Nieuws : Sport

Nieuwsoverzicht

 • 1.000 fietsers rijden fietsostrade feestelijk in (foto & film)

  ma 25 sep
  Wat een volk en wat een sfeer tijdens de feestelijke opening van fietsostrade F105 Herentals-Balen afgelopen zaterdag! Zo'n 1.000 fietsers zorgden voor een karavaan van liefst 2 kilometer lang. Aan het station in Balen trakteerde provincie Antwerpen alle fietsers. Bekijk de foto's en filmpjes.
 • Foto's Scholencross en sportdag

  vr 22 sep
  Donderdag zakten de leerlingen van alle Balense scholen af naar de Bleukens om tegen elkaar een wedstrijdje te lopen. Daarnaast bood de sportdienst ook een sportdag aan waarbij de kinderen van allerlei toffe activiteiten konden proeven (klimmuur, speleobox, springkastelen,...). Bekijk de foto's.
 • Tieners: schrijf in voor ski- en snowboarddag in Landgraaf

  ma 18 sep
  Ook dit jaar kunnen Balense jongeren tussen 12 en 18 jaar opnieuw deelnemen aan een supertoffe ski- en snowboarddag in de herfstvakantie. Op vrijdag 3 november trekt regio Zuiderkempen naar SnowWorld Landgraaf voor een dagje sneeuwpret. Vooraf inschrijven via vrijetijd.balen.be of De Kruierie.
 • Attest ziekenfonds KiXs en Kuren 2023 online beschikbaar vanaf eind september

  vr 8 sep
 • Sportcomplex Bleukens breidt verder uit

  do 7 sep
  Het lokaal bestuur investeert fors in zijn sportinfrastructuur. Dit najaar starten de werken aan de uitbreiding van de sporthal van sportcomplex Bleukens met o.a. twee omnisportmodules, een aparte ruimte voor gevechtssporten en een multifunctionele zaal voor bijvoorbeeld yogalessen of vergaderingen.
 • Ga op woensdag 27 september in sportoutfit naar school

  ma 4 sep
  Ben jij ontzettend trots op je sportclub? Wil je dat aan de hele wereld tonen? Ga dan op woensdag 27 september in de outfit van je sportclub naar school en deel je mooiste sportmoment met je klasgenoten. Wie weet inspireer je anderen om ook te gaan sporten! 
 • G-gym voor kinderen van 6 tot 14 jaar

  ma 28 aug
 • Sporten uitproberen tijdens Maand van de Sportclub

  vr 25 aug
  Tijdens de 'Maand van de Sportclub' (een initiatief van Sport Vlaanderen i.s.m. de sportdienst) geven Balense sportclubs de mogelijkheid aan jong en oud om vrijblijvend een sport uit te proberen in de maand september. Bekijk hier het overzicht van alle gratis initiaties en trainingen.
 • Nieuwe folder 'Sporten in Balen' beschikbaar

  di 22 aug
  Elk jaar in augustus brengt de sportdienst een folder uit met daarin alle sporten die je in de gemeentelijke sportinfrastructuur kan beoefenen. Je kan de folder afhalen bij de sportdienst of de infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie, OCMW-huis) of hier downloaden.
 • Leer fietsen: gratis fietslessen voor volwassenen

  wo 16 aug
  Dit najaar start de gemeente Balen opnieuw met fietslessen voor volwassenen. Samen met een lesgever van Mobiel 21 en een groep vrijwilligers leer je, tijdens een reeks van 15 lessen, om veilig te fietsen op straat. De lessen gaan door aan jeugdcentrum Biesakker. Gratis, wel vooraf inschrijven.
 • Onderwijs: In sporttenue naar school

  ma 14 aug
  Sport Vlaanderen roept iedereen op om op woensdag 27 september in sporttenue naar school/werk te gaan. Scholen die inschrijven voor 15 september, kunnen een optreden van Ketnetband of Arno The Kid winnen. Stimuleer dus je leerlingen om mee te doen en doe zelf ook mee!
 • Foto's Motorinstapdag

  vr 11 aug
  12- tot 18-jarigen konden op 10 augustus kennismaken met motorsport op de Motorinstapdag. Op en rond het echte crossparcours aan de Keiheuvel konden ze zelf met een crossmoto, quad of mountainbike rijden en meerijden met een motorcrosszijspan. Bekijk de foto's.
 • Fietsostrade F105 tussen Herentals en Balen klaar

