logo print logo ocmw print

Nieuws : OCMW

Nieuwsoverzicht

 • Strijd mee tegen armoede en ga aan de slag als buddy voor kansarme Balenaars

  ma 21 sep
  De vzw ArmenTeKort wil in samenwerking met het ocmw ook in Balen kansarmoede aanpakken door buddy's te koppelen aan buurtgenoten die minder kansen kregen. Wil jij ook buddy worden? Schrijf dan in voor een online infosessie en kom alles te weten over dit project.
 • Trainingsateliers weerbaarheid voor 10- tot 12-jaren in JC Biesakker

  ma 21 sep
  Eind oktober en begin november kunnen jongeren (10-12 jaar) in JC Biesakker trainingsateliers weerbaarheid volgen. Ze leren er enerzijds steviger in hun schoenen te staan, voor zichzelf op te komen, zelfzekerder te worden,... en anderzijds tot rust te komen en om te gaan met crisissituaties.
 • Praatpunt voor anderstaligen terug van start

  vr 18 sep
  Na een verplichte coronapauze start het Praatpunt voor anderstaligen terug op. Vanaf 22 september kunnen anderstaligen elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 13u30 tot 15u30 in Den Travoo weer gratis, vrijblijvend én coronaproof hun Nederlands oefenen met Nederlandstalige vrijwilligers.
 • Vacature: verpleegkundigen WZC Ter Vest

  do 17 sep
  Ocmw Balen is op zoek naar verpleegkundigen voor een leefgroep van 17 bewoners in woonzorgcentrum Ter Vest (deeltijds of voltijds - contractueel - onbepaalde duur - niveau B of C). Je kan je kandidatuur indienen tot uiterlijk woensdag 7 oktober 2020.
 • Zitdag sociale dienst FOD sociale zekerheid

  di 8 sep
  Op maandag 5 okt houdt de FOD Sociale Zekerheid een zitdag in het ocmw-huis (Veststraat 60). Maak wel eerst een afspraak op 02/5286009 (tussen 13.30 en 15.30 u) of Evi.Breugelmans@minsoc.fed.be. Vermeld jouw rijksregisternummer en telefoonnummer als je per mail een afspraak maakt.
 • Voorzichtig met berichten over ‘mogelijke’ coronabesmettingen

  vr 7 aug
  We roepen op om terughoudend te zijn om zelf te berichten over een ‘mogelijke’ coronabesmetting. De laatste tijd worden er vooral uit voorzorg veel coronatesten uitgevoerd. Zo'n 98,8% test immers negatief. Een fout bericht over wzc Ter Vest veroorzaakte onnodige ongerustheid bij bewoners en familie.
 • Hulp nodig bij aanvraag COVID-19-toeslag via Groeipakket?

  di 14 jul
  Gezinnen die het financieel moeilijk hebben wegens een inkomensverlies door de coronacrisis, kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro krijgen via het Groeipakket. Je kan deze COVID-19-toeslag aanvragen tot en met 31 oktober. De sociale dienst van het ocmw kan je helpen bij deze aanvraag.
 • Bekijk het vormingsaanbod van Den Travoo voor het najaar

  do 9 jul
  Den Travoo biedt heel wat interessante vormingen en diensten aan. Lees verder om het aanbod voor het volgende voorjaar te bekijken of haal het vormingsboekje af in het ocmw-huis of in Den Travoo. Alle vormingen zijn gratis, voor deelname aan cursussen moet je wel steeds vooraf inschrijven.
 • In de problemen? Ocmw-huis Balen zoekt mee naar oplossingen!

  do 18 jun
  Zit jij op een of andere manier in moeilijkheden? Ocmw-huis Balen kan je op verschillende manieren helpen. De sociale dienst is goed op de hoogte van diverse hulpmaatregelen (al dan niet i.v.m. corona). Neem gerust vrijblijvend contact op via 014/82 98 48, info@ocmwbalen.be of de balie.
 • Ontmoetingsruimte Den Travoo terug open vanaf 15 juni

  di 9 jun
  Vanaf maandag 15 juni kan je opnieuw in de ontmoetingsruimte van Den Travoo terecht voor een koffie, babbel of hapje eten. Dit elke maandag, woensdag en vrijdag (11u-15u). Om het voor iedereen veilig te houden, worden er max. 34 personen toegelaten. Reserveer vooraf je tafel op 014/68 71 93.
 • Heropstart dagopvang ouderen in Balen vanaf 25 mei

