logo print logo ocmw print

Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Ontdek wetenschap en techniek tijdens WiWeTer-workshops

  di 22 sep
  Heb jij er altijd van gedroomd om een echte wetenschapper te worden? Schrijf je dan snel in voor de WiWeterworkshop (i.s.m. Thomas More) en ontdek in een reeks van 5 workshops hoe leuk wetenschap en techniek is. De eerste sessie is op zaterdag 24 oktober.
 • Trainingsateliers weerbaarheid voor 10- tot 12-jaren in JC Biesakker

  ma 21 sep
  Eind oktober en begin november kunnen jongeren (10-12 jaar) in JC Biesakker trainingsateliers weerbaarheid volgen. Ze leren er enerzijds steviger in hun schoenen te staan, voor zichzelf op te komen, zelfzekerder te worden,... en anderzijds tot rust te komen en om te gaan met crisissituaties.
 • De Bib leest voor: 'De fijnste plek van de wereld'

  wo 16 sep
  Door het coronavirus kunnen de voorleessessies in de Bib van Balen waarschijnlijk nog een tijdje niet doorgaan. Om de kinderen toch niet te lang op hun voorleeshonger te laten zitten, hebben de voorlezers enkele verhalen op film gezet.
 • Iets verloren tijdens jeugdactiviteiten deze zomer?

  do 10 sep
 • Nieuwe basketbalringen op speelplein Scheps

  wo 9 sep
  De basketbalborden en -ringen op het speelplein in Scheps waren aan vervanging toe. Daarom liet de jeugddienst begin september nieuwe exemplaren plaatsen. Goeie bal, me dunkt!
 • Muziek en dans met je baby/peuter? Schrijf in voor 'Kinderklanken'!

  ma 7 sep
  Schrijf je nog snel in voor de 6 sessies van Kinderklanken (muziek maken en dansen met je baby/peuter) in het najaar (20 sep - 25 okt). Er worden extra maatregelen genomen in turnzaal Hulsen om alles veilig te laten verlopen (o.a. onderlinge afstand). Kostprijs 40 euro, beperkt aantal plaatsen.
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  ma 31 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • Lokale politie verhoogt toezicht op correct vastklikken van kinderen in auto

  wo 26 aug
  Bij de start van het nieuwe schooljaar verhoogt de lokale politie Balen-Dessel-Mol het toezicht op het correct vastklikken van kinderen in de auto. Daarmee sluiten ze aan bij de nationale campagne die ouders en grootouders aanspoort om hun (klein)kinderen altijd correct te beveiligen in de auto.
 • 'Laat je tanden zien!' gaat voor gezonde mondjes

  do 20 aug
  Alle gezinnen met kinderen jonger dan zes jaar uit Balen, Mol, Dessel en Retie ontvangen in augustus een speels en informatief pakket ‘Laat je tanden zien!’ in hun brievenbus. Met dit project wil Huis van het Kind regio Mol de gewoonten rond mondgezondheid verbeteren bij jonge kinderen.
 • IMPACT! zoekt jonge kunstenaars

  di 4 aug
 • Foto-overzicht ZomerKiXs en Kuren

  vr 31 jul
  Coronavirus of niet, de jeugd- en sportdienst halen opnieuw alles uit de kast om de kinderen alsnog een fijne zomer te geven met de KiXs en Kuren-activiteiten. En of ze zich amuseren? De foto's leveren het beste bewijs!
 • Chiro Olmen schrapt zomerkamp van 1 augustus uit voorzorg

  vr 24 jul
  De leiding van Chiro Olmen heeft in samenspraak met de burgemeester, het gemeentelijk crisisteam en ChiroJeugd Vlaanderen vrijdagmiddag 24 juli beslist om hun kamp — met spijt in het hart — niet te laten doorgaan. De ouders werden van deze beslissing op de hoogte gebracht. 
 • Oproep naar skaters en steppers: hou afstand aub

  vr 24 jul
 • Gemeente start met aanvullende lokale contactopsporing

  do 23 jul
  Op verzoek van het crisisteam is gestart met een lokale contactopsporing. Daarnaast werden ook de andere Balense jeugdverenigingen ingelicht over de corona-uitbraak en de maatregelen die zij kunnen nemen. Tot slot is ook een tournee met kleinschalige optredens doorheen Balen 'on hold' gezet.
 • Tournee door Balen met kleinschalige optredens voorlopig 'on hold' gezet

  do 23 jul
  Het crisisteam heeft beslist om 'Anderhalve Meter on Tour' voorlopig 'on hold' te zetten, gezien de lokale uitbraak van het coronavirus. De vrijetijdsdiensten hadden deze reeks van kleinschalige optredens gepland doorheen Balen, als coronaproof alternatief voor de Muziekterrassen.
 • Gemeentelijk crisisteam volgt enkele positieve coronagevallen in Olmen op

  wo 22 jul
 • UPDATE 19u: Crisisteam overlegde met huisartsen over coronogevallen

  wo 22 jul
  Het gemeentelijk crisisteam heeft vandaag de situatie met coronabesmettingen in Olmen verder onderzocht. Ze werd daarin bijgestaan door een vertegenwoordiger van de huisartsen.
 • Hulp nodig bij aanvraag COVID-19-toeslag via Groeipakket?

