logo print logo ocmw print

Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Gemeente- en ocmw-diensten gesloten op dinsdag 21 juli

  di 14 jul
 • Hulp nodig bij aanvraag COVID-19-toeslag via Groeipakket?

  di 14 jul
  Gezinnen die het financieel moeilijk hebben wegens een inkomensverlies door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro krijgen via het Groeipakket. Je kan deze COVID-19-toeslag aanvragen tot en met 31 oktober. De sociale dienst van het ocmw kan je helpen bij deze aanvraag.
 • Speeltoestellen Chiro 't Olmke enkel open voor kinderen zomerkampen (13-26 juli)

  ma 13 jul
  Omwille van een zomerkamp en bijbehorende bubbel, zijn de gemeentelijke speeltoestellen aan Chiro 't Olmke enkel open voor de kinderen van het zomerkamp (en dus gesloten voor andere kinderen) van 13 tot en met 26 juli.
 • Voordeeltickets voor zwembad Mol terug te koop in VC De Kruierie

  vr 10 jul
  Je kan in VC De Kruierie opnieuw de voordeeltickets kopen voor het zwembad van Mol. Het gemeentebestuur van Balen legt het prijsverschil bij voor de inwoners van Balen, zodat deze ook aan het voordeeltarief van de inwoners van Mol kunnen gaan zwemmen. Door corona moet je wel reserveren.
 • Voorlopig geen combitickets voor zwembad Mol meer te koop in VC De Kruierie

  di 7 jul
  Door een communicatiefout van zwembad Vita-Den Uyt naar de gemeente Balen zijn er geen combitickets meer te koop. Voorlopig is enkel meer 1 zwembad open (binnen of buiten). Daardoor is het combiticket nog niet van toepassing, enkel een gewoon ticket. We hopen die zo snel mogelijk te kunnen verkopen.
 • Speeltoestellen Chiro Hulsen enkel open voor kinderen zomerkampen (6-26 juli)

  ma 6 jul
  Omwille van een zomerkamp en bijbehorende bubbel, zijn de gemeentelijke speeltoestellen aan Chiro Hulsen enkel open voor de kinderen van het zomerkamp (en dus gesloten voor andere kinderen) van 6 tot en met 26 juli.
 • Enkele speeltoestellen gesloten door zomerkampen

  vr 3 jul
  Omwille van de zomerkampen en bijbehorende bubbel, zijn enkele gemeentelijke speeltoestellen (Biesakker, van Chiro Hulsen, Chiro Olmen en Akabescouts ’t Kruierke) enkel open voor de kinderen van dat zomerkamp (en dus tijdelijk gesloten voor andere kinderen). Lees meer voor de juiste data.
 • Jeugdraad schenkt veiligheidspakketten voor veilige zomer

  vr 3 jul
  De Jeugdraad schenkt aan elke Balense jeugdvereniging en elke speelpleinwerking een veiligheidspakket met o.a. materiaal om veilig de weg op te gaan (vestjes, reparatiesets,...) rookmelders en pictogrammen, maar dit jaar ook hygiënesets voor een corona-proof zomerkamp.
 • Bestemming Bib! Reis mee en win!

  wo 1 jul
  Deze zomer wordt de Bib jouw ideale reisbestemming! Haal in de Bib een leesreispas af. Daarin vind je 6 bijzondere themareizen (verschillend voor kinderen, jongeren en volwassenen). Voor elke reis kan je een boek lezen en krijg je een stempel in je reispas. Volle reispassen maken kans op een prijs.
 • Speeltoestellen Biesakker enkel open voor kinderen zomerkampen (tot 9 aug)

  wo 1 jul
  Omwille van de zomerkampen en bijbehorende bubbels, zijn de gemeentelijke speeltoestellen aan de Biesakker enkel open voor de kinderen van het zomerkamp (en dus gesloten voor andere kinderen) tot en met 9 augustus.
 • Voorlopig geen combitickets voor zwembad Mol meer te koop in VC De Kruierie