  vr 22 mei
  CADO Balen, de kleinschalige dagopvang voor ouderen in de Vaartstraat, gaat gefaseerd terug opstarten vanaf 25 mei. Er worden maar 2 à 4 gebruikers per dag opgevangen. Om de 'bubbel' zo klein mogelijk te houden, zijn zowel medewerkers als gebruikers een hele dag best aanwezig (geen halve).
 • Praatpunt gaat digitaal verder

  vr 15 mei
  Ook in deze coronatijden kunnen anderstaligen hun Nederlands blijven oefenen met Nederlandstalige vrijwilligers. Niet in Den Travoo uiteraard, maar wel digitaal via videogesprekken.
 • Uitbreiding dienstverlening gemeentehuis, ocmw-huis en VC De Kruierie vanaf 11 mei: bel eerst voor een afspraak

  zo 10 mei
  De loketdiensten van gemeente en ocmw werkten sinds de coronacrisis onder aangepaste maatregelen: vooral dringende zaken en vragen werden behandeld. Vanaf 11 mei gaan onze diensten toegankelijker worden, maar ook onder voorwaarden. Je maakt best eerst een afspraak via telefoon.
 • Uitbreiding dienstverlening gemeentehuis, ocmw-huis en VC De Kruierie vanaf 11 mei

  vr 8 mei
  De loketdiensten van gemeente en ocmw werkten sinds de coronacrisis onder aangepaste maatregelen: vooral dringende zaken en vragen werden behandeld. Vanaf 11 mei gaan onze diensten toegankelijker worden, maar ook onder voorwaarden. Je maakt best eerst een afspraak via telefoon. Meer info volgt
 • Travoo inzamelpunt voor Nationale Naaiactie

  ma 27 apr
  Om het coronavirus mee te bestrijden, organiseert Maakjemondmasker.be de grootste Belgische mondmaskeractie ooit. Doe mee aan de Nationale Naaiactie en breng je zelfgemaakte mondmaskers (of stoffen en linten) binnen in Den Travoo. Ze zijn voor hen die ze meer dan anderen gaan nodig hebben.
 • Strijkdienst terug aan het strijken

  do 23 apr
  De klanten van strijkdienst 't IJzertje kregen een sms dat de medewerkers terug paraat staan om de strijk te doen. Nieuwe klanten zijn uiteraard ook welkom. Hou je wel strikt aan de coronamaatregelen zoals o.a. je was in de inkomsas plaatsen. Je krijgt een sms als je strijk klaar is om op te halen.
 • Betaaltermijn voor provinciebelasting verlengd van 2 naar 4 maanden

  vr 3 apr
 • Gratis strijkservice voor personeel Balense zorginstellingen

  vr 3 apr
  Strijkdienst 't IJzertje in Den Travoo begint met een tijdelijke gratis strijkservice voor het personeel van de Balense zorginstellingen: Ter Vest, Armonea Nethehof, Orelia Keiheuvel en De Schakel. De strijkdienst wil hen hiermee een zorg uit handen nemen in deze moeilijke tijden.
 • Wijk-werken telefonisch of per mail bereikbaar

  di 31 mrt
 • Extra steun voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben door de coronacrisis

  do 26 mrt
  De Vlaamse regering vaardigt heel wat maatregelen uit voor gezinnen die het tijdelijk financieel moeilijker hebben door de coronacrisis. Zo krijg je onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor je gas-, water- en elektriciteitsfactuur, hoef je leningen tijdelijk niet terug te betalen,...
 • Opladen budgetmeter op afspraak in Kruierie en ocmw-huis

  wo 25 mrt
  Wil je je budgetmeter opladen? Dan kan je ook in deze coronatijden na telefonische afspraak (!) terecht in VC De Kruierie en het ocmw-huis (via oplaadterminal of betalingsbewijs bpost). Je kan ook 7 dagen op 7 en 24/24 uur terecht aan de buitenterminal van het Fluvius-klantenkantoor in Geel.
 • Eerstelijnspsychologe voor ouderen in Balen

  vr 28 feb
  Sinds september kunnen ouderen vanaf 65 jaar terecht bij eerstelijnspsychologe Sanne Teuwkens. Ze werkt voor het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg en strijkt elke maandag neer in woonzorgcentrum Ter Vest, waar ze klaarstaat voor de ouderen uit onze gemeente.
 • Gezellige drukte op nieuwjaarsreceptie Praatpunt Café

  ma 3 feb
  Afgelopen woensdag 29 januari organiseerden de vrijwilligers van Praatpunt Café een feestelijke nieuwjaarsreceptie in Den Travoo. Heel wat anders- en Nederlandstaligen genoten er van een gezellige babbel en een hapje en drankje. Bekijk de foto's.
 • Video Praatpunt Café: Tastes of the world

  do 21 nov
1-24 Van 24
Naar top