Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Balense leerlingen schitteren op Scholencross (foto's & video)

  vr 23 sep
  Donderdag was een stralende dag voor de Balense schoolkinderen om zich sportief uit te leven op sportcomplex Bleukens. Eerst zetten ze hun beste beentje voor op de Scholencross. Daarna konden ze genieten van allerlei andere sport- en spelactiviteiten. Bekijk de foto's en video.
 • Lees de herfstKiXs nu al

  vr 23 sep
 • Wandel mee tijdens de gezinsvriendelijke natuurwandeling op 2 oktober.

  vr 23 sep
 • Zomertip van de bib: De dikke boer Boris

  vr 23 sep
  De hele zomervakantie lang deelden de medewerkers van VC De Kruierie en de Bib van Balen hun favoriete tip van de bib. We hebben nog zoveel tips dat we in de maand september gewoon verder gaan met de zomertips. Deze week deelt Gitte (medewerker in de bib) haar favoriete prentenboek.
 • Eerste verjaardag Antennepunt Huis v/h Kind: vier met ons mee op 28 september!

  wo 21 sep
  Het Balense Antennepunt van het Huis v/h Kind bestaat in september één jaar en dat willen ze - samen met jou - vieren. Kom op woensdag 28 september naar het verjaardagsfeest in VC De Kruierie en vier mee.
 • Ga op woensdag 28 september in sportoutfit naar school

  wo 21 sep
  MOEV en Sport Vlaanderen roepen alle kinderen op om op woensdag 28 september in de outfit van hun sport(club) naar school te komen. Het is dan ook het ideale moment om jongeren te laten vertellen over hun mooiste sportmoment en zo ambassadeur te worden voor hun sport op school.
 • Boekenverkoop Bib van Balen

  di 20 sep
  De Bib organiseert ook dit jaar weer een boekenverkoop van zaterdag 8 oktober tot en met zaterdag 15 oktober tijdens de openingsuren van VC De Kruierie. Je vindt er tweedehands boeken, tijdschriften, cd’s, dvd’s,… tegen spotprijsjes. Kom jij ook snuisteren en een koopje doen?
 • Inschrijvingen WiWeTeR-workshops geopend

  di 20 sep
  Zit jij in het 5e of 6e leerjaar en heb je er altijd van gedroomd om een echte wetenschapper te worden? Schrijf je dan snel in voor de WiWeTeR-workshops in de bib (i.s.m. Thomas More) en ontdek in een reeks van 5 lessen hoe leuk wetenschap en techniek is. Je kan nu online inschrijven.
 • Zomertip van de bib: Brutopia - De dromen van Brussel

  vr 16 sep
  De hele zomervakantie lang deelden de medewerkers van VC De Kruierie en de Bib van Balen hun favoriete tip van de bib. We hebben nog zoveel tips dat we in de maand september gewoon verder gaan met de zomertips. Deze week deelt Jan (vrijwilliger in de bib) zijn favoriete geschiedenisboek.
 • Attest ziekenfonds KiXs en Kuren 2022 online beschikbaar

  do 15 sep
 • Ontdek de gratis vormingen voor hulp bij opvoeden (Huis van het Kind)

  do 15 sep
  Tot en met januari kan je deelnemen aan een reeks vormingen rond opvoedingsondersteuning van Huis van het Kind Baldemore. De onderwerpen zijn zeer divers (slaapproblemen, zindelijkheid, slecht nieuws vertellen aan kinderen,...). Bijna alle activiteiten zijn gratis, vooraf inschrijven verplicht.
 • KuBa stelt tentoon van 16 tot 18 september

  di 13 sep
  Op 16, 17 en 18 september stelt Kunstkring Balen (KuBa), opgericht door verschillende Balense kunstenaars, haar werken tentoon. Kleine kunstenaars van het 1ste tot 6de leerjaar kunnen dit weekend ook kennismaken met het Jeugdatelier van de Academie voor Beeldende Kunsten in VC De Kruierie.
 • Schrijf in voor CoderDojo op zaterdag 1 oktober

  di 13 sep
  Ben je tussen 7 en 12 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren voor websites, software, robots, games en apps? Dan is een ‘CoderDojo’ (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Schrijf je nog snel in voor de volgende sessie op zaterdag 1 oktober.
 • Tieners: schrijf in voor ski- en snowboarddag in Landgraaf

  di 13 sep
 • Zomertip van de bib: De tatoeëerder van Auschwitz

  vr 9 sep
  De hele zomervakantie lang deelden de medewerkers van VC De Kruierie en de Bib van Balen hun favoriete tip van de bib. We hebben nog zoveel tips dat we in de maand september gewoon verder gaan met de zomertips. Deze week deelt Nathalie (coördinator vrijwilligersbeleid) haar favoriete roman.
 • Foto's workshop 3x3 Basketbal

