Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Toerisme

 • Overweg Nachtegaalstraat afgesloten van 27 jan (22u) tot 28 jan (6u)

  Overweg Nachtegaalstraat/Reigerstraat di 22 jan
  De overweg in de Nachtegaalstraat/Reigerstraat is door werken volledig afgesloten van zondag 27 januari (22u) tot en met maandag 28 januari (6u).
 • Haal de Wandelkalender 2019 af

  Wandelkalender 2019 di 18 dec
  VVV Balen heeft voor het nieuwe jaar opnieuw zo'n 25 wandelingen tussen 3 en 20 km verzameld in de Wandelkalender. Hij is dit keer vormgegeven in een handige muurkalender. Haal hem gratis af in VC De Kruierie of op de Kerstwandeling/Kerstmarkt op 26 december. Of download het overzicht hieronder.
 • Honden verplicht aan de lijn, ook in natuurgebieden

  Honden aan de lijn (foto VVV Balen) di 20 nov
  De laatste tijd worden er weer veel loslopende honden gemeld in de omgeving van de Keiheuvel en De Most. Ook in deze natuurgebieden is het verplicht om honden aan te lijnen, net zoals op de openbare weg. Op de Keiheuvel werden hierover de voorbije lente al een aantal gebodsborden geplaatst.
 • Landduinherstel Keiheuvel fase 2 van start

  di 13 nov
 • Gezocht: marktkramers

  Vrijdagmarkt do 8 nov
  Om de wekelijkse Vrijdagmarkt nog meer leven in te blazen, is de gemeente Balen op zoek naar marktkramers die op vrijdagnamiddag een plekje op de Markt willen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de marktleider via marktleider@balen.be.
 • Terugblikken op geslaagde 'Proef de Markt' met foto's en video

  Proef de Markt op de Vrijdagmarkt in Balen (2 nov) di 6 nov
  Er kwam heel wat volk opdagen op de Vrijdagmarkt van 2 november. Met 'Proef de Markt' waren er proevertjes, kinderanimatie,... Bekijk de foto's en de video.
 • Keiheuvelwandeling verkozen tot 'Wandeling van het jaar'

  Keiheuvelwandeling ma 27 aug
  Toerisme Provincie Antwerpen heeft de Keiheuvelwandeling uitgeroepen tot 'Wandeling van het jaar'. Ook in 2012 - bij de eerste editie van deze verkiezing - won Balen al eens met de Schepswandeling. Met twee van de mooiste wandelingen profileert Balen zich als dé hotspot voor wandelliefhebbers.
 • 'Toerist welkom!' in jouw horecazaak?

  Foto Toerisme Provincie Antwerpen wo 4 jul
  Zijn toeristen welkom in jouw horecazaak? Sluit je dan volledig gratis aan bij het 'Toerist welkom!'-netwerk van Toerisme Provincie Antwerpen. Je krijgt de sticker ‘Toerist welkom!’ voor bij de ingang van je zaak, gerichte promotie en advies van specialisten.
 • Balense kunstenaar Jef Geys overleden

  De Schildwacht van Jef Geys op Markt in Balen (c) Peter Hebberecht di 13 feb
  Balenaar Jef Geys wordt beschouwd een van de invloedrijkste naoorlogse Belgische kunstenaars, samen met Broodthaers en Panamarenko. Hij nam deel aan alle grote kunstmanifestaties van zijn tijd, zoals de Biënnale van Venetië en Documenta. 'De Schildwacht' op de Markt is van de hand van Jef Geys.
 • Foto- en filmverslag kerstwandeling en kerstmarkt

  wo 27 dec
 • Voorstelling fiets-o-strade Balen-Herentals

  fiets-o-strade vr 2 jun
  Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fiets-o-strade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Balen en Herentals. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
1-11 Van 11