Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Tijdelijk speelpleintje in Grote Bosbergstraat

  do 22 jul
  In de Grote Bosbergstraat werd een tijdelijk speelpleintje geplaatst, met een speeltoestel en een voetbalgoal. Zo kunnen de kinderen uit de buurt deze zomer al volop spelen, in afwachting van de aanleg van een park met speelzone en ontmoetingsplek voor jong en oud bij de verdere verkaveling.
 • Drie besmettingen bij Speelplein Biesakker: enkele speldagen en pleinfeesten geannuleerd

  di 20 jul
  Dinsdag 20 juli zijn er drie coronabesmettingen vastgesteld bij Speelplein Biesakker. De speldagen van de groepen die als hoogrisico werden beschouwd, worden geannuleerd tot en met vrijdag 30 juli. Ook de Pleinfeesten van dit weekend worden uit voorzorg geannuleerd.
 • Gezocht: ambassadeurs voor Generatie Rookvrij

  do 15 jul
  In het kader van 'Generatie Rookvrij' werden recreatiedomein Keiheuvel en de 14 speelpleintjes in onze gemeente eind mei rookvrij gemaakt. Om deze rookvrije boodschap zo wijd mogelijk uit te dragen, is de werkgroep gezonde gemeente Balen op zoek naar ambassadeurs.
 • Kindervertellingen pastorij Olmen (juli)

  vr 2 jul
  Een vaste waarde tijdens de zondagen in juli zijn de kindervertellingen aan de pastorij in Olmen. Laat je meeslepen in de fantasierijke wereld van vier meestervertellers. De vertellingen starten telkens om 15u. Tip: breng je eigen kussentje of stoeltje mee
 • Zomerlezen in de Bib

  do 1 jul
  De zomervakantie komt eraan! Joepie! Tijdens de hele vakantie, van 1 juli tot 31 augustus, organiseert de Bib, samen met 6 Balense scholen, een leeswedstrijd. In de Bib hangt al een lange vlaggenlijn voor jullie klaar. Helaas hangen er voorlopig nog geen vlaggetjes aan. Help jij ze vullen?
 • Gratis interactieve wandeling 'Een blauwe Vogel' (pastorij Olmen)

  wo 30 jun
  Gratis interactieve theaterwandeling van 5km voor kinderen vanaf 4 jaar. Hou je gsm in de aanslag naar het vertrekpunt van de zoektocht: het poortgebouw van de Pastorij van Olmen en helpt mee zoeken naar de Blauwe Vogel.
 • Stuifzand: zeven Kempense bibs voor de prijs van één

  wo 30 jun
  Vanaf eind oktober gaan de bibliotheken van Balen, Dessel, Geel, Laakdal en Meerhout, Mol en Retie samenwerken onder de naam Stuifzand, met 1 gemeenschappelijk reglement. Je bent vanaf dan automatisch lid van deze 7 Kempense bibs (gratis t.e.m. 25j), kan tot 20 materialen lenen en gratis reserveren.
 • Deze zomer kan je komen #straleninbalen!

  ma 28 jun
  Toerisme Balen voegt deze zomer heel wat activiteiten aan hun aanbod toe om optimaal te kunnen genieten van een staycation in eigen land. Geniet van een interactieve theaterwandeling en de Spelletjeskast aan de Pastorij van Olmen of ontdek onontgonnen gebied in Balen Wezel. Doe mee en #ontdekbalen.
 • Haal je gratis zomerkalender 2021 bij VC De Kruierie

  ma 28 jun
  Vanaf 1 juli 2021 kan je weer een gratis zomerkalender afhalen aan de infobalie van VC De Kruierie. Deze kalender bevat inspiratie voor een zomervakantie boordevol tips, weetjes en opdrachten. Voor de eerste tien gezinnen die de kalender komen afhalen, ligt er bovendien een leuke verrassing klaar.
 • Vind de schat van Vlieg in VC De Kruierie

  ma 28 jun
  De hele zomer lang kan je in VC De Kruierie op zoek naar de schat van Vlieg. Vlieg heeft overal puzzelstukjes verstopt! Gelukkig toont de schatkaart je de weg naar allerlei locaties met opdrachtjes. Opdracht volbracht? Met de passende puzzel ‘vlieg’ je naar de schatkist! Wat zou erin zitten?
 • Schrijf in voor Coderdojo-workshop op 7 augustus

  vr 25 jun
 • Deze zomer enkel zwemmen na reservatie in Den Uyt (Mol)

  do 24 jun
  Als inwoner van Balen kan je in VC De Kruierie nog steeds voordeeltickets aankopen voor het zwembad in Mol. Hou er rekening mee dat je vanaf 28 juni altijd eerst een plaats moet reserveren in één van de tijdsblokken. Vanaf 11u heb je dan ook een combiticket nodig.
 • Gratis workshops 'digitale skills' voor jongeren

  do 24 jun
  Ben je tussen de 15 en 25 jaar en wil je nog bepaalde digitale vaardigheden bijschaven, om bijvoorbeeld toe te kunnen passen op je (vakantie)werk? Geen probleem! Deze zomer organiseren de gemeenten Balen, Dessel, Mol en Retie gratis workshops om je digitale skills te verbeteren.
 • Schrijf in voor teken- en muziekacademie

  ma 21 jun
 • Speelweide en -bos aan 't Kruierke voorbehouden voor zomerkampen

  ma 21 jun
  Van 25 juni tot 30 augustus is de infrastructuur van Akabe scouts 't Kruierke in de Waterstraat (incl. speeltoestel, -weide en -bos) voorbehouden voor de jeugdkampen die er doorgaan. De coronaregels voor kampen, speelpleinwerkingen en grabbelpas verplichten de scheiding van verschillende bubbels.
 • Luisterverhaal 'Beestenboel' van de Academie voor Muziek en Woord

