Nieuws : Sport

 • BMX en skatepark gesloten op 26 september (9u-15u)

  vr 20 sep
 • Multimove voor kleuters start op 25 september

  di 17 sep
 • Is jouw sportclub de coolste van Vlaanderen?

  zo 1 sep
  Sport Vlaanderen en radiozender MNM gaan voor het tweede jaar op rij op zoek naar de Coolste sportclub van Vlaanderen. Stuur vóór eind september een leuk filmpje van maximum 1 minuut over jouw sportclub in en wie weet win je wel een waardebon van 2.000 euro.
 • Nieuwe reeks: Lekker actief en fitmix

  wo 28 aug
  Vanaf maandag 9 september kunnen 55-plussers opnieuw deelnemen aan ‘Lekker actief’ (speels bewegen en onderhoudsoefeningen) in sportcomplex Bleukens. Op woensdag 11 september start een nieuwe reeks fitmix voor dames (dans, step, zumba, conditie- en figuurtraining) in de sporthal van Olmen.
 • Foto's en video Motorinstapdag

  wo 14 aug
  Twee dagen voor de topcrossers hun wedstrijd reden op het zandterrein van de Keiheuvel, kregen G-sporters en jongeren al een unieke kans om er een ritje te maken met de crossmotor, quad, zijspan,... Bekijk de foto's en film van de Motorinstapdag.
 • Foto's Beker van Balen wielrennen

  di 6 aug
  Zondag was er tijdens Steeg Kermis een wielerwedstrijd voor gentlemen voor de Beker van Balen. Bekijk de foto's.
 • Foto's sportprogramma 11 juli

  ma 5 aug
  De Sportraad organiseerde op 11 juli op sportcomplex Bleukens de Beker van Balen paapgooien, petanque en zaalvoetbal (finale), en demonstraties boogschieten en netbal. Bekijk de foto's.
 • KiXs en Kuren-begeleiders in een nieuw jasje (letterlijk)

  vr 2 aug
  De KiXs en Kuren-activiteiten van deze zomervakantie zijn opnieuw een succes. Getuige daarvan was de volle bus met kinderen en begeleiders die vrijdagmorgen naar Toverland vertrok. De monitoren zijn sinds deze zomer trouwens nóg beter herkenbaar aan de 'Balen is jong' polo's, hoodies en regenjassen.
 • Vlaamse subsidies voor bovenlokale sportevenementen

  wo 31 jul
  Organiseer jij een competitief of recreatief sportevenement met een bovenlokale uitstraling? Dan kom je misschien wel in aanmerking voor een subsidie van Sport Vlaanderen. Ook bovenlokale G-sportevenementen komen in aanmerking. Voor evenementen in 2020 moet je je aanvraag indienen voor 30 september.
 • Foto's nationale tijdrit Schoorheide

  ma 29 jul
 • Verduidelijking bij voordeeltickets zwembad Mol

  ma 6 mei
 • Voordeeltickets voor Balenaars in nieuw zwembad Mol

  do 2 mei
  Vanaf nu kunnen Balenaars in VC De Kruierie en sportcomplex Bleukens voordelige tickets en 20-beurtenkaarten aankopen voor publiek zwemmen in het nieuwe zwembad in Mol. Dankzij een tussenkomst van de gemeente genieten ze van dezelfde tarieven als de inwoners van Mol.
 • Gratis tennisterreinen en BMX-parcours terug open vanaf 30 maart

  do 28 mrt
  Vanaf zaterdag 30 maart kan je terug gratis gebruik maken van de outdoor tennispleinen (gravel) en het BMX-parcours op sportcomplex Bleukens. Een tennisplein reserveren is niet verplicht, maar het geeft je wel voorrang. Wie (betaalde) tennislessen wil geven, betaalt wél voor de huur van een plein.
 • Uitslagen, foto's en film huldiging sportlaureaten

  ma 11 feb
  Afgelopen vrijdag werden in VC De Kruierie de sportlaureaten van 2018 gehuldigd. Jana Jansen en Tim Van Hemel werden verkozen tot Sportvrouw en -man. De trofee voor sportverdienste werd postuum uitgereikt aan Marc Verreydt. Bekijk alle uitslagen, de foto's en het videoverslag van BalenTV.
 • Balen is opnieuw #sportersbelevenmeer-gemeente

  vr 14 dec
  De gemeente Balen heeft voor het tweede jaar op rij de #sportersbelevenmeer-award gekregen van Sport Vlaanderen. Daarvoor moest de sportdienst een aantal sportieve uitdagingen tot een goed einde brengen.
 • Nieuw in uitleen: start- en aankomstboog voor sportmanifestaties

  di 9 okt
  Heel wat verenigingen organiseren een manifestatie waarbij een start/aankomstboog wordt geplaatst. Daarom kocht de sportdienst op advies van de Sportraad een eigen opblaasbare boog aan. Deze is opgenomen bij de uitleenmaterialen van de gemeente, zodat alle verenigingen er gebruik van kunnen maken.
 • Waag je nu aan calisthenics op sportcomplex Bleukens

  vr 14 apr
  Op de Bleukens is het gloednieuwe calisthenics-toestel in gebruik genomen. Calisthenics (ook gekend als street workout) is een verzamelnaam voor fitnessoefeningen waarbij je vooral je eigen lichaamsgewicht gebruikt om krachtiger en leniger te worden, met behulp van een minimum aan apparatuur.
1-17 Van 17