  wo 12 jul
  Op een paar kleine afwerkingen na is de fietsostrade tussen Herentals en Balen open voor alle fietsverkeer. De bedoeling van deze fietsostrade is snelle fietsverbindingen aan te bieden als alternatief voor woon-werkverkeer met de wagen, schoolkinderen en lange recreatieve fietstochten.
 • Gun elkaar het plezier van de natuur

  di 4 jul
  Met het mooie weer wordt het ook weer drukker in onze Balense natuur en bossen: wandelaars, lopers, fietsers en ruiters genieten van deze prachtige locaties. Op drukke momenten kan dat weleens tot spanningen leiden. Daarom deze oproep tot hoffelijkheid: geef elkaar de ruimte.
 • Nieuwe uitbaters café De Compagnie aan sporthal Olmen

  ma 3 jul
  Sinds 30 juni zijn Katrijn Cox en Gilles Strauven de nieuwe uitbaters van café De Compagnie aan de sporthal in Olmen (Schoolstraat 9). De openingsuren zijn ma-do: 13u-1u, vr,za: 10u-..., zo: 10u-1u.
 • Foto's, uitslagen & eindklassement Ronde van Balen

  di 9 mei
  De Ronde van Balen 2023 zit er weer op. De hele week lang zetten de Balense lagereschoolkinderen hun beste beentje voor op deze vierdaagse loopwedstrijd. Bekijk hier de foto's, de uitslagen en het eindklassement. Proficiat aan alle lopers!
 • Foto's De Andere Sportdag

  ma 8 mei
  Vorige vrijdag verbroederden een 200-tal personen met een beperking uit de Zuiderkempen en leerlingen van Klavertje 4 uit Olmen op 'De Andere Sportdag' op sportcomplex Bleukens. De 20e editie werd een heus feest. Bekijk de foto's.
 • Winnaars Beker van Balen petanque en paapschieten gehuldigd

  vr 24 mrt
  De winnaars van de Beker van Balen petanque en paapschieten ontbraken op de huldiging in februari. Daarom bracht de Sportraad hen deze week hun welverdiende medaille en geschenk. Proficiat, Juliette Scheveneels, Jozef Vleugels, Rik Verstraelen en Vic Swinnen!
 • Ruil niet-gebruikte zwemtickets 2022 om tot eind januari

  do 15 dec
  Heb je nog niet-gebruikte Balense voordeeltickets voor het zwembad van Mol liggen die geldig waren tot eind 2022 (zowel gewone als combitickets)? Dan kan je deze nog tot 31 januari aan de balie van De Kruierie omruilen tegen tickets voor 2023, mits bijbetaling van de geïndexeerde waarde.
 • Balen is opnieuw #sportersbelevenmeer-gemeente

  ma 12 dec
  De gemeente Balen is uitgeroepen tot #sportersbelevenmeer-gemeente 2022. Voor het zesde jaar op rij slaagde onze sportdienst erin om aan de hand van zes criteria van Sport Vlaanderen beleving toe te voegen aan hun initiatieven en zo onze inwoners aan het sporten en bewegen te zetten.
 • Inspiratiegids voor duurzame (buiten)sportevenementen

  ma 1 aug
 • Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

  do 23 jun
  Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de Balense Vrijetijdscheques verdwijnen. Na 31 december 2022 stopt de verkoop van deze cheques volledig.
 • Visverbod met werphengel ter hoogte van jachthaven Kerkhoven

  wo 14 jul
 • Nieuw subsidiereglement voor sportverenigingen én talentvolle sporters

  di 8 sep
  Vanaf 2020 past het gemeentebestuur een nieuw subsidiereglement toe. Naast sportverenigingen kunnen nu ook individuele talentvolle sporters jaarlijks subsidies aanvragen. Op dinsdag 22 september is hierover een infoavond in VC De Kruierie. Schrijf vooraf in.
 • Waag je nu aan calisthenics op sportcomplex Bleukens

  vr 14 apr
  Op de Bleukens is het gloednieuwe calisthenics-toestel in gebruik genomen. Calisthenics (ook gekend als street workout) is een verzamelnaam voor fitnessoefeningen waarbij je vooral je eigen lichaamsgewicht gebruikt om krachtiger en leniger te worden, met behulp van een minimum aan apparatuur.
1-25 Van 25
Naar top