Nieuws : Sport

Nieuwsoverzicht

 • Bekijk sfeerbeelden van supporters België-Marokko

  ma 28 nov
  De Balense cafés waren goed volgelopen zondagnamiddag voor de WK-wedstrijd België-Marokko. Jammer genoeg geen zege en dus moesten de supporters hun ontgoocheling doorspoelen... Onze fotograaf ging van de sfeer proeven in Café St Jan, OD Jeugdcentrum Biesakker en Bar Krucke.
 • Vacature: deskundige sport

  ma 28 nov
  De afdeling vrije tijd van de gemeente Balen is op zoek naar een deskundige sport (voltijds - contractueel - onbepaalde duur - niveau B). Interesse? Stel je dan kandidaat uiterlijk vrijdag 16 december 2022.
 • 'Sporten is troef' tijdens Seniorenweek (foto's en video)

  wo 23 nov
 • Kandidaturen Sportlaureaat indienen vóór 31 december

  ma 21 nov
  De Sportraad huldigt op 10 februari 2023 de Balense sportlaureaten, kampioenen en jubilerende sportverenigingen. Kandidaturen indienen kan nog tot 31 december op de sportdienst in sportcomplex Bleukens of via het e-loket.
 • Foto's 'Wandel mee in de herfst'

  ma 14 nov
  334 wandelaars genoten op een zonnige 11 november van de mooie natuur in en om Hulsen. Bekijk de foto's van VVV Balen van de tocht 'Wandel mee in de herfst'.
 • Hier kan je in Balen het WK voetbal volgen op groot scherm

  ma 14 nov
  Zondag 20 november wordt het WK voetbal afgetrapt. België komt op woensdag 23 november voor het eerst in actie. Bekijk op www.balen.be/rodeduivels welke horecazaken/verenigingen/organisaties de wedstrijden (van de Rode Duivels) uitzenden op groot scherm. Jouw zaak toevoegen kan nog via het e-loket.
 • Doe mee met winterzoektocht VVV Balen

  di 8 nov
  Vanaf vrijdag 11 november kan je deelnemen aan de 4de Winterzoektocht (4 km in het centrum van Balen) van VVV Balen. Inschrijvingsformulieren af te halen aan de balie van VC De Kruierie. Breng je ingevulde formulier binnen voor 28 februari '23 en maak kans op een mooie prijs.
 • Schrijf in voor sessies 'Beweeg meer in Mol'

  do 3 nov
 • Wandel mee in de herfst

  do 3 nov
  Op vrijdag 11 november kan je deelnemen aan de tocht 'Wandel mee in de herfst' van VVV Balen. Je hebt de keuze tussen verschillende afstanden tussen 6 km en 20 km in de omgeving van Balen. Vertrekken kan tussen 9u30 en 14u30 aan PC Hulsen (Ossenberg 114). Deelname € 5 (kinderen € 3).
 • Zend jij het WK-voetbal uit op groot scherm?

  do 20 okt
  Over exact één maand wordt het WK voetbal afgetrapt. Zend jij als horecazaak/vereniging/organisatie de wedstrijden (van de Rode Duivels) uit op groot scherm? Geef het door via het e-loket en wij maken dit bekend via de gemeentelijke communicatiekanalen en sturen mogelijk een fotograaf langs.
 • Kleine voetbalvelden aan sportcomplex Bleukens tijdelijk verplaatst

  wo 19 okt
 • #deKempenbeweegt: ook in het najaar

  do 6 okt
  Goed nieuws voor de vele trouwe fans van #deKempenbeweegt: ook in het najaar kunnen we met z’n allen thuis sporten! Van oktober tot december worden de meest recente afleveringen heruitgezonden. Stem dus elke werkdag af op RTV, om 10u30 of om 15u.
 • Balense leerlingen schitteren op Scholencross (foto's & video)

  vr 23 sep
  Donderdag was een stralende dag voor de Balense schoolkinderen om zich sportief uit te leven op sportcomplex Bleukens. Eerst zetten ze hun beste beentje voor op de Scholencross. Daarna konden ze genieten van allerlei andere sport- en spelactiviteiten. Bekijk de foto's en video.
 • Foto's Motorinstapdag

