Nieuws : Onderwijs

Nieuwsoverzicht

 • Schrijf in voor teken- en muziekacademie

  vr 13 mei
 • 670 leerlingen leggen fietsexamen af op 11, 18 en 20 mei

  vr 6 mei
  Op 11, 18 en 20 mei leggen 670 leerlingen van het 6e leerjaar uit Balen, Dessel en Mol een fietsexamen af in Mol-centrum. Is jouw kind één van hen en willen jullie het traject nog eens goed instuderen? Bekijk dan het filmpje van BalenTV, met de nodige tips en tricks. Veel succes, jongens en meisjes!
 • Bengelpop zoekt enthousiaste medewerkers

  vr 29 apr
  Op dinsdag 28 juni sluiten 6.000 leerlingen het schooljaar af op de - nu al uitverkochte - 18de editie van Bengelpop. Wil jij helpen om deze kinderen de dag van hun leven te bezorgen in recreatiedomein Keiheuvel? Schrijf je dan nu in als Bengelpop-medewerker!
 • Spaanse kinderen bezoeken GBS De Bosmier

  do 28 apr
  Gemeentelijke basisschool De Bosmier (Rijsbergdijk) krijgt van 28 april tot 5 mei internationaal bezoek. 19 Spaanse kinderen van 11 en 12 jaar oud verblijven dan in Balen in het kader van Erasmus+ (een Europees uitwisselingsproject).
 • Onderwijs: Speel eens een spel in het groot

  di 19 apr
  De uitleendienst van VC De Kruierie heeft enkele spelen in 't groot die je gratis kan ontlenen: Domino, Ganzenbord, Kaartenspel, Mikado en Twister....
 • Vanaf 2 april kunnen zesdejaars in Mol oefenen op bewegwijzerd parcours voor hun fietsexamen

  vr 1 apr
  Vanaf zaterdag 2 april is het oefenparcours voor het fietsexamen bewegwijzerd door het Centrum van Mol. Leerlingen van het zesde leerjaar kunnen tijdens de paasvakantie samen met hun ouders volop oefenen. Bekijk ook de presentatie met de route en verkeerstips.
 • Leerlingen De Klimboom op bezoek bij OCMW Balen

  do 24 mrt
  Op donderdag 17 maart kwamen de leerlingen van het 5de jaar van basisschool de Klimboom op bezoek in het OCMW-huis en Den Travoo. Ze maakten op een interactieve manier kennis met de werking van de verschillende diensten en vormen van hulp.
 • 66% van Balense leerlingen fietst/stept/stapt de lente in met Bike2School

  vr 18 mrt
  De lente is de ideale periode om met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan. 66% van de Balense leerlingen spaart sinds september via Bike2School voor digitale munten of ‘Bucks’ die ze kunnen uitgeven bij lokale handelaars. Van 21 tot 25 maart verdienen ze zelfs dubbele punten.
 • Nieuwe parking en éénrichtingsverkeer aan GBS De Bosmier

  do 10 mrt
  Op maandag 7 maart mochten de kleuters van GBS De Bosmier de nieuwe parking met kiss-&-ride-zone aan hun school plechtig infietsen. Voor een veilige en vlotte verkeerscirculatie geldt er nu ook éénrichtingsverkeer in de Streekweg, waarvan het deel door het bos komende zomer semi-verhard wordt.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  di 8 mrt
  Is je kind geboren in 2020, vóór 2020 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan eerst aan via www.balen.be/aanmeldenscholen, vanaf woensdag 9 maart (9u) t.e.m. vrijdag 1 april (12u). Hulp nodig? Ga naar het Antennepunt Huis v/h kind.
 • Onderwijs: Bezoek interactieve expo van Leo Timmers

  di 8 mrt
  Auteur en illustrator Leo Timmers heeft naar aanleiding van zijn mooiste prentenboeken een expo samengesteld met originele prenten en interactieve attributen. Kom samen met je leerlingen de wereld van Leo ontdekken in VC De Kruierie tussen 1 en 29 mei. Reserveren is niet nodig, gratis toegang.
 • Onderwijs: Taalpunt, voor kinderen en ouders die Nederlands willen leren

  di 8 mrt
  Wist je dat… ook leerlingen met een andere moedertaal in onze bib terechtkunnen? Ze vinden in het Taalpunt materialen om Nederlands te leren en boeken waarin ze hun moedertaal herkennen. Deze materialen kan je tijdens het klasbezoek uitlenen.
 • Mag je kind naar school? Beslissingsboom helpt je op weg

  di 18 jan
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  ma 10 jan
  Is jouw kind geboren in 2020, vóór 2020 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan eerst aan via www.balen.be/aanmeldenscholen! Dit kan vanaf 10 januari (schoolpersoneel en ouders met al een kind op die school) of 9 maart (rest).
 • Onderwijs: Gratis aanbod voor 6de leerjaar: Wat is een psycholoog?

  ma 10 jan
  Jongeren zoeken nog te weinig psychische hulp of vinden de weg naar de hulpverleners niet. Julie Gevers (orthopedagoge) komt in jouw 6de leerjaar gratis uitleggen wat een psycholoog is, hoe en waarvoor ze er terecht kunnen. Interesse? Spreek verder af met Julie via onderstaande gegevens.
 • Onderwijs: Gratis psychologische hulp voor Balense kinderen en jongeren

  ma 10 jan
  Het coronavirus heeft bij veel mensen stress, onzekerheid en andere negatieve gevoelens teweeggebracht, zeker ook bij kinderen en jongeren. Om hen mentaal extra te ondersteunen, kunnen Balense kinderen en jongeren dit schooljaar gratis een beroep doen op psychologische begeleiding.
 • Onderwijs: Haal je Lerarenkaart 2022 af in VC De Kruierie

  ma 10 jan
  Leraren die in Balen wonen, kunnen hun Lerarenkaart 2022 afhalen in VC De Kruierie, op vertoon van de identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Haal je Lerarenkaart 2022 af in VC De Kruierie

  ma 20 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf dinsdag 21 december hun Lerarenkaart 2022 afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Balense lagereschoolkinderen fietsen en wandelen 2 keer de wereld rond in 3 maanden tijd

  do 16 dec
  De Bike2School-campagne, die lagereschoolkinderen stimuleert om met de fiets, de step of te voet naar school te gaan, is een geweldig succes. In drie maanden tijd fietsten de Balense schoolkinderen 52.175 km en wandelden ze 28.181 km bij elkaar. In totaal gingen ze dus al twee keer de wereld rond!
 • Onderwijs: Bib ook voor iets anders dan boeken lenen

  di 9 nov
  Wist je dat je ook met je klas naar de Bib kan komen in functie van je lesonderwerp, een opdracht of gewoon om leesplezier te ervaren. Neem contact op met an.meynen@balen.be en we kijken samen wanneer we de deuren van de Bib voor je klas kunnen openen.
 • Onderwijs: Feestelijke tip van de bib

  di 9 nov
  Pluk van de Petteflet viert zijn 50ste verjaardag. Wie kent Pluk niet? Deze klassieker van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp uit 1971 vertelt het verhaal van Pluk die op het zolderkamertje van de Petteflet woont. Wanneer zijn vrienden in nood verkeren is hij hun redder.
 • Foto's van eerste leerjaren van Balense scholen

  vr 29 okt
  Deze week poseerden de leerlingen van het eerste leerjaar van alle Balense scholen fier voor de fotograaf. Ook de kleuters van De Puzzel Vennen en 't Wit Scholeke van Wezel deden mee. En ze waren ook heel enthousiast om een gekkebekken-foto te maken.
 • Bike2School afgetrapt op Strapdag (foto's & video)

  vr 17 sep
  Op de Strapdag (vrijdag 17 september), aan het begin van de Week van de Mobiliteit, is Bike2School gelanceerd in 14 Kempense gemeenten. Ook in Balen kunnen de 1.300 leerlingen van alle lagere scholen vanaf nu virtuele munten ('bucks') sparen elke keer ze naar school fietsen, steppen of stappen.
 • School Rosselaar viert honderdjarig bestaan met inhuldiging verkeerspark

  wo 8 sep
  Gemeentelijke Basisschool De Bijenkorf viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. De school in Rosselaar gaf woensdag de aftrap van het feestjaar met de inhuldiging van een gloednieuwe speelplaats: een heus verkeerspark met zelfs een echte overweg met slagboom! Bekijk de foto's en film van BalenTV.
 • Leerkrachten: boekenpakketten voor kleuters

  do 26 aug
  Ook dit jaar blijft de Bib zelf naar de kleuterklassen gaan om ze te voorzien van een vers boekenpakket. Elke twee maanden halen we de gelezen boekjes op en leveren we een nieuw boekenpakket. Tijdens de eerste twee rondes brengen we ook boeken mee voor het eerste leerjaar.
 • Voorbereidende werken voor fietsstraten

  do 19 aug
  Heb jij ze al opgemerkt, de fietsstraat-pictogrammen op verschillende locaties in onze gemeente? Het zijn voorbereidende werken om de wegen in de omgeving van de negen Balense lagere scholen vanaf 1 september om te vormen tot fietsstraten. Zo wordt naar school fietsen in Balen nog een stuk veiliger.
 • Leerkrachten: Reserveer je klasrondleiding in de Bib

  di 17 aug
  Elke 3de kleuterklas mag op rondleiding in de Bib komen. Reserveer alvast je datum via het e-loket.
 • Balen beloont leerlingen die met de fiets, step of te voet naar school gaan

  ma 10 mei
  Op de Strapdag (vrijdag 17 september) wordt het project Bike2School officieel afgetrapt. Vanaf dan kunnen ook de 1.300 leerlingen van alle Balense lagere scholen virtuele munten ('bucks') sparen door met de fiets, step of te voet naar school te gaan. De gemeente Balen verdubbelt zelfs de beloning.
 • 14.000 Kempense leerlingen op de fiets door Bike2School

  di 9 mrt
  Balen doet vanaf volgend schooljaar mee met project Bike2School en wil 40% meer duurzame schoolverplaatsingen. Het project wil 14.000 lagere schoolkinderen stimuleren om met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan, door virtuele munten uit te delen waarmee ze een beloning kunnen kopen.
 • Onderwijs: Gratis e-boeken als voorbereiding van je lessen

  ma 16 nov
  Sinds enkele weken kan je via de Bib van Balen ook e-boeken uitlenen. E-boeken lees je op je smartphone, tablet, e-reader of laptop. Er zijn ook e-boeken die je kan gebruiken bij je lesvoorbereiding of als didactische ondersteuning.
1-30 Van 33
Naar top