Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Gemeentelijk aanbod voor scholen

 • Scholennieuws: Daisy-luisterboeken lezen met de anderslezen-app: nu ook via jouw school!

  ma 11 mrt
  De Bib van Balen werkt samen met de Luisterpuntbibliotheek. Ze heeft een beperkte collectie voor kinderen met een leesbeperking. Bij deze boeken hoort een Daisy-schijfje dat je kan afspelen op een Daisyspeler, MP3 of PC. En sinds kort kan dit ook via een app op de smartphone en/of tablet!
 • Scholennieuws: Denk aan de ICQ-vergadering

  ma 11 mrt
  Werd jij aangesteld als boekenjuf/meester van je school om deze te vertegenwoordigen op de ICQ-meetings? Vergeet dan onze eerstvolgende ICQ-vergadering in VC De Kruierie niet op donderdag 21 maart om 10u30.
 • Scholennieuws: Jeugdboekenmaand: 'Iedereenleest'

  ma 11 mrt
  Maart is Jeugdboekenmaand. Ga eens langs in de Bib voor extra inspiratie en boekplezier!
 • Scholennieuws: Planning Bib@school

  ma 11 mrt
  De tijd vliegt: terwijl 1 en 6 nog moeten passeren in de Bib voor hun respectievelijk 2/3e uitleenbeurt direct na het krokusverlof, roepen we alweer op tot de inplanning van het allerlaatste bibbezoek van dit schooljaar! Bekijk de planning op google-drive via de link hieronder.
 • Balense scholen bewegen ... én winnen!

  wo 6 mrt
  Op 1 maart stond de Kempen op zijn kop met #bewegen5voor12, hét beweegmoment als start van de Week van de Keigezonde Kempen. Ook heel wat Balense scholen zetten hun beste beentje voor. GBS De Bijenkorf scoorde zelfs de meeste likes en won zo een prijzenpakket. Bekijk de beelden.
 • Wijziging sorteerregels harde kunststoffen

  do 21 feb
  Sinds 1 januari 2019 mag je op het recyclagepark geen polycarbonaatplaten of plastiek golfplaten meer sorteren bij de harde kunststoffen. Deze horen vanaf nu bij het grof vuil.
 • Gratis sticker met sorteerregels gft en restafval

  di 5 feb
  Begin dit jaar zijn de gft-sorteerregels veranderd. IOK heeft daarom handige stickers met de nieuwe sorteerregels laten maken die je op je gft- of restafvalbak kan plakken als geheugensteuntje. Je kan zo'n gratis sticker afhalen aan de Infopunten (VC De Kruierie, gemeentehuis, ocmw-huis).
 • Laat je asbest golfplaten goedkoper ophalen door IOK

  di 5 feb
  Vanaf nu komt IOK ook hechtgebonden asbest (golfplaten, leien, buizen) aan huis ophalen. Dankzij Vlaamse subsidies kan dit tijdelijk aan sterk gereduceerde tarieven, tot 80% goedkoper. Met deze actie willen IOK en de gemeente Balen werk maken van een versnelde en veilige afbouw van asbest.
 • Haal je Lerarenkaart af in de Bib

  do 27 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf donderdag 27 december hun Lerarenkaart afhalen in de Bib van Balen tijdens de openingsuren op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Wie vóór 25 oktober een abonnement nam op Klasse Magazine, krijgt zijn Lerarenkaart thuisbezorgd.
 • Meer en makkelijker gft sorteren vanaf 1 januari

  vr 21 dec
  Vanaf 1 januari worden de gft-sorteerregels sterk vereenvoudigd. O.a. keukenafval en etensresten (ook vis- en vleesresten), schaaldierresten (niet van mosselen, oesters,...) en vaste zuivelproducten (kaas) mag je vanaf dan wel bij het gft sorteren. Theezakjes en koffiepads horen er niet meer bij.
 • Balen is opnieuw #sportersbelevenmeer-gemeente

  vr 14 dec
  De gemeente Balen heeft voor het tweede jaar op rij de #sportersbelevenmeer-award gekregen van Sport Vlaanderen. Daarvoor moest de sportdienst een aantal sportieve uitdagingen tot een goed einde brengen.
 • (Verkleed)kleren op overschot? Schenk ze aan leerlingen Academie

