Nieuws : Toerisme

Nieuwsoverzicht

 • Olmense vzw organiseert Playmo weekend t.v.v. goed doel

  ma 20 mrt
  Op zaterdag 15 (10u-18u) en zondag 16 april (10u-17u) organiseert het Olmense Connect to Smile opnieuw een mega tentoonstelling van Playmobilspeelgoed in Technisch Instituut Sint Paulus in Mol (Kruisven). Toegang: 4 euro (-1 m gratis)
 • Centrumstraten verhinderd voor Balen Jaarmarkt

  vr 17 mrt
  Vanaf dinsdagnacht 21 maart tot dinsdagochtend 28 maart geldt er een parkeerverbod in de Centrumstraten voor Balen Jaarmarkt. Op maandag 27 maart is er vanaf 6u ook een parkeer- en doorgangsverbod voor auto's voor de kraampjesmarkt. Zorg er dus voor dat jouw auto tijdig weg is (wegsleepregeling).
 • Balen Jaarmarkt van 25 t.e.m. 27 maart met meer dan 80 attracties

  wo 15 mrt
  Op zaterdag 25 maart (familiedag) opent de kermis om 17u. Zondag 26 maart begint de kermis vanaf 14u. Maandagvoormiddag 27 maart is er een gezellige kraampjesmarkt vanaf 8u. ‘s Namiddag wordt de Jaarmarkt afgesloten op de kermis en terrasjes. Er zijn dit jaar een 80-tal attracties, bekijk ze hier!
 • Honden verplicht aan de lijn, ook in natuurgebieden

  wo 15 mrt
  De laatste tijd worden er weer veel loslopende honden gemeld in de omgeving van de Keiheuvel en De Most. Ook in deze natuurgebieden is het verplicht om honden aan te lijnen, net zoals op de openbare weg. In het natuurdomein is er een losloopweide langs Heerbaan, waar de honden zich kunnen uitleven.
 • Laatste loodjes voor aanleg fietsostrade

  wo 15 mrt
 • Foto's Olmen Jaarmarkt & expo

  ma 13 mrt
  Op zondag 12 en maandag 13 maart streek de Jaarmarkt neer op de Olmense Markt. In en rond de Pastorij was er de gratis expo ‘Olmen op het einde van de 20e eeuw' van de Olmense Heemkring. Bekijk de foto's.
 • Oplossing en winnaars Winterzoektocht VVV 2022-2023

  di 7 mrt
 • Stand van zaken aanleg fietsostrade (half december 2022)

  wo 14 dec
 • Film- en fotoverslag van Fiesta Mundial 2022

  ma 26 sep
  Fiesta Mundial trok terug naar haar oorspronkelijke locatie in de Boudewijnlaan. Daar werd zaterdag het festival op gang getrokken met leuke optredens en zondag was het naar goede gewoonte weer heel gezellig met een zuiderse markt, workshops en wereldse klanken. Bekijk hier de foto's en het filmpje.
 • Stand van zaken aanleg fietsostrade

  do 15 sep
 • Vind de mooiste groene plekjes in onze regio

  vr 8 jul
  Met de GroenZoeker maakt de provincie Antwerpen het je makkelijk om kleinschalige stukjes natuur in de buurt te ontdekken. Er is immers heel wat groen in onze provincie. Op de GroenZoeker vind je vast enkele onbekende pareltjes van natuur, bos, parkjes, speelplekken, hondenzones, kijktorens,...
 • Ga met je gezin op een buitengewone expeditie door Balen!

  do 16 jun
  Vanaf deze zomer kan je op expeditie in Balen. 'Expeditie Buitengewoon' is een driedaagse wandeltocht door de prachtige Balense natuur voor avontuurlijke gezinnen (en evt. hun hond). Je overnacht in gloednieuwe buitengewone verblijven: een reusachtig vogelhuis en ei met vogelnest. Uniek in België!
 • Begin Molenstraat (tegen Markt) afgesloten vanaf 22 april

  vr 15 apr
  Op vrijdag 22 april wordt de verkeerssituatie in de Molenstraat heringericht, als voorbereiding op de werken voor een bouwproject op de hoek van de Molenstraat en Markt. Voor de veiligheid van o.a. passerende schoolkinderen wordt het begin van de Molenstraat vanaf dan voor lange tijd afgesloten.
 • Avontuurlijk wandelen in de Molse Netevallei dankzij gloednieuw knuppelpad

  vr 18 jun
  De vallei van de Molse Nete in Balen is een heerlijk wandelgebied, maar tot voor kort ook matig toegankelijk omwille van zéér natte stukken. Daarom ging gemeentebestuur Balen een samenwerking aan met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. Het resultaat? Een gloednieuw kronkelend knuppelpad.
 • Nieuwe wandelzoektocht voor kinderen in Scheps

  do 5 nov
  De dienst toerisme heeft voor kinderen van 6 tot 12 jaar een nieuwe wandelzoektocht (6,7 km) uitgewerkt. 'Het Parelsnoer van de Heilige Odrada' wijst hen de weg door natuurgebied Scheps. Onderweg beelden ze de legende van Odrada uit in verschillende foto challenges. Reserveer vooraf de wandeltas.
 • Foto- en filmverslag kerstwandeling en kerstmarkt

  wo 27 dec
1-16 Van 16
Naar top