Nieuws : Kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Tournée Minérale: handelaars zetten alcoholvrij alternatief in de kijker

  di 31 jan
  Met Tournée Minérale roept De Druglijn iedereen elk jaar weer op om in februari, voor het eerst of opnieuw, een maand geen alcohol te drinken. In Balen kan je heel de maand in acht horecazaken terecht voor een lekker alcoholvrij alternatief. Bekijk zeker de video eens. Doe jij ook mee?
 • Tip van de bib: SOS mijn kind heeft stress

  vr 27 jan
  Vind je het moeilijk om een boek te kiezen? Of heb je even geen inspiratie? Geen probleem, want elke vrijdag delen we een nieuwe leestip uit de bib. Deze week deelt Elke (medewerker bib) haar favoriete boek over ouderschap en opvoeding.
 • Foto's communie en lentefeest bij brandweer, politie en Rode Kruis op 18 maart

  wo 25 jan
  Op zoek naar originele foto's voor je communie- of lentefeest? Op zaterdag 18 maart worden er in verschillende veiligheidscentra en kazernes (Mol, Geel Herentals & Westerlo) brandweerwagens, politieauto's en ambulances opgesteld voor een shoot. Interesse? Meld je vóór 5 maart aan!
 • Vragen over UiTPAS? Kom naar infoavond op 31 januari

  di 17 jan
  Weet je niet goed wat de UiTPAS is? Of heb je een UiTPAS aangeschaft en weet je niet wat je er allemaal mee kan doen? Kom dan naar het infomoment op dinsdag 31 januari om 19u30 in VC De Kruierie. We voorzien ook voldoende ruimte voor vragen.
 • Workshop LEGO® in de bib

  ma 16 jan
  Wil jij zelf je robot bouwen met LEGO® WeDo 2.0 en LEGO® Mindstorms? Schrijf je dan snel in voor een reeks van 6 workshops (11 februari, 11 & 18 maart, 22 & 29 april, 20 mei) in de Bib van Balen. Meld je aan via vrijetijd.balen.be of aan de balie van VC De Kruierie.
 • Schrijf in voor CoderDojo op zaterdag 4 februari

  wo 11 jan
  Ben je tussen 7 en 12 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren voor websites, software, robots, games en apps? Dan is een ‘CoderDojo’ (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Schrijf je nog snel in voor de volgende sessie op zaterdag 4 februari.
 • Onderwijs: Jeugdboekenmaand - huur een voorlezer

  ma 9 jan
  Kusje hier... Knuffel daar... Een gelukkig Nieuwjaar! En dat geluk blijft duren. In maart start de jeugdboekenmaand en net zoals vorig jaar delen we als bib ons leesplezier graag uit! De gelukzakken zijn deze keer de kleuterklassen!
 • Sobercoins halen BBC News (video)

  wo 4 jan
 • Foto's Nieuwjaarke Zoete zingen

  ma 2 jan
  In Hulsen werd op de laatste dag van het jaar de mooie traditie van het 'Nieuwjaarke Zoete zingen' in ere gehouden. De kinderen trokken van deur tot deur en kregen lekkers of een centje in ruil voor een lied. Bekijk de foto's.
 • Gezocht: jobstudenten voor gemeente, Keiheuvel, Ter Vest en Kikoen

  vr 16 dec
  Wil jij in de zomermaanden een vakantiejob uitoefenen bij de gemeente Balen (klus-/groen-/poetsdienst, balie, animator), Keiheuvel (redder, allrounder, kinderboerderij), WZC Ter Vest (verpleging en verzorging) of Kikoen (Kinderclub)? Stel je dan uiterlijk 31 januari 2023 kandidaat!
 • Blokken in Balen? Reserveer je studeerplekje!

