Nieuws : Toeristische troeven

Nieuwsoverzicht

 • Heropening documentatiecentrum Erfgoed Balen (nieuwe openingsuren)

  ma 23 aug
  Vanaf dinsdag 7 september opent het Archief- en documentatiecentrum (Oud Gemeentehuis) van Erfgoed Balen opnieuw de deuren en hoef je niet langer vooraf een afspraak te maken voor een bezoek. De openingsuren zullen vanaf dan ook lichtjes wijzigen.
 • Foto's Balen Muziekterras: Women On Top

  vr 6 aug
  Women On Top serveerde donderdagavond het beste van de vrouwelijke pop & rock op Balen Muziekterras op de Keiheuvel. Ook een buitje tussendoor kon de pret niet bederven. Bekijk de foto's.
 • Foto's Balen Muziekterras: The Marengas

  vr 30 jul
  The Marengas lieten donderdagavond een 'uitverkochte' Keiheuvel smullen van hun American music met een vleugje Engelse feel good. Bekijk de foto's!
 • Gezocht: ambassadeurs voor Generatie Rookvrij

  do 15 jul
  In het kader van 'Generatie Rookvrij' werden recreatiedomein Keiheuvel en de 14 speelpleintjes in onze gemeente eind mei rookvrij gemaakt. Om deze rookvrije boodschap zo wijd mogelijk uit te dragen, is de werkgroep gezonde gemeente Balen op zoek naar ambassadeurs.
 • Sfeerfoto's van eerste Muziekterras met Geena Lisa en Andrea Croonenberghs

  za 3 jul
  Het eerste coronaproof Muziekterras van deze zomer werd donderdag 1 juli afgetrapt op Recreatiedomein Keiheuvel door Geena Lisa, Andrea Croonenberghs en Sam Verhoeven. Zij brachten meezingers en luisterliedjes van eigen bodem. Zalig om terug rond een podium te genieten van sfeer en muziek.
 • Infototems op toeristische trekpleisters

  do 3 jun
  Toerisme Balen heeft infototems geplaatst op 5 toeristische trekpleisters: recreatiedomein Keiheuvel, natuurgebied Scheps, Beat the Barn, Pakawi Park en Pastorij Olmen. Zo heb je altijd de meest recente toeristische info (plannen, routes, hotspots,...) bij de hand om deze zomer te #straleninbalen.
 • Recreatiedomein Keiheuvel en Balense speelpleintjes vanaf nu rookvrij

  ma 31 mei
  Balen en 17 andere Kempense gemeenten maken in het kader van 'Generatie Rookvrij' werk van een rookvrije toekomst voor onze kinderen. Vanaf 31 mei - niet toevallig de Werelddag zonder Tabak - zijn recreatiedomein Keiheuvel en de 14 speelpleintjes in onze gemeente rookvrij. Bekijk het videoverslag.
 • Ministerieel bezoek in Most-Keiheuvel

  vr 21 mei
  Ter gelegenheid van de Europese Natura2000-dag bracht de Vlaams minister van Natuur donderdag een bezoek aan natuurgebied Most-Keiheuvel. Hier zijn de voorbije jaren via een Europees Life+project grote natuurherstelwerken doorgegaan.
 • Bengelpop blijft ook dit jaar in zijn kot

  di 27 apr
  Door corona ziet de organisatie van Bengelpop zich genoodzaakt om het kinderfestival op recreatiedomein Keiheuvel eind juni te annuleren. Er zijn momenteel helaas te veel onzekerheden om een veilig en gezond evenement van deze omvang op poten te zetten. Afspraak volgend jaar op dinsdag 28 juni 2022!
 • Ontdek Balen met het toeristisch plan 2021

