Nieuws : Gemeentelijk aanbod voor scholen

Nieuwsoverzicht

 • Bengelpop gaat voor PET-free festival

  di 24 mei
  Om de afvalberg te helpen verkleinen, gaat Bengelpop dit jaar voor een PET-free festival. De organisatie zal tijdens de 18e editie op 28 juni geen PET-flesjes en wegwerpbekers meer aanbieden. Met een exclusieve Bengelpop-bidon en herbruikbare bekers zijn er voldoende milieuvriendelijke alternatieven
 • Foto's en uitslagen Ronde van Balen

  di 17 mei
  Van 16 t.e.m. 20 mei zetten de Balense lagereschoolkinderen hun beste beentje voor op de vijfdaagse loopwedstrijd 'de Ronde van Balen'. Bekijk hier alle uitslagen, de foto's en het sfeerverslag van Balen TV. Proficiat aan alle lopers!
 • 670 leerlingen leggen fietsexamen af op 11, 18 en 20 mei

  vr 6 mei
  Op 11, 18 en 20 mei leggen 670 leerlingen van het 6e leerjaar uit Balen, Dessel en Mol een fietsexamen af in Mol-centrum. Is jouw kind één van hen en willen jullie het traject nog eens goed instuderen? Bekijk dan het filmpje van BalenTV, met de nodige tips en tricks. Veel succes, jongens en meisjes!
 • Bengelpop zoekt enthousiaste medewerkers

  vr 29 apr
  Op dinsdag 28 juni sluiten 6.000 leerlingen het schooljaar af op de - nu al uitverkochte - 18de editie van Bengelpop. Wil jij helpen om deze kinderen de dag van hun leven te bezorgen in recreatiedomein Keiheuvel? Schrijf je dan nu in als Bengelpop-medewerker!
 • Onderwijs: Speel eens een spel in het groot

  di 19 apr
  De uitleendienst van VC De Kruierie heeft enkele spelen in 't groot die je gratis kan ontlenen: Domino, Ganzenbord, Kaartenspel, Mikado en Twister....
 • Haal gratis bloemenzaad, help de bijen en win!

  wo 6 apr
  Aan de balie van het gemeentehuis en VC De Kruierie kan je, zolang de voorraad strekt, gratis bloemenzaad afhalen om een zonnig hoekje in je tuin in te zaaien. Zo ontstaan bloemenperkjes waarop bijen en vlinders verzot zijn. Stuur een foto van je bloemenpracht door en maak kans op een mooie prijs!
 • Vanaf 2 april kunnen zesdejaars in Mol oefenen op bewegwijzerd parcours voor hun fietsexamen

  vr 1 apr
  Vanaf zaterdag 2 april is het oefenparcours voor het fietsexamen bewegwijzerd door het Centrum van Mol. Leerlingen van het zesde leerjaar kunnen tijdens de paasvakantie samen met hun ouders volop oefenen. Bekijk ook de presentatie met de route en verkeerstips.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  di 8 mrt
  Is je kind geboren in 2020, vóór 2020 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan eerst aan via www.balen.be/aanmeldenscholen, vanaf woensdag 9 maart (9u) t.e.m. vrijdag 1 april (12u). Hulp nodig? Ga naar het Antennepunt Huis v/h kind.
 • Onderwijs: Bezoek interactieve expo van Leo Timmers

  di 8 mrt
  Auteur en illustrator Leo Timmers heeft naar aanleiding van zijn mooiste prentenboeken een expo samengesteld met originele prenten en interactieve attributen. Kom samen met je leerlingen de wereld van Leo ontdekken in VC De Kruierie tussen 1 en 29 mei. Reserveren is niet nodig, gratis toegang.
 • Onderwijs: Bieblo is gegroeid!

