Nieuws : Onderwijs

Nieuwsoverzicht

 • Bengelpop op 24 uur uitverkocht

  di 9 nov
 • Onderwijs: Bib ook voor iets anders dan boeken lenen

  di 9 nov
  Wist je dat je ook met je klas naar de Bib kan komen in functie van je lesonderwerp, een opdracht of gewoon om leesplezier te ervaren. Neem contact op met an.meynen@balen.be en we kijken samen wanneer we de deuren van de Bib voor je klas kunnen openen.
 • Onderwijs: Feestelijke tip van de bib

  di 9 nov
  Pluk van de Petteflet viert zijn 50ste verjaardag. Wie kent Pluk niet? Deze klassieker van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp uit 1971 vertelt het verhaal van Pluk die op het zolderkamertje van de Petteflet woont. Wanneer zijn vrienden in nood verkeren is hij hun redder.
 • Onderwijs: Planning bib@school periode 2

  di 9 nov
  De planning voor het tweede bezoek aan de Bib staat klaar. Vanaf nu verwelkomen we ook de leerlingen uit het eerste leerjaar. Kies voor 19 november je moment via onderstaande link.
 • Onderwijs: Voorleesweek

  di 9 nov
  Tijdens de voorleesweek (20-28 nov) roepen we iedereen op om elke dag (minstens) een kwartier voor te lezen. Want dat maakt écht een verschil. Eén kwartier, elk kind, elke dag. We hebben in de Bib een selectie met leuke voorleesboeken klaarstaan. Je herkent ze aan het logo van de voorleesweek.
 • Foto's van eerste leerjaren van Balense scholen

  vr 29 okt
  Deze week poseerden de leerlingen van het eerste leerjaar van alle Balense scholen fier voor de fotograaf. Ook de kleuters van De Puzzel Vennen en 't Wit Scholeke van Wezel deden mee. En ze waren ook heel enthousiast om een gekkebekken-foto te maken.
 • Bib leest voor in De Klimboom op Dag Tegen Kanker

  do 21 okt
  Op de Dag Tegen kanker (21 oktober) ging de Bib van Balen voorlezen in Freinetschool De Klimboom. De leerlingen kregen er uitleg over de ziekte via een boekje op kindermaat. Bekijk de beelden van BalenTV.
 • Bike2School afgetrapt op Strapdag (foto's & video)

  vr 17 sep
  Op de Strapdag (vrijdag 17 september), aan het begin van de Week van de Mobiliteit, is Bike2School gelanceerd in 14 Kempense gemeenten. Ook in Balen kunnen de 1.300 leerlingen van alle lagere scholen vanaf nu virtuele munten ('bucks') sparen elke keer ze naar school fietsen, steppen of stappen.
 • School Rosselaar viert honderdjarig bestaan met inhuldiging verkeerspark

  wo 8 sep
  Gemeentelijke Basisschool De Bijenkorf viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. De school in Rosselaar gaf woensdag de aftrap van het feestjaar met de inhuldiging van een gloednieuwe speelplaats: een heus verkeerspark met zelfs een echte overweg met slagboom! Bekijk de foto's en film van BalenTV.
 • Leerkrachten: boekenpakketten voor kleuters

  do 26 aug
  Ook dit jaar blijft de Bib zelf naar de kleuterklassen gaan om ze te voorzien van een vers boekenpakket. Elke twee maanden halen we de gelezen boekjes op en leveren we een nieuw boekenpakket. Tijdens de eerste twee rondes brengen we ook boeken mee voor het eerste leerjaar.
 • Voorbereidende werken voor fietsstraten

  do 19 aug
  Heb jij ze al opgemerkt, de fietsstraat-pictogrammen op verschillende locaties in onze gemeente? Het zijn voorbereidende werken om de wegen in de omgeving van de negen Balense lagere scholen vanaf 1 september om te vormen tot fietsstraten. Zo wordt naar school fietsen in Balen nog een stuk veiliger.
 • Leerkrachten: Project 'Proefkampioen'

  di 17 aug
  'De Proefkampioen' is een educatief project voor kinderen van 3 tot 8 jaar om de smaakontwikkeling te stimuleren. Als je deze box gaat gebruiken, laat dit dan tijdig weten aan VC De Kruierie, zij schenken je een waardebon voor een gratis groenten- en fruitpakket.
 • Leerkrachten: Reserveer je klasrondleiding in de Bib

  di 17 aug
  Elke 3de kleuterklas mag op rondleiding in de Bib komen. Reserveer alvast je datum via het e-loket.
 • Balen beloont leerlingen die met de fiets, step of te voet naar school gaan

  ma 10 mei
  Op de Strapdag (vrijdag 17 september) wordt het project Bike2School officieel afgetrapt. Vanaf dan kunnen ook de 1.300 leerlingen van alle Balense lagere scholen virtuele munten ('bucks') sparen door met de fiets, step of te voet naar school te gaan. De gemeente Balen verdubbelt zelfs de beloning.
 • 14.000 Kempense leerlingen op de fiets door Bike2School

  di 9 mrt
  Balen doet vanaf volgend schooljaar mee met project Bike2School en wil 40% meer duurzame schoolverplaatsingen. Het project wil 14.000 lagere schoolkinderen stimuleren om met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan, door virtuele munten uit te delen waarmee ze een beloning kunnen kopen.
 • Onderwijs: Gratis e-boeken als voorbereiding van je lessen

  ma 16 nov
  Sinds enkele weken kan je via de Bib van Balen ook e-boeken uitlenen. E-boeken lees je op je smartphone, tablet, e-reader of laptop. Er zijn ook e-boeken die je kan gebruiken bij je lesvoorbereiding of als didactische ondersteuning.
 • Onderwijs: Taalpunt voor kinderen met andere moedertaal

  ma 16 nov
  Heb je leerlingen in de klas die nog volop de Nederlandse taal leren? Kijk dan in de Bib ook eens in de rek 'Taalpunt'. Naast een selectie Nik Nak-boekjes in 2 talen zijn er beeldwoordenboeken om de eerste woordjes Nederlands te leren.
 • Scholennieuws: Speel eens een 'wereldspel'

  di 5 nov
  Wil je in je klas of op je school de kinderen kennis laten maken met spelletjes van over de hele wereld? Dan kan je volgende in VC De Kruierie 2 speldozen gratis komen ontlenen (zie foto). Elke speldoos bevat 10 binnenspelen en 10 buitenspelen van verschillende landen over de hele wereld.
 • Abonneer je gratis op onze e-nieuwsbrief voor leerkrachten

  ma 16 jan
  Elke woensdag na een schoolvakantie verstuurt de gemeente een e-nieuwsbrief naar Balense leerkrachten. In die nieuwsbrief lees je over het gemeentelijk aanbod naar leerkrachten toe, schoolvoorstellingen, Bibaanbod,... Registreer je gratis via het e-loket.
 • Scholennieuws: Bib@school (nieuw concept sinds 2017)

  wo 1 jun
  Omdat uit onderzoek blijkt dat 10% van de kinderen de lagere school verlaat met een leesachterstand, test de Bib sinds 2017 een nieuwe aanpak om de kinderen te stimuleren om meer te lezen, niet alleen thuis, maar ook op school. Ook Bib@school, waarbij de Bib naar de school toegaat, verandert...
1-20 Van 20
Naar top