Nieuws : Gemeentelijk aanbod voor scholen

Nieuwsoverzicht

 • Volg proefles in Academies voor Muziek en Woord of Beeldende Kunsten

  wo 12 jun
 • Eindejaarsexpo Academie voor Beeldende Kunsten tot 22 juni in VC De Kruierie

  vr 7 jun
  De leerlingen van de Academie voor Beeldende Kunsten (ABK) in Balen stallen naar goede gewoonte op het einde van het schooljaar hun werkjes uit. Je kan de eindejaarstentoonstelling t.e.m. zaterdag 22 juni bezichtigen in VC De Kruierie, tijdens de openingsuren.
 • Vrije inschrijvingsperiode basisscholen start op donderdag 23 mei

  vr 17 mei
 • Foto's en uitslagen Ronde van Balen

  di 14 mei
  Op 13,14, 16 & 17 mei zetten de Balense lagereschoolkinderen hun beste beentje voor op de vierdaagse loopwedstrijd 'de Ronde van Balen'. Bekijk hier de foto's en uitslagen. Proficiat aan alle lopers!
 • Foto's 'Faire Ronde'

  ma 13 mei
  Zaterdag 11 mei maakten de deelnemers aan De Faire Ronde een fietstocht langs lokale ecologische initiatieven en lokale producenten in Balen. Bekijk de foto's.
 • Onderwijs: Haal je Lerarenkaart 2024 af in VC De Kruierie

  wo 10 apr
  Je kan nog altijd je lerarenkaart 2024 afhalen in VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart. En als je dan toch daar bent, kan je meteen in de bib eens een kijkje nemen. Misschien ontdek je wel een leuke collectie of een educatief spel om in je klas te gebruiken...
 • Onderwijs: Laatste ophaalronde boeken lagere school

  wo 10 apr
  Eind juni maken we een ronde langs alle lagere scholen om de laatste boeken van de klas en de leerlingen op te halen. We zetten een aantal bakken op een centrale plaats in de school en halen deze later weer op. Kijk hieronder wanneer we naar jou komen.
 • Onderwijs: Laatste ophaalronde boekenpakketten kleuters

  wo 10 apr
  De Bib komt langs om het laatste boekenpakket op te halen. Dankjewel om al je boeken alvast te zoeken en centraal te verzamelen. Je kan nog steeds boeken uitlenen met je klaskaart, kom zeker eens naar de bib of vraag een extra pakket aan via het e-loket. Bekijk hieronder de planning.
 • Onderwijs: Tip van de bib: Een reis door het menselijk lichaam

  wo 10 apr
  Dit interactieve boek met flapjes geeft je een kijk op de binnenkant van het lichaam. Je maakt een reis door het lichaam langs krachtige spieren, complexe zenuwen en de briljante hersenen. Je kan het boek vinden in de infostraat bij de informatieve boeken met het picogram van de mens.
 • Onderwijs: Wanneer komt jouw klas de laatste keer naar de bib?

  wo 10 apr
  Jullie komen nog 1x met de klas naar de Bib waarbij je nog steeds samen met de kinderen boeken kan kiezen. We halen deze zelf op aan het einde van het schooljaar. Wanneer verwachten we jullie? Bekijk hieronder de planning.
 • Haal gratis bloemenzaad af, help de bijen en win! UPDATE: voorraad is uitgeput

  do 7 mrt
  Aan de balie van het gemeentehuis en VC De Kruierie kan je sinds 2 april gratis bloemenzaad afhalen (zolang de voorraad strekt). Zo zaaien we samen bloemenperkjes in waarop bijen en vlinders verzot zijn. Stuur voor 31 oktober een foto van je bloemenpracht door en maak kans op een mooie prijs!
 • Nieuwe website voor Sportregio Zuiderkempen

  vr 1 mrt
 • Onderwijs: Tip van de bib: Een bijzondere vriend

  ma 19 feb
  Een prentenboek met enkel zwarte, witte en oranje illustraties. Een aanrader voor iedereen die graag net zoals Warre en Seppe een bijzondere vriend willen om samen leuke dingen te doen.
 • Onderwijs: Tip van de bib: Help! Een verrassing

  ma 8 jan
  Help! Een verrassing! is in Nederland verkozen tot prentboek van het jaar. Het boek is een ode aan vriendschap en altijd jezelf mogen zijn. Je hoeft niet altijd iets te overwinnen en je bent goed zoals je bent. Lees mee met vosje August en eekhoorn Suus.
 • Haal je Lerarenkaart 2024 af in VC De Kruierie

  vr 22 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf woensdag 27 december hun Lerarenkaart 2024 afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  di 12 dec
  Is jouw kind geboren in 2022, vóór 2022 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? En behoor je tot het schoolpersoneel of heb je al een kind op die school? Meld je dan vanaf 8 januari aan via balen.be/aanmeldenscholen. Anderen kunnen vanaf 27 feb.
 • Onderwijs: De persoonlijke bibkaart voor je leerlingen

  ma 28 aug
  Alle kinderen van de lagere school hebben mits toestemming van de ouders een persoonlijke bibkaart voor de materialen die ze voor zichzelf uitlenen. Deze materialen nemen ze samen met de bibkaart mee naar huis. De bibkaart en boeken blijven dus niet in de klas.
 • Onderwijs: Met de klas naar de Bib. Hoe werkt de klaskaart?

  ma 28 aug
  Iedere klas heeft recht op een klaskaart om de klasbib up to date te houden. Hiermee kies je boeken voor kwartiermakers, je les te verrijken, thema's in de kijker te zetten en nog veel meer. Klik door om onze tips, weetjes en afspraken nog eens na te lezen.
 • Onderwijs: Ga met leerlingen op zoek naar hun familiegeschiedenis

  di 8 mrt
  Samen met 'Mieke Post', een historisch figuurtje dat écht in Balen woonde, maken kinderen uit het 3de en 4de leerjaar kennis met hun eigen verleden. Ben ik misschien wel familie van …? Wie waren mijn voorouders én hoe leefden zij? Maak gebruik van de 6 lessen, verkrijgbaar via Erfgoed Balen.
 • Onderwijs: Taalpunt voor kinderen met andere moedertaal

  ma 16 nov
  Heb je leerlingen in de klas die nog volop de Nederlandse taal leren? Kijk dan in de Bib ook eens in de rek 'Taalpunt'. Naast een selectie Nik Nak-boekjes in 2 talen zijn er beeldwoordenboeken om de eerste woordjes Nederlands te leren.
 • Abonneer je gratis op onze e-nieuwsbrief voor leerkrachten

  ma 16 jan
  Elke woensdag na een schoolvakantie verstuurt de gemeente een e-nieuwsbrief naar Balense leerkrachten. In die nieuwsbrief lees je over het gemeentelijk aanbod naar leerkrachten toe, schoolvoorstellingen, Bibaanbod,... Registreer je gratis via het e-loket.
1-21 Van 21
Naar top