Nieuws : Basisscholen

Nieuwsoverzicht

 • Foto's Strapdag

  ma 25 sep
  Op vrijdag 22 september deden de Balense scholen opnieuw mee met de Strapdag. Leuk om te zien dat de kinderen massaal te voet, met de fiets of step naar school gingen. Ook tijdens de lessen kwam verkeersveiligheid spelenderwijs aan bod. Bekijk de foto's.
 • Nieuwe pedagogische aanpak en gebouwen voor ’t Graantje

  wo 6 sep
  Na heel wat voorbereidingen kunnen de werken aan de nieuwbouw voor gemeentelijke basisschool ’t Graantje (De Puzzel) bijna beginnen. Binnenkort wordt er een aannemer aangesteld, die normaal gezien in het voorjaar van 2024 zou moeten starten met de werken aan de school van Gerheide.
 • Onderwijs: Ken je ouders die hulp nodig bij de start van het nieuwe schooljaar? Verwijs hen door naar de sociale dienst

  ma 28 aug
  De start van het nieuwe schooljaar brengt voor sommige ouders vaak een hele hoop zorgen met zich mee: een ander ritme, nieuwe spullen kopen, extra facturen betalen... en dat bovenop de dagelijkse taken. Ken je iemand in een kwetsbare situatie? Verwijs hen door naar de sociale dienst.
 • Leen eens een educatief spel bij de bib

  wo 14 jun
  Ontdek educatieve spellen in de bibliotheek - een speelse manier om kinderen te helpen bij uitdagingen zoals verliefdheid, eten, pesten, culturele verschillen, verlies en sociale vaardigheden.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan (vanaf 28 feb)

  vr 24 feb
  Is jouw kind geboren in 2021, vóór 2021 maar nog nooit ingeschreven in een Balense kleuter- of lagere school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan tussen 28 februari en 21 maart aan via balen.be/aanmeldenscholen. Na deze aanmeldperiode kan je je kind definitief inschrijven.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  vr 6 jan
  Is jouw kind geboren in 2021, vóór 2021 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? En behoor je tot het schoolpersoneel of heb je al een kind op die school? Meld je dan vanaf 9 januari aan via balen.be/aanmeldenscholen. Anderen kunnen vanaf 28 feb.
 • Foto's van eerste leerjaren van Balense scholen

  vr 29 okt
  Deze week poseerden de leerlingen van het eerste leerjaar van alle Balense scholen fier voor de fotograaf. Ook de kleuters van De Puzzel Vennen en 't Wit Scholeke van Wezel deden mee. En ze waren ook heel enthousiast om een gekkebekken-foto te maken.
1-7 Van 7
Naar top