Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Onderwijs

 • Haal je Lerarenkaart af in de Bib

  leraar do 27 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf donderdag 27 december hun Lerarenkaart afhalen in de Bib van Balen tijdens de openingsuren op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Wie vóór 25 oktober een abonnement nam op Klasse Magazine, krijgt zijn Lerarenkaart thuisbezorgd.
 • Balen is opnieuw #sportersbelevenmeer-gemeente

  #sportersbelevenmeer-award vr 14 dec
  De gemeente Balen heeft voor het tweede jaar op rij de #sportersbelevenmeer-award gekregen van Sport Vlaanderen. Daarvoor moest de sportdienst een aantal sportieve uitdagingen tot een goed einde brengen.
 • (Verkleed)kleren op overschot? Schenk ze aan leerlingen Academie

  ma 10 dec
 • 17de editie Bengelpop op 4 dagen tijd uitverkocht

  ma 12 nov
 • Fietshelm voor leerlingen eerste studiejaar

  Helm eerste studiejaar (curieuzeneuzen) ma 8 okt
  Bij het begin van het schooljaar krijgen alle leerlingen van het eerste studiejaar in Balen een fietshelm. Het gemeentebestuur wil de kinderen daarmee aanmoedigen om op een veilige manier met de fiets naar school te komen. Dat de kinderen erg blij waren met hun nieuwe fietshelm, bewijzen de foto's.
 • Scholennieuws: Bedeling infobrochure Kunstonderwijs 2018-2019

  Brochure kunstonderwijs 2018-2019 wo 29 aug
  In de loop van september bedeelt de dienst Kunstonderwijs haar infobrochure aan de leerlingen van de lagere school. Er zijn heel wat veranderingen aangebracht in de Vlaamse kunstacademies, dus ook in die van Mol, waarvan Balen een vestigingsplaats is. Geef de brochures tijdig mee met de kids aub.
 • Scholennieuws: Fietstocht (+10j): Als kapellen vertellen

  odradakapel ma 27 aug
  Vertrek aan de Odrada-kapel voor een fietstocht langs 5 Balense kapellen en luister naar wat zij je te vertellen hebben. Jawel, de kapellen vertellen... Een spannende zoektocht naar een code om Odrada te bevrijden. Download de Erfgoedapp en vraag je lessenpakket aan bij Erfgoed Balen.
 • Scholennieuws: Werk mee aan de leesgoesting van je kleuters

  lezende kleuters ma 27 aug
  Het prikkelen en ontwikkelen van 'leesgoesting' op prille leeftijd is zo belangrijk. Iedere kleuterleerkracht (in wording) krijgt hierin steun van de Bib via verschillende projecten zoals o.a. Rode Draadboxen, bedeling kleuterpakketten, rondleiding in de Bib,... Maak hier zeker gebruik van!
 • Download infobrochure Kunstonderwijs 2018-2019

  Brochure kunstonderwijs 2018-2019 do 5 jul
  Download hier de infobrochure Kunstonderwijs voor het schooljaar 2018-2019. Vanaf 12 juli kan je ook een papieren versie afhalen in de Infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie en OCMW-huis).
 • Scholennieuws: Bib@school (nieuw concept sinds 2017)

  wo 1 jun
  Omdat uit onderzoek blijkt dat 10% van de kinderen de lagere school verlaat met een leesachterstand, test de Bib sinds 2017 een nieuwe aanpak om de kinderen te stimuleren om meer te lezen, niet alleen thuis, maar ook op school. Ook Bib@school, waarbij de Bib naar de school toegaat, verandert...
1-10 Van 10