Nieuws : Politie

Nieuwsoverzicht

 • Opgelet: gemeente Balen stuurt nooit rekeningen of aanmaningen via e-mail

  do 18 aug
  Een aantal inwoners heeft de voorbije dagen een e-mail gekregen van een gerechtsdeurwaarder die zogezegd handelt in naam van de gemeente Balen. Deze mail is pure oplichting. Het gemeentebestuur benadrukt nogmaals dat zij rekeningen en aanmaningen altijd per post verstuurt en nooit via e-mail.
 • Anoniem melden van drugsplantages en -labo's

  di 2 aug
  Om de strijd tegen drugscriminaliteit tegen te gaan, kan je voortaan veilig en anoniem de politie te verwittigen over de mogelijke aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo's of de dumping van drugsafval. Op die website vind je o.a. ook info over hulpverlening en tips voor verhuurders.
 • Aangepaste regels voor elektrische steps vanaf 1 juli

  do 30 jun
  Vanaf 1 juli worden de verkeersregels voor e-steps aangepast. Zo moet je o.a. minstens 16 jaar oud zijn, mag je niet op het trottoir rijden, mag je geen passagier vervoeren, volg je de andere regels voor fietsers en parkeer je enkel waar het mag. Dit moet de veiligheid verhogen.
 • Gewijzigd GAS-reglement vanaf 1 maart

  di 1 mrt
  Vanaf 1 maart 2022 treedt in de politiezone Balen-Dessel-Mol een aangepast reglement op de Gemeentelijke Administraties Geldboete (GAS) in werking, met o.a. verbod op vuurwerk en lachgas. Bepaalde verkeersinbreuken worden vanaf nu ook afgehandeld via de zogeheten GAS 4-procedure.
 • Download de app 112 BE en red levens

  vr 11 feb
  11/2 is de Europese Dag van het noodnummer 112. Heb jij 112 BE al op je smartphone staan? Da's één app voor brandweer, ambulance of politie. Download hem vandaag nog. Deze gratis app van de overheid biedt verschillende voordelen tegenover gewoon bellen naar 112 of 101.
 • Visverbod met werphengel ter hoogte van jachthaven Kerkhoven

  wo 14 jul
 • Bewakingscamera? Verplichte aangifte en jaarlijks bevestigen

  wo 5 aug
1-7 Van 7
Naar top