  di 8 mrt
  Zijn jullie ook zo’n fan van Bieblo? Onlangs werd Bieblo uitgebreid. Kinderen tot en met 14 jaar kunnen op basis van hun interesse en leeftijd boeken zoeken die aanwezig en uitleenbaar zijn. Je kan Bieblo ook in je klas gebruiken via balen.bibliotheek/bieblo.
 • Onderwijs: Ga met leerlingen op zoek naar hun familiegeschiedenis

  di 8 mrt
  Samen met 'Mieke Post', een historisch figuurtje dat écht in Balen woonde, maken kinderen uit het 3de en 4de leerjaar kennis met hun eigen verleden. Ben ik misschien wel familie van …? Wie waren mijn voorouders én hoe leefden zij? Maak gebruik van de 6 lessen, verkrijgbaar via Erfgoed Balen.
 • Onderwijs: Naar de bib, hoe zit dat ook alweer?

  di 8 mrt
  We merken dat er soms op het laatste moment een andere juf of meester mee naar de bib komt. Wat moeten ze weten? En voor de andere juffen/meesters hieronder nog eens ter info.
 • Onderwijs: Taalpunt, voor kinderen en ouders die Nederlands willen leren

  di 8 mrt
  Wist je dat… ook leerlingen met een andere moedertaal in onze bib terechtkunnen? Ze vinden in het Taalpunt materialen om Nederlands te leren en boeken waarin ze hun moedertaal herkennen. Deze materialen kan je tijdens het klasbezoek uitlenen.
 • Infomarkt over aanleg fietsostrade op 23 februari

  do 10 feb
  Op woensdag 23 februari organiseert de provincie Antwerpen in VC De Kruierie een infomarkt over de fietsostrade in Balen, die vanaf maart/april wordt aangelegd. Tussen 17u en 20u kan je doorlopend binnenspringen voor meer informatie over de werken en om vragen te stellen aan de projectleiders.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  ma 10 jan
  Is jouw kind geboren in 2020, vóór 2020 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan eerst aan via www.balen.be/aanmeldenscholen! Dit kan vanaf 10 januari (schoolpersoneel en ouders met al een kind op die school) of 9 maart (rest).
 • Onderwijs: Gratis aanbod voor 6de leerjaar: Wat is een psycholoog?

  ma 10 jan
  Jongeren zoeken nog te weinig psychische hulp of vinden de weg naar de hulpverleners niet. Julie Gevers (orthopedagoge) komt in jouw 6de leerjaar gratis uitleggen wat een psycholoog is, hoe en waarvoor ze er terecht kunnen. Interesse? Spreek verder af met Julie via onderstaande gegevens.
 • Onderwijs: Gratis psychologische hulp voor Balense kinderen en jongeren

  ma 10 jan
  Het coronavirus heeft bij veel mensen stress, onzekerheid en andere negatieve gevoelens teweeggebracht, zeker ook bij kinderen en jongeren. Om hen mentaal extra te ondersteunen, kunnen Balense kinderen en jongeren dit schooljaar gratis een beroep doen op psychologische begeleiding.
 • Onderwijs: Haal je Lerarenkaart 2022 af in VC De Kruierie

  ma 10 jan
  Leraren die in Balen wonen, kunnen hun Lerarenkaart 2022 afhalen in VC De Kruierie, op vertoon van de identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Onderwijs: Stuifzand, update van de klaskaarten?

  ma 10 jan
  Sinds kort maken we deel uit van het Bibcollectief Stuifzand. Ook de klaskaarten krijgen een update. Je kan dus plots een welkomstmail krijgen met een link om je 'mijn bibliotheek' te activeren. Dit mag je gewoon doen. Vanaf dan kan je je historiek volgen, materialen reserveren,….
 • Onderwijs: Tip van de Bib

  ma 10 jan
  Tijdens de warmste week stond het thema 'zijn wie je bent' centraal. Zoek je een leuk boek bij dit thema, scrol dan eens door de online catalogus. Wij geven je alvast deze tip: Toermalijn. In dit prentenboek proberen ridders om prinses Toermalijn te redden. Zou het ridder Onyx lukken?
 • Haal je Lerarenkaart 2022 af in VC De Kruierie

  ma 20 dec
  Leraren die in Balen wonen, kunnen vanaf dinsdag 21 december hun Lerarenkaart 2022 afhalen aan de balie van VC De Kruierie. Dit op vertoon van je identiteitskaart of oude Lerarenkaart.
 • Onderwijs: Al gehoord van Stuifzand?

