Nieuws : Activiteiten voor kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Boekje (te) Buiten: bib leest voor in de gehuchten

  vr 12 aug
  Elke dinsdag van de zomervakantie leest de bib gratis voor in een ander gehucht van Balen. Op elke locatie kiezen onze voorlezers voor een ander thema, dus geen enkele sessie is hetzelfde! We starten met voorlezen om 18u, vooraf inschrijven is niet nodig. Ook bij regen lezen we voor (onder een dak).
 • Hou je van computers en games? Schrijf je in voor nieuwe reeks CoderDojo vanaf woensdag 10/08

  do 4 aug
  Ben je tussen 7 en 12 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren voor websites, software, robots, games en apps? Dan is een ‘CoderDojo’ (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Je kan vanaf woensdag inschrijven voor de volgende sessie op zaterdag 3 september.
 • Kom voor jezelf op! Gratis cursus weerbaarheid voor kinderen en jongeren. (VOLZET)

  di 2 aug
  De gratis weerbaarheidstrainingen van Huis van het Kind Baldemore richten zich op kinderen of jongeren tussen 6 en 16 jaar die sterk(er) in het leven willen staan. De cursus bestaat uit een 20-tal lesuren, verspreid over verschillende sessies tijdens de schoolvakanties van schooljaar 2021-2022.
 • Zomervakantie halfweg: nog meer toffe activiteiten in augustus

  ma 1 aug
  De jeugd- en sportdienst kijken met trots terug op het eerste deel van de schoolvakantie. Mooi weer en toffe activiteiten: de maand juli was meer dan geslaagd! Maar ook in augustus staan er nog heel wat op het programma. Inschrijven kan nog steeds via vrijetijd.balen.be
 • Foto's Boekje (te) buiten Pastorij (5 juli)

  wo 6 jul
  14 enthousiaste luisterkindjes kwamen naar ons eerste Boekje (te) buiten, de wekelijkse rondtrekkende voorleessessie van de bib. En de reacties aan de Pastorij van Olmen waar alvast zeer positief. Zien we je bij één van de volgende gelegenheden?
 • 'Vuurke stook' en 'vuurke kook' op kamp? Onder bepaalde voorwaarden kan het

  vr 1 jul
  In de zomer is het erg droog in onze natuur, met verhoogd risico op brandgevaar. Vanaf risicocode geel stelt Natuur en Bos een tijdelijk verbod in op roken en vuur maken in Vlaamse bossen en natuurgebieden. Openluchtkoken en kampvuren op jeugdkampen kunnen wel, onder bepaalde voorwaarden.
 • Ga op zoek naar de schat van Vlieg

  vr 1 jul
  De hele zomervakantie lang kan je in VC De Kruierie - tijdens de openingsuren van de bib - op zoek naar de schat van Vlieg. Vlieg heeft overal geursporen achtergelaten. Volg het parcours met opdrachten en open de schatkist! Doe mee aan de gratis tombola en maak bovendien kans op een leuke prijs.
 • Foto's en video's Bengelpop

  wo 29 jun
  6.000 kinderen van het eerste en tweede leerjaar beleefden dinsdag op Bengelpop in recreatiedomein Keiheuvel een kei-leuke afsluiter van het schooljaar. Bekijk de foto's en filmpjes.
 • Wellie Weg! in de zomervakantie

  ma 27 jun
  Wellie Weg! is een gratis doe-wandeling voor het hele gezin in #ontdekbalen. Deze wandeling van 5 kilometer kan je starten wanneer je wil. Haal je route gratis af aan de Bar 4 Nature aan recreatiedomein Keiheuvel (elke dag in juli en augustus vanaf 11u).
 • Nog geen plannen deze zomer? Inschrijven voor activiteiten Zomergazet nog steeds mogelijk

  vr 24 jun
  Ben je nog op zoek naar leuke activiteiten voor de zomervakantie? Neem dan eens een kijkje in de Zomergazet! Inschrijven is nog steeds mogelijk en kan online via vrijetijd.balen.be. Bekijk het volledige programma op www.balen.be/kixs.
 • Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

  do 23 jun
  Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de Balense Vrijetijdscheques verdwijnen. Na 31 december 2022 stopt de verkoop van deze cheques volledig.
 • Klein boekje vol vakantiegeluk in #ontdekbalen

