logo print logo ocmw print

Nieuws : Mondiale samenwerking

Nieuwsoverzicht

 • Foto's Burkina Rock

  ma 11 nov
 • Foto's en film Verwendag Bib

  ma 21 okt
  Zaterdag was het feest in de Bib! De bezoekers konden er genieten van onder andere muziek en sprookjesvertellingen. Deze Verwendag stond volledig in het teken van pop-up Europa in Balen met onder andere Europese FairTradeproevertjes, een boekenquiz en een rad van fortuin. Bekijk de foto's en film.
 • Foto's Noche del Mundo

  vr 18 okt
  Vorige zaterdag gaf Noche del Mundo in VC De Kruierie weer een podium aan Balenaars die aan de slag gingen in de wereld en Balense Erasmus-studenten en -scholieren. Jan Leyers kwam er in het kader van Pop-up Europa in Balen ook spreken over zijn boek 'Allah in Europa'. Bekijk de foto's.
 • Sfeerverslagen van Fiesta Mundial 2019

  ma 30 sep
  Er was veel ambiance op Fiesta Mundial op Keiheuvel. Dat leverde heel wat leuke beelden en dus blikte BalenTV maar liefst vier reportages in. Ook onze fotografen wisten vele mooie plaatjes te maken. Bekijk ze hieronder.
 • Foto's opening 'pop-up Europa in Balen' & huldiging Duurzame Helden

  wo 25 sep
  Op vrijdag 20 september ging pop-up 'Europa in Balen' van start met een lezing van Europa-kenner Hendrik Vos en een expo over de Balense realisaties met Europese subsidies. Ter gelegenheid van de Week van de Duurzame Gemeente werden ook de Duurzame Helden in de bloemetjes gezet. Bekijk de foto's.
 • Dit zijn de Balense Duurzame Helden van 2019

  wo 18 sep
  Aan het begin van de Week van de Duurzame Gemeente (18-25 sep) stellen we je graag de Balense Duurzame Helden van 2019 voor. Stuk voor stuk personen, verenigingen of organisaties die anderen weten te inspireren om het dagelijkse leven een stukje aangenamer, positiever, veiliger,... te maken
 • Werk jij mee aan de boerenbelevingsmarkt?

  ma 2 sep
  Binnenkort start aan jeugdcentrum Biesakker een overdekte boerenbelevingsmarkt (elke vrijdag 15u-19u). Wil jij meehelpen als vrijwilliger, in ruil voor een vergoeding? Geef dan een seintje (svoet@ons.be of 0477/70 95 61).
 • Pop-up Europa in Balen (20 sep-27 okt)

  do 8 aug
  Van 20 september t.e.m. 27 oktober komt Europa naar Balen. Pop-up Europa is een initiatief van de provincie Antwerpen om Europa dichter bij de burger te brengen. Bekijk hier het volledige overzicht van activiteiten die de provincie samen met de gemeente Balen organiseert in die periode.
 • Brainstorm mee over een duurzame gemeente via WhatsApp

  ma 3 jun
  Elke eerste donderdag van de maand komt een denkgroepje om 19u samen in VC De Kruierie om Balen een beetje 'duurSamer' te maken. Wie niet lijfelijk aanwezig kan zijn maar wel mee wil brainstormen, kan ook lid worden van de WhatsApp-groep. Meld je hiervoor aan aan de balie van VC De Kruierie.
 • Denk jij mee rond duurzame activiteiten?

  vr 19 apr
  Wil jij mee nadenken over hoe onze gemeente een duurzaam beleid kan voeren? Dan ben je welkom bij ons denkgroepje, dat start op donderdag 2 mei (en niet op 4 april zoals in het Infoblad staat) om 19u in VC De Kruierie. Schrijf je in aan de balie van VC De Kruierie of via duursamer@balen.be.
 • Gemeente Balen stelt 20 Duurzame Helden 2018 voor (video)

  ma 1 okt
  De gemeente Balen deed afgelopen zomer een oproep naar mensen, verenigingen en organisaties die de Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen omzetten in de praktijk. De 20 Duurzame Helden die hierbij uit de bus kwamen, werden voorgesteld aan het publiek op Fiesta Mundial. Bekijk de reportage van BalenTV.
1-11 Van 11
Naar top