Nieuws : Toerisme

 • Foto's eerste Schievewandeling

  ma 16 sep
 • Foto's en oplossingen VVV-fotozoektochten

  ma 16 sep
  Zondag werden in VC De Kruierie de prijswinnaars bekendgemaakt van de fotozoektochten van VVV Balen en de dienst toerisme. Bekijk hier de foto's en de oplossingen. Goed nieuws: vanaf 11 november organiseren VVV en toerisme een gloednieuwe winterzoektocht!
 • Foto's avondwandeling in ‘t Centrum

  wo 11 sep
 • Smulpapen tot 29 september

  ma 9 sep
 • Schoolstraat Olmen terug open vanaf vrijdagnamiddag 30 augustus

  vr 30 aug
  De Schoolstraat in Olmen gaat op vrijdag 30 augustus omstreeks 16u terug open voor alle verkeer. De verkeersdrempel aan school Klavertje 4 werd er vervangen door een betonnen exemplaar. Op deze manier zijn de schoolkinderen weer beveiligd tegen het onaangepaste rijgedrag van sommige automobilisten.
 • Sfeerverslag van uitbundig Muziekterras op Kruierie

  vr 30 aug
  De Muziekterrassen werden donderdagavond afgesloten met een knaller! Kontrair zette de parking van VC De Kruierie in vuur en vlam met hun Nederlandstalige covers. Bekijk hieronder de sfeerfoto's en de reportage van BalenTV.
 • Foto's Schakelfietstocht

  ma 26 aug
 • Activiteitenkrant 'Gebuurtenissen' in je brievenbus

  do 22 aug
  De Gebuurtenissen met daarin alle activiteiten die in september en oktober plaatsvinden in Balen, valt op vrijdag 23 augustus in alle Balense brievenbussen, met o.a. lezing Jan Leyers, 75 jaar Bevrijding, Fiesta Mundial, Week van de Sportclub, dementiecafé,... Je kan hem hier ook downloaden.
 • Jaagpad t.h.v. Nagelsberg blijft afgesloten tot eind 2019

  ma 12 aug
  De aanleg van een laadkade aan de oostzijde van het kanaal Dessel-Kwaadmechelen aan bedrijventerrein Holven neemt meer tijd in beslag dan gepland. Hierdoor zal het jaagpad t.h.v. de Nagelsberg afgesloten blijven tot waarschijnlijk eind 2019. Er is een omleiding voor fietsers en voetgangers.
 • Foto- en videoverslag Muziekterras in Wezel

  vr 9 aug
  Donderdag 8 augustus: lekker weertje, leuk sfeertje! Rock au Vin zette Wezel in vuur en vlam op het Muziekterras. Bekijk de foto's en het videoverslag en geniet na...
 • Foto's en video Wellie Weg!

  ma 5 aug
  Zondag was Olmen het decor voor de allereerste editie van Wellie Weg. Onder een stralende zon maakten vele avonturiers vanuit de Pastorij een leuke doe-wandeling van 5 km of een natuurwandeling van 10 km. Bekijk de foto's en de video van BalenTV.
 • Keiheuvelwandeling is 'Mooiste wandeling van het land'

  ma 5 aug
  De Keiheuvelwandeling is verkozen tot 'Mooiste wandeling van het land'. Het won de wedstrijd van VAB Magazine met 51% van de stemmen, voor de Henegouwse (22%) en Vlaams-Brabantse (10%) kandidaten. Deze 3 mooiste wandelroutes worden voorgesteld in het september-oktobernummer van VAB Magazine.
 • Foto's: Joe IJskar houdt halt op de Markt

  di 30 jul
  Dinsdag 30 juli hield de IJskar van Joe Radio even halt op de Markt in Balen om sorbetijsjes uit te delen. Bekijk het fotoverslag. Daarvoor hadden ze de werknemers en bewoners van woonzorgcentrum Orelia Keiheuvel al verrast met ijsjes en een uur lang verzoekjes.
 • Warme dagen? Zorg dragen!

  di 23 jul
  Deze week wordt de warmste ooit sinds het begin van de waarnemingen. Zeer warme dagen als deze zijn niet zonder gevaar. Vooral ouderen, kinderen en alleenstaanden zijn kwetsbare groepen. Met deze tips beperk jij de kans op gezondheidsproblemen op warme dagen voor jezelf én anderen tot een minimum.
 • Foto- en videoverslag Muziekterras op Keiheuvel

  vr 19 jul
  Op donderdag 19 juli speelden de Muziekterrassen een thuismatch op de Keiheuvel. Kinderen amuseerden zich rot in de speeltuin en met de animatie. Maar het optreden van Domino zetten de Keiheuvel volledig op stelten: wat een opkomst, wat een muziek en wat een sfeer... Een van de betere edities!
 • Oppompverbod nu over volledig grondgebied van Balen door droogte

  vr 19 jul
  Gouverneur Cathy Berx heeft het oppompverbod uitgebreid naar het hele grondgebied van Balen (en bijna heel de provincie). Het waterpeil is kritisch laag, wat slecht is voor de waterkwaliteit. Er staan boetes op het oppompen van water uit waterlopen voor visvijvers en beregenen van velden en tuinen.
 • Foto- en videoverslag Muziekterras in Olmen

