Nieuws : Toerisme

Nieuwsoverzicht

 • Olmen Jaarmarkt met expo 'Jeugd in beweging'

  ma 12 feb
  Op zondag 3 en maandag 4 maart strijkt de Jaarmarkt neer op de Olmense Markt, die verkeersvrij is omwille van de kermis. Op beide dagen kan je ook terecht in de Pastorij voor de gratis expo ‘Jeugd in beweging’ waar je kan snuisteren tussen foto's van de Olmense jeugdbewegingen van 1870 tot nu.
 • Ga op wandeldate met je oma/opa

  ma 5 feb
  Ga op wandel in het centrum van #ontdekbalen en stel je oma/opa ondertussen de leukste vragen over vroeger. Afsluiten doe je met een lekker hapje en drankje in een Balense horecazaak. Koop het wandelpakket (9 euro incl. bonnenboekje) in VC De Kruierie en ga samen op pad!
 • Heb jij een hart van hout? Word vrijwilliger bij Bosgroep Zuiderkempen!

  vr 19 jan
  Ben jij je hart verloren aan de natuur? Wil je graag meer leren over bos(beheer)? En wil jij helpen met de ontwikkeling van onze mooie bossen? Antwoord je op de vorige vragen 3 keer ja? Dan ben jij de vrijwilliger die Bosgroep Zuiderkempen zoekt! Schrijf je snel in.
 • 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan onderbroken ter hoogte van speeltuin

  ma 8 jan
  Ter hoogte van de ingang van speeltuin Keiheuvel is de 17de Esc. Lichtvliegwezenlaan volledig afgesloten voor alle verkeer, ook voor fietsers. Via Soef-Gerheide kan je er niet meer inrijden. Omrijden kan plaatselijk via de Endstraat en Sint-Jansstraat. De speeltuin is bereikbaar via parking De Kei.
 • Politie-actie loslopende honden op Keiheuvel

  wo 20 dec
  Na verschillende meldingen over incidenten met loslopende honden in het natuurdomein De Most - Keiheuvel heeft politie Balen-Dessel-Mol afgelopen zaterdag 16 december een gecoördineerde actie gehouden. Er waren drie mensen in overtreding. Heel wat hondenbaasjes waren gelukkig wel in orde.
 • Balense leerlingen planten nieuw bos aan in Hulsen (foto's)

  vr 17 nov
  Op vrijdag 17 november engageerden leerlingen van de gemeentelijke basisscholen De Twinkeling en De Bijenkorf zich samen met de milieudienst van lokaal bestuur Balen en een aantal vrijwilligers om een nieuw bos aan te planten in Hulsen. Bekijk de foto's.
 • 20e Bengelpop wordt feesteditie gespreid over twee dagen

  ma 30 okt
  In 2024 blaast Bengelpop 20 kaarsjes uit. Speciaal voor die gelegenheid wordt het kinderfestival op recreatiedomein Keiheuvel volgend jaar gespreid over twee dagen: donderdag 20 en vrijdag 21 juni. Inschrijven kan vanaf maandag 6 november om 8u 's morgens via www.bengelpop.be.
 • Begin Molenstraat (tegen Markt) afgesloten vanaf 22 april

  vr 15 apr
  Op vrijdag 22 april wordt de verkeerssituatie in de Molenstraat heringericht, als voorbereiding op de werken voor een bouwproject op de hoek van de Molenstraat en Markt. Voor de veiligheid van o.a. passerende schoolkinderen wordt het begin van de Molenstraat vanaf dan voor lange tijd afgesloten.
 • Nieuwe wandelzoektocht voor kinderen in Scheps

  do 5 nov
  De dienst toerisme heeft voor kinderen van 6 tot 12 jaar een nieuwe wandelzoektocht (6,7 km) uitgewerkt. 'Het Parelsnoer van de Heilige Odrada' wijst hen de weg door natuurgebied Scheps. Onderweg beelden ze de legende van Odrada uit in verschillende foto challenges. Reserveer vooraf de wandeltas.
 • Foto- en filmverslag kerstwandeling en kerstmarkt

  wo 27 dec
1-10 Van 10
Naar top