  wo 24 aug
  13- tot 17-jarigen konden op 12 augustus kennismaken met motorsport op de Motorinstapdag. Op en rond het echte crossparcours aan de Keiheuvel konden ze zelf met een crossmoto, quad of mountainbike rijden en meerijden met een motorcrosszijspan. Bekijk de foto's.
 • Inspiratiegids voor duurzame (buiten)sportevenementen

  ma 1 aug
 • Nieuwe folder 'Sporten in Balen' beschikbaar

  ma 1 aug
  Elk jaar in augustus brengt de sportdienst een folder uit met daarin alle sporten die je in de gemeentelijke sportinfrastructuur kan beoefenen. Je kan de folder afhalen bij de sportdienst of de infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie, OCMW-huis) of hier downloaden.
 • Foto's sportprogramma 11 juli

  ma 25 jul
  Op 11 juli bood de Sportraad op sportcomplex Bleukens een gevarieerd sportprogramma aan, met de Beker van Balen paapgooien, petanque en zaalvoetbal (finale), en demonstraties netbal en boogschieten. Bekijk de foto's!
 • Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

  do 23 jun
  Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de Balense Vrijetijdscheques verdwijnen. Na 31 december 2022 stopt de verkoop van deze cheques volledig.
 • Herbekijk alle afleveringen van #deKempenbeweegt nu ook online

  vr 17 jun
 • Ondernemers: verdient jouw onderneming of organisatie het label 'Sportbedrijf'?

  ma 2 mei
 • Vissen op gemeentelijke visvijver? Denk aan je vergunning!

  ma 14 feb
  Ben je van plan om te gaan vissen op de gemeentelijke visvijver in Scheps (Zillendijk)? Denk er dan aan om tijdig je vergunning aan te vragen of te verlengen in VC De Kruierie (4 euro/hengel). Neem je patent ook steeds mee naar de vijver, zodat je het kan tonen bij een controle.
 • Video: Dit zijn de Balense sportkampioenen van 2021

  vr 21 jan
  De Balense provinciale, Vlaamse, Belgische, Europese en wereldkampioenen van 2021 worden op vrijdag 24 juni gehuldigd (dus niét de 2e vrijdag van februari, zoals gewoonlijk). Dit samen met de kampioenen van '20 en de jubilerende sportverenigingen. Bekijk een filmpje met de kampioenen van 2021!
 • Nieuwe tarieven voor padel en tennis

  wo 22 dec
  De lanceringsactie waarbij je gratis kon padellen om kennis te maken met deze laagdrempelige sport, loopt op zijn einde. Vanaf 1 januari 2022 betalen inwoners van Balen 12 euro per 1,5 uur voor een terrein. Voor niet-Balenaars is dat 20 euro. Ook de tarieven voor de tennispleinen zijn aangepast.
 • Visverbod met werphengel ter hoogte van jachthaven Kerkhoven

  wo 14 jul
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques verlengd

  do 7 jan
  Omdat er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten kunnen plaatsvinden, heeft het gemeentebestuur beslist om Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2021 automatisch met één jaar te verlengen. Eerst was dit enkel voor cheques die uiterlijk eind 2020 vervielen.
 • Nieuw subsidiereglement voor sportverenigingen én talentvolle sporters

  di 8 sep
  Vanaf 2020 past het gemeentebestuur een nieuw subsidiereglement toe. Naast sportverenigingen kunnen nu ook individuele talentvolle sporters jaarlijks subsidies aanvragen. Op dinsdag 22 september is hierover een infoavond in VC De Kruierie. Schrijf vooraf in.
 • Waag je nu aan calisthenics op sportcomplex Bleukens

  vr 14 apr
  Op de Bleukens is het gloednieuwe calisthenics-toestel in gebruik genomen. Calisthenics (ook gekend als street workout) is een verzamelnaam voor fitnessoefeningen waarbij je vooral je eigen lichaamsgewicht gebruikt om krachtiger en leniger te worden, met behulp van een minimum aan apparatuur.
1-27 Van 27
Naar top