Nieuws : Brandweer

Nieuwsoverzicht

 • Spooroverweg Vaartstraat afgesloten door losgerukte bovenleiding

  di 28 mei
  De bovenleiding ter hoogte van de spooroverweg van de Vaartstraat (weg Mol-Leopoldsburg) is rond 12u afgebroken. De brandweer en politie zijn ter plaatse. Infrabel probeert de leidingen zo snel mogelijk te herstellen. Autoverkeer wordt voorlopig omgeleid via Gompel of Rosselaar. Vermijd de omgeving
 • Bescherm je tegen woningbrand: installeer rookmelders

  do 14 mrt
  Woningbranden eisen ieder jaar nog steeds te veel mensenlevens. Niet alleen het vuur maar vooral de rook verspreidt zich razendsnel en zorgt voor verstikking. Daarom is het belangrijk (én verplicht) om rookmelders in huis te installeren vóór het te laat is.
 • Elke seconde telt: bereid je voor op een eventueel noodgeval

  ma 16 okt
  De hulpdiensten staan dag en nacht paraat. Maar ben jij ook voorbereid op een noodgeval? Want elke seconde telt bij een dringende interventie. Hierbij geven we je enkele tips over onder andere noodnummer en -contacten, de app 112 BE, reflecterend huisnummer, gele doos en medicatieschema.
 • Brandweer zone Kempen past tarieven voor betalende interventies aan

  vr 1 sep
  De brandweer staat altijd paraat om te helpen bij grote of kleine incidenten. Sommige interventies zijn betalend. De tarieven in het retributiereglement waren al sinds 2018 dezelfde. Omdat ook voor de brandweer kosten voor materialen, brandstoffen en personeel stijgen, was een aanpassing nodig.
1-4 Van 4
Naar top