  do 8 sep
  Woensdagnamiddag konden 12- tot 18-jarigen op sportcomplex Bleukens kennismaken met 3x3 Basketbal. De jongeren waren duidelijk enthousiast over deze vrij nieuwe en razend populaire basketdiscipline! Bekijk de foto's.
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen 2022 op een rijtje

  vr 2 sep
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • Dag van de Jeugdbeweging (21 okt): ontbijt en weekend vol (spel)plezier

  vr 2 sep
 • Soep met babbeltjes: ontmoet andere Balenaars

  vr 2 sep
  Soep met babbeltjes: dat is een leuk en laagdrempelig ontmoetingsmoment voor Balenaars die graag nieuwe mensen willen leren kennen. We komen de eerste keer samen op dinsdag 6 september van 13u30 tot 15u30 in VC De Kruierie. Daarna elke eerste dinsdag van de maand.
 • Zomertip van de bib: De familie slotje (voorleesverhaal)

  vr 2 sep
  De hele zomervakantie lang delen de medewerkers van VC De Kruierie en de Bib van Balen hun favoriete zomertip van de bib. Deze week deelt Elke (medewerker bib) haar favoriete voorleesverhaal.
 • Muziek en dans met je baby/peuter? Schrijf in voor Kinderklanken!

  wo 31 aug
  Schrijf je vanaf nu in voor de 6 sessies van Kinderklanken (muziek maken en dansen met je baby/peuter) in het najaar (zondagen 9 okt tot 20 nov, niet op 30 okt). Kostprijs 40 euro voor 6 sessies. Wees er snel bij, want de plaatsen per groep zijn beperkt!
 • Duik het nieuwe schooljaar in met de bib!

  di 30 aug
  Een nieuw schooljaar, met een nieuwe juf of meester en een nieuwe klas. Best spannend! Net als elk jaar gaat de bibliotheek samen met jou het nieuwe schooljaar in.
 • Hou je van computers en games? Schrijf je in voor nieuwe reeks CoderDojo

  di 30 aug
  Ben je tussen 7 en 12 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren voor websites, software, robots, games en apps? Dan is een ‘CoderDojo’ (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Schrijf nu in voor de volgende sessie op zaterdag 3 september.
 • Heropstart Peuterspeelpunt vanaf 2 september

  vr 26 aug
  De eerste sessie vindt plaats op vrijdag 2 september van 9u tot 11u45, daarna kan je er elke vrijdag (behalve tijdens schoolvakanties) terecht voor een leuk speelmomentje voor kids tussen 0 en 3 jaar.
 • Onderwijs: Graag flyer jeugdwerk uitdelen aan je leerlingen

  do 25 aug
  De jeugddienst vraagt om begin september de flyers van het Balens jeugdwerk uit te delen aan de leerlingen. Op die flyer staat de info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje).
 • Foto's Motorinstapdag

  wo 24 aug
  13- tot 17-jarigen konden op 12 augustus kennismaken met motorsport op de Motorinstapdag. Op en rond het echte crossparcours aan de Keiheuvel konden ze zelf met een crossmoto, quad of mountainbike rijden en meerijden met een motorcrosszijspan. Bekijk de foto's.
 • Ontmoetingsmomenten voor ouders van jongeren met een eetstoornis

  ma 18 jul
 • Tot welke leeftijd is er recht op een Groeipakket?

  vr 8 jul
  Je zoon/dochter heeft onvoorwaardelijk recht op het Groeipakket (de vroegere kinderbijslag) tot en met de maand waarin hij/zij 18 jaar wordt. Vanaf 18 jaar moet elk kind, ongeacht de situatie, voldoen aan een aantal voorwaarden om het recht op het Groeipakket te behouden.
 • 'Vuurke stook' en 'vuurke kook' op kamp? Onder bepaalde voorwaarden kan het

  vr 1 jul
  In de zomer is het erg droog in onze natuur, met verhoogd risico op brandgevaar. Vanaf risicocode geel stelt Natuur en Bos een tijdelijk verbod in op roken en vuur maken in Vlaamse bossen en natuurgebieden. Openluchtkoken en kampvuren op jeugdkampen kunnen wel, onder bepaalde voorwaarden.
 • Huis van het Kind lanceert digitaal lokaal loket kinderopvang met 1.500 badeendjes

  vr 24 jun
  Huis van het Kind BalDeMoRe lanceert het digitaal lokaal loket kinderopvang. Via de website opvang.vlaanderen zorgt het loket voor een platform waarop alle opvanginitiatieven van de regio gebundeld zijn. Zo kunnen toekomstige ouders met enkele klikken aanmelden voor opvang in hun buurt.
1-30 Van 42
Naar top