Nieuws : Toerisme

Nieuwsoverzicht

 • Keiheuvel breidt speelplezier uit met nieuwe speeltoestellen en gocarts

  vr 14 jun
  Recreatiedomein Keiheuvel pakt dit jaar, naast de vernieuwde toegangsweg, ook uit met gloednieuwe speeltoestellen voor de allerkleinsten en nieuwe go-carts.
 • Balen Muziekterras brengt op 18 juli evergreens naar Keiheuvel

  di 4 jun
  Op donderdag 18 juli brengt 'Evergeen Machine' popmuziek die in het collectief geheugen gebeiteld staat naar Balen Muziekterras op recreatiedomein Keiheuvel. Gratis toegang. Kinderanimatie vanaf 18u, optreden van 20u30 tot 22u30.
 • Keiheuvelwandeling is wandeling van de maand juni

  vr 31 mei
  Dit jaar deelt Toerisme Provincie Antwerpen geen nieuwe 'Wandeling van het jaar', maar een 'best of' met de winnaars van de afgelopen jaren. Tijdens de maand juni staat de Keiheuvelwandeling op het programma. Hét ideale moment om de winnaar van 2018 nog eens te (her)ontdekken.
 • Tony & De Hangmatten openen Balen Muziekterras op 4 juli in Olmen

  wo 29 mei
  Balen Muziekterras gaat opnieuw van start. De eerste band is 'Tony & De Hangmatten'. Geschift, idioot, chaos, onverwacht, interactief, waanzin en veel humor brengen zij op 4 juli naar de Olmense Markt. Gratis toegang. Kinderanimatie vanaf 18u, optreden van 20u30 tot 22u30.
 • Gratis fietszoektocht tussen Pastorij Olmen & Ham

  di 21 mei
  Fietsen is niet alleen gezond, het kan ook heel leuk zijn. Zeker wanneer je er een leuke speurtocht aan koppelt. Tijdens deze fietstocht vertrek je aan de Pastorij van Olmen en fiets je naar de Pastorij van Ham. Onderweg ontdek je de leukste plekjes en lekkerste horeca van beide gemeentes.
 • Doe mee met de fiets- en wandelzoektocht van VVV Balen

  ma 22 apr
  Dankzij VVV Balen kan je op een leuke manier Balen al wandelend of al fietsend ontdekken. De zoektochten zijn tot eind augustus te koop aan de balie van VC De Kruierie voor 5 euro per zoektocht. Breng na afloop je formulier terug binnen bij VC De Kruierie en maak kans op een mooie prijs.
 • Gezellige drukte op STREEKmarkt

  ma 22 apr
  STREEKmarkt lokte zondagnamiddag een massa volk naar recreatiedomein Keiheuvel. Ze proefden er van heerlijke lokale producten, genoten van de animatie voor jong en oud en nog veel meer! Bekijk de foto's.
 • Recreatiedomein Keiheuvel klaar voor het nieuwe seizoen

  do 28 mrt
  Recreatiedomein Keiheuvel is dé perfecte bestemming voor een onvergetelijke lentedag. Naast de fantastische speeltuin kan je er weer terecht voor snelle races op de go-cartbaan, adventure minigolf, trampolinespringen en zoveel andere toffe activiteiten. 
 • Foto's Balen Jaarmarkt

  di 19 mrt
  Balen Jaarmarkt zit er weer op. Ondanks het wisselvallige weer maakten de Balenaars er opnieuw een topeditie van! Hier vind je alle foto's terug.
 • Fietsen in groep: de basisregels

  do 14 mrt
  Maak je graag een fietstocht met je vrienden of ben je een echte wielertoerist? Fietsers in groep moeten zich aan bepaalde verkeersregels houden, al hangen deze wel af van de grootte van de groep. Wij zetten de basisregels op een rij.
 • Oplossing en winnaars Winterzoektocht VVV 2023-2024

  do 7 mrt
 • Fotoverslag Olmen Jaarmarkt & expo

  ma 4 mrt
  Op zondag 3 en maandag 4 maart streek de Jaarmarkt neer op de Olmense Markt. In de Pastorij was er de gratis expo ‘Jeugd in beweging' van de Olmense Heemkring. Bekijk hier de foto's.
 • Heb jij een hart van hout? Word vrijwilliger bij Bosgroep Zuiderkempen!

  vr 19 jan
  Ben jij je hart verloren aan de natuur? Wil je graag meer leren over bos(beheer)? En wil jij helpen met de ontwikkeling van onze mooie bossen? Antwoord je op de vorige vragen 3 keer ja? Dan ben jij de vrijwilliger die Bosgroep Zuiderkempen zoekt! Schrijf je snel in.
 • Politie-actie loslopende honden op Keiheuvel

  wo 20 dec
  Na verschillende meldingen over incidenten met loslopende honden in het natuurdomein De Most - Keiheuvel heeft politie Balen-Dessel-Mol afgelopen zaterdag 16 december een gecoördineerde actie gehouden. Er waren drie mensen in overtreding. Heel wat hondenbaasjes waren gelukkig wel in orde.
 • Balense leerlingen planten nieuw bos aan in Hulsen (foto's)

  vr 17 nov
  Op vrijdag 17 november engageerden leerlingen van de gemeentelijke basisscholen De Twinkeling en De Bijenkorf zich samen met de milieudienst van lokaal bestuur Balen en een aantal vrijwilligers om een nieuw bos aan te planten in Hulsen. Bekijk de foto's.
 • Nieuwe wandelzoektocht voor kinderen in Scheps

  do 5 nov
  De dienst toerisme heeft voor kinderen van 6 tot 12 jaar een nieuwe wandelzoektocht (6,7 km) uitgewerkt. 'Het Parelsnoer van de Heilige Odrada' wijst hen de weg door natuurgebied Scheps. Onderweg beelden ze de legende van Odrada uit in verschillende foto challenges. Reserveer vooraf de wandeltas.
 • Foto- en filmverslag kerstwandeling en kerstmarkt

  wo 27 dec
1-17 Van 17
Naar top