Nieuws : Toerisme

Nieuwsoverzicht

 • Doe je eindejaarsaankopen 'Liever Lokaal'

  wo 23 nov
  Ga jij de komende dagen en weken ook op jacht naar Sinterklaas-, kerst- en nieuwjaarscadeaus? Ben je van plan om een lekker feestmenu te bestellen? Denk daarbij dan zeker aan onze lokale ondernemers. Tip: koop een eindejaarspakket of cadeaubon van Tiejn&Taander of scoor met een Kruierbon!
 • Tijdelijk oppompverbod onbevaarbare waterlopen opgeheven

  ma 17 okt
 • Molderloopstraat blijft afgesloten t.h.v. spoorweg tot eind 2022

  do 13 okt
 • Film- en fotoverslag van Fiesta Mundial 2022

  ma 26 sep
  Fiesta Mundial trok terug naar haar oorspronkelijke locatie in de Boudewijnlaan. Daar werd zaterdag het festival op gang getrokken met leuke optredens en zondag was het naar goede gewoonte weer heel gezellig met een zuiderse markt, workshops en wereldse klanken. Bekijk hier de foto's en het filmpje.
 • Stand van zaken aanleg fietsostrade

  do 15 sep
 • Oplossingen en winnaars zomerzoektochten VVV

  wo 7 sep
  Bekijk de oplossingen van de fiets- en wandelzoektocht van VVV Balen.
 • Guido Belcanto lokt massa volk naar Muziekterras Keiheuvel (foto's)

  vr 29 jul
  Jade Mintjens en Guido Belcanto waren donderdagavond te gast op het tweede Muziekterras van deze zomer. De stand-up comedienne en de eigenzinnige koning van het levenslied lokten een massa volk naar recreatiedomein Keiheuvel. Bekijk de foto's.
 • Muziekterras neemt vliegende start in Olmen (foto's)

  vr 15 jul
  The Final Flashback-Band opende donderdagavond een nieuw seizoen van Balen Muziekterras op de Olmense Markt. De sfeer zat er meteen goed in op deze mooie zomeravond. Bekijk de foto's. Volgende afspraak is met Guido Belcanto op donderdag 28 juli in recreatiedomein Keiheuvel.
 • Vind de mooiste groene plekjes in onze regio

  vr 8 jul
  Met de GroenZoeker maakt de provincie Antwerpen het je makkelijk om kleinschalige stukjes natuur in de buurt te ontdekken. Er is immers heel wat groen in onze provincie. Op de GroenZoeker vind je vast enkele onbekende pareltjes van natuur, bos, parkjes, speelplekken, hondenzones, kijktorens,...
 • Ga met je gezin op een buitengewone expeditie door Balen!

  do 16 jun
  Vanaf deze zomer kan je op expeditie in Balen. 'Expeditie Buitengewoon' is een driedaagse wandeltocht door de prachtige Balense natuur voor avontuurlijke gezinnen (en evt. hun hond). Je overnacht in gloednieuwe buitengewone verblijven: een reusachtig vogelhuis en ei met vogelnest. Uniek in België!
 • Wandel- en fietsdoorsteek aan nieuwe kade Nagelsberg

  di 10 mei
  Aan de oostzijde van het kanaal aan bedrijventerrein Holven werd een nieuwe laad- en loskade aangelegd. Het jaagpad is er blijvend onderbroken t.h.v. de Nagelsberg (de poorten blijven gesloten). Voor fietsers en voetgangers is er een korte omleiding via een nieuwe doorsteek en Nagelsberg/KMO-straat.
 • Begin Molenstraat (tegen Markt) afgesloten vanaf 22 april

  vr 15 apr
  Op vrijdag 22 april wordt de verkeerssituatie in de Molenstraat heringericht, als voorbereiding op de werken voor een bouwproject op de hoek van de Molenstraat en Markt. Voor de veiligheid van o.a. passerende schoolkinderen wordt het begin van de Molenstraat vanaf dan voor lange tijd afgesloten.
 • Ontdek Balen met het toeristisch plan 2022

  wo 23 mrt
  De lente is in aantocht, tijd voor een nieuw toeristisch plan van #ontdekbalen. In dit plan kom je te weten wat er allemaal te beleven valt in onze gemeente. Download het plan op de website van Toerisme Balen of haal een gratis exemplaar af aan de balie van VC De Kruierie
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques automatisch verlengd

  vr 11 feb
  De afgelopen maanden konden er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten plaatsvinden. Heel wat inwoners hebben nog Vrijetijdscheques die al vervallen zijn of binnenkort vervallen. Cheques met vervaldatum tussen 01/01/2020 en 31/12/2021 worden daarom automatisch verlengd.
 • Infomarkt over aanleg fietsostrade op 23 februari

  do 10 feb
  Op woensdag 23 februari organiseert de provincie Antwerpen in VC De Kruierie een infomarkt over de fietsostrade in Balen, die vanaf maart/april wordt aangelegd. Tussen 17u en 20u kan je doorlopend binnenspringen voor meer informatie over de werken en om vragen te stellen aan de projectleiders.
 • Iederéén ontdekt Balen! Toerisme Balen gaat voor inclusief promofilmpje

  do 28 okt
  Voor haar nieuwste promofilmpje koos Toerisme Balen voor een samenwerking met De Schakel, een lokale voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo willen zij een beeld geven van de huidige inclusieve maatschappij, waarbij iedereen kan genieten van een welverdiende vakantie of dagtrip.
 • Avontuurlijk wandelen in de Molse Netevallei dankzij gloednieuw knuppelpad

  vr 18 jun
  De vallei van de Molse Nete in Balen is een heerlijk wandelgebied, maar tot voor kort ook matig toegankelijk omwille van zéér natte stukken. Daarom ging gemeentebestuur Balen een samenwerking aan met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. Het resultaat? Een gloednieuw kronkelend knuppelpad.
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques verlengd

  do 7 jan
  Omdat er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten kunnen plaatsvinden, heeft het gemeentebestuur beslist om Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2021 automatisch met één jaar te verlengen. Eerst was dit enkel voor cheques die uiterlijk eind 2020 vervielen.
 • Nieuwe wandelzoektocht voor kinderen in Scheps

  do 5 nov
  De dienst toerisme heeft voor kinderen van 6 tot 12 jaar een nieuwe wandelzoektocht (6,7 km) uitgewerkt. 'Het Parelsnoer van de Heilige Odrada' wijst hen de weg door natuurgebied Scheps. Onderweg beelden ze de legende van Odrada uit in verschillende foto challenges. Reserveer vooraf de wandeltas.
 • Foto- en filmverslag kerstwandeling en kerstmarkt

  wo 27 dec
 • Voorstelling fietsostrade Herentals-Balen

  vr 2 jun
  Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fietsostrade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Herentals en Balen. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
1-21 Van 21
Naar top