logo print logo ocmw print

Nieuws : Wandelen

Nieuwsoverzicht

 • Code ORANJE: rook- en vuurverbod in bos en natuur

  vr 7 aug
  Code oranje is afgekondigd voor bos en natuur in de provincie Antwerpen. Het is er momenteel erg droog en brandgevaarlijk. Roken en vuur maken is er verboden. Laat kinderen niet zonder toezicht in de natuur. Wees voorzichtig en waakzaam, en verwittig de brandweer via 112 bij vermoeden van brand.
 • Warme dagen? Draag zorg voor kwetsbare personen!

  di 4 aug
  Deze en volgende week krijgen we te maken met een fameuze hittegolf. Vooral ouderen, chronisch zieken, kinderen en alleenstaanden zijn kwetsbaar. Hou hen extra in het oog. Met deze tips beperk jij de kans op gezondheidsproblemen voor jezelf én anderen tot een minimum.
 • Wie zoekt... die wint Tiejn en Taander!

  ma 20 jul
  Speciaal voor een zomer vol corona-proofgeluk ontwikkelde VVV Balen extra gratis fotozoektochten. Download ieder week een nieuwe zoektocht op www.ontdekbalen.be, neem deel en maak kans op een bon voor lekkers van onze Tiejn en Taander streekproducenten!
 • Primeur in België: Loslopend vee in Scheps

  vr 17 jul
  Schrik niet als je deze dagen in natuurgebied Scheps koeien ziet loslopen. De Olmense landbouwer Robin Mens test er momenteel een nieuwe technologie uit. GPS-halsbanden die een geluidssignaal en eventueel een kleine elektrische schok geven, moeten de dieren binnen een denkbeeldige omheining houden.
 • Ontdek Balen via gloednieuwe website

  do 16 jul
  De website van Toerisme Balen zit in een nieuw jasje. Op www.ontdekbalen.be vind je massa's tips over wat je in onze gemeente allemaal kan doen: wandelen, fietsen, uitstapjes maken, evenementen bezoeken, eten, drinken en slapen,... Je kan er deze zomer ook elke week een nieuwe zoektocht downloaden.
 • Vakantiegeluk in eigen dorp: folder in je brievenbus

  vr 10 jul
  Afgelopen week viel een nieuwe folder van Toerisme Balen in je brievenbus. Dit kleine boekje stond vol leuke ideeën over hoe je het vakantiegeluk kan vinden in je eigen dorp: met wandelingen en fietstochten, tips voor kindergeluk, speelpleinchecker, de Balense streekproducenten, fotozoektochten,...
 • Ontdek Balen met het gloednieuwe toeristisch plan

  do 28 mei
  Tiptrip voor het zomerse weekend: Ben jij op zoek naar leuke wandelingen, fietstochten of 10 dingen om te ontdekken in Balen? Haast je dan naar VC De Kruierie, waar je het gloednieuwe toeristisch plan (vers van de pers!) gratis kan afhalen! Of bekijk de online versie via de link hieronder.
 • Reisblogger ontdekt toeristische pareltjes in Balen

  di 19 mei
  De bekende reisblogger Vetexbart (Bart Melis) trekt meestal verder de wereld in, maar omwille van corona ging hij op zoek naar pareltjes dichter bij huis. En waar belandt hij dan? In Balen natuurlijk! Zijn verslag kan je waarschijnlijk wel inspireren, zo net voor een mooi verlengd weekend.
 • Doe mee aan fiets- en wandelfotozoektocht vanaf 11 mei

  vr 8 mei
  Vanaf maandag 11 mei kan je weer deelnemen aan de wandel- en fietsfotozoektocht van VVV Balen en de dienst toerisme. Deelnameformulieren zijn vanaf dan te koop aan de balie van VC De Kruierie (4 euro). Breng ze er uiterlijk 31 augustus ingevuld terug binnen om kans te maken op mooie prijzen.
 • Met de auto naar een startpunt om te wandelen? Binnen onze politiezone mag het zeker!

  ma 4 mei
  Autoverplaatsingen door inwoners om te gaan wandelen in Balen, Dessel of Mol worden door onze politie als een ‘redelijke verplaatsing’ beschouwd. Binnen onze politiezone is afgesproken dat elke inwoner van Balen, Dessel en Mol naar elk wandelstartpunt in één van die drie gemeentes mag rijden.
 • Vanuit je kot op pad in 'historisch Balen'

  di 28 apr
  Erfgoed Balen heeft haar 5 tours in de ErfgoedApp volledig toegankelijk gemaakt. Zo kan je nu ook simpel vanuit je kot op pad in 'historisch Balen'. Met 'Erfgoed op een bordje gepresenteerd' werd meteen ook een nieuwe tour gelanceerd.
 • Hang het eens lekker uit in Balen

  di 18 jun
  In Balen zijn er hangmatrustpunten op 10 verschillende locaties in het groen. Je kan er tot 3 hangmatten aan palen bevestigen om zo lekker te luieren. Wie zelf geen hangmat heeft, kan er voor 2 euro per dag eentje lenen in VC De Kruierie of recreatiedomein Keiheuvel.
1-12 Van 12
Naar top