  do 17 jun
  Omdat door corona de schoolvoorstelling van de Academie niet kan doorgaan in schouwburg Rex, kan je ze dit jaar bekijken op YouTube in de vorm van een luisterverhaal. Een ideale manier om iedereen te laten kennis maken met alle instrumenten en met woord waarvoor je les kan volgen in de Academie.
 • Bibnieuws: digitale kinderboekjes van Fundels

  di 15 jun
  Ook tijdens de vakantie kan je kind ontspannen en spelenderwijs leren met de digitale prentenboekjes en leesboeken van Fundels. Ideaal om even tot rust te komen na een zomerkampje, om je kind educatief bezig te houden op weg naar de vakantiebestemming of om te lezen onder de parasol in de tuin.
 • Recreatiedomein Keiheuvel en Balense speelpleintjes vanaf nu rookvrij

  ma 31 mei
  Balen en 17 andere Kempense gemeenten maken in het kader van 'Generatie Rookvrij' werk van een rookvrije toekomst voor onze kinderen. Vanaf 31 mei - niet toevallig de Werelddag zonder Tabak - zijn recreatiedomein Keiheuvel en de 14 speelpleintjes in onze gemeente rookvrij. Bekijk het videoverslag.
 • Gezocht: Vrijwilligers voor Bib@School

  wo 26 mei
  Wil jij de Bib van Balen helpen tijdens de uitleenbezoeken van de scholen? Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als je besmet bent met de 'leesmicrobe', is dat mooi meegenomen.
 • Zomergazet 'Kixs en Kuren' dit weekend in de bus

  do 20 mei
  Dit weekend (21-23 mei) valt de KiXs en Kuren Zomergazet, boordevol zomerse activiteiten voor jongeren tussen 5 en 16 jaar, in elke Balense brievenbus. Bekijk het programma, uiteraard onder voorbehoud van de geldende coronaregels, ook op www.balen.be/kixs. Inschrijven kan vanaf dinsdag 1 juni (17u).
 • Balen beloont leerlingen die met de fiets, step of te voet naar school gaan

  ma 10 mei
  Op de Strapdag (vrijdag 17 september) wordt het project Bike2School officieel afgetrapt. Vanaf dan kunnen ook de 1.300 leerlingen van alle Balense lagere scholen virtuele munten ('bucks') sparen door met de fiets, step of te voet naar school te gaan. De gemeente Balen verdubbelt zelfs de beloning.
 • Extra coronasteun voor jongeren en studenten via OCMW

  vr 30 apr
  Ook jongeren en studenten worden zwaar getroffen door de coronacrisis. De federale regering maakt extra middelen vrij om deze doelgroep te ondersteunen. Heb je hulp nodig? Aarzel niet en vraag meteen om raad bij het OCMW!
 • Bengelpop blijft ook dit jaar in zijn kot

  di 27 apr
  Door corona ziet de organisatie van Bengelpop zich genoodzaakt om het kinderfestival op recreatiedomein Keiheuvel eind juni te annuleren. Er zijn momenteel helaas te veel onzekerheden om een veilig en gezond evenement van deze omvang op poten te zetten. Afspraak volgend jaar op dinsdag 28 juni 2022!
 • Reserveer je studeerplekje in Balen

  ma 26 apr
  Van 15 mei tot 31 augustus kunnen studenten in alle rust blokken op verschillende locaties in Balen. Dit alle dagen (uitgezonderd zon- en feestdagen) van 9u tot 22u, enkel na reservatie via vrijetijd.balen.be. De nodige maatregelen i.v.m. het coronavirus worden getroffen.
 • Knuffelturnen met je kleuter/peuter doe je zo!

  wo 10 mrt
  Zeker in deze coronatijd is het belangrijk om te blijven bewegen, liefst met je eigen bubbel of knuffelcontacten. Daarom stelde de Balense sportdienst een knuffel beweegboekje samen. Daarin vinden ouders 35 leuke oefeningen om thuis te knuffelturnen samen met hun kleuter of peuter.
 • 14.000 Kempense leerlingen op de fiets door Bike2School

  di 9 mrt
  Balen doet vanaf volgend schooljaar mee met project Bike2School en wil 40% meer duurzame schoolverplaatsingen. Het project wil 14.000 lagere schoolkinderen stimuleren om met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan, door virtuele munten uit te delen waarmee ze een beloning kunnen kopen.
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  ma 31 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • 'Laat je tanden zien!' gaat voor gezonde mondjes

  do 20 aug
  Alle gezinnen met kinderen jonger dan zes jaar uit Balen, Mol, Dessel en Retie ontvangen in augustus een speels en informatief pakket ‘Laat je tanden zien!’ in hun brievenbus. Met dit project wil Huis van het Kind regio Mol de gewoonten rond mondgezondheid verbeteren bij jonge kinderen.
 • Jeugdraad schenkt veiligheidspakketten voor veilige zomer

  vr 3 jul
  De Jeugdraad schenkt aan elke Balense jeugdvereniging en elke speelpleinwerking een veiligheidspakket met o.a. materiaal om veilig de weg op te gaan (vestjes, reparatiesets,...) rookmelders en pictogrammen, maar dit jaar ook hygiënesets voor een corona-proof zomerkamp.
 • Plan toont waar je in Balen overal buiten spelen kan

  vr 19 jun
  Met het nieuwe Buitenspeelplan geven we je een handig overzicht van waar je overal buiten kan spelen in Balen: wijkspeelpleintjes, grotere speellocaties, petanqueterreinen, locaties van jeugdverenigingen en startpunten van wandelingen. Haal het plannetje gratis af of bekijk hier de digitale versie.
1-30 Van 30
Naar top