logo print logo ocmw print

Nieuws : Activiteiten voor kinderen en jongeren

Nieuwsoverzicht

 • IMPACT! zoekt jonge kunstenaars

  di 4 aug
 • Foto-overzicht ZomerKiXs en Kuren

  vr 31 jul
  Coronavirus of niet, de jeugd- en sportdienst halen opnieuw alles uit de kast om de kinderen alsnog een fijne zomer te geven met de KiXs en Kuren-activiteiten. En of ze zich amuseren? De foto's leveren het beste bewijs!
 • Een welverdiend applaus voor onze animatoren

  do 30 jul
  Donderdag 30 juli is Dag van de Animator! Ook in deze moeilijke omstandigheden bezorgen de animatoren en leiders van KiXs en Kuren, speelpleinwerking, jeugdverenigingen,... de Balense kinderen en jongeren alsnog een zalige zomer. Dikke merci voor jullie enthousiaste engagement!
 • Inschrijvingen 'Kinderklanken' najaar gestart

  do 30 jul
  Vanaf nu kan je inschrijven voor de 6 sessies van Kinderklanken (muziek maken en dansen met je baby/peuter) in het najaar (20 sep - 25 okt). Er worden extra maatregelen genomen in turnzaal Hulsen om alles veilig te laten verlopen (o.a. onderlinge afstand). Kostprijs 40 euro, beperkt aantal plaatsen.
 • Activiteiten KiXs en Kuren blijven gewoon doorgaan

  di 28 jul
  De federale en provinciale overheid legden deze week een aantal nieuwe maatregelen op, maar de strikte regels voor jeugdactiviteiten, speelpleinwerkingen en zomerkampen blijven ongewijzigd. Dat betekent dus ook dat de activiteiten van KiXs en Kuren gewoon blijven doorgaan zoals gepland.
 • Nog plaatsen vrij voor zomeractiviteiten 10, 11 en 12-jarigen

  di 30 jun
  Voor de activiteiten voor de 10, 11 en 12-jarigen (bubbel 3) zijn nog heel wat plaatsen vrij. Je vindt een handig overzicht onderaan.
 • Haal je gratis blijf-in-je-buurt doe-boekje af!

  ma 29 jun
  Ook in deze ongewone zomervakantie mogen de kinderen zich niet vervelen. De gemeente Balen biedt een doe-boekje aan voor 6- tot 12-jarigen, met elke dag een knotsgekke tip of coole activiteit en volop inspiratie om de zomer door te komen. Haal een gratis exemplaar af aan de balie van VC De Kruierie.
 • Plan toont waar je in Balen overal buiten spelen kan

  vr 19 jun
  Met het nieuwe Buitenspeelplan geven we je een handig overzicht van waar je overal buiten kan spelen in Balen: wijkspeelpleintjes, grotere speellocaties, petanqueterreinen, locaties van jeugdverenigingen en startpunten van wandelingen. Haal het plannetje gratis af of bekijk hier de digitale versie.
 • Tweede inschrijfronde KiXs en Kuren start op 22 juni

  vr 19 jun
  Van maandag 22 juni (9u) tot dinsdag 30 juni (22u) kan iedereen (ook niet-Balenaars) zijn kinderen inschrijven voor de zomeractiviteiten van KiXs en Kuren tijdens de tweede inschrijfronde. Op één themaweek en een paar losse activiteiten na, zijn er overal nog vrije plaatsen beschikbaar.
 • Vraag login aan voor 2e inschrijfronde KiXs en Kuren

  vr 12 jun
  Had je nog geen login aangevraagd voor de 1e inschrijfronde van de ZomerKiXs en Kuren en wil je je kinderen nog inschrijven voor één of meerdere activiteiten? Dan kan je vanaf maandag 15 juni opnieuw een login aanvragen voor de 2e inschrijfronde, die start op maandag 22 juni.
 • Inschrijven kinderopvang Kikoen zomervakantie vanaf 13 juni

  ma 8 jun
 • Bekijk het programma van de ZomerKiXs en Kuren - de bubbeleditie

  vr 5 jun
  Het programma voor de ZomerKiXs en Kuren is klaar, zie 'downloads' hieronder. Vraag uiterlijk zondagmiddag 7 juni (12u) je login aan, om op 8 en 9 juni te kunnen inschrijven op de wachtlijst. Van 4-12j kan je kiezen uit een themaweek of losse activiteiten. Vanaf 12j zijn er enkel losse activiteiten.
 • Vraag login aan voor online inschrijvingen KiXs en Kuren

  do 4 jun
  Wil jij op 8 en 9 juni je kinderen inschrijven op de wachtlijst van de zomeractiviteiten van KiXs en Kuren? Dan heb je een login nodig. Deze kan je vanaf nu tot uiterlijk zondag 7 juni (12u 's middags) aanvragen via het e-loket.
 • Inschrijven ZomerKiXs en -Kuren op 8 en 9 juni

  vr 29 mei
  Ten laatste vrijdag 5 juni wordt het programma van de ZomerKiXs en -Kuren bekendgemaakt. Inschrijven kan enkel digitaal van maandag 8 juni (9u) tot dinsdag 9 juni (22u). Let wel: kinderen mogen per week maar in 1 'bubbel' zitten. Dus niet in 1 week én kamp/speelplein én KiXs en Kuren.
 • Reserveer je studeerplekje in pop-up klascontainer aan Kruierie

  do 28 mei
  Van 2 juni tot 31 augustus kunnen studenten blokken in de pop-up klascontainer aan VC De Kruierie. Dit alle dagen (uitgezonderd zon- en feestdagen) van 9u tot 22u, enkel na reservatie via vrijetijd.balen.be. Er worden de nodige maatregelen getroffen i.v.m. het coronavirus (o.a. max. 14 studenten).
 • Draaiboeken voor organiseren van leuk en veilig jeugdaanbod deze zomer

  za 23 mei
  Overheden, jeugdbewegingen en gezondheidsdeskundigen zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest met draaiboeken voor het organiseren van jeugdactiviteiten deze zomer: jeugdkampen, speelpleinwerking, grabbelpasactiviteiten,... Onze jeugdverenigingen kunnen ze hier vinden en er mee aan de slag gaan.
 • Alternatieve ZomerKiXs en -Kuren in de maak

  di 19 mei
  Door de coronacrisis zullen de jeugdactiviteiten van KiXs en Kuren er komende zomervakantie anders uitzien. De jeugd- en sportdienst bekijken momenteel een alternatief zomeraanbod en hopen dit begin juni te kunnen presenteren. Digitaal inschrijven zal ten vroegste vanaf half juni mogelijk zijn.
 • Thuistips voor ouders en jongeren

  wo 18 mrt
  5 weken niet naar school... Hoe besteden je kinderen hun tijd nuttig? Hoe leg je ze uit wat corona is? Hoe ga je de verveling tegen? Wij helpen je alvast op weg met wat nuttige info, tips en ideeën.
 • Bekijk de sfeerbeelden van Nieuwjaarke Zoete in Hulsen

  do 2 jan
1-19 Van 19
Naar top