Nieuws : Onderwijs

Nieuwsoverzicht

 • 'O, kom maar eens kijken' Academie voor Muziek en Woord trakteert op half uurtje muziek in De Kruierie

  di 28 nov
  De leerlingen van de muziekinitiatie uit Balen en de leerlingen woordinitiatie uit Balen en Dessel trakteren je - samen met enkele speciale gasten - dinsdag 5 december (18u30 tot 19u) op een vrolijk half uurtje muziek en woord in De Kruierie. Kom langs en laat je verrassen door de gezellige sfeer.
 • Academie Muziek en Woord zorgt voor een december vol gezelligheid

  di 28 nov
  De Academie voor Muziek en Woord trakteert je de hele maand december op heel wat gezellige muziek- en woordconcerten, ook in onze gemeente. Bekijk hier de planning.
 • Balense leerlingen planten nieuw bos aan in Hulsen (foto's)

  vr 17 nov
  Op vrijdag 17 november engageerden leerlingen van de gemeentelijke basisscholen De Twinkeling en De Bijenkorf zich samen met de milieudienst van lokaal bestuur Balen en een aantal vrijwilligers om een nieuw bos aan te planten in Hulsen. Bekijk de foto's.
 • Grote investeringsprojecten: stand van zaken

  wo 8 nov
 • Onderwijs: Thema's in de kijker

  ma 6 nov
  Je kan in de bib verschillende themastandjes vinden voor jong en oud van de leesjury, GV 100, actualiteit tot feestdagen. Zet jij ook graag eens een thema vooraan in je klas? Dan kan je bij de bib infopakketten aanvragen via onderstaande link. We stellen een gevarieerd pakket samen voor jouw klas.
 • Onderwijs: Voorleestip van de bib - Zeven zotgevallen

  ma 6 nov
  Hou je van de herfst? Hou je van rijmen? Hou je van mooie illustraties? Hou je van humor? Hou je van taalspelletjes? Dan hou je zeker en vast van dit boek! (en in de lente, zomer en winter lees je de andere zeven zotgevallen van Bieke Vanlaeken voor)
 • 20e Bengelpop wordt feesteditie gespreid over twee dagen

  ma 30 okt
  In 2024 blaast Bengelpop 20 kaarsjes uit. Speciaal voor die gelegenheid wordt het kinderfestival op recreatiedomein Keiheuvel volgend jaar gespreid over twee dagen: donderdag 20 en vrijdag 21 juni. Inschrijven kan vanaf maandag 6 november om 8u 's morgens via www.bengelpop.be.
 • Onderwijs: Plan je derde bib-klasbezoek vóór 17 november.

  ma 30 okt
  Via de 'lees meer' kan je op de link klikken naar het planningsprogramma.
 • Dit zijn de Balense duurzame (onderwijs)helden van 2023

  wo 27 sep
  Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente (18-25 september) stond dit jaar onderwijs centraal. Als afsluiter werden de duurzame (onderwijs)helden in de bloemetjes gezet. Bekijk hier de lijst met alle Balense helden.
 • Foto's Strapdag

  ma 25 sep
  Op vrijdag 22 september deden de Balense scholen opnieuw mee met de Strapdag. Leuk om te zien dat de kinderen massaal te voet, met de fiets of step naar school gingen. Ook tijdens de lessen kwam verkeersveiligheid spelenderwijs aan bod. Bekijk de foto's.
 • Nieuwe pedagogische aanpak en gebouwen voor ’t Graantje

  wo 6 sep
  Na heel wat voorbereidingen kunnen de werken aan de nieuwbouw voor gemeentelijke basisschool ’t Graantje (De Puzzel) bijna beginnen. Binnenkort wordt er een aannemer aangesteld, die normaal gezien in het voorjaar van 2024 zou moeten starten met de werken aan de school van Gerheide.
 • Onderwijs: Bibbezoek derde kleuterklas