  di 14 jul
  Gezinnen die het financieel moeilijk hebben wegens een inkomensverlies door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro krijgen via het Groeipakket. Je kan deze COVID-19-toeslag aanvragen tot en met 31 oktober. De sociale dienst van het ocmw kan je helpen bij deze aanvraag.
 • Voordeeltickets voor zwembad Mol terug te koop in VC De Kruierie

  vr 10 jul
  Je kan in VC De Kruierie opnieuw de voordeeltickets kopen voor het zwembad van Mol. Het gemeentebestuur van Balen legt het prijsverschil bij voor de inwoners van Balen, zodat deze ook aan het voordeeltarief van de inwoners van Mol kunnen gaan zwemmen. Door corona moet je wel reserveren.
 • Jeugdraad schenkt veiligheidspakketten voor veilige zomer

  vr 3 jul
  De Jeugdraad schenkt aan elke Balense jeugdvereniging en elke speelpleinwerking een veiligheidspakket met o.a. materiaal om veilig de weg op te gaan (vestjes, reparatiesets,...) rookmelders en pictogrammen, maar dit jaar ook hygiënesets voor een corona-proof zomerkamp.
 • Voorlopig geen combitickets voor zwembad Mol meer te koop in VC De Kruierie

  wo 1 jul
  Door een communicatiefout van zwembad Vita-Den Uyt naar de gemeente Balen zijn er geen combitickets meer te koop. Voorlopig is enkel meer 1 zwembad open (binnen of buiten). Daardoor is het combiticket nog niet van toepassing, enkel een gewoon ticket. We hopen die zo snel mogelijk te kunnen verkopen.
 • Haal je gratis blijf-in-je-buurt doe-boekje af!

  ma 29 jun
  Ook in deze ongewone zomervakantie mogen de kinderen zich niet vervelen. De gemeente Balen biedt een doe-boekje aan voor 6- tot 12-jarigen, met elke dag een knotsgekke tip of coole activiteit en volop inspiratie om de zomer door te komen. Haal een gratis exemplaar af aan de balie van VC De Kruierie.
 • Infrastructuur 't Kruierke deze zomer voorbehouden voor jeugdverenigingen

  do 25 jun
  Omdat buitenlandse kampen deze zomer verboden zijn, zijn de lokalen van Akabe scouts 't Kruierke (Waterstraat) de hele vakantieperiode afgehuurd door jeugdverenigingen. De volledige infrastructuur (incl. speeltoestel, -weide en -bos) wordt in deze periode dan ook uitzonderlijk voor hen voorbehouden.
 • Plan toont waar je in Balen overal buiten spelen kan

  vr 19 jun
  Met het nieuwe Buitenspeelplan geven we je een handig overzicht van waar je overal buiten kan spelen in Balen: wijkspeelpleintjes, grotere speellocaties, petanqueterreinen, locaties van jeugdverenigingen en startpunten van wandelingen. Haal het plannetje gratis af of bekijk hier de digitale versie.
 • Bib 'gewoon' terug open vanaf 22 juni

  do 18 jun
  Vanaf maandag 22 juni kan je in de Bib weer terecht tijdens de vertrouwde openingsuren en voor de dienstverlening die je gewend was voor de coronacrisis. Het leescafé en terras gaan ook terug open met beperkt aantal plaatsen. Een aantal veiligheidsrichtlijnen blijven gelden (o.a. afstand houden).
 • Jeugdverenigingen ten tijde van coronacrisis

  do 11 jun
  Onze jeugdverenigingen zaten niet stil tijdens de coronacrisis. Hieronder vind je enkele foto's van o.a. onlineactiviteiten. #toppers #samentegencorona
 • Skatepark terug elke dag open

  wo 10 jun
 • Bibnieuws: Ga deze zomer mee op reis in zes verhalen en win een mooie prijs!

  di 9 jun
  Vele kinderen en jongeren gaan deze zomer een staycation tegemoet. Maar niet getreurd, de bib wordt dé nieuwe reisbestemming. Vanaf 1 juli kan je mee op reis in zes verhalen en een mooie prijs winnen. Want reizen in je hoofd is toch veel beter dan een dure trip? Bestemming: bib!
 • Leerkrachten: Spoor je leerlingen aan tot zomerlezen met kans op een prijs

  di 9 jun
  Vele kinderen en jongeren gaan deze zomer een staycation tegemoet. Maar niet getreurd, de Bib wordt dé nieuwe reisbestemming. Vanaf 1 juli kunnen ze mee op reis in zes verhalen en een mooie prijs winnen. Want reizen in je hoofd is toch veel beter dan een dure trip? Bestemming: Bib!
 • Het is zover: speeltuin Keiheuvel terug open

  ma 8 jun
  Sinds maandag 8 juni is de gratis speeltuin van domein Keiheuvel terug toegankelijk voor kinderen tot 12 jaar met begeleiding. Met de nodige voorzorgen uiteraard, maar we rekenen op jullie medewerking om dit veilig te laten verlopen. De betalende attracties en het zwembad openen op een latere datum.
1-30 Van 48
Naar top