  wo 1 jul
  Door een communicatiefout van zwembad Vita-Den Uyt naar de gemeente Balen zijn er geen combitickets meer te koop. Voorlopig is enkel meer 1 zwembad open (binnen of buiten). Daardoor is het combiticket nog niet van toepassing, enkel een gewoon ticket. We hopen die zo snel mogelijk te kunnen verkopen.
 • Nog plaatsen vrij voor zomeractiviteiten 10, 11 en 12-jarigen

  di 30 jun
  Voor de activiteiten voor de 10, 11 en 12-jarigen (bubbel 3) zijn nog heel wat plaatsen vrij. Je vindt een handig overzicht onderaan.
 • Haal je gratis blijf-in-je-buurt doe-boekje af!

  ma 29 jun
  Ook in deze ongewone zomervakantie mogen de kinderen zich niet vervelen. De gemeente Balen biedt een doe-boekje aan voor 6- tot 12-jarigen, met elke dag een knotsgekke tip of coole activiteit en volop inspiratie om de zomer door te komen. Haal een gratis exemplaar af aan de balie van VC De Kruierie.
 • Infrastructuur 't Kruierke deze zomer voorbehouden voor jeugdverenigingen

  do 25 jun
  Omdat buitenlandse kampen deze zomer verboden zijn, zijn de lokalen van Akabe scouts 't Kruierke (Waterstraat) de hele vakantieperiode afgehuurd door jeugdverenigingen. De volledige infrastructuur (incl. speeltoestel, -weide en -bos) wordt in deze periode dan ook uitzonderlijk voor hen voorbehouden.
 • Warme dagen? Draag zorg voor kwetsbare personen!

  wo 24 jun
  Voor vele mensen is het zomerse weer puur genot. Maar tropische dagen zijn niet zonder gevaar. Vooral ouderen, kinderen en alleenstaanden zijn kwetsbare groepen. Hou hen extra in het oog. Met deze tips beperk jij de kans op gezondheidsproblemen op warme dagen voor jezelf én anderen tot een minimum.
 • Plan toont waar je in Balen overal buiten spelen kan

  vr 19 jun
  Met het nieuwe Buitenspeelplan geven we je een handig overzicht van waar je overal buiten kan spelen in Balen: wijkspeelpleintjes, grotere speellocaties, petanqueterreinen, locaties van jeugdverenigingen en startpunten van wandelingen. Haal het plannetje gratis af of bekijk hier de digitale versie.
 • Tweede inschrijfronde KiXs en Kuren start op 22 juni

  vr 19 jun
  Van maandag 22 juni (9u) tot dinsdag 30 juni (22u) kan iedereen (ook niet-Balenaars) zijn kinderen inschrijven voor de zomeractiviteiten van KiXs en Kuren tijdens de tweede inschrijfronde. Op één themaweek en een paar losse activiteiten na, zijn er overal nog vrije plaatsen beschikbaar.
 • Bib 'gewoon' terug open vanaf 22 juni

  do 18 jun
  Vanaf maandag 22 juni kan je in de Bib weer terecht tijdens de vertrouwde openingsuren en voor de dienstverlening die je gewend was voor de coronacrisis. Het leescafé en terras gaan ook terug open met beperkt aantal plaatsen. Een aantal veiligheidsrichtlijnen blijven gelden (o.a. afstand houden).
 • Vraag login aan voor 2e inschrijfronde KiXs en Kuren

  vr 12 jun
  Had je nog geen login aangevraagd voor de 1e inschrijfronde van de ZomerKiXs en Kuren en wil je je kinderen nog inschrijven voor één of meerdere activiteiten? Dan kan je vanaf maandag 15 juni opnieuw een login aanvragen voor de 2e inschrijfronde, die start op maandag 22 juni.
 • Jeugdverenigingen ten tijde van coronacrisis

  do 11 jun
  Onze jeugdverenigingen zaten niet stil tijdens de coronacrisis. Hieronder vind je enkele foto's van o.a. onlineactiviteiten. #toppers #samentegencorona
 • Skatepark terug elke dag open

  wo 10 jun
  Het skatepark is weer elke dag open. Hou je aan de coronavoorschriften! Je kan in blokken van 1u20 met maximum 10 personen skaten/steppen onder begeleiding van een volwassen begeleider.
 • Bibnieuws: Ga deze zomer mee op reis in zes verhalen en win een mooie prijs!

