logo print logo ocmw print

Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Vanaf 30 november openluchtactiviteiten min 12-jarigen weer toegelaten

  do 26 nov
  Vanaf maandag 30 nov zijn de georganiseerde openluchtactiviteiten voor min 12-jarigen (sportclubs en jeugdverenigingen) weer toegelaten. Het gemeentebestuur roept de begeleiders op om de protocollen strikt te volgen. Ouders worden verzocht geen 'gezellige onderonsjes' te houden bij brengen en afhaal
 • Gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

  vr 20 nov
 • Denk aan de zorg: knal ook dit eindejaar zonder vuurwerk!

  wo 18 nov
  Vuurwerk is verboden, levens- en brandgevaarlijk, ongezond, belastend voor dieren en hulpdiensten én - dit jaar belangrijker dan ooit - het zorgt voor extra druk op de nu al zo zwaar belaste zorg en handhavers. Redenen genoeg om zelf geen vuurwerk af te steken in de komende eindejaarsperiode.
 • Scholen kunnen zich inschrijven voor wachtlijst Bengelpop

  ma 16 nov
 • Jong en vragen rond corona? Hier kan je terecht voor een luisterend oor

  vr 13 nov
  Jong en vragen of bezorgdheden rond corona? Want ook voor jou is het een moeilijke tijd. Maar geen nood, verschillende instanties staan klaar voor jou als jongere.
 • Studietips in coronatijd

  do 12 nov
  Dit jaar kan je jammer genoeg niet in VC De Kruierie terecht om te studeren. Maar we laten onze studenten niet in de steek. Tijdens deze rare tijden ervaar jij misschien moeilijkheden om te studeren. Wij helpen je alvast op weg met deze tips.
 • Foto's Dag van de Jeugdbeweging

  do 29 okt
 • Sportkampen herfstvakantie afgelast

  do 29 okt
 • Jeugdverenigingen vieren Dag van de Jeugdbeweging (foto's)

  wo 28 okt
  Ook de jeugdverenigingen vierden afgelopen weekend de Dag van de Jeugdbeweging. Door corona kon de Jeugdraad helaas geen Speldag organiseren, maar de bestuursleden bezorgden alle verenigingen wel coronaproof buitenspeelpakketten, polsbandjes en ballen. Bekijk de foto's.
 • Herfstvakantie verlengd, nieuwe regels voor jeugdwerk en speeltuinen/pleinen

  ma 26 okt
  De herfstvakantie voor Vlaamse scholen wordt uitzonderlijk verlengd t.e.m. woensdag 11 november. De regels voor speeltuinen/pleinen zijn gewijzigd en t.e.m. donderdag 19 november geldt voor jeugdwerk code rood. Er zijn aparte protocollen voor school- en vakantieperiodes (zie onder).
 • Scholieren vieren Dag van de Jeugdbeweging (foto's)

  ma 26 okt
  Ook al kon het traditionele gezamenlijk ontbijt in Mol niet doorgaan, toch vierden de scholieren vrijdag de Dag van de Jeugdbeweging in stijl door in uniform naar school te gaan. De jeugddienst en Jeugdraad bezorgden alle Balense scholen en kinderclubs ook ballen en spelinspiratie. Bekijk de foto's.
 • Rebootkamp voor jonge gamers geannuleerd

  vr 23 okt
 • Doe mee aan de Grote Griezeltelling!

  do 22 okt
  Zin in een bubbelvriendelijke gezinsactiviteit rond Halloween? Doe dan van 24 oktober tot 11 november mee aan de Grote Griezeltelling! Hang een griezelkleurplaat uit en ga zelf ook op griezeltocht. Tel onderweg de vampieren, skeletten, pompoenen, heksen en spinnen, en maak kans op een leuke prijs!
 • Voorlopig geen CoderDojo dit najaar

  di 20 okt
  De workshops CoderDojo gaan voorlopig niet door.
 • Bubbel-bedverhalen van Bib (20 nov) geannuleerd

  di 6 okt
 • De Twinkeling maakt werk van buitenklas

  vr 2 okt
  Buiten spelen en les krijgen is - zeker in deze coronatijden - fijn en gezond. Dat weten ze ook bij GBS De Twinkeling in Hulsen. Met de opbrengst van de Rode Neuzenactie begonnen juf Eline en haar collega's daar aan de aanleg van een groene zenzone en buitenklas op de speelplaats.
 • Bekijk de HerfstKiXs online

