Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Activiteiten voor kinderen en jongeren

 • Skaters en steppers, schrijf in voor Ramp?Zalig!

  di 19 mrt
  Op zaterdag 18 mei (9u30-18u30) kunnen skaters en steppers hun kunstjes tonen tijdens Ramp?Zalig! op sportcomplex Bleukens. Vanaf 5 jaar (°2014) kan je deelnemen aan de initiaties, vanaf 7 jaar (°2012) ook aan de wedstrijden. Schrijf je nu in via het e-loket (vvk 2 euro, kassa 3 euro).
 • Schrijf in voor Buitenspeeldag

  ma 18 mrt
  Op woensdag 24 april kan elke 6- tot 16-jarige zich tussen 13u en 16u gratis komen uitleven op de Buitenspeeldag in en om sportcomplex Bleukens. Ouders kunnen die namiddag terecht op een gezellig terras. Om deel te nemen, moet je vooraf inschrijven via het e-loket (niet mogelijk ter plaatse).
 • Expo ‘De Kleren van de Keizer’

  vr 15 mrt
  Van 15 maart tot 10 april kan je in de tentoonstellingsruimte van VC De Kruierie sprookjeskleren bewonderen in de fabelachtige expo ‘De Kleren van de Keizer’. Tegelijkertijd kan je in de Bib je sprookjeskennis testen met de 'Raad je Sprookje'-helm.
 • Inschrijven kinderopvang paasvakantie vanaf 21 maart

  vr 15 mrt
 • Inschrijven PaasKiXs en -Kuren

  do 14 mrt
  Sinds maandag 18 maart kan je inschrijven voor de jeugdige activiteiten tijdens de paasvakantie. Dit kan alleen door langs te komen aan de balie van VC De Kruierie tijdens de openingsuren, dus niét telefonisch of per mail. Je betaalt meteen voor de ingeschreven activiteiten (Bancontact beschikbaar).
 • Scholennieuws: PaasKiXs meegeven met gezinsoudsten

  ma 11 mrt
  Het krokusverlof zit er op en we kijken alvast vooruit naar de volgende vakantie. De PaasKiXs is intussen in alle Balense scholen aangekomen. Geef jij ze mee met de gezinsoudsten?
 • Schrijf nog snel in voor avonturendag voor tieners

  ma 11 mrt
  Op dinsdag 16 april kunnen 12- tot 16-jarigen (incl. 6e leerjaar) mee op avonturendag in de Schorre in Boom (met via ferrata, deathride, hoogteparcours, mountainboarden, vlottenbouw/tocht,...). Inschrijven vóór 27 maart in VC De Kruierie (30 euro, incl. bus, verzekering, materialen en instructeurs).
 • Bekijk de PaasKiXs en -Kuren

  vr 8 mrt
  Het krokusverlof zit er nog niet helemaal op, of we kijken alweer vooruit naar de volgende vakantie. Bekijk hier alvast de PaasKiXs (wordt verdeeld in de Balense scholen) en PaasKuren (kan je ook afhalen aan de Infopunten). Inschrijven vanaf maandag 18 maart in VC De Kruierie.
 • Test je sprookjeskennis in de Bib

  vr 1 mrt
  Hoeveel weet jij van sprookjes? Test je kennis van 1 maart tot 10 april met de 'Raad je Sprookje'-helm in de Bib! Dan ben je meteen opgewarmd voor de fabelachtige expo 'De Kleren van de Keizer' die vanaf 15 maart te bewonderen is in de tentoonstellingsruimte van VC De Kruierie.
 • Workshops ‘vloggen’ en ‘animatiefilm maken’

  do 21 feb
 • Foto's & film startdag 10 jaar VC De Kruierie

  do 7 feb
  Vrijetijdscentrum De Kruierie blies woensdag 10 kaarsjes uit. Het feestjaar werd afgetrapt met o.a. een bezoek van stripheld Jommeke, een gesmaakte kookworkshop van Steffi Vertriest en heel wat lekkernijen voor de bezoekers. Fijn dat jullie massaal kwamen meevieren! Bekijk de foto's en het filmpje.
 • Nieuwe toestellen voor speelplein Hulsen

  di 5 feb
  Op het pleintje in de Stuifzandstraat in Hulsen zijn nieuwe speeltoestellen geplaatst. De oude waren versleten en werden vorige zomer al weggehaald. Later dit voorjaar krijgt ook het plein voor de chirolokalen van Hulsen nog nieuwe speeltuigen.
 • WiWeTeR: Laat je kinderen proeven van wetenschap en techniek

  di 5 feb
  Tijdens de WiWeTeR-workshops (Wiskunde, Wetenschap, Techniek & ondeRnemen) ontdekken 8- tot 12-jarigen in de Bib van Balen onder begeleiding wetenschap en techniek. De eerstvolgende reeks van 5 workshops start op 23 februari. Schrijf op tijd in, want deze workshops zijn doorgaans heel snel volzet.
 • Begeleid jij mee de Speelweken voor asielzoekers?

  di 15 jan
 • Foto's Nieuwjaarke Zoete-zingen Hulsen

  wo 2 jan
  In Hulsen werd op de laatste dag van het jaar de mooie traditie van het 'Nieuwjaarke Zoete zingen' in ere gehouden. De kinderen trokken van deur tot deur en kregen lekkers of een centje in ruil voor een lied. Bekijk de foto's.
 • Foto's & video Voorleesweek: 'Villa vol verhalen'

  ma 19 nov
  Ter gelegenheid van de Voorleesweek werd villa Fraipont in Mol-Wezel afgelopen weekend omgetoverd tot een heus voorleespaleis. Balense en Molse kinderen legden hun oren vol verwondering te luister en keken hun ogen uit bij al die vertelsels. Bekijk de foto's en de video.
 • 17de editie Bengelpop op 4 dagen tijd uitverkocht

  ma 12 nov
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen op een rijtje

  ma 20 aug
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
1-18 Van 18