Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Toerisme

 • Foto's 'Wandel mee in de herfst'

  di 13 nov
 • Landduinherstel Keiheuvel fase 2 van start

  Landduinherstel Keiheuvel di 13 nov
  Dit najaar start het Agentschap voor Natuur en Bos op de Keiheuvel met fase 2 van het landduinherstel in kader van het life+ project Most-Keiheuvel. In deze fase zal er ongeveer 20 ha landduinhabitat hersteld worden. De werken zouden afgerond moeten zijn tegen 31 maart 2019.
 • Diensten gesloten op 15 nov, open op 16 nov

  Gesloten vr 9 nov
  Op donderdag 15 november (Koningsdag) zijn gemeentehuis, VC De Kruierie, de Bib, sportdienst Bleukens en het wijkkantoor van de politie gesloten. Het OCMW-huis, Den Travoo en IOK-containerpark zijn wel open. Op vrijdag 16 november zijn alle diensten gewoon geopend.
 • Gezocht: marktkramers

  Vrijdagmarkt do 8 nov
  Om de wekelijkse Vrijdagmarkt nog meer leven in te blazen, is de gemeente Balen op zoek naar marktkramers die op vrijdagnamiddag een plekje op de Markt willen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de marktleider via marktleider@balen.be.
 • Terugblikken op geslaagde 'Proef de Markt' met foto's en video

  Proef de Markt op de Vrijdagmarkt in Balen (2 nov) di 6 nov
  Er kwam heel wat volk opdagen op de Vrijdagmarkt van 2 november. Met 'Proef de Markt' waren er proevertjes, kinderanimatie,... Bekijk de foto's en de video.
 • Sfeerbeelden Fiesta Mundial

  Fiesta Mundial za 29 sep
  Fiesta Mundial mag weer terugblikken op een geslaagde driedaagse. Naast de vele optredens kon het publiek op zondag ook genieten van een zuiderse markt, foodtrucks, workshops en kinderanimatie. Als afsluiter werden de Balense Duurzame Helden voorgesteld. Bekijk de foto's en filmpjes van BalenTV.
 • Foto's prijsuitreiking VVV-zoektochten

  ma 17 sep
 • Foto's avondwandeling Keiheuvel

  wo 5 sep
 • Sfeerbeelden Muziekterras Centrum

  Muziekterras Centrum vr 31 aug
  Op 30 augustus sloot Balen de zomervakantie swingend af op het Muziekterras op de Markt in het Centrum. Satellite Seven kreeg de dansers op haar hand met soulmuziek van vroeger en nu. Bekijk de foto's en het videoverslag van BalenTV.
 • Foto's Schakelfietstocht

  Fietshappening De Schakel di 28 aug
  Afgelopen zondag sloot een massa volk de zomervakantie sportief af op de fietshappening ‘De Schakel’. Ook de start- en stopplaatsen aan VC De Kruierie (de Kruierhut) en FC Germeer (de Tuttershut) mochten heel wat fietsers verwelkomen. Bekijk de foto's
 • Keiheuvelwandeling verkozen tot 'Wandeling van het jaar'

  Keiheuvelwandeling ma 27 aug
  Toerisme Provincie Antwerpen heeft de Keiheuvelwandeling uitgeroepen tot 'Wandeling van het jaar'. Ook in 2012 - bij de eerste editie van deze verkiezing - won Balen al eens met de Schepswandeling. Met twee van de mooiste wandelingen profileert Balen zich als dé hotspot voor wandelliefhebbers.
 • Deelkistjes en mobiele bakoven brengen Balenaars bij elkaar

  Deelkistje do 5 jul
  Kweek je zelf groenten en fruit in je tuin? Heb je kippen? Heb je regelmatig overschotten die je graag uitdeelt? Vraag dan een gratis deelkistje aan en laat buren en passanten meegenieten. Dat stimuleert lokale producten, voorkomt voedselverspilling en brengt mensen dichter bij elkaar.
 • 'Toerist welkom!' in jouw horecazaak?

  Foto Toerisme Provincie Antwerpen wo 4 jul
  Zijn toeristen welkom in jouw horecazaak? Sluit je dan volledig gratis aan bij het 'Toerist welkom!'-netwerk van Toerisme Provincie Antwerpen. Je krijgt de sticker ‘Toerist welkom!’ voor bij de ingang van je zaak, gerichte promotie en advies van specialisten.
 • Eric Geboers 'The Kid' overleden

  Eric Geboers wo 9 mei
  Afgelopen week overleed Eric Geboers na een tragisch ongeval. De ex-motorcrosser groeide op in Balen als jongste van een gezin van zeven. Hij kreeg de bijnamen 'The Kid' (door zijn kleine gestalte) en 'Mister 875 cc' (WK in de drie klasses). Oprechte Balense deelneming aan familie en vrienden.
 • Balense kunstenaar Jef Geys overleden

  De Schildwacht van Jef Geys op Markt in Balen (c) Peter Hebberecht di 13 feb
  Balenaar Jef Geys wordt beschouwd een van de invloedrijkste naoorlogse Belgische kunstenaars, samen met Broodthaers en Panamarenko. Hij nam deel aan alle grote kunstmanifestaties van zijn tijd, zoals de Biënnale van Venetië en Documenta. 'De Schildwacht' op de Markt is van de hand van Jef Geys.
 • Foto- en filmverslag kerstwandeling en kerstmarkt

  wo 27 dec
 • Voorstelling fiets-o-strade Balen-Herentals

  fiets-o-strade vr 2 jun
  Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fiets-o-strade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Balen en Herentals. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
1-17 Van 17