Nieuws : Kids@Bib

Nieuwsoverzicht

 • Boekje (te) Buiten: bib leest voor in de gehuchten

  vr 12 aug
  Elke dinsdag van de zomervakantie leest de bib gratis voor in een ander gehucht van Balen. Op elke locatie kiezen onze voorlezers voor een ander thema, dus geen enkele sessie is hetzelfde! We starten met voorlezen om 18u, vooraf inschrijven is niet nodig. Ook bij regen lezen we voor (onder een dak).
 • Zomertip van de bib: Mijn eerste Van Dale voorleeswoordenboek

  vr 12 aug
  De hele zomervakantie lang delen de medewerkers van VC De Kruierie en de Bib van Balen hun favoriete zomertip van de bib. Deze week deelt Hanne (vrijetijdsbemiddelaar) haar favoriete boek.
 • Gemeente- en OCMW-diensten gesloten op maandag 15 augustus

  vr 5 aug
 • Zomertip van de bib: De Alchemist - Paul Coelho

  vr 5 aug
  De hele zomervakantie lang delen de medewerkers van VC De Kruierie en de Bib van Balen hun favoriete zomertip van de bib. Deze week deelt Hilde (baliemedewerker Kruierie) haar favoriete roman.
 • Hou je van computers en games? Schrijf je in voor nieuwe reeks CoderDojo vanaf woensdag 10/08

  do 4 aug
  Ben je tussen 7 en 12 jaar en hou je van computers en games? Wil je zelf leren programmeren voor websites, software, robots, games en apps? Dan is een ‘CoderDojo’ (Coderen, do it yourself) helemaal iets voor jou! Je kan vanaf woensdag inschrijven voor de volgende sessie op zaterdag 3 september.
 • Zomertip van de bib: Het huwelijk

  vr 29 jul
  De hele zomervakantie lang delen de medewerkers van VC De Kruierie en de Bib van Balen hun favoriete zomertip van de bib. Deze week deelt Esther (Erfgoedconsulent) haar favoriete roman.
 • Zomertip van de bib: Mooiste boottochten - 60 onvergetelijke reizen over water

  vr 22 jul
  De hele zomervakantie lang delen de medewerkers van VC De Kruierie en de Bib van Balen hun favoriete zomertip van de bib. Deze week deelt An (medewerker bib) haar favoriete reisboek om bij weg te dromen.
 • Zomertip van de bib: Een klein leven (roman)

  vr 15 jul
  De hele zomervakantie lang delen de medewerkers van VC De Kruierie en de Bib van Balen hun favoriete zomertip van de bib. Deze week deelt Elvira (medewerker bib) haar favoriete boek van Hanya Yanagihara.
 • Zomertip van de bib: Humo (tijdschrift)

  vr 8 jul
  De hele zomervakantie lang delen de medewerkers van VC De Kruierie en de Bib van Balen hun favoriete zomertip van de bib. Deze week deelt Magda (medewerker balie) haar favoriete tijdschrift.
 • Foto's Boekje (te) buiten Pastorij (5 juli)

  wo 6 jul
  14 enthousiaste luisterkindjes kwamen naar ons eerste Boekje (te) buiten, de wekelijkse rondtrekkende voorleessessie van de bib. En de reacties aan de Pastorij van Olmen waar alvast zeer positief. Zien we je bij één van de volgende gelegenheden?
 • Voorlezen op locatie: ook bij regen

  di 5 jul
  De voorlezers van de Bib gaan deze zomer letterlijk hun boekje (te) buiten. Elke dinsdag om 18u lezen ze op verschillende (buiten)locaties in onze gemeente voor. Ze laten zich niet afschrikken door mogelijk slecht weer, want ook dan hebben ze een alternatieve locatie in de buurt voorzien.
 • Ga op zoek naar de schat van Vlieg

  vr 1 jul
  De hele zomervakantie lang kan je in VC De Kruierie - tijdens de openingsuren van de bib - op zoek naar de schat van Vlieg. Vlieg heeft overal geursporen achtergelaten. Volg het parcours met opdrachten en open de schatkist! Doe mee aan de gratis tombola en maak bovendien kans op een leuke prijs.
 • Zomertip van de bib: I love t-shirts (DIY)

  vr 1 jul
  De hele zomervakantie lang delen de medewerkers van VC De Kruierie en de Bib van Balen hun favoriete zomertip van de bib. Deze week deelt Kristel (medewerker bib) haar favoriete doe-het zelf boek.
 • Lees en win met de Zomerleesactie van de bib!

  ma 27 jun
  Doe deze zomer mee met onze Zomerleesactie en maak kans op leuke prijzen. Kom langs in de Bib van Balen, kies je favoriete zomerlectuur uit en neem deel. Wij beloven je heel veel leesplezier en leuke prijzen.
 • Lees eens anders deze zomer: compacter, makkelijker, leuker

  wo 15 jun
  Wist-je-dat je in de bib heel wat verschillende formaten boeken kan terugvinden? Wat denk je bijvoorbeeld van een dwarsligger of e-(luister)boek voor tijdens je vakantie? Of een digitaal prentenboek voor de allerkleinsten? Je leest er hier alles over.
 • Op vakantie? Vraag XXL uitleentermijn in de bib.

  wo 15 jun
  Een lange vakantie in het vooruitzicht? Vraag om een XXL-uitleenperiode! Tijdens de vakantie kan je op voorhand (!) vragen om een langere uitleenperiode voor je boeken. Zo vermijd je een boete als je terug thuis komt. Vraag ernaar aan de balie.
 • Foto's en video familiedag Bokes in VC De Kruierie

  ma 9 mei
  Bedankt aan alle aanwezigen, Balense verenigingen, de Academies, de bib, Marbol, het Huis van het Kind,... om er samen met ons een fantastische eerste editie van Bokes van te maken! Bekijk de foto's en het sfeerverslag van Balen TV.
1-17 Van 17
Naar top