  di 9 jun
  Vele kinderen en jongeren gaan deze zomer een staycation tegemoet. Maar niet getreurd, de bib wordt dé nieuwe reisbestemming. Vanaf 1 juli kan je mee op reis in zes verhalen en een mooie prijs winnen. Want reizen in je hoofd is toch veel beter dan een dure trip? Bestemming: bib!
 • Leerkrachten: Spoor je leerlingen aan tot zomerlezen met kans op een prijs

  di 9 jun
  Vele kinderen en jongeren gaan deze zomer een staycation tegemoet. Maar niet getreurd, de Bib wordt dé nieuwe reisbestemming. Vanaf 1 juli kunnen ze mee op reis in zes verhalen en een mooie prijs winnen. Want reizen in je hoofd is toch veel beter dan een dure trip? Bestemming: Bib!
 • Het is zover: speeltuin Keiheuvel terug open

  ma 8 jun
  Sinds maandag 8 juni is de gratis speeltuin van domein Keiheuvel terug toegankelijk voor kinderen tot 12 jaar met begeleiding. Met de nodige voorzorgen uiteraard, maar we rekenen op jullie medewerking om dit veilig te laten verlopen. De betalende attracties en het zwembad openen op een latere datum.
 • Inschrijven kinderopvang Kikoen zomervakantie vanaf 13 juni

  ma 8 jun
 • Bekijk het programma van de ZomerKiXs en Kuren - de bubbeleditie

  vr 5 jun
  Het programma voor de ZomerKiXs en Kuren is klaar, zie 'downloads' hieronder. Vraag uiterlijk zondagmiddag 7 juni (12u) je login aan, om op 8 en 9 juni te kunnen inschrijven op de wachtlijst. Van 4-12j kan je kiezen uit een themaweek of losse activiteiten. Vanaf 12j zijn er enkel losse activiteiten.
 • Vraag login aan voor online inschrijvingen KiXs en Kuren

  do 4 jun
  Wil jij op 8 en 9 juni je kinderen inschrijven op de wachtlijst van de zomeractiviteiten van KiXs en Kuren? Dan heb je een login nodig. Deze kan je vanaf nu tot uiterlijk zondag 7 juni (12u 's middags) aanvragen via het e-loket.
 • Skatepark vanaf 3 juni drie dagen per week open

  di 2 jun
  Vanaf woensdag 3 juni heropent het skatepark op de Bleukens. Je kan er op woensdag, zaterdag en zondag in blokken van 1u20 met maximum 10 personen skaten/steppen onder begeleiding van een volwassen begeleider. Als dit goed verloopt, kunnen we het aantal dagen uitbreiden.
 • Bib opent opnieuw haar deuren vanaf 3 juni

  vr 29 mei
  Vanaf 3 juni opent de Bib van Balen opnieuw haar deuren. Voorlopig drie dagen per week (maandag 14u-20u, woensdag 14u-20u & zaterdag 10u-16u). Om het bibbezoek voor iedereen veilig te houden, zijn er richtlijnen uitgewerkt en is er voorlopig een beperkte - puur functionele - dienstverlening.
 • Inschrijven ZomerKiXs en -Kuren op 8 en 9 juni

  vr 29 mei
  Ten laatste vrijdag 5 juni wordt het programma van de ZomerKiXs en -Kuren bekendgemaakt. Inschrijven kan enkel digitaal van maandag 8 juni (9u) tot dinsdag 9 juni (22u). Let wel: kinderen mogen per week maar in 1 'bubbel' zitten. Dus niet in 1 week én kamp/speelplein én KiXs en Kuren.
1-30 Van 51
Naar top