Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Tip van de Bib: 'Koken & genieten' (tijdschrift)

  vr 26 nov
  Deze week is het 'Week van de smaak' en dus zetten we graag onze kookboeken in de kijker. Wist-je-dat we ook een heleboel culinaire tijdschriften hebben die je gratis kan uitlenen? Koken & genieten is er eentje van. Het magazine verschijnt elke maand en biedt gevarieerde recepten voor iedere dag.
 • Sinterklaaszoektocht: kom jij ook meespeuren?

  vr 19 nov
  Kom jij meezoeken naar de gekke helpers van Sinterklaas? Je vertrekt voor een wandeling van 2 km in het centrum van Balen en gaat op zoek in etalages of panden. Je kan van 20 november t.e.m. 5 december meespeuren. Haal je pakket (3 euro, incl. leuke gadgets) af aan de balie van VC De Kruierie
 • Pietjesparcours: gekke doe-wandeling aan Pastorij Olmen (4 & 5 dec)

  di 16 nov
  Ontdek tijdens een (buggyproof) wandeling van 3 kilometer met gekke doe-opdrachten of jij een geschikt hulppietje van de Sint zou zijn. Je kan wandelen op zaterdag 4 december (13u tot 15u) of zondag 5 december (9u tot 11u of 13u tot 15u). Kies vooraf je tijdsslot en wandel mee!
 • Voorleesweek: één kwartier, elk kind, elke dag. Doe je mee?

  ma 15 nov
  Tijdens de Voorleesweek (20 tot 28 november) roepen we iedereen op om elke dag (minstens) een kwartier voor te lezen. Want dat maakt écht een verschil. Geen inspiratie? De bib geeft je graag enkele leestips voor elke leeftijdscategorie.
 • Bengelpop op 24 uur uitverkocht

  di 9 nov
 • Help de Sint, kom eens snuffelen in De Kringwinkel!

  ma 8 nov
 • Kindvriendelijke rondleidingen in het Kruiermuseum uitgesteld

  vr 5 nov
 • Foto's van eerste leerjaren van Balense scholen

  vr 29 okt
  Deze week poseerden de leerlingen van het eerste leerjaar van alle Balense scholen fier voor de fotograaf. Ook de kleuters van De Puzzel Vennen en 't Wit Scholeke van Wezel deden mee. En ze waren ook heel enthousiast om een gekkebekken-foto te maken.
 • Foto's en film feestelijke heropening bib

  ma 25 okt
  De Bib van Balen is terug open als Stuifzandbibliotheek! Dat werd zaterdag feestelijk gevierd met o.a. een boekendomino, vertellingen, een workshop stop-motion animatie en lekkere hapjes en drankjes. Bekijk de foto's en het verslag van BalenTV.
 • Foto's & film Dag van de Jeugdbeweging

  vr 22 okt
  De Jeugdraad trakteerde de leden en leiders van de Balense jeugdbewegingen vrijdag 22 oktober op een Bicky Burger, drankje en dj-set aan de lokalen van Chiro Rosselaar. Bekijk de foto's en het verslag van BalenTV.
 • Bib leest voor in De Klimboom op Dag Tegen Kanker

  do 21 okt
  Op de Dag Tegen kanker (21 oktober) ging de Bib van Balen voorlezen in Freinetschool De Klimboom. De leerlingen kregen er uitleg over de ziekte via een boekje op kindermaat. Bekijk de beelden van BalenTV.
 • Kom voor jezelf op! Gratis cursus weerbaarheid voor kinderen en jongeren.

  ma 11 okt
  De gratis weerbaarheidstrainingen van Huis van het Kind Baldemore richten zich op kinderen of jongeren tussen 6 en 16 jaar die sterk(er) in het leven willen staan. De cursus bestaat uit een 20-tal lesuren, verspreid over verschillende sessies tijdens de schoolvakanties van schooljaar 2021-2022.
 • Nieuw telefoonnummer voor Kikoen

  ma 4 okt
 • Sfeerbeelden foto en video van Scholencross 2021

  do 23 sep
 • Gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

  wo 15 sep
 • Ontdek wetenschap en techniek tijdens WiWeTeR-workshops

  vr 10 sep
  Zit jij in het 5e of 6e leerjaar en heb je er altijd van gedroomd om een echte wetenschapper te worden? Schrijf je dan snel in voor de WiWeTer workshop (i.s.m. Thomas More) en ontdek in een reeks van 6 workshops hoe leuk wetenschap en techniek is. De eerste sessie is op woensdag 27 oktober.
 • Zat?Zeddezot! Samen werken aan een veilig en positief feestklimaat