  wo 7 dec
  Van 19 december t.e.m. 5 februari kunnen studenten in alle rust blokken in de raadzaal van het Oud Gemeentehuis en in JC Biesakker. Dit elke dag van 8u tot 23u, enkel na reservatie via vrijetijd.balen.be. Op beide locaties zijn 14 plaatsen per tijdslot (8u-13u / 13u-18u / 18u-23u) beschikbaar.
 • Balense kinderen van 2020 en 2021 planten geboortekloemp (foto's & video)

  ma 5 dec
  Zaterdag kwamen 85 Balense borelingen van 2020 en 2021 en hun gezin samen om een geboortekloemp te planten in het bos aan GBS De Bosmier. Een kloemp is een groepje bomen dat na verloop van tijd uitgroeit tot één grote, sterke boom. Bekijk de foto's en het videoverslag van BalenTV.
 • Foto's en video Pietjesparcours

  ma 5 dec
  Afgelopen weekend stoomden zo'n 200 kinderen zich klaar als hulppiet van de Sint op het Pietjesparcours van Toerisme Balen. Vanuit de Pastorij van Olmen vertrokken ze voor een wandeling van 3 km vol gekke doe-opdrachten: van lopen over daken tot een Pietendisco. Bekijk de foto's & video van BalenTV.
 • 18 geworden? Laat je handtekeningcertificaat activeren op je eID

  di 15 nov
  Als je je eID gekregen hebt vóór je 18de verjaardag, is het handtekeningcertificaat nog niet geactiveerd. Dat heb je nodig om bv. in te loggen op 'Mijn Burgerprofiel' of Tax-on-Web, een itsme®-account aan te maken, studiebeurs aan te vragen,... Maak een afspraak om deze te activeren.
 • Kom voor jezelf op! Gratis cursus weerbaarheid voor kinderen en jongeren.

  di 8 nov
  De gratis weerbaarheidstrainingen van Huis van het Kind Baldemore richten zich op kinderen of jongeren tussen 6 en 18 jaar die sterk(er) in het leven willen staan. Een training bestaat uit een intakemoment, een aantal werksessies en een terugkommoment in groep. Interesse? Schrijf dan snel in!
 • Foto's eerste leerjaren Balense scholen 2022-2023

  do 20 okt
  Het nieuwe schooljaar is altijd extra spannend voor de kinderen die overstappen van de kleuterschool naar het eerste leerjaar. Onze fotograaf deed een rondje langs de eerste leerjaren van alle Balense scholen en stelde vast dat onze eersteklassers zich na een paar weken al goed in hun sas voelen.
 • Ontdek de gratis vormingen voor hulp bij opvoeden (Huis van het Kind)

  do 15 sep
  Tot en met januari kan je deelnemen aan een reeks vormingen rond opvoedingsondersteuning van Huis van het Kind Baldemore. De onderwerpen zijn zeer divers (slaapproblemen, zindelijkheid, slecht nieuws vertellen aan kinderen,...). Bijna alle activiteiten zijn gratis, vooraf inschrijven verplicht.
 • Tot welke leeftijd is er recht op een Groeipakket?

  vr 8 jul
  Je zoon/dochter heeft onvoorwaardelijk recht op het Groeipakket (de vroegere kinderbijslag) tot en met de maand waarin hij/zij 18 jaar wordt. Vanaf 18 jaar moet elk kind, ongeacht de situatie, voldoen aan een aantal voorwaarden om het recht op het Groeipakket te behouden.
 • Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

  do 23 jun
  Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de Balense Vrijetijdscheques verdwijnen. Na 31 december 2022 stopt de verkoop van deze cheques volledig.
 • Handig wijsboekje voor jeugdverenigingen in omgang met anderstaligen

  di 14 jun
 • Sobercoins tegen voordrinken succesvol gelanceerd (foto's)

  wo 20 apr
  Lokaal bestuur Balen lanceerde zaterdag de sobercoin. Jongeren die bij aankomst op de Jungle Party negatief bliezen, kregen drankbonnen als beloning. Het doel van de actie - het probleem van indrinken onder de aandacht brengen - werd gezien de grote persbelangstelling zeker bereikt. Bekijk de foto's
 • Balen zet sobercoins in tegen voordrinken

  wo 13 apr
  Steeds meer jongeren doen aan 'voordrinken' voor ze op stap gaan, maar dat is niet zonder risico. Om hen te stimuleren om vooraf niet te veel te drinken, lanceert de gemeente Balen vanaf komend weekend sobercoins: jongeren die safe blazen bij aankomst, worden beloond met drie gratis drankbonnen.
 • Foto's van eerste leerjaren van Balense scholen

  vr 29 okt
  Deze week poseerden de leerlingen van het eerste leerjaar van alle Balense scholen fier voor de fotograaf. Ook de kleuters van De Puzzel Vennen en 't Wit Scholeke van Wezel deden mee. En ze waren ook heel enthousiast om een gekkebekken-foto te maken.
1-23 Van 23
Naar top