Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Onderwijs

 • Schoolfeest 23-24 maart: Vrije Basisschool Wezel

  wo 20 mrt
 • Gezocht: gemachtigde opzichters school Olmen

  wo 13 mrt
  Om het oversteken van de leerlingen aan school Klavertje 4 (Olmen) in veilige banen te blijven leiden, zijn school en wijkpolitie op zoek naar bijkomende gemachtigde opzichters. Na een opleiding worden zij (in een beurtsysteem) dagelijks of enkele keren per week ingeschakeld van 8u20 tot 8u45.
 • Scholennieuws: Jeugdboekenmaand: 'Iedereenleest'

  ma 11 mrt
  Maart is Jeugdboekenmaand. Ga eens langs in de Bib voor extra inspiratie en boekplezier!
 • Balense scholen bewegen ... én winnen!

  wo 6 mrt
  Op 1 maart stond de Kempen op zijn kop met #bewegen5voor12, hét beweegmoment als start van de Week van de Keigezonde Kempen. Ook heel wat Balense scholen zetten hun beste beentje voor. GBS De Bijenkorf scoorde zelfs de meeste likes en won zo een prijzenpakket. Bekijk de beelden.
 • Gezocht: interim-leerkrachten voor gemeentescholen

  do 28 feb
  De gemeentelijke basisscholen in Balen hebben nog een aantal vervangingsopdrachten voor leerkrachten. Ben jij als leerkracht kleuter- of lager onderwijs onmiddellijk beschikbaar? Neem dan contact op met de directie.
 • Foto's & film Dag van de Academies (met o.a. Schemertocht)

  di 26 feb
 • Haal je Lerarenkaart af in de Bib

  do 27 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf donderdag 27 december hun Lerarenkaart afhalen in de Bib van Balen tijdens de openingsuren op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Wie vóór 25 oktober een abonnement nam op Klasse Magazine, krijgt zijn Lerarenkaart thuisbezorgd.
 • Balen is opnieuw #sportersbelevenmeer-gemeente

  vr 14 dec
  De gemeente Balen heeft voor het tweede jaar op rij de #sportersbelevenmeer-award gekregen van Sport Vlaanderen. Daarvoor moest de sportdienst een aantal sportieve uitdagingen tot een goed einde brengen.
 • (Verkleed)kleren op overschot? Schenk ze aan leerlingen Academie

  ma 10 dec
 • 17de editie Bengelpop op 4 dagen tijd uitverkocht

  ma 12 nov
 • Fietshelm voor leerlingen eerste studiejaar

  ma 8 okt
  Bij het begin van het schooljaar krijgen alle leerlingen van het eerste studiejaar in Balen een fietshelm. Het gemeentebestuur wil de kinderen daarmee aanmoedigen om op een veilige manier met de fiets naar school te komen. Dat de kinderen erg blij waren met hun nieuwe fietshelm, bewijzen de foto's.
 • Scholennieuws: Bedeling infobrochure Kunstonderwijs 2018-2019

  wo 29 aug
  In de loop van september bedeelt de dienst Kunstonderwijs haar infobrochure aan de leerlingen van de lagere school. Er zijn heel wat veranderingen aangebracht in de Vlaamse kunstacademies, dus ook in die van Mol, waarvan Balen een vestigingsplaats is. Geef de brochures tijdig mee met de kids aub.
 • Scholennieuws: Fietstocht (+10j): Als kapellen vertellen

  ma 27 aug
  Vertrek aan de Odrada-kapel voor een fietstocht langs 5 Balense kapellen en luister naar wat zij je te vertellen hebben. Jawel, de kapellen vertellen... Een spannende zoektocht naar een code om Odrada te bevrijden. Download de Erfgoedapp en vraag je lessenpakket aan bij Erfgoed Balen.
 • Scholennieuws: Werk mee aan de leesgoesting van je kleuters

  ma 27 aug
  Het prikkelen en ontwikkelen van 'leesgoesting' op prille leeftijd is zo belangrijk. Iedere kleuterleerkracht (in wording) krijgt hierin steun van de Bib via verschillende projecten zoals o.a. Rode Draadboxen, bedeling kleuterpakketten, rondleiding in de Bib,... Maak hier zeker gebruik van!
 • Download infobrochure Kunstonderwijs 2018-2019

  do 5 jul
  Download hier de infobrochure Kunstonderwijs voor het schooljaar 2018-2019. Vanaf 12 juli kan je ook een papieren versie afhalen in de Infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie en OCMW-huis).
 • Abonneer je gratis op onze e-nieuwsbrief voor leerkrachten

  ma 16 jan
  Elke woensdag na een schoolvakantie verstuurt de gemeente een e-nieuwsbrief naar Balense leerkrachten. In die nieuwsbrief lees je over het gemeentelijk aanbod naar leerkrachten toe, schoolvoorstellingen, Bibaanbod,... Registreer je gratis via het e-loket.
 • Scholennieuws: Bib@school (nieuw concept sinds 2017)

  wo 1 jun
  Omdat uit onderzoek blijkt dat 10% van de kinderen de lagere school verlaat met een leesachterstand, test de Bib sinds 2017 een nieuwe aanpak om de kinderen te stimuleren om meer te lezen, niet alleen thuis, maar ook op school. Ook Bib@school, waarbij de Bib naar de school toegaat, verandert...
1-17 Van 17