Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Kinderen en jongeren

 • Knal jij met eindejaar ook zonder vuurwerk?

  Ik knal zonder vuurwerk ma 10 dec
  De gemeente Balen zet zich ook dit jaar opnieuw achter de eindejaarscampagne ‘Ik knal zonder vuurwerk’ van Brandweer zone Kempen. Knal jij tijdens de eindejaarsfeesten ook zonder vuurwerk? Hang dan de affiche voor je raam. Haal er één af in VC De Kruierie of download hem hier.
 • Foto's & film opening Jeugdcentrum Biesakker

  JC Biesakker opening ma 3 dec
  Goed een jaar nadat de 'oude' Biesakker tegen de vlakte ging, is zaterdag het gloednieuwe jeugdcentrum officieel geopend. Er waren activiteiten voor jong en oud en natuurlijk mocht ook de Sint niet ontbreken. Bekijk de foto's en video van BalenTV.
 • Tip van de Bib: 'Alles over Sinterklaas door de Spiekpietjes'

  sinterklaas vr 30 nov
  Dit boek geeft een geweldig inkijkje in het leven van Sinterklaas, door de ogen van de Spiekpietjes. Voor iedereen vanaf 4 jaar. Leen het nu in de Bib!
 • Bekijk de KerstKiXs

  KiXs en Kuren Kerst 2018 di 27 nov
  Deze week wordt de KerstKiXs, met het aanbod aan activiteiten voor jongeren in de kerstvakantie, verdeeld in alle Balense scholen. Je kan het programmaboekje ook altijd afhalen in de Infopunten (VC De Kruierie, gemeentehuis, OCMW-huis) of hier online bekijken.
 • Nieuw Jeugdcentrum Biesakker opent op zaterdag 1 december

  JC Biesakker opening di 27 nov
  Goed een jaar nadat de 'oude' Biesakker werd afgebroken, is er een gloednieuw jeugdcentrum verrezen in de Sint-Andreasstraat. Nu zaterdag 1 december wordt het nieuwe JC Biesakker officieel geopend met o.a. kinderanimatie, bezoek van de Sint, streekbierennamiddag, eetstanden en een openingsfeestje.
 • Nieuw informatieplatform voor jongeren: WATWAT

  WATWAT do 22 nov
  WATWAT is een gloednieuw platform dat jongeren tussen 11 en 24 jaar betrouwbare informatie op maat wil bieden. Op www.watwat.be worden alle expertise en hulplijnen van zo'n 70 partners gebundeld, zoals Awel, Pimento, Tele-Onthaal, de Zelfmoordlijn, Student@Work en de Privacycommissie.
 • Foto's & video Voorleesweek: 'Villa vol verhalen'

  Villa vol Verhalen ma 19 nov
  Ter gelegenheid van de Voorleesweek werd villa Fraipont in Mol-Wezel afgelopen weekend omgetoverd tot een heus voorleespaleis. Balense en Molse kinderen legden hun oren vol verwondering te luister en keken hun ogen uit bij al die vertelsels. Bekijk de foto's en de video.
 • Er cool uitzien én zichtbaar zijn? Yes, you can!

  Zie me shinen wo 14 nov
  8 op 10 jongeren dragen nooit fluo op de fiets. Het is in deze donkere dagen nochtans extra belangrijk om zichtbaar te zijn. Check daarom deze 8 praktische tips om je op een coole manier te laten zien op de weg. Chauffeurs, wees ook extra alert voor fietsers, wandelaars (met of zonder hond),...
 • Scholennieuws: Bedelzingen, iets voor jouw leerlingen?

  bedelzingen di 13 nov
  De gemeente wil de bedelzangtradities in ere houden. Leer jouw leerlingen de bedelliederen en stuur ze op pad (31 dec in Hulsen, 6 jan in heel Balen, 4 mrt in Olmen). Op zaterdag 22 dec kunnen ze hierrond knutselen in De Twinkeling. Het zou leuk zijn mochten we jouw leerlingen daar tegenkomen!
 • 17de editie Bengelpop op 4 dagen tijd uitverkocht

  ma 12 nov
 • Foto's gamen op een trampoline

  Gamen op een trampoline do 25 okt
  Op woensdag 24 oktober sprong de Balense jeugd letterlijk en figuurlijk een gat in de lucht in de Bib. Met de I-Jump konden ze vanop een trampoline gamen. Ze lieten daarbij hun personage voortbewegen door op en neer te springen. Bekijk de foto's.
 • Presentaties infosessie voor organisatoren

