Nieuws : Gemeentelijk aanbod voor scholen

Nieuwsoverzicht

 • Controleacties fietsverlichting: zorg dat je opvalt in het donker

  vr 18 nov
  De komende weken organiseert de lokale politie Balen-Dessel-Mol controles op het correct gebruik van fietsverlichting. Zorg dus dat je fiets in orde is. Nog te veel fietsers vertrekken zonder of met slecht werkende verlichting. Als fietser ben je enorm kwetsbaar, zeker nu het vroeger donker wordt.
 • Onderwijs: Auteursbezoek voor het 5e leerjaar op dinsdag 7 maart 2023

  di 8 nov
  Tijdens de maand maart doen we mee met de jeugdboekenmaand. Het thema in 2023 is 'geluk'. Voor de leerlingen van het 5e leerjaar voorzien we een dubbele portie geluk waarbij het 3e bezoek aan de Bib van Balen een auteurslezing is. Vera Van Renterghem, bekend van Oscar Cook's verhalen komt langs.
 • Onderwijs: Beroepenexpo Liesbet Slegers

  di 8 nov
  Ben jij ook zo'n fan van Liesbet's prentenboeken? Kom dan zeker met je kleuters tussen 5 en 30 december naar onze interactieve beroepenexpo. Je kan deze expo vrij bezoeken met je klas tijdens de openingsuren van VC De Kruierie. Inschrijven is niet nodig.
 • Onderwijs: KiXs kerst

  di 8 nov
  KiXs kerst wordt tussen 21 en 28 november aan scholen bezorgd, voor verdeling aan gezinsoudsten.
 • Onderwijs: Nieuw aanvraagformulier via het e-loket voor je boekenpakket

  di 8 nov
  Vraag je wel eens een boekenpakket aan of heb je interesse in een pakket op maat voor je klas? Via het nieuwe formulier ontvangen wij meteen alle gegevens die we nodig hebben om een thema samen te stellen of boeken uit te zoeken voor jouw doelgroep (1ste kleuterklas tot en met 6e leerjaar).
 • Onderwijs: Planning bibbezoek invullen vóór 14 november

  di 8 nov
  Via de link kan je het derde bezoek aan de bib plannen. Vul je het in voor 14 november? Leerkrachten van het 5e leerjaar plannen in periode 3 de auteurslezing op dinsdag 7 maart 2023.
 • Onderwijs: Rode Draad box EHBO

  di 8 nov
  Soms val je of ben je ziek, moet je naar de dokter of naar de kliniek. Iedereen heeft wel eens een ongelukje. De EHBO box vormt de ideale gids voor het geven van eerste hulp aan de oudste kleuters. Je kan hem aanvragen via het e-loket.
 • Onderwijs: Tip van de Bib 'Voor altijd dichtbij'

  di 8 nov
  'Voor altijd dichtbij' door Elvis Peeters met illustraties van Yule Hermans. Yule is een bekend gezicht in VC De Kruierie. Ze werkt als leerkracht binnen de academie bij ons. We zien haar iedere woensdag en zaterdag. We stellen met veel leesplezier haar nieuwste boek aan jullie voor.
 • Onderwijs: Voorlezen met de kamishibai, het Japanse vertelkastje

  di 8 nov
  Betrek je je leerlingen graag nog een tikkeltje meer tijdens het voorlezen, dan is een kamishibai zeker de moeite waard. De grote vertelprenten nemen de kinderen helemaal mee in het verhaal. Jij leest de tekst op de achterkant en tovert telkens een andere prent tevoorschijn.
 • Onderwijs: Provinciale subsidies voor ontharding en vergroening van scholen

  di 25 okt
  All scholen uit onze provincie komen in aanmerking om subsidies te krijgen voor het vergroenen of ontharden van hun school. Je kan al een aanvraag indienen voor kleine oases, zoals bv. een tegeltuintje, insectenhotel, snoepstruik,... Of aanleg van hagen, moestuin, weghalen verharding, buitenklas,...
 • Molderloopstraat blijft afgesloten t.h.v. spoorweg tot eind 2022

  do 13 okt
 • Video Strapdag

  vr 16 sep
  De Balense schoolkinderen lieten zich niet afschrikken door het kwakkelweer en trapten, stepten en stapten op de Strapdag (16 september) massaal naar school. Daar stonden ook nog heel wat verkeersveilige activiteiten op het programma. Bekijk het verslag van BalenTV.
 • Stand van zaken aanleg fietsostrade

  do 15 sep
 • Onderwijs: Spelregels klaskaart bib

  vr 26 aug
  Bij het bezoek aan de Bib horen enkele afspraken en weetjes. We herhalen ze nog even en voegen enkele nieuwigheden toe. Lees dus zeker verder hoe je je klaskaart gebruikt.
 • Regenboogzebrapaden en opvallende fietskruisingen zetten zwakke weggebruikers in de verf

  vr 26 aug
  Om de verkeersveiligheid van de voetgangers en fietsers te verhogen, kreeg het Balense straatbeeld tegen de start van het nieuwe schooljaar wat meer kleur. Aan elke Balense school ligt nu een regenboogzebrapad en ook de fietskruisingen in onze gemeente werden in de – opvallend rode – verf gezet.
 • Onderwijs: Ga met je klas op bezoek bij het OCMW

