Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Kinderen en jongeren

 • Foto's & film startdag 10 jaar VC De Kruierie

  10 jaar VC De Kruierie: Jommeke do 7 feb
  Vrijetijdscentrum De Kruierie blies woensdag 10 kaarsjes uit. Het feestjaar werd afgetrapt met o.a. een bezoek van stripheld Jommeke, een gesmaakte kookworkshop van Steffi Vertriest en heel wat lekkernijen voor de bezoekers. Fijn dat jullie massaal kwamen meevieren! Bekijk de foto's en het filmpje.
 • Bekijk de KiXs krokus

  KiXs en Kuren krokus 2019 di 5 feb
  Deze week wordt de KiXs krokus, met het aanbod aan activiteiten voor jongeren in de krokusvakantie, verdeeld in alle Balense scholen. Je kan het programmaboekje ook altijd afhalen in de Infopunten (VC De Kruierie, gemeentehuis, ocmw-huis) of hier online bekijken.
 • Nieuwe toestellen voor speelplein Hulsen

  Speelplein Stuifzandstraat di 5 feb
  Op het pleintje in de Stuifzandstraat in Hulsen zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst. De oude waren versleten en werden vorige zomer al weggehaald. Later dit voorjaar krijgt ook het plein voor de chirolokalen van Hulsen nog nieuwe speeltuigen.
 • WiWeTeR: Laat je kinderen proeven van wetenschap en techniek

  WiWeTeR di 5 feb
  Tijdens de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek & ondeRnemen) ontdekken 8- tot 12-jarigen in de Bib van Balen onder begeleiding wetenschap en techniek. De eerstvolgende reeks van 5 workshops start op 23 februari. Schrijf op tijd in, want deze workshops zijn doorgaans heel snel volzet.
 • Gratis tennisinitiatie voor kinderen

  Tennisinitiatie ma 4 feb
  Op zaterdag 9 maart kunnen kinderen die willen kennismaken met tennis, een gratis initiatieles volgen in sporthal GT Keiheuvel. Dien snel een aanvraag in via het e-loket. Er zijn twee sessies voor telkens maximum 40 kinderen: van 15u30 tot 16u30 (°2015-2010) en van 16u30 tot 17u30 (°2010-2007).
 • Begeleid jij mee de Speelweken voor asielzoekers?

  di 15 jan
 • 83 fietsers niet in orde bij controle op fietsverlichting

  Fietsverlichting do 10 jan
  De voorbije dagen controleerde de politie in Balen en Mol op verlichting bij fietsers en auto's/motors. 83 fietsers bleken niet in orde: de minderjarigen moeten verkeersles volgen, de meerderjarigen kregen een boete. Er werd ook een automobilist bekeurd omdat hij zijn verlichting niet op had staan.
 • Foto's Nieuwjaarke Zoete-zingen Hulsen

  Nieuwjaarke Zoete wo 2 jan
  In Hulsen werd op de laatste dag van het jaar de mooie traditie van het 'Nieuwjaarke Zoete zingen' in ere gehouden. De kinderen trokken van deur tot deur en kregen lekkers of een centje in ruil voor een lied. Bekijk de foto's.
 • Foto's & film opening Jeugdcentrum Biesakker

  JC Biesakker opening ma 3 dec
  Goed een jaar nadat de 'oude' Biesakker tegen de vlakte ging, is zaterdag het gloednieuwe jeugdcentrum officieel geopend. Er waren activiteiten voor jong en oud en natuurlijk mocht ook de Sint niet ontbreken. Bekijk de foto's en video van BalenTV.
 • Nieuw informatieplatform voor jongeren: WATWAT

  WATWAT do 22 nov
  WATWAT is een gloednieuw platform dat jongeren tussen 11 en 24 jaar betrouwbare informatie op maat wil bieden. Op www.watwat.be worden alle expertise en hulplijnen van zo'n 70 partners gebundeld, zoals Awel, Pimento, Tele-Onthaal, de Zelfmoordlijn, Student@Work en de Privacycommissie.
 • Foto's & video Voorleesweek: 'Villa vol verhalen'

  Villa vol Verhalen ma 19 nov
  Ter gelegenheid van de Voorleesweek werd villa Fraipont in Mol-Wezel afgelopen weekend omgetoverd tot een heus voorleespaleis. Balense en Molse kinderen legden hun oren vol verwondering te luister en keken hun ogen uit bij al die vertelsels. Bekijk de foto's en de video.
 • Er cool uitzien én zichtbaar zijn? Yes, you can!

  Zie me shinen wo 14 nov
  8 op 10 jongeren dragen nooit fluo op de fiets. Het is in deze donkere dagen nochtans extra belangrijk om zichtbaar te zijn. Check daarom deze 8 praktische tips om je op een coole manier te laten zien op de weg. Chauffeurs, wees ook extra alert voor fietsers, wandelaars (met of zonder hond),...
 • 17de editie Bengelpop op 4 dagen tijd uitverkocht

  ma 12 nov
 • Presentaties infosessie voor organisatoren

  wo 24 okt
 • Foto's & filmpjes Dag van de Jeugdbeweging

  Dag van de Jeugdbeweging vr 19 okt
  Op vrijdag 19 oktober gingen heel wat Balense kinderen in uniform naar school op de Dag van de Jeugdbeweging. De jeugddiensten van Balen en Mol trakteerden hen ook op een gratis ontbijt in Mol. Bekijk de foto's.
 • Nieuwe houten puzzels in de Bib

  Houten puzzel do 11 okt
  Een spiksplinternieuwe lading houten puzzels wacht in onze Bib op de allerkleinsten. Je kan de leuke, nieuwe puzzels aan onze puzzeltafel maken, maar je kan ze ook uitlenen en mee naar huis nemen.
 • Schrijf je kleuter in voor Multimove, start op 19 september

  wo 12 sep
 • Gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

  wo 5 sep
 • Vraag je school- en studietoelage aan

  wo 29 aug
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  Jeugdwerk Balen ma 20 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
1-22 Van 22