  vr 5 jul
  Op donderdag 4 juli openden de Muziekterrassen in Olmen onder een stralend zonnetje: gezellig iets drinken met vrienden terwijl de kinderen zich amuseerden met de animatie. En tot slot een optreden van Lost Heroes, een coverband die een eerbetoon bracht aan overleden artiesten.
 • Oppompverbod omgeving Grote Nete en Kleine Hoofdgracht door droogte

  do 4 jul
  Gouverneur Cathy Berx stelt ook in Balen een captatieverbod in voor de stroomgebieden Grote Nete en Kleine Hoofdgracht (zie kaart): Vennen, Ongelberg, De Most, Keiheuvel. Het waterpeil is er kritisch laag. Er staan boetes op het oppompen van water voor visvijvers en beregenen van velden en tuinen.
 • Ontdek Balen nu ook via Facebook

  wo 3 jul
  De dienst toerisme van de gemeente Balen heeft sinds kort ook een eigen Facebook-pagina. Volg en deel de pagina met je vrienden om de mooiste plekjes en activiteiten in onze gemeente te ontdekken en zo dagen vol klein geluk te beleven.
 • Hang het eens lekker uit in Balen

  di 18 jun
  In Balen zijn er hangmatrustpunten op 10 verschillende locaties in het groen. Je kan er tot 3 hangmatten aan palen bevestigen om zo lekker te luieren. Wie zelf geen hangmat heeft, kan er voor 2 euro per dag eentje lenen in VC De Kruierie of recreatiedomein Keiheuvel.
 • Wat deden de Olmenaren met hun Buurtbudget? Ontdek het op 15 juni!

  ma 10 jun
  Een jaar geleden stelde een Leaderproject een Buurtbudget van 8.000 euro ter beschikking aan de Olmenaren om hun buurt aangenamer te maken. Iedereen is welkom op zaterdag 15 juni om 13u30 aan de Pastorij, waar de realisaties (een tent, buurtbank, bijenhotel en Boskapelwandeling) voorgesteld worden.
 • Nostalgische wandeling maakt dé Balense plaatsjes van weleer weer springlevend

  za 18 mei
  Op de nostalgische wandelroute ‘Wèt ’t nog?!’ kan je Balen-Centrum (her)ontdekken. Via de gratis ErfgoedApp krijg je onderweg leuke verhalen en historische beelden en geluiden mee, die vele herinneringen zullen oproepen. Dat maakt de wandeling ook uiterst geschikt voor personen met dementie.
 • Jaagpad in Kwaadmechelen (kant Olmense Zoo) afgesloten van 20 mei 2019 t.e.m. 31 maart 2020

  do 16 mei
 • Natuurherstel Most-Keiheuvel werpt meteen vruchten af

  do 9 mei
  Het natuurherstelproject Life+ Most-Keiheuvel loopt eind mei af. Door het herstel van landduinen, heide, trilveen en inheemse loofbossen, is dit door Europa als waardevol erkend natuurgebied erop vooruit gegaan voor mens en natuur. Bekijk de foto's van het slotmoment van het project.
 • Vakantiegids Kempen

  di 30 apr
  Op zoek naar inspiratie voor een leuke trip in de Kempen? Haal dan nu een gratis exemplaar van de 'Vakantiegids Kempen 2019' af in VC De Kruierie. Met dit jaar binnenin een extra fietsbijlage met 12 verrassende routes voor jou en je tweewieler.
 • Culinair genieten met de Smulpaap 2019

  ma 29 apr
  De Smulpaap verwent je tot 29 september culinair in verschillende horecazaken in Balen (Bread Time, Bowling Helios, De Kwacht en Fieneke koffie- en theehuis), Dessel, Mol en Retie. Koop de brochure voor slechts 14 euro in VC De Kruierie (gezamenlijke waarde van de lekkernijen is min. 30 euro).
 • Maak kennis met vernieuwde Keimannetjeswandeling

  ma 29 apr
  Zondag werd 'Natuurneuzen in Keimannetjesland' ingehuldigd op recreatiedomein Keiheuvel. Vanaf nu kunnen jonge avonturiers vanaf 4 jaar elke dag van het jaar gratis terecht op deze vernieuwde Keimannetjeswandeling (1,7 km), met leuke doe-opdrachten, toffe speelelementen en fantasierijke wegwijzers.
 • Sfeerbeelden Opening Toeristisch Seizoen

  ma 29 apr
 • Foto's en filmpjes Balen Jaarmarkt

  zo 7 apr
  Een uiterst zonnige editie van Balen Jaarmarkt stond dit jaar weer garant voor de nodige portie feest en plezier. Bekijk hier de foto's en het videoverslag van BalenTV.
 • Lijst met Kruierbon-handelaars geüpdatet

  di 5 mrt
  Heb je thuis nog een Balense Kruierbon liggen? De lijst met handelaars bij wie je deze cadeaubon kan gebruiken, is geüpdatet. Bekijk de lijst op www.balen.be/kruierbon en dan ... shoppen maar! Wil je zelf zo'n Kruierbon cadeau doen? Ze zijn te koop aan de balie van VC De Kruierie.
1-30 Van 35