Nieuws : Gemeentelijk aanbod voor scholen

Nieuwsoverzicht

 • Sportlaureaten en kampioenen: stel je kandidaat!

  vr 17 nov
  De Sportraad huldigt op 9 februari 2024 de Balense sportlaureaten, kampioenen en jubilerende sportverenigingen. Kandidaturen indienen kan nog tot 31 december op de sportdienst in sportcomplex Bleukens of via het e-loket.
 • Onderwijs: Thema's in de kijker

  ma 6 nov
  Je kan in de bib verschillende themastandjes vinden voor jong en oud van de leesjury, GV 100, actualiteit tot feestdagen. Zet jij ook graag eens een thema vooraan in je klas? Dan kan je bij de bib infopakketten aanvragen via onderstaande link. We stellen een gevarieerd pakket samen voor jouw klas.
 • Onderwijs: Voorleestip van de bib - Zeven zotgevallen

  ma 6 nov
  Hou je van de herfst? Hou je van rijmen? Hou je van mooie illustraties? Hou je van humor? Hou je van taalspelletjes? Dan hou je zeker en vast van dit boek! (en in de lente, zomer en winter lees je de andere zeven zotgevallen van Bieke Vanlaeken voor)
 • Onderwijs: Plan je derde bib-klasbezoek vóór 17 november.

  ma 30 okt
  Via de 'lees meer' kan je op de link klikken naar het planningsprogramma.
 • Winnaar fotowedstrijd: over de bloemetjes en de bijtjes...

  vr 27 okt
  De bijen en vlinders genoten in de zomer massaal van de bloemenperkjes die Balenaars aanlegden met gratis bloemenzaad van de milieudienst. Dat illustreert ook deze foto van Marleen Vanlingen, één van de winnaars van de fotowedstrijd. Zij krijgen een mooi assortiment bloembollen.
 • Dit zijn de Balense duurzame (onderwijs)helden van 2023

  wo 27 sep
  Tijdens de Week van de Duurzame Gemeente (18-25 september) stond dit jaar onderwijs centraal. Als afsluiter werden de duurzame (onderwijs)helden in de bloemetjes gezet. Bekijk hier de lijst met alle Balense helden.
 • Foto's Strapdag

  ma 25 sep
  Op vrijdag 22 september deden de Balense scholen opnieuw mee met de Strapdag. Leuk om te zien dat de kinderen massaal te voet, met de fiets of step naar school gingen. Ook tijdens de lessen kwam verkeersveiligheid spelenderwijs aan bod. Bekijk de foto's.
 • Onderwijs: Bibbezoek derde kleuterklas

  ma 28 aug
  Naar goede gewoonte nodigen we de kinderen van de derde kleuterklas ieder jaar uit voor een boeiende rondleiding in de Bib. De kleuters maken kennis met de werking van de Bib en snuisteren door verschillende boeken. Voorlezen hoort er uiteraard ook bij. Hoe schrijf je in?
 • Onderwijs: De persoonlijke bibkaart voor je leerlingen

  ma 28 aug
  Alle kinderen van de lagere school hebben mits toestemming van de ouders een persoonlijke bibkaart voor de materialen die ze voor zichzelf uitlenen. Deze materialen nemen ze samen met de bibkaart mee naar huis. De bibkaart en boeken blijven dus niet in de klas.
 • Onderwijs: Met de klas naar de Bib. Hoe werkt de klaskaart?

  ma 28 aug
  Iedere klas heeft recht op een klaskaart om de klasbib up to date te houden. Hiermee kies je boeken voor kwartiermakers, je les te verrijken, thema's in de kijker te zetten en nog veel meer. Klik door om onze tips, weetjes en afspraken nog eens na te lezen.
 • Foto's, uitslagen & eindklassement Ronde van Balen

  di 9 mei
  De Ronde van Balen 2023 zit er weer op. De hele week lang zetten de Balense lagereschoolkinderen hun beste beentje voor op deze vierdaagse loopwedstrijd. Bekijk hier de foto's, de uitslagen en het eindklassement. Proficiat aan alle lopers!
 • Laatste loodjes voor aanleg fietsostrade