  di 9 nov
  Sinds kort maken we deel uit van het Bibcollectief Stuifzand. 1 bib = 7 bibliotheken met niets dan voordelen! Ben je lid in de Bib van Balen, dan ben je nu ook automatisch lid in: Mol, Geel, Retie, Dessel, Meerhout en Laakdal. Je kan dus ook daar je schoolmateriaal gaan uitlenen! Super toch?
 • Onderwijs: Bib ook voor iets anders dan boeken lenen

  di 9 nov
  Wist je dat je ook met je klas naar de Bib kan komen in functie van je lesonderwerp, een opdracht of gewoon om leesplezier te ervaren. Neem contact op met an.meynen@balen.be en we kijken samen wanneer we de deuren van de Bib voor je klas kunnen openen.
 • Onderwijs: Feestelijke tip van de bib

  di 9 nov
  Pluk van de Petteflet viert zijn 50ste verjaardag. Wie kent Pluk niet? Deze klassieker van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp uit 1971 vertelt het verhaal van Pluk die op het zolderkamertje van de Petteflet woont. Wanneer zijn vrienden in nood verkeren is hij hun redder.
 • Onderwijs: Een boekenpakket voor je klas

  ma 8 nov
  Wist je dat we met veel plezier boekenpakketten voor je klas samenstellen? Geef ons 2 weken voor je de boeken wil ophalen een seintje met je wensen en vertel ons voor welke klas we dit pakket mogen samenstellen. Je krijgt een bericht wanneer je het pakket kan ophalen.
 • Onderwijs: Hoe kan je de Bib telefonisch bereiken?

  ma 8 nov
  Stel je voor dat de bus er niet is of je kan plots niet komen? Heb je dringend iemand van de Bib nodig voor 10u? Je kan ons bereiken op het nummer 014/74 41 03. Dit nummer is ook terug te vinden in de online planning onder FAQ.
 • Scholen en jeugdverenigingen, schrijf in voor Operatie Proper!

  wo 29 sep
  Kies je als school of jeugdvereniging voor een propere buurt? Schrijf je dan uiterlijk 31 oktober in voor Operatie Proper! Je krijg er niet alleen een propere leefomgeving voor terug, maar ook een mooie financiële beloning.
 • School Rosselaar viert honderdjarig bestaan met inhuldiging verkeerspark

  wo 8 sep
  Gemeentelijke Basisschool De Bijenkorf viert dit jaar haar honderdjarig bestaan. De school in Rosselaar gaf woensdag de aftrap van het feestjaar met de inhuldiging van een gloednieuwe speelplaats: een heus verkeerspark met zelfs een echte overweg met slagboom! Bekijk de foto's en film van BalenTV.
 • Leerkrachten: boekenpakketten voor kleuters

  do 26 aug
  Ook dit jaar blijft de Bib zelf naar de kleuterklassen gaan om ze te voorzien van een vers boekenpakket. Elke twee maanden halen we de gelezen boekjes op en leveren we een nieuw boekenpakket. Tijdens de eerste twee rondes brengen we ook boeken mee voor het eerste leerjaar.
 • Voorbereidende werken voor fietsstraten

  do 19 aug
  Heb jij ze al opgemerkt, de fietsstraat-pictogrammen op verschillende locaties in onze gemeente? Het zijn voorbereidende werken om de wegen in de omgeving van de negen Balense lagere scholen vanaf 1 september om te vormen tot fietsstraten. Zo wordt naar school fietsen in Balen nog een stuk veiliger.
1-30 Van 36
Naar top