Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Kinderen en jongeren

 • Balense student ontwikkelde detectieapparaat voor epilepsie

  Student Steven Broeckx vr 22 jun
  Balenaar Steven Boeckx ontwikkelde voor zijn bachelorproef als student elektronica-ict een draagbaar toestel om epilepsie te detecteren via hersengolven. Reden genoeg voor Thomas More om er een persbericht aan te besteden. Een Balenaar om trots op te zijn!
 • Bengelpop (26 juni): Speeltuin niet gratis en éénrichtingsverkeer

  Bengelpop vr 22 jun
  Op dinsdag 26 juni is speeltuin Keiheuvel tot 17u niet gratis toegankelijk voor het publiek wegens Bengelpop. Tijdens de voorbereidingen op maandag 25 juni kan er hinder zijn voor de bezoekers van de speeltuin. Er geldt op 26 juni éénrichtingsverkeer in de 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan.
 • Schoolfeest De Bijenkorf (Rosselaar) op 24 juni

  wo 20 jun
 • Nog plaatsen vrij voor zomeractiviteiten

  Zomergazet di 12 jun
  Uit het aanbod van de Zomergazet zijn er nog plaatsen vrij. Je kan nog inschrijven voor o.a. sporten, knutselen, koken, films, uitstappen,... Bekijk het overzicht bij 'downloads'.
 • Inschrijven voor zomeractiviteiten 'KiXs en Kuren'

  Zomergazet KiXs en Kuren wo 6 jun
  Als je een uurbonnetje hebt aangevraagd, kan je op donderdag 7 en vrijdag 8 juni tussen 17u en 21u in VC De Kruierie inschrijven voor de zomeractiviteiten van 'KiXs en Kuren'. Zonder uurbonnetje kan je inschrijven vanaf woensdag 13 juni.
 • Inschrijven kinderopvang zomervakantie vanaf 7 juni

  vr 1 jun
 • Zomergazet 'Kixs en Kuren' in de bus, vraag uurbonnetje aan t.e.m. 6 juni

  Zomergazet KiXs en Kuren do 31 mei
  De nieuwe Zomergazet 'KiXs en Kuren' valt op 31 mei in elke Balense brievenbus. Als je kinderen willen deelnemen aan de zomeractiviteiten, kan je t.e.m. 6 juni een uurbonnetje aanvragen op www.balen.be/kixs of in VC De Kruierie. Met dit bonnetje kan je inschrijven op 7 en 8 juni (17u-21u).
 • Foto's: Peuters zetten bewoners Ter Vest in bloemetjes

  Peuterspeelpunt in WZC Ter Vest vr 25 mei
  Op vrijdag 25 mei vond het Peuterspeelpunt uitzonderlijk plaats in woonzorgcentrum Ter Vest. Peuters overhandigden er symbolisch bloemetjes aan de bewoners. Het is één van de vele initiatieven van OCMW Balen om jong en oud elkaar te laten ontmoeten in het woonzorgcentrum. Bekijk de foto's.
 • Ronde van Balen: foto's, uitslagen en eindklassement

  Winnaars Ronde van Balen 2018 di 15 mei
  Van 14 tot 18 mei werd de Ronde van Balen georganiseerd, een vijfdaagse loopwedstrijd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kleuters konden meelopen buiten klassement. Bekijk hier de uitslagen en foto's van de voorbije dagen. Proficiat aan alle lopers !
 • Burgemeester tekent petitie #bibvooriedereen

  Burgemeester Johan Leysen ondertekent petitie #bibvooriedereen vr 4 mei
  Sinds 2016 zijn Vlaamse steden en gemeenten niet langer verplicht een bibliotheek te hebben. De actie #bibvooriedereen wil een sterk signaal geven dat de bibliotheek belangrijk is én blijft. Ook de Bib van Balen roept iedereen op om net zoals onze burgemeester het bibliotheekcharter te ondertekenen.
 • Scholennieuws: ZomerKiXs en -Kuren in een nieuw jasje

  KiXs en Kuren wo 18 apr
  De activiteiten van de KiXs en Kuren voor deze zomer worden gebundeld in één krant, die via de Post verdeeld zal worden. De scholen ontvangen binnenkort nog een folder met meer info om te bedelen onder de leerlingen.
 • Bengelpop zoekt enthousiaste vrijwilligers