  vr 23 apr
  Jammer genoeg geen officiële opening van het Toeristisch Seizoen komende zondag. Maar de dienst toerisme en VVV Balen brengen je toch graag even op de hoogte van alle toeristische trekpleisters van #ontdekbalen. Daarom valt volgende week het nieuwe toeristisch plan bij alle Balenaars in de bus.
 • Vernieuwde minigolf Keiheuvel opent op 3 april

  wo 31 mrt
  De ‘good old’ minigolfbaan in recreatiedomein Keiheuvel werd in het tussenseizoen omgetoverd tot een heuse ‘adventure’ minigolf. Vanaf zaterdag 3 april kan je een balletje slaan op het gloednieuwe terrein.
 • Nieuwe wandelzoektocht voor kinderen in Scheps

  do 5 nov
  De dienst toerisme heeft voor kinderen van 6 tot 12 jaar een nieuwe wandelzoektocht (6,7 km) uitgewerkt. 'Het Parelsnoer van de Heilige Odrada' wijst hen de weg door natuurgebied Scheps. Onderweg beelden ze de legende van Odrada uit in verschillende foto challenges. Reserveer vooraf de wandeltas.
 • Nieuwe geocache voor jong en oud in Keimannetjesland

  di 18 aug
  Sinds afgelopen weekend is er een gloednieuwe geocache in Keimannetjesland op de Keiheuvel. Ideaal om kinderen te laten kennismaken met dit schatzoekspel, maar ook volwassenen zullen er veel plezier aan beleven. Je kan deze cache-trail meteen combineren met de Keimannetjeswandeling.
 • Primeur in België: Loslopend vee in Scheps

  vr 17 jul
  Schrik niet als je deze dagen in natuurgebied Scheps koeien ziet loslopen. De Olmense landbouwer Robin Mens test er momenteel een nieuwe technologie uit. GPS-halsbanden die een geluidssignaal en eventueel een kleine elektrische schok geven, moeten de dieren binnen een denkbeeldige omheining houden.
 • Ontdek Balen via gloednieuwe website

  do 16 jul
  De website van Toerisme Balen zit in een nieuw jasje. Op www.ontdekbalen.be vind je massa's tips over wat je in onze gemeente allemaal kan doen: wandelen, fietsen, uitstapjes maken, evenementen bezoeken, eten, drinken en slapen,... Je kan er deze zomer ook elke week een nieuwe zoektocht downloaden.
 • Drone van VTM&HLN brengen Balen in beeld vanuit de lucht

  vr 10 jul
  Afgelopen maandag maakte een drone van VTM&HLN beelden in Balen om te zien hoe Balenaars hun zomer doorbrengen. De vraag was: is dit de warmste vakantieplek van Vlaanderen. Wij kennen het antwoord natuurlijk al lang... Maar het leverde alleszins leuke beelden op.
 • Plan toont waar je in Balen overal buiten spelen kan

  vr 19 jun
  Met het nieuwe Buitenspeelplan geven we je een handig overzicht van waar je overal buiten kan spelen in Balen: wijkspeelpleintjes, grotere speellocaties, petanqueterreinen, locaties van jeugdverenigingen en startpunten van wandelingen. Haal het plannetje gratis af of bekijk hier de digitale versie.
 • Ontdek Balen met het gloednieuwe toeristisch plan

  do 28 mei
  Tiptrip voor het zomerse weekend: Ben jij op zoek naar leuke wandelingen, fietstochten of 10 dingen om te ontdekken in Balen? Haast je dan naar VC De Kruierie, waar je het gloednieuwe toeristisch plan (vers van de pers!) gratis kan afhalen! Of bekijk de online versie via de link hieronder.
 • Keiheuvel heeft plannen voor nieuw voorplein

  do 2 apr
  Ook in coronatijden werkt recreatiedomein Keiheuvel verder aan de toekomst. De plannen voor een vernieuwd voorplein zijn klaar, de bouwaanvraag werd ondertussen ingediend. Door meer ruimte te creëren, wordt de ingang overzichtelijker en veiliger.
1-19 Van 19
Naar top