logo print logo ocmw print

Nieuws : Sport

Nieuwsoverzicht

 • Informatie over heropstart activiteiten -13-jarigen voor verenigingen

  do 14 jan
 • Geen extra beperkingen voor kinderen tot en met 12 jaar vanaf 16 januari

  wo 13 jan
  De extra beperkingen voor binnenactiviteiten van kinderen tot en met 12 jaar (geboortejaar 2008) vallen weg vanaf zaterdag 16 januari.
 • Blijf in beweging dankzij #deKempenbeweegt

  vr 8 jan
  Op RTV kan je vanaf maandag 11 januari dagelijks om 10u30 en om 15u een kwartiertje mee bewegen met het programma #deKempenbeweegt.
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques verlengd

  do 7 jan
  Omdat er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten kunnen plaatsvinden, heeft het gemeentebestuur beslist om Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2021 automatisch met één jaar te verlengen. Eerst was dit enkel voor cheques die uiterlijk eind 2020 vervielen.
 • Ruil zwemtickets 2020 om t.e.m. 15 januari

  ma 4 jan
  Door de coronamaatregelen is het zwembad van Mol maar beperkt open geweest vorig jaar. Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft gehad om de aangekochte tickets voor eind 2020 op te gebruiken, kan je deze tot en met 15 januari 2021 aan de balie van VC De Kruierie omruilen tegen tickets voor 2021.
 • Veilig en zeker sporten in Balen

  di 29 dec
  Multisportfederatie Sporta heeft haar website 'Zeker Sporten' vernieuwd. Op www.zekersporten.be/balen vind je een overzicht van de sportfaciliteiten in onze gemeente, handige tips, preventieoefeningen en nuttige sportinfo. Individuele sporters kunnen er ook een solo- of gezinsverzekering afsluiten.
 • Laatste oproep aan skaters: hou je aan de regels anders sluit het skatepark!

  wo 23 dec
  We merken dat de skaters zich niet aan de coronaregels houden op het skatepark. Ook moeten we vandalisme vaststellen aan de poort. Dit is de laatste kans om je aan de regels te houden, anders sluiten we het skatepark onherroepelijk! Draag een mondmasker, max 12 personen op het park, hou afstand!
 • Skatepark elke dag open van 9u tot 16u

  di 1 dec
  Het bestuur besliste om nog eens een poging te wagen om het skatepark terug open te doen, voorlopig elke dag van 10u tot 16u. Het bestuur legt de verantwoordelijkheid deze keer volledig bij de skaters zelf. Als ze zich niet aan de regels houden, gaat het skaterpark onherroepelijk terug dicht.
 • Alle kerst-, winter- en nieuwjaarsrecepties en -drinks geannuleerd tot eind januari

  di 17 nov
 • Laatste weken om te BMX'en en tennissen

  wo 21 okt
  Het BMX-parcours en de gravel tennisterreinen op sportcomplex Bleukens worden vanaf maandag 9 november afgesloten voor de winterperiode. Leef je de komende dagen dus nog maar eens goed uit met je fiets of racket! Het skatepark en de padelterreinen blijven open, tenzij corona roet in het eten gooit.
 • Nieuw subsidiereglement voor sportverenigingen én talentvolle sporters

  di 8 sep
  Vanaf 2020 past het gemeentebestuur een nieuw subsidiereglement toe. Naast sportverenigingen kunnen nu ook individuele talentvolle sporters jaarlijks subsidies aanvragen. Op dinsdag 22 september is hierover een infoavond in VC De Kruierie. Schrijf vooraf in.
 • Nieuwe folder 'Sporten in Balen' beschikbaar

  vr 21 aug
  Elk jaar in augustus brengt de sportdienst een folder uit met daarin alle sporten die je in de gemeentelijke sportinfrastructuur kan beoefenen. Je kan de folder afhalen bij de sportdienst of de Infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie, ocmw-huis) of hier downloaden.
 • Nieuw: twee padelterreinen aan Bleukens, tijdelijk gratis uitproberen

  wo 1 jul
  De padelterreinen op sportcomplex Bleukens zijn klaar voor gebruik! Als lanceringsactie kan je er tijdelijk gratis kennismaken met deze mix van tennis en squash. Ook plezierig als je niet echt goed kan tennissen. Reserveer snel een plein op vrijetijd.balen.be!
 • Wees op je hoede bij controle op vispatent

  wo 10 jun
 • Vrijetijdscheques, Kruierbons, Lerarenkaarten,... (opnieuw) verkrijgbaar in Kruierie

  vr 15 mei
  Sinds deze week is de infobalie van VC De Kruierie weer geopend (ma 14u-17u, di-vr 10u-17u). Je kan er dus ook weer terecht voor o.a. Kruierbons (en zo de Balense handelaars steunen in deze moeilijke tijd), Vrijetijdscheques (voor bvb. lidgeld van een vereniging) en het afhalen van Lerarenkaarten.
 • Blijf ook in deze coronatijden sporten en bewegen

  wo 25 mrt
  Wetenschappers roepen samen met de sportsector in een open brief op om te blijven bewegen en sporten in deze coronatijden. Ook thuis of in open lucht bij je in de buurt, zolang je de gezondheidsrichtlijnen maar respecteert. Lees hier de brief en bekijk een aantal praktische tips!
 • Waag je nu aan calisthenics op sportcomplex Bleukens

  vr 14 apr
  Op de Bleukens is het gloednieuwe calisthenics-toestel in gebruik genomen. Calisthenics (ook gekend als street workout) is een verzamelnaam voor fitnessoefeningen waarbij je vooral je eigen lichaamsgewicht gebruikt om krachtiger en leniger te worden, met behulp van een minimum aan apparatuur.
1-17 Van 17
Naar top