Nieuws : Onderwijs

Nieuwsoverzicht

 • Vrije inschrijvingsperiode basisscholen start op donderdag 23 mei

  vr 17 mei
 • Bib lanceert 2 nieuwe thematassen naar aanleiding van Dag van de Opvoeding

  do 16 mei
  Ter gelegenheid van Dag van de Opvoeding op 22 mei lanceert de Bib van Balen twee gloednieuwe thematassen: 'Op het potje' en 'Slapen'. Beide tassen zitten boordevol inspiratie & lees- en speelmateriaal voor (groot)ouders, leerkrachten en andere opvoeders.
 • Ontdek de kunstenaar in jezelf! Schrijf in bij de kunst- of muziekacademies

  do 16 mei
  Schrijf in bij de kunstacademies en ontdek de kunstenaar in jezelf! Daag jezelf uit en zet jouw creativiteit om in kunst. Meer info over het aanbod, tarieven en de inschrijvingen vind je op www.abkmol.be en www.amwmol.be.
 • Vacature: leerkrachten lager onderwijs

  wo 15 mei
  Gemeentelijke basisschool 't Graantje is op zoek naar twee gemotiveerde leerkrachten lager onderwijs. Starten op 1 september 2024. Interesse? Stuur je motivatiebrief en cv op naar danny.van.de.sande@balen.be.
 • 2 Balense scholen in de running voor Parijs 2024

  di 16 apr
  Dit jaar zijn de Olympische Spelen in Parijs. Basisscholen De Bijenkorf en Curieuzeneuzen schreven zich in om via sportieve uitdagingen kans te maken om met de school naar Parijs te gaan. We duimen dat ze het halen! Bekijk de foto's van De Bijenkorf in het fotoalbum.
 • Onderwijs: Haal je Lerarenkaart 2024 af in VC De Kruierie

  wo 10 apr
  Je kan nog altijd je lerarenkaart 2024 afhalen in VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart. En als je dan toch daar bent, kan je meteen in de bib eens een kijkje nemen. Misschien ontdek je wel een leuke collectie of een educatief spel om in je klas te gebruiken...
 • Onderwijs: Laatste ophaalronde boeken lagere school

  wo 10 apr
  Eind juni maken we een ronde langs alle lagere scholen om de laatste boeken van de klas en de leerlingen op te halen. We zetten een aantal bakken op een centrale plaats in de school en halen deze later weer op. Kijk hieronder wanneer we naar jou komen.
 • Onderwijs: Laatste ophaalronde boekenpakketten kleuters

  wo 10 apr
  De Bib komt langs om het laatste boekenpakket op te halen. Dankjewel om al je boeken alvast te zoeken en centraal te verzamelen. Je kan nog steeds boeken uitlenen met je klaskaart, kom zeker eens naar de bib of vraag een extra pakket aan via het e-loket. Bekijk hieronder de planning.
 • Onderwijs: Tip van de bib: Een reis door het menselijk lichaam

  wo 10 apr
  Dit interactieve boek met flapjes geeft je een kijk op de binnenkant van het lichaam. Je maakt een reis door het lichaam langs krachtige spieren, complexe zenuwen en de briljante hersenen. Je kan het boek vinden in de infostraat bij de informatieve boeken met het picogram van de mens.
 • Werken aan nieuwbouw Klavertje 4 Olmen van start in april

  ma 25 mrt
  De kleuters van GVBS Klavertje 4 in Olmen krijgen een nieuw schoolgebouw. De afbraakwerken gaan net na Pasen van start. Het gehele project is vermoedelijk klaar voor september 2025. Toegang tot de school is enkel mogelijk vanuit de Schoolstraat of het tijdelijk aangelegde pad in de Kerkhofstraat.
 • Werken aan nieuwbouw GBS 't Graantje van start

  do 29 feb
  In de eerste week van maart gaan de werken aan de nieuwbouw van gemeentelijke basisschool ’t Graantje (De Puzzel) van start. Aannemer Vanhout.pro werd aangesteld om alles in goede banen te leiden.
 • Onderwijs: Tip van de bib: Een bijzondere vriend

  ma 19 feb
  Een prentenboek met enkel zwarte, witte en oranje illustraties. Een aanrader voor iedereen die graag net zoals Warre en Seppe een bijzondere vriend willen om samen leuke dingen te doen.
 • Naar eerste middelbaar in Mol, Geel,...? Eerst online aanmelden, dan pas inschrijven