  do 25 aug
  De sociale dienst ontwikkelde een educatief spel om op een interactieve manier meer te weten te komen over de verschillende diensten binnen ons OCMW. Het spel duurt een halve dag en is geschikt voor het 5de of 6de leerjaar. Voor meer info en aanvragen kan je terecht bij de contactpersoon.
 • Onderwijs: Vraag raad bij vermoeden van huiselijk geweld

  ma 22 aug
  De sociale dienst, politie en gerecht werken samen om intrafamiliaal geweld (huiselijk geweld) sneller op te sporen en hulp te bieden waar nodig. Maak je je zorgen om bepaalde situaties, dan kan je altijd raad vragen bij de contactpersonen binnen de sociale dienst. Bekijk de brochure bij downloads.
 • Pidpa subsidieert water- en sanitaire projecten in ontwikkelingslanden

  wo 27 jul
 • Aangepaste regels voor elektrische steps vanaf 1 juli

  do 30 jun
  Vanaf 1 juli worden de verkeersregels voor e-steps aangepast. Zo moet je o.a. minstens 16 jaar oud zijn, mag je niet op het trottoir rijden, mag je geen passagier vervoeren, volg je de andere regels voor fietsers en parkeer je enkel waar het mag. Dit moet de veiligheid verhogen.
 • Balense schoolomgevingen vanaf nu rookvrij (video)

  di 31 mei
  Op de Werelddag Zonder Tabak (31 mei) maakten 19 Kempische gemeenten verder werk van een rookvrije generatie. In het kader van de campagne 'Generatie Rookvrij' zijn nu ook de Balense schoolomgevingen rookvrij. Bekijk het videoverslag van BalenTV.
 • Minder beton, meer bijen!

  zo 29 mei
  Bijen vervullen een uiterst belangrijke functie als bestuiver, maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. Tijdens de Week van de Bij (29 mei-5 juni) roepen we dan ook op om de bij te helpen. Dit kan door je voortuin te ontharden of een bloemenperkje in te zaaien met bloemenzaad.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  di 8 mrt
  Is je kind geboren in 2020, vóór 2020 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan eerst aan via www.balen.be/aanmeldenscholen, vanaf woensdag 9 maart (9u) t.e.m. vrijdag 1 april (12u). Hulp nodig? Ga naar het Antennepunt Huis v/h kind.
 • Onderwijs: Bieblo is gegroeid!

  di 8 mrt
  Zijn jullie ook zo’n fan van Bieblo? Onlangs werd Bieblo uitgebreid. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen op basis van hun interesse en leeftijd boeken zoeken die aanwezig en uitleenbaar zijn. Je kan Bieblo ook in je klas gebruiken via balen.bibliotheek/bieblo.
 • Onderwijs: Ga met leerlingen op zoek naar hun familiegeschiedenis

  di 8 mrt
  Samen met 'Mieke Post', een historisch figuurtje dat écht in Balen woonde, maken kinderen uit het 3de en 4de leerjaar kennis met hun eigen verleden. Ben ik misschien wel familie van …? Wie waren mijn voorouders én hoe leefden zij? Maak gebruik van de 6 lessen, verkrijgbaar via Erfgoed Balen.
 • Onderwijs: Naar de bib, hoe zit dat ook alweer?

  di 8 mrt
  We merken dat er soms op het laatste moment een andere juf of meester mee naar de bib komt. Wat moeten ze weten? En voor de andere juffen/meesters hieronder nog eens ter info.
 • Onderwijs: Taalpunt, voor kinderen en ouders die Nederlands willen leren

  di 8 mrt
  Wist je dat… ook leerlingen met een andere moedertaal in onze bib terechtkunnen? Ze vinden in het Taalpunt materialen om Nederlands te leren en boeken waarin ze hun moedertaal herkennen. Deze materialen kan je tijdens het klasbezoek uitlenen.
 • Infomarkt over aanleg fietsostrade op 23 februari

  do 10 feb
  Op woensdag 23 februari organiseert de provincie Antwerpen in VC De Kruierie een infomarkt over de fietsostrade in Balen, die vanaf maart/april wordt aangelegd. Tussen 17u en 20u kan je doorlopend binnenspringen voor meer informatie over de werken en om vragen te stellen aan de projectleiders.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  ma 10 jan
  Is jouw kind geboren in 2020, vóór 2020 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan eerst aan via www.balen.be/aanmeldenscholen! Dit kan vanaf 10 januari (schoolpersoneel en ouders met al een kind op die school) of 9 maart (rest).
 • Onderwijs: Taalpunt voor kinderen met andere moedertaal

  ma 16 nov
  Heb je leerlingen in de klas die nog volop de Nederlandse taal leren? Kijk dan in de Bib ook eens in de rek 'Taalpunt'. Naast een selectie Nik Nak-boekjes in 2 talen zijn er beeldwoordenboeken om de eerste woordjes Nederlands te leren.
 • Voorstelling fietsostrade Herentals-Balen

  vr 2 jun
  Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fietsostrade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Herentals en Balen. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
1-30 Van 31
Naar top