Nieuws : OCMW

Nieuwsoverzicht

 • Schrijf nu in voor gratis cursus ‘EHBO bij kinderen’ op woensdag 28 februari

  do 22 feb
  Op woensdag 28 februari kan je een gratis workshop ‘EHBO bij kinderen’ volgen. Tijdens deze sessie leer je wat je als (groot)ouder kan doen in noodsituaties bij je (klein)kinderen. Interesse? Inschrijven is verplicht en doe je online tot en met dinsdag 27 februari.
 • Energiepunt gesloten op dinsdag 27 februari

  wo 21 feb
 • ArmenTeKort Kempen zoekt extra buddy’s: volg infosessie en stel je kandidaat!

  ma 19 feb
  ArmenTeKort Kempen zoekt extra buddy’s om mensen in kansarmoede mee op pad te nemen. Leer je graag nieuwe mensen kennen en help je tegelijk ook graag anderen? Ontdek tijdens één van de online infosessies hoe jij het verschil kan maken voor iemand die het moeilijk heeft.
 • Opgelet voor valse Fluvius-medewerkers

  ma 19 feb
  We kregen melding dat er in onze regio mensen rondgaan die zich voordoen als Fluvius-medewerkers om digitale meters te installeren. Fluvius contacteert klanten nooit onaangekondigd om een afspraak te maken voor de plaatsing van een digitale meter. Ga hier dus ook niet op in.
 • Jobbonus: bijna alle brieven verzonden

  do 1 feb
  Wie in aanmerking komt voor de Jobbonus, ontvangt in hier automatisch een brief van. Intussen zijn bijna alle brieven de deur uit. Voor de uitbetaling vraagt de overheid om een rekeningnummer te registreren in Mijn Burgerprofiel. Heb je vorig jaar al een nummer ingevuld? Kijk na of dat nog juist is.
 • Verwarmingstoelage: maximaal aantal liters verlaagd naar 1.500 liter

  ma 29 jan
  Het aantal liters brandstof waarvoor een tussenkomst van het Sociaal Verwarmingsfonds kan worden aangevraagd, is vanaf dit jaar verlaagd naar 1.500 liter per gezin/per kalenderjaar. De maatregel is van toepassing voor leveringen vanaf 1 januari 2024. Bekijk hier alle info.
 • Digitaal Vragenuurtje: gratis hulp bij al je digitale vragen (planning voorjaar)

  do 25 jan
  Lokaal bestuur Balen wil ervoor zorgen dat iedereen mee kan in de digitale wereld. Daarom lanceren we gratis digitale vragenuurtjes. Het volgende vragenuurtje gaat door op dinsdag 6 februari van 13u30 tot 15u30 . Bekijk hier de volledige planning van het voorjaar van 2024.
 • Verbeter je digitale vaardigheden met gratis workshops in De Kruierie

  do 25 jan
  In het Digipunt in De Kruierie worden er ook in het voorjaar gratis workshops gegeven voor iedereen die zijn of haar digitale vaardigheden wil verbeteren: maak kennis met het internet of leer accounts maken. Alle lessen zijn gratis, wel vooraf inschrijven. Bekijk hier het overzicht.
 • Buurtrestaurant: de menu's voor februari

  ma 22 jan
  Een Buurtrestaurant is een plaats waar iedereen welkom is om samen gezond, gezellig en tegen een budgetvriendelijke prijs te eten. Je kan er elke woensdag (of dinsdag in Den Travoo) terecht op een andere locatie. Bekijk hier het menu van februari.
 • Eén jaar UiTPAS in Balen

  di 9 jan
  9 januari vierden we de eerste verjaardag van de UiTPAS Balen. Een jaar geleden lanceerden we deze pas met de ambitie om iedereen in Balen toegang te geven tot cultuur, sport en vrije tijd. En dat is gelukt! In het eerste jaar zijn er al meer dan 2.200 UiTPASsen uitgedeeld en 34.713 punten gespaard.
 • Buurtrestaurant: vanaf januari lekker & gezellig eten op woensdag (i.p.v. vrijdag)

  do 21 dec
  Lekker eten, gezellig samen zijn en dat allemaal dicht bij huis? Dat kan bij de Buurtrestaurants! Vanaf januari gaan ze door op woensdag — in plaats van op vrijdag — en voorzien we twee keer per maand een extra restaurant in Den Travoo, op dinsdag.
 • Waar kan ik terecht met digitale vragen?

  wo 20 dec
  Voor heel wat dagelijkse taken moet je de computer gebruiken. Sommige mensen vinden dit moeilijk omdat ze niet goed zijn in het gebruik van computers en internet. Gelukkig kan je met je digitale vragen terecht bij verschillende initiatieven.
 • Bekijk het vormingsaanbod van Den Travoo (voorjaar 2024)

  di 5 dec
  Den Travoo biedt een breed scala aan vormingen en diensten aan. Wil je weten welke vormingen er in het voorjaar worden aangeboden? Lees dan verder of haal het vormingsboekje op in het OCMW-huis of in Den Travoo. Alle vormingen zijn gratis, vooraf inschrijven verplicht.
 • Kom jij in aanmerking voor premie onderhoud stookketels?

  do 30 nov
  Verwarm jij je huis op aardgas of stookolie? Dan heb je mogelijk recht op een premie van maximum 180 euro voor het onderhoud van je stookketel voor centrale verwarming. Bekijk hier de voorwaarden.
 • Bewegen op Verwijzing: naast huisarts mogen nu ook hulpverleners doorverwijzen

  vr 17 nov
  Bewegen op Verwijzing breidt uit. Wie vroeger beroep deed op een Bewegen op Verwijzing-coach had een doorverwijsbrief nodig van zijn huisarts. Voortaan mogen ook andere hulpverleners een doorverwijsbrief schrijven.
 • Gratis warmte: minimale levering van elektriciteit en aardgas voor wie een budgetmeter heeft

  do 26 okt
  Mensen met een budgetmeter voor aardgas of elektriciteit via exclusief nachttarief kunnen van 1 november tot en met 31 maart een minimale levering aanvragen. Dit is een hulp voor mensen die moeite hebben om tijdens de winterperiode hun budgetmeter voldoende op te laden.
 • Vragen over wonen en energie? Stel ze in gemeente- of OCMW-huis!

  vr 18 aug
  Vragen over (ver)bouwpremies of -leningen, verhuurverplichtingen,...? Dan kan je op afspraak terecht bij het Woon- en energieloket in het gemeentehuis. Bij het Energiepunt in het OCMW-huis kan je elke dinsdag (9u-11u30, zonder afspraak) vragen stellen over energiecontract, sociaal tarief energie,...
1-17 Van 17
Naar top