  ma 28 aug
  Naar goede gewoonte nodigen we de kinderen van de derde kleuterklas ieder jaar uit voor een boeiende rondleiding in de Bib. De kleuters maken kennis met de werking van de Bib en snuisteren door verschillende boeken. Voorlezen hoort er uiteraard ook bij. Hoe schrijf je in?
 • Onderwijs: De persoonlijke bibkaart voor je leerlingen

  ma 28 aug
  Alle kinderen van de lagere school hebben mits toestemming van de ouders een persoonlijke bibkaart voor de materialen die ze voor zichzelf uitlenen. Deze materialen nemen ze samen met de bibkaart mee naar huis. De bibkaart en boeken blijven dus niet in de klas.
 • Leen eens een educatief spel bij de bib

  wo 14 jun
  Ontdek educatieve spellen in de bibliotheek - een speelse manier om kinderen te helpen bij uitdagingen zoals verliefdheid, eten, pesten, culturele verschillen, verlies en sociale vaardigheden.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan (vanaf 28 feb)

  vr 24 feb
  Is jouw kind geboren in 2021, vóór 2021 maar nog nooit ingeschreven in een Balense kleuter- of lagere school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan tussen 28 februari en 21 maart aan via balen.be/aanmeldenscholen. Na deze aanmeldperiode kan je je kind definitief inschrijven.
 • Vijf Balense scholen en jeugdverenigingen beloond voor Operatie Proper

  di 14 feb
  Vijf Balense scholen en jeugdverenigingen schreven zich vorig jaar in voor Operatie Proper. In ruil voor o.a. het proper houden van hun buurt kregen GBS De Bosmier, GBS De Puzzel, school curieuzeneuzen, KSA 't Stotertke en Chiro 't Olmke een mooie cheque overhandigd.
 • Naar eerste middelbaar in Mol, Geel,...? Eerst online aanmelden (tot 21 april), dan pas inschrijven

  vr 10 feb
  Start je kind volgend schooljaar in het 1e middelbaar van het gewoon onderwijs in de regio Zuiderkempen (Mol, Geel, Herentals, Kasterlee, Vorselaar en Westerlo)? Hou er dan rekening mee dat je je kind eerst online moet aanmelden (tot 21 april), vooraleer te kunnen inschrijven (vanaf 16 mei).
 • Onderwijs: Werken rond sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en weerbaarheid

  ma 9 jan
  Wil je in de klas werken aan sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, weerbaarheid? Probeer dan eens een educatief spel. Gratis ontleenbaar. Reserveren via balen.bibliotheek.be.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  vr 6 jan
  Is jouw kind geboren in 2021, vóór 2021 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? En behoor je tot het schoolpersoneel of heb je al een kind op die school? Meld je dan vanaf 9 januari aan via balen.be/aanmeldenscholen. Anderen kunnen vanaf 28 feb.
 • Foto's van eerste leerjaren van Balense scholen

  vr 29 okt
  Deze week poseerden de leerlingen van het eerste leerjaar van alle Balense scholen fier voor de fotograaf. Ook de kleuters van De Puzzel Vennen en 't Wit Scholeke van Wezel deden mee. En ze waren ook heel enthousiast om een gekkebekken-foto te maken.
 • Onderwijs: Taalpunt voor kinderen met andere moedertaal

  ma 16 nov
  Heb je leerlingen in de klas die nog volop de Nederlandse taal leren? Kijk dan in de Bib ook eens in de rek 'Taalpunt'. Naast een selectie Nik Nak-boekjes in 2 talen zijn er beeldwoordenboeken om de eerste woordjes Nederlands te leren.
 • Abonneer je gratis op onze e-nieuwsbrief voor leerkrachten

  ma 16 jan
  Elke woensdag na een schoolvakantie verstuurt de gemeente een e-nieuwsbrief naar Balense leerkrachten. In die nieuwsbrief lees je over het gemeentelijk aanbod naar leerkrachten toe, schoolvoorstellingen, Bibaanbod,... Registreer je gratis via het e-loket.
1-22 Van 22
Naar top