Nieuws : Kinderen en jongeren

 • Warme dagen? Zorg dragen!

  vr 21 jun
  In de laatste week van juni belooft het tropisch warm te worden. Voor vele mensen betekent dat heerlijk genieten. Maar extreme warmte kan ook gevaarlijk zijn. Met deze tips beperk jij de kans op gezondheidsproblemen op warme dagen voor jezelf én anderen tot een minimum.
 • Bezetting activiteiten 'KiXs en Kuren' (update 20 juni)

  do 20 jun
 • Hulp nodig bij het invullen van het evenementenloket?

  do 6 jun
 • Schrijf in voor activiteiten 'KiXs en Kuren' op 6 en 7 juni

  vr 31 mei
  Op vertoon van je geldig uurbonnetje (of mail) kan je op 6 en 7 juni in VC De Kruierie inschrijven voor de KiXs en Kuren-activiteiten. Vul vooraf het activiteitenformulier (zie downloads) in, zo ben je sneller geholpen. Zonder uurbonnetje kan je pas inschrijven vanaf woensdag 12 juni.
 • Vraag uurbonnetje 'KiXs en Kuren' aan op 27, 28 en 29 mei

  vr 24 mei
  Wil(len) je kind(eren) deze zomer deelnemen aan de KiXs en Kuren-activiteiten? Vraag dan op maandag 27, dinsdag 28 of woensdag 29 mei een uurbonnetje aan op www.balen.be/uurbonnetje (bij voorkeur) of in VC De Kruierie. Dat bonnetje heb je nodig als je bij de eersten wil inschrijven op 6 en 7 juni.
 • Spectaculaire sfeerbeelden skate- en stepfestival Ramp?Zalig!

  ma 20 mei
  Afgelopen zaterdag haalden steppers en skaters spectaculaire stunts op twee of vier wielen uit tijdens Ramp?Zalig! op sportcomplex Bleukens. Bekijk de foto's en video van BalenTV.
 • Recreatiedomein Keiheuvel zoekt jobstudent-redders voor juli

  do 16 mei
  Recreatiedomein Keiheuvel zoekt nog jobstudenten die in juli als redder willen werken aan het openluchtzwembad. Ben jij ouder dan 17 jaar en in het bezit van een hoger reddersdiploma? Stuur dan nu een mailtje naar info@keiheuvel.be!
 • Zomergazet 'Kixs en Kuren' in de bus, vraag uurbonnetje aan 27, 28 en 29 mei

  wo 15 mei
  De nieuwe Zomergazet 'KiXs en Kuren' valt op 17 mei in elke Balense brievenbus. Of lees hem online op www.balen.be/kixs. Op 27, 28 en 29 mei kan je een uurbonnetje aanvragen op www.balen.be/uurbonnetje of in VC De Kruierie. Met dit bonnetje kan je inschrijven op 6 en 7 juni (17u-21u30).
 • Uitslagen, eindklassement, foto's en video's Ronde van Balen

  di 7 mei
  Van 6 t.e.m. 10 mei zetten de Balense lagereschoolkinderen hun beste beentje voor op de vijfdaagse loopwedstrijd 'de Ronde van Balen'. Bekijk hier alle uitslagen, het eindklassement, foto's en video's. Proficiat aan alle lopers!
 • Sfeerbeelden Buitenspeeldag

  do 25 apr
  Op woensdag 24 april konden de Balense kinderen zich weer uitleven op de Buitenspeeldag op sportcomplex Bleukens. De ouders keken geamuseerd toe vanop het terras hoe hun oogappels genoten van allerlei spectaculaire attracties en andere sport- en spelmogelijkheden. Bekijk de foto's en video.
 • SOS Zomerkamp zoekt kampplek voor 100 jeugdgroepen

  do 11 apr
 • Foto's Peuterspeelpunt in Bib

  vr 22 mrt
  Boekstartgemeente Balen wil het (voor)lezen bij kinderen stimuleren. Daarom vond het Peuterspeelpunt op vrijdag 22 maart uitzonderlijk plaats in de Bib van Balen. De peuters maakten kennis met het kinderaanbod van de Bib en luisterden naar de verhalen van de voorleesmoeder. Bekijk de foto's.
 • Foto's & film startdag 10 jaar VC De Kruierie

  do 7 feb
  Vrijetijdscentrum De Kruierie blies woensdag 10 kaarsjes uit. Het feestjaar werd afgetrapt met o.a. een bezoek van stripheld Jommeke, een gesmaakte kookworkshop van Steffi Vertriest en heel wat lekkernijen voor de bezoekers. Fijn dat jullie massaal kwamen meevieren! Bekijk de foto's en het filmpje.
 • Nieuwe toestellen voor speelplein Hulsen

  di 5 feb
  Op het pleintje in de Stuifzandstraat in Hulsen zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst. De oude waren versleten en werden vorige zomer al weggehaald. Later dit voorjaar krijgt ook het plein voor de chirolokalen van Hulsen nog nieuwe speeltuigen.
 • WiWeTeR: Laat je kinderen proeven van wetenschap en techniek

  di 5 feb
  Tijdens de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek & ondeRnemen) ontdekken 8- tot 12-jarigen in de Bib van Balen onder begeleiding wetenschap en techniek. De eerstvolgende reeks van 5 workshops start op 23 februari. Schrijf op tijd in, want deze workshops zijn doorgaans heel snel volzet.
 • Foto's & film opening Jeugdcentrum Biesakker

  ma 3 dec
  Goed een jaar nadat de 'oude' Biesakker tegen de vlakte ging, is zaterdag het gloednieuwe jeugdcentrum officieel geopend. Er waren activiteiten voor jong en oud en natuurlijk mocht ook de Sint niet ontbreken. Bekijk de foto's en video van BalenTV.
 • Nieuw informatieplatform voor jongeren: WATWAT

  do 22 nov
  WATWAT is een gloednieuw platform dat jongeren tussen 11 en 24 jaar betrouwbare informatie op maat wil bieden. Op www.watwat.be worden alle expertise en hulplijnen van zo'n 70 partners gebundeld, zoals Awel, Pimento, Tele-Onthaal, de Zelfmoordlijn, Student@Work en de Privacycommissie.
 • Presentaties infosessie voor organisatoren

  wo 24 okt
 • Gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

  wo 5 sep
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  ma 20 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
1-20 Van 20