  ma 10 dec
 • Sorteer nu ook versleten textiel

  di 20 nov
  Tot nu was de textielinzameling vaak beperkt tot herbruikbare kledij en schoenen. In overleg met de sector is de sorteerboodschap voor textielafval aangepast. Vanaf nu zijn ook versleten kleding, schoenen, handdoeken, lakens en andere stoffen welkom in de textielzak of -container voor recyclage.
 • 17de editie Bengelpop op 4 dagen tijd uitverkocht

  ma 12 nov
 • Fitmix start op 12 september met gratis les

  wo 5 sep
  Vanaf woensdag 12 september kunnen actieve 50-plussers (9u-10u) en volwassenen (10u-11u) opnieuw terecht in de sporthal van Olmen voor fitmix (combinatie van dans, step, zumba, conditie- en figuurtraining). 3 euro per les, of 25 euro voor 10 beurten. Gratis eerste les tijdens Week van de Sportclub.
 • Nieuwe reeks bootcamp vanaf 11 september

  ma 3 sep
  Op dinsdag 11 september begint een nieuwe reeks bootcamp. Iedereen is welkom elke dinsdag en donderdag (19u-20u) in sportcomplex Bleukens. Deelnemers betalen 80 euro voor een heel jaar (tot eind juni, uitgez. feestdagen en schoolvakanties). Gratis 1e les tijdens Week van de Sportclub.
 • Scholennieuws: Bedeling infobrochure Kunstonderwijs 2018-2019

  wo 29 aug
  In de loop van september bedeelt de dienst Kunstonderwijs haar infobrochure aan de leerlingen van de lagere school. Er zijn heel wat veranderingen aangebracht in de Vlaamse kunstacademies, dus ook in die van Mol, waarvan Balen een vestigingsplaats is. Geef de brochures tijdig mee met de kids aub.
 • Scholennieuws: Fietstocht (+10j): Als kapellen vertellen

  ma 27 aug
  Vertrek aan de Odrada-kapel voor een fietstocht langs 5 Balense kapellen en luister naar wat zij je te vertellen hebben. Jawel, de kapellen vertellen... Een spannende zoektocht naar een code om Odrada te bevrijden. Download de Erfgoedapp en vraag je lessenpakket aan bij Erfgoed Balen.
 • Scholennieuws: Werk mee aan de leesgoesting van je kleuters

  ma 27 aug
  Het prikkelen en ontwikkelen van 'leesgoesting' op prille leeftijd is zo belangrijk. Iedere kleuterleerkracht (in wording) krijgt hierin steun van de Bib via verschillende projecten zoals o.a. Rode Draadboxen, bedeling kleuterpakketten, rondleiding in de Bib,... Maak hier zeker gebruik van!
 • Download infobrochure Kunstonderwijs 2018-2019

  do 5 jul
  Download hier de infobrochure Kunstonderwijs voor het schooljaar 2018-2019. Vanaf 12 juli kan je ook een papieren versie afhalen in de Infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie en OCMW-huis).
 • Laat geen goederen achter op straat aan Kringwinkel

  vr 14 jul
  Herbruikbare goederen mag je in de Kringwinkel enkel tijdens de openingsuren afleveren via de parking in de Benoit Belmansstraat. Je mag deze niet op straat achterlaten. Hiervoor kan je een GAS-boete krijgen wegens sluikstorten. Je kan ook goederen laten ophalen of afleveren in het containerpark.
 • Voorstelling fiets-o-strade Balen-Herentals

  vr 2 jun
  Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fiets-o-strade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Balen en Herentals. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
 • Abonneer je gratis op onze e-nieuwsbrief voor leerkrachten

  ma 16 jan
  Elke woensdag na een schoolvakantie verstuurt de gemeente een e-nieuwsbrief naar Balense leerkrachten. In die nieuwsbrief lees je over het gemeentelijk aanbod naar leerkrachten toe, schoolvoorstellingen, Bibaanbod,... Registreer je gratis via het e-loket.
 • Scholennieuws: Bib@school (nieuw concept sinds 2017)

  wo 1 jun
  Omdat uit onderzoek blijkt dat 10% van de kinderen de lagere school verlaat met een leesachterstand, test de Bib sinds 2017 een nieuwe aanpak om de kinderen te stimuleren om meer te lezen, niet alleen thuis, maar ook op school. Ook Bib@school, waarbij de Bib naar de school toegaat, verandert...
1-24 Van 24