  wo 24 okt
 • Foto's & filmpjes Dag van de Jeugdbeweging

  Dag van de Jeugdbeweging vr 19 okt
  Op vrijdag 19 oktober gingen heel wat Balense kinderen in uniform naar school op de Dag van de Jeugdbeweging. De jeugddiensten van Balen en Mol trakteerden hen ook op een gratis ontbijt in Mol. Bekijk de foto's.
 • Jongeren werken voor het goede doel op YOUCA Action Day

  vr 19 okt
 • Nieuwe houten puzzels in de Bib

  Houten puzzel do 11 okt
  Een spiksplinternieuwe lading houten puzzels wacht in onze Bib op de allerkleinsten. Je kan de leuke, nieuwe puzzels aan onze puzzeltafel maken, maar je kan ze ook uitlenen en mee naar huis nemen.
 • Sfeerbeelden scholencross en sportdag

  Scholencross vr 28 sep
  Donderdag zetten de Balense schoolkinderen hun beste beentje voor op de scholencross. Achteraf konden ze zich op sportcomplex Bleukens uitleven op springkastelen en genieten van allerlei andere sport- en spelactiviteiten. Bekijk de foto's en de reportage van BalenTV.
 • Schrijf je kleuter in voor Multimove, start op 19 september

  wo 12 sep
 • Gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

  wo 5 sep
 • Vraag je school- en studietoelage aan

  wo 29 aug
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  Jeugdwerk Balen ma 20 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • Bekijk de sfeerbeelden van de Motorinstapdag

  Motorinstapdag 2018 ma 13 aug
  Afgelopen zaterdag kregen G-sporters en jongeren een unieke kans om een ritje te maken met de crossmotor, quad, zijspan,... op de Motorinstapdag op het zandterrein van de Keiheuvel. Bekijk de foto's en het videoverslag van BalenTV!
 • Nieuwe toestellen voor speelplein Hulsen

  Speelplein Stuifzandstraat di 31 jul
  De meeste speeltoestellen van het pleintje in de Stuifzandstraat in Hulsen waren versleten en werden daarom weggehaald. Binnenkort worden er nieuwe toestellen geplaatst. In het najaar moeten ook de plannen om een speelterrein in te richten op het domein van Chiro Hulsen concreet vorm krijgen.
 • Foto- en videoverslag planten geboortekloemp

  Geboortekloemp ma 26 feb
  Ouders van Balense kinderen die in 2016 en 2017 geboren zijn, mochten afgelopen zaterdag met hun gezin een geboortekloemp planten in Olmen. Liefst 300 volwassenen en kinderen kwamen een boompje opzetten. Bekijk de foto's en video van BalenTV.
 • Start project leeftijdsbandjes op fuiven: ‘Feest Wijzer’

  Leeftijdsbandjes op fuiven vr 5 jan
  Op zaterdag 6 januari gaat tijdens de REVU-fuif van KSA Balen voor het eerst het project ‘Feest Wijzer’ van start. Er worden enkele maatregelen uitgetest, zoals het aanbieden van leeftijdsbandjes aan de toegang. KSA Balen doet dan ook een ludieke oproep aan de fuifgangers, bekijk het filmpje.
 • Afscheid van jeugdcentrum Biesakker

  JC Biesakker ma 6 nov
  Deze week zijn de afbraakwerken aan JC Biesakker van start gegaan. Tegen eind 2018 moet er een nieuw jeugdcentrum verrijzen in de Sint-Andreasstraat. BalenTV bezocht de Biesakker nog een laatste keer om herinneringen op te halen en de plannen van de nieuwbouw in te kijken met de jeugdverenigingen.
 • Verduidelijking: Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje do 10 aug
  Onlangs berichtten we over de 2 gratis boekjes die elke Balense baby krijgt van de Bib van Balen. Nog even verduidelijken dat deze actie van start ging in februari met het eerste boekje voor baby's die toen 6 maanden waren.
 • Gratis boekjes voor Balense baby’s

  babyboekje vr 14 jul
  (Voor)lezen stimuleert de taalontwikkeling en dat begint al bij de geboorte. Kinderen die al vroeg kennismaken met boeken, liedjes, versjes en verhalen, kunnen sneller lezen en beter rekenen. De Bib van Balen wil de ouders hierbij helpen en schenkt elke Balense baby twee gratis boekjes.
1-27 Van 27