Nieuws : OCMW van A tot Z

Nieuwsoverzicht

 • Vacature OCMW: jurist(e) 

  do 19 mei
  OCMW Balen en OCMW Mol zijn op zoek naar een jurist(e) (onbepaalde duur, contractueel, voltijds, niv. A1a-A3a). Solliciteren kan tot uiterlijk 5 juni 2022.
 • Gerenoveerde seniorenwoningen zorgen voor meer comfort en minder energieverbruik

  wo 11 mei
  Het OCMW van Balen is bezig met een grondige en duurzame renovatie van de seniorenwoningen in de Veststraat. De eerste blok van 5 woningen werd intussen al comfortabeler en energiezuiniger gemaakt. De bewoners nemen er deze week terug hun intrek.
 • Buurtrestaurant Balen (menu mei 2022)

  zo 1 mei
  Een Buurtrestaurant is een plaats waar iedereen welkom is om samen gezond, gezellig en tegen een budgetvriendelijke prijs te eten. Je kan er elke vrijdag (of dinsdag in Den Travoo) terecht op een andere locatie. Vooraf reserveren is verplicht. Bekijk hier het menu van mei.
 • Vraag je studietoelage 2021-2022 aan vóór 1 juni

  ma 25 apr
 • Elke dinsdag: Energieloket voor je vragen over energie

  do 21 apr
  Heb je vragen over energie? Vanaf nu kan je elke dinsdag in het OCMW-huis (Veststraat 60) terecht bij het Energieloket. Tussen 9u en 11u30 is er iemand aanwezig die je kan verderhelpen met allerhande vragen over energie. Een afspraak maken is niet nodig.
 • Vacature OCMW: maatschappelijk assistent

  do 21 apr
  OCMW Balen zoekt een maatschappelijk assistent. Het gaat om een voltijds contract bepaalde duur (tot 31 december 2022) dat verlengd kan worden. Interesse in deze boeiende job in een flexibele werkomgeving? Solliciteer dan als de bliksem via vacature@ocmwbalen.be.
 • Voordelig lunchen in Den Travoo

  wo 20 apr
  Op maandag, woensdag en vrijdag kan je tussen 11u en 15u voordelig eten in Den Travoo. Op maandag is er telkens een speciale suggestie tijdens 'Platoo Travoo'. Woensdag en vrijdag kan je genieten van het gekende menu. Reserveer tijdig om zeker te zijn van je plaats.
 • Duo Ticket NMBS: reis met 2 personen voor de prijs van 1 standaardticket

  do 7 apr
 • Psychologische hulp voor ouderen: waar kan je terecht?

  do 17 mrt
  De afgelopen twee jaar konden senioren terecht op de wekelijkse zitdag van de eerstelijnspsychologe in woonzorgcentrum Ter Vest. In totaal liet een vijftigtal Balenaars zich op deze manier helpen. Ook nu dit tijdelijke project afgelopen is, wordt er via verschillende andere instanties hulp voorzien.
 • Haal nu je gratis magazine en assistentiekaartjes over dementie

  do 10 mrt
  Het magazine helpt zowel inwoners met dementie, familie als woonzorgcentra en hulpverleners om de ziekte beter te leren kennen en ermee om te gaan. Lees het magazine digitaal of vraag gratis je papieren exemplaar aan. Er zijn ook assistentiekaartjes voor personen met dementie en hun mantelzorger(s).
 • Bekijk het vormingsaanbod van Den Travoo (voorjaar 2022)

  wo 5 jan
  Den Travoo biedt heel wat interessante vormingen en diensten aan. Lees verder om het aanbod voor het volgende voorjaar te bekijken of haal het vormingsboekje af in het OCMW-huis of in Den Travoo. Alle vormingen zijn gratis, voor deelname aan cursussen moet je wel steeds vooraf inschrijven.
 • Nog een oude budgetmeter met oplaadkaart? Maak nu een afspraak voor gratis digitale meter.

  di 21 dec
  Ben je klant bij Fluvius en heb jij nog een oude budgetmeter voor elektriciteit en gas met bijhorende oplaadkaart? Maak dan snel een telefonische afspraak om gratis een digitale meter te laten plaatsen. Het oude systeem (met oplaadkaart) zal in de toekomst niet meer ondersteund worden.
 • Slachtoffer van de overstromingen in juli? Neem contact op met het OCMW

  ma 6 dec
  Na de extreme overstromingen van juli 2021 werd ook Balen erkend als getroffen gemeente. Hierdoor is er een budget aan het OCMW toegekend om gezinnen uit Balen te helpen die het slachtoffer werden. De steunmaatregel loopt nog tot eind december 2022, een aanvraag indienen is dus nog steeds mogelijk.
 • Wees slimmer dan een phisher. Download de Safeonweb app.

  di 23 nov
  Een e-mail met een te aantrekkelijke aanbieding of een sms’je dat van je bank lijkt te komen? Je bent niet alleen: we worden bijna dagelijks overspoeld door een tsunami aan verdachte berichten. Met de gratis Safeonweb app krijg je tips en ontvang je waarschuwingen voor nieuwe phishing-berichten.
 • Gezocht: vrijwilligers huiswerkbegeleiding

  wo 15 sep
1-15 Van 15
Naar top