Nieuws : Toeristische troeven

Nieuwsoverzicht

 • ‘Onbeperkt’ speelplezier op Keiheuvel dankzij nieuwe speeltoren en inclusieve speeltoestellen

  do 19 mei
  Recreatiedomein Keiheuvel blijft investeren in het speelplezier van haar jongste bezoekers. Vanaf nu kunnen ze ravotten in een multifunctioneel torenhoog speelkasteel. Ook minder mobiele kinderen kunnen zich uitleven op twee inclusieve speeltoestellen: een rolstoeltoegankelijke carrousel en veerwip.
 • Beer 4 Nature opent zomerbar op recreatiedomein Keiheuvel

  wo 11 mei
  Van juni tot eind september gaat Beer 4 Nature een kindervriendelijke pop-up zomerbar voor jong en oud uitbaten op recreatiedomein Keiheuvel. Met hun duurzame Bar 4 Nature hebben de microbrouwers uit Balen en Mol ook een ecologische missie: een deel van de opbrengst investeren ze terug in de natuur.
 • Ontdek onze topnatuur en win een overnachting!

  di 10 mei
  21 mei is het de Europese Natura2000-dag. Ter gelegenheid van die verjaardag organiseert Natuur en Bos op zondag 22 mei een begeleide wandeling in 't Griesbroek. Er zijn ook drie andere mooie uitgestippelde wandelingen in Balen en je kan een overnachting in de natuur winnen met een fotowedstrijd.
 • Bengelpop zoekt enthousiaste medewerkers

  vr 29 apr
  Op dinsdag 28 juni sluiten 6.000 leerlingen het schooljaar af op de - nu al uitverkochte - 18de editie van Bengelpop. Wil jij helpen om deze kinderen de dag van hun leven te bezorgen in recreatiedomein Keiheuvel? Schrijf je dan nu in als Bengelpop-medewerker!
 • Foto's en video Opening Toeristisch Seizoen

  di 26 apr
  Zondag was een schitterende dag om kennis te maken met al het moois dat Balen te bieden heeft op de Opening van het Toeristisch Seizoen. De Balense streekproducenten stalden hun lekkernijen graag uit voor de vele bezoekers op recreatiedomein Keiheuvel. Bekijk de foto's en het videoverslag.
 • Foto's en filmpje Balen Jaarmarkt 2022

  di 5 apr
  Na twee jaar afwezigheid mocht het weer: drie volle dagen Balen Jaarmarkt vieren. Niets kon de feestvreugde nog bederven. Zelfs de aprilse grillen niet. Bekijk hier de foto's en het videoverslag van BalenTV.
 • Ontdek Balen met het toeristisch plan 2022

  wo 23 mrt
  De lente is in aantocht, tijd voor een nieuw toeristisch plan van #ontdekbalen. In dit plan kom je te weten wat er allemaal te beleven valt in onze gemeente. Download het plan op de website van Toerisme Balen of haal een gratis exemplaar af aan de balie van VC De Kruierie
 • Nieuw rolstoelpad brengt bewoners Orelia Keiheuvel naar buiten

  ma 20 dec
  De gemeente Balen heeft het wandelpad achter WZC Orelia Keiheuvel toegankelijk gemaakt voor rolstoelgebruikers. Natuurdomein Keiheuvel sluit nu naadloos aan op de recent vernieuwde beleeftuin van het woonzorgcentrum. Daar kunnen zowel de bewoners, hun familie als de omwonenden van genieten.
 • Iederéén ontdekt Balen! Toerisme Balen gaat voor inclusief promofilmpje

  do 28 okt
  Voor haar nieuwste promofilmpje koos Toerisme Balen voor een samenwerking met De Schakel, een lokale voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo willen zij een beeld geven van de huidige inclusieve maatschappij, waarbij iedereen kan genieten van een welverdiende vakantie of dagtrip.
 • Nieuwe wandelzoektocht voor kinderen in Scheps

  do 5 nov
  De dienst toerisme heeft voor kinderen van 6 tot 12 jaar een nieuwe wandelzoektocht (6,7 km) uitgewerkt. 'Het Parelsnoer van de Heilige Odrada' wijst hen de weg door natuurgebied Scheps. Onderweg beelden ze de legende van Odrada uit in verschillende foto challenges. Reserveer vooraf de wandeltas.
1-10 Van 10
Naar top