  di 7 sep
 • Heropstart Peuterspeelpunt vanaf 10 september

  do 2 sep
  Na een coronapauze van meer dan een jaar kan ook het Peuterspeelpunt eindelijk terug opstarten. De eerste sessie vindt plaats op vrijdag 10 september van 9u tot 11u45, daarna kan je er elke vrijdag (behalve tijdens schoolvakanties) terecht voor een leuk speelmomentje voor kids tussen 0 en 3 jaar.
 • Tijdelijk speelpleintje in Grote Bosbergstraat

  do 22 jul
  In de Grote Bosbergstraat werd een tijdelijk speelpleintje geplaatst, met een speeltoestel en een voetbalgoal. Zo kunnen de kinderen uit de buurt deze zomer al volop spelen, in afwachting van de aanleg van een park met speelzone en ontmoetingsplek voor jong en oud bij de verdere verkaveling.
 • Gezocht: ambassadeurs voor Generatie Rookvrij

  do 15 jul
  In het kader van 'Generatie Rookvrij' werden recreatiedomein Keiheuvel en de 14 speelpleintjes in onze gemeente eind mei rookvrij gemaakt. Om deze rookvrije boodschap zo wijd mogelijk uit te dragen, is de werkgroep gezonde gemeente Balen op zoek naar ambassadeurs.
 • Stuifzand: zeven Kempense bibs voor de prijs van één

  wo 30 jun
  Vanaf eind oktober gaan de bibliotheken van Balen, Dessel, Geel, Laakdal en Meerhout, Mol en Retie samenwerken onder de naam Stuifzand, met 1 gemeenschappelijk reglement. Je bent vanaf dan automatisch lid van deze 7 Kempense bibs (gratis t.e.m. 25j), kan tot 20 materialen lenen en gratis reserveren.
 • Recreatiedomein Keiheuvel en Balense speelpleintjes vanaf nu rookvrij

  ma 31 mei
  Balen en 17 andere Kempense gemeenten maken in het kader van 'Generatie Rookvrij' werk van een rookvrije toekomst voor onze kinderen. Vanaf 31 mei - niet toevallig de Werelddag zonder Tabak - zijn recreatiedomein Keiheuvel en de 14 speelpleintjes in onze gemeente rookvrij. Bekijk het videoverslag.
 • Balen beloont leerlingen die met de fiets, step of te voet naar school gaan

  ma 10 mei
  Op de Strapdag (vrijdag 17 september) wordt het project Bike2School officieel afgetrapt. Vanaf dan kunnen ook de 1.300 leerlingen van alle Balense lagere scholen virtuele munten ('bucks') sparen door met de fiets, step of te voet naar school te gaan. De gemeente Balen verdubbelt zelfs de beloning.
 • Nog tot eind 2021 extra coronasteun voor jongeren en studenten via OCMW

  vr 30 apr
  Jongeren en studenten die door de coronacrisis getroffen worden, kunnen dankzij de maatregel ‘Zoom 18/25’ nog steeds rekenen op een extra duwtje in de rug. Je kan er bij de start van het schooljaar 2021-2022 of nog tot eind 2021 gebruik van maken. Hulp nodig? Aarzel niet en contacteer het OCMW.
 • 14.000 Kempense leerlingen op de fiets door Bike2School

  di 9 mrt
  Balen doet vanaf volgend schooljaar mee met project Bike2School en wil 40% meer duurzame schoolverplaatsingen. Het project wil 14.000 lagere schoolkinderen stimuleren om met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan, door virtuele munten uit te delen waarmee ze een beloning kunnen kopen.
 • Jeugdraad schenkt veiligheidspakketten voor veilige zomer

  vr 3 jul
  De Jeugdraad schenkt aan elke Balense jeugdvereniging en elke speelpleinwerking een veiligheidspakket met o.a. materiaal om veilig de weg op te gaan (vestjes, reparatiesets,...) rookmelders en pictogrammen, maar dit jaar ook hygiënesets voor een corona-proof zomerkamp.
 • Plan toont waar je in Balen overal buiten spelen kan

  vr 19 jun
  Met het nieuwe Buitenspeelplan geven we je een handig overzicht van waar je overal buiten kan spelen in Balen: wijkspeelpleintjes, grotere speellocaties, petanqueterreinen, locaties van jeugdverenigingen en startpunten van wandelingen. Haal het plannetje gratis af of bekijk hier de digitale versie.
1-27 Van 27
Naar top