Nieuws : Sport

Nieuwsoverzicht

 • Visverbod met werphengel ter hoogte van jachthaven Kerkhoven

  wo 14 jul
 • G-sportkampen in de regio Zuiderkempen (Geel)

  ma 28 jun
  G-sportkampen zijn sportkampen met extra begeleiders, voor kinderen en volwassenen met een beperking, fysiek of verstandelijk. Je kunt inschrijven tot en met de woensdag voor het kamp.
 • Deze zomer enkel zwemmen na reservatie in Den Uyt (Mol)

  do 24 jun
  Als inwoner van Balen kan je in VC De Kruierie nog steeds voordeeltickets aankopen voor het zwembad in Mol. Hou er rekening mee dat je vanaf 28 juni altijd eerst een plaats moet reserveren in één van de tijdsblokken. Vanaf 11u heb je dan ook een combiticket nodig.
 • Balen ondertekent Solidariteitscharter Special Olympics

  di 18 mei
  Vorige week vond in Brussel de 2e editie van de Special Olympics Belgium Virtuele Spelen plaats. Tijdens de openingsceremonie ondertekende Balen samen met 8 andere steden en gemeenten het Solidariteitscharter van Special Olympics Belgium (SOB).
 • Tennis en BMX terug open vanaf 27 maart

  do 25 mrt
  De tennispleinen en het BMX-parcours op sportcomplex Bleukens gaan op zaterdag 27 maart terug open. De onderhoudswerken zitten erop en de weersvoorspellingen nodigen uit om te sporten. Het skatepark blijft vanaf nu een uurtje langer open, tot 21u. Sporters, respecteer de veiligheidsmaatregelen aub!
 • Reserveer minivoetbal- en omnisportveld Bleukens online

  do 18 mrt
  Na de tennis- en padelpleinen kan je nu ook de minivoetbalterreinen en het omnisportveld op sportcomplex Bleukens online reserveren via vrijetijd.balen.be. Vanaf 1 april zal dit ook mogelijk zijn voor de beachvolleybalvelden.
 • Knuffelturnen met je kleuter/peuter doe je zo!

  wo 10 mrt
  Zeker in deze coronatijd is het belangrijk om te blijven bewegen, liefst met je eigen bubbel of knuffelcontacten. Daarom stelde de Balense sportdienst een knuffel beweegboekje samen. Daarin vinden ouders 35 leuke oefeningen om thuis te knuffelturnen samen met hun kleuter of peuter.
 • Sportvloer Bleukens in een nieuw jasje

  di 9 mrt
  Na 18 jaar was de vloer van sporthal Bleukens toe aan een renovatie. De groene bovenlaag werd vervangen door een staalblauwe polyurethaanlaag. De bestaande belijning werd uitgebreid zodat ook de G-sporters er terecht kunnen voor een spelletje boccia of netbal. Goed voor weer vele jaren sportplezier!
 • Reservatiesysteem padel aangepast

  ma 1 mrt
  Omdat de padelterreinen op sportcomplex Bleukens het eerste half jaar enorm populair waren, voert de sportdienst vanaf 1 maart een aantal aanpassingen door in het reservatiesysteem. Zo kunnen Balenaars langer op voorhand een terrein reserveren dan spelers van buiten de gemeente.
 • Gelukkig is er maar één allereerste keer

  di 19 jan
  Starten met sporten is voor velen een hele uitdaging. Gelukkig is er maar één allereerste keer. Hoe sneller je begint, hoe sneller die eerste keer voorbij is. Hieronder vind je drie gratis online lessen, alsook meer tips en info over het Balens aanbod.
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques verlengd

  do 7 jan
  Omdat er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten kunnen plaatsvinden, heeft het gemeentebestuur beslist om Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2021 automatisch met één jaar te verlengen. Eerst was dit enkel voor cheques die uiterlijk eind 2020 vervielen.
 • Veilig en zeker sporten in Balen

  di 29 dec
  Multisportfederatie Sporta heeft haar website 'Zeker Sporten' vernieuwd. Op www.zekersporten.be/balen vind je een overzicht van de sportfaciliteiten in onze gemeente, handige tips, preventieoefeningen en nuttige sportinfo. Individuele sporters kunnen er ook een solo- of gezinsverzekering afsluiten.
 • Nieuw subsidiereglement voor sportverenigingen én talentvolle sporters

  di 8 sep
  Vanaf 2020 past het gemeentebestuur een nieuw subsidiereglement toe. Naast sportverenigingen kunnen nu ook individuele talentvolle sporters jaarlijks subsidies aanvragen. Op dinsdag 22 september is hierover een infoavond in VC De Kruierie. Schrijf vooraf in.
 • Nieuwe folder 'Sporten in Balen' beschikbaar

  vr 21 aug
  Elk jaar in augustus brengt de sportdienst een folder uit met daarin alle sporten die je in de gemeentelijke sportinfrastructuur kan beoefenen. Je kan de folder afhalen bij de sportdienst of de Infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie, ocmw-huis) of hier downloaden.
 • Nieuw: twee padelterreinen aan Bleukens, tijdelijk gratis uitproberen

  wo 1 jul
  De padelterreinen op sportcomplex Bleukens zijn klaar voor gebruik! Als lanceringsactie kan je er tijdelijk gratis kennismaken met deze mix van tennis en squash. Ook plezierig als je niet echt goed kan tennissen. Reserveer snel een plein op vrijetijd.balen.be!
 • Wees op je hoede bij controle op vispatent

  wo 10 jun
 • Waag je nu aan calisthenics op sportcomplex Bleukens

  vr 14 apr
  Op de Bleukens is het gloednieuwe calisthenics-toestel in gebruik genomen. Calisthenics (ook gekend als street workout) is een verzamelnaam voor fitnessoefeningen waarbij je vooral je eigen lichaamsgewicht gebruikt om krachtiger en leniger te worden, met behulp van een minimum aan apparatuur.
1-17 Van 17
Naar top