  do 23 jun
  Toerisme Balen voegt deze zomer heel wat activiteiten toe aan het aanbod om optimaal te kunnen genieten van een staycation in eigen dorp. Geniet van alles wat de Pastorij in Olmen te bieden heeft, kom wandelen in de Keiheuvel of boek een buitengewone expeditie. Doe mee en #ontdekbalen!
 • Insectenhotel zorgt voor biodiversiteit aan VC De Kruierie

  wo 22 jun
  Insecten zijn van levensbelang. Ze zorgen voor de plantenbestuiving en een natuurlijk evenwicht in je tuin of weide. In samenwerking met natuurvereniging De Gagel werd er daarom ook een insectenhotel geplaatst in de bloemperken aan de inkom van VC De Kruierie.
 • Zomerkeet klaar voor een relaxte tienerzomer

  wo 22 jun
  Tieners die geboren zijn tussen 2006 en 2009, kunnen ook deze zomer komen chillen en relaxen met vriend(inn)en aan onze Zomerkeet. Dit jaar krijgt de keet een vaste plek aan vrijetijdscentrum De Kruierie.
 • Zin in kunst? Welkom op de Academie voor Beeldende en Audiovisuele Kunsten!

  di 7 jun
  Zin in een kunstbad vanaf september? Ontdek dan het aanbod van de Academie voor Beeldende en Audiovisuele kunsten. Naast de vestigingsplaats in Mol-Centrum, vinden er ook enkele jeugdateliers plaats in vrijetijdscentrum De Kruierie. Schrijf nu in of kom in september langs voor een gratis proefles.
 • Zomergazet 'KiXs en Kuren' afgelopen weekend in de bus

  ma 23 mei
  Afgelopen weekend (20-22 mei) viel de KiXs en Kuren Zomergazet, boordevol zomerse activiteiten voor jongeren tussen 4 en 18 jaar, in elke Balense brievenbus. Bekijk het programma ook op www.balen.be/kixs. Inschrijven kan online vanaf maandag 30 mei (18u).
 • Zomergazet 'KiXs en Kuren' dit weekend in de bus

  vr 20 mei
  Dit weekend (20-22 mei) valt de KiXs en Kuren Zomergazet, boordevol zomerse activiteiten voor jongeren tussen 4 en 18 jaar, in elke Balense brievenbus. Bekijk het programma ook op www.balen.be/kixs. Inschrijven kan vanaf maandag 30 mei (18u).
 • ‘Onbeperkt’ speelplezier op Keiheuvel dankzij nieuwe speeltoren en inclusieve speeltoestellen

  do 19 mei
  Recreatiedomein Keiheuvel blijft investeren in het speelplezier van haar jongste bezoekers. Vanaf nu kunnen ze ravotten in een multifunctioneel torenhoog speelkasteel. Ook minder mobiele kinderen kunnen zich uitleven op twee inclusieve speeltoestellen: een rolstoeltoegankelijke carrousel en veerwip.
 • Foto's en video familiedag Bokes in VC De Kruierie

  ma 9 mei
  Bedankt aan alle aanwezigen, Balense verenigingen, de Academies, de bib, Marbol, het Huis van het Kind,... om er samen met ons een fantastische eerste editie van Bokes van te maken! Bekijk de foto's en het sfeerverslag van Balen TV.
 • Foto's en video Opening Toeristisch Seizoen

  di 26 apr
  Zondag was een schitterende dag om kennis te maken met al het moois dat Balen te bieden heeft op de Opening van het Toeristisch Seizoen. De Balense streekproducenten stalden hun lekkernijen graag uit voor de vele bezoekers op recreatiedomein Keiheuvel. Bekijk de foto's en het videoverslag.
 • Nieuwe schommel op de Berg

  ma 14 mrt
  Het gemeentebestuur blijft investeren in de speelpleintjes in de buurten. Zo kreeg het pleintje op de Berg er onlangs een schommel met drie zitjes bij. Veel plezier ermee, jongens en meisjes! Binnenkort is er ook groot nieuws over spelen in recreatiedomein Keiheuvel. We houden je op de hoogte!
 • Nieuw telefoonnummer voor Kikoen

  ma 4 okt
1-22 Van 22
Naar top