  wo 15 mrt
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan (vanaf 28 feb)

  vr 24 feb
  Is jouw kind geboren in 2021, vóór 2021 maar nog nooit ingeschreven in een Balense kleuter- of lagere school, of wil je een andere Balense school kiezen? Meld het dan tussen 28 februari en 21 maart aan via balen.be/aanmeldenscholen. Na deze aanmeldperiode kan je je kind definitief inschrijven.
 • Vijf Balense scholen en jeugdverenigingen beloond voor Operatie Proper

  di 14 feb
  Vijf Balense scholen en jeugdverenigingen schreven zich vorig jaar in voor Operatie Proper. In ruil voor o.a. het proper houden van hun buurt kregen GBS De Bosmier, GBS De Puzzel, school curieuzeneuzen, KSA 't Stotertke en Chiro 't Olmke een mooie cheque overhandigd.
 • Alle sorteerregels op een rijtje (in Nederlands en andere talen)

  do 9 feb
  Vraag jij je ook weleens af hoe je een lege chipskoker, aluminiumfolie,... moet sorteren? Speciaal daarvoor heeft IOK een handig overzicht van de sorteerregels van de belangrijkste afvalsoorten. Check www.balen.be/sorteren. De sorteergids is beschikbaar in het Nederlands en heel wat andere talen.
 • Onderwijs: Werken rond sociale vaardigheden, zelfvertrouwen en weerbaarheid

  ma 9 jan
  Wil je in de klas werken aan sociale vaardigheden, zelfvertrouwen, weerbaarheid? Probeer dan eens een educatief spel. Gratis ontleenbaar. Reserveren via balen.bibliotheek.be.
 • Nieuwe inschrijving in een Balense school? Meld je eerst online aan!

  vr 6 jan
  Is jouw kind geboren in 2021, vóór 2021 maar nog nooit ingeschreven in een Balense school, of wil je een andere Balense school kiezen? En behoor je tot het schoolpersoneel of heb je al een kind op die school? Meld je dan vanaf 9 januari aan via balen.be/aanmeldenscholen. Anderen kunnen vanaf 28 feb.
 • Koffiecapsules mogen voortaan in PMD-zak

  wo 4 jan
  Vanaf 1 januari mogen koffiecapsules (type Nespresso, Dolce Gusto, Douwe Egberts, maar ook de huismerken van de supermarkten) in de blauwe PMD-zak. De meeste van die capsules verdwenen gewoon bij het restafval, maar nu kunnen waardevolle materialen zoals aluminium en plastics gerecycleerd worden.
 • Stand van zaken aanleg fietsostrade (half december 2022)

  wo 14 dec
 • Stand van zaken aanleg fietsostrade

  do 15 sep
 • Onderwijs: Ga met leerlingen op zoek naar hun familiegeschiedenis

  di 8 mrt
  Samen met 'Mieke Post', een historisch figuurtje dat écht in Balen woonde, maken kinderen uit het 3de en 4de leerjaar kennis met hun eigen verleden. Ben ik misschien wel familie van …? Wie waren mijn voorouders én hoe leefden zij? Maak gebruik van de 6 lessen, verkrijgbaar via Erfgoed Balen.
 • Onderwijs: Taalpunt voor kinderen met andere moedertaal

  ma 16 nov
  Heb je leerlingen in de klas die nog volop de Nederlandse taal leren? Kijk dan in de Bib ook eens in de rek 'Taalpunt'. Naast een selectie Nik Nak-boekjes in 2 talen zijn er beeldwoordenboeken om de eerste woordjes Nederlands te leren.
 • Abonneer je gratis op onze e-nieuwsbrief voor leerkrachten

  ma 16 jan
  Elke woensdag na een schoolvakantie verstuurt de gemeente een e-nieuwsbrief naar Balense leerkrachten. In die nieuwsbrief lees je over het gemeentelijk aanbod naar leerkrachten toe, schoolvoorstellingen, Bibaanbod,... Registreer je gratis via het e-loket.
1-23 Van 23
Naar top