Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Sport

 • Skaters en steppers, schrijf in voor Ramp?Zalig!

  di 19 mrt
  Op zaterdag 18 mei (9u30-18u30) kunnen skaters en steppers hun kunstjes tonen tijdens Ramp?Zalig! op sportcomplex Bleukens. Vanaf 5 jaar (°2014) kan je deelnemen aan de initiaties, vanaf 7 jaar (°2012) ook aan de wedstrijden. Schrijf je nu in via het e-loket (vvk 2 euro, kassa 3 euro).
 • Schrijf in voor Buitenspeeldag

  ma 18 mrt
  Op woensdag 24 april kan elke 6- tot 16-jarige zich tussen 13u en 16u gratis komen uitleven op de Buitenspeeldag in en om sportcomplex Bleukens. Ouders kunnen die namiddag terecht op een gezellig terras. Om deel te nemen, moet je vooraf inschrijven via het e-loket (niet mogelijk ter plaatse).
 • Schrijf nog snel in voor avonturendag voor tieners

  ma 11 mrt
  Op dinsdag 16 april kunnen 12- tot 16-jarigen (incl. 6e leerjaar) mee op avonturendag in de Schorre in Boom (met via ferrata, deathride, hoogteparcours, mountainboarden, vlottenbouw/tocht,...). Inschrijven vóór 27 maart in VC De Kruierie (30 euro, incl. bus, verzekering, materialen en instructeurs).
 • Uitslagen, foto's en film huldiging sportlaureaten

  ma 11 feb
  Afgelopen vrijdag werden in VC De Kruierie de sportlaureaten van 2018 gehuldigd. Jana Jansen en Tim Van Hemel werden verkozen tot Sportvrouw en -man. De trofee voor sportverdienste werd postuum uitgereikt aan Marc Verreydt. Bekijk alle uitslagen, de foto's en het videoverslag van BalenTV.
 • Blacklightvolleybal tornooi brengt 1.355,92 euro op

  di 22 jan
  Het recreatief blacklightvolleybal tornooi dat eind december door de sportdienst en BVC werd georganiseerd, heeft in totaal 1.355,92 euro opgeleverd. De twee goede doelen MS-vrienden Balen en U/turn vzw krijgen dus elk 677,96 euro.
 • Foto's en filmpje blacklightvolleybal tornooi

  wo 2 jan
  Afgelopen zaterdag sloot het recreatief blacklightvolleybal tornooi de reeks activiteiten ten voordele van de Warmste Week in Balen af. 24 teams en hun supporters gaven het beste van zichzelf in fluo. Bekijk de foto's en filmpje.
 • Balen is opnieuw #sportersbelevenmeer-gemeente

  vr 14 dec
  De gemeente Balen heeft voor het tweede jaar op rij de #sportersbelevenmeer-award gekregen van Sport Vlaanderen. Daarvoor moest de sportdienst een aantal sportieve uitdagingen tot een goed einde brengen.
 • Nieuw in uitleen: start- en aankomstboog voor sportmanifestaties

  di 9 okt
  Heel wat verenigingen organiseren een manifestatie waarbij een start/aankomstboog wordt geplaatst. Daarom kocht de sportdienst op advies van de Sportraad een eigen opblaasbare boog aan. Deze is opgenomen bij de uitleenmaterialen van de gemeente, zodat alle verenigingen er gebruik van kunnen maken.
 • Fitmix start op 12 september met gratis les

  wo 5 sep
  Vanaf woensdag 12 september kunnen actieve 50-plussers (9u-10u) en volwassenen (10u-11u) opnieuw terecht in de sporthal van Olmen voor fitmix (combinatie van dans, step, zumba, conditie- en figuurtraining). 3 euro per les, of 25 euro voor 10 beurten. Gratis eerste les tijdens Week van de Sportclub.
 • Nieuwe reeks bootcamp vanaf 11 september

  ma 3 sep
  Op dinsdag 11 september begint een nieuwe reeks bootcamp. Iedereen is welkom elke dinsdag en donderdag (19u-20u) in sportcomplex Bleukens. Deelnemers betalen 80 euro voor een heel jaar (tot eind juni, uitgez. feestdagen en schoolvakanties). Gratis 1e les tijdens Week van de Sportclub.
 • Haal nu de folder 'Sporten in Balen' af

  vr 10 aug
  Elk jaar in augustus brengt de sportdienst een folder uit met daarin alle sporten die je in de gemeentelijke sportinfrastructuur kan doen. Je kan de folder afhalen bij de sportdienst of de Infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie, OCMW-huis) of hier downloaden.
 • Waag je nu aan calisthenics op sportcomplex Bleukens

  vr 14 apr
  Op de Bleukens is het gloednieuwe calisthenics-toestel in gebruik genomen. Calisthenics (ook gekend als street workout) is een verzamelnaam voor fitnessoefeningen waarbij je vooral je eigen lichaamsgewicht gebruikt om krachtiger en leniger te worden, met behulp van een minimum aan apparatuur.
1-12 Van 12