logo print logo ocmw print

Nieuws : OCMW

Nieuwsoverzicht

 • Bekijk het vormingsaanbod van Den Travoo voor het najaar

  do 9 jul
  Den Travoo biedt heel wat interessante vormingen en diensten aan. Lees verder om het aanbod voor het volgende voorjaar te bekijken of haal het vormingsboekje af in het ocmw-huis of in Den Travoo. Alle vormingen zijn gratis, voor deelname aan cursussen moet je wel steeds vooraf inschrijven.
 • Verras een geweldige mantelzorger!

  di 23 jun
  23 juni is Dag van de Mantelzorger. Hét ideale moment om alle mantelzorgers te bedanken voor de onmisbare schakel die ze zijn in het zorgen voor naasten. Wil jij een Balense mantelzorger verrassen? Laat het weten via het e-loket of telefonisch, en dan zorgt de gemeente Balen voor een leuke attentie.
 • In de problemen? Ocmw-huis Balen zoekt mee naar oplossingen!

  do 18 jun
  Zit jij op een of andere manier in moeilijkheden? Ocmw-huis Balen kan je op verschillende manieren helpen. De sociale dienst is goed op de hoogte van diverse hulpmaatregelen (al dan niet i.v.m. corona). Neem gerust vrijblijvend contact op via 014/82 98 48, info@ocmwbalen.be of de balie.
 • Ontmoetingsruimte Den Travoo terug open vanaf 15 juni

  di 9 jun
  Vanaf maandag 15 juni kan je opnieuw in de ontmoetingsruimte van Den Travoo terecht voor een koffie, babbel of hapje eten. Dit elke maandag, woensdag en vrijdag (11u-15u). Om het voor iedereen veilig te houden, worden er max. 34 personen toegelaten. Reserveer vooraf je tafel op 014/68 71 93.
 • Heropstart dagopvang ouderen in Balen vanaf 25 mei

  vr 22 mei
  CADO Balen, de kleinschalige dagopvang voor ouderen in de Vaartstraat, gaat gefaseerd terug opstarten vanaf 25 mei. Er worden maar 2 à 4 gebruikers per dag opgevangen. Om de 'bubbel' zo klein mogelijk te houden, zijn zowel medewerkers als gebruikers een hele dag best aanwezig (geen halve).
 • Praatpunt gaat digitaal verder

  vr 15 mei
  Ook in deze coronatijden kunnen anderstaligen hun Nederlands blijven oefenen met Nederlandstalige vrijwilligers. Niet in Den Travoo uiteraard, maar wel digitaal via videogesprekken.
 • Uitbreiding dienstverlening gemeentehuis, ocmw-huis en VC De Kruierie vanaf 11 mei: bel eerst voor een afspraak

  zo 10 mei
  De loketdiensten van gemeente en ocmw werkten sinds de coronacrisis onder aangepaste maatregelen: vooral dringende zaken en vragen werden behandeld. Vanaf 11 mei gaan onze diensten toegankelijker worden, maar ook onder voorwaarden. Je maakt best eerst een afspraak via telefoon.
 • Uitbreiding dienstverlening gemeentehuis, ocmw-huis en VC De Kruierie vanaf 11 mei

  vr 8 mei
  De loketdiensten van gemeente en ocmw werkten sinds de coronacrisis onder aangepaste maatregelen: vooral dringende zaken en vragen werden behandeld. Vanaf 11 mei gaan onze diensten toegankelijker worden, maar ook onder voorwaarden. Je maakt best eerst een afspraak via telefoon. Meer info volgt
 • Travoo inzamelpunt voor Nationale Naaiactie

  ma 27 apr
  Om het coronavirus mee te bestrijden, organiseert Maakjemondmasker.be de grootste Belgische mondmaskeractie ooit. Doe mee aan de Nationale Naaiactie en breng je zelfgemaakte mondmaskers (of stoffen en linten) binnen in Den Travoo. Ze zijn voor hen die ze meer dan anderen gaan nodig hebben.
 • Strijkdienst terug aan het strijken

  do 23 apr
  De klanten van strijkdienst 't IJzertje kregen een sms dat de medewerkers terug paraat staan om de strijk te doen. Nieuwe klanten zijn uiteraard ook welkom. Hou je wel strikt aan de coronamaatregelen zoals o.a. je was in de inkomsas plaatsen. Je krijgt een sms als je strijk klaar is om op te halen.
 • Betaaltermijn voor provinciebelasting verlengd van 2 naar 4 maanden

  vr 3 apr
 • Gratis strijkservice voor personeel Balense zorginstellingen

  vr 3 apr
  Strijkdienst 't IJzertje in Den Travoo begint met een tijdelijke gratis strijkservice voor het personeel van de Balense zorginstellingen: Ter Vest, Armonea Nethehof, Orelia Keiheuvel en De Schakel. De strijkdienst wil hen hiermee een zorg uit handen nemen in deze moeilijke tijden.
 • Wijk-werken telefonisch of per mail bereikbaar

  di 31 mrt
 • Extra steun voor gezinnen die het financieel moeilijk hebben door de coronacrisis

  do 26 mrt
  De Vlaamse regering vaardigt heel wat maatregelen uit voor gezinnen die het tijdelijk financieel moeilijker hebben door de coronacrisis. Zo krijg je onder bepaalde voorwaarden een tegemoetkoming voor je gas-, water- en elektriciteitsfactuur, hoef je leningen tijdelijk niet terug te betalen,...
 • Opladen budgetmeter op afspraak in Kruierie en ocmw-huis

  wo 25 mrt
  Wil je je budgetmeter opladen? Dan kan je ook in deze coronatijden na telefonische afspraak (!) terecht in VC De Kruierie en het ocmw-huis (via oplaadterminal of betalingsbewijs bpost). Je kan ook 7 dagen op 7 en 24/24 uur terecht aan de buitenterminal van het Fluvius-klantenkantoor in Geel.
 • Eerstelijnspsychologe voor ouderen in Balen

  vr 28 feb
  Sinds september kunnen ouderen vanaf 65 jaar terecht bij eerstelijnspsychologe Sanne Teuwkens. Ze werkt voor het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg en strijkt elke maandag neer in woonzorgcentrum Ter Vest, waar ze klaarstaat voor de ouderen uit onze gemeente.
 • Gezellige drukte op nieuwjaarsreceptie Praatpunt Café

  ma 3 feb
  Afgelopen woensdag 29 januari organiseerden de vrijwilligers van Praatpunt Café een feestelijke nieuwjaarsreceptie in Den Travoo. Heel wat anders- en Nederlandstaligen genoten er van een gezellige babbel en een hapje en drankje. Bekijk de foto's.
 • Leer de dienstverlening van Den Travoo kennen

  ma 27 jan
 • Video Praatpunt Café: Tastes of the world

  do 21 nov
1-19 Van 19
Naar top