  Bengelpop vrijwilligers di 13 mrt
  Op dinsdag 26 juni sluiten 5.000 leerlingen het schooljaar af op de - nu al uitverkochte - 16de editie van Bengelpop. Wil jij helpen om deze kinderen de dag van hun leven te bezorgen in recreatiedomein Keiheuvel? Schrijf je dan nu in om deel uit te maken van de Bengelpop-crew.
 • Start ruwbouwwerken aan nieuw jeugdcentrum Biesakker

  JC Biesakker ontwerp (c) gemeente Balen vr 9 mrt
  Half maart start de aannemer met de ruwbouwwerken aan jeugdcentrum Biesakker. Tegen half april zou dit klaar moeten zijn zodat men met de binnenwerken kan starten. Tegen het bouwverlof zou het gebouw winddicht moeten zijn. Eind oktober zouden de jeugdverenigingen hun intrek moeten nemen.
 • Foto- en videoverslag planten geboortekloemp

  Geboortekloemp ma 26 feb
  Ouders van Balense kinderen die in 2016 en 2017 geboren zijn, mochten afgelopen zaterdag met hun gezin een geboortekloemp planten in Olmen. Liefst 300 volwassenen en kinderen kwamen een boompje opzetten. Bekijk de foto's en video van BalenTV.
 • Start project leeftijdsbandjes op fuiven: ‘Feest Wijzer’

  Leeftijdsbandjes op fuiven vr 5 jan
  Op zaterdag 6 januari gaat tijdens de REVU-fuif van KSA Balen voor het eerst het project ‘Feest Wijzer’ van start. Er worden enkele maatregelen uitgetest, zoals het aanbieden van leeftijdsbandjes aan de toegang. KSA Balen doet dan ook een ludieke oproep aan de fuifgangers, bekijk het filmpje.
 • 16de editie Bengelpop op 3 dagen tijd uitverkocht

  Bengelpop do 9 nov
  De inschrijvingen voor de 16de editie van Bengelpop zijn 3 dagen bezig en het maximum aantal is al bereikt! Dit festival voor kinderen van het eerste en tweede leerjaar zal op dinsdag 26 juni 2018 ongetwijfeld weer heel wat kinderhartjes sneller doen kloppen op het mooie recreatiedomein Keiheuvel.
 • Afscheid van jeugdcentrum Biesakker

  JC Biesakker ma 6 nov
  Deze week zijn de afbraakwerken aan JC Biesakker van start gegaan. Tegen eind 2018 moet er een nieuw jeugdcentrum verrijzen in de Sint-Andreasstraat. BalenTV bezocht de Biesakker nog een laatste keer om herinneringen op te halen en de plannen van de nieuwbouw in te kijken met de jeugdverenigingen.
 • YOUCA (voorheen Zuiddag), ook in Balen werd gewerkt

  youca di 24 okt
  YOUCA, de dag dat jongeren werken voor bazen die dan het loon storten aan projecten over de hele wereld. Ook in Balen werd er flink gewerkt: klusjesman, helpen in WZC Ter Vest, kleuterleidster, helpen in winkel,... Bekijk de filmpjes en lees het verslag dat een student hierover schreef.
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  Jeugdwerk Balen wo 30 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
 • Scholennieuws: Gratis afficheborden ook voor scholen!

  Affichebord in Rosselaar do 8 jun
  In elke gehucht zijn afficheborden geplaatst. Scholen, verenigingen en privé-organisatoren kunnen daar na reservatie gratis affiches aanplakken om hun evenementen en activiteiten te promoten. Reserveer alvast je plekje om volgend jaar je schoolfeest, kienavond, fietstocht,... te promoten!
 • Gratis afficheborden voor verenigingen en organisatoren

  Afficheborden di 30 mei
  Het gemeentebestuur van Balen heeft in elke gehucht afficheborden geplaatst. Verenigingen en privé-organisatoren kunnen daar sinds deze week na reservatie gratis affiches aanplakken om hun evenementen en activiteiten te promoten.
1-23 Van 23