbel of knuffelcontacten. Daarom stelde de Balense sportdienst een knuffel beweegboekje samen. Daarin vinden ouders 35 leuke oefeningen om thuis te knuffelturnen samen met hun kleuter of peuter.
 • 14.000 Kempense leerlingen op de fiets door Bike2School

  di 9 mrt
  Balen doet vanaf volgend schooljaar mee met project Bike2School en wil 40% meer duurzame schoolverplaatsingen. Het project wil 14.000 lagere schoolkinderen stimuleren om met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan, door virtuele munten uit te delen waarmee ze een beloning kunnen kopen.
 • Openingsuren skatepark Bleukens uitgebreid tot 20u

  do 25 feb
  Vanaf vrijdag 26 februari is het skatepark op sportcomplex Bleukens open van 10u tot 20u (eerst was dit tot 16u). Deze uitgebreide openingsuren blijven behouden zolang iedereen zich aan de afspraken (zie onder) houdt en de coronacijfers de goede kant blijven opgaan. Veel skate- en stepplezier!
 • PaasKiXs en -Kuren online

  wo 24 feb
  Bekijk de KiXs en de Kuren voor de paasvakantie online op www.balen.be/KiXs. De KiXs wordt in de week van 8 maart verdeeld via de scholen, de Kuren wordt opgestuurd naar elke 12- tot 18-jarige.
 • 47% van onze jongeren vindt coronaregels onvoldoende duidelijk

  ma 8 feb
  Maar liefst 47% van de 500 jongeren die de welzijnsbevraging ‘Hoe is ’t jom’ invulden, vinden de coronamaatregelen onvoldoende duidelijk. Daarnaast missen ze hun sociale contacten en vervelen ze zich. 40% van hen geeft bovendien aan ‘soms geen zin te hebben in de dag’. Tijd dus voor acties op maat!
 • Nieuwe maatregelen voor buitenschoolse activiteiten kinderen en jongeren tot 18 jaar

  ma 1 feb
  Vanaf 1 februari gelden er nieuwe regels voor buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Kinderen tot en met 12 jaar mogen maximum één hobby kiezen, ongeacht of deze binnen of buiten doorgaat. Kinderen en jongeren ouder dan 12 jaar mogen uitsluitend deelnemen aan buitenactiviteiten.
 • Informatie over heropstart activiteiten -13-jarigen voor verenigingen

  do 14 jan
 • Jong en hulp of advies nodig? 'Klik erop!'

  do 14 jan
  Met één klik ontdek je verschillende diensten die klaarstaan voor jongeren met hulp en advies.
 • Geen extra beperkingen voor kinderen tot en met 12 jaar vanaf 16 januari

  wo 13 jan
  De extra beperkingen voor binnenactiviteiten van kinderen tot en met 12 jaar (geboortejaar 2008) vallen weg vanaf zaterdag 16 januari.
 • Scholen kunnen zich inschrijven voor wachtlijst Bengelpop

  ma 16 nov
 • Jong en vragen rond corona? Hier kan je terecht voor een luisterend oor

  vr 13 nov
  Jong en vragen of bezorgdheden rond corona? Want ook voor jou is het een moeilijke tijd. Maar geen nood, verschillende instanties staan klaar voor jou als jongere.
 • De Twinkeling maakt werk van buitenklas

  vr 2 okt
  Buiten spelen en les krijgen is - zeker in deze coronatijden - fijn en gezond. Dat weten ze ook bij GBS De Twinkeling in Hulsen. Met de opbrengst van de Rode Neuzenactie begonnen juf Eline en haar collega's daar aan de aanleg van een groene zenzone en buitenklas op de speelplaats.
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  ma 31 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • 'Laat je tanden zien!' gaat voor gezonde mondjes

  do 20 aug
  Alle gezinnen met kinderen jonger dan zes jaar uit Balen, Mol, Dessel en Retie ontvangen in augustus een speels en informatief pakket ‘Laat je tanden zien!’ in hun brievenbus. Met dit project wil Huis van het Kind regio Mol de gewoonten rond mondgezondheid verbeteren bij jonge kinderen.
 • Jeugdraad schenkt veiligheidspakketten voor veilige zomer

  vr 3 jul
  De Jeugdraad schenkt aan elke Balense jeugdvereniging en elke speelpleinwerking een veiligheidspakket met o.a. materiaal om veilig de weg op te gaan (vestjes, reparatiesets,...) rookmelders en pictogrammen, maar dit jaar ook hygiënesets voor een corona-proof zomerkamp.
 • Plan toont waar je in Balen overal buiten spelen kan

  vr 19 jun
  Met het nieuwe Buitenspeelplan geven we je een handig overzicht van waar je overal buiten kan spelen in Balen: wijkspeelpleintjes, grotere speellocaties, petanqueterreinen, locaties van jeugdverenigingen en startpunten van wandelingen. Haal het plannetje gratis af of bekijk hier de digitale versie.
 • Bengelpop blijft in zijn kot

  vr 10 apr
  Door de coronacrisis ziet de organisatie van Bengelpop zich - met spijt in het hart - genoodzaakt om het kinderfestival op domein Keiheuvel eind juni te annuleren. Er zijn momenteel te veel onzekerheden om een veilig evenement van deze omvang op poten te zetten. Volgende editie op 25 juni 2021.
1-26 Van 26
Naar top