Nieuws : Onderwijs

Nieuwsoverzicht

 • Onderwijs: Nieuwe boekenpakketten voor kleuters

  ma 27 feb
  We maken opnieuw een rondje langs alle kleuterklassen om het vorige boekenpakket op te halen en om te ruilen voor een nieuw pakket. Dankjewel om de boeken alvast te verzamelen en na te tellen. Klik door om de planning te bekijken.
 • Onderwijs: Nieuwe leerling, nieuwe bibkaart

  ma 27 feb
  Komt er in de loop van het schooljaar een nieuwe leerling in je klas, dan maken wij met veel plezier een abonnement aan zodat hij/zij ook van alle voordelen kan genieten. Als we alle gegevens hebben, printen we een kaart en kan de leerling zelf uitlenen in plaats van de klaskaart te gebruiken.
 • Onderwijs: Tip van de bib - Lees, verwonder en schrijf

  ma 27 feb
  Wist je dat we in de Bib van Balen ook een collectie didactiek hebben ter ondersteuning van je klaswerking? Snuister je soms door ons aanbod in de catalogus of neem je wel eens een boek vast in het rek opvoeding & onderwijs met het roze pictogram? We presenteren het boek lees, verwonder en schrijf.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan (vanaf 28 feb)

  vr 24 feb
  Is jouw kind geboren in 2021, vóór 2021 maar nog nooit ingeschreven in een Balense kleuter- of lagere school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan tussen 28 februari en 21 maart aan via balen.be/aanmeldenscholen. Na deze aanmeldperiode kan je je kind definitief inschrijven.
 • Onderwijs: Bezoek gratis de expo Jacquot en de lichtzoeker

  wo 22 feb
  Van 6 maart tot en met 1 april kan je tijdens de openingsuren in VC De Kruierie de interactieve expo gebaseerd op het levenswerk van de Molse kunstenaar Jakob Smits gratis bezoeken. Coco & June maakten een prachtige prentenboek over Smits met Jacquot in de hoofdrol.
 • Vijf Balense scholen en jeugdverenigingen beloond voor Operatie Proper

  di 14 feb
  Vijf Balense scholen en jeugdverenigingen schreven zich vorig jaar in voor Operatie Proper. In ruil voor o.a. het proper houden van hun buurt kregen GBS De Bosmier, GBS De Puzzel, school curieuzeneuzen, KSA 't Stotertke en Chiro 't Olmke een mooie cheque overhandigd.
 • Naar eerste middelbaar in Mol, Geel,...? Eerst online aanmelden, dan pas inschrijven

  vr 10 feb
  Start je kind volgend schooljaar in het 1e middelbaar van het gewoon onderwijs in de regio Zuiderkempen (Mol, Geel, Herentals, Kasterlee, Vorselaar en Westerlo)? Hou er dan rekening mee dat je je kind eerst online moet aanmelden (27 maart-21 april), vooraleer te kunnen inschrijven (vanaf 16 mei).
 • Fotoverslag van leerlingenconcert Academie voor Muziek en Woord

  wo 1 feb
 • Onderwijs: Bibbezoek derde kleuterklas

  ma 9 jan
  Voor de kinderen van de 3e kleuterklas hebben we een mooie rondleiding doorheen de bib. Heb je dit schooljaar nog geen moment geprikt, vul dan zeker de link in. Er zijn nog enkele data vrij in 2023. Wij reserveren de Bib speciaal voor jouw klas en verwachten je om half 10. Duur +- 1,5 uur
 • Onderwijs: Haal je Lerarenkaart 2023 af in VC De Kruierie

  ma 9 jan
  Leraren die in Balen wonen, kunnen hun Lerarenkaart 2023 afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Dit op vertoon van de identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Onderwijs: Preventie pesten: boekjes en spelen

  ma 9 jan
  Ontleen gratis educatieve spelen om te werken rond het thema pesten. Reserveer ze vooraf via de bib catalogus. Met het boekje 'in the pocket' (3,50 euro) kan je meteen aan de slag rond pestpreventie, teambuilding, weerbaarheid,...
 • Onderwijs: Werken rond sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en weerbaarheid

  ma 9 jan
  Wil je in de klas werken aan sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, weerbaarheid? Probeer dan eens een educatief spel. Gratis ontleenbaar. Reserveren via balen.bibliotheek.be.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  vr 6 jan
  Is jouw kind geboren in 2021, vóór 2021 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? En behoor je tot het schoolpersoneel of heb je al een kind op die school? Meld je dan vanaf 9 januari aan via balen.be/aanmeldenscholen. Anderen kunnen vanaf 28 feb.
 • Nieuwe verkeerssituatie school Schoor van kracht