  wo 30 sep
  Ook in coronatijden doen onze jeugd- en sportdienst hun uiterste best om een (aangepast) activiteitenprogramma aan te bieden aan de Balense kinderen dit najaar. Bekijk de HerfstKiXs hier alvast online. In de loop van volgende week komen er ook papieren versies te liggen aan de Infopunten.
 • De Bib leest voor: 'De fijnste plek van de wereld'

  wo 16 sep
  Door het coronavirus kunnen de voorleessessies in de Bib van Balen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet.
 • Nieuwe basketbalringen op speelplein Scheps

  wo 9 sep
  De basketbalborden en -ringen op het speelplein in Scheps waren aan vervanging toe. Daarom liet de jeugddienst begin september nieuwe exemplaren plaatsen. Goeie bal, me dunkt!
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  ma 31 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • 'Laat je tanden zien!' gaat voor gezonde mondjes

  do 20 aug
  Alle gezinnen met kinderen jonger dan zes jaar uit Balen, Mol, Dessel en Retie ontvangen in augustus een speels en informatief pakket ‘Laat je tanden zien!’ in hun brievenbus. Met dit project wil Huis van het Kind regio Mol de gewoonten rond mondgezondheid verbeteren bij jonge kinderen.
 • Foto-overzicht ZomerKiXs en Kuren

  vr 31 jul
  Coronavirus of niet, de jeugd- en sportdienst halen opnieuw alles uit de kast om de kinderen alsnog een fijne zomer te geven met de KiXs en Kuren-activiteiten. En of ze zich amuseren? De foto's leveren het beste bewijs!
 • Voordeeltickets voor zwembad Mol terug te koop in VC De Kruierie

  vr 10 jul
  Je kan in VC De Kruierie opnieuw de voordeeltickets kopen voor het zwembad van Mol. Het gemeentebestuur van Balen legt het prijsverschil bij voor de inwoners van Balen, zodat deze ook aan het voordeeltarief van de inwoners van Mol kunnen gaan zwemmen. Door corona moet je wel reserveren.
 • Jeugdraad schenkt veiligheidspakketten voor veilige zomer

  vr 3 jul
  De Jeugdraad schenkt aan elke Balense jeugdvereniging en elke speelpleinwerking een veiligheidspakket met o.a. materiaal om veilig de weg op te gaan (vestjes, reparatiesets,...) rookmelders en pictogrammen, maar dit jaar ook hygiënesets voor een corona-proof zomerkamp.
 • Plan toont waar je in Balen overal buiten spelen kan

  vr 19 jun
  Met het nieuwe Buitenspeelplan geven we je een handig overzicht van waar je overal buiten kan spelen in Balen: wijkspeelpleintjes, grotere speellocaties, petanqueterreinen, locaties van jeugdverenigingen en startpunten van wandelingen. Haal het plannetje gratis af of bekijk hier de digitale versie.
 • Jeugdverenigingen ten tijde van coronacrisis

  do 11 jun
  Onze jeugdverenigingen zaten niet stil tijdens de coronacrisis. Hieronder vind je enkele foto's van o.a. onlineactiviteiten. #toppers #samentegencorona
 • Bengelpop blijft in zijn kot

  vr 10 apr
  Door de coronacrisis ziet de organisatie van Bengelpop zich - met spijt in het hart - genoodzaakt om het kinderfestival op domein Keiheuvel eind juni te annuleren. Er zijn momenteel te veel onzekerheden om een veilig evenement van deze omvang op poten te zetten. Volgende editie op 25 juni 2021.
 • Gopress-krantenarchief open voor iédereen tijdens coronacrisis

  wo 1 apr
 • Leerlingen 't Graantje schrijven zelf boekjes

  wo 4 mrt
  Arthur Verbraeken en Gust Vennekens, leerlingen van het 2de leerjaar in 't Graantje, hebben zelf 4 boekjes getekend en geschreven. Ben je benieuwd welke avonturen Dik en Dun beleven in de dierentuin, in Snoepjeseiland, op het eiland en in het nieuwe jaar? Kom de boekjes dan snel inkijken in de Bib!
 • Fotoverslag planten geboortekloemp

  ma 2 mrt
  Ouders van Balense kinderen die in 2018 en 2019 geboren zijn, mochten afgelopen zaterdag met hun gezin een geboortekloemp planten in Rosselaar. Zo'n 300 volwassenen en kinderen kwamen een boompje opzetten. Bekijk de foto's.
1-30 Van 35
Naar top