Gemeente Balen Gemeente Balen

Nieuws : Gemeentelijk aanbod voor scholen

 • Haal je Lerarenkaart af in de Bib

  leraar do 27 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf donderdag 27 december hun Lerarenkaart afhalen in de Bib van Balen tijdens de openingsuren op vertoon van hun identiteitskaart of oude Lerarenkaart. Wie vóór 25 oktober een abonnement nam op Klasse Magazine, krijgt zijn Lerarenkaart thuisbezorgd.
 • Meer en makkelijker gft sorteren vanaf 1 januari

  Nieuwe gft-sorteerregels vr 21 dec
  Vanaf 1 januari worden de gft-sorteerregels sterk vereenvoudigd. O.a. keukenafval en etensresten (ook vis- en vleesresten), schaaldierresten (niet van mosselen, oesters,...) en vaste zuivelproducten (kaas) mag je vanaf dan wel bij het gft sorteren. Theezakjes en koffiepads horen er niet meer bij.
 • Balen is opnieuw #sportersbelevenmeer-gemeente

  #sportersbelevenmeer-award vr 14 dec
  De gemeente Balen heeft voor het tweede jaar op rij de #sportersbelevenmeer-award gekregen van Sport Vlaanderen. Daarvoor moest de sportdienst een aantal sportieve uitdagingen tot een goed einde brengen.
 • (Verkleed)kleren op overschot? Schenk ze aan leerlingen Academie

  ma 10 dec
 • Sorteer nu ook versleten textiel

  Textiel di 20 nov
  Tot nu was de textielinzameling vaak beperkt tot herbruikbare kledij en schoenen. In overleg met de sector is de sorteerboodschap voor textielafval aangepast. Vanaf nu zijn ook versleten kleding, schoenen, handdoeken, lakens en andere stoffen welkom in de textielzak of -container voor recyclage.
 • Scholennieuws: Help jouw leerlingen in het waarderen van cultureel erfgoed

  online game di 13 nov
  De Europese Commissie lanceert een toolkit voor leraren om bij lessen en klasgesprekken jongeren (10-15 jaar) spelenderwijs kennis te laten maken met het rijke en diverse culturele erfgoed van Europa. Je kan de toolkit en het online spel downloaden op de site van de europese Gemeenschap.
 • 17de editie Bengelpop op 4 dagen tijd uitverkocht

  ma 12 nov
 • Fitmix start op 12 september met gratis les

  Fitmix wo 5 sep
  Vanaf woensdag 12 september kunnen actieve 50-plussers (9u-10u) en volwassenen (10u-11u) opnieuw terecht in de sporthal van Olmen voor fitmix (combinatie van dans, step, zumba, conditie- en figuurtraining). 3 euro per les, of 25 euro voor 10 beurten. Gratis eerste les tijdens Week van de Sportclub.
 • Nieuwe reeks bootcamp vanaf 11 september

  Bootcamp ma 3 sep
  Op dinsdag 11 september begint een nieuwe reeks bootcamp. Iedereen is welkom elke dinsdag en donderdag (19u-20u) in sportcomplex Bleukens. Deelnemers betalen 80 euro voor een heel jaar (tot eind juni, uitgez. feestdagen en schoolvakanties). Gratis 1e les tijdens Week van de Sportclub.
 • Scholennieuws: Bedeling infobrochure Kunstonderwijs 2018-2019

  Brochure kunstonderwijs 2018-2019 wo 29 aug
  In de loop van september bedeelt de dienst Kunstonderwijs haar infobrochure aan de leerlingen van de lagere school. Er zijn heel wat veranderingen aangebracht in de Vlaamse kunstacademies, dus ook in die van Mol, waarvan Balen een vestigingsplaats is. Geef de brochures tijdig mee met de kids aub.
 • Scholennieuws: Fietstocht (+10j): Als kapellen vertellen

  odradakapel ma 27 aug
  Vertrek aan de Odrada-kapel voor een fietstocht langs 5 Balense kapellen en luister naar wat zij je te vertellen hebben. Jawel, de kapellen vertellen... Een spannende zoektocht naar een code om Odrada te bevrijden. Download de Erfgoedapp en vraag je lessenpakket aan bij Erfgoed Balen.
 • Scholennieuws: Werk mee aan de leesgoesting van je kleuters

  lezende kleuters ma 27 aug
  Het prikkelen en ontwikkelen van 'leesgoesting' op prille leeftijd is zo belangrijk. Iedere kleuterleerkracht (in wording) krijgt hierin steun van de Bib via verschillende projecten zoals o.a. Rode Draadboxen, bedeling kleuterpakketten, rondleiding in de Bib,... Maak hier zeker gebruik van!
 • Download infobrochure Kunstonderwijs 2018-2019

  Brochure kunstonderwijs 2018-2019 do 5 jul
  Download hier de infobrochure Kunstonderwijs voor het schooljaar 2018-2019. Vanaf 12 juli kan je ook een papieren versie afhalen in de Infopunten (gemeentehuis, VC De Kruierie en OCMW-huis).
 • Laat geen goederen achter op straat aan Kringwinkel

  Kringwinkel Balen in Steegstraat vr 14 jul
  Herbruikbare goederen mag je in de Kringwinkel enkel tijdens de openingsuren afleveren via de parking in de Benoit Belmansstraat. Je mag deze niet op straat achterlaten. Hiervoor kan je een GAS-boete krijgen wegens sluikstorten. Je kan ook goederen laten ophalen of afleveren in het containerpark.
 • Voorstelling fiets-o-strade Balen-Herentals

  fiets-o-strade vr 2 jun
  Op 31 mei stelden medewerkers van de Provincie Antwerpen in VC De Kruierie de fiets-o-strade F105 voor. Deze fietssnelweg zal in de toekomst zorgen voor een veilige, comfortabele en vlotte verbinding tussen Balen en Herentals. BalenTV was erbij en sprokkelde reacties bij de vele nieuwsgierigen.
 • Scholennieuws: Bib@school (nieuw concept sinds 2017)

  wo 1 jun
  Omdat uit onderzoek blijkt dat 10% van de kinderen de lagere school verlaat met een leesachterstand, test de Bib sinds 2017 een nieuwe aanpak om de kinderen te stimuleren om meer te lezen, niet alleen thuis, maar ook op school. Ook Bib@school, waarbij de Bib naar de school toegaat, verandert...
1-16 Van 16