Nieuws : Activiteiten voor kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • Lezen met je oren tijdens de voorleesweek

  vr 18 nov
  Van 19 tot 27 november is het weer tijd voor de jaarlijkse voorleesweek. Dit jaar is het thema 'Lezen met je oren'. Want wie goed luistert, leest meer!
 • Pietjesparcours: gekke doe-wandeling aan Pastorij Olmen (3 & 4 dec)

  vr 18 nov
  Ontdek tijdens een (buggyproof) wandeling van 3 kilometer met gekke doe-opdrachten of jij een geschikt hulppietje van de Sint zou zijn. Je kan wandelen op zaterdag 3 december of zondag 4 december. Reserveer vooraf je tijdslot via vrijetijd.balen.be.
 • Kom voor jezelf op! Gratis cursus weerbaarheid voor kinderen en jongeren.

  di 8 nov
  De gratis weerbaarheidstrainingen van Huis van het Kind Baldemore richten zich op kinderen of jongeren tussen 6 en 18 jaar die sterk(er) in het leven willen staan. Een training bestaat uit een intakemoment, een aantal werksessies en een terugkommoment in groep. Interesse? Schrijf dan snel in!
 • Schrijf in voor CoderDojo op zaterdag 3 december

  ma 7 nov
  Ben je tussen 7 en 12 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren voor websites, software, robots, games en apps? Dan is een ‘CoderDojo’ (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Schrijf je nog snel in voor de volgende sessie op zaterdag 3 december.
 • Foto's & video Dag van de Jeugdbeweging

  vr 21 okt
  De 'Dag van de Jeugdbeweging' groeide weer uit tot een weekend vol plezier voor de leden en leiding van de Balense jeugdverenigingen. Te beginnen op vrijdag met het ontbijt aan De Zwaan in Mol, en met de speldag op sportcomplex Bleukens als afsluiter op zondag. Bekijk de foto's en video.
 • Foto's en video Bokes & Boeken

  ma 10 okt
  Bedankt aan alle aanwezigen om er samen met ons een fantastische editie van Bokes & Boeken van te maken! Bekijk de foto's en het sfeerverslag van Balen TV.
 • Alle Balense jeugdverenigingen en startdagen 2022 op een rijtje

  vr 2 sep
  In september beginnen de jeugdverenigingen naar goede gewoonte weer aan een nieuw werkjaar. Download hier de flyer van de jeugddienst met info over alle Balense jeugdverenigingen (inclusief een handig overzichtskaartje) en bekijk het overzicht van alle startdagen.
 • Heropstart Peuterspeelpunt vanaf 2 september

  vr 26 aug
  De eerste sessie vindt plaats op vrijdag 2 september van 9u tot 11u45, daarna kan je er elke vrijdag (behalve tijdens schoolvakanties) terecht voor een leuk speelmomentje voor kids tussen 0 en 3 jaar.
 • Foto's Motorinstapdag

  wo 24 aug
  13- tot 17-jarigen konden op 12 augustus kennismaken met motorsport op de Motorinstapdag. Op en rond het echte crossparcours aan de Keiheuvel konden ze zelf met een crossmoto, quad of mountainbike rijden en meerijden met een motorcrosszijspan. Bekijk de foto's.
 • Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

  do 23 jun
  Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de Balense Vrijetijdscheques verdwijnen. Na 31 december 2022 stopt de verkoop van deze cheques volledig.
 • Insectenhotel zorgt voor biodiversiteit aan VC De Kruierie

  wo 22 jun
  Insecten zijn van levensbelang. Ze zorgen voor de plantenbestuiving en een natuurlijk evenwicht in je tuin of weide. In samenwerking met natuurvereniging De Gagel werd er daarom ook een insectenhotel geplaatst in de bloemperken aan de inkom van VC De Kruierie.
 • ‘Onbeperkt’ speelplezier op Keiheuvel dankzij nieuwe speeltoren en inclusieve speeltoestellen

  do 19 mei
  Recreatiedomein Keiheuvel blijft investeren in het speelplezier van haar jongste bezoekers. Vanaf nu kunnen ze ravotten in een multifunctioneel torenhoog speelkasteel. Ook minder mobiele kinderen kunnen zich uitleven op twee inclusieve speeltoestellen: een rolstoeltoegankelijke carrousel en veerwip.
 • Hang de vlaggetjes buiten en win een straatfeest

  do 7 apr
  Maakt jouw straat de mooiste, coolste, duurzaamste, origineelste,… vlaggenlijn van Balen? Ga de uitdaging aan een maak kans op een straatfeest voor heel de buurt! Haal je starterspakket op aan de balie van VC De Kruierie en registreer je straat via het e-loket.
 • Nieuw telefoonnummer voor Kikoen

  ma 4 okt
1-14 Van 14
Naar top