  do 5 jan
  Er geldt een nieuwe verkeerssituatie in Sinterveld: het gedeelte tussen de school en Schoor (N18) is vanaf nu deels éénrichting. Vanuit de school kan je via dat straatje nog richting de N18. Vanuit N18 kan je enkel nog tot aan parking Hobbystock, niet verder. Voor fietsers blijft het 2-richtingen.
 • Haal je Lerarenkaart 2023 af in VC De Kruierie

  wo 21 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf dinsdag 27 december hun Lerarenkaart 2023 afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Onderwijs: Provinciale subsidies voor ontharding en vergroening van scholen

  di 25 okt
  All scholen uit onze provincie komen in aanmerking om subsidies te krijgen voor het vergroenen of ontharden van hun school. Je kan al een aanvraag indienen voor kleine oases, zoals bv. een tegeltuintje, insectenhotel, snoepstruik,... Of aanleg van hagen, moestuin, weghalen verharding, buitenklas,...
 • Foto's eerste leerjaren Balense scholen 2022-2023

  do 20 okt
  Het nieuwe schooljaar is altijd extra spannend voor de kinderen die overstappen van de kleuterschool naar het eerste leerjaar. Onze fotograaf deed een rondje langs de eerste leerjaren van alle Balense scholen en stelde vast dat onze eersteklassers zich na een paar weken al goed in hun sas voelen.
 • Onderwijs: Vraag raad bij vermoeden van huiselijk geweld

  ma 22 aug
  De sociale dienst, politie en gerecht werken samen om intrafamiliaal geweld (huiselijk geweld) sneller op te sporen en hulp te bieden waar nodig. Maak je je zorgen om bepaalde situaties, dan kan je altijd raad vragen bij de contactpersonen binnen de sociale dienst. Bekijk de brochure bij downloads.
 • Aangepaste regels voor elektrische steps vanaf 1 juli

  do 30 jun
  Vanaf 1 juli worden de verkeersregels voor e-steps aangepast. Zo moet je o.a. minstens 16 jaar oud zijn, mag je niet op het trottoir rijden, mag je geen passagier vervoeren, volg je de andere regels voor fietsers en parkeer je enkel waar het mag. Dit moet de veiligheid verhogen.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  di 8 mrt
  Is je kind geboren in 2020, vóór 2020 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan eerst aan via www.balen.be/aanmeldenscholen, vanaf woensdag 9 maart (9u) t.e.m. vrijdag 1 april (12u). Hulp nodig? Ga naar het Antennepunt Huis v/h kind.
 • Onderwijs: Taalpunt, voor kinderen en ouders die Nederlands willen leren

  di 8 mrt
  Wist je dat… ook leerlingen met een andere moedertaal in onze bib terechtkunnen? Ze vinden in het Taalpunt materialen om Nederlands te leren en boeken waarin ze hun moedertaal herkennen. Deze materialen kan je tijdens het klasbezoek uitlenen.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  ma 10 jan
  Is jouw kind geboren in 2020, vóór 2020 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan eerst aan via www.balen.be/aanmeldenscholen! Dit kan vanaf 10 januari (schoolpersoneel en ouders met al een kind op die school) of 9 maart (rest).
 • Foto's van eerste leerjaren van Balense scholen

  vr 29 okt
  Deze week poseerden de leerlingen van het eerste leerjaar van alle Balense scholen fier voor de fotograaf. Ook de kleuters van De Puzzel Vennen en 't Wit Scholeke van Wezel deden mee. En ze waren ook heel enthousiast om een gekkebekken-foto te maken.
 • Onderwijs: Taalpunt voor kinderen met andere moedertaal

  ma 16 nov
  Heb je leerlingen in de klas die nog volop de Nederlandse taal leren? Kijk dan in de Bib ook eens in de rek 'Taalpunt'. Naast een selectie Nik Nak-boekjes in 2 talen zijn er beeldwoordenboeken om de eerste woordjes Nederlands te leren.
 • Abonneer je gratis op onze e-nieuwsbrief voor leerkrachten

  ma 16 jan
  Elke woensdag na een schoolvakantie verstuurt de gemeente een e-nieuwsbrief naar Balense leerkrachten. In die nieuwsbrief lees je over het gemeentelijk aanbod naar leerkrachten toe, schoolvoorstellingen, Bibaanbod,... Registreer je gratis via het e-loket.
1-25 Van 25
Naar top