logo print logo ocmw print

Nieuws : Toeristische troeven

Nieuwsoverzicht

 • Drone van VTM&HLN brengen Balen in beeld vanuit de lucht

  vr 10 jul
  Afgelopen maandag maakte een drone van VTM&HLN beelden in Balen om te zien hoe Balenaars hun zomer doorbrengen. De vraag was: is dit de warmste vakantieplek van Vlaanderen. Wij kennen het antwoord natuurlijk al lang... Maar het leverde alleszins leuke beelden op.
 • Kruiermuseum deze zomer gesloten

  vr 10 jul
 • Vakantiegeluk in eigen dorp: folder in je brievenbus

  vr 10 jul
  Afgelopen week viel een nieuwe folder van Toerisme Balen in je brievenbus. Dit kleine boekje stond vol leuke ideeën over hoe je het vakantiegeluk kan vinden in je eigen dorp: met wandelingen en fietstochten, tips voor kindergeluk, speelpleinchecker, de Balense streekproducenten, fotozoektochten,...
 • Vanaf 1 juli: speeltuin en zwembad Keiheuvel gratis voor Balenaars, anderen kopen ticket via webshop

  vr 26 jun
  Vanaf 1 juli krijgen inwoners van Balen gratis toegang tot het domein en de speeltuin op vertoon van hun identiteitskaart. Ze kunnen online ook een gratis ‘zwemblok’ reserveren. Inwoners van andere gemeenten kunnen vooraf via de webshop een dagticket (€ 3) en eventueel een zwemticket (€ 5) aankopen.
 • Plan toont waar je in Balen overal buiten spelen kan

  vr 19 jun
  Met het nieuwe Buitenspeelplan geven we je een handig overzicht van waar je overal buiten kan spelen in Balen: wijkspeelpleintjes, grotere speellocaties, petanqueterreinen, locaties van jeugdverenigingen en startpunten van wandelingen. Haal het plannetje gratis af of bekijk hier de digitale versie.
 • Steun onze Balense horeca: geniet 'r met een gerust hart

  vr 12 jun
  Sinds kort kunnen horecazaken de deuren weer openen. Ook de Balense restaurant- en caféhouders verwelkomen hun klanten opnieuw met de nodige veiligheidsmaatregelen. Steun hen in deze moeilijke tijden, het zomerse weer nodigt alvast uit tot een terrasje! Geniet 'r met een gerust hart..
 • Het is zover: speeltuin Keiheuvel terug open

  ma 8 jun
  Sinds maandag 8 juni is de gratis speeltuin van domein Keiheuvel terug toegankelijk voor kinderen tot 12 jaar met begeleiding. Met de nodige voorzorgen uiteraard, maar we rekenen op jullie medewerking om dit veilig te laten verlopen. De betalende attracties en het zwembad openen op een latere datum.
 • Ontdek Balen met het gloednieuwe toeristisch plan

  do 28 mei
  Tiptrip voor het zomerse weekend: Ben jij op zoek naar leuke wandelingen, fietstochten of 10 dingen om te ontdekken in Balen? Haast je dan naar VC De Kruierie, waar je het gloednieuwe toeristisch plan (vers van de pers!) gratis kan afhalen! Of bekijk de online versie via de link hieronder.
 • Terug naar het tweede verblijf vanaf 20 mei: wie mag er naartoe?

  do 21 mei
  Woensdag 20 mei besliste de Nationale Veiligheidsraad over de versoepeling voor tweede verblijvers. Dit geldt voor eigenaars of jaarhuurders van een huis, appartement, stacaravan of bungalow in het binnenland, mits afstand, bubbel,... Grensverkeer voor een tweede verblijf is nog niet toegelaten.
 • Reisblogger ontdekt toeristische pareltjes in Balen

  di 19 mei
  De bekende reisblogger Vetexbart (Bart Melis) trekt meestal verder de wereld in, maar omwille van corona ging hij op zoek naar pareltjes dichter bij huis. En waar belandt hij dan? In Balen natuurlijk! Zijn verslag kan je waarschijnlijk wel inspireren, zo net voor een mooi verlengd weekend.
 • Doe mee aan fiets- en wandelfotozoektocht vanaf 11 mei

  vr 8 mei
  Vanaf maandag 11 mei kan je weer deelnemen aan de wandel- en fietsfotozoektocht van VVV Balen en de dienst toerisme. Deelnameformulieren zijn vanaf dan te koop aan de balie van VC De Kruierie (4 euro). Breng ze er uiterlijk 31 augustus ingevuld terug binnen om kans te maken op mooie prijzen.
 • Met de auto naar een startpunt om te wandelen? Binnen onze politiezone mag het zeker!

  ma 4 mei
  Autoverplaatsingen door inwoners om te gaan wandelen in Balen, Dessel of Mol worden door onze politie als een ‘redelijke verplaatsing’ beschouwd. Binnen onze politiezone is afgesproken dat elke inwoner van Balen, Dessel en Mol naar elk wandelstartpunt in één van die drie gemeentes mag rijden.
 • Vanuit je kot op pad in 'historisch Balen'

  di 28 apr
  Erfgoed Balen heeft haar 5 tours in de ErfgoedApp volledig toegankelijk gemaakt. Zo kan je nu ook simpel vanuit je kot op pad in 'historisch Balen'. Met 'Erfgoed op een bordje gepresenteerd' werd meteen ook een nieuwe tour gelanceerd.
 • Bengelpop blijft in zijn kot

  vr 10 apr
  Door de coronacrisis ziet de organisatie van Bengelpop zich - met spijt in het hart - genoodzaakt om het kinderfestival op domein Keiheuvel eind juni te annuleren. Er zijn momenteel te veel onzekerheden om een veilig evenement van deze omvang op poten te zetten. Volgende editie op 25 juni 2021.
 • Keiheuvel heeft plannen voor nieuw voorplein

  do 2 apr
  Ook in coronatijden werkt recreatiedomein Keiheuvel verder aan de toekomst. De plannen voor een vernieuwd voorplein zijn klaar, de bouwaanvraag werd ondertussen ingediend. Door meer ruimte te creëren, wordt de ingang overzichtelijker en veiliger.
 • Hang het eens lekker uit in Balen

  di 18 jun
  In Balen zijn er hangmatrustpunten op 10 verschillende locaties in het groen. Je kan er tot 3 hangmatten aan palen bevestigen om zo lekker te luieren. Wie zelf geen hangmat heeft, kan er voor 2 euro per dag eentje lenen in VC De Kruierie of recreatiedomein Keiheuvel.
1-16 Van 16
Naar top