Nieuws : Toerisme

Nieuwsoverzicht

 • Foto's en video Muziekterras Rosselaar (The Old Comedians Music Society)

  vr 12 aug
  De gloednieuwe comedians' coverband The Old Comedians Music Society (met o.a. Joost Van Hyfte) bracht donderdagavond entertainment van de bovenste plank op het derde Muziekterras van deze zomer, in het zwoele Rosselaar. Bekijk de foto's en het sfeerverslag van BalenTV.
 • Swizzle sluit Muziekterrassen af op Markt op donderdag 18 augustus

  vr 12 aug
  Op donderdag 18 augustus is de Markt in Balen Centrum het decor voor alweer het laatste Muziekterras van deze zomer. Swizzle brengt van 20u30 tot 22u30 ambiance met hun aanstekelijke covers. Vanaf 18u is er al kinderanimatie. Gratis toegang, je moet geen plaatsen of tickets reserveren.
 • Risicocode ROOD in bos en natuur

  do 11 aug
 • Rondje Streekdranken - fietstocht (33km) langs Balense streekproducenten

  ma 1 aug
  Ga elke zondag van augustus mee op 'Rondje Streekdranken'. De terrassen zijn geopend tussen 14u en 20u. Gratis deelname en vrij vertrek bij één van de deelnemende locaties. Download de route op de websites van de streekproducenten of via ontdekbalen.be.
 • Guido Belcanto lokt massa volk naar Muziekterras Keiheuvel (foto's)

  vr 29 jul
  Jade Mintjens en Guido Belcanto waren donderdagavond te gast op het tweede Muziekterras van deze zomer. De stand-up comedienne en de eigenzinnige koning van het levenslied lokten een massa volk naar recreatiedomein Keiheuvel. Bekijk de foto's.
 • Code ORANJE: rook- en vuurverbod in bos en natuur

  ma 18 jul
 • Muziekterras neemt vliegende start in Olmen (foto's)

  vr 15 jul
  The Final Flashback-Band opende donderdagavond een nieuw seizoen van Balen Muziekterras op de Olmense Markt. De sfeer zat er meteen goed in op deze mooie zomeravond. Bekijk de foto's. Volgende afspraak is met Guido Belcanto op donderdag 28 juli in recreatiedomein Keiheuvel.
 • Oppompverbod uit alle onbevaarbare waterlopen in de provincie

  vr 15 jul
  Door het droge weer en de lage tot zeer lage waterstand in de onbevaarbare waterlopen breidt gouverneur Cathy Berx het huidige oppompverbod verder uit. Sinds vrijdag 15 juli is er een politiebesluit van kracht dat een onttrekkingsverbod instelt op alle stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen.
 • Vind de mooiste groene plekjes in onze regio

  vr 8 jul
  Met de GroenZoeker maakt de provincie Antwerpen het je makkelijk om kleinschalige stukjes natuur in de buurt te ontdekken. Er is immers heel wat groen in onze provincie. Op de GroenZoeker vind je vast enkele onbekende pareltjes van natuur, bos, parkjes, speelplekken, hondenzones, kijktorens,...
 • Herbruikbare bekers op Balen Muziekterrassen

  do 7 jul
  Ook op Balen Muziekterras gaan we werken met herbruikbare bekers. De organisatie test uit of dit kan zonder een waarborgsysteem. We rekenen dus op jullie bereidwillige medewerking om de bekers terug in te leveren aan de toog. Zo sparen we een hoop afval uit.
 • 'Vuurke stook' en 'vuurke kook' op kamp? Onder bepaalde voorwaarden kan het

  vr 1 jul
  In de zomer is het erg droog in onze natuur, met verhoogd risico op brandgevaar. Vanaf risicocode geel stelt Natuur en Bos een tijdelijk verbod in op roken en vuur maken in Vlaamse bossen en natuurgebieden. Openluchtkoken en kampvuren op jeugdkampen kunnen wel, onder bepaalde voorwaarden.
 • Wellie Weg! in de zomervakantie

  ma 27 jun
  Wellie Weg! is een gratis doe-wandeling voor het hele gezin in #ontdekbalen. Deze wandeling van 5 kilometer kan je starten wanneer je wil. Haal je route gratis af aan de Bar 4 Nature aan recreatiedomein Keiheuvel (elke dag in juli en augustus vanaf 11u).
 • Klein boekje vol vakantiegeluk in #ontdekbalen

  do 23 jun
  Toerisme Balen voegt deze zomer heel wat activiteiten toe aan het aanbod om optimaal te kunnen genieten van een staycation in eigen dorp. Geniet van alles wat de Pastorij in Olmen te bieden heeft, kom wandelen in de Keiheuvel of boek een buitengewone expeditie. Doe mee en #ontdekbalen!
 • Openluchtzwembad Keiheuvel elke dag open in juli en augustus

  wo 22 jun
  Van 1 juli t.e.m. 31 augustus is het openluchtzwembad van recreatiedomein Keiheuvel opnieuw elke dag open van 10u30 tot 20u, zowel bij goed als minder goed weer. Met de pandemie (hopelijk) achter de rug, is het deze zomer niét meer nodig om een tijdsblok te reserveren.
 • Ga met je gezin op een buitengewone expeditie door Balen!

  do 16 jun
  Vanaf deze zomer kan je op expeditie in Balen. 'Expeditie Buitengewoon' is een driedaagse wandeltocht door de prachtige Balense natuur voor avontuurlijke gezinnen (en evt. hun hond). Je overnacht in gloednieuwe buitengewone verblijven: een reusachtig vogelhuis en ei met vogelnest. Uniek in België!
 • Gezocht: vereniging die centje wil bijverdienen op Muziekterras Centrum (18 aug)

  ma 13 jun
  Op donderdag 18 augustus treedt Swizzle op tijdens het Muziekterras op de Markt in Balen Centrum. Wil jij met je vereniging (min. 12 personen) die avond een handje helpen (opbouw, toezicht, horeca, afbraak) en zo 650 euro bijverdienen? Meld je dan snel aan via info@keiheuvel.be of 014/81 03 01.
 • Muziekterrassen (met o.a. Guido Belcanto en Joost Van Hyfte) toeren opnieuw door Balen

  wo 1 jun
  De Muziekterrassen toeren deze zomer weer door Balen. Hou je agenda vrij voor 4 donderdagavonden gratis muziek en sfeer: The Final Flashback-Band (14 juli, Olmense Markt), Guido Belcanto (28 juli, Keiheuvel), The Old Comedians Music Society (11 aug, Chiro Rosselaar) en Swizzle (18 aug, Markt Balen).
 • Wandel- en fietsdoorsteek aan nieuwe kade Nagelsberg

  di 10 mei
  Aan de oostzijde van het kanaal aan bedrijventerrein Holven werd een nieuwe laad- en loskade aangelegd. Het jaagpad is er blijvend onderbroken t.h.v. de Nagelsberg (de poorten blijven gesloten). Voor fietsers en voetgangers is er een korte omleiding via een nieuwe doorsteek en Nagelsberg/KMO-straat.
 • Foto's en video Opening Toeristisch Seizoen

  di 26 apr
  Zondag was een schitterende dag om kennis te maken met al het moois dat Balen te bieden heeft op de Opening van het Toeristisch Seizoen. De Balense streekproducenten stalden hun lekkernijen graag uit voor de vele bezoekers op recreatiedomein Keiheuvel. Bekijk de foto's en het videoverslag.
 • Doe mee met de fiets- en wandelzoektocht van VVV Balen

  ma 25 apr
  Dankzij VVV Balen kan je op een leuke manier Balen al wandelend of al fietsend ontdekken. De zoektochten zijn tot eind augustus te koop aan de balie van VC De Kruierie voor 5 euro per zoektocht. Breng na afloop je formulier terug binnen bij VC De Kruierie en maak kans op een mooie prijs.
 • Begin Molenstraat (tegen Markt) afgesloten vanaf 22 april

  vr 15 apr
  Op vrijdag 22 april wordt de verkeerssituatie in de Molenstraat heringericht, als voorbereiding op de werken voor een bouwproject op de hoek van de Molenstraat en Markt. Voor de veiligheid van o.a. passerende schoolkinderen wordt het begin van de Molenstraat vanaf dan voor lange tijd afgesloten.
 • 'Pin je Punt' op jouw favoriete fiets- of wandelroute

  wo 23 mrt
 • Ontdek Balen met het toeristisch plan 2022

  wo 23 mrt
  De lente is in aantocht, tijd voor een nieuw toeristisch plan van #ontdekbalen. In dit plan kom je te weten wat er allemaal te beleven valt in onze gemeente. Download het plan op de website van Toerisme Balen of haal een gratis exemplaar af aan de balie van VC De Kruierie
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques automatisch verlengd

  vr 11 feb
  De afgelopen maanden konden er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten plaatsvinden. Heel wat inwoners hebben nog Vrijetijdscheques die al vervallen zijn of binnenkort vervallen. Cheques met vervaldatum tussen 01/01/2020 en 31/12/2021 worden daarom automatisch verlengd.
 • Infomarkt over aanleg fietsostrade op 23 februari

  do 10 feb
  Op woensdag 23 februari organiseert de provincie Antwerpen in VC De Kruierie een infomarkt over de fietsostrade in Balen, die vanaf maart/april wordt aangelegd. Tussen 17u en 20u kan je doorlopend binnenspringen voor meer informatie over de werken en om vragen te stellen aan de projectleiders.
 • Iederéén ontdekt Balen! Toerisme Balen gaat voor inclusief promofilmpje

  do 28 okt
  Voor haar nieuwste promofilmpje koos Toerisme Balen voor een samenwerking met De Schakel, een lokale voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo willen zij een beeld geven van de huidige inclusieve maatschappij, waarbij iedereen kan genieten van een welverdiende vakantie of dagtrip.
 • Avontuurlijk wandelen in de Molse Netevallei dankzij gloednieuw knuppelpad

  vr 18 jun
  De vallei van de Molse Nete in Balen is een heerlijk wandelgebied, maar tot voor kort ook matig toegankelijk omwille van zéér natte stukken. Daarom ging gemeentebestuur Balen een samenwerking aan met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. Het resultaat? Een gloednieuw kronkelend knuppelpad.
 • Vervaldatum Vrijetijdscheques verlengd

  do 7 jan
  Omdat er nog steeds geen of weinig vrijetijdsactiviteiten kunnen plaatsvinden, heeft het gemeentebestuur beslist om Vrijetijdscheques met vervaldatum tussen 1 maart 2020 en 31 december 2021 automatisch met één jaar te verlengen. Eerst was dit enkel voor cheques die uiterlijk eind 2020 vervielen.
 • Nieuwe wandelzoektocht voor kinderen in Scheps

  do 5 nov
  De dienst toerisme heeft voor kinderen van 6 tot 12 jaar een nieuwe wandelzoektocht (6,7 km) uitgewerkt. 'Het Parelsnoer van de Heilige Odrada' wijst hen de weg door natuurgebied Scheps. Onderweg beelden ze de legende van Odrada uit in verschillende foto challenges. Reserveer vooraf de wandeltas.
 • Foto- en filmverslag kerstwandeling en kerstmarkt

  wo 27 dec
1-30 Van 31
Naar top