Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Toerisme

 • Dit weekend: Fiesta Mundial op Keiheuvel

  Fiesta Mundial wo 26 sep
  Op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 september is er op recreatiedomein Keiheuvel Fiesta Mundial: op vrijdag een gratis vrij podium (vanaf 19u), op zaterdag optredens (vanaf 17u) en op zondag een zuiderse markt, foodtrucks, workshops, kinderanimatie en optredens (vanaf 12u30).
 • Zachte recreatie en oppompen van water uit kanalen terug toegelaten

  do 20 sep
 • Foto's prijsuitreiking VVV-zoektochten

  ma 17 sep
 • Oppompverbod onbevaarbare waterlopen opgeheven

  Kanaal van Beverlo vr 14 sep
  Gouverneur Cathy Berx heft het eerder ingevoerde captatieverbod voor de onbevaarbare waterlopen in de provincie Antwerpen op. Het captatieverbod en verbod op zachte recreatie door de aanwezigheid van blauwalgen in o.a. het kanaal van Beverlo, blijft wel nog steeds van kracht.
 • Overweg Scheps afgesloten van 14 sep (22u) tot 5 okt (16u)

  Werken overweg Schoor-Dorp vr 7 sep
  Infrabel werkt van vrijdag 14 september (22u) tot en met vrijdag 5 oktober (16u) aan de overweg in Schoor-Dorp. Tot en met 16 september is de overweg volledig afgesloten, daarna kunnen alleen voetgangers en fietsers stapvoets passeren. Omleiding via de N18, Veststraat, Reit, Hoolsterberg en Scheps.
 • Foto's avondwandeling Keiheuvel

  wo 5 sep
 • Sfeerbeelden Muziekterras Centrum

  Muziekterras Centrum vr 31 aug
  Op 30 augustus sloot Balen de zomervakantie swingend af op het Muziekterras op de Markt in het Centrum. Satellite Seven kreeg de dansers op haar hand met soulmuziek van vroeger en nu. Bekijk de foto's en het videoverslag van BalenTV.
 • Foto's Schakelfietstocht

  Fietshappening De Schakel di 28 aug
  Afgelopen zondag sloot een massa volk de zomervakantie sportief af op de fietshappening ‘De Schakel’. Ook de start- en stopplaatsen aan VC De Kruierie (de Kruierhut) en FC Germeer (de Tuttershut) mochten heel wat fietsers verwelkomen. Bekijk de foto's
 • Keiheuvelwandeling verkozen tot 'Wandeling van het jaar'

  Keiheuvelwandeling ma 27 aug
  Toerisme Provincie Antwerpen heeft de Keiheuvelwandeling uitgeroepen tot 'Wandeling van het jaar'. Ook in 2012 - bij de eerste editie van deze verkiezing - won Balen al eens met de Schepswandeling. Met twee van de mooiste wandelingen profileert Balen zich als dé hotspot voor wandelliefhebbers.
 • Kraampje openhouden tijdens kerstmarkt?

  ma 27 aug
 • Recordzomer voor zwembad Keiheuvel

  17.000e bezoeker zwembad do 23 aug
  Recreatiedomein Keiheuvel mocht woensdag de 17.000e zwemmer van het seizoen verwelkomen, goed voor een record! Marieke Vaes uit Mol was de gelukkige en kreeg meteen een 10-beurtenkaart aangeboden voor nog meer waterpret.
 • Familieglijbaan zwembad Keiheuvel geopend

  Familieglijbaan zwembad Keiheuvel ma 20 aug
  Sinds afgelopen weekend kunnen de bezoekers van het zwembad op recreatiedomein Keiheuvel ook gebruik maken van de nieuwe familieglijbaan. Deze glijbaan is twee meter breed en komt dankzij een apart uitglijbad niet meer in het grote bad uit, wat veel veiliger is.
 • Foto- en videoverslag Muziekterras Wezel

  Muziekterras Wezel 2018 vr 10 aug
  Niet de wind, maar wel de rockers van Tush bliezen donderdagavond iedereen weg op het Muziekterras in Wezel. Een mooie opkomst en wat een ambiance! Bekijk de foto's en het videoverslag van BalenTV.
 • Foto- en videoverslag Muziekterras op Keiheuvel

  Muziekterras Keiheuvel 2018 vr 20 jul
  Heel veel volk op het Muziekterras op Keiheuvel: er werd druk meegezongen en gedanst op de vele hits van The Mavericks en Neil Diamond door de tributeband 'Malo meets Neil'. Bekijk de foto's en het videoverslag.
 • Bekijk sfeerbeelden van supporters België-Engeland (kleine finale)

  WK supporters BEL vs ENG Balen za 14 jul
 • Foto- en videoverslag Muziekterras in Olmen

  Olmen Muziekterras vr 13 jul
  Wat een start voor het Muziekterras. Een goed gevulde Olmense Markt genoot onder een stralend zonnetje van leuke kinderanimatie en een geweldig optreden van De Kollega's: de ambiancemuziek uit de jaren 70 werd lustig meegezongen en gedanst. Bekijk hier de foto's en een videoverslag.
 • Deelkistjes en mobiele bakoven brengen Balenaars bij elkaar

  Deelkistje do 5 jul
  Kweek je zelf groenten en fruit in je tuin? Heb je kippen? Heb je regelmatig overschotten die je graag uitdeelt? Vraag dan een gratis deelkistje aan en laat buren en passanten meegenieten. Dat stimuleert lokale producten, voorkomt voedselverspilling en brengt mensen dichter bij elkaar.
 • 'Toerist welkom!' in jouw horecazaak?

  Foto Toerisme Provincie Antwerpen wo 4 jul
  Zijn toeristen welkom in jouw horecazaak? Sluit je dan volledig gratis aan bij het 'Toerist welkom!'-netwerk van Toerisme Provincie Antwerpen. Je krijgt de sticker ‘Toerist welkom!’ voor bij de ingang van je zaak, gerichte promotie en advies van specialisten.
 • Bekijk sfeerbeelden van supporters België-Japan

  ma 2 jul
 • Zwembad Keiheuvel open vanaf zaterdag 30 juni

  Zwembad Keiheuvel (archieffoto) vr 29 jun
  Het vernieuwde groot zwembad en het kleuterbad van recreatiedomein Keiheuvel openen op zaterdag 30 juni opnieuw de deuren. Tot 31 augustus kan je elke dag komen zwemmen van 11u tot 20u. Inwoners van Balen betalen voor een zwembeurt slechts 2 euro op vertoon van hun identiteitskaart.
 • Bekijk sfeerbeelden van supporters België-Engeland

  do 28 jun
 • Bekijk sfeerbeelden van supporters België-Tunesië

  za 23 jun
 • Bekijk sfeerbeelden van supporters België-Panama

  di 19 jun
 • Kraampje op Fiesta Mundial?

  Kraampjes Fiesta Mundial di 12 jun
  Wil jij op 28, 29 en 30 september tijdens Fiesta Mundial je hobby of activiteit in de kijker zetten? Reserveer dan een kraampje op dit werelds familiefestival op recreatiedomein Keiheuvel. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met markt@fiestamundial.be.
 • Vijf nieuwe hangmatrustpunten in Balen

  Hangmatrustpunt in de Keiheuvel ma 11 jun
  Het aantal hangmatrustpunten in Balen is verdubbeld. Vanaf nu kan je op 10 verschillende locaties in het groen tot 3 hangmatten aan palen bevestigen om zo lekker te luieren. Wie zelf geen hangmat heeft, kan er voor 2 euro per dag eentje uitlenen in VC De Kruierie.
 • Eric Geboers 'The Kid' overleden

  Eric Geboers wo 9 mei
  Afgelopen week overleed Eric Geboers na een tragisch ongeval. De ex-motorcrosser groeide op in Balen als jongste van een gezin van zeven. Hij kreeg de bijnamen 'The Kid' (door zijn kleine gestalte) en 'Mister 875 cc' (WK in de drie klasses). Oprechte Balense deelneming aan familie en vrienden.
 • Verbod op roken of vuur maken in bossen, heiden en natuurgebieden

  Keiheuvel Life+ di 8 mei
  De burgemeester heeft op advies van Brandweer zone Kempen op 8 mei een burgemeesterbesluit uitgevaardigd dat het roken en vuur maken verbiedt in de Balense bos-, natuur- en heidegebieden tijdens de droge periodes. Dit verbod is geldig tot het einde van de droogteperiode.
 • Balense kunstenaar Jef Geys overleden

  De Schildwacht van Jef Geys op Markt in Balen (c) Peter Hebberecht di 13 feb
  Balenaar Jef Geys wordt beschouwd een van de invloedrijkste naoorlogse Belgische kunstenaars, samen met Broodthaers en Panamarenko. Hij nam deel aan alle grote kunstmanifestaties van zijn tijd, zoals de Biënnale van Venetië en Documenta. 'De Schildwacht' op de Markt is van de hand van Jef Geys.
 • Werken N136: sluipverbinding Breden Els - Varenstraat afgesloten voor auto's

  Afsluiting Breden Els-Varenstraat do 11 jan
  Heel wat autobestuurders maken tijdens de werken aan Rijsbergdijk gebruik van de Varenstraat als sluipweg. Omdat het gevaarlijk is om zowel fietsers als auto's in 2 richtingen toe te laten op dit smalle zandpad, werd de weg op 11 januari afgesloten voor autoverkeer met een betonblok t.h.v. de brug
 • Foto- en filmverslag kerstwandeling en kerstmarkt

  wo 27 dec
1-30 Van 32