  do 15 feb
  Start je kind volgend schooljaar in het 1e middelbaar van het gewoon onderwijs in de regio Zuiderkempen (Mol, Geel, Herentals, Kasterlee, Vorselaar en Westerlo)? Dan moet je je kind eerst online aanmelden (van 25 maart tot 19 april), vooraleer te kunnen inschrijven (vanaf 14 mei).
 • Onderwijs: Tip van de bib: Help! Een verrassing

  ma 8 jan
  Help! Een verrassing! is in Nederland verkozen tot prentboek van het jaar. Het boek is een ode aan vriendschap en altijd jezelf mogen zijn. Je hoeft niet altijd iets te overwinnen en je bent goed zoals je bent. Lees mee met vosje August en eekhoorn Suus.
 • Haal je Lerarenkaart 2024 af in VC De Kruierie

  vr 22 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf woensdag 27 december hun Lerarenkaart 2024 afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  di 12 dec
  Is jouw kind geboren in 2022, vóór 2022 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? En behoor je tot het schoolpersoneel of heb je al een kind op die school? Meld je dan vanaf 8 januari aan via balen.be/aanmeldenscholen. Anderen kunnen vanaf 27 feb.
 • Balense leerlingen planten nieuw bos aan in Hulsen (foto's)

  vr 17 nov
  Op vrijdag 17 november engageerden leerlingen van de gemeentelijke basisscholen De Twinkeling en De Bijenkorf zich samen met de milieudienst van lokaal bestuur Balen en een aantal vrijwilligers om een nieuw bos aan te planten in Hulsen. Bekijk de foto's.
 • Grote investeringsprojecten: stand van zaken

  wo 8 nov
 • 20e Bengelpop wordt feesteditie gespreid over twee dagen

  ma 30 okt
  In 2024 blaast Bengelpop 20 kaarsjes uit. Speciaal voor die gelegenheid wordt het kinderfestival op recreatiedomein Keiheuvel volgend jaar gespreid over twee dagen: donderdag 20 en vrijdag 21 juni. Inschrijven kan vanaf maandag 6 november om 8u 's morgens via www.bengelpop.be.
 • Nieuwe pedagogische aanpak en gebouwen voor ’t Graantje

  wo 6 sep
  Na heel wat voorbereidingen kunnen de werken aan de nieuwbouw voor gemeentelijke basisschool ’t Graantje (De Puzzel) bijna beginnen. Binnenkort wordt er een aannemer aangesteld, die normaal gezien in het voorjaar van 2024 zou moeten starten met de werken aan de school van Gerheide.
 • Onderwijs: Bibbezoek derde kleuterklas

  ma 28 aug
  Naar goede gewoonte nodigen we de kinderen van de derde kleuterklas ieder jaar uit voor een boeiende rondleiding in de Bib. De kleuters maken kennis met de werking van de Bib en snuisteren door verschillende boeken. Voorlezen hoort er uiteraard ook bij. Hoe schrijf je in?
 • Onderwijs: De persoonlijke bibkaart voor je leerlingen

  ma 28 aug
  Alle kinderen van de lagere school hebben mits toestemming van de ouders een persoonlijke bibkaart voor de materialen die ze voor zichzelf uitlenen. Deze materialen nemen ze samen met de bibkaart mee naar huis. De bibkaart en boeken blijven dus niet in de klas.
 • Foto's van eerste leerjaren van Balense scholen

  vr 29 okt
  Deze week poseerden de leerlingen van het eerste leerjaar van alle Balense scholen fier voor de fotograaf. Ook de kleuters van De Puzzel Vennen en 't Wit Scholeke van Wezel deden mee. En ze waren ook heel enthousiast om een gekkebekken-foto te maken.
 • Onderwijs: Taalpunt voor kinderen met andere moedertaal

  ma 16 nov
  Heb je leerlingen in de klas die nog volop de Nederlandse taal leren? Kijk dan in de Bib ook eens in de rek 'Taalpunt'. Naast een selectie Nik Nak-boekjes in 2 talen zijn er beeldwoordenboeken om de eerste woordjes Nederlands te leren.
 • Abonneer je gratis op onze e-nieuwsbrief voor leerkrachten

  ma 16 jan
  Elke woensdag na een schoolvakantie verstuurt de gemeente een e-nieuwsbrief naar Balense leerkrachten. In die nieuwsbrief lees je over het gemeentelijk aanbod naar leerkrachten toe, schoolvoorstellingen, Bibaanbod,... Registreer je gratis via het e-loket.
1-25 Van 25
Naar top