Nieuws : Toerisme

Nieuwsoverzicht

 • Oplossingen en winnaars zomerzoektochten VVV

  ma 11 sep
  Bekijk de oplossingen van de fiets- en wandelzoektocht van VVV Balen.
 • Samen op Babbelpad en Brabbeltjespad op zondag 1 oktober

  wo 6 sep
  Laagdrempelige wandeling voor jong en oud op zondag 1 oktober (10u - 12u) om nieuwe mensen te leren kennen. Vertrek aan sporthal Den Uyt (Mol). Vrijblijvend inschrijven tot 29 september via www.balen.be/babbelpad. Om 10u30 vertrekt er een wandeling op maat van gezinnen, het Brabbeltjespad.
 • Keiheuvel loopt vol voor Margriet en Celien (foto's)

  do 31 aug
  Nadat Balen Muziekterras eind juli afgelast werd door de regen, bleef Margriet Hermans woensdagavond dan maar lekker hangen op recreatiedomein Keiheuvel, samen met dochter Celien en liveband. Een leuke afsluiter van de zomervakantie, zeker voor de kinderen die mee op het podium mochten.
 • Foto's Schakelfietstocht

  ma 28 aug
  De 33e editie van fietshappening De Schakel was een succes. Ondanks af en toe een regenbui, genoten de 160 deelnemers van de muzikale omkadering en gezellige drukte in o.a. de Kruierhut in Balen. Bekijk hier de foto's van VVV Balen.
 • Mission M zet Markt in vuur en vlam op Muziekterras (foto's)

  vr 18 aug
  De Markt liep donderdagavond goed vol voor het voorlaatste Muziekterras van deze zomer. Na een akoestisch voorprogramma door Kirri Valvekens zette Mission M de boel in vuur en vlam met hun energieke rockmuziek. Bekijk de foto's.
 • Cliff Willy & zijn Podiumboys schitteren op Muziekterras Rosselaar (foto's)

  vr 11 aug
  Cliff Willy & zijn Podiumboys gaven op 10 augustus het beste van zichzelf tijdens het Muziekterras bij chiro Rosselaar. De aanwezigen werden getrakteerd op een zomeravond vol goede muziek en een gezellige sfeer. Bekijk hier de foto’s.
 • Sfeerbeelden van eerste Muziekterras in Olmen (foto's)

  vr 14 jul
  Clique Nostalgique trapte donderdagavond een nieuw seizoen van Balen Muziekterras af op de Olmense Markt. Bekijk de foto's. Op donderdag 27 juli is het de beurt aan Margriet Hermans met liveband en haar dochter Celien aan recreatiedomein Keiheuvel.
 • Geniet van het vakantiegevoel in onze Balense horecazaken

  ma 3 jul
  Geen betere plek om van de vakantie te genieten dan in onze eigen Balense horecazaken! Neem een kijkje op www.balen.be/horeca en voel je elke dag een beetje op vakantie vlakbij huis!
 • Wellie Weg! Escape wandeling verlengd t.e.m. zondag 1 oktober

  vr 30 jun
  De Wellie Weg! wandeling van Toerisme Balen is verlengd t.e.m. zondag 1 oktober. Ontdek de mooie natuur van Olmen op deze avontuurlijke escape-wandeling van 7 km. De wandeling is geschikt voor iedereen, van 7 tot 77 jaar. Vertrekken kan elke dag aan de Pastorij van Olmen. Kraak de code en win.
 • Code ORANJE: hoog gevaar in bos en natuur, wees voorzichtig

  do 8 jun
  Code oranje is afgekondigd voor alle bos- en natuurgebieden van Natuur en Bos in de provincie Antwerpen. Het is er erg droog en brandgevaarlijk, dus wees voorzichtig en laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Er geldt sinds 2022 sowieso al een algemeen verbod om te roken en vuur te maken.
 • Gezocht: marktkramers voor Vrijdagmarkt

  wo 24 mei
  Om het aanbod van de wekelijkse Vrijdagmarkt verder uit te breiden, is de gemeente Balen op zoek naar extra marktkramers (kaas, vlees,...) op vrijdagnamiddag (13u-17u). Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via middenstand@balen.be of 014/74 41 81.
 • Foto's STREEKmarkt

  ma 24 apr
  STREEKmarkt lokte zondagnamiddag een massa volk naar recreatiedomein Keiheuvel. Ze proefden er van heerlijke lokale producten, genoten van de animatie voor jong en oud en nog veel meer! Bekijk de foto's.
 • Foto's Balen Jaarmarkt

  zo 26 mrt
  Balen Jaarmarkt zit er weer op. Ondanks het wisselvallige weer was het drie dagen lang een gezellige drukte op de kermis, in de cafés, op de terrasjes,... Geniet nog eens na met de foto's.
 • Honden verplicht aan de lijn, ook in natuurgebieden

  wo 15 mrt
  De laatste tijd worden er weer veel loslopende honden gemeld in de omgeving van de Keiheuvel en De Most. Ook in deze natuurgebieden is het verplicht om honden aan te lijnen, net zoals op de openbare weg. In het natuurdomein is er een losloopweide langs Heerbaan, waar de honden zich kunnen uitleven.
 • Laatste loodjes voor aanleg fietsostrade

  wo 15 mrt
 • Stand van zaken aanleg fietsostrade (half december 2022)

  wo 14 dec
 • Stand van zaken aanleg fietsostrade

  do 15 sep
 • Vind de mooiste groene plekjes in onze regio

  vr 8 jul
  Met de GroenZoeker maakt de provincie Antwerpen het je makkelijk om kleinschalige stukjes natuur in de buurt te ontdekken. Er is immers heel wat groen in onze provincie. Op de GroenZoeker vind je vast enkele onbekende pareltjes van natuur, bos, parkjes, speelplekken, hondenzones, kijktorens,...
 • Ga met je gezin op een buitengewone expeditie door Balen!

  do 16 jun
  Vanaf deze zomer kan je op expeditie in Balen. 'Expeditie Buitengewoon' is een driedaagse wandeltocht door de prachtige Balense natuur voor avontuurlijke gezinnen (en evt. hun hond). Je overnacht in gloednieuwe buitengewone verblijven: een reusachtig vogelhuis en ei met vogelnest. Uniek in België!
 • Begin Molenstraat (tegen Markt) afgesloten vanaf 22 april

  vr 15 apr
  Op vrijdag 22 april wordt de verkeerssituatie in de Molenstraat heringericht, als voorbereiding op de werken voor een bouwproject op de hoek van de Molenstraat en Markt. Voor de veiligheid van o.a. passerende schoolkinderen wordt het begin van de Molenstraat vanaf dan voor lange tijd afgesloten.
 • Avontuurlijk wandelen in de Molse Netevallei dankzij gloednieuw knuppelpad

  vr 18 jun
  De vallei van de Molse Nete in Balen is een heerlijk wandelgebied, maar tot voor kort ook matig toegankelijk omwille van zéér natte stukken. Daarom ging gemeentebestuur Balen een samenwerking aan met Regionaal Landschap Kleine en Grote Nete. Het resultaat? Een gloednieuw kronkelend knuppelpad.
 • Nieuwe wandelzoektocht voor kinderen in Scheps

  do 5 nov
  De dienst toerisme heeft voor kinderen van 6 tot 12 jaar een nieuwe wandelzoektocht (6,7 km) uitgewerkt. 'Het Parelsnoer van de Heilige Odrada' wijst hen de weg door natuurgebied Scheps. Onderweg beelden ze de legende van Odrada uit in verschillende foto challenges. Reserveer vooraf de wandeltas.
 • Foto- en filmverslag kerstwandeling en kerstmarkt

  wo 27 dec
1-23 Van 23
Naar top