Nieuws : OCMW

Nieuwsoverzicht

 • Huis van het Kind lanceert digitaal lokaal loket kinderopvang met 1.500 badeendjes

  vr 24 jun
  Huis van het Kind BalDeMoRe lanceert het digitaal lokaal loket kinderopvang. Via de website opvang.vlaanderen zorgt het loket voor een platform waarop alle opvanginitiatieven van de regio gebundeld zijn. Zo kunnen toekomstige ouders met enkele klikken aanmelden voor opvang in hun buurt.
 • Balense Vrijetijdscheque maakt plaats voor UiTPAS Kempen

  do 23 jun
  Vanaf 1 januari 2023 sluit het gemeentebestuur aan bij UiTPAS Regio Kempen en gebruiken we de UiTPAS bij vrijetijdsactiviteiten. Dat betekent dat de Balense Vrijetijdscheques verdwijnen. Na 31 december 2022 stopt de verkoop van deze cheques volledig.
 • Vacature OCMW: hoofdverpleegkundige WZC Ter Vest

  do 23 jun
  OCMW Balen zoekt een hoofdverpleegkundige (contractueel, voltijds) als verantwoordelijke voor een afdeling in woonzorgcentrum Ter Vest. Solliciteren kan tot uiterlijk zondag 10 juli 2022.
 • Vacature OCMW: zorgkundige WZC Ter Vest

  do 23 jun
  OCMW Balen zoekt een zorgkundige (contractueel, voor aanleg wervingsreserve) voor een deskundige zorgverlening in een leefgroep van 17 bewoners in woonzorgcentrum Ter Vest. Solliciteren kan tot uiterlijk donderdag 15 september 2022.
 • Vacature OCMW: maatschappelijk werker

  di 21 jun
  OCMW Balen zoekt een maatschappelijk werker (niveau B1-B3). Het gaat om een voltijds contract bepaalde duur van 12 maanden (met kans op verlenging). Interesse in deze boeiende job in een flexibele werkomgeving? Solliciteer dan zo snel mogelijk via vacature@ocmwbalen.be.
 • Vragen over je goed in je vel voelen? Kom naar de ViA-mobiel (28 juni)

  ma 20 jun
  De ViA-mobiel komt weer naar je toe! Met ViA (Vragen, Informatie, Advies) helpt gemeente Balen haar inwoners om alle uitkeringen en subsidies te verkrijgen waarop ze recht hebben. Dinsdag 28 juni (14u) kan je aan de Pastorij van Olmen terecht voor allerhande vragen over mentaal welzijn.
 • Mazoutcheque waarschijnlijk pas aan te vragen vanaf zomer 2022

  ma 13 jun
  Onlangs zette de federale regering het licht op groen voor een premie van 200 euro voor gezinnen die verwarmen met stookolie. Over deze zogeheten mazoutcheque zijn momenteel nog heel wat vragen. We verwachten dat deze cheque pas in de zomer van 2022 aangevraagd zal kunnen worden.
 • Hou je energieverbruik bij met de meterkaart

  zo 12 jun
 • Buurtrestaurant Balen (menu juni 2022)

  ma 30 mei
  Een Buurtrestaurant is een plaats waar iedereen welkom is om samen gezond, gezellig en tegen een budgetvriendelijke prijs te eten. Je kan er elke vrijdag (of dinsdag in Den Travoo) terecht op een andere locatie. Vooraf reserveren is verplicht. Bekijk hier het menu van juni.
 • Gerenoveerde seniorenwoningen zorgen voor meer comfort en minder energieverbruik

  wo 11 mei
  Het OCMW van Balen is bezig met een grondige en duurzame renovatie van de seniorenwoningen in de Veststraat. De eerste blok van 5 woningen werd intussen al comfortabeler en energiezuiniger gemaakt. De bewoners nemen er deze week terug hun intrek.
 • Meldpunt discriminatie op de huurmarkt

  wo 4 mei
  Meen je het slachtoffer te zijn van discriminatie op de woningmarkt? Dan kan je dit melden op de website van Unia. Ook de medewerkers van het OCMW en de dienst wonen kunnen je op weg zetten bij het invullen van het meldingsformulier.
 • Informatie en hulplijnen over opvang Oekraïners

  vr 22 apr
 • Elke dinsdag: Energieloket voor je vragen over energie

  do 21 apr
  Heb je vragen over energie? Vanaf nu kan je elke dinsdag in het OCMW-huis (Veststraat 60) terecht bij het Energieloket. Tussen 9u en 11u30 is er iemand aanwezig die je kan verderhelpen met allerhande vragen over energie. Een afspraak maken is niet nodig.
 • Voordelig lunchen in Den Travoo

  wo 20 apr
  Op maandag, woensdag en vrijdag kan je tussen 11u en 15u voordelig eten in Den Travoo. Op maandag is er telkens een speciale suggestie tijdens 'Platoo Travoo'. Woensdag en vrijdag kan je genieten van het gekende menu. Reserveer tijdig om zeker te zijn van je plaats.
 • Duo Ticket NMBS: reis met 2 personen voor de prijs van 1 standaardticket

  do 7 apr
 • Leerlingen De Klimboom op bezoek bij OCMW Balen

  do 24 mrt
  Op donderdag 17 maart kwamen de leerlingen van het 5de jaar van basisschool de Klimboom op bezoek in het OCMW-huis en Den Travoo. Ze maakten op een interactieve manier kennis met de werking van de verschillende diensten en vormen van hulp.
 • Balen klaar voor opvang van eerste Oekraïense vluchtelingen

  vr 18 mrt
  Het lokaal bestuur van Balen is de afgelopen weken bezig geweest met voorbereidingen voor de opvang van Oekraïense oorlogsvluchtelingen. Er zijn al een twintigtal Oekraïners aangekomen in onze gemeente via familie en vrienden, waar ze ook worden opgevangen. Een crisiscel coördineert de aanpak.
 • Psychologische hulp voor ouderen: waar kan je terecht?

  do 17 mrt
  De afgelopen twee jaar konden senioren terecht op de wekelijkse zitdag van de eerstelijnspsychologe in woonzorgcentrum Ter Vest. In totaal liet een vijftigtal Balenaars zich op deze manier helpen. Ook nu dit tijdelijke project afgelopen is, wordt er via verschillende andere instanties hulp voorzien.
 • Haal nu je gratis magazine en assistentiekaartjes over dementie

  do 10 mrt
  Het magazine helpt zowel inwoners met dementie, familie als woonzorgcentra en hulpverleners om de ziekte beter te leren kennen en ermee om te gaan. Lees het magazine digitaal of vraag gratis je papieren exemplaar aan. Er zijn ook assistentiekaartjes voor personen met dementie en hun mantelzorger(s).
 • Bekijk het vormingsaanbod van Den Travoo (voorjaar 2022)

  wo 5 jan
  Den Travoo biedt heel wat interessante vormingen en diensten aan. Lees verder om het aanbod voor het volgende voorjaar te bekijken of haal het vormingsboekje af in het OCMW-huis of in Den Travoo. Alle vormingen zijn gratis, voor deelname aan cursussen moet je wel steeds vooraf inschrijven.
 • Nog een oude budgetmeter met oplaadkaart? Maak nu een afspraak voor gratis digitale meter.

  di 21 dec
  Ben je klant bij Fluvius en heb jij nog een oude budgetmeter voor elektriciteit en gas met bijhorende oplaadkaart? Maak dan snel een telefonische afspraak om gratis een digitale meter te laten plaatsen. Het oude systeem (met oplaadkaart) zal in de toekomst niet meer ondersteund worden.
 • Slachtoffer van de overstromingen in juli? Neem contact op met het OCMW

  ma 6 dec
  Na de extreme overstromingen van juli 2021 werd ook Balen erkend als getroffen gemeente. Hierdoor is er een budget aan het OCMW toegekend om gezinnen uit Balen te helpen die het slachtoffer werden. De steunmaatregel loopt nog tot eind december 2022, een aanvraag indienen is dus nog steeds mogelijk.
 • Wees slimmer dan een phisher. Download de Safeonweb app.

  di 23 nov
  Een e-mail met een te aantrekkelijke aanbieding of een sms’je dat van je bank lijkt te komen? Je bent niet alleen: we worden bijna dagelijks overspoeld door een tsunami aan verdachte berichten. Met de gratis Safeonweb app krijg je tips en ontvang je waarschuwingen voor nieuwe phishing-berichten.
 • Gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

  wo 15 sep
 • Is jouw situatie veranderd door COVID-19? OCMW Balen kan helpen!

  wo 7 okt
  Als je het financieel moeilijk gekregen hebt door de coronacrisis, kan je steun aanvragen. Het ocmw kan ook deze mensen verder helpen (dus niet enkel mensen met een laag loon of werklozen). Je kan contact opnemen met het ocmw en zij bekijken of je ervoor in aanmerking